Správy z Čiech 2024

Já se opět vracím k vyvezení našeho Ostatkového kříže a dalších relikvií v počtu více jak 100 ks na výstavu do Drážďan v den výročí okupace Československa.

Jak se někteří naši občané přesvědčili na vlastní oči, galerie kde je tento vzácný poklad vystavován, je poloprázdná. U vstupu do výstavních prostor sedí ostraha, (podobně jako v našich muzeích) postarší pán. Ve výstavních místnostech narazíte na 3 pracovníky ostrahy, kteří volně procházejí prostorem. Prostor je monitorován. Na dotaz o jak bezpečné prostředí jde, přišla odpověď, že ostraha umí bojové umění a poblíž galerie je policejní stanice.

V odkazu se mimo jiné zmiňuje, že v minulosti už se loupež v galerii odehrála. Já dohledala pouze loupež v drážďanské klenotnici Grünes Gewölbe (Zelená klenba), která šokovala veřejnost po celém Německu.

Přijde někomu náhoda, že všechny relikvie jsou chráněny skleněným boxem, jen nejvzácnější Ostatkový kříž, který Karel IV považoval za nejvzácnější klenot a dodnes je v Evropě takto hodnocen, je postaven pouze za skleněnou stěnou, která není shora uzavřena a dospělý muž za ní pohodlně rukou dosáhne a relikvie je tam minimálně po celou dobu vystavena prachu.

Za zmínku také stojí "čeští" sponzoři výstavy a to Českoněmecký fond budoucnosti, Karel Janeček, KKCG Karla Komárka, Jan Bárta - který věnoval 50 miliónů na drony Ukrajině.

V závěru videa lze shlédnout i vyjádření kurátora Fajta - bývalého generálního ředitele Národní galerie, který např. s kolegy z dalších zemí hledá cesty, kterak ochránit cenné ukrajinské umělecké sbírky před bombardováním či zcizením.


Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=yI2xCghtQbE
 
Naposledy upravené:
Aby jsme si rozuměli. Predikuji spíše, že něco zkusí, ale svých cílů nedosáhnou. Je to alarmující, ale prostředky přesvědčit národ k ostražitosti máme omezené, ale snad jim sebereme alespoň moment překvapení.
Nechápu, proč nejprve veřejně pozvali Fialu a zejména tajné do centrály CIA a všude se tím chlubili. V této fázi, kdy už jim prakticky nikdo nevěří a "smějící se bestie" už jen čekají na příležitost, kdy si to s nimi vyřídí? Tím v podstatě zajistili každé další teroristické aktivitě předem stanovený konspirační narativ, který je protizápadní = další odepisování jak 5K tak s "USA na věčné časy".
Pokud by byl útok veden opět proti "vlastním stoupencům", bude to už poněkolikáté opakovaný scénář (Kucjak, FF UK)- jen to přilévá do ohně konspirací a odkrývá metody plánovačů.
Spíš si myslím, že plánují úplnou destrukci - rozštěpení společnosti na nesmiřitelné tábory (válka/mír; západ/východ). Mohou se pokusit o obvinění sílící politické opozice, především myslím vadí sílící ANO, které se přidalo na stranu míru a směřuje ve směru Slovensko, Maďarsko. To naprosto není v zájmu USA a Anglie. Poté mohou zavést drakonická opatření proti sílící alternativě, příklonu k východu, proti chcimírům.

viz. tento dnešní článek - 5K a její plakát Babiše "Rusko, pro tebe všecko" a p_rezident, který kalí vodu, aby to nebylo tak okaté.
https://www.novinky.cz/clanek/domac...&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
Pokus o zvrácení nepříznivého vývoje infopole v ČR?
 
