Co mě přivedlo ke studiu KSB?

Jura

Člen personálu
Zdravím zdejší komunitu.

V moderátorském týmu jsme příjemně překvapeni množstvím přihlášených žen do diskuse. Na staré vodě byl totiž vždy výrazný převis diskutujících mužů nad ženami.
Docela by nás zajímalo, kde a kdy se stala ta pozitivní změna. Napadlo nás, že bychom mohli založit vlákno, kde by bylo možné si napsat něco o sobě a vnitřních pochodech, které nás dovedly ke studiu KSB.
 
Asi tedy i začnu: Ke zvýšenému sledování aktuální politiky mě přivedl Majdan v roce 2014. Byl jsem v několika facebookových skupinách, kde občas lidé sdíleli Pjakina. Ne vždy jsem se na něj díval, ale když ano tak ten díl byl vždy zajímavý. Leva-net v oranžové barvě jsem si vnitřně spojoval s levá net ... tj. nějakou socialistickou mládeží.
Tak jsem kolem leva-netu chodil okolo půl roku až rok, než jsem se začetl více do publikací a článků na něm zveřejněných. Takovou poslední kapkou, která mě přesvědčila byla ideologická masírka od nějakého liberálního diskutujícího, že Rusové jsou špatní, protože mají ideologa Pjakina, který jim plete hlavu protižidovským řečmi.
 
Naposledy upravené:
Tiež až udalosti na Majdane...Odessa...Donbas...V kontakte – Zvedavec – Pjakin – leva-net atď. Pár rokov predtým som sem-tam čítaval Sergeja Chelemendika.

Ale dávno dávno predtým niekde v hlave „niečo“ stále kládlo otázky a hľadalo odpovede...no a potom sa začala skladať mozaika.
 
Tiež som narazil na KSB na prelome rokov 2013/14, keď sa začal rozvíjať majdan na Ukrajine. Levanet som objavil už dávnejšie predtým, keď sa tam preberal Levašov, ale to ma až tak nezaujalo. Znova mi táto stránka pristála na monitore až pri Majdane, a tie články a diskusie ma zaujali.
Život predtým som sa o politiku príliš nezaujímal, ale v určitom okamihu začala vo mne rezonovať túžba porozumieť politike a ekonomike. Pochopiť tieto dve veci. No a potom prišli protesty Gorila a odvtedy politiku sledujem a dostal som sa aj k zaujímavým informáciám o fungovaní ekonomiky.
 
Cca rok-dva predtým, než sa levanet začal profilovať ako stránka KSB, som na Zvedavcovi narazil na komentáre uda a Kysučana, ktorí písali inak, než ostatní. Zaujalo ma to tak, že som si spätne prešiel všetky udove komentáre na Zvedavcovi a tématicky ich zosumarizoval. Následne som kontaktoval uda s otázkou, že odkiaľ čerpá informácie. Poslal mi svoj výťah z KSB “KSB - MIM4.7” (tento a jeho zosumarizované príspevky na Zvedavcovi sú v prepracovanej podobe k dispozícii tu: http://leva-net.webnode.cz/products...e-matkou-mudrosti-je-vytaz-z-disk-prispevku-/ ) a Vodu mŕtvu, DVTR a Krátky kurz - všetko v ruštine. Začal som si pre seba prekladať Kràtky kurz, no po dvoch stranách som to založil do ”šuplíka”.
Cca o rok-dva som objavil levanet a už nepamätám, čo ma tam zaujalo, že skrsla vo mne myšlienka spojiť Hoxa s udom a začať propagovať na levanete KSB.
Udo a jeho kolegovia objavili KSB, ja som objavil uda a Hoxa a dal ich dokopy a zbytok už poznáte…
 
