Debaty o politike na Slovensku

eď sa tu budú aktéri neskrývať pod vymyslenými nickmi
Technická ke skrývání:
Pokud je potřeba nějaké informace uchovat v tajnosti, tak je nejefektivnější na ně neupozorňovat, že existují. Při troše úsilí jde vše dnes zjistit, proto začínají být pro nás GP a jeho psi čitelní jak kniha. Osobně pracuji tak že, když považuji nějakou informaci za citlivou pro mé soukromí (náhodný návštěvník z mého okolí by mě snadno identifikoval), tak se citlivé informaci vyhnu a nebo příspěvek vůbec nevystavím (je tu dost chytrých přispívatelů, takže celek zas tak o moc nepřijde, většinou jde o příklad z mého osobního života k podpoře příspěvku osobní zkušeností).

Naposledy upravené:
Můj názor je, že šachy jsou pouze jednou z mnoha her, které mají účel rozvíjet strategické myšlení.
Jejich zbožšťování jako jednoho z prostředků pěstování mentální převahy nad "dobytkem" (tak, jako zbožšťování obecně) je přežitkem davo-"elitárního" myšlení.
Cílem KSB asi nebude vybrušování strategických šablon, které povedou k porážce protivníka, ale to, aby si i ti nejiteligentnější a nejabicióznější "šachisté" mohli uvědomit, že pokud nezmění své reliktní davo-"elitární" vzorce myšlení, velice brzy dají, v lepším případě šach, v tom horším mat, sami sobě.

No, ja mám pocit, že si nám povedal, že vďaka Tvojej mravnosti by si možno porazil aj niekoľkonásobného majstra sveta G. Kasparova.
1. Ľudia sa nerodia so zlou mravnosťou, ale stávajú sa takými vplyvom rôznych faktorov.
2 Tak prečo Slovensko ešte nemá majstra sveta v šachu, keď si taký mravný a vynikajúci šachista?
3. Toto je Konceptuálno-analytické fórum, kde sa všetci kolegovia snažia chápať procesy vo svete a ďalej sa posúvať
4. Najlepší šachista už 3500 rokov je GP a súčasne s najhoršou mravnosťou
Žeby preto, že som v podstate pacifista? :-)

Keďže si stále nevšímaš to hlavné, k čomu moja otázka mala viesť (a keby tam bola PRIviedla, bola by ostala bez odpovede), tu je moja reakcia:
Čo tu na tomto fóre je o "viere"? Asi jedine viera v lepšie zajtrajšky, ale aj tá je podporená konkrétnou koncepciou. Stále sa stretávam s tým, že používaš výrazy typu "verte", resp. požaduješ, aby ti bolo verené to, čo tvrdíš. Alebo "uisťujem". Prečo je ti treba dôvery iného človeka tam, kde môžeš konkrétne objasniť/vysvetliť? A prípadne, ak chceš už riadiť svoje príspevky (pretože aj to je o riadení a osobnostná kultúra človeka veľa vypovedá o tom, akým schopným riadiacim pracovníkom môže byť v kolektíve) a svoju reč, resp. na základe nej svoju vlastnú dôveryhodnosť, načo potom otváraš témy, ktoré vieš, že ich nebudeš môcť (z tvojho pohľadu) osvetliť? Či toto nie je práve jedna z najväčších dier/nedôsledností/chýb v danej "šachovej partii"?
Mysli si, čo chceš a konaj, ako uznáš za vhodné. Ja Tvoje príspevky nekritizujem a niektoré dokonca aj lajknem a niekedy vyslovím len svoj názor, ktorý nikomu nevnucujem.

