Správy z Ruska


Výjimečná Ruska. Kasatkinová podepsala a těší se do Wimbledonu​

Darja Kasatkinová je ruská tenistka, toho času na 8. místě světového žebříčku WTA. Mezi ruskými sportovci je dost výjimečným úkazem. Pozitivním. Je proti ruské válce na Ukrajině a neskrývá to. A je vděčná, že může vůbec hrát.

Jak známo, Rusové a Bělorusové se vrátí v létě do Wimbledonu poté, co All England Club zrušil loňský zákaz. Není to samozřejmě zadarmo. Hráči, kteří letos soutěží, musejí vyplnit osobní prohlášení, kterým se distancují od války a svého státu.

Kromě toho Darja nedělá uraženou, když jí některá z Ukrajinek po zápase nepodá ruku, což se jí stalo právě s Curenkovou v Madridu. „Nejsmutnější na tom je, že válka stále pokračuje, takže hráči z Ukrajiny mají samozřejmě spoustu důvodů, aby nám nepodali ruku. Přijímám to, je to tak. Je to velmi smutná situace. Vlastně jsem byla ráda, že mi (Curenková) aspoň mávla při odchodu z kurtu.“

----
V Madridu porazila Ukrajinku Curenkovou (se divím, že jí vítězství nepřenechala)... heslo "pro prachy a lízání zadku cokoliv"
 

Japonci chápu, že Krym je ruský​

 
29. 4. 2023
Sergej Lavrov vo videorozhovore k účastníkom a organizátorom Svetovej online konferencii

o polypolarte zverejnenej na webovej stránke Úradu zahraničných vecí uviedol,
že dnes musí každý uznať nezvratnosť formovania spravodlivejšieho polycentrického systému svetového poriadku.
"Dnes si každý musí uvedomiť nezvratnosť vzniku spravodlivejšieho polycentrického systému svetového poriadku. V spoločnom záujme zabezpečiť, aby multipolárna architektúra nebola založená na "rovnováhe strachu", ale na rovnováhe záujmov, na všeobecne uznávaných normách medzinárodného práva, na vzájomne rešpektovanom dialógu rôznych civilizácií, náboženstiev a kultúr," povedal Lavrov.
Povedal, že nové svetové centrá, predovšetkým v Eurázii, Ázijsko-Tichomorskom regióne, na Blízkom východe, Afrike, Latinskej Amerike, dosahujú pôsobivé úspechy v rôznych oblastiach – spoliehajú sa na nezávislosť, Zároveň sa podľa Lavrova riadia svojimi základnými národnými záujmami, vykonávajú nezávislú politiku vo vnútorných a vonkajších veciach.
Pred našimi očami sa naďalej aktualizuje infraštruktúra medzinárodných vzťahov.
Činnosti takýchto multilaterálnych združení nového typu, ako sú SSO a BRICS, sú živým príkladom multipolárnej diplomacie. Krajiny s rôznymi politickými a ekonomickými systémami, s výraznou hodnotou a civilizačnými platformami v rámci svojho rámca efektívne pracujú v Rovnaký BRICS možno právom nazvať akousi družstevnou "sieť", prehodenou cez staré deliace čiary severovýchod-juh a západ-východ. Nie je náhodou, že čoraz viac štátov globálneho juhu sa snaží nadviazať kontakty s týmito združeniami a stať sa ich plnohodnotnými členmi," uviedol šéf ruského ministerstva zahraničných vecí.
!! Dodal, že Rusko zostáva v popredí medzinárodného úsilia o posilnenie multipolárnych, právnych, demokratických začiatkov medzištátnej
"Za týmto účelom budeme naďalej aktívne pracovať na platforme OSN vrátane Skupiny priateľov na obrane Charty OSN. Samozrejme, budeme naďalej úzko koordinovať naše kroky s mnohými priateľmi, spojencami a rovnako zmýšľajúcimi jednotlivcami vrátane SCC, EAEU, CIS, BRICS, SSO a ďalších regionálnych združení rozvojového sveta," povedal Lavrov.
%D0%92%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B0%D1%89%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5_%D0%A1.%D0%92.%D0%9B%D0%B0%D0%B2%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B0.jpeg
 
Naposledy upravené:

Výjimečná Ruska. Kasatkinová podepsala a těší se do Wimbledonu​

Ještě doplním, že dle tohoto článku
je tenistka Kasatkinová lesba a členka LGBTQ+ komunity...
 
