Správy z Ruska 2024

„Len tie búrlivé a dlhotrvajúce ovácie, prosím, nevnímať ako tlak na centrálnu banku“, Putin o znižovaní úrokových sadzieb pre podnikateľov 🙂

"Sme pripravení znova tlieskať," poznamenal Šochin


Zdroj: https://t.me/vzglyad_ru/99027


Dnes 25. apríla 2024 o 11:00 moskovského času začal kongres Ruského zväzu priemyselníkov a podnikateľov.

Na účasť boli pozvaní vedúci federálnych výkonných orgánov, vedenie Centrálnej banky, členovia predsedníctva predstavenstva RSPP, členovia predstavenstva RSPP a ďalší.
 
Popis způsobu přijímaní "provizí" - úplatků

Zdroj VChK-OGPU uvedl, že společnost Olimpsitistroj, (jejíž spoluzakladatel Alexandr Fomin) podle vyšetřování svědčila proti Alexandru Fominovi, byla prostředníkem při přijímání úplatků od těch firem, které skutečně prováděly stavební práce na objektech ministerstva obrany. Byla také využívána k převádění peněz Timurovi Ivanovovi a osobám jemu blízkým.

Subdodavatelé, pokud chtěli pracovat na objektech ministerstva obrany, museli takové transakce provádět každé tři měsíce. Na konci každého čtvrtletí posílala společnost Olimpsitistroj svým dodavatelům finanční prostředky od ministerstva obrany ve fiktivních částkách (čímž si snižovala DPH). Jednalo se o čistě fiktivní transakce, žádná práce nebyla provedena. A subdodavatel byl povinen do týdne předat pytel s hotovostí za převedenou částku. Toto schéma využívali subdodavatelé zejména u následujících projektů: Tverská suvorovská vojenská škola, Kaliningradský kadetský sbor, domy v Mariupolu atd. Když někdo z ministerstva obrany naléhavě potřeboval velkou částku v hotovosti, mohl Olimpsitistroj převést 100 milionů a požadovat předání pytle s hotovostí do tří dnů. Pokud ji nesplnil, vypadl ze subdodavatelské smlouvy.

Subdodavatel si musel založit živnostenský list na inkaso, vzít si "papír" na DPH atd. Je však jasné, že dříve či později by kontrola FÚ takové machinace odhalila. Olimpsitistroy s odvoláním na patrony z ministerstva obrany slíbil, že problémy vyřeší prostřednictvím Federální daňové služby. To se však ne vždy podařilo a subdodavatelé měli velké problémy. Co se týče samotného financování stavebních prací, situace byla podle zdroje následující: "Odhadní ceny generálního dodavatele byly nadhodnoceny 4-5krát, ale subdodavatelé a skuteční vykonavatelé dostali maximálně 1,5-2 koeficienty."
 
Naposledy upravené:
potrebujeme iné prístupy
Dám malou nápovědu, to sice vědí, ale zde si to mohu dovolit říci "na plnou hubu". Je to návrat k sovětskému školství, sice ne úplně přímo, ale nějaká analogie pro současnost. Co říkali na západě, SSSR nás porazil ve školních lavicích a k tomu je potřeba se vrátit. A dokonce doba pokročila a poskytuje více možností nyní se mohou snadno rekvalifikovat všichni bez rozdílu věku (což se ale také v SSSR dělo, pionýři učili starší to co se nemohli tito starší naučit ve svém dětství - číst a psát) a také je kromě specializace třeba rozvíjet konceptuální gramotnost, číst a psát už umíme.
 

Přesná výše úplatku, který Šojguův náměstek obdržel, byla uvedena​

Kommersant: bezpečnostní složky odhadly výši úplatku Ivanovovi na 1,185 miliardy rublů

Úplatek připisovaný náměstkovi ministra obrany Timuru Ivanovovi činil celkem 1,185 miliardy rublů. Informovaly o tom zdroje z orgánů činných v trestním řízení.

