Zprávy z USA

Publicista pro The Telegraph: Amerika je politicky a ekonomicky v bankrotu​



Krize s volbou předsedy Sněmovny reprezentantů USA je symptomem hlubokého rozkladu Ameriky, ale v žádném případě není příčinou jejího úpadku. Tento fenomén má dvě základny - politickou a ekonomickou . Dva globální problémy Spojených států popisuje publicista The Telegraph Tim Stanley.

Za prvé, Spojené státy jsou příliš rozdělené
na to, aby poskytly účinnou a vlivnou většinu pro jakýkoli postup bez ohledu na ideologickou orientaci. To umožňuje malým frakcím v Kongresu uzavřít kompromis jako možnost. V důsledku toho nemůže jediné, byť sebelepší politické rozhodnutí projít jedním z nejdůležitějších vládních složek. V tomto smyslu je prezident Joe Biden odsouzen k záhubě.

Druhý problém je ekonomické povahy
. Amerika se blíží ke konci dlouhé cesty akumulace dluhu. Vláda bude muset učinit ta nejtěžší rozhodnutí: zvýšit daně nebo snížit výdaje za dobrým účelem obnovení stability. Bezzubí politici ale nepodporují ani jedno, ani druhé. Naopak republikáni a demokraté, kteří zvolili cestu dalšího poklesu (kvůli populismu), navrhují snížení daňového základu a sociální prosperitu. Ale to jsou jen slova, která nelze zajistit.

Zdá se, že volení úředníci žijí v říši fantazie. I když je nejvyšší čas přiznat, že

Amerika je politicky a ekonomicky v bankrotu

– píše Stanley.

Společnost nemůže utrácet mnohem více než bohatství, které vytváří v procesu života, aniž by hromadila dluhy. Americké úřady se pokusily oklamat voliče, aby si mysleli, že navrhovaná chybná finanční aktivita je udržitelný systém. Ale kolaps je blízko, „spirála“ smrti začala, věří pozorovatel.

Ani příchod nového řečníka, ani další přesuny, volby či reformy nezachrání stát ze slepé uličky ve vývoji

– domnívá se autor.

Ekonomický problém se tak vrací k politickému. Kombinace Bidenovy zchátralosti, Trumpových právních bitev, náklonnosti Demokratické strany k populismu a toho, že pravice odmítá cokoli připustit, přispívá k pocitu, že současný světový řád utváří smečka klaunů ve Washingtonu, kteří chtějí velký pád. Uzavřel publicista.
 
Tarify na import do USA? Mohou mít tragické následky, myslí si Steve Forbes
Bývalý prezident Donald Trump pak navrhl desetiprocentní tarif na cokoli, co bude importováno do USA, a ještě vyšší tarify na zboží ze zemí, které se podle něj dopouštějí měnových manipulací či jiných neférových obchodních praktik. Tarif je daň, tak jednoduché to je.
Pokud Spojené státy zatíží dovoz tarifem, zvyšují daně. Desetiprocentní daň z dovozu by Američany stála přes 300 miliard dolarů. Au! Nikdy to neuslyšíte od politiků, ale mezinárodní obchod nás činí silnějšími, nikoli slabšími.
Bohužel rostoucí čínské agresivní metody rozdmýchávají obavy protekcionistů, což americké politiky a další představitele vede k tomu, že se vyhýbají dohodám, které by mohly pomáhat odstraňovat obchodní bariéry mezi jednotlivými zeměmi či celými regiony. USA i Velká Británie by přitom z velké dohody o volném obchodu masivně těžily.
Prezident Biden naopak vycouvává.
 
