Bútľavá vŕba

Hmm, mne
Veď tu ho v podstate verejne vyzývam, aby sa toho zdržal.

Navyše som dané slovo dal medzi vyhviezdičkované (jednak to tak nehyzdí forum a daný človek si všimne, že také vyjadrovanie tu nie je vítané). Mne časovo vychádza skontrolovať toto forum raz denne, a to navečer. Takže nie som tu celý deň. Keď zbadáte podobné vyjadrenia, kľudne môžete daného človeka napomenúť aj vy, ktokoľvek z vás (čo sem chodíte už dlho), nech to nerobí, lebo je to proti pravidlám. V minulosti bol ľudo nejaký čas kvôli tomu aj na ručnom schvaľovaní. A oplatí sa použiť aj tlačítko nahlásiť, ktoré je v každom príspevku. To upozornenie mi príde na mail, takže mám šancu si to všimnúť skôr.

Inak, ak človek, ktorého považujete za kolegu a vážite si ho, sa občas neovládne a začne tu nadávať, tak je to podobná situácia, ako keď venčíte svojho domáceho miláčika a ten sa vám vonku pred očami mnohých ľudí vykadí niekomu na trávnik. Nič príjemné.

Preto prosím aj kolegov, známych aj neznámych čitateľov, skúste jednať s ľuďmi diplomaticky, bez urážok. Môžete aj tvrdo polemizovať, argumentovať, brániť, ale zdržte sa urážok. Naozaj to tu nechcem. Vždy je aj iná možnosť, ako vyriešiť situáciu. Berte si príklad od Putina. Je prísny, ale nikdy nie je vulgárny.
Hmm , mňa si dal v marci na ručné schvaľovanie, ktoré trvalo tri mesiace iba za to, že som vyjadril Môj osobný názor na Tisa. Samozrejme Ľudo vtedy opäť zareagoval.
To len na okraj ku tvojej objektivite

Inak, ja osobne dokonalého admina nepoznám. Určitý systém prístupu si musí nájsť každý, kto sa stane adminom nejakého fóra. Je to o hľadaní miery a nie vždy úspešnom, pretože vždy aj tak niekomu ublížite. Bez toho sa adminovať fórum nedá.

Keď si vezmem minulé fórum, ktoré adminoval milo, tak on to riadil príliš liberálne z môjho pohľadu: nechal tam vyčíňať všelijaké individuá, čo znechutilo nielen tvrdé jadro študentov KSB, ktorí odtiaľ začali odchádzať ako prví, ale neskôr tam nezostal takmer nikto. Dnes to fórum už iba živorí. Dokonca tam nepíšu ani Ogar Valach (premenovaní na Súlad) a Rusofil, ktorí tam robili najväčší rozruch a fukoty. Aj tí odišli, keď dokonali svoje dielo.

Opačne je to napríklad na telegramovom Zlome: Boletus a jeho kolegovia to tam držia veľmi prísne a nekompromisne. Naozak ktokoľvek poruší pravidlo a ignoruje jedno upozornenie, dostáva ban (hoci má možnosť sa vrátiť, ak si pohovorí z adminom a ten usúdi, že dotyčný už bude "dobrý"). Dosť študentov z tvrdého jadra KSB taký prístup neznieslo a odmietli sa tam vrátiť. Mohol by som menovať, ale nebudem. Na druhú stranu jeho prístup prilákal na fórum vysoké množstvo nových ľudí. Boletus má charizmu, páli mu to a má dobrý politický prehľad a prognózy, takže sa nečudujem, že duch, ktorého vytvoril na Zlome sa stal magnetom pre ľudí. Ono, každé KSB fórum, ktoré pracuje úspešne s ľuďmi je dobré.

Ja hľadám akýsi stred. Občas prižmúrim oko. K novším študentom KSB na fore som o niečo prísnejší, pri dodržovaní pravidiel, a k starším o trochu menej. Tí starší Kobáci by mali mať viac rozumu, veď KSB je predsa o hľadaní ľudskosti v snahe žiť podľa diktatúry svedomia. Ak sa tým človek neriadi, tak aký je potom študent?!
Do polemík, zvyčajne zasahujem až vtedy, ak to aktéri nevedia zvládnuť sami.

Priznám sa, že admina fora som nikdy nechcel robiť. No po troch zlyhaniach adminov na fore, výsledkom čoho bolo zrušenie alebo zdegradovanie fora, som sa rozhodol do toho vstúpiť a nenechať rozpadnúť skvelú komunitu. Moderátorskú dokonalosť odo mňa nečakajte ale chcem vám garantovať, že toto fórum a skvelá komunita na ňom tu bude ešte veľa rokov (ak to nezmení nejaká nepredvídateľná situácia vyššej moci). Práve kvôli vám, vášmu záujmu o forum a tematiku KSB má zmysel, aby toto fórum existovalo. Pevne dúfam, že horúcej vojne sa nám, ako štátu, podarí vyhnúť. To by bol ten nejhorší scenár a zrejme aj koniec fóra. Ciele KSB sa predsa len lepšie budujú spolu. V rámci dobrej komunity.