Mysli si, čo chceš a konaj, ako uznáš za vhodné. Ja Tvoje príspevky nekritizujem a niektoré dokonca aj lajknem a niekedy vyslovím len svoj názor, ktorý nikomu nevnucujem.
Musím poznamenať, že máš k (seba)riadeniu vskutku zaujímavý prístup. Z jednej strany navrhuješ všade čistky a nápravy, z druhej strany nevieš podporiť ani svoju vlastnú dôveryhodnosť. Nechcem do teba zbytočne rýpať, ide mi čisto o prax. Kto nemá dôveru, ako môže stabilne riadiť na základe predvídateľnosti budúcich dejov? A potom aké dôveryhodné sú informácie, ktoré vnáša do informačného poľa? Jeho predvídanie je v poriadku? Alebo má zásadné chyby, a kam teda povedie? "Lajkovať" mi nemusíš nič. Ja nebartrujem. Iba premýšľam, pretože mi zopár vecí nesedí. Polemizovať s niekým, kto takto vystupuje je potom ale zbytočné, keďže jeho slová nemajú váhu-oporu v praxi, čím diskredituje sám seba. Pri uváhách, ktoré vyslovuješ a pri tom, že vyzdvihuješ šach ako hru, ako aj svoje šachové umenie, by ti toto všetko ale malo byť známe. A ak ti to známe je, a mne to je očividné, aký to má potom účel? Môžem sa dohadovať. Ale potom ty ako možný riadiaci káder končíš a s tým aj tvoje rady a nápady. Len o toto tu ide.

Musím poznamenať, že máš k (seba)riadeniu vskutku zaujímavý prístup. Z jednej strany navrhuješ všade čistky a nápravy, z druhej strany nevieš podporiť ani svoju vlastnú dôveryhodnosť. Nechcem do teba zbytočne rýpať, ide mi čisto o prax. Kto nemá dôveru, ako môže stabilne riadiť na základe predvídateľnosti budúcich dejov? A potom aké dôveryhodné sú informácie, ktoré vnáša do informačného poľa? Jeho predvídanie je v poriadku? Alebo má zásadné chyby, a kam teda povedie? "Lajkovať" mi nemusíš nič. Ja nebartrujem. Iba premýšľam, pretože mi zopár vecí nesedí. Polemizovať s niekým, kto takto vystupuje je potom ale zbytočné, keďže jeho slová nemajú váhu-oporu v praxi, čím diskredituje sám seba. Pri uváhách, ktoré vyslovuješ a pri tom, že vyzdvihuješ šach ako hru, ako aj svoje šachové umenie, by ti toto všetko ale malo byť známe. A ak ti to známe je, a mne to je očividné, aký to má potom účel? Môžem sa dohadovať. Ale potom ty ako možný riadiaci káder končíš a s tým aj tvoje rady a nápady. Len o toto tu ide.
Keď Ti niečo nesedí, to neznamená, že to nemôže byť tak, pretože nemusíš vidieť všetky" ňuánsy". Radšej hľadaj "čo tým chcel básnik povedať" a nie sa s ním sporiť, prečo použil iný rým alebo iný takt. A čo sa týka byť riadiacim pracovníkom, tak v tom Ti len potvrdím Tvoj odhad, že ním byť už nechcem, pretože mám svoje roky a do výkonu by som potreboval omladnúť aspoň o dobrých 15 rokov. Svoju úlohu vidím skôr v lektorstve alebo mentorstve, keď o to niekto bude mať záujem. V čom vidíš Ty tú svoju úlohu a prospešnosť pre spolu- cnosť? Nože, daj, nech viem.

Ti len potvrdím Tvoj odhad, že ním byť už nechcem
Lenže toto nie je môj celý odhad. Šírenie informácie je taktiež riadenie. Ak tá ifnormácia aj čo sa týka lektora/mentora má tendenciu nestáť na správnych základoch, potom z tohoto bude opičia labka. Ak nie pre teba, tak pre spoločnosť ako celok. Okrem toho šíriš informácie aj okolo seba. A aj to je riadenie. Odhady, predikcie, interpretácia riadiacich manévrov ... toto všetko je RIADENIE. Šachový hráč tvojich kvalít musí toto všetko predsa vedieť. Vyvodiť z toho závery je na tebe. Nie na mne. Nechcem to zbytočne rozmazávať a "sporiť sa" už vôbec nepotrebujem. Kladiem otázky a uvažujem, to je niečo iné. Ak si to nevšímaš, OK. Nie na mne je to naprávať. Každý dostáva svoju odmenu za všetko, čo činí. Čo som chcel povedať som povedal. Viac na túto tému odo mňa nepadne ani slovo.

Lenže toto nie je môj celý odhad. Šírenie informácie je taktiež riadenie. Ak tá ifnormácia aj čo sa týka lektora/mentora má tendenciu nestáť na správnych základoch, potom z tohoto bude opičia labka. Ak nie pre teba, tak pre spoločnosť ako celok. Okrem toho šíriš informácie aj okolo seba. A aj to je riadenie. Odhady, predikcie, interpretácia riadiacich manévrov ... toto všetko je RIADENIE. Šachový hráč tvojich kvalít musí toto všetko predsa vedieť. Vyvodiť z toho závery je na tebe. Nie na mne. Nechcem to zbytočne rozmazávať a "sporiť sa" už vôbec nepotrebujem. Kladiem otázky a uvažujem, to je niečo iné. Ak si to nevšímaš, OK. Nie na mne je to naprávať. Každý dostáva svoju odmenu za všetko, čo činí. Čo som chcel povedať som povedal. Viac na túto tému odo mňa nepadne ani slovo.
Nikto sa Ťa nepýtal na Tvoj odhad. Či už čiastočný alebo úplný. Bola to len konštatácia, čo chcem alebo nechcem robiť. A stále platí to, čo som už napísal skôr, že osobnú rovinu keď už máš také ustavičné nutkanie, môžeš uplatňovať v súkromných správach, ktoré toto fórum umožňuje ("ak nie pre teba, tak pre spoločnosť ..." - správne malo byť "ak nie pre jednotlivca, tak pre spoločnosť ..."). A keďže to nerešpektuješ, tak vytváraš dojem provokatéra a je potrebné sa zamyslieť, že prečo, kvôli čomu a v čom všetkom vedieš tento imitačne provokačný proces na tomto fóre.

(Môj amatérsky názor) - Tondo, ak tvojej "poézii" nikto nerozumie, tak to môže znamenať aj to, že je na "ho*no" = problém je v autorovi, nie v čitatelovi.;)
Súhlas, nie som vševed, no nájdu sa aj niektorí jednotlivci, ktorí mojej "poézii" veľa krát aj rozumejú alebo sa snažia porozumieť a samozrejme sú aj takí, ktorí jej nerozumejú a ani sa nesnažia jej porozumieť. Keby napr. poéziu, ktorej som bol v minulosti spoluautorom a dotýkala sa života nás všetkých a bola schválená autoritami aj výkonní riadiaci vykonávali s rešpektovaním predpísaného rýmu a taktu, čo sa žiaľ nestalo, tak dnes by to h*no tak nesmrdelo, ako smrdí a nie len, že smrdí, ale ešte aj ničí život a zdravie ľudí a vyťahuje peniaze z peňaženiek drvivej väčšiny ľudí a presúva do peňaženiek tým, ktorí zmenili rým a takt poézii, ktorej síce možno rozumejú, no nevedia ju buď predniesť alebo zaspievať, lebo zmenou rýmu a taktu je to falošné. A je až neuveriteľné, že okrem vnútorných materiálov v tejto poézii sa nikde na fórach a ani nikde v médiách nevyskytla čo i len zmienka o kľúči, ktorý odomyká cestu k porozumeniu, čo tým básnici chceli povedať. Takže aj tak sa treba na veci niekedy pozerať. Včera Kotlár začal tým, že urobil bezpečnostné opatrenia. Ja som ich nerobil a preto sa niekedy zdá, že niečo naznačujem a nepoviem od A do Z všetko, čo mi je ľúto, že nemám toľko odvahy to urobiť, lebo niekde sa píše, že "otvorte okná a povedzte všetko všetkým" a ja s tým mám zatiaľ vnútorný problém a v tom je ten problém u autora, za čo mnohí čitatelia nemôžu a preto ešte raz, súhlas s komentárom.

Fico s Kaliňákom pred voľbami viedli kampaň tak, že v našich armádnych skladoch sa už nič nenachádza, pretože Naď všetko rozdal a teda viesť kampaň tak, že my nič na UA nepošleme bolo možné chápať tak, že SR naozaj nič na UA nevyvezie, vrátane súkromných dodávok, pretože nemôžem niečo vyviesť, čo nemám. Na jednej strane neklamem, že zo skladov nič nevyveziem, pretože tam nič nie je a tým sa budem obhajovať, že to bolo myslené len na sklady a súkromníci si kšeftujte koľko chcete, ale na druhej strane som sprostý klamár, lebo keď sa vyjadrím, že SR nebude posielať na UA vojenské vybavenie, tak do SR patrí aj Ministerstvo obrany, Ministerstvo zahr. vecí atď. a vláda to len spravuje. Čiže, keď niekto sľubuje, že SR nič na UA nevyvezie, tak teda ani neudelí licencie, aby ktokoľvek z SR mohol také niečo urobiť, lebo aj licencie sú majetkom štátu a teda nás všetkých a tým sa páni Fico a Kaliňák stali nehanebnými klamármi - ako vo všetkom, len treba vedieť tie ich klamstvá čítať a poslať ich kade ľahšie medzi sebe rovných klamárov. Je to také isté sprosté klamstvo, ako keď mával papierom z nejakého úradu z Belize, ktorý mu potvrdzuje, že nemá účty v bankách na Belize - to je teda ale poriadna sprostosť, aby mi nejaký úrad potvrdzoval, či mám alebo nemám súkromný účet v súkromnej banke, že?

Fico s Kaliňákom pred voľbami viedli kampaň tak, že v našich armádnych skladoch sa už nič nenachádza, pretože Naď všetko rozdal a teda viesť kampaň tak, že my nič na UA nepošleme bolo možné chápať tak, že SR naozaj nič na UA nevyvezie, vrátane súkromných dodávok, pretože nemôžem niečo vyviesť, čo nemám. Na jednej strane neklamem, že zo skladov nič nevyveziem, pretože tam nič nie je a tým sa budem obhajovať, že to bolo myslené len na sklady a súkromníci si kšeftujte koľko chcete, ale na druhej strane som sprostý klamár, lebo keď sa vyjadrím, že SR nebude posielať na UA vojenské vybavenie, tak do SR patrí aj Ministerstvo obrany, Ministerstvo zahr. vecí atď. a vláda to len spravuje. Čiže, keď niekto sľubuje, že SR nič na UA nevyvezie, tak teda ani neudelí licencie, aby ktokoľvek z SR mohol také niečo urobiť, lebo aj licencie sú majetkom štátu a teda nás všetkých a tým sa páni Fico a Kaliňák stali nehanebnými klamármi - ako vo všetkom, len treba vedieť tie ich klamstvá čítať a poslať ich kade ľahšie medzi sebe rovných klamárov. Je to také isté sprosté klamstvo, ako keď mával papierom z nejakého úradu z Belize, ktorý mu potvrdzuje, že nemá účty v bankách na Belize - to je teda ale poriadna sprostosť, aby mi nejaký úrad potvrdzoval, či mám alebo nemám súkromný účet v súkromnej banke, že?
a čím mal Fico mávať, že nemá účet na Belize ak nie potvrdením od banky, v ktorej mal mať údajne účet?

Tie veci okolo skladov a zbrojárskych firiem sa overiť dajú. Tam sa dá jasne povedať, že šlo o šermovanie slovíčkami a že tu Fico ťahal verejnosť trochu za nos, neklamal, ale ani nepovedal celú pravdu a ľudia naleteli. Ale reči o účte na Belize by som sem neplietol, to si overiť nevieme, preto nie je namieste to nazývať klamstvom. Pozor na to. Matovič naplodil mnoho nezmyslov, ako s tou zlatou vaňou vo Vietname, Ficovou vilou v Chorvátsku, Počiatkovou vilou v Cannes a mnoho ďalšieho.

Naposledy upravené:
Tam sa dá jasne povedať, že šlo o šermovanie slovíčkami a že tu Fico ťahal verejnosť trochu za nos, neklamal, ale ani nepovedal celú pravdu a ľudia naleteli.
Skôr si myslím, že ľudia naleteli aj preto, že nerozlišujú hierarchiu moci a vidia Fica ako jediný subjekt riadenia týchto vecí, takže vlastne sami seba uviedli do omylu. Na tom videu, ktoré pripol Kaliňák beží aj dátum. A bolo to niekoľko mesiacov pred voľbami, kde sa takto vyjadrili, pretože museli obaja vnímať práve to, že zastaviť súkromné dodávky zbraní môže byť z ich pozície problematické, a tak sa dalo zreteľne vnímať, ako svoje pôvodné vyhlásenie UPRESNILI/korigovali. Lenže už to tak býva, že "prvé slovo platí, druhé letí z gatí". Takže by som to za mňa videl asi tak, že tým, že sa toho chytili hurápatrioti, tak si Fico s Kaliňákom zavarili, aj keď nemožno považovať ich slová za lož. Skôr za neopatrnosť vo vzťahu k tomu, čo je možné/bezpečne dosiahnuteľné a čo nie. Pozriem sa okolo seba vidím, že ľudia často počujú len to, čo chcú. Často nechcú rozumieť. Lapajú svoju vidinu - chutnú mrkvičku a popri tom často ignorujú aj to, čo je celkom jasne povedané. Každopádne ten, kto ovláda aspoň základy DVTR a KSB musel vedieť. Okamžite po týchto vyjadreniach. Ako to (ne)bude. Minimálne s pravdepodobnosťou na 90 % určiť, čo sa podarí dosiahnuť a čo nie.

a čím mal Fico mávať, že nemá účet na Belize ak nie potvrdením od banky, v ktorej mal mať údajne účet?
Lenže to nebolo potvrdenie z banky, ale z nejakého úradu a naviac, tých bánk je na Belize habadej, takže aj tých papierov malo byť habadej, pretože každá banka má svojho majiteľa a aj bankové tajomstvo. Raz to urobil Obama, keď donútil banky vo Švajčiarsku k takémuto kroku, ale Róbert takú moc nemal, nemá a nikdy mať nebude, aby donútil všetky banky na Belize urobiť takéto niečo. Čiže, zajtra pôjdem na Belize, zájdem za nejakým úradníkom a poviem mu, nech mi vystaví potvrdenie, že nemám na Belize v banke účet a on mi spokojne vyhovie, pretože on nemá vedomosť o tom a teda napíše, že nemám - toť vsjo. Napokon, veď Róbert zverejnil ten dokument, tak sa nemusíme sporiť o tom, či je z nejakého bankového konzorcia alebo z úradu, ktorý ale že nemá naozaj nič spoločné s bankou a bankovým tajomstvom. Keby také niečo na Belize fungovalo, tak ten ostrov by už dnes bol ľudoprázdny, lebo kto by chcel žiť niekde, kde mu úrady prezradia jeho nakradnuté peniaze v súčinnosti s bankami? Dáva alebo nedáva toto moje konštatovanie logiku, hmm?

Tie veci okolo skladov a zbrojárskych firiem sa overiť dajú. Tam sa dá jasne povedať, že šlo o šermovanie slovíčkami a že tu Fico ťahal verejnosť trochu za nos, neklamal, ale ani nepovedal celú pravdu a ľudia naleteli. Ale reči o účte na Belize by som sem neplietol, to si overiť nevieme, preto nie je namieste to nazývať klamstvom. Pozor na to. Matovič naplodil mnoho nezmyslov, ako s tou zlatou vaňou vo Vietname, Ficovou vilou v Chorvátsku, Počiatkovou vilou v Cannes a mnoho ďalšieho.
Nuž, dobre. Policajt ma obviní, že som ukradol z obchodu niečo a ja mu donesiem dôkaz o tom, že som to neurobil z Úradu práce a budem to prezentovať ako dôkaz mojej neviny. Už je to zrozumiteľnejšie?

Nuž, dobre. Policajt ma obviní, že som ukradol z obchodu niečo a ja mu donesiem dôkaz o tom, že som to neurobil z Úradu práce a budem to prezentovať ako dôkaz mojej neviny. Už je to zrozumiteľnejšie?
A ešte poznámočka : aj Chamberlain mával nejakým papierikom a bola z toho 2. sv vojna.
Tým nechcem ľudí pobúriť a iritovať tým, že som proti tejto vláde, ale je načase sa obzerať po alternatíve klamárom, ktorí tvrdia, že Slovensko nemá alternatívu. Má alternatívu! A určite takú, ktorá prekráti účinky liberalizmu a tzv. progresivizmu, ktorý je v skutočnosti degresivizmom, len treba slovo degresivizmus poriadne ozvučiť a používať ho stále rovnako, ako to vyšpekulovali šimečkovci, že tisíckrát opakovaná lož sa stáva pravdou a ľudia si myslia, že práve ten reálny degresivizmus je progresivizmus, pričom použili manipuláciu, lebo aj dgresivizmus vie byť progresívny a teda vedúci progresívne do záhuby, čiže do NEBYŤ. A vôbec, je nepekné používať takéto praktiky a žiaľ, používa ich nielen Šimečka, ale aj Róbert a Róbert (RaR) - qui bono?

Naspäť
Top Bottom