Mediálny monitor

kulich

Člen
Zakladám túto tému na monitorovanie toho, čo robia médiá vo svete aj u nás.

Popri projektoch ako sú konšpirátori a pod. tu máme aj Sexistický kix. Keď ai pozriete ich top 10, tak nájdete riadny guláš.
Na jednej strane správne kritizujú nahé a polonahé devy v rôznych reklamách, ale zároveň do rovnakého vreca hádžu napr. poslancov OĽANO, ktorí kritizujú práve prílišné odhaľovanie mladých aj vydatých žien. Takže nahota v reklame je fuj, ale keď si moja študentka nedá podprsenku a na to si dá sieťkované tričko, tak za tento "sexizmus" je v poriadku a vlastne podľa ich logiky zaň aj tak môžem ja, keď na to upozorním na pedadogickej porade, že sa nedodržuje Školský poriadok ani dobré mravy.

 
Generálny riaditeľ RTVS Machaj sa ukázal nielen vyhodením 4 pracovníkov po reportáži o sneme Smeru, ale napríklad aj nasadením Vagoviča do novej relácie Pod povrchom. A pozrime sa, akých si ten pozýva hostí. K 17. novembru si pozval Fedora Gála a najnovšie tam bude mať kajúcnika Imreczeho. Taká nová verzia Hríba, ale už len s jedným hosťom, viac ich je zbytočných. Rovnako ako polemika.

Ako pekne nám novinári robia mediálnych sniperov aj osobnú ochranku.

 
Naposledy upravené:
New York Times skrz Štandard ozvučuje pozadie konfliktu na Ukrajine. Takže vnútorný konflikt US elít beží naplno aj v malých satelitoch. Washington Post (Denník N a SME) vs. New York Times (Štandard).

 
Všimol som si dlhodobý trend, ktorý súvisí s Nórskom (resp. ďalšími štátmi). V pomerne krátkom čase je tu dosť dokumentov, rozhovorov aj vyjadrení, ktoré som zachytil a rozoberajú našu emigráciu do Nórska a problémy s tým spojené.

Zhrniem zopár diel, ktoré som zatiaľ zachytil:

- Správy jedného Slováka, ktorý odišiel do Nórska a stal sa tam autobusárom (vyšlo aj knižne)
- Dokument o Slovákoch v Nórsku, ako tam žijú, čo tam robia (vysielala RTVS)
Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=zrMYYCLuKh8

- Dokument o kiwákoch, teda Slovákoch a Slovenskách, ktoré sa oženili alebo vydali na Nový Zéland, prípadne tam odišli ako rodina. https://sledovanietv.sk/epg/event-n...7ace88849dbaa5b7ce0705184ca7e50&showActions=1
- Pani z literárneho centra sa vydala za Taliana, žili v zahraničí, teraz je na Slovensku
- Jedna zo študentiek 17. novembra dala rozhovor, ako sa žije v Nórsku a porovnáva to so Slovenskom. https://standard.sk/280732/henrieta...-bola-studentka-protestujem-za-slobodu-slova/

Čo majú spoločné? Že nahlas hovoria o citovej vyprahnutosti života v Nórsku alebo na Novom Zélande, ako si tamojší ľudia hľadajú životných partnerov na Slovensku, pretože im chýba srdečnosť. Ako napr. na Novom Zélande nefunguje zdravotná starostlivosť a že by sme mali byť vďační za tú našu a mnoho ďalšieho. Skrátka rastie povedomie o tom, že vonku tráva nie je zelenšia ani náhodou. Opadáva pozlátko cudziny.

P.S.
Ak ste videli niečo ďalšie, čo súvisí s touto témou, budem rád, ak to pridáte. Ďakujem
 
Opadáva pozlátko cudziny
Malá vsuvka:
Západní obyvatelstvo ve své povýšenosti nechápe, že bylo pozlátkem jenom proto, aby byl zničen soc. blok a že po jeho likvidaci bude zase pracovním dobytkem bez pozlátka jako dříve, před vznikem socialismu (alespoň podle záměrů elit, jak to dopadne uvidíme).
 
Príprava na konflikt zrejme išla aj na mediálnom poli - dnes napr. dávajú na RTVS dokument História Červenej armády. Televízia takýchto dokumentov nakúpila asi v balíku dosť, pretože idú pravidelne a majú spoločné 3 veci - sú francúzsko-britskej produkcie, vznikli v roku 2021 a rozoberajú hlavne Ostblok. Nedávno dávali dokument o Kube. Každý z dokumentov sa tvári objektívne, ale konečný dojem je klasické západné kydanie na komunizmus, socializmus a všetko s tým spojené. Takže informačná vojna ešte pred začiatkom tej ostrej na Ukrajine.

Kopíruje to aj naša televízia svojou dokumentárnou sériou o ŠtB.
 
Naposledy upravené:
Včera ma zaujala informácia, že do infopoľa sa vracia "Konzerva". Sú na facebooku a youtube a dnes budú mať živý stream. Aktívni boli počas kovidu a podporovali antikovidovú kampaň.


 
Naposledy upravené:
- Správy jedného Slováka, ktorý odišiel do Nórska a stal sa tam autobusárom (vyšlo aj knižne)
Čo majú spoločné? Že nahlas hovoria o citovej vyprahnutosti života v Nórsku alebo na Novom Zélande, ako si tamojší ľudia hľadajú životných partnerov na Slovensku, pretože im chýba srdečnosť. Ako napr. na Novom Zélande nefunguje zdravotná starostlivosť a že by sme mali byť vďační za tú našu a mnoho ďalšieho. Skrátka rastie povedomie o tom, že vonku tráva nie je zelenšia ani náhodou. Opadáva pozlátko cudziny.
Čítal som obe knižky toho autobusára v Nórsku. Chcel som vedieť niečo viac o nóroch, a to čo som sa dozvedel je v skratke toto: v zmysle štatistiky sú hlúpi, povýšeneckí a "funguje" im to tam asi tak ako aj u nás v štátnej sfére. Akurát dokážu vzhľadom na svoje nerastné bohatstvo zaplatiť zamestnancov a sú po materiálnej stránke majetní. No a samozrejme je tam krásna príroda.
Bohužiaľ som sa dozvedel aj o tom autobusárovi viac ako o nóroch. V skratke: všade bol, všetko videl, všetkému sa rozumie, najmä politike, preto píše každú chvíľu niečo o neschopnosti SMER-u. Na každej stránke má asi 5 "vtipných" prirovnaní, ktoré lezú na nervy už na druhej strane. Jedno z tých prirovnaní o úmrtí detí antivaxerov bolo obzvlášť cez čiaru. No a samozrejme je posadnutý sexom... Takže aj pán autobusár je citovo vyprahnutý, v termínoch KSB by som povedal, že je to typický predstaviteľ zvieracieho typu psychiky. Je smutné, že práve toto "dielo" bolo takým knižným bestsellerom. Ale áno, to pozlátko cudziny opadlo.
 
Dívejme se na to pragmaticky (pochopení motivu subjektu - je vlastně objektem, aby mohl dělat to co si přeje ohýbá hřbet). Autorům nejde ani kulturu, ani o propagandu. Jde o živobytí umělců, které je v biblické koncepci odkázáno na financování elitami. Takže oni říkají (členové divadla, které končí kvůli drahým energiím), jak máme vymývat mozky obyvatelstvu, když nám na to nedáte peníze (z jejich pohledu dejte nám peníze na hraní a zahrajeme co budete chtít).

Je jenom málo umělců, kteří si dokáží uchovat alespoň nějaký morální kredit a to i napříč dějinami (Těm talentovanějším bude vysoká morálka bránit rozvinout talent. Nepůjdou do toho zhnuseni hned na začátku a nebo když uniknou pozornosti, tak je GP začne odstavovat od působení na dav, jakmile začnou získávat věhlas).

Úplně umělce neviním, v tomhle případě však překročili hranici a moji úctu ztratili. Nic není černobílé být umělcem je také poslání, například Bulgakov, aby mohl napsat dílo "Mistr a Markétka" dle materiálu koncepce (... hymna démonismu nebo evangelium ...) musel řešit morální dilema napsat dílo, které pomůže mnohým prohlédnout a přitom se morálně trochu ušpinit nebo ne.

Poznámka:
V skrytu ještě nechávám tento alternativní výklad, jsou to správní chlapíci a systém šikovně "potrolovali" (což se jim povedlo ať vědomě nebo nevědomě).
 
Naposledy upravené:
V mainstreame si všimli zmeny v mediálnom prostredí. Namiesto alternatívnych médií sa dostávajú do popredia "alternatívni" jednotlivci.

Ale všimli si to (ako vždy) neskoro. Medzičasom sa tí jednotlivci začali organizovať a vytvárať kolektívnu inteligenciu. V podstate to imituje vznik internetu, keď sa jednotlivé samostatné subsiete univerzít a korporácií spojili do jednej decentralizovanej siete menom Internet.

Všetko, čo autor vytkol alternatívnym médiám teda platí hlavný prúd - neschopnosť predikovať budúce udalosti či osobnosti, uverejňovanie starých sprav, zverejňovanie hoaxov, maľovanie čerta na stenu atď.

 
Co je to ta alternativa ? Umíte si pod tímto prázdným slovem představit pravdověrný obraz ?
Já ne . A věřím tomu , že když se zeptám tuctu lidí , tak řada z nich žádný společný obraz nedá .
A přesně o to tady jde . Vnutit lidem prázdný obraz , coby informační minu a tak je rozdělit .
Jen si vzpomeňte na výraz vaxer a antivaxer .
Já se necítím být antivaxerem , dezolátem , alternativou atd . Cítím se být člověkem .
Zkuste si někdy místo těchto nepřátelských výrazových min používat slovo člověk .
Co při tom zjistíte ? Že Andula , Pepík i Tomáš jsou taky lidé . Že zde není žádná pomyslná bariéra , která Nás má rozdělit a rozeštvat .
Jsme lidé , kteří se chtějí věnovat tomu , co je baví a těší . Chceme vychovat své potomky a odevzdat jim své životní dílo , aby další generace mohla pokračovat a rozvíjet se .
A samotný začátek je nepřebírat nepřátelskou agendu . Přemýšlet nad tím , co se většině zdá , "to je samo sebou" . Není !
 
Takže vstup Ukrajiny do EÚ by bol pre úniu obrovský stimul...
Mikloš sa už dávno prestal maskovať a hovorí v podstate pravdu. Treba si prečítať aj zvyšok rozhovoru.
Dočítal som do polky a ďalej sa nedalo. Neviem či ja som taký sprostý alebo Mikloš si nedovidí ani na koniec nosa. Veď všetko čo tam spomína, tie kapitalistické mantry ako "konkurencieschopnosť" a "ruka trhu" sa teraz ukazujú ako totálne hlúposti na osprosťovanie menej inteligentných ľudí. Tiež je zaujímavé, že ospevuje Mikloš hlavne tie obdobia, kedy Slovensko prišlo o nejaké strategické časti, ako je privatizácia železiarní a podobne.
Ale najväčši perla :
"Uskutočnili sa stovky privatizácií, no neprišiel ani jeden zahraničný investor, štát neplatil svoje záväzky. "
To je potrebný nejaký invenstor (v miklošovom jazyku najlepšie zahraničný, lebo veď podľa neho Slovaci sú menejcenný) na to aby sa rozbehla ekonomika? No to mi je novota. Štát má vlastné územie, vlasnú banku, vlastnú menu, ale nemôže si rozbehnúť ekonomiku, lebo potrebuje "investora". No buď na tých ekonomických školách odoberajú ľuďom mozog alebo neviem čo tam robia, ale isto to nie je na úžitok. Všetko čo tam tvrdí mikloš sa teraz ukázalo ako totálne hlúposti. Vôbec nefunguje ekonomika tak ako si predstavuje. Sú to modely vnucované vykorisťovaným kolóniám.

Zoberme si, žeby Slovensko existovalo ako ostrov niekde na inej planéte. Len Slovensko, nikto viac. Odkiaľ by prišiel "Investor", ktorý by nám "oživil" ekonomiku a spravil potrebné reformy? Azda by nám židojašteri posali nejakého invenstora z inej galaxie či čo?

Veď peniaze, ktoré naleje "Investor" do štátu, si bude pýtať potom naspať. Napríklad výmenou za štátne vodárne, elektrárne. Takže v budúcnosti nie štátu pôjde zisk zo štátnych elektrárni ale "Investorovi". Niečo ako Investor nemá čo hľadať v štáte. Štát samotný má uvolniť prostriedky na investície. Investovať ich. A neskôr má tie peniaze aj z obehu stiahnuť, pretože finančne náročná investícia už bude dokončená. Ale takýto model vôbec nezapadá do imperialistického modelu mikloša. Veď predsa Slovensko ako štát nemá vlastniť nič! Železiarne sú pre amíkov, elektrárne pre talianov, obchody pre nemcov, všetko nám rozkradli. To sú tie jeho "reštrukturizácie" a "oživenie ekonomiky". Kedy ti celý tvoj trh ovládne kaufland lidl a kadejaké iné korporáty.

A ešte ďalšia perla "udržiavala sa umelá prezamestnanosť". A to je čo tá prezamestnanosť? To kto vymyslel také slovo? Kde také dačo učia? Za komunistov bola prezamestnanosť, každý mal prácu, každý mal peniaze a ako tak to išlo. Ale tu odrazu v kapitalizme už prezamestnanosť nemá miesto či ? No nechápem. Či tým chcel povedať mikloš, že stroje predali do zahraničia a teraz už nemajú ľudia na čom pracovať? Tatry, sústruhy rozpredali a tak ľudia nemali na čom pracovať? Či azda zmena na otrockú prácu 8 - 12 hodín denne vyprodukovala v priemysle ľudí, ktorý nemali prácu? Tjs predtým na pozícii pracovali v kľude dvaja po 6 hodín a teraz začali zdierať jedného človeka v 12 hodinovej zmene, tak ten ďalší už nemal prácu. No proste nonsens. To akoby som počúval nejakého magora z davosu ... nemá odtiaľ náhodou mikloš rozumy?
Stalin hovori, že cieľom každého človeka je PRÁCOU prispievať do spoločnsoti. Človek bez práce nie je slobodný.
A tu príde akýsi podliak mikloš a povie, že keď má každý prácu tak to je prezamestnanosť .... sen, normálne sen. Už chápem prečo ho nenávidí polka Slovenska.
 
Naposledy upravené:
@Ferry Nechcel som pridávať komentár konkrétne ku Miklošovi, aby téma zostala len o mediálnej scéne. Ide o to, že aj takéto články treba čítať, aby sa človek orientoval v ich zámeroch a spôsoboch uvažovania.
Tak len v skratke, inak môžeme pokračovať v samostatnom vlákne - tá "údajná" prezamestnanosť bola podľa mňa o niečom inom - snažilo sa zabrániť sociálnemu šoku pri prechode na iný systém. prepustiť polovicu ľudí z práce znamená sociálnu katastrofu. Mikloš nemá svedomie a všetkých by najradšej vyrazil a tým aj najviac argumentuje / bráni sa. Že štáty, ktoré reformovali pomaly, sú na tom horšie. V podstate sa ale chce len vyviniť, pretože tlak egregorov aj hromadná nenávisť na jeho osobu už musia veľmi tlačiť.
 
@Ferry Nechcel som pridávať komentár konkrétne ku Miklošovi, aby téma zostala len o mediálnej scéne.
Je možné, že sa chce nejako rehabilitovať, ospravedlniť. Podobne som aj niekde videl článok o Dzurindovi. Dokonca pod článkom bola anketa pre čitateľov, "Či si myslia, že by sa mal dzurinda vrátiť do politiky." Odpoveď čitateľov bola jasná - NIE. Ale to, že začali oživovať týchto dvoch nehovorí nič dobré. Asi počítajú s tým, že aktuálne tupé kádre typu matelko, sulik a spol, veľmi dobre nepochodia v ďalších voľbách, tak už teraz hľadajú inú pôdu kde by zasiali svoje bodliaky.
 
Naspäť
Top Bottom