Hmm, mne

Hmm , mňa si dal v marci na ručné schvaľovanie, ktoré trvalo tri mesiace iba za to, že som vyjadril Môj osobný názor na Tisa. Samozrejme Ľudo vtedy opäť zareagoval.
To len na okraj ku tvojej objektivite
Na ručnom už bolo veľa ľudí z rôznych dôvodov. A dokonalosť u mňa nehľadaj. Moje adminovanie je len z núdze cnosť. Ako som písal vyššie, adminovanie som si nikdy neželal robiť (nemám na to úplne správnu povahu), ale bol som nútený sa toho chopiť, aby sa nerozpadla komunita. Hrozilo, že tentokrát by sa už neobnovila. Nebol po ruke už nikto s technickými znalosťami, kto bol ochotný si to zobrať na zodpovednosť.
Ako admin vždy niekomu ublížiš, pretože akákoľvek politika akú si na fore zvolíš, vždy na niekoho narazí. A tu musíš pozerať do budúcna, ako každý tvoj krok ovplyvní stav na fore. Koho odradí, koho pritiahne. Koho si môžeš dovoliť stratiť a koho nie. Musíš si ujasniť priority, ciele fora. Čo vlastne od fora očakávaš ako admin, do akej podoby ho vedieš...

Pre mňa je toto fórum obrazne, ako opustené dieťa, ktorého som sa ujal, aby nezomrelo. Všetci sme boli kedysi deťmi, a občas sa stalo, že sa nám rozhodnutia rodičov nezdali spravodlivé, že občas uprednostnili brata, sestru. Niekedy sme mohli mať pocit krivdy veľmi dlho. Ale každý normálny človek nakoniec pochopí, že sa na rodičov nemôže hnevať, lebo sám bude raz rodičom a tiež bude robiť chyby. A každý rodič robí to, čo je v jeho silách, pričom nikto nie je dokonalý. Najlepšie to pochopí ten, kto sa sám stane rodičom. Alebo v tomto konkrétnom prípade: kto sa sám stane adminom nejakého fóra, že to nie je tak jednoduché, byť spravodlivým. A ja to o sebe ani netvrdím. Človek sa učí do smrti, a niektoré veci idú lepšie, iné horšie.

Naposledy upravené:
V tomto komentári som bol som označený za nejakého blúzniaceho, alkoholom opojeného jedinca. To, čo cituje Los Sol z môjho príspevku, som napísal pomocou literárneho prostriedku obrazného pomenovania javu alebo predmetu, ktorý sa volá Irónia a radí sa medzi trópy.
reč je o tomto texte:
"V množném čísle to není možné. Jedinec možná nahlédne na některé listy manuálu.
I kdyby někdo stál před Tvůrcem manuálu a v ruce manuál držel, neuvidí a neuslyší. Např, fekvence mozku, kam občas při oslavách proudí C2H5OH je katastrofální až tak, že takový jedinec je hroší, než instantní podoba v tom kelímku, i když se ví, že je to "vzdělaná" a uznávaná persóna."

Ja si @marin vôbec nemyslím, že lossol písal o tebe. Hovorí všeobecne. A o škodlivom vplyve alkoholu na intelektuálnu činnosť sa v KSB hovorí špeciálne. Je o tom veľa článkov.
Ty si o tom manuále hovoril dosť všeobecne a nie veľmi zrozumiteľne. Los sol na teba normálne reagoval názorom, že s chápaním manuálu to vôbec nie je tak jednoduché. Človek má zatiaľ príliš ďaleko od toho, aby všetkému rozume. Vesmír je nekonečný, aj hľadanie je nekonečné. Hoci matematika si vie poradiť aj s nekonečnými množinami a pracovať s nimi.

Na B
Na ručnom už bolo veľa ľudí z rôznych dôvodov. A dokonalosť u mňa nehľadaj. Moje adminovanie je len z núdze cnosť. Ako som písal vyššie, adminovanie som si nikdy neželal robiť (nemám na to úplne správnu povahu), ale bol som nútený sa toho chopiť, aby sa nerozpadla komunita. Hrozilo, že tentokrát by sa už neobnovila. Nebol po ruke už nikto s technickými znalosťami, kto bol ochotný si to zobrať na zodpovednosť.
Ako admin vždy niekomu ublížiš, pretože akákoľvek politika akú si na fore zvolíš, vždy na niekoho narazí. A tu musíš pozerať do budúcna, ako každý tvoj krok ovplyvní stav na fore. Koho odradí, koho pritiahne. Koho si môžeš dovoliť stratiť a koho nie. Musíš si ujasniť priority, ciele fora. Čo vlastne od fora očakávaš ako admin, do akej podoby ho vedieš...