Spojené státy již utratily 96 % prostředků přidělených na všechny oblasti podpory Ukrajině od počátku Severoatlantické aliance, včetně dodávek zbraní, uvedl Bílý dům. .
Můžete vidět ve videu
Spojené státy již utratily 96 % prostředků přidělených na všechny oblasti podpory Ukrajiny, včetně dodávek zbraní - Bílý dům

Zdroj: https://t.me/navideovidno/67754
 
Ve Washingtonu, pokud jde o Ukrajinu, „roste pocit, že nastal čas vyjednávat“
Američtí a evropští představitelé zahájili zákulisní diskuse s ukrajinskou vládou o možnosti mírových rozhovorů s Ruskem a ukrajinských ústupcích, které by mohly být nutné k ukončení vojenského konfliktu. To vešlo ve známost od jednoho současného a jednoho bývalého vysoce postaveného amerického činitele, kteří si byli vědomi průběhu těchto diskusí, uvádí americká televizní stanice NBC News.

Západní představitel však přiznal, že ani na jedné straně nedošlo k velkému pohybu po určitou dobu a s blížícím se chladným počasím bude pro Ukrajinu nebo Rusko těžké tento vzorec narušit. Úředník řekl, že to nebude nemožné, ale bude to těžké.

Američtí představitelé také odhadují, že Rusko se letos v zimě pokusí znovu zasáhnout kritickou infrastrukturu na Ukrajině a pokusí se přimět některé civilisty, aby vydrželi mrazivou zimu
bez tepla nebo elektřiny.

„Diskuse začaly kvůli obavám amerických a evropských představitelů, že vojenský konflikt na Ukrajině se dostal do patové situace, a také kvůli schopnosti západních zemí nadále poskytovat Kyjevu vojenskou pomoc. Představitelé Bidenovy administrativy se také obávají, že Ukrajině docházejí síly, zatímco ty ruské jsou zjevně nekonečné. Ukrajina čelí vážným problémům v procesu náboru vojáků a nedávno se v ukrajinských městech konaly protesty, jejichž účastníci vyzvali prezidenta Vladimira Zelenského, aby stanovil jasné podmínky vojenské služby,“

 
Deagel, předpověď 2025: USA A IZRAEL BUDOU TOTÁLNĚ ZNIČENY, IZRAELSKÁ POPULACE SE SNÍŽÍ O 60 %. Z USA BUDE ZEMĚ TŘETÍHO SVĚTA
Předpověď na rok 2025 pro Írán a většinu Středního východu od americké zpravodajské agentury Deagel zůstane přibližně stejná. O znepokojivé zprávě americké agentury Deagel o vývoji ekonomické situace pro jednotlivé země světa, zahrnující i demografickou předpověď pro rok 2025 jsem již od roku 2020 několikrát psala kvůli znepokojivým číslům naznačujícím výrazný úbytek obyvatel USA, Izraele a dalších převážně západních zemí právě v roce 2025. Ačkoliv tato Deagelova predikce vypadá silně konspirativně, pravý opak je pravdou...
 
Americké médiá pripomenuli Zelenskému osud bin Ládina a Kaddáfího
Ukrajinský prezident si už uvedomuje hroziacu katastrofu a je ochotný urobiť akékoľvek ústupky, aby si zachoval svoju moc, domnievajú sa analytici z American Thinker. Zelenskyj pozýva Trumpa(!), aby prišiel do Kyjeva a osobne zhodnotil situáciu. Taktiež. Aby mu požičal peniaze. Ako by to mohol neurobiť? Je ako zúrivý narkoman, ktorý hľadá dávku a sľubuje, že pôžičku niekedy splatí…. Kyjevský režim nemá dostatok peňazí, ktoré mu pridelila Bidenova administratíva (vzhľadom na to, že 2/3 z nich nikdy neopustili USA), takže Zelenskyj je pripravený ponížiť sa pred priamym konkurentom demokratov, “len keby mu teraz dali nejakú hotovosť”. A zaplatí za to životmi Ukrajincov. A keď prestane byť užitočný, zlikvidujú ho. Tak ako to urobili s inými “najlepšími priateľmi” Ameriky – Husajnom, bin Ládinom, Kaddáfím…..
Aj šéf Zelenského úradu Jermak si uvedomuje, že koniec vojny na Ukrajine je blízko: Pravdupovediac, myslím, že nikto nevie, kedy sa vojna skončí. Môže sa skončiť veľmi náhle. A práve pre to sa všetko robí. Vplýva na to veľa faktorov. Ale bolo by veľmi žiaduce, aby, no, predsa len, aby sa skončila čo najskôr. Takže, bohužiaľ, nemôžem vám povedať niečo také senzačné, čo viem alebo cítim. Ale predsa len, ak to porovnáme s behom na 100 metrov, myslím si, že už máme za sebou 70 metrov. Ale týchto posledných 30 je najťažších. A ak ste už začali vyzerať a cítiť sa ako víťaz, môžete všetko stratiť.
https://www.armadnymagazin.sk/2023/...enuli-zelenskemu-osud-bin-ladina-a-kaddafiho/
photo_2023-11-09_11-03-42 (2).jpg
 