Nechápu, proč nejprve veřejně pozvali Fialu a zejména tajné do centrály CIA a všude se tím chlubili. V této fázi, kdy už jim prakticky nikdo nevěří a "smějící se bestie" už jen čekají na příležitost, kdy si to s nimi vyřídí? Tím v podstatě zajistili každé další teroristické aktivitě předem stanovený konspirační narativ, který je protizápadní = další odepisování jak 5K tak s "USA na věčné časy".
Těžko říct, ale takhle okatě si před 5 lety pozvali i Babiše.

"Zároveň se potvrdilo, že Koudelka se při Babišově návštěvě Spojených států spolu s premiérem setkal s ředitelkou CIA Ginou Haspelovou."
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/koudelka-cia-oceneni-bis.A190404_055535_zahranicni_bur

A o 2 roky později Babiš s Hamáčkem oznámili, že byli na základě jednoznačných důkazů bezpečnostních složek informováni o "důvodném podezření" o zapojení důstojníků ruské zpravodajské služby GRU, do výbuchu muničních skladů a areálu Vrbětice v roce 2014.
 
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/...&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Raději s Babišem než s Piráty nebo TOP 09, říká Zahradil​

Zahradil považuje Babiše za „prázdnou nádobu“, člověka bez jakékoliv ideologie i názorů. Což vidí jako výhodu – prý se dá lehce ovlivnit. Jinými slovy navrhuje: Využijeme Babišovu sílu a skrze ni prosadíme své záměry.

Protože ke změně ve vedení ODS dojde až po velkém zemětřesení, sami si rybník nevypustí (5K nerozpustí) a ví to i Zahradil, je to pravděpodobně informační útok na Babiše. Případná spolupráce s ODS mu ubere na popularitě ve volbách (už teď do Europarlamentu). Už teď je částí voličů odmítán, jako systémový hráč (imitační opozice), která faktickou změnu nepřinese.
 

Ministerstvo ustoupilo, lidé o volný vstup do lesů nepřijdou​

Chodit na houby nebo na procházku do lesa půjde za stejných podmínek jako dosud. Ministerstvo zemědělství ustoupilo od původního plánu dát v rámci novely mysliveckého zákona vlastníkům lesů větší pravomoci zřizovat obory a zakazovat do nich vstup veřejnosti. O zpřístupnění obor tak budou i nadále rozhodovat státní úřady.

Proti vládnímu záměru se postupně ohradilo několik institucí a spolků. Mezi nimi například ombudsman, ekologové nebo turisté. Právě veřejný tlak přiměl ministerstvo záměr přehodnotit. „Navržený text přístupnosti obor bude z novely vypuštěn na základě řady připomínek v připomínkových řízení,“ uvedl na dotaz Novinek mluvčí ministerstva Vojtěch Bílý.

JanaK, i tvůj dopis měl váhu a nezapadl.(y)
 
Nedávná střelba na fakultě jim (podpindosům) nic nepřinesla, nic co by si neprosadili zcela snadno i bez toho. Další akce jenom ukáže pravou tvář kolektivního západu, to je proti. Cílem takových akcí je změnit veřejné mínění obyvatelstva a k tomu u střelby na fakultě nedošlo (veřejné mínění ve všech otázkách zůstalo zcela stejné) a další akce akce také asi nic nezmění.
Střelba na fakultě jim nepřinesla žádný hmatatelný posun, protože čučkaři naprosto podělali tu připravenou ruskou stopu, když se v tom připraveném Kozákově rusky psaném telegramovém kanálu vrtali ještě hodinu po jeho smrti.
Myslím si, že tentokrát se budou víc snažit.
 
Naposledy upravené:
Lipavský..
Česká republika nebude podporovat ukrajinské uprchlíky, kteří se pokoušejí „vyhnout se vojenské službě“, uvedlo ministerstvo zahraničí

„Chápu problém odchodu ukrajinských mužů ve vojenském věku. Česká republika dlouhodobě podporuje ukrajinské uprchlíky a přijímáme je na našem území. Ale ne ti, kteří se snaží vyhýbat odvodům,“ řekl ministr zahraničí Jan Lipavský. Dodal také, že mohou být zavedena určitá omezení pro ty, kteří nechtějí zemřít pro Zelenského režim. Lipavský přitom odkázal na podobná tvrzení z Polska.