Pre mňa je toto fórum obrazne, ako opustené dieťa, ktorého som sa ujal, aby nezomrelo. Všetci sme boli kedysi deťmi, a občas sa stalo, že sa nám rozhodnutia rodičov nezdali spravodlivé, že občas uprednostnili brata, sestru. Niekedy sme mohli mať pocit krivdy veľmi dlho. Ale každý normálny človek nakoniec pochopí, že sa na rodičov nemôže hnevať, lebo sám bude raz rodičom a tiež bude robiť chyby. A každý rodič robí to, čo je v jeho silách, pričom nikto nie je dokonalý. Najlepšie to pochopí ten, kto sa sám stane rodičom. Alebo v tomto konkrétnom prípade: kto sa sám stane adminom nejakého fóra, že to nie je tak jednoduché, byť spravodlivým. A ja to o sebe ani netvrdím. Človek sa učí do smrti, a niektoré veci idú lepšie, iné horšie.
Na Boletovo fórum chodím pravideľne, on to robí inak, hlavne nutí ľudí analyzovať a zodpovedne vnášať svoje príspevky. Pokiaľ viem, ani Ľudo a ani Oracle sa tam veľmi neohriali....Boletus ich tam veľmi nechcel....
Na tomto fóre sa KSB zredukovala na vkladanie príspevkov, netreba zabudnúť ani na snahu vytlačiť Pjakina, lebo to niekomu prekáža, čo hovorí....
Ja osobne som pri KSB od 2014 a mám ju 3x prečítanú a aj dostatočne pochopenú, aspoň si to myslím.
Chýba mi tu serióznejšia analytika a aj snaha Matina napísať niečo, za čím si chlapec stojí bola potlačená. Nečuduj sa, že niektorí ľudia sú znechutení.

Na B

Na Boletovo fórum chodím pravideľne, on to robí inak, hlavne nutí ľudí analyzovať a zodpovedne vnášať svoje príspevky. Pokiaľ viem, ani Ľudo a ani Oracle sa tam veľmi neohriali....Boletus ich tam veľmi nechcel....
Na tomto fóre sa KSB zredukovala na vkladanie príspevkov, netreba zabudnúť ani na snahu vytlačiť Pjakina, lebo to niekomu prekáža, čo hovorí....
Ja osobne som pri KSB od 2014 a mám ju 3x prečítanú a aj dostatočne pochopenú, aspoň si to myslím.
Chýba mi tu serióznejšia analytika a aj snaha Matina napísať niečo, za čím si chlapec stojí bola potlačená. Nečuduj sa, že niektorí ľudia sú znechutení.
Každý robíme, čo vieme. Aj na Boletusa má viacero ľudí ťažké srdce a sťažnosti. Tomu sa pri adminovaní nedá vyhnúť. Ja to lepšie robiť neviem.
A budem len rád, ak sa ty alebo aj ďalší ľudia osmelíte a prídete s analytikou. Ľudia, ktorí píšu analytiky a robia to dobre, takých je ako šafránu. Ja som veľmi vďačný za Taurusa, že sem prišiel. Naozaj veľmi. Jeho príspevky mávajú veľkú analytickú hlbku. Bol skvelým ešte na levanete a stále je.

@marin si vzal ako nový člen hneď príliš náročné sústo. Vojsť do kategórie MIM a vnášať tam rozumy, pričom nebol príliš konkrétny a jasný, to chce odvahu. Pochop, DVTR ako taká, je pre kobákov niečo skoro posvätné. Keď chce niekto začať dišputu na túto tému, najprv by mal preukázať, že dostatočne rozumie tematike, inač riskuje, že zažije obrannú reakciu egregora na vlastnej koži. Pretože ľudia ho nepoznajú, je nový člen, nevedia či je troll alebo to myslí úprimne. Nie je dobrá taktika ak sa úplne nový člen začne púšťať do citlivých fundamentálnych tém a komunikovať tak, že to bude vyvolávať podozrenie, že tie veci relativizuje...
Lepšie je nechať sa najprv spoznať a potom niečo skúšať.

Veď sa pozri na Pjakina, aký je on horlivý zástanca KSB základov, ako chráni čo i len náznaky skresľovania DVTR. A vie sa pritom aj poriadne rozčúliť, občas aj invektíva padne.
Pritom tu sa o DVTR dá diskutovať úplne slobodne, ale musíme toho človeka najprv trochu aj spoznať, uistiť sa, že je to normálny úprimný človek s dobrými úmyslami.