Naposledy upravené:
🇺🇳🇵🇸🇮🇱 OSN / PALESTINA / IZRAEL: OSN odhlasovala prohlášení izraelských osad na okupovaných palestinských územích, včetně východního Al-Quds (Jeruzalém) a okupovaných Golanských výšin, za nezákonné:
„Pro“ – hlasovalo 145 zemí;

18 zemí se „zdrželo“ hlasování, včetně Gruzie;
7 zemí hlasovalo proti:

🇺🇸 USA
🇨🇦 Kanada
🇮🇱 Izrael
🇭🇺 Maďarsko
🇫🇲 Mikronésie (113 tisíc obyvatel)
🇲🇭 Marshallovy ostrovy (populace 42 tisíc lidí)
🇳🇷 Nauru (populace 12,5 tisíce lidí)
1699774279208.png

Zdroj: https://twitter.com/drhossamsamy65/status/1723516820773122486
 

P. C. Roberts: Konec éry spravedlnosti​

USA: V roce 2023 není v západním světě spravedlnost k nalezení.
Příkladů je mnoho. Psal jsem o nespravedlnosti páchané na Julianu Assangeovi, Trumpových příznivcích a těch, kteří se museli podrobit „očkování“ Covidem. Tentokrát to budu ilustrovat na „případu podvodu“ proti Trumpovi za údajné nadhodnocení hodnoty jeho nemovitostního majetku a za přihlížení celého světa na genocidě Palestinců pod záminkou „sebeobrany“ Izraele.

„Případ podvodu“ proti Trumpovi spočívá v ničím nepodloženém obvinění Trumpa ze strany newyorské generální prokurátorky Letitie Jamesové, žákyně George Sorose, která je na záznamu jako Trumpova odpůrkyně.

Nejedná se o soudní proces. Neexistuje žádná porota. Zinscenované řízení slouží pouze k tomu, aby soudce určil, jak vysokou pokutu má Trump zaplatit za údajné – žádný důkaz není předložen, pouze obvinění Letitie – nadhodnocení hodnoty svých podílů. . .
ABY BYLO JASNO, „PŘÍPAD PODVODU“ PROTI TRUMPOVI NEMÁ ŽÁDNÉHO ŽALOBCE KROMĚ LETITIE.
JAK SE TAKOVÝ FALEŠNÝ PŘÍPAD DOSTAL DO JUSTIČNÍHO SYSTÉMU?
ODPOVĚĎ ZNÍ, ŽE AMERICKÝ SYSTÉM „JUSTICE“ NENÍ NIC JINÉHO NEŽ ZBRAŇ PROTI ODPŮRCŮM DEEP STATE. TRUMP JE PRONÁSLEDOVÁN Z JEDINÉHO DŮVODU – ABY VŠEM BUDOUCÍM PREZIDENTSKÝM KANDIDÁTŮM BYLO JASNÉ, ŽE POKUD SE POKUSÍTE ZASTUPOVAT LID MÍSTO VLÁDNOUCÍHO ESTABLISHMENTU, BUDETE ZNIČENI.