SOUVISEJÍCÍ AKTUALITY

Jak žil bývalý náměstek ministra obrany Ivanov, zatčený za úplatek, a co vlastnil
"Celková výše úplatků, které náměstek ministra obrany v tomto období obdržel, podle vyšetřování činila 1,185 miliardy rublů. Zároveň by se mohlo ukázat, že korupční příjmy podnikatele mohou být desetkrát větší," píše Kommersant s odvoláním na zdroje.

Ještě by měli vyjasnit, kdo všechno z těch úplatků měl svůj gešeft a kdo jeho činnost zastřešoval.
 
Nelegálna migrácia úzko súvisí s teroristickými hrozbami, povedal Patrušev. Ide o hlavný zdroj humanitárnych rizík, zdôraznil tajomník ruskej bezpečnostnej rady.

„Prílivy migrantov a dočasne vysídlených osôb vyvolané krízami spôsobenými človekom ničia etnicko-konfesionálnu rovnováhu a vytvárajú predpoklady nielen pre zmenu hraníc, ale aj pre rozpad krajín,“ povedal Patrušev na XII. medzinárodnom bezpečnostnom stretnutí.


Zdroj: https://t.me/uranews/92170


K. Kabanov: Dôležité a veľmi korektné vyjadrenie tajomníka Bezpečnostnej rady N.P. Patruševa o nelegálnej migrácii a rizikách s ňou spojených, vrátane priameho prepojenia s medzinárodným terorizmom.

Je tu však jedna nuansa: v našej krajine nielen nelegálna, ale väčšina formálne legálnej (registrovanej, s dokladmi) pracovnej migrácie zo Strednej Ázie a Zakaukazska nesie presne tie isté riziká vrátane terorizmu a ohrozenia stability v krajine - postup pre získavanie víz je extrémne zjednodušený, pobyt je fakticky nekontrolovaný, pre migrantov z právneho hľadiska pohodlný, vačšina sú najma nevzdelaní a agresívni/radikálne zmýšľajúci "cenní špecialisti" (pozn. toto je reálna časová bomba cielene položená pod základ štátu).

V tejto súvislosti možno rozšíriť vyjadrenie N.P. Patruševa: akákoľvek (legálna/nelegálna) nekontrolovaná (!!!) masová migrácia predstavuje hrozbu pre našu krajinu, nesie so sebou obrovské riziká narušenia etnokultúrnej rovnováhy, prieniku a šírenia radikálnej mizantropickej ideológie a v dôsledku toho hrozbu civilizačnej vojny. A to je len malá časť hrozieb.
 
Čistky na severnom Kaukaze nabrali masový charakter

Ďalších 10 šéfov divízií Dagenergo bolo zadržaných v súvislosti s krádežou 2,8 miliardy rubľov, uviedol pre RIA Novosti zdroj z Rosseti Severný Kaukaz.

Celkový počet obžalovaných v prípade dosiahol 36.

Očakáva sa zadržanie medzi pracovníkmi energetických sietí mesta Machačkala a majiteľmi obchodných podnikov, ktorí s nimi boli v súhre.


Toto je už niečo nové...

Čo ak sa niečo také začne okolo ministerstva obrany alebo v Moskovskej oblasti?...



Zdroj: https://t.me/vizioner_rf/7792
 
Neuspořádaný útěk: Ozbrojenci z 68. samostatné brigády ozbrojených sil Ukrajiny spěšně opouštějí své pozice v oblasti Očeretyne

➖Militanti se spěšně naložili do pickupu a opustili své pozice. Panikařící ozbrojené síly Ukrajiny si ani nevšimly nebo nechtěly všimnout, že opustily svého kamaráda, který měl tu smůlu, že nestihl naskočit do odjíždějícího transportu.
➖Za povšimnutí stojí dvě skutečnosti. Za prvé, na videu je vidět, že ozbrojenci prchají ze svých pozic i bez palby ruských ozbrojených sil, a za druhé, 68. brigádě, není v čele obranné linie Ozbrojených sil Ukrajiny, což znamená, že buď tam už první linie nejsou, nebo si vedou špatně s disciplínou.
➖Již dříve se 68. samostatná motostřelecká brigáda vyznamenala neuposlechnutím rozkazu a odmítnutím plnit úkoly v oblasti Semjonovky.