Pjakina nikto nezakázal. Pýtal som sa na názor komunity, a väčšina bola za zachovanie jeho videí na fore, preto som to rešpektoval. Iba sa nezdvojujú príspevky (automatický rss odber z českého fora), a má svoje jedno vlákno, kde ho ľudia ručne vkladajú. A nemám v pláne v tomto ohľade žiadne zmeny. Neplánujem nič rušiť.
Boli výhrady voči jeho správaniu. (Najviac sťažností bolo k tým súkromným videám, kde odpovedal na otázky Honzu Buzka) A je normálne, keď sa aj o takýchto veciach otvorene prediskutuje. Tá téma je už ale zatvorená, povedané bolo k veci už asi všetko.

V
Každý robíme, čo vieme. Aj na Boletusa má viacero ľudí ťažké srdce a sťažnosti. Tomu sa pri adminovaní nedá vyhnúť. Ja to lepšie robiť neviem.
A budem len rád, ak sa ty alebo aj ďalší ľudia osmelíte a prídete s analytikou. Ľudia, ktorí píšu analytiky a robia to dobre, takých je ako šafránu. Ja som veľmi vďačný za Taurusa, že sem prišiel. Naozaj veľmi. Jeho príspevky mávajú veľkú analytickú hlbku. Bol skvelým ešte na levanete a stále je.

@marin si vzal ako nový člen hneď príliš náročné sústo. Vojsť do kategórie MIM a vnášať tam rozumy, pričom nebol príliš konkrétny a jasný, to chce odvahu. Pochop, DVTR ako taká, je pre kobákov niečo skoro posvätné. Keď chce niekto začať dišputu na túto tému, najprv by mal preukázať, že dostatočne rozumie tematike, inač riskuje, že zažije obrannú reakciu egregora na vlastnej koži. Pretože ľudia ho nepoznajú, je nový člen, nevedia či je troll alebo to myslí úprimne. Nie je dobrá taktika ak sa úplne nový člen začne púšťať do citlivých fundamentálnych tém a komunikovať tak, že to bude vyvolávať podozrenie, že tie veci relativizuje...
Lepšie je nechať sa najprv spoznať a potom niečo skúšať.

Veď sa pozri na Pjakina, aký je on horlivý zástanca KSB základov, ako chráni čo i len náznaky skresľovania DVTR. A vie sa pritom aj poriadne rozčúliť, občas aj invektíva padne.
Pritom tu sa o DVTR dá diskutovať úplne slobodne, ale musíme toho človeka najprv trochu aj spoznať, uistiť sa, že je to normálny úprimný človek s dobrými úmyslami.

Pjakina nikto nezakázal. Pýtal som sa na názor komunity, a väčšina bola za zachovanie jeho videí na fore, preto som to rešpektoval. Iba sa nezdvojujú príspevky (automatický rss odber z českého fora), a má svoje jedno vlákno, kde ho ľudia ručne vkladajú. A nemám v pláne v tomto ohľade žiadne zmeny. Neplánujem nič rušiť.
Boli výhrady voči jeho správaniu. (Najviac sťažností bolo k tým súkromným videám, kde odpovedal na otázky Honzu Buzka) A je normálne, keď sa aj o takýchto veciach otvorene prediskutuje. Tá téma je už ale zatvorená, povedané bolo k veci už asi všetko.
Vážim si tvoju prácu a ja osobne som rád, keď čítam tvoje príspevky
Áno, Marin si vzal ťažké sústo, ale poviem ti pravdu, káždý, kto píše o MIM, tak píše inak, každý to chápe inak a aj ja to chápem trochu inak ako Ty, alebo Jox, alebo Popolvár. Ale to nie je dôvod na urážky, ale navzájom sa pochopiť a posunúť sa ďalej.
Pjakina chránil nedávno Taurus, ja Atom a ešte jedna dáma, neviem si spomenúť na meno. Proti nemu vystupoval dosť otvorene Jox,aj Oracle tuším aj Ľudo. Ja si to pamätám dosť dobre a áno Taurus je naozaj skvelý, kľudný, rozvážny a má obrovské znalosti. A predovšetkým je ľudský.

reč je o tomto texte:
"V množném čísle to není možné. Jedinec možná nahlédne na některé listy manuálu.
I kdyby někdo stál před Tvůrcem manuálu a v ruce manuál držel, neuvidí a neuslyší. Např, fekvence mozku, kam občas při oslavách proudí C2H5OH je katastrofální až tak, že takový jedinec je hroší, než instantní podoba v tom kelímku, i když se ví, že je to "vzdělaná" a uznávaná persóna."