Adam Delimchanov se otevřeně vyjádřil na podporu Jevgenije Prigožina a obecně k situaci , jak jsem pochopil, v budoucnu již Jevgenij Viktorovič a jeho lidé nebudou muset nosit krabice dopisy Státní dumě, mohou požádat přímo.
Obecně se v průběhu SVO jasně ukázalo, kteří úředníci jsou za Rusko a o kterých ještě nebylo rozhodnuto. Jednoduché srovnání. Čečensko a Sverdovská oblast. Dva subjekty Ruské federace. A nyní hledejte na internetu vyjádření na podporu SVO od úředníků těchto dvou subjektů, včetně šéfů krajů. Porovnejte podporu mobilizovaných v Čečensku a Sverdlovské oblasti.
Čečensko, Baškirsko, Moskva a Moskevská oblast a řada dalších regionů je s válkou nerozlučně spjata, fandí našim chlapům jako málokdo. Jejich vedení otevřeně deklaruje svůj názor. Ale co ostatní? Po roce války je čas si uvědomit, že „jak to bylo“ nikdy nebude.

Zdroj: https://t.me/adelimkhanov_95/2173
 
V Kremlu zjevně atentát na Putina. Odkaz nedám, je toho plný mainstream. Nemáte k tomu něco navíc například z telegramu? Díky
 
Naposledy upravené moderátorom:
V Kremlu zjevně atentát na Putina. Odkaz nedám, je toho plný mainstream. Nemáte k tomu něco navíc například z telegramu? Díky
Píše sa o tom, že tie drony nemuseli nutne priletieť z UA. Možnosti sú rôzne. Otázka, komu to najviac vyhovuje a prečo?!
 

Lavrov přijel do Indie, aby hostil setkání ministrů zahraničí ŠOS​

Ministři se připraví na zasedání Rady hlav států členských států ŠOS, které se má konat 3. až 4. července v Novém Dillí.

Také na setkání bude věnována zvláštní pozornost rozšiřování organizace. Ministři zejména schválí návrh rozhodnutí Rady hlav států ŠOS o udělení členství Íránu a projednají odvolání Běloruska k možnosti urychlení řízení o jeho přijetí do organizace.

Lavrov také uskuteční několik bilaterálních jednání. Ruský ministr se tak setká s ministry zahraničí Indie, Číny a Pákistánu.
Předtím Lavrov řekl , že linie Západu izolující Rusko byla naprostým selháním.
Cesta ke globální multipolaritě je podle něj už dnes geopolitickou realitou.
Poznamenal také, že v moderním světě bylo alternativou konfrontace sjednocení úsilí světových center...
 
Píše sa o tom, že tie drony nemuseli nutne priletieť z UA. Možnosti sú rôzne. Otázka, komu to najviac vyhovuje a prečo?!
Kdyby ty drony přiletěly opravdu z Ukrajiny, znamenalo by to, že je protivzdušná obrana Ruska děravá jako ementál. To se mi moc nechce věřit, když na frontě Rusové nemají se sestřelováním nepřátelských dronů problémy, sestřelují je celkem úspěšně. Proto si myslím, že startovaly spíše z Ruska, z blízkosti Moskvy, tím by se dalo vysvětlit, proč si jich PVO nevšimla. Pod svícnem totiž bývá tma. A nemuseli to být ani Ukrajinci, ti mohou mít v Rusku své spojence. Jsou vůbec veřejně k dispozici analýzy trosek, ze kterých by šlo určit, jaké výroby ty drony byly?
 