Zdroj: https://t.me/RVvoenkor/66909
 
Dmitrij Poljanskij informuje, že dnes, 26. apríla, bude Bezpečnostná rada OSN z iniciatívy RF rokovať o situácii okolo vyšetrovania teroristických útokov na Nord Streams v septembri 2022

... Rusko vybralo veľmi zaujímavého rečníka - bývalého analytika CIA Larryho Johnsona.

Vysielanie sa začína o 10:00 newyorského času (17:00 moskovského času), vysiela sa na telegramovom kanáli Stálej misie a na UN WebTV


Zdroj: https://t.me/dpol_un/1020
 
Neúspěch jednání s Ukrajinou: NATO chce porazit Rusko na bojišti - neznámé podrobnosti
Odhalení skutečných důvodů neúspěchu jednání s Kyjevem v Istanbulu poradcem ruského prezidenta V. Medinským.
▪️Projekt byl stranami připraven a dokonce podepsán, ale pod tlakem Západu jej Kyjev odmítl přijmout a rozhodl se pokusit se porazit Rusko na bojišti společně se zeměmi NATO.
▪️Kyjev dává lidi, kteří umírají, a NATO dává technologie a zbraně. Pro ukrajinský lid je to velká tragédie.
▪️Ruská a ukrajinská delegace byly odhodlány najít kompromis a dospět k dohodě, ale v Kyjevě přiznaly: "Je to pro vás snadné, vy máte jednoho šéfa a my máme tři, a cokoli podepíšeme, musíme koordinovat se všemi třemi." To je tragédie nesuverénního státu.
▪️Je velmi těžké vyjednávat s někým, kdo dokonce chce, ale nedokáže se rozhodnout, a zároveň je stranou těžkého konfliktu.

Zdroj: https://t.me/RVvoenkor/66920


Zajímal by mě text toho projektu, co ujednali v Istanbulu. Byla to levárna od liberálního křídla RF. Pomatuji se na to, jak se v Rusku zvedla vlna odporu, když tam jeli. Medinský, když se vrátil a začali se ho ptát na to, co v Istanbulu dělal, vypadal, jako vyoraná myš. Nebyl schopný souvislého projevu. Zřejmě jím ten záměr svými pákami překazil GP.
V Kyjeve tehdy přímo na ulici zastřelili za "zradu" jednoho z jednatelů ukrajinské strany.
Teď Medinský dělá chytrého, ale v Istanbulu se nechali ponižovat od Ukrajinců tím, že na ně hodiny čekali a pak ještě snášeli povýšené chování. A nezapomínejme, že na základě Istanbulských dohod Rusko opustilo svoje už dobyté pozice a Generální štáb v čele s Gerasimovem začal vést gentlemanskou válku.
Nicméně, teď ta levárna od Medinského a spol. se aspoň může využit informačně.
 
Rokovania medzi Ruskom a Ukrajinou v roku 2022 sa skončili pre tlak Londýna, uviedol Dmitrij Peskov.

Takto komentoval publikáciu Die Welt, v ktorej sa uvádza, že Kyjev odmietol dialóg pre svoj postoj k ruskému jazyku.

Neexistujú žiadne predpoklady pre obnovu rokovaní.

"Bol to priamy tlak z Londýna, všetko ostatné sú len úvahy."

Navrhujem zamerať sa na primárne zdroje,“ povedal tlačový tajomník prezidenta.



Zdroj: https://t.me/uranews/92257




Zdroj: https://t.me/rian_ru/243202
 
Predseda Vyšetrovacieho výboru Ruska Alexander Bastrykin nariadil presunúť do centrály Vyšetrovacieho výboru trestný prípad vraždy mladého muža v Moskve.