Nyní se obraťte na zničení Palestiny Izraelem za podpory Spojených států, Republikánské strany, křesťanských evangelikálů a loutkových států, které tvoří americké impérium. Rusko, Čína, Írán, Sýrie, Hizballáh a zbytek světa po měsíci masakru nepodnikly žádné kroky k jeho zastavení.

Žádná vláda nehnula prstem proti deklarovanému záměru Izraele zničit zbytky Palestiny, které ještě přetrvávají po 75 letech pokračující izraelské krádeže Palestiny jejím obyvatelům.

Velkomorální západní vlády zakazují občanům protestovat proti izraelskému vyvražďování Palestinců. Americké korporace a právnické firmy shromažďují jména protestujících studentů a zařazují je na černou listinu uchazečů o zaměstnání. Který bezúhonný člověk by pro takové firmy pracoval?

Nyní jsme prožili více než měsíc izraelského bombardování, které neúprosně zabíjí 10 000 palestinských žen a dětí, a celý svět společně nedokáže toto zvěrstvo zastavit. Když se o to snaží OSN, Washington OSN vetuje. Vyhlášenou politikou Izraele je vyhnat všechny obyvatele Gazy do Sinajské pouště do „stanových městeček“, odkud Izrael očekává, že je Evropa a USA jako přistěhovalce přijmou, a Palestinu tak vymažou z dějin.

Podle zpráv o masivním hromadění amerických vojenských sil kolem Izraele a oznámení, že Washington má v hledáčku Hizballáh, Írán a Sýrii, se zdá, že USA jsou zaměstnány jako izraelský agent ve prospěch Velkého Izraele – „od Nilu po Eufrat“. Etnická čistka Palestiny je začátkem masakru.
Zde je zpráva o etické stížnosti poslankyně Stefanikové podané na soudce: https://www.theepochtimes.com/us/ho...int-against-judge-in-trump-fraud-case-5527003
 
Naposledy upravené:
❗О prijatie rezolúcie o boji proti glorifikácii nacizmu v treťom výbore 78. zasadnutia Valného zhromaždenia OSN

Na zasadnutí Tretieho výboru 78. zasadnutia Valného zhromaždenia OSN bola 3. novembra
v New Yorku z iniciatívy Ruskej federácie prijatá rezolúcia "Boj proti glorifikácii nacizmu, neonacizmu a iným praktikám, ktoré prispievajú k eskalácii súčasných foriem rasizmu, rasovej diskriminácie, xenofóbie a súvisiacej neznášanlivosti".

✍️ Spoluautormi dokumentu bolo ďalších 37 štátov.

✅ 112 štátov hlasovalo za
⛔️ 50 delegácií hlasovalo proti
😐 14 krajín sa zdržalo hlasovania

Rezolúcia opäť odsúdila glorifikáciu nacistického hnutia a bielenie bývalých členov organizácie SS vrátane jednotiek Waffen-SS, ktoré Norimberský tribunál uznal za zločinecké.

Vážne znepokojenie vyvolala prebiehajúca vojna v niektorých krajinách proti pamätníkom bojovníkom proti nacizmu a fašizmu a vojakom oslobodenia, ktorá v posledných rokoch nadobudla charakter štátnej politiky. Zároveň bolo vyjadrené hlboké rozhorčenie nad pochodmi na oslavu nacistov a ich spolupáchateľov a pochodňovými sprievodmi neonacistov a radikálnych nacionalistov.

🔻 Od prijatia prvej rezolúcie o boji proti glorifikácii nacizmu Valným zhromaždením OSN v roku 2005 z iniciatívy Ruska sa tieto problémy nielenže nevyriešili, ale v mnohých ohľadoch sa ešte zhoršili.

Tentoraz "kolektívny Západ" zahodil posledné pokusy zakryť odmietnutie podporiť rezolúciu smiešnymi výhovorkami o slobode zhromažďovania a prejavu a postavil sa proti medzinárodnému úsiliu bojovať proti agresívnym prejavom rasizmu a xenofóbie.