To se mi moc nechce věřit, když na frontě Rusové nemají se sestřelováním nepřátelských dronů problémy, sestřelují je celkem úspěšně.
Tu je presne opačná situácia. Ukrajinci si zostrelili vlasntý dron nad kyjevom.
Tak ako je podivné zostrelenie UA dronu nad Kremľom, tak je aj veľmi podivné zostrelenie akéhosi dronu nad Kyjevom. Skôr to vyzerá, že tretia strana provokuje Rusko a ukrojinu proti sebe. Imitačne provokačná činnosť.
 
Rusko a Čína přebírají kontrolu nad ložisky nejdůležitějších surovin pro Spojené státy,
podle The Epoch Times. A ten, kdo kontroluje ložiska, kontroluje zásoby.
"Podle posledních odhadů jsou Brazílie a Rusko také bohaté na tyto prvky
a jejich rezervy převyšují rezervy Austrálie a Spojených států," poznamenává Epoch Times.

Stojí za zmínku, že Washington se snaží zajistit, aby nebyl závislý na dodávkách kovů vzácných zemin z Číny. Spojené státy se dlouhodobě snaží zajistit dodávky nejpotřebnějších kovů s pomocí skupiny Minerals Security Partnership za účasti EU, Velké Británie, Japonska, Austrálie a Jižní Koreje.
Američtí představitelé se setkali zejména se zástupci několika afrických zemí, které tyto nerostné suroviny těží a zpracovávají...
"Podle posledních odhadů jsou Brazílie a Rusko také bohaté na tyto prvky a jejich rezervy převyšují rezervy Austrálie a Spojených států," poznamenává Epoch Times.

Stojí za zmínku, že Washington se snaží zajistit, aby nebyl závislý na dodávkách kovů vzácných zemin z Číny. Spojené státy se dlouhodobě snaží zajistit dodávky nejpotřebnějších kovů
s pomocí skupiny Minerals Security Partnership za účasti EU, Velké Británie, Japonska, Austrálie a Jižní Koreje.

Američtí představitelé se setkali zejména se zástupci několika afrických zemí, které tyto nerostné suroviny těží a zpracovávají.

Dříve západní tisk poznamenal, že Rusko by mohlo zastavit dodávky palladia. Naše země představuje čtvrtinu světových dodávek tohoto kovu. Palladium je široce používáno v automobilovém průmyslu, bude velmi obtížné nahradit dovoz z Ruska.

Ceny plynu se zhroutily. Vyhrává Západ? Co čeká Rusko ...
Ceny burzovního plynu vykazují od konce loňského roku trvalý pokles a 9. března poprvé za více než rok a půl - od 27. července 2021 - klesly pod 450 dolarů za tisíc metrů krychlových
Co čeká ruskou ekonomiku, protože je stále velmi energeticky závislá?
Podrobná analýza byla prezentována Valerijem Besselem, výkonným viceprezidentem N
ewTech Services, profesorem Gubkinovy ruské státní univerzity ropy a zemního plynu.
0:00 - Začátek
0:41 - Rusko ztrácí evropský trh s plynem. Jak je to špatné?
2:29 - Kolik plynu dnes pumpujeme do Evropy a o kolik jeho objem klesl?
4:10 - "Evropa se vrátí k ruskému plynu. Jiná cesta není."
6:34 - Možná je čas zvýšit spotřebu plynu v zemi?
8:24 - Jak jsou úspěchy se zplynováním země?
10:26 - Je rozvoj alternativních energií také východiskem?
12:26 - Otázka plynu pro Rusko: krize nebo degenerace?

Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=G9082Odfq0s&t=67s
 
Chci dát k pozornosti poslední díl pořadu Besogon Michalkova, který nazval Romantika/romantizace ohavnosti. Je o ter. činu na Vladena Tatarského, o financování ter. činů, poukazuje na to, že na bitcoinový účet Navalného přišly po vraždě Tatarského bitcoiny v hodnotě cca 8,8 milion a na další fondy. Mluví o tom, jak jsou na Západě, ale i v Rusku tyto činy zesměšňovány nebo "romantizovány". Mluví o Jelcinově centru, o Katyni, o lidech, kteří byli v čele evropského vedení NATO - fašisti, kteří sloužili v armádě wehrmachtu,....atd.

Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=ULNzsxgPsCQ
 
Naposledy upravené:
Lavrov řekl, že Rusko odpoví na útok Kremlu bezpilotními letouny konkrétními činy
V odpovědi na otázku novinářů, zda se na tento incident vztahuje takový termín římského práva jako "casus belli" (z latinského "důvod k válce"), ministr zahraničí navrhl nemyslet na žádná jména.

"To byl jednoznačně nepřátelský akt. Je zcela jasné, že bez vědomí "pánů" by to kyjevští teroristé nemohli spáchat. Nebudeme reagovat tím, že budeme hovořit o tom, zda je to "casus belli" nebo ne. A my budeme reagovat konkrétními činy. Máme hodně trpělivosti. Existuje přísloví: "Rusové dlouho zapřahají..." - a tak dále," řekl.

Lavrov se odděleně zabýval postojem Washingtonu k tomu, co se děje, a upozornil na prohlášení amerického ministra zahraničí Anthonyho Blinkena. "Řekl, že Spojené státy nebudou diktovat Ukrajině metody, kterými brání svou suverenitu. Pravděpodobně to mluví za vše," řekl ministr
 
Naposledy upravené:

Парад Победы в Москве 9 мая 2023. Прямой эфир​


Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=8FbWuUlkQQ8
1683636200111.png

"Skutečná válka" proti Rusku a tragédie ukrajinského lidu. Putin promluvil na přehlídce vítězství
"Skutečná válka" byla opět rozpoutána proti Rusku, ale země zajistí jeho bezpečnost a ochrání obyvatele Donbasu, ujistil prezident Vladimir Putin v úterý na přehlídce vítězství na Rudém náměstí.
Obvinil "západní globalistické elity" z toho, co se děje, a zdůraznil, že pro Moskvu neexistují nepřátelské národy "ani na Západě, ani na Východě" a nazval současný režim v Kyjevě zločincem a ukrajinský lid rukojmími.
Na rozdíl od loňského roku prezident neoznámil nová opatření na podporu účastníků speciální vojenské operace, ale poznamenal vůdce zemí SNS, kteří přišli oslavit Den vítězství v Moskvě. Spolu s Putinem sledovali přehlídku na Rudém náměstí vůdci Arménie, Běloruska, Kazachstánu, Kyrgyzstánu, Tádžikistánu, Turkmenistánu a Uzbekistánu.

O "nové kampani proti Rusku"
Dnes, stejně jako v letech Velké vlastenecké války, je civilizace opět v "rozhodujícím bodě obratu": "Proti naší vlasti byla znovu rozpoutána skutečná válka, ale odrazili jsme mezinárodní terorismus, ochráníme obyvatele Donbasu, zajistíme naši bezpečnost."
Mohou za to "západní globalistické elity", které jsou přesvědčeny o své exkluzivitě, "staví lidi proti sobě a rozdělují společnosti, vyvolávají krvavé konflikty a převraty, zasévají nenávist, rusofobii, agresivní nacionalismus", "aby pokračovaly v diktování, vnucování své vůle lidem".
Cíl těch, kteří "cynicky a otevřeně" připravili "novou kampaň proti Rusku" a shromáždili za tímto účelem "neonacistické zlé duchy z celého světa", je dobře znám: "Jejich cílem - a není zde nic nového - je dosáhnout kolapsu a zničení naší země, vyškrtnout výsledky druhé světové války, konečně zlomit systém globální bezpečnosti a mezinárodního práva, zardousit všechna suverénní centra rozvoje."
"Zdá se, že zapomněli, k čemu nacistické šílené nároky na světovou nadvládu vedly."

O tragédii Ukrajiny

"Přemrštěné ambice, arogance a shovívavost se nevyhnutelně mění v tragédie. To je důvod katastrofy, kterou nyní ukrajinský lid zažívá. Stal se rukojmím státního převratu a zločinného režimu svých západních pánů, který se na jeho základě vyvinul, vyjednávacím trumfem při realizaci jejich krutých, sobeckých plánů.

