Zdravím Vás, Jardob. zatím jste jediný, kdo to řekl otevřeně. Většina má KOB/KSB za své náboženství (včetně víry v Boha).Ono je to tak preto, lebo KSB nie je citátno-dogmatiský systém, ale metodologický. KSB nie je Biblia ani Korán, autori KSB nie sú apoštoli, ktorých citáty nemenne diktujú charakter celej náuky.
To znamená, že autori KSB iba hľadali pravdu, a snažili sa vytvoriť efektívne metody na spoznávanie objektívnych procesov. Preto je základom KSB Dostatočne všeobecná teória riadenia, lebo rozumieť riadiacim procesom je hneď po čítaní a písaní tá najdôležitejšia zručnosť. Ďalšou z funčných metód na spoznávanie objektívnej reality je tandemový proces.
Skrátka Koncepcia spoločenskej bezpečnosti (ako plán transformácie Davo-"elitárnej" spoločnosti na Spravodlivú spoločnosť), môže byť stále zdokonaľovaný, a prípadné chyby v ňom budú odstraňované.
Pozri, Vlasta. Máš právo na svoj názor, ja ti ho neberiem. Je tvoja vec čo si myslíš, a ako pracuješ s informáciami. Ale nikomu nedovolím, aby na tomto fóre vyvolával polemiky a spory. Tie si každý môže vybaviť s dotyčnými ľuďmi súkromne. Nie tu.Zdravím Vás, Jardob. zatím jste jediný, kdo to řekl otevřeně. Většina má KOB/KSB za své náboženství (včetně víry v Boha).
Co mě přivedlo a následně odvedlo od KOB/KSB?
Přivedlo měhledání pravdivých informací. Zpočátku jsem byl nadšen. otevřená diskuze, nové informace, zajímavé názory. Postupně však mé nadšení pohasínalo. KOB/KSB je jediná skutečná metodika, stojí nad všemi, Pjakin je nezpochybnitelná autorita, kdo hájí odlišný názor dostane ban (Oracle by mohl vyprávět).
Kromě toho, "tusté knihy" jsou plné neověřitelých informací (např o existenci Atlantidy). A dále: víra ve všemocnost KOB/KSB vyústilo u řady "studentů" až ve fanatisus, projevující se jak názorově, tak jménem (diskutující Putinovec), přesně podle citátu:
Čím absurdnější ideologii nějaká sekta má, tím fanatičtější jsou její členové. (N.N.)
Kdyzž jsem zjistil, že "guru" Pjakin mele stále dokola totéž (o ruské vlajce, o pondpindosnících, atd) a úroveň informací a výkladů událostí v jeho pojetí má klesající vypovídací hodnotu, vrátil jsem se ke své metodě prosévání informací ze všech dostupných zdrojů, včetně opovrhovaného mainsteramu. Protože i negativní informace, lživá informace, upravená informace, atd. JE INFORMACE a něco je ji předáváno. Nu a když mi MM na můj článek odpověděl místo analýzy , že "neví, co mi má říct", vydal jseme se o dům dál. KOB/KSB zůstává jedním z mnoha informačních zdrojů, ale musím s ním zacházet jako s každým jiným, To znamená ověřovat, ověřovat, ověřovat. Protože když mi konceptuál (pokročilý student KOB/KSB) řekně, že "když GP stvořil neandrtálce a začal je křížit s Homo sapiens ---", beru nohy na ramena a pádím od něj nejvyšší rychlostí, jeké jsem schopen.
(Lenin tomu říkal dětská nemoc levičáctví v komunismu). Totéž udělám, když po letech ohlupování (Pjakinem), že Minské dohody jsou mocnou zbraní gosudara, pak jeho "drahá přítelkyně" MM beze studu prohlásí, že všechno byla lest a přetvářka, tak si o analytických schopnostech guru KOB/KSB pomyslím, že...
Ale to stačí. na závěr jedna prostá otázka:
Pokud je KOB/KSB opravdu tak univerzální a vševědoucí, jak většina Konceptuálů věří, proč se nevyučuje v základních a středních školách, proč není Pjakin členem nejužšího poradního týmu Putina, proč je zalezlý kdesi na Altaji a nesedí v Kremlu nebo jako hlavní analytik ve FSB, proč na vydání knih o KOB/KSB se pořádají sbírky a proč je konceptuálů tak zoufale málo, že 99,99% obyvatel Ruska o nich nikdy neslyšelo?
Vlasta.
A na tohle jsi přišel jak, nevím ani o jednom. Koncepce a víra jsou protichůdné věci. V koncepci společné bezpečnosti se víra (která je slepá) nahrazuje důvěrou (která se prověřuje). Těch co sami sebe označují za konceptuály moc není a nemůžeš někoho nálepkovat bez toho, aby se k tomu subjekt sám hlásil, protože pak je to čisté lhaní. Za konceptuály se prohlašují spíše provokačně imitační skupiny. Například nikdo ze zdejších přispívatelů o sobě neprohlásil (nezachytil jsem v žádném příspěvku) jsem konceptuál. Vlastně ani nevím co to slovo znamená.jak většina Konceptuálů věří
Je to nadávka, ktorú sa snažili začať používať aj nicky na oracle blogu. Ponkratkej diskusii sli na permanentny ban. Pretože to robili zamerne.Vlastně ani nevím co to slovo znamená.