Naposledy upravené:
U nás doma sa veľmi rodičia snažili nám deťom otvoriť oči, naháňali nás do kostola, náháňali uctievať jahveho s jeho kresťanským náboženstvom, naháňali nás sa modliť k falošnému bohu ... to by bolo ako tak, lenže oni v skutočnosti sa správali ako ateisti, tjs žiadny súlad, žiadny pokoj v domácnosti, neustále hádky, psychický nátlak a pod ... proste štandardný ateistický idealizmus - namiesto pochopenia podstaty vyznávali a uctievali samotnú myšlienku. Samozrejme ako dieťa som odmietol taký života neschopný pohľad na svet. Po tom čo sme vyrásli som šiel kade tade po školách až som natrafil na silno veriaceho :) Chcel som mu dokázať diery v jeho kresťanskom náboženstve tak som prečítal pár krát bibliu + nejaké tie videjká od Prof. Dr. Walter Veith. Potom som prekočoval na "SAV", tartáriu. Chvíľkové nadšenie z kvázi slovanstva - pozdného jazyčníctva. Tak Pjakin, levanet. Potom som naštudoval KSB .... veľa kníh, niekoľko krát. A to bol asi základ k chápaniu procesov vo svete. Keď príde správa "Maslo zdraželo" tak sa nezačnem zdúvať a hnevať ako to má vo zvyku 90 % ľudí, ja si len poviem "To bolo očakávané, keďže bezdvôvodne zdraželi elektrinu pred rokom a celý rok sa snažia uvaľovať protiruské sankcie ubližujúce nám. Vlasnte to je proces normalizácie úrovne spotreby zdrojov jednotlivých národov - koniec rabovania."

Kľúč ku KSB bol - snaha pochopiť tento náš svet a všetko čo v ňom prebieha. Ale aj som si všimol, že niekto takú snahu nemá. Sú to masochisti, ktorí sú závislí na chvíľkových výbojoch emócií. Tí sa radšej budú pol dňa hnevať na predajňu lebo "maslo padraželo" a pritom sú radi, že sa majú na čo sťažovať susede, majú o čom viesť debatu. Závisláci na negatívnych emóciách.
 