Ja si @marin vôbec nemyslím, že lossol písal o tebe. Hovorí všeobecne. A o škodlivom vplyve alkoholu na intelektuálnu činnosť sa v KSB hovorí špeciálne. Je o tom veľa článkov.
Ty si o tom manuále hovoril dosť všeobecne a nie veľmi zrozumiteľne. Los sol na teba normálne reagoval názorom, že s chápaním manuálu to vôbec nie je tak jednoduché. Človek má zatiaľ príliš ďaleko od toho, aby všetkému rozume. Vesmír je nekonečný, aj hľadanie je nekonečné. Hoci matematika si vie poradiť aj s nekonečnými množinami a pracovať s nimi.
Tu sa asi jedná o los sol-olove nepochopenie irónie marina:
Človiečik má znalosti o gravitačných a elektromagnetických poliach, plazmových substanciách. Má 100% istotu ako Raketoplán funguje lebo rozumie manuálu z predu aj zo zadu, ktorý si ako znalec cudzích jazykov preložil. Reálne však s Raketoplánom nikdy neletel ba ani nesedel v jeho kokpite. Manuál je proste istota, že máme stvorenie pod kontrolou a dokážeme si s pravidlami vesmíru robiť čo sa len nám chce. Ako automat na kávu. Vhodíš mincu, stlačíš tlačítko a celý Vesmír máš v instantnej podobe k dispozícii v malom kelímku. Aké jednoduché. Len mať ten správny manuál.

Naši predkovia odovzdávali svoje skúsenosti ich deťom, vnukom, nasledujúcim generáciám.
My predávame informácie a dáta, manuály.
Podla mňa marin povevedal, že teória nie je prax!(overené máme v podstate pramálo)
V množném čísle to není možné. Jedinec možná nahlédne na některé listy manuálu.
I kdyby někdo stál před Tvůrcem manuálu a v ruce manuál držel, neuvidí a neuslyší. Např, fekvence mozku, kam občas při oslavách proudí C2H5OH je katastrofální až tak, že takový jedinec je hroší, než instantní podoba v tom kelímku, i když se ví, že je to "vzdělaná" a uznávaná persóna.
Ale budíž: Prosím napiš osvojenou frekvenční úrovní nějaký praktický příklad z fyziky ve vztahu k Vesmíru. Koukneme se, jak je to jednoduché :)
Děkuji.
a los sol to uchopil ako že myslel, že všetko už vieme a je to jednoduché.
Tak som to pochopil ja, ale pripúšťam že to ja som niečo(nič) nepochopil správne.😉

V

Vážim si tvoju prácu a ja osobne som rád, keď čítam tvoje príspevky
Áno, Marin si vzal ťažké sústo, ale poviem ti pravdu, káždý, kto píše o MIM, tak píše inak, každý to chápe inak a aj ja to chápem trochu inak ako Ty, alebo Jox, alebo Popolvár. Ale to nie je dôvod na urážky, ale navzájom sa pochopiť a posunúť sa ďalej.
Pjakina chránil nedávno Taurus, ja Atom a ešte jedna dáma, neviem si spomenúť na meno. Proti nemu vystupoval dosť otvorene Jox,aj Oracle tuším aj Ľudo. Ja si to pamätám dosť dobre a áno Taurus je naozaj skvelý, kľudný, rozvážny a má obrovské znalosti. A predovšetkým je ľudský.
Veď ja s tebou súhlasím. Tiež nemám rád keď niekto niekoho uráža. A najhoršie to je, keď to robí niekto, koho považujem za kolegu (to jesť ľudia, ktorí sú aktívni v živote, šíria KSB aj mimo fórum, pomáhajú, alebo sú spoločensko-politicki aktívni...). Snažím sa tieto veci riešiť súkromne dohovorom. Najmä Joxa som o to žiadal, ale fungovalo to vždy len chvíľu. Aktuálne má zrušenú registráciu.
Čo sa týka Pjakina, tak aj ja som mal voči nemu výhrady. No neurážal som pritom nikoho. Podľa mňa nie je problém viesť aj polemiku na ťažkú tému, ak sa pritom ľudia navzájom nezačnú urážať. Vtedy to prebiehalo, ak si dobre spomínam, najmä medzi zhruba 2 proti 2 ľuďom. Kulich a ja, a na druhej strane TauRus a tuším JankaK. Problém bol, že začala vznikať lavína. Nekontrolovateľne sa na podporu pridávali ďalší ľudia, takže tá diskusia miesto toho, aby chladla, tak späla k tomu, že sa vyhrotí. Vtedy bolo pre mňa prioritou hasiť požiar, udržať tú polemiku v rozumných hraniciach, a toho boli schopní na Pjakinovej strane len Taurus a JankaK (držali sa argumentačnej roviny a neprilievali emócie). Pri niektorých polemikách sa to vyhrotilo zase na strane ľuda a Joxa.
Ospravedlňujem sa za kroky, ktoré som nezvládol...
Osobne sa ospravedlňujem Lin aj Irene za svoje pochybenia.