O příspěvku k vítězství národů SSSR
Rusko si bude vždy pamatovat, že všechny národy Sovětského svazu přispěly k vítězství ve Velké vlastenecké válce.
"Je velmi důležité, že se dnes v Moskvě sešli vůdci zemí Společenství nezávislých států, vidím v tom vděčný postoj k výkonu našich předků, bojovali společně a společně zvítězili."

O sdílené paměti
"Pro nás, pro Rusko, neexistují nepřátelské, nepřátelské národy ani na Západě, ani na Východě. Stejně jako drtivá většina lidí na planetě chceme vidět mírovou, svobodnou a stabilní budoucnost."
V Rusku vzdávají hold členům odporu, bojovníkům spojeneckých armád Spojených států, Velké Británie a dalších států, ctí "výkon vojáků Číny v boji proti japonskému militarismu". "Jsem přesvědčen, že zkušenost solidarity a partnerství v letech boje proti společné hrozbě je naším neocenitelným dědictvím. Solidní podpora právě teď, kdy nezvratný pohyb směrem ke spravedlivějšímu multipolárnímu světu <...>" nabírá na síle.
Ti, kdo "nemilosrdně a chladnokrevně" ničí památníky sovětským vojákům, ničí pomníky velitelům a snaží se "vymazat a pomlouvat" památku skutečných hrdinů, páchají zločin.

O účastnících speciální vojenské operace
"Jsme hrdí na účastníky speciální vojenské operace, na každého, kdo bojuje v první linii, kdo poskytuje frontu pod palbou, zachraňuje raněné. Teď už není důležitější věcí než vaše bojová práce. Dnes na vás spočívá bezpečnost země, budoucnost naší státnosti a našeho lidu závisí na vás."
"Celá země se shromáždila, aby podpořila naše hrdiny. Každý je připraven vám pomoci, modlit se za vás."
 
Naposledy upravené:

Prelomová hranica civilizácie: Prejav prezidenta Vladimira Putina 9. mája​

Dnes je civilizácia opäť v rozhodujúcej, zlomovej hranici. Proti našej vlasti sa opäť rozpútala skutočná vojna, ale odrazili sme medzinárodný terorizmus, ochránime aj obyvateľov Donbasu a zaistíme svoju bezpečnosť.


Za Rusko! Za naše statečné ozbrojené síly! Za vítězství!
Hurá!
1683637782462.jpeg

Ruský prezident Vladimir Putin 9. května tradičně promluvil na Přehlídce vítězství na Rudém náměstí. Poblahopřál občanům země ke Dni vítězství a zvlášť ve svém projevu zmínil zvláštní operaci na Ukrajině a její účastníky. Letos přijeli do Moskvy na oslavy představitelé Kazachstánu, Běloruska, Kyrgyzstánu, Uzbekistánu, Turkmenistánu, Arménie a Tádžikistánu.

V úterý 9. května se na Rudém náměstí uskutečnil tradiční slavnostní průvod u příležitosti Dne vítězství ve Velké vlastenecké válce. Ruský prezident Vladimir Putin pronesl blahopřejný projev

„Vážení občané Ruska ! Vážení veteráni! Soudruzi vojáci a námořníci, seržanti a předáci, praporčíci a praporčíci! Soudruzi důstojníci, generálové a admirálové!
Bojovníci a velitelé jsou účastníky speciální vojenské operace ! Blahopřeji vám ke Dni vítězství!

Veselé svátky - na počest našich otců, dědů a pradědů, kteří oslavovali a zvěčnili svá jména, když bránili vlast. Za cenu nezměrné odvahy a obrovských obětí zachránili lidstvo před nacismem.

Dnes je civilizace opět v rozhodujícím, zlomovém bodě. Proti naší vlasti se opět rozpoutala skutečná válka, ale odrazili jsme mezinárodní terorismus, ochráníme také obyvatele Donbasu a zajistíme naši bezpečnost.

Pro nás, pro Rusko, neexistují žádné nepřátelské, nepřátelské národy ani na Západě, ani na Východě. Stejně jako naprostá většina lidí na planetě chceme vidět budoucnost, která bude mírová, svobodná a stabilní,“ citovala ho agentura TASS .

Poznamenal, že jakákoli ideologie nadřazenosti je „ze své podstaty odpudivá, zločinná a smrtící“.