Jestli je tu přihlášeno více děvčat, než v minulosti - jen tleskám. Čím to? Myslím si, že děvčata jen našla odvahu. Proč? Protože ono diskutovat v převážně mužské společnosti není žádný med. Vím, o čem to je, sama jsem tím prošla a někdy to vůbec nebylo lehké.
Kdybych to měla vzít zpět ke svému diskutování, pak jsem začínala u svého vlastního blogu. V době, kdy ženské psaly o kytičkách, pejscích, fotkách... prostě samá "jistá" a nekonfrontační témata. A já začala s úvahami nad "stavem věcí" ve společnosti, v životě, v politice. A schytávala jsem to děsně. Včetně takových "komentů", že bych líp udělala, kdybych se držela sporáku a vařečky.
Později jsem se osmělila a přihlásila se na Zvědavce. V té době tam byla celkem dobrá základna - moc ráda vzpomínám na pana Quida, který mi byl oporou. Zvědavcova potíž byla v tom, že se tam setkávala většinou komunita emigrantů a lidi "kapitalisticky" zaměřených. Což mému "socialistickému" smýšlení nedělalo zrovna dobře. Takže jsem si vysloužila nadávky typu "rudá kráva" či "rudá jezeďačka".
A ženy na Zvědavci? Když tam nějaké byly a psaly pod ženským nickem, tak jen kvůli chlapům a ne diskusím. Čest výjimkám. Já se tam (virtuálně) seznámila třeba nickem Zajoch, který mi statečně chodil na pomoc v mých diskusních půtkách. A ukázalo se, že Zajoch není ten, ale ta a je velice aktivní na Outsidermédia, kde píše (dosud) svou rubriku Svět ruskýma očima.
Pro mladší ročníky zdůrazním, jak moc statečné to v době před cca 15 lety bylo! Ti, co zažili na Leva netu "nájezdy hord" kvůli ruským zdrojům - to byl čajíček proti tomu, co bylo dřív. Třeba na Zvědavce dát ruský zdroj? Už to diskreditovalo nejen vás, ale vše, co tam bylo napsané.
Takže - paní Zajoch mi přiblížila stránky Outsidermédia - ale ty jsem vždy jen četla (a dosud čtu) a nikdy nekomentovala.
Občas jsem cosi napsala na BListech, které v té době byly nejen normální, ale také velmi zajímavé. Čulík se "zbláznil" až mnohem později a to už tam z původních přispěvatelů nebyl nikdo.
Krátce poté, co byl založený Leva net, jsem ho i náhodně objevila. Prostě jsem hledala nějaké materiály ve vyhledávači a vyhodilo mně to tyto stránky - včetně SA véd.
Tenkrát se Levanet zabýval Levašovem a slovanstvím. A první, co jsem tam napsala, bylo varování před přílišným "zbožňováním" Levašova. :)
Postupem času, jak se téma stránek měnilo, jsem se angažovala víc a víc - a nakonec tam zůstala. Ještě zdůrazním, že jsem vždy psala jako Lin - vyjma velmi krátké doby počátků Levanetu (ale Hox o tom věděl, napsala jsem mu zdůvodnění).
Levanet byl pro mě vůbec ohromná škola - mj. i v učení se diskutovat, abychom se vůbec k něčemu dobrali a nesklouzli jen k pohádání se. Další dík je, že jsem se dokopala k oprášení své ruštiny, za kterou jsem se v jistých dobách (devadesátky) spíše styděla. Inu - když do konkurzu vyplníte znalost RJ a komise vám řekne, že "tímto jazykem bych se nechlubil, to už nikdy nebudete v této zemi potřebovat" - tak podlehnete pocitu, že to tak je.
Hodně "zátěžovou" dobou byl Majdan, kdy se na stránkách vyrojily různé existence. Pak se tam zjevil Taurus a velmi mi radou pomohl, jak se dostat na stránky ruských médií, která jsou spolehlivá. Později pomohl i ověřovat zprávy, které jsem našla - protože byly tak děsivé, že jsem odmítala věřit, že je to v 21 století možné.
A pak - KSB. Jestli mě paměť neklame, Hox nejprve objevil Petrova. Toho jsem chápala a ráda poslouchala. KSB přišlo až mnohem později a pro mě to byla katastrofa, protože jsem vůbec nerozuměla. "Tlustým knihám" nerozumím dodnes (tedy... s potížemi), ale velmi dobře jsem chápala a chápu z konkrétních článků, které cosi vysvětlují (viz třeba práce VPSSSR). Velmi dobře jsem chápala od Zaznobina a později i Pjakina. A dodnes nemůžu říct, že jsem nějaký lumen co se KSB týká. Proces šel tak, že jsem si musela uvědomit, že mnoho složitě popsaných věcí je vlastně velmi jednoduchých a že je často používáme i v běžném životě - jen o tom nevíme.
Přeji všem děvčatům dobré pořízení - a nebojte se diskutovat, nečtěte jenom. Ten ženský hlas je tu velmi potřebný.
 