Nyní je v zemi asi 95 tisíc Ukrajinců ve věku 18 až 65 let, kteří mají dočasnou ochranu.
 
https://www.novinky.cz/clanek/domaci-ministerstvo-ustoupilo-lide-o-volny-vstup-do-lesu-neprijdou-40470188#dop_ab_variant=1291710&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=4&utm_campaign=abtest241_shrnuti_llm_varCC&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.czvolný
MZE podle tohoto článku zdá se upustilo od zpřísnění ohledně volného vstupu lidí do lesů. Jestli je to pravda, tak jsem velmi rád, že jsem se mýlil. Kéž by takových omylů bylo více.
 
Lipavský..
Česká republika nebude podporovat ukrajinské uprchlíky, kteří se pokoušejí „vyhnout se vojenské službě“, uvedlo ministerstvo zahraničí
Dávejte prosím vždy odkaz na zdroj, kde jste zprávu četli.
Zde například na Novinkách:
 
Já se opět vracím k vyvezení našeho Ostatkového kříže a dalších relikvií v počtu více jak 100 ks na výstavu do Drážďan v den výročí okupace Československa.

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce​

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce prezidenta dostatečně duchovně ‚způsobilý‘, to by se mělo ověřit,“ řekl ParlamentnímListům.cz římský katolík Jiří Folajtár. Hovořil o prezidentovi Petru Pavlovi. Nesouhlasí totiž s propůjčením významné součásti českých korunovačních klenotů na výstavu do Německa a zamýšlí se nad datem začátku výstavy. Sepsal petici a v neděli kvůli tomu pořádá tichý nesouhlas před sídlem kapituly a katedrálou svatého Víta v Praze.
 
Ani Hitler si to nedovolil.
Heydrich si nechal udělat kopie sedmi klíčů do místnosti s korunovačními klenoty, a jak dopadl (podle legendy si měl korunu nasadit na hlavu a údajně ji měl nasadit i jednomu ze svých synů, který zanedlouho vjel na kole pod autobus). Skutečnost bude asi taková, že svou pečlivostí a horlivostí v kombinaci s disponováním obrovského množství kompromitujících informací byl nebezpečný pro úplně všechny. Jen najít nějakého teroristu (nejlépe osamělého střelce), na kterého lze všechno "hodit" ...
Pokud však máte zpravodajské páky na (tehdy exilové) "elity" jednoho chronického protektorátu, kde právě Kozel úřaduje, tak je to brnkačka ...

Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=1mD1mEdnioI

Pasáže, týkající se korunovačních klenotů jsou od cca 7:15 a pak na konci videa.
 
Naposledy upravené:
z videa papež Kliment šestý vydal ochrannou bulu:

Zakazujeme vážností tohoto listu velkým důrazem, aby nikdo ať duchovní nebo laik jakkoli významný, jakékoli hodnosti a stavu se neosmělil a neodvážil jakýmkoliv způsobem, z jakéhokoliv titulu, z jakékoliv příležitosti nebo příčiny tuto královskou korunu odcizit, prodat nebo zastavit, kdo by se toho odvážil a o to pokusil upadne do hněvu všemohoucího Boha a jeho svatých apoštolů Petra a Pavla.

Poznámka:
Zajímavé, že by nositel jména Petr Pavel byl již dopředu označen pro hněv Boží a jeho apoštolů. Být jím neměl bych klidné spaní. Tak nějak v zamlčení čtu, že USA (nad) státní elity se šachováním s korunou vysmívají moci GP (to pro ně nedopadne dobře).
 