Nôž, ktorým nelegálny azerbajdžanský migrant Šahin Abbasov údajne zabil nášho krajana Kirilla v Moskve ( u ktorého tiež v byte našli hotovosť cez 44 mil. rubľov a cez 300 tis. dolárov).
Včera Moskovská prokuratúra zverejnila túto fotografiu. Na noži je vlk. Ak sa niekto aspoň trochu orientuje v tureckých pomeroch, hneď mu napadne organizácia „sivých vlkov“, tá istá teroristická organizácia, ktorá mimochodom zostrelila naše lietadlo v Sýrii, keď nám zahynul pilot. Otvorene proturecká štruktúra pracujúca na myšlienke Veľkého Turalu, ktorú má v hlave Erdogan a ktorá by podľa jeho plánu mala zahŕňať množstvo území Ruskej federácie až po Jakutsko.... a Krym, samozrejme.
V Azerbajdžane je tento nápad veľmi populárny a keďže tento chlapík mal taký nôž, mal by byť stíhaný nielen za vraždu, ale aj za účasť na terorizme. Takéto nože sa jednoducho nenosia. Je to ako znamenie 14/88 neonacistov... Маркер свой– чужой .


Zdroj: https://t.me/borisenkoD/19362

Dnes sa konala rozlúčka Kirillom Kovalevom (21 rokov), ktorého nedávno zabil muž azerbajdžanského povodu (nelegálny migrant) v Moskve z dovodu, že ho upozornil na nesprávne parkovanie (dobodal ho nožom) ... veľká tragédia, tak zbytočná smrť ... sposobená tým, na čo zakrátko upozornil N. Patrušev (tajomník BR RF) a správne doplnil K. Kabanov (člen Výboru pre ľudské práva pri úrade Prezidenta RF) - legálna/nelegálna masová nekontrolovaná (!!!) migrácia do Ruska


Zdroj: https://t.me/rian_ru/243222
 

Prílohy

  • IMG_1525.jpeg
    IMG_1525.jpeg
    14.5 KB · Zobrazenia: 0
Prebraté z VK

Ladislav Kašuka

dnes o 13:29
🇷🇺
Personální program "Čas hrdinů" pro účastníky SVO již začal fungovat !!!

🇷🇺
Oznámil to 26. dubna Vladimir Putin na setkání s členy Rady zákonodárců Ruské federace při Federálním shromáždění Ruské federace:

🇷🇺
"Jedná se o vojáky, důstojníky, kteří v bojové situaci prokázali skutečný charakter, vůdčí schopnosti a vysoké lidské kvality. Jsem přesvědčen, že se stejně dobře osvědčí i ve své budoucí práci ve státní správě, ve školství, v mentoringu a ve vedoucích funkcích ve všech sférách".

🇷🇺
Podle ruského vůdce by země měla z těchto lidí čerpat personál, vybírat si je pro práci, volit ty, kteří slouží zemi.

🇷🇺
V první fázi absolvovali hrdinové SVO online testy. Takové testy absolvují účastníci soutěže "Lídři Ruska" již 7 let. Dále bojovníky čeká výcvik. Vojáci, kteří nedokázali projít testem v době, kdy byli na frontě, tak budou moci učinit v pobočkách prezidentské akademie. Od 22. dubna probíhá registrace k testování na hodnotících místech v Rostově na Donu a Simferopolu. Dne 15. května se k nim připojí místa v dalších 43 městech.

🇷🇺
Informace o adresách hodnotících míst mají účastníci výběrového řízení k dispozici ve svých osobních účtech na webových stránkách čashrdinů.rf.

🇷🇺
Je třeba poznamenat, že v současné době již desítky hrdinů SVO zaujaly pozice v úřadech. Tak například minulý týden vstoupil do Kostromské oblastní dumy nový poslanec Michail Dušin. Na podzim 2022 na mobilizaci odešel do zóny SVO, nyní pokračuje ve službě. Důstojník Alexandr Bučin z Kostromy, který prošel výběrovou fází programu "Čas hrdinů", byl zaměstnán v právním oddělení správy Kostromské oblasti.