Naposledy upravené:
Já se o politiku zajímala vždycky. Nevím, čím to je, prostě mi to nedá. Od mala jsem hodně četla a myslím, že tak člověk získává mozaiku, aniž by si to vůbec uvědomoval. Poznává různé algoritmy lidského chování a je pro něj potom jednodušší hodnotit i okolní dění v životě. Revoluce mne zastihla v zahraničí, kde jsem dostávala Rudé právo se zpožděním asi dvou týdnů a nevěřila svým očím. Také jsem předtím z okolí v běžném životě vyrozuměla, že lidé nejsou s komunisty úplně spokojení, říkala jsem si, až se dostanu do pracovního procesu, tak si to vyhodnotím sama a přiložím případně ruku k dílu. Ale v životě by mne nenapadlo vylévat s vodou z vaničky i dítě. Na to jsem přečetla příliš mnoho knih, věděla, jak to chodilo v případě chudiny dříve a měla před očima slumy na Západě i tu nejistotu, když tam někdo přijde o práce. Vždyť to bylo v každém jejich filmu, pravda, obvykle jako pozadí nějakého toho bombastického námětu. Když jsem se vrátila, byla jsem jako bílá vrána mezi černými a nechápala své okolí. Jak mohli být lidé například nadšeni z tvorby deseti zdravotních pojišťoven? (Prý budou nemocnice poskytovat lepší služby.) Z toho, když Klauz rozpustil důchodový fond v rozpočtu a tak dále a tak podobně. Pusu jsem zavřenou nedržela nikdy a hádala se i se svými šéfy. Ožila jsem až s internetem, kde jsem jako první četla Britské listy, než se zprznily. Zlomový byl rok 2014 jako u všech. Už předtím jsem pracovně oprášila ruštinu a překládala, a tak jsem udělala titulky k jednomu pořadu od Goblina k majdanu a dala jsem se dohromady s Outsider Media, kde jsem překládala, co jsem kde sehnala o tom, co se děje na Ukrajině. (Konečně byl způsob, jak prolomit informační blokádu.) Napřed jsem objevila Jevgenije Fjodorova. Asi si nedovedete představit, co to bylo za úlevu v tehdejším informačním prostředí, když vám někdo na rovinu řekne, že si myslí, že je Rusko kolonie rabovaná Západem (a navíc to byl poslanec Státní dumy). Stejně jako jsme byli i my. Tak jsem přeložila pár videí s ním. Potom jsem našla Starikova a mezi jiným narazila i na Pjakina a přes něj se dostala k Leva-netu. Jako ortodoxní ateistce mi na KSB vadil ten Bůh. Když jsem však zjistila, že ho nespojují s organizovanou církví, stalo se to pro mne spíš doporučením. Také jsem stále čekala, kdy se konečně v Rusku lidé vzpamatují a začnou to tam dávat do pořádku. Takže jsem očekávala nějakou novou ideologii (později po nastudování samozřejmě koncepci), a tahle se mi nezdála vůbec špatná. Nakonec jsem skončila u Pjakina a přeložila několik knih KSB.
 
My máme v rodině ( sice to nejsou moji přímí příbuzní, ale občas se vidíme ) kluka z Donbasu ( žije tu už od 90.let, ale na Donbasu má ještě otce, mamka se sestrou utekly v r. 2014 do Ruska ), tak jsem věděla, že "všechno je jinak". Sama jsem ale v té době další informace nevyhledávala, to začalo až když vypukla migrační vlna v r. 2015.
Dostala jsem se na Aeronet, ten v té době zveřejňoval Pjakina a přes něj jsem se dostala na Leva-net a na diskuzi na Vodě. Hodně mi to změnilo život, jsem vyrovnanější, znalosti ( jak psala Lin - taky se nepovažuji za nějakého lumena, co se KSB týče ) mi pomáhají i v práci, snažím se o pozitivní "programování".
Dnes si už neumím představit den, že bych si nepřečetla zprávy, co se děje a nepřečetla diskuzi zde nebo na telegramu :) Občas jsem přes Parlamentní listy psala dotazy politikům, někteří odpověděli, někteří ne. Posílám jim občas i maily.
 
Naposledy upravené:
když do konkurzu vyplníte znalost RJ a komise vám řekne, že "tímto jazykem bych se nechlubil, to už nikdy nebudete v této zemi potřebovat" - tak podlehnete pocitu, že to tak je.
Ono tomu tak úplně všude nebylo. Když jsem po absolvování studia na VŠ nastupoval do svého prvního zaměstnání za 15 tisíc hrubého (r. 2004), ve stejnou dobu tam hledali člověka, který má VŠ technického směru, mohl to být i čerstvý absolvent, a který k tomu aktivně ovládá ruštinu. Takovému nabízeli čtyřicet tisíc.
 