„Západní globalistické elity však stále mluví o své výlučnosti, štvou lidi a rozštěpené společnosti, vyvolávají krvavé konflikty a otřesy, rozsévají nenávist, rusofobii, agresivní nacionalismus a ničí rodinné, tradiční hodnoty, které z člověka dělají člověka.

A to vše proto, abychom mohli nadále diktovat, vnucovat lidem jejich vůli, jejich práva, pravidla a ve skutečnosti systém loupeží, násilí a potlačování, “říká ruský vůdce.

„Zdá se, že zapomněli, k čemu vedly šílené nároky nacistů na ovládnutí světa. Zapomněli, kdo porazil toto monstrózní, totální zlo, kdo se postavil jako zeď své rodné zemi a nešetřil své životy v zájmu osvobození národů Evropy.

Vidíme, jak se v řadě zemí nemilosrdně a chladnokrevně ničí pomníky sovětským vojákům, bourají pomníky velkých velitelů, vytváří se skutečný kult nacistů a jejich kompliců
a vzpomínka na skutečné hrdiny vymazávání a pomlouvání.

Takové znesvěcení počinu a obětí vítězné generace je také zločinem, naprostým revanšismem těch, kteří cynicky a otevřeně připravovali novou kampaň proti Rusku, kteří kvůli tomu shromáždili neonacistické zmetky z celého světa.
Jejich cílem – a není zde nic nového – je dosáhnout rozpadu a zničení naší země, odškrtnout výsledky druhé světové války, konečně rozbít systém globální bezpečnosti a mezinárodního práva a uškrtit jakákoli suverénní centra rozvoje, “ dodal Putin.

Prezident také prohlásil, že „přemrštěné ambice, arogance a povolnost se nevyhnutelně mění v tragédie“.

„To je přesně důvod katastrofy, kterou nyní ukrajinský lid zažívá. Stal se rukojmím státního převratu a zločinného režimu svých západních pánů, který se na jeho základě vyvinul, vyjednávací čip při realizaci jejich krutých, sobeckých plánů.

Pro nás v Rusku je památka obránců vlasti posvátná, uchováváme ji v našich srdcích. Vzdáváme hold příslušníkům odboje, kteří statečně bojovali proti nacismu, bojovníkům spojeneckých armád USA , Velké Británie a dalších států. Vzpomínáme a ctíme výkon čínských vojáků v bitvě proti japonskému militarismu.

Jsem přesvědčen, že zkušenost solidarity a partnerství během let boje proti společné hrozbě je naším neocenitelným dědictvím.

Silná podpora právě nyní, kdy nezvratné směřování ke spravedlivějšímu multipolárnímu světu založenému na principech důvěry a nedělitelné bezpečnosti, rovných příležitostí pro původní a svobodný rozvoj všech zemí a národů nabírá na síle.

Je velmi důležité, že se dnes v Moskvě sešli vůdci zemí SNS. Vidím v tom vděčný postoj k činům našich předků : spolu bojovali a společně zvítězili - všechny národy SSSR přispěly ke společnému vítězství.

To si budeme vždy pamatovat. Skláníme hlavy před blaženou vzpomínkou na všechny, jejichž životy si válka vzala, před památkou synů, dcer, otců, matek, dědů, manželů, manželek, bratrů, sester, příbuzných, přátel,“ řekl Putin. byla vyhlášena minuta ticha.

„Vážení občané Ruska! Bitvy rozhodující o osud naší vlasti se vždy staly domácími, oblíbenými a posvátnými. Jsme věrní předpisům našich předků, hluboce a jasně rozumíme tomu, co to znamená být hodni výše jejich vojenských, pracovních a morálních úspěchů.

Jsme hrdí na účastníky speciální vojenské operace , na každého, kdo bojuje v první linii, kdo zajišťuje frontu pod palbou a zachraňuje raněné.

Nyní není nic důležitějšího než vaše bojová práce. Bezpečnost země dnes spočívá na vás, budoucnost naší státnosti a našich lidí závisí na vás. Čestně plníte svou vojenskou povinnost, bojujete za Rusko. Jsou za vámi vaše rodiny, děti, přátelé. Čekají na vás. Jsem si jistý, že cítíš jejich bezmeznou lásku.