🇷🇺
Alexandr Voroncov, účastník SVO, byl v září 2023 zvolen do Voroněžské městské dumy a zaujal pozici místopředsedy stálé komise pro ekologii a ochranu přírody zastupitelského orgánu. Nejmladším poslancem Baškirského státního shromáždění nového svolání se stal dvaadvacetiletý Artur Galejev, který přišel o ruku při speciální vojenské operaci a vrátil se domů.

🇷🇺
Ruslan Alexandrov se stal předsedou Berezovského okresu v Chanty-Mansijské autonomní oblasti. Stal se prvním veteránem SVO v Ruské federaci, který zastává funkci starosty.

🇷🇺
⭐
Nastává čas, kdy Ruskou federaci budou vést opravdoví vlastenci - to bude ten největší dar a odkaz Vladimíra Putina, který učinil pro Ruskou federaci !!!

https://vk.com/video-35660695_456397982
 
Personální program "Čas hrdinů" pro účastníky SVO již začal fungovat !!!
nielen Pjakin hovori ako Putin nemoze toto a tamto, ako ho rosioni vydieraju a zrazu dovolia realizovat takyto projekt priamo proti nim, dochodkovu reformu musi odvolat ked sa za nu pred tym postavil a toto mu prejde ako nic, to mi pride cudne aj s ohladom na to ze sa infopole niekam posunulo za 5 rokov a posledne uz ani CBR nezvysovala urokovu sadzbu. Putin ma 10 rokov do dochodku a toto by vyriesilo otazku kto zaujme jeho miesto - on nevychova nahradu za seba ale za cely uradnicky zbor ak to vyjde a nehodia do toho vidly ako do prezidentskych vynosov z ktorych sa 2/3 neplnili.
 
Zajímavý článek pojednávající o státních symbolech. Zřejmě v Rusku už nazrál čas i o tomto pohovořit.

20 let bez Lenina: ukázalo se, proč začali zakrývat mauzoleum během Vítězné přehlídky​

Přepisování historie na hlavním náměstí v zemi

Rusko má naprostou pravdu, když obviňuje Západ z přepisování historie a překrucování tak, aby vyhovovalo současné politické situaci. Nejoblíbenějším a pro nás nejbolestivějším tématem je proměna osvobozující role sovětské armády v roli agresivní. Říká se, že SSSR a nacistické Německo jsou ze stejného oboru. Je to nespravedlivé, je to škoda. Jak to opravím? Jak by to mělo být, začněte u sebe.

Přesně před 20 lety, na Vítěznou přehlídku 9. května, bylo Leninovo mauzoleum poprvé uzavřeno, aby nebylo vidět - byla instalována řada vysokých trikolór. To, jak se ukázalo, byla "zkouška". Protože v roce 2005, při 60. výročí vítězství, bylo mauzoleum celé zahaleno a pokryto překližkovými deskami. Na co? Proč? Kvůli naší orientaci na Západ, kvůli servilitě a strachu, co si o nás pomyslí? Aby západní "partneři", s nimiž byl "Berlín vzat dohromady", kteří přijeli do Moskvy ve velkém počtu na 60. výročí vítězství, nebyli naštvaní, když uvidí jméno Lenin. Jinak mají negativní postoj ke komunismu.

Dobře, jednou jsme ustoupili, zpříjemnili jsme to našim "partnerům", aby se nekrčili před Leninem. Ale proč pokračovat?


Přehlídka vždy začíná pochodem s praporem vítězství. Rudým sovětským praporem. Praporem státu, který porazil fašismus (což vždy zdůrazňujeme na mezinárodních tribunách), který vytvořil Lenin. Mauzoleum bylo vyvrcholením Vítězné přehlídky v roce 1945 – sovětští vojáci mu házeli k nohám standarty poraženého nepřítele.