@marin, nechápu jak je možné vzít na sebe obecné zásady účinků požití C2H5OH?
Takže když si stejný OBECNÝ text o účincích C2H5OH přečteš v DVTR, uděláš to samé?
Pochopím to, když napíšeš, že občas si dáš přípitek na oslavách a pak zpytuješ svědomí ...
Ostatně si myslím, že snad každý z nás po přečtení některých textů KSB, DVTR zpytoval svědomí ...

Alebo tu:
Např, fekvence mozku, kam občas při oslavách proudí C2H5OH je katastrofální až tak, že takový jedinec je hroší, než instantní podoba v tom kelímku,
V tomto komentári som bol označený za nejakého blúzniaceho, alkoholom opojeného jedinca. To, čo cituje Los Sol z môjho príspevku, som napísal pomocou literárneho prostriedku obrazného pomenovania javu alebo predmetu, ktorý sa volá Irónia a radí sa medzi trópy.

Kmitavé procesy jsem uváděl záměrně. Nízkofrekvenční a vysokofrekvenční jsou v určitém vztahu, takže OBJEKTIVNÍ ZÁKONITOSTI jsou nadřazené osobnímu konání a pokud je nezahrneme do skutků, není možné úžívat si možností VESMÍRU

@marin: Len mať ten správny manuál...:
Proč si myslíš, že nemáme správný manuál?
a) stačí mít ten manuál tj. nemusíme pak vůbec pracovat na sobě.
b)
máme správný manuál, ale jeho využití předpokládá velmi tvrdou práci na sobě!

Jestli tu tvou verzi chápu, tak automat na kávu naprosto vyhovuje, jelikož nehodnotí, kdo hází minci zda Člověk, Zvíře, Zombík, Démon. Kdo zaplatí, má mít VÝHODY VESMÍRU v kelímku?
marin povedal:
Ako automat na kávu. Vhodíš mincu, stlačíš tlačítko a celý Vesmír máš v instantnej podobe k dispozícii v malom kelímku. Aké jednoduché. Len mať ten správny manuál.

Takto to ale nefunguje.
Některé kmitavé procesy jsou nadřazeny jiným kmitavým procesům. Proto píšu, že (doplnil jsem tučně pro vysvětlení):
V množném čísle ty VÝHODY VESMÍRU všemi užívat není možné. Jedinec možná nahlédne na některé listy = (kmity) manuálu.
I kdyby někdo stál před Tvůrcem = (kmitavých procesů) manuálu a v ruce manuál (kmitů) držel, neuvidí a neuslyší (kmitavé procesy). Např, frekvence mozku, kam občas při oslavách proudí C2H5OH je katastrofální (v praxi vnímání kmitavých procesů OBJEKTIVNÍCH ZÁKONITOSTÍ) až tak, že takový jedinec je hroší, než instantní podoba v tom kelímku, i když se ví, že je to "vzdělaná" a uznávaná persóna.

Jardob povedal: Som admin, a reagoval som na tvoj príspevok veľmi decentne. Alebo ti vadí, ak niekto na tvoj príspevok vysloví svoj názor? Skús byť trochu menej precitlivený a vzťahovačný. Nikto od teba žiadne certifikáty samozrejme nechce. Ale je normálne, že na príspevky, ktoré ľuďom z hladiska KSB v niečom nesedia, že na ne budú reakcie. S tým počítaj a ber to normálne.
Vo svojom živote som bol súčasťou rôznych odborných aj laických diskusií na rôznych úrovniach a vždy tie diskusie pokiaľ boli pohľadovo (alebo ak chcete názorovo, ideologicky, filozoficky) rôznorodé, končili osobnými invektívami. Tak to je aj na tomto fóre. Ja neviem odkiaľ JARDOB prišiel na to, že som precitlivelý a vzťahovačný. Však som sa len odvolal na pravidlá tohoto fóra vzhľadom na reakcie k mojim príspevkom. Vždy som sa pýtal záčastnených (myslím tým tie iné diskusie) čo sa vlastne vyriešilo tým, že sa prešlo od diskusie k nejakej téme k osobným invektívam. Samozrejme nič. Pre mňa osobne je iný pohľad na svet obohacujúci a nie dôvod k osobným útokom. Samozrejme diskusia musí prebiehať na základe pravidiel ľudskosti a slušnosti. A tie sú na v rámci pravidiel tohto fóre jasne uvedené.
Achtoego povedal:
Tu sa asi jedná o @los sol-olove nepochopenie irónie @marina
Podla mňa @marin povevedal, že teória nie je prax!(overené máme v podstate pramálo)
a @los sol to uchopil ako že myslel, že všetko už vieme a je to jednoduché.
Tak som to pochopil ja, ale pripúšťam že to ja som niečo(nič) nepochopil správne.😉
Achtoego to pochopil tak ako som túto časť príspevku smeroval.