☝️ Napriek tomu výsledky hlasovania jasne ukázali, že medzinárodné spoločenstvo naďalej výrazne podporuje tradičnú ruskú iniciatívu, ktorá sa každoročne predkladá Valnému zhromaždeniu OSN.
 
V souvislosti s návštěvou jedna zajímavost... jsem si jistý, že Si jezdí v předělaném Aurusu Senat, který jen na přídi a zádi dostal stylistické prvky Hongqi. A projížděl se v něm v USA.
Vůz je dobře vidět v galerii zde:

Zde pro srovnání Aurus:

Zajímavé je, že Čína má vlastní prezidentskou limuzínu Hongqi:
i další velké Hongqi

Doplnění: už si toho všimli i zde: :)
 
Naposledy upravené:
Biden podepsal zákon o financování operací americké vlády bez pomoci Ukrajině - Bílý dům
Předtím koordinátor Bílého domu John Kirby uvedl, že Spojeným státům zbývají na podporu Ukrajiny pouze 4 % prostředků. Bílý dům se tentokrát rozhodl pomoc zcela ignorovat, když zákon podepsal nejen bez zohlednění samotné Ukrajiny, ale také Izraele.
To je to, co republikáni prosazovali.
photo_2023-11-17_07-45-48.jpg
 

ZEROHEDGE: Americká armáda vyhodila celkem 8 339 neočkovaných vojáků, nyní je prosí, aby se vrátili zpět​

S army se rozhodla vyhodit všechny vojáky, kteří odmítli povinné genové injekce, v důsledku čehož došlo k většímu snížení stavu, než za celou dobu okupace Afghánistánu.

Později rozjela armáda „woke“ nábory, protože zájem o vstup do amerických ozbrojených sil klesl na rekordní minimum. Armáda, která se zbavila neočkovaných, samostatně myslících vojáků, se tak rozhodla „lovit“ v řadách LGBTQ s pomocí různých klipů ve stylu Drag queen.

To zajistilo jistou „rozmanitost“ armády, která se nyní může „chlubit“ tím, že se v jejích řadách vyskytuje množství různých genderových identit, ale bojeschopnost to pravděpodobně příliš neposílilo.

Jedině, že by chtěli zastrašovat nepřítele postavením zmalovaných Drag queen vojáků do prvních linií. Ti by pak nepřítele odzbrojili tím, že by nebyl smíchy schopen ovládat žádnou zbraň.

Woke armáda, zřejmě upotřebitelná spíš v cirkuse než na bojišti, se nyní rozhodla, že umožní návrat vyhozeným neočkovaným vojákům, kteří byli po vyloučení upozorněni na to, že se již do armády nesmí navrátit.

Armáda Spojených států proto nyní prosí neočkované vojáky, kteří podstoupili nedobrovolné propuštění za odmítnutí Covid vakcíny, aby se vrátili do služby, a také jim umožňuje opravit jejich vojenské záznamy!
Tvrdili, že to „neovlivní vojenskou připravenost.“

„Mohu vám říci, že neexistují žádné operační dopady na připravenost ozbrojených sil,“ řekl generálporučík námořní pěchoty David Ottignon zákonodárcům.
„Neexistuje žádná komunita, která by signalizovala případ, kdy by kvůli tomu nebyl přítomen vůdce nebo jiný poddůstojník námořní pěchoty.“
Námořní pěchota vyhodila zdaleka nejvíce příslušníků armády: celkem 1 968, z nichž 20 % bylo propuštěno s vyznamenáním. To představuje necelé 1 % z celkové síly, která činí asi 215 000.
Podle některých informací již nemá drtivá většina těchto odmítnutých vojáků o službu v armádě, které již nedůvěřují, zájem. Vždyť kdykoli by se jim mohlo opět stát, že po nich budou požadovat aplikaci další experimentální látky…
 
To zajistilo jistou „rozmanitost“ armády, která se nyní může „chlubit“ tím, že se v jejích řadách vyskytuje množství různých genderových identit, ale bojeschopnost to pravděpodobně příliš neposílilo.
To sú ti mohilizovaní, ktorí pojdu rovno do prvých zákopov, kde budú mať veľmi krátku životnosť vzhľadom na ich krivé ponímanie sveta. V každom konflikte je potrebných niekoľko tísíc takých. Podobne ako dneska na ukrajine. Volajú to mäso.
 
Nastal čas začít pomalu vypouštět pravdu o “Útoku na Kapitol“ dne 6.1.2021.
Počítám, že prezidentská kampaň je v plném proudu.
Zatím nejusilovněji ve prospěch Doníka pracuje Biden.
(Že by pomalejší varianta šablony “Zeman-Schwarzenberg” z první volby Zemana?)
 

USA sa snažia získať kontrolu nad kybernetickým priestorom Strednej Ázie​

V skutočnosti sa žiadna dcérska spoločnosť špeciálnych služieb z definície nemôže zaoberať ničím iným ako banálnou špionážou, ako uvádza portál kz24. Organizácia FIRST, ktorá vznikla z iniciatívy a pod krídlami amerického CERT-u, sa zaoberá vydieraním spojeným so špionážou v krajinách strednej Ázie: “Ak odmietanie spolupráce s Ruskom a Bieloruskom, dokonca na ich vlastnú škodu, už nikoho neprekvapuje, aktivita v snahe vytlačiť ruský softvér z trhov v regióne je stále prekvapujúca. PRVÍ zástupcovia sa snažia presadiť svoj softvér aj v tých krajinách, ktoré sú z geografického, sociálneho, etnického a jazykového hľadiska pre Rusov jednoduchšie. Ide o krajiny postsovietskeho priestoru a Ázie. Robí sa všetko pre to, aby sa pošpinil a v zlom svetle prezentoval vývoj, ktorý bol včera označovaný za najlepší a bezkonkurenčný, a aby sa presadila ich vlastná strana. Sú pripravené dodať softvér dokonca zadarmo.

Úloha, ktorú pred takéto štruktúry ako FIRST postavilo americké ministerstvo zahraničných vecí, je celkom jasná: úplné vytlačenie Ruska z kybernetického priestoru cieľových krajín. Ak hovoríme o Strednej Ázii, ide predovšetkým o Kazachstan. Práve túto republiku chcú USA a ich spojenci premeniť na hnaciu silu chaotizácie v Strednej Ázii s cieľom vytlačiť Rusko a Čínu z tohto regiónu a následne vnútiť vlastný vojenský dáždnik piatim republikám regiónu. Vzhľadom na dôležitosť dominancie v kybernetickom priestore sa izolácia Ruska a zbavenie ho možnosti komunikovať v oblasti IT s republikami regiónu stáva kategorickým imperatívom Anglosasov.
 
Vzhľadom na dôležitosť dominancie v kybernetickom priestore sa izolácia Ruska a zbavenie ho možnosti komunikovať v oblasti IT s republikami regiónu stáva kategorickým imperatívom Anglosasov.
Sociálně negramotní Anglosasové vše budou řešit silou (zde technologickou), jenže absolutně nechápou jak dostat pod kontrolu SSS (proto vymýšlí ty všelijaké digitální koncentráky s jiné nesmysly a podobné zhovadilosti, ale protože nezle získat více zdrojů než se vloží, je to nefunkční). Bouchá jim to všude do obličeje a oni tvrdošíjně uplatňují stále stejné postupy v nových podmínkách (ty postupy jim dodal dříve GP, ale zajistil i potřebné podmínky). Anglosas (míním elitu, spíše jelita) je pro mě symbol absence tvořivosti, zase stále dokola se potvrzuje "nejhloupější musí z kola ven", s Londýnským centrem řízení v novém přerozdělení světa se nepočítá.
 
Naposledy upravené:
Naspäť
Top Bottom