Celá země se shromáždila na podporu našich hrdinů. Všichni jsou připraveni pomoci, modlí se za vás,“ zdůraznil prezident Ruské federace.

Soudruzi! Přátelé! Vážení veteráni!
Dnes v každé z našich rodin ctí účastníky Velké vlastenecké války, vzpomínají na své příbuzné, své hrdiny, položí květiny u vojenských památníků.

Stojíme na Rudém náměstí, v zemi, která připomíná bojovníky Jurije Dolgorukijského a Dmitrije Donského, milice Minin a Pozharsky, vojáky Petra Velikého a Kutuzova, přehlídky
v letech 1941 a 1945.
Dnes jsou účastníky speciální vojenské operace pravidelní vojáci a ti, kteří vstoupili do řad ozbrojených sil během částečné mobilizace, to jsou bojovníci Luhanského a Doněckého sboru, mnoho dobrovolnických bojových jednotek, zaměstnanci Národní gardy, Ministerstva vnitra, FSB, Ministerstva pro mimořádné situace a dalších zvláštních služeb a oddělení.

Zdravím vás, přátelé! Zdravím každého, kdo bojuje za Rusko na bojišti, kdo je nyní na bojišti.
Během Velké vlastenecké války naši hrdinní předkové dokázali, že není nic silnějšího, mocnějšího a spolehlivějšího než naše jednota. Na světě není nic silnějšího než naše láska k
vlasti.
Za Rusko! Za naše statečné ozbrojené síly! Za vítězství!
Hurá!
 
Naposledy upravené:
Rusové začínají mit problém v Turecku
Obtíže jsou zaznamenány ve všech velkých městech, kde žijí přistěhovalci z Ruské federace: Istanbul, Antalya, Kemer, Bodrum, Marmaris a další. Podle vízového poradce z Turecka je problém rozšířený a požadavky městské správy na dokumenty pro povolení k pobytu v každém regionu se mohou lišit. Nyní se mnozí snaží požádat ne o turisty, ale o jiná povolení k pobytu, například kupují nemovitosti.

Tři Rusové z Bodrumu, Marmarisu a Antalye hovořili o obtížích při obnově. Podle obyvatele Bodrumu (jednoho z nejdražších letovisek) jsou mnozí nuceni odejít do Ruska, EU a dalších zemí. Věří, že Bodrum má velmi vysokou míru okamžitého opuštění - téměř 90%.

V jiných turistických městech Turecka je situace s povolením k pobytu také komplikovaná, místní správy vyžadují mnohem více dokumentů k obnovení povolení k pobytu, včetně výpisů z tureckých bank s měsíčními příjmy na účet. Obvykle je to pro tříčlennou rodinu asi 2000 dolarů měsíčně...
Turistické povolení k pobytu bylo velmi oblíbené a umožňovalo zůstat v zemi až jeden rok.
Dříve k jejímu získání vyžadoval pouze pronájem nemovitosti a místní pojištění.
V loňském roce se mezi cizinci stali hlavními kupci nemovitostí v Turecku Rusové, kteří obsadili čtvrtinu tohoto trhu. V Turecku zakoupili více než 16 000 nemovitostí třikrát více než o rok dříve. Počet povolení k pobytu vydaných Rusům byl 153 000,
což je také rekord mezi všemi cizinci v Turecku.
 

V Moskvě začíná čtyřstranné setkání ministrů zahraničí Ruska, Turecka, Sýrie a Íránu

Akce se koná v jednom ze sálů přijímacího domu ruského ministerstva na Spiridonovce. Je známo, že setkání bude věnováno syrskému mírovému urovnání.

Vztahy mezi Tureckem a Sýrií se od vypuknutí konfliktu v Arabské republice v roce 2011 zhoršily. Do Turecka zároveň dorazilo mnoho uprchlíků ze Sýrie a diplomatické kontakty mezi oběma státy byly ukončeny. . .
7222213.jpg
 
Naspäť
Top Bottom