Cože?Pozri, Vlasta. Máš právo na svoj názor…
A taky to bylo viditelnější, než jsem počítal.Pánové, vy asi neznáte nick (mužského rodu) Vlasta z diskusí na kob-forum.eu, že?
Já ano.
Ostatně z jeho dalších příspěvků bude brzy jasno.
:- )
kedysi som si v jednej knihe od Roberta van Gulika, kde sudca Ti prezlečeny za doktora Lianga, debatoval s hlavným eunuchom, ako rovny s rovnym napriek tomu, ze by sa mal "plazit v prachu" pred tak vysokým dvoranom, tento mu odporucil:Cože?
Nevěděl jsem, že Ogar umí česky…
:- )
Ostatně bylo to rychlejší, než jsem počítal
A taky to bylo viditelnější, než jsem počítal.
Z existence viditelného plyne v zamlčení i existence neviditelného.
Viditelné není problém, protože to vidí každý…
Tak jest.…môžete zmenit nick, ale Dušu nezmeníte.
Hm. vlastně se dá říci, že dělení na specializované odborníky je druh kastovnictví. Odborníci se mezi sebou nedokáži domluvit, protože mezioborová součinnost nevyučuje a tak GP může řídit odborníky. Například tahle může GP lékaře zneužít na COVID genocidu, protože nemají všeobecný přehled jak to chodí ve společnosti jsou dobří jenom v tom svém malém kousku poznání. Tak je vlastně velmi dobře, že nemáme nálepku (nenechme si ji dát).DVTR a pochopenie zakladnych procesov už na zakladnej škole, nalepka fyzik, či odborník, nie je potrebná
Měl by být člověk.Ten kdo se zabývá koncepcí je kdo?
Člověk?Čo teda som?
A kto pozná matematiku je...Človek (a moze mat kopec roznych typiv psychiky, no v tomto je kľúč).Měl by být člověk.
Člověk?
Vlasta, poprosím úprimnú odpoveď na otázku - čo tu na tomto fóre hľadáš a aký máš cieľ? Nemyslím to v zlom, len ma to zaujíma. Možno sa nad tým zamyslis a aj si pravdivo odpovieš, potom odpovedz aj mne/nám. A možno sa nepotrebuješ zamýšľať, lebo to už dávno vieš...Jak jsem na to přišel? Jednoduše. Všichni tomu věříte, protože jinak byste KOB/KSB "nestudovali". Studovali byste Bibli, Korán, marxismus-lenismus, buddhismus, starověkou filosofii, Hegela, Kanta... prostě cokoliv, čemu byste věřili. Ale vy studujete KOB/KSB...
Studuje se, protože subjekt má o to obor nebo informace ve zdroji zájem nebo ty znalosti potřebuje k dosažení nějakého cíle. Je to úplně opačně, nejdříve se sbírají informace (studuje, nebo se to jinak dozvíš - někdo ti to řekne nebo tak) až následně se subjekt rozhodne jestli jsou pravdivé, jestli jim bude důvěřovat (věřit) nebo ne a nebo jestli jsou užitečné a bude je používat.Všichni tomu věříte, protože jinak byste KOB/KSB "nestudovali"
To o tých polemikách a sporoch bolo preventívne varovanie do budúcna, lebo tento konfrontačný štýl diskusie, ktorý si tu otvoril, má k tomu našliapnuté. A môže byť ľahko stopnutý, ak prekročí mieru.Nevyvolávám polemiky a spory.
Toto je, podľa mňa, riadna hlúposť. Možno sa niekde takí najdu, ale ja tu takých nevidím. Tu sa ľudia učia používať rozum, nie slepo veriť autoritám.jak většina Konceptuálů věří
A koho to zaujíma?! KSB bola sformovaná dávno pred týmto dátumom. To, čo vznikalo po tomto dátume, sú väčšinou len osobné analytiky a zápisky ruských autorov. V tých neskorších prácach už nie je nič kľúčové z hľadiska základov KSB. Rozumný človek si vie nájsť užitočné veci vo všetkých prácach (toho, alebo onoho autora. Dokonca aj od západných protivníkov sa dá všeličo taktické naučiť) : použiteľné si osvojí, a to s čím nesúhlasí pustí k vode.Když ještě přidám spory o platnost KOB/KSB před r. 2018 a po r.2018
A toto je čo za hlúposť. Lekár študuje medicínu, lebo verí, že je všemocná, vševedúca?! Matematik študuje matematiku, lebo verí, že dáva odpovede na všetky otázky? ... To sú také domysly, až to bolí. Ľudia sa venujú náukám, lebo sa chcú v poznaní a užitočnosti niekam posunúť...Jak jsem na to přišel? Jednoduše. Všichni tomu věříte, protože jinak byste KOB/KSB "nestudovali". Studovali byste Bibli, Korán, marxismus-lenismus, buddhismus, starověkou filosofii, Hegela, Kanta... prostě cokoliv, čemu byste věřili. Ale vy studujete KOB/KSB...