• Oznam: na nasledovných stránkach môžete nájsť Konceptuálneho Bota, ktorý je trénovaný na odpovede z českých prekladov VP ZSSR. Preto sa odporúča používať český jazyk. mariasky.cz nabojpravdy.cz

Chazin

Экономика по-русски | Соловьёв LIVE | 4 сентября 2024 год​

Ekonomika - po rusky |Solovjov Živě | 4 září2024 rok
Dá se zachránit Europa ?
- konec PAX Amerikana
- Německo ekonomika
- Amerika ekonomický pád i EU je 5% až 6% za rok
- Británie je kapitola sama o sobě . . .
- EU a udržení střední třídy
- Rusové, kteří mají peníze v EU tak přijdou o to , EU bohatých okradne a chudým nebude vyplácet
- v Europě neexistují ekonomičtí experti
- bojí se socializmu i když mnozí v něm vyrůstali
- jak se může zastavit diktatúra
- každá krajina EU bude chtít sama vyjít s krize a vrátit se ke svému hospodářství a nekupovat drahé z Německa . . . proč zachraňovat Německo , když se můžou zachránit sami
- Italie , Rakousko, Madarsko a Slovensko vytváří novou RU II
proto z Bruselu naně budou silně tlačit, protože pochopili že títo chlapci si připravili východ z této situace . Pro Francii a Německo východ není . . .
- EU nemá ekonomický program jak se dostat z krize

Naposledy upravené:

Экономика по-русски | Соловьёв LIVE | 4 сентября 2024 год​

Ekonomika - po rusky |Solovjov Živě | 4 září2024 rok
Dá se zachránit Europa ?
- konec PAX Amerikana
- Německo ekonomika
- Amerika ekonomický pád i EU je 5% až 6% za rok
- Británie je kapitola sama o sobě . . .
- EU a udržení střední třídy
- Rusové, kteří mají peníze v EU tak přijdou o to , EU bohatých okradne a chudým nebude vyplácet
- v Europě neexistují ekonomičtí experti
- bojí se socializmu i když mnozí v něm vyrůstali
- jak se může zastavit diktatúra
- každá krajina EU bude chtít sama vyjít s krize a vrátit se ke svému hospodářství a nekupovat drahé z Německa . . . proč zachraňovat Německo , když se můžou zachránit sami
- Italie , Rakousko, Madarsko a Slovensko vytváří novou RU II
proto z Bruselu naně budou silně tlačit, protože pochopili že títo chlapci si připravili východ z této situace . Pro Francii a Německo východ není . . .
- EU nemá ekonomický program jak se dostat z krize

este tam spomina krajiny ako rumunsko bulharsko ze im rusko pomoze ale bude chciet za to zakladne,
Spomina tam ze Putin ma plan a vie co bude robit, ze za Putinom predpoklada ludi ktorych nie je vidiet lebo by ich to mohlo stat zivot. (
Orbana spomina ze ma velku chut na rumunsku transilvaniju ze to bude problem pre rusko lebo ma s madarskom dobre vztahy.
Orban je frontman a este Fico, ktori pochopili ze sami musia hladat vychod z tejto situacie co pride.
Pre Chazina Fico je niekym na rozdiel od Pjakina.
Dobre pises heslovite koho to zaujme vypocuje si to ja len co som si zapamatal lebo je tam toho fakt vela.

Naposledy upravené:
Čím je Fico pro Pjakina?
Řekl o něm něco negativního? Kdy?
Co je Fico pre Pjakina to by sme sa museli presne spytat Valeria Viktorovica ale pre Chazina je spolu s Orbanom frontman. Pjakin o Ficovi ako o veducej osobnosti nehovoril aspon o tom neviem.
Podla Pjakina zo Slovenska startuju lietadla bombardovat Rusko. Premierom SR je Fico. Je to negativne? Hm?
Pjakina s vynimkou dvoch troch po atentatovych V-O nesledujem. Boli tu voci nemu vyhrady sledoval som vtedy diskusiu a pozrel som si o co ide ale ze by som Ti teraz presne odpovedal na to Kdy? Tak to neviem ani dohladavat nieco nemam chut.

Čím je Fico pro Pjakina?
Řekl o něm něco negativního? Kdy?
Pjakin řekl něco v tom smyslu, že výměna vlády na Slovensku nemá z pohledu SVO žádný význam, nebo je minimální. Neuvádím přesnou citaci, nechytejte mi za slovo. Bylo to v některém videu s panem Buzkem. Někteří skalní příznivci Fica toto považují za negativní.

Pjakin řekl něco v tom smyslu, že výměna vlády na Slovensku nemá z pohledu SVO žádný význam, nebo je minimální. Neuvádím přesnou citaci, nechytejte mi za slovo. Bylo to v některém videu s panem Buzkem. Někteří skalní příznivci Fica toto považují za negativní.
Ano. A taky, pokud mě paměť neklame, Fica nijak neočerňoval. Spíš naopak.
Jinak (je to jen osobní názor, aby zbytečně nedošlo k vzedmutí emocí) poslouchat Chazina mi přijde jako dokonalá ztráta času. Obsahově nepřináší nic originálního a formálně to vypadá jako cvičení na rychlokurzu marketingu.

Ano. A taky, pokud mě paměť neklame, Fica nijak neočerňoval. Spíš naopak.
Jinak (je to jen osobní názor, aby zbytečně nedošlo k vzedmutí emocí) poslouchat Chazina mi přijde jako dokonalá ztráta času. Obsahově nepřináší nic originálního a formálně to vypadá jako cvičení na rychlokurzu marketingu.
Pjakin povedal, že Fico nie je proruský,ale pronárodný. Myslím, že pre nás Slovákov má zvolenie Fica a Smeru oveľa väčší význam, ako pre Rusko. Fico je garancia, že nebudeme zatiahnutí do vojny. Aspoň takto to vnímam ja.

znovunalezení společného okruhu pojmů vymezujících smysluplný diskurs.
Domnívám se, že každý na tomto fóru chápe skutečnost, že nelze nic zlepšit, aniž by se předtím nekompromisně rozebral a pojmenoval skutečný stav. A čím je stav horší, tím je větší naléhavost tak učinit.
V.V.Pjakin nedělá nic jiného, přičemž tak činí velice taktně. Pokud se to přesto někoho dotkne, tak ať si pustí kterékoliv jeho video a zjistí, že tak činí zcela bez rozdílu a pouze v rámci popisu událostí z hlediska globální politiky. Nejvíce přitom kartáčuje "vlastní", rossionskou "elitu".

Co je Fico pre Pjakina to by sme sa museli presne spytat Valeria Viktorovica ale pre Chazina je spolu s Orbanom frontman. Pjakin o Ficovi ako o veducej osobnosti nehovoril aspon o tom neviem.
Podla Pjakina zo Slovenska startuju lietadla bombardovat Rusko. Premierom SR je Fico. Je to negativne? Hm?
Pjakina s vynimkou dvoch troch po atentatovych V-O nesledujem. Boli tu voci nemu vyhrady sledoval som vtedy diskusiu a pozrel som si o co ide ale ze by som Ti teraz presne odpovedal na to Kdy? Tak to neviem ani dohladavat nieco nemam chut.
Tak po vzhliadnuti videjka doplnim, ze pre Pjakina je Fico ...ta osoba... je vskutku zarazajuce ze odpoveda na cs fore a nevyslovi ani meno premiera jedneho statov fora odkial bol osloveny. Tu zvykne byt argument ze sme nejak moc precitliveli ale minimalne slusnost kaze ne? A co s tym bombardovanim zahovorime to? Kolko ludi toto poculo? Kolko ludi sleduje Pjakina? Neviem. Ale robi z nas terc. Prispievatelia co mali voci Pjakinovi vyhrady zaujali pri hoaxe o bombardovani az velmi korektny postoj. Ne precitlively ale korektny aj voci tomuto foru nech tu nejde opat raz mela.

Troska odbocim ale ne moc. Rad by som sa stretol v austrovengrii s bratmi cechmi. Ked som bol s prvym synom niekedy v roku 2006 prvy krat v cechach som sa ho pytal ako sa citi. Ci ako v cudzine alebo ako. Odpovedal ze ako doma. Ale ja s tymto do buducna asi neviem nic urobit musite Vy.

Pjakin povedal, že Fico nie je proruský,ale pronárodný. Myslím, že pre nás Slovákov má zvolenie Fica a Smeru oveľa väčší význam, ako pre Rusko. Fico je garancia, že nebudeme zatiahnutí do vojny. Aspoň takto to vnímam ja.
Fero daj si cas videjka na 23.00 tam tvrdi ze netreba si mylit ze ...ta osoba... je patrioticky. Pusti si to ze ako velmi si vedla.

Troska odbocim ale ne moc. Rad by som sa stretol v austrovengrii s bratmi cechmi. Ked som bol s prvym synom niekedy v roku 2006 