Zvědavec a Vlk bloguje měli dobré přehledy o tom co děje na Ukrajině v roce 2014. A tam se někde objevil Pjakin (od té doby jsem snad nevynechal žádné video). Byl jsem z toho výkladu tak nadšen, jsem okamžitě psal Zvědavci (Vladimír Štwora), aby to dal na stránky...jeho odpověď byla dost neurčitá. Tady si dovolím vsuvku - tehdy jsem dost hltal alternativu (třeba ten Fjodorov...) a denně jsem četl i několik hodin různé weby. Přítelkyně si tehdy dost stěžovala a nutila mne, abych toho čtení o Iluminatech nechal. Ať si vyberu, jestli chci být s ní nebo s Internetem...tehdy jsem si prosadil, že si budu číst už jen jeden zdroj (Leva Net) a ostatní zahodím.
Na Leva Net jsem zabrousil a Hox tehdy rušil diskuzi pod články a přesměrovával diskuzi už jen na staré fórum. Tehdy se tam rozvíjela diskuze už jen o KSB. A ten Pjakin pořád otravoval s tím začít číst nějakou knihu, tak jsem začal s knihou Smutné dědictví Atlantídy...já myslel, že se dozvím, něco o té úžasné Atlantídě o ono nic! Bylo to o nudném vzniku USA, což jsem vůbec nepochopil, ale líbili se mi tam obecné úvahy o tom, jak funguje svět. A to mě chytlo! Vím, že jsem během dvou měsíců přečetl jen dvě tlusté knihy a během tak krátké doby se mé chápání světa znásobilo.
Na KSB se mi líbí to, co jsem nepochopil přes ezoteriku: nejprve Břetislav Kafka (celkem v pořádku, přečten 2x, ale neuchopil jsem ho), pak Eckhart Tolle (dnes neberu, knihy jsem vyhodil, ztráta času), Uspenskij (zbytečně složitý), Eduard Tomáš (jogín...ezo...nepoužitelný), Anthony de Melo (super!, toho doporučuji, velmi srozumitelný), Miguel Ruiz (dobrý ale z knih trčí prsty GP jak vyšité...chybí 1. priorita), Carlos Castaneda (toho jsem přečetl 2x, asi teda 2 x 1 000 stran o toltécích + 500 dalších...imitačně provokační činnost jak vyšitá)...a spousta jiných...v těchto autorech jsem hledal celostní popis chápání a vnímání světa. S každým autorem jsem si vnímání světa složil podle jejich pohledu a předchozí chápání jsem musel rozložit. Tak jsem si skládal a rozkládal svět 10 roků. Znal jsem toho hodně a přesto jsem nechápal smysl života. A pak jsem přečetl dvě tlusté knížky, kde se dočtu, že existuje dětská hračka...kaleidoskop...který jsem si tvořil v hlavě a s každým novým autorem jsem otáčel zrcadla a proto nic nemohl pochopit. Jak prosté a jednoduché...ale toto jsem nikde během 10 let nepřečetl ani jednou! A pak stačí jedna věta a mozaika se začala sama skládat...

Takže děkuji Ireno. Díky Tobě jsem dnes tím, čím a kým jsem, protože KSB...a tak nějak tuším, že jsem pořád ještě na začátku...dik.
 
Naposledy upravené:
Cca v r. 2014-15, když začal konflikt na Ukrajině a probíhala masivní "invaze" nových Evropanů" na kontinent nazývaný Evropa.
Přes jednoho postaršího pána (dej mu BŮH věčný klid), který mě bombardoval přes mail "konspiračními weby". :) No ve všem jsme měl, jak se u nás říká, " pořádný hokej". Nakonec jsem skončil u LEVA-NET (Díky HOXovi i ostatním) a u překladů V. V. Pjakina (DÍKY Paní IRENO).
No a dnes. Už se jednotlivým procesům ve společnosti divím trochu méně. :)

No a teď chci poděkovat Všem, co sem vkládáte odkazy, články, poznámky, názory, ....