Nyní, v zóně SVO, naši bojovníci vztyčují vlajku Ruska, prapor se Spasitelem, a rudou vlajku SSSR - prapor vítězství nad osvobozenými městy. Protože to jsou naše symboly nezávislosti země, našich hodnot, naší historie. Koneckonců, o to se bojuje se Západem, jak říká Putin a další státní představitelé.

Lenin a Sovětský svaz jsou nedílnou součástí našich velkých dějin. Proč je tedy mauzoleum v Moskvě stále hanebně "zahaleno"? Jsme v konfliktu se Západem, už se na něj nechceme ohlížet a těšit se mu, že? Nebo?..

Tato "tradice" vyhýbání se části vlastní historie musí být přerušena. Pokud my sami nerespektujeme své vlastní dějiny, pokud skutečně škrtáme stránky, pokud je neuchováváme, jak potom můžeme požadovat, aby byly respektovány a chráněny před přepsáním jinými? A nejen ostatní, ale i oponenti.
 
Dmitrij Poljanskij informuje, že dnes, 26. apríla, bude Bezpečnostná rada OSN z iniciatívy RF rokovať o situácii okolo vyšetrovania teroristických útokov na Nord Streams v septembri 2022

... Rusko vybralo veľmi zaujímavého rečníka - bývalého analytika CIA Larryho Johnsona.

Vysielanie sa začína o 10:00 newyorského času (17:00 moskovského času), vysiela sa na telegramovom kanáli Stálej misie a na UN WebTV


Zdroj: https://t.me/dpol_un/1020


Larry Johnson, bývalý analytik CIA, ktorý bol ako odborník pozvaný Ruskom (dopredu o tom informoval Dmitrij Poljanskij), na prejave v Bezpečnostnej rade OSN uviedol, že existuje veľa dôkazov o účasti USA na teroristickom útoku Nord Stream.


Táto udalosť mi rezonuje s výzvou Číny na medzinárodné vyšetrenie teraktu na Nord Stream (informovala Dáša v sekcii Správy z Číny) ... zvyšuje sa tlak



Zdroj: https://t.me/dpol_un/1022
 
Lenin a Sovětský svaz jsou nedílnou součástí našich velkých dějin. Proč je tedy mauzoleum v Moskvě stále hanebně "zahaleno"? Jsme v konfliktu se Západem, už se na něj nechceme ohlížet a těšit se mu, že? Nebo?..
Odpovědět na tyto otázky není až tak složité. Lenin s jeho myšlenkami překáží i v Rusku, a to zdaleka nejen liberálům a podpindosům. Lenin popsal imperialismus a bojoval proti němu jako takovému - nejen proti britskému, francouzskému nebo německému, ale i domácímu, tomu ruskému. Současné Rusko se vymaňuje z koloniálního jha západu, ale pravděpodobně tím způsobem, že se samo stane impériem, se všemi důsledky. Tak jako otrok sní o tom stát se otrokářem, místo aby usiloval o zrušení otroctví, kolonie touží po tom stát se impériem, místo aby usilovala o překonání imperialismu. Proto ti, kteří se už vidí jako budoucí páni, kteří budou kořistit už nejen z práce vlastního lidu, ale i z jejich nových kolonií, se musí Lenina přímo děsit. Odtud vychází všechno to stavění Lenina a Stalina proti sobě (ve shodě s trockisty byť z jiného důvodu) - Stalin je dnes už v Rusku docela populární, už tolik nefunguje jako dříve dělat z něj prachsprostého tyrana a vraha, tak je třeba jeho odkaz překroutit způsobem, aby nevadil, tedy že on v podstatě konal v rozporu s tím, co plánoval Lenin, prý s Trockým. Proto jsem ocenil video Prilepina, kde on řadu mýtů Lenin vs. Stalin vyvrací.
 
Naspäť
Top Bottom