Matúšova vlajka

Gabo

Nový člen
Zdravia všetkým....
zaujala ma už dávnejšie priložená fotografia, ktorú som objavil pri čítaní Blogu o verejnom živote a problémoch Slovenska a mám pocit, že by sa malo o nej viac rozprávať, dostať ju do povedomia širšieho okruhu ľudí. S kamarátom sme sa o tom bavili a máme v pláne nechať zopár kusov vyrobiť a používať pri pronárodných stretnutiach, či nechať vyrobiť tričká s vyobrazením Matúšovej vlajky... Myslím, že pôvodcom myšlienky je Jox, rád by som poznal jeho názor, samozrejme, aj názory a podnety ostatných ... ďakujem

Prílohy

• vlajka SR.webp
    vlajka SR.webp
    611 KB · Zobrazenia: 11
vyrobiť tričká s vyobrazením Matúšovej vlajky...
Dobrý počin, bude to symbol, nad ktorým sa mnohí zamyslia - symbolický odkaz na našu minulosť.
Veľmi zaujímavá diskusia ohľadom vlajok prebehla v sekcii Vlajky ( je veľmi vhodné si to spätne prečítať opäť a aj toto vláknom tam presunúť), z ktorej vyberám tento príspevok https://ksb-csr.net/threads/vlajky.351/page-3#post-2282
Otázkou je, čo chceme v súvislosti s vlajkou:
- len symbolický odkaz na našu minulosť, alebo
- zakomponovanie už aj evolučného vývoja.

Ak by mala vlajka symbolizovať politiku, smerovanie Slovenska, slovami R.Fica “na všetky štyri svetové strany”, tak by som uvažoval o modro-červenom podklade z @Um-ovej vlajky (viď odkaz v príspevku).
Ak však má vlajka symbolizovať to, kto sme, t.j. slovami @jox-a “je to naša vlajka, naše farby”, tak by som za základ použil Matúšovi vlajku - zlatý dvojkríž na trojvŕší v červenom poli. A ten evolučný, novodobý posun prejaviť dorovnaním veľkosti horného ramena (duchovnosti) na veľkosť spodného. My nie sme modrá, atlantská civilizácia, my sme priami potomkovia hyperborejskej civilizácie (aj keď podľa mnohých autorov modrej hyperborejskej rasy), sme civilizácia synov a dcér Matky Zeme pod červenou vlajkou.
Len vediac kým, kto som, prihlásiac sa ku svojim svojim skutočným koreňom, kultúre, hodnotám…, si môžem dovoliť robiť suverénnu, konštruktívnu politiku na všetky štyri strany.

dostať ju do povedomia širšieho okruhu ľudí
Overtonovym oknom ako rusi pouzivaju cervenu vlajku smerom k suverenite, nie naopak ako hovori Pjakin, hrdit sa suverennou vlajkou a byt koloniou materialne aj duchovne.
Len vediac kým, kto som, prihlásiac sa ku svojim svojim skutočným koreňom, kultúre, hodnotám…, si môžem dovoliť robiť suverénnu, konštruktívnu politiku na všetky štyri strany.
Plati to hlavne pre inteligenciu, ktora je napadnuta morom menom liberalizmus.

vlastne by som chcel vedieť, prečo tento neobviklý tvar vlajky. Všetky vlajky sveta majú nejakú formu táto je iná. Myslíte si, že tento tvar je akceptovateľný ostatnými štátmi?
poprosím o vysvetlenie
To je asi otázka skôr na @Popolvár , keďže Jox sem už nechodí. Ja to vysvetliť neviem, ale je to dobová vlajka z čias Matúša Čáka trenčianskeho. Taká, aká sa nosila na žrdiach. Dokonca mám dojem, že aj ruské historické vlajky ešte z čias Rurikovcov alebo pred mali tvar dlhého V (čisto červené).

vlastne by som chcel vedieť, prečo tento neobviklý tvar vlajky. Všetky vlajky sveta majú nejakú formu táto je iná. Myslíte si, že tento tvar je akceptovateľný ostatnými štátmi?
poprosím o vysvetlenie
pretože je to stará vlajka z roku 1301. Rovnaký tvar vlajky sa začal štandardizovať až niekedy koncom 18. storočia pri vzniku štátov. V 20. storočí sa obdĺžnikový tvar stal dominantným formátom vlajok, keďže bol uznaný medzinárodnými dohodami a protokolmi. Výnimku tvoria vlajka Švajčiarska (štvorcová) a Nepálu (2 trojuholníky).

Zdravia všetkým....
zaujala ma už dávnejšie priložená fotografia, ktorú som objavil pri čítaní Blogu o verejnom živote a problémoch Slovenska a mám pocit, že by sa malo o nej viac rozprávať, dostať ju do povedomia širšieho okruhu ľudí. S kamarátom sme sa o tom bavili a máme v pláne nechať zopár kusov vyrobiť a používať pri pronárodných stretnutiach, či nechať vyrobiť tričká s vyobrazením Matúšovej vlajky... Myslím, že pôvodcom myšlienky je Jox, rád by som poznal jeho názor, samozrejme, aj názory a podnety ostatných ... ďakujem

Ono je veľmi silný symbol aj ten rovnoramenný dvojkríž. Skalica ho má v erbe, na všetkých kovových lampách verejného osvetlenia v lipovom parku v centre mesta.

To je asi otázka skôr na @Popolvár , keďže Jox sem už nechodí. Ja to vysvetliť neviem, ale je to dobová vlajka z čias Matúša Čáka trenčianskeho. Taká, aká sa nosila na žrdiach. Dokonca mám dojem, že aj ruské historické vlajky ešte z čias Rurikovcov alebo pred mali tvar dlhého V (čisto červené).
nevravím, že to je zlá vlajka, iba ten tvar je nezvyčajný. Myslel som to tak, či nám takýto tvar vôbec bude povolený.

Naspäť
Top Bottom