Ještě bych chtěl popřát Všem ženám na tomto fóru mnoho pochopení a trpělivosti ze strany mužského osazenstva. :)
Ve vzájemné spolupráci se ženy a muži vzájemně podporují a doplňují a posouvají svůj rozvoj kupředu (harmonie vztahu). Ona může být určitá událost (proces) a ženy v ní uvidí, co muži opomněli; a muži zase uvidí, co opomněli ženy.
 
Zvědavec a Vlk bloguje měli dobré přehledy o tom co děje na Ukrajině v roce 2014. A tam se někde objevil Pjakin (od té doby jsem snad nevynechal žádné video). Byl jsem z toho výkladu tak nadšen, jsem okamžitě psal Zvědavci (Vladimír Štwora), aby to dal na stránky...jeho odpověď byla dost neurčitá. Tady si dovolím vsuvku - tehdy jsem dost hltal alternativu (třeba ten Fjodorov...) a denně jsem četl i několik hodin různé weby. Přítelkyně si tehdy dost stěžovala a nutila mne, abych toho čtení o Iluminatech nechal. Ať si vyberu, jestli chci být s ní nebo s Internetem...tehdy jsem si prosadil, že si budu číst už jen jeden zdroj (Leva Net) a ostatní zahodím.
Na Leva Net jsem zabrousil a Hox tehdy rušil diskuzi pod články a přesměrovával diskuzi už jen na staré fórum. Tehdy se tam rozvíjela diskuze už jen o KSB. A ten Pjakin pořád otravoval s tím začít číst nějakou knihu, tak jsem začal s knihou Smutné dědictví Atlantídy...já myslel, že se dozvím, něco o té úžasné Atlantídě o ono nic! Bylo to o nudném vzniku USA, což jsem vůbec nepochopil, ale líbili se mi tam obecné úvahy o tom, jak funguje svět. A to mě chytlo! Vím, že jsem během dvou měsíců přečetl jen dvě tlusté knihy a během tak krátké doby se mé chápání světa znásobilo.
Na KSB se mi líbí to, co jsem nepochopil přes ezoteriku: nejprve Břetislav Kafka (celkem v pořádku, přečten 2x, ale neuchopil jsem ho), pak Eckhart Tolle (dnes neberu, knihy jsem vyhodil, ztráta času), Uspenskij (zbytečně složitý), Eduard Tomáš (jogín...ezo...nepoužitelný), Anthony de Melo (super!, toho doporučuji, velmi srozumitelný), Miguel Ruiz (dobrý ale z knih trčí prsty GP jak vyšité...chybí 1. priorita), Carlos Castaneda (toho jsem přečetl 2x, asi teda 2 x 1 000 stran o toltécích + 500 dalších...imitačně provokační činnost jak vyšitá)...a spousta jiných...v těchto autorech jsem hledal celostní popis chápání a vnímání světa. S každým autorem jsem si vnímání světa složil podle jejich pohledu a předchozí chápání jsem musel rozložit. Tak jsem si skládal a rozkládal svět 10 roků. Znal jsem toho hodně a přesto jsem nechápal smysl života. A pak jsem přečetl dvě tlusté knížky, kde se dočtu, že existuje dětská hračka...kaleidoskop...který jsem si tvořil v hlavě a s každým novým autorem jsem otáčel zrcadla a proto nic nemohl pochopit. Jak prosté a jednoduché...ale toto jsem nikde během 10 let nepřečetl ani jednou! A pak stačí jedna věta a mozaika se začala sama skládat...