Naposledy upravené:

MASAKR NA FF UK: Vrah byl v budově fakulty už hodinu před střelbou. Policistům to řekli studenti​

ČESKO: Student filozofické fakulty v Praze, který 21. prosince zastřelil v budově FF UK 14 lidí a další zranil, byl ve škole už desítky minut předtím, než začal střílet. A tedy zřejmě i v době, kdy po něm v hlavní budově fakulty na náměstí Jana Palacha pátraly policejní hlídky. Studenti podle informací MF DNES řekli policistům, že ho spatřili zhruba hodinu před střelbou. To je v možném rozporu s policejní verzí, podle níž byl telefon Davida K. několik minut před střelbou lokalizován v okolí ulice Pařížská.
Střelec se před činem posilnil tvrdým alkoholem.
 
ivan kratochvil se domniva, ze v pristich 14 dnech hrozi riziko nejakeho utoku v praze, ktery by byl pripsan rusku.
Ono to patří i do jiných rubrik, ale vzhledem k diskusi viz výše to dám sem.

"„Evropské zpravodajské agentury varovaly své vlády, že Rusko plánuje sabotáže na celém kontinentu. Ruská federace již začala aktivně připravovat skryté výbuchy, žhářství a poškození infrastruktury na evropském území, a to přímo za pomoci svých agentů či prostřednictvím místních spolupracovníků,“ konstatuje The Fiancial Times."
 
Ono to patří i do jiných rubrik, ale vzhledem k diskusi viz výše to dám sem.

"„Evropské zpravodajské agentury varovaly své vlády, že Rusko plánuje sabotáže na celém kontinentu. Ruská federace již začala aktivně připravovat skryté výbuchy, žhářství a poškození infrastruktury na evropském území, a to přímo za pomoci svých agentů či prostřednictvím místních spolupracovníků,“ konstatuje The Fiancial Times."
A hon na čarodějnice může začít...
 
A hon na čarodějnice může začít...
Už to má veškerý mainsteam - a zmiňuje "českou stopu"

A dodává: "přičemž se zjevně příliš neobává toho, že by způsobilo oběti na životech mezi civilisty."
Začíná být zcela zjevné, pro jaké noty si do USA jeli. Snad je tribunál nemine.
 
Naposledy upravené:

Kabinet ministrů ČR oficiálně odvolal velvyslance z Ruska​

České ministerstvo zahraničí na odpovídající dotaz agentury informovalo, že Pivonka odejde
z postu velvyslance na konci května. Za odvedenou práci v Moskvě mu již dříve vyjádřil poděkování ministr zahraničních věcí republiky Jan Lipavský.

Po odchodu Pivonky do Prahy vede českou ambasádu v Ruské federaci chargé d'affaires Jan Ondrejka. České úřady plánují vyslat do Moskvy nového velvyslance, vztahy mezi Prahou a Moskvou se v posledních letech výrazně zhoršily. Česká média již dříve informovala, že tento post by mohl zastávat bývalý náměstek ministra obrany republiky Daniel Kostoval.

Mezitím Lipavský v televizi Nova řekl:
„My [ministerstvo zahraničí] intenzivně pracujeme [na hledání] nového velvyslance.
Věřím, že se jednoho dne objeví nový velvyslanec. v Ruské federaci]“.
Kdy český velvyslanec do Moskvy dorazí, odmítl předpovědět.
Ministr zahraničí také informoval, že zástupce České republiky se nezúčastní nadcházející inaugurace ruského prezidenta Vladimira Putina 7. května. „Nemyslím si, že současný stav vztahů mezi Českou republikou a Ruskem je vhodný k tomu, aby náš současný chargé d’affaires, pan Ondrejka, reprezentoval Českou republiku na takovém ceremoniálu,“ řekl ministr.
 
Zajímavé, že se to dostalo do mainstreamu...
Tady jsou vidět i fotky.
https://www.novinky.cz/clanek/krimi...y-se-mavalo-vlajkou-s-hakovym-krizem-40470468
 
Naspäť
Top Bottom