A ďalej tu máme niekoľko reakacií na môj príspevok nasledujúceho charakteru:
ATOM povedal: Za mlada jsem se choval podobně zbrkle než jsem se trochu obouchal (naladil se od převažujícího já-centrismu k trochu více boha-centrismu).
JARDOB povedal: Ale toto neplatí len pre toto forum. To predsa platí aj v živote. Ak niekto nabehne do nejakej skupinky a bude sa tam snažiť vnášať svoje poriadky a svoj pohľad na svet, tak väčšinou narazí na nepochopenie a odpor. Pretože každá skupina má svojho ducha a svoj systém, a návštevník by sa mal najprv pokúsiť navnímať miestnu atmosféru a ak sa chce stať členom, tak aj zladiť s ňou.

LUDOMˇIR povedal: Konštruktívna KONKRÉTNA kritika KSB/DVTR je vítaná.
A hlavne navrhovanie celkovo objektívne lepších riešení.
To, že si diskusiu egocentricky vzťahuješ na seba, je tvoj problém.
Všeobecné kecy a manipulatívne osočovanie sú neprípustné.
Použijem metaforu:
Toto fórum je ako lietadlo zostrojené na princípoch KSB/DVTR a je tu skupina ľudí, ktorá sa oň stará aby bolo prevádzkyschopné. Skupina týchto ľudí letí spolu so mnou z miesta A do miesta B. Skupina správcov fóra sedí na palube na pravoboku v zadnej časti lietadla a vyčlenila si pre seba 3 okná pre výhľad z lietadla. Lietadlo letí. Skupina správcov vidí cez tri okná šero, polotmu a celý obzor zapĺňa more. Pohľad trochu pochmúrny . Ja sedím v predu za kabínou pilotov a na ľavoboku. Vidím vychádzajúce Slnko, krásne lesy, lúky plné kvetov, rieky plné života, hory a kopu šťastných bytostí. Idem za správcami povedať svoj zážitok z letu. Hovorím im, že v tomto lietadle ke okrem tých troch okien, ktoré si vyhradili aj tisíc ďaľších, iných, kde vidno Svetlo a zázrak stvorenia. A oni sa na mňa budú hnevať, že čo im to hovorím za bludy, však jasne vidia z lietadla KSB/DVTR cez tie svoje tri okná.
A teraz sa pýtam správcov: Tým, že sa ja pozerám iným oknom von z lietadla KSB/DVTR (ako pozerajú oni) pri lete z miesta A do miesta B (kurz určili správcovia), zmením jeho letovú dráhu alebo poškodím lietadlo?

Ak som sa vyjadril k téme M-I-M, tak som len doplnil pohľad na danú tému. Tak som to aj uviedol v mojom príspevku. A ako uviedol ACHTOEGO teória nie je prax. A ja som čistý praktik. Vychádza Slnko a všetko sa mení. Nastáva doba kedy každý z nás budeme musieť prevziať zodpovednosť za svoj Život, svoje Činy a Slová. Nebude stačiť skrývať sa za akúkoľvek teóriu. Takže ja sa nechodím na toto fórum názorovo predvádzať a hladkať svoje ego. Sprostredkujem len svoju skúsenosť a pohľad cez tie okná, ktoré mám k dispozícii.

A ešte jeden môj reálny zážitok. Môj známy si v lete chcel kúpiť rozkladacie a skladacie kanoe od firmy Ally. Pred tým ako si ho išiel objednať, ukázal mi video na YT kde ho mladá slečna poskladal za 15 MINÚT:) Keď mu to kanoe došlo, tak ho začal skladať. Bol som pritom. Skladal ho 7 HODÍN bez výsledku. Zavolal si kamaráta až niekde z Prahy, ktorý takéto skladacie kanoe už mal. A skladali ho vyše troch hodín.

@marin , teraz ťa žiadam ako admin, prestaň psychologizovať a hodnotiť toto forum a jeho čitateľov. Za tú invektívu od ľuda sa ti ospravedlňujem. Ak chceš, pokračuj v diskusii na iné témy, alebo sa zdrž.
A prosím aj ostatných čitateľov, aby už tento konkrétny rozhovor nerozvíjali ďalej.

@marin[, teraz ťa žiadam ako admin, prestaň psychologizovať a hodnotiť toto forum a jeho čitateľov. Za tú invektívu od ľuda sa ti ospravedlňujem. Ak chceš, pokračuj v diskusii na iné témy, alebo sa zdrž.
A prosím aj ostatných čitateľov, aby už tento konkrétny rozhovor nerozvíjali ďalej.
Jasné, súhlasím, je to rozumné rozhodnutie admina. A ja by som chcel požiadať admina o uverjnenie ešte jedného môjho komentu v tejto sekcii. Nebudem sa v ňom vyjadrovať k téme
M-I-M (kde to celé začalo) ani psychologizovať. Okolo danej témy sa tu rozprúdila horlivá diskusia, ktorá sa javí ako neúspešná. Ale škoda by bolo to uzavrieť bez ponaučenia. Napísal som ponaučenia nie poučovania. Aj neúspešný pokus je krok vpred a všetci sa môžeme z tejto diskusie niečo naučiť.

z tejto diskusie niečo naučiť
Souhlasím, zajímavé nedávno mi proběhlo v myšlenkách, že po diskuzi k nějakému konkrétnímu tématu, by bylo vhodné udělat nějaké shrnutí k čemu jsme došli. Za mě co nejstručněji, dobře zvolit kde se to hodí a v případě že názory jsou různé uvést všechny dostupné varianty jenom jejich neutrálním popisem a podporujícími argumenty, bez vlastního hodnocení (to bych dal zvlášť co následný příspěvek - dovětek jak to vidím subjektivně za sebe), aby jsme se vyhnuli dalšímu roztáčení kaleidoskopu (to riziko bude vždy).

Naposledy upravené:
Jasné, súhlasím, je to rozumné rozhodnutie admina. A ja by som chcel požiadať admina o uverjnenie ešte jedného môjho komentu v tejto sekcii. Nebudem sa v ňom vyjadrovať k téme
M-I-M (kde to celé začalo) ani psychologizovať. Okolo danej témy sa tu rozprúdila horlivá diskusia, ktorá sa javí ako neúspešná. Ale škoda by bolo to uzavrieť bez ponaučenia. Napísal som ponaučenia nie poučovania. Aj neúspešný pokus je krok vpred a všetci sa môžeme z tejto diskusie niečo naučiť.
Ok, tak napíš.

Zemětřesení v okolí zlomu San Andreas v Kalifornii

"U pobřeží severní Kalifornie došlo k několika silným zemětřesením o síle 6,67,3 stupně - v blízkosti zlomu San Andreas, který se podle informací pravděpodobně výrazně posunul; otřesy byly zaznamenány i v San Francisku.
Bylo vydáno varování před tsunami. Jedná se o jedno z nejsilnějších zemětřesení v regionu za poslední desetiletí.
V severní Kalifornii bylo vydáno nouzové varování: „Jste v nebezpečí. Vzdalte se od pobřežních vod. Okamžitě se přesuňte na vyvýšená místa nebo do vnitrozemí.“

Podle okultně-symbolických čísel v textu a na fotografii televizní obrazovky Fox News se "zcela jistě" jedná o přírodní původ.
Číslo 44 je fraktálem čísla 88, které je číslem Donalda Trumpa
(viz videa na kanále Vadima Šegalova, např toto:

Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=csxF_NCdztE

Naposledy upravené:
Zemětřesení v okolí zlomu San Andreas v Kalifornii

"U pobřeží severní Kalifornie došlo k několika silným zemětřesením o síle 6,67,3 stupně - v blízkosti zlomu San Andreas, který se podle informací pravděpodobně výrazně posunul; otřesy byly zaznamenány i v San Francisku.
Bylo vydáno varování před tsunami. Jedná se o jedno z nejsilnějších zemětřesení v regionu za poslední desetiletí.
V severní Kalifornii bylo vydáno nouzové varování: „Jste v nebezpečí. Vzdalte se od pobřežních vod. Okamžitě se přesuňte na vyvýšená místa nebo do vnitrozemí.“

Podle okultně-symbolických čísel v textu a na fotografii televizní obrazovky Fox News se "zcela jistě" jedná o přírodní původ.
Číslo 44 je fraktálem čísla 88, které je číslem Donalda Trumpa
(viz videa na kanále Vadima Šegalova, např toto:

Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=csxF_NCdztE

44 je podle starých Slovanských pramenů označení pro zničení .
Pokud potřebujete něco zničit, musíte si to představit a říci si: „čtyřicet čtyři“. Nejprve tato čísla vypadají jako dva blesky. A za druhé, uložení jednoho čtverce (4) na jiný čtverec (4) rozděluje jakoukoli stabilitu na části, protože rohy se stávají osmi a 8 je počet nekonečna.....

44 je podle starých Slovanských pramenů označení pro zničení .
Pokud potřebujete něco zničit, musíte si to představit a říci si: „čtyřicet čtyři“. Nejprve tato čísla vypadají jako dva blesky. A za druhé, uložení jednoho čtverce (4) na jiný čtverec (4) rozděluje jakoukoli stabilitu na části, protože rohy se stávají osmi a 8 je počet nekonečna.....
Proto asi sundali Donalda z lustru, aby jako tuplovaný destruktor sebral opici granát z ruky a zahnal ji do zoo.

Naspäť
Top Bottom