Takže děkuji Ireno. Díky Tobě jsem dnes tím, čím a kým jsem, protože KSB...a tak nějak tuším, že jsem pořád ještě na začátku...dik.
Jen jsem chtěla doplnit, co zaujalo mne, jako vás ten kaleidoskop. Byla to teze, že všechno je vlastně řízení. My někoho řídíme, nás někdo řídí. Dokonce i uvařit oběd je fakticky řídící proces. Zdálo by se, že to je hloupost, ale to bylo přesně to, co mi cestou cvrnklo do klobouku a mnoho věcí naráz osvětlilo :) Člověk o tom tak totiž v širším smyslu neuvažuje. A odtud je potom už jen krůček k tomu, spojit si vaření oběda s řízením nadnárodních společností zasahujících do chodu států :)
 
Naposledy upravené:
Ked som mal 12, narazil som na Danikena a pocas puberty som sa venoval jemu a podobnym "zahadologom". Bez ohladu na pravdivost a presnost obsahu zahadologickych knih to bola vstupna brana k inemu pohladu na svet, k inemu sposobu myslenia, k podozreniu, ze vsetko je inak a drviva vacsina ludi veri klamom. Neskor som sa cez kamosa postupne dostal k vychodnym duchovnym naukam. Tie ma posunuli zase o kusok dalej v praci na sebe a zaroven k pochopeniu mnohych pricin ludskeho utrpenia a sebaklamov (hlavne Kvetoslav Minarik). Niekedy cca 2015-16 som (nepamatam ako) narazil na Pjakina. Dojem bol "hm, ved ten typek rozprava tak silno k veci, ze to som este nezazil, a to som cital uz kadeco". Trvalo sice dost dlho, kym ma jeho klasicke zaverecne vety konecne vyprovokovali k navsteve leva-netu, ale stalo sa. Precital som tam toho malo, ale pomohlo mi to zorientovat sa v dostupnej literature. Medzitym som objavil konceptual.sk, ISOP a youtube uz zacal sam navrhovat hoxa a Proud narodni hrdosti, takze som fical na videach. A potom som "nahodou" zistil, ze uz nejaky cas poznam Luda a ten ma zasypal informaciami aj osobne, za co mu patri nevyslovna vdaka.
 
Žena.
(Ehm, to je odpověď na otázku “Co mě přivedlo ke studiu KSB?”.)
Aby mne Atom ”zase neobvinil”, že můj komentář má “zenový nádech”, ještě něco přidám ;-)

11.9.2001 jsem si uvědomil (slovy jedné televizní reklamy), že “ten vrchní je nějakej divnej”. Přece jenom 3 (budovy) 2-mi ranami (letadly)...ty počty mi neseděly :- )
Pak bylo dlouhé období jakéhosi doutnání. A někdy (nevím přesně kdy) 1 nebo 2 roky před tím, než Hox ukončil diskutování na stránkách http://leva-net.webnode.cz/ , jsem díky ženě začal sledovat VVPj. Toho jsme sledovali někdy na leva-netu a někdy... ...na aero-netu (!). Ano, milý čtenáři, pokud tě napadlo “net jako net” nebo “voda a vzduch”, žel, nejsi daleko od pravdy. V těch dobách jsem to nedokázal rozlišit a z počátku jsem si dokonce myslel, že jde o partnerské/v tandemu působící weby! Kdo by nevzpomněl na megapříspěvky/litanie tzv. Pozorovatelky. To píše ten, který nakonec založil diskusní vlákna jako
nebo

A od sledování VVPj to pak už mělo takový celkem přirozený průběh.
Hodně jsem četl zejména levanetí diskuse, ale nepřispíval jsem, byl jsem rád, že to vůbec “učtu”.
Pak jsem četl diskuse na vodaksb.eu, ale nepřispíval jsem. Přesněji: možná mám tu čest, že jsem vložil poslední (ale už nezveřejněný, protože můj první) příspěvek před >definitivním< zavřením vodyksb.
Příspěvky jsem začal psát až na ksbforum.eu, které už je taky zavřené, jeho on-line archív je stále k dispozici zde https://archiv.ksbforum.info/.
Potom jsem pokračoval na ksbforum.info a teď jsem zde.
Občas napíšu komentář k článku na kob-forum.eu nebo na oracle911blog.wordpress.com .

Dobře/správně zvolená žena, dobrý/správný základ muže. Platí i v opačném gardu. S tím počítám :- )
 
Naposledy upravené:
Jelikož jsem byl zvídavé dítě, tak jsem začal číst dříve, než jsem musel - před školní docházkou. O přírodě, Vesmíru, o zeměpise a dalekých zemích a i o dobách minulých.
Samozřejmě, spoustě věcí jsem nerozuměl.
Nejdříve jsem hlavně vnitřne nesouhlasil s encyklopediemi, když říkaly, že něco "nejde", je to nemožné atd.
Což mě pak v náctiletých letech přivedlo k různým ezogulášům, naštěstí i tam blikaly červené kontrolky často.
Z webů, které mě asi nejvíce posunuly na začátku bych zmínil Zvědavce.
Vytáčel jsem naši učitelku dějepisu, když jsem s ní diskutoval o tom, jak nevýhodný a zločinný je americký FED a že z mého pohledu (školáka) je Woodrow Wilson mnohem horší než třeba Lenin.
Zlomový okamžik byla Ukrajina 2013/2014, kdy jsem našel Levanet a změnil se můj pohled na Rusko a SSSR.
V té době jsem také přestal pít alkohol.
Od té doby bych vývoj označil již spíše evolučním, než revolučním.
 
Naposledy upravené:

Co mě přivedlo ke studiu KSB?​

Nejdříve leva-net, následně Irena Aneri a Yvetka Rychtaříková jelikož mi seznámily s V.V.Pjakinem (za což oběma ze srdce děkuji). A pak KSBprress kde skvělí lidé odvedli skvělou práci.

Chronologie mého vývoje byla asi takováto:
Od 2001 - 20(09-10) -> Postupné zjištění, že je dost věcí jinak než se tvrdí v MSM
20(09-10) - 20(13-14) -> Hledání klíče/systému jak poznat co se kolem nás vůbec děje
20(13-14) - nyní -> Poznávání okolního světa se slovníkem KSB v ruce

Asi hlavní důvod čím mě KSB oslovila bylo pravidlo hned na začátku:
NIC NENÍ DOGMA, ANI KSB NENÍ DOGMA.
Toto si pro sebe vysvětluji následně: Vše se vyvíjí a i dnes skálo pevné pravdy se vlivem působení okolí v rámci času změní nebo zcela zaniknou díky lidem, jejich znalostem a jejich chápání světa.
Zůstávám u KSB právě proto, že si nehraje na pravdu poslední instance, ale stále nutí člověka k dalšímu poznání. (A že toho poznání není málo :) )
 
NIC NENÍ DOGMA, ANI KSB NENÍ DOGMA.
Ono je to tak preto, lebo KSB nie je citátno-dogmatiský systém, ale metodologický. KSB nie je Biblia ani Korán, autori KSB nie sú apoštoli, ktorých citáty nemenne diktujú charakter celej náuky.
To znamená, že autori KSB iba hľadali pravdu, a snažili sa vytvoriť efektívne metody na spoznávanie objektívnych procesov. Preto je základom KSB Dostatočne všeobecná teória riadenia, lebo rozumieť riadiacim procesom je hneď po čítaní a písaní tá najdôležitejšia zručnosť. Ďalšou z funčných metód na spoznávanie objektívnej reality je tandemový proces.

Skrátka Koncepcia spoločenskej bezpečnosti (ako plán transformácie Davo-"elitárnej" spoločnosti na Spravodlivú spoločnosť), môže byť stále zdokonaľovaný, a prípadné chyby v ňom budú odstraňované.
 
Naspäť
Top Bottom