• Oznam: na nasledovných stránkach môžete nájsť Konceptuálneho Bota, ktorý je trénovaný na odpovede z českých prekladov VP ZSSR. Preto sa odporúča používať český jazyk. mariasky.cz nabojpravdy.cz

Správy zo Slovenska 2026

SLOVENSKÝ NÁROD JE MIERUMILOVNÝ, HRDÝ, POHOSTINNÝ A PRACOVITÝ, ALE VIE SA AJ ZAŤAŤ. SOM HRDÝ NA TO, ŽE SOM SLOVÁK.
VŠETKO NAJLEPŠIE V NOVOM ROKU 2026.

Zdroj: https://www.facebook.com/watch/?v=2726925314313841

Robert Fico prehovoril po rusky. Premiér Slovenska zablahožel občanom k Novému roku niekoľkými jazykmi, aby zdôraznil orientáciu zahraničnej politiky krajiny:

„V duchu mojej zahraničnej politiky posielam celému svetu len to najlepšie. Na západe po anglicky: Happy New Year. Na juhu po taliansky: Buon anno. Na severe po švédsky: Gott nytt år. Na východe po rusky: s Novym Godom.“

Zdroj: https://t.me/ssigny/163623

Fico popřál šťastný nový rok v ruštině
Slovenský premiér Fico popřál šťastný nový rok v ruštině
Slovenský premiér Robert Fico zveřejnil novoroční přání, ve kterém oslovil obyvatele různých zemí a pronesl několik vět ve čtyřech jazycích, včetně ruštiny.

Přání slovenského premiéra Roberta Fica se objevilo na jeho oficiální stránce na Facebooku* (uznaném za extremistický a zakázaném v Ruské federaci), informuje agentura RIA Novosti.
Ve videopříspěvku politik pronesl novoroční pozdrav v ruštině: „S Novým rokem!“.

Přidal také přání v angličtině, italštině a švédštině. Fico tak dal najevo, že jeho politika má mnohostranný charakter, a zdůraznil otevřenost a snahu o dialog s různými zeměmi.

Správne, má to byť "detva" s malým "d", vo videu to trochu poplietli, nebola reč o meste Detva, ale o deťoch, mládeži, mladi, omladine ....
Ako poznám autora textu, tak to veľké písmeno v slove Detva nie je preklep. Síce jasne sa tým myslia "detváky" (deťúrence), ale podľa mňa autor v celom texte označoval veľkým písmom kľúčové slová so špeciálnym významom. Napríklad aj slovo "Národ" je s veľkým, podobne aj Detva (nie mesto, ale deti). Slová s vyššou dôležitosťou.

Ako poznám autora textu, tak to veľké písmeno v slove Detva nie je preklep. Síce jasne sa tým myslia "detváky" (deťúrence), ale podľa mňa autor v celom texte označoval veľkým písmom kľúčové slová so špeciálnym významom. Napríklad aj slovo "Národ" je s veľkým, podobne aj Detva (nie mesto, ale deti). Slová s vyššou dôležitosťou.
Presne :-) - už som síce pred pár príspevkami napísala, že posledný vstup - ale musím sa znovu ozvať - o tom to celé je; koncepčne plošne podchytiť vzdelávanie - hlavne v dnešnom svete aspoň také jednoduché veci, čo sa dajú zaviesť v súčasnom stave vecí základných škôl - zákaz mobilov vo výučbovom procese/to je prechodné cez SK legislatívu/ a regulácia toxických soc.sietí/toto ale musí ísť z EU/- to by urobilo s mentálnym nastavením detí veľa.

A osnovy bez neustáleho pretláčania lgbt agendy /zatiaľ aspoň na základkách/, to je katastrofálna demagógia.

Vo vlákne CZ/SK školstvo sifu Teremtete 😉 pripravil skvelý základný koncept, na ktorom sa dá ďalej stavať.

A to už je aj vecou kompetentných čitateľov s dosahom.

Naposledy upravené:
Len nadväzujem na načatú tému, mala som trochu čas, tak som sa v tom pohrabala, @Lado ak ťa to zaujíma, tak si môžeš pozrieť tieto weby a pdf - toto sú len vodítkové nastrelené info, dá sa cez to preklikať ďalej:

Je tam priestor, z SK strany sa dá urobiť v tomto smere pre veľkoplošných poľnohospodárov aj pre menšie jednotky oveľa viac než sa robí.
Tak sa uvidí ďalej.
Už naozaj posledné - som zabudla doplniť - od 1 Júla do konca Decembra '26 má predsedníctvo EU Írsko, a oni budú 100% tlačiť na podporu lokálnych fariem, majú na to rozpracovaných x legislatívnych podkladov a hlavne perfektné vlastné skúsenosti s lokálnou produkciou.

Najvyšší súd SR zamietol sťažnosť Daniela B. proti prijatiu obžaloby​

Pozn.: Mučeníček Danielko je "krááásne" rozmazávaný jak rozpučená mucha po stene ... Zatiaľ čo tupci si myslia, ako ho týrajú, on si užíva pohodlie slovenskej basy a posiela z basy hlasové "leboFico"idné hlasovky. Prečo ho tak asi nechajú, že?

Zdroj: https://www.facebook.com/reel/877979561546836

Keby som mal tú možnosť, tak by som Kotlebovi normálne takú jednu poriadnu natiahol za šeky 1488, Bombicovi za jeho zbytočne nevymáchanú hubu, o ktorú sa nikto nikdy neprosil a nakoniec by dostal "princ Krasoň" (Tibor Eliot Rostas).

Naposledy upravené:

Rotschild & co budú finanč.poradcom, Westinghouse je pod umbrellou kde figuruje Kushner - začínam sa baviť....pokiaľ to tu nezačne skupovať Black Rock ako u susedov na východe, tak neutralita štátneho územia by bola logickým vyústením tohoto kroku - čo by bolo fajn.
No, čas ukáže kam to celé povedie.

Áno, ja tie ťahy vidím jasne, svoju "váhu" to má, a tiež mi je jasné že to je zabetónovaná hotová dohoda, len si nie som istá či vedia do čoho reálne idú...ale tak snáď niekto z kompetentných má aj vlastnú korporátnu skúsenosť z London City alebo US BigCorp. a vedia ako to chodí.

Ak nie, tak to bude do pár rokov veselé.

A hlavne nezabúdať čo hovoril Berkut "Petykovi" na UA.
Vlastníctvo pôdy je dôležité, je to jediná nemenná istina, ktorá sa nedá znásobiť.

/aj Trump to vie, včera to verejne povedal/:

Naposledy upravené:

Práve som si spomenul, že už je to dnes na 22 rokov a 2 dni presne, čo som odslúžil ZVS. A spomenul som si preto, že vo videu v čase 3:28 je to Andrej Babiš, ktorý na uvítacom ceremoniále a prehliadke zakričí: "Sláva vlasti vojaci!"
Veľa takýchto príležitostí som na ZVS nezažil, prakticky jediná, ktorú si pamätám, bola vojenská prísaha, kde tento pozdrav zakričal dôstojník, ktorý prísahu viedol.
Ale zaujalo ma to preto, že Andrej je príslušník iného štátu a vydávať povely slovenskej armáde vlastne nemôže, ale aj tak mi príde zvláštne, že "cudzí" štátny príslušník pozdraví našu armádu pozdravom, ktorý vyzýva odpoveď vo vzťahu k našej vlasti. Rozumiete? Lebo to implikuje (a to sa tým možno chcelo aj naznačiť?) že:
1. nie je tak úplne cudzí štátny príslušník, pôvodom je Slovák,
2. zároveň ale zastupuje na najvyššej úrovni bratský národ, s ktorým nás spájajú spoločné ČS dejiny,
3. vlasť, ktorú vyzýva pozdraviť je okrem SR teda aj ČSR.
Lebo inak, keď si tam dosadíte hocikoho iného, napríklad Vučiča, alebo Orbána, skrátka hocikoho, ako by mohli oni pozdraviť slovenskú armádu takýmto pozdravom? Nemohli.

Sláva vlasti vojáci, křičí člověk s modrou knížkou který na vojně nebyl a jehož děti mají cizí jména, neslovanská.

Sláva vlasti vojáci, křičí člověk s modrou knížkou který na vojně nebyl a jehož děti mají cizí jména, neslovanská.
Nič to nemení na tých 3 bodoch, o ktorých som písal. Môže to byť ako 4tý. A môže hádzať iné svetlo na vec, ktorú už ale v danom prípade hodnotíš z osobného pohľadu, nie z pohľadu medzištátneho. Pokiaľ ide o mená, tak ani "Andrej" nie je slovanské meno. 50 %, a možno viac, možno aj 75 % mien v kalendári už je neslovanských. Takže toto by som do úvahy nebral, naviac dnes je to s menami ešte omnoho horšie než to, čo má on.

P. S.:
Keď už sme pri tých "slovanských" menách, malé zamyslenie tu (rozklik, lebo tu zobrazuje iba to, na čo reagujem):
Pokiaľ hovoríš o Slovanoch, je dobré nehnať to do úzkeho slova zmyslu a neidentifikovať ich len podľa "slav" a podľa príslušnosti po krvi. Slovan je oveľa širší pojem než len "slav" z menom na konci, alebo pokrvný príslušník národa, ktorý je dnes považovaný za "slovanský".

Naposledy upravené:
Naspäť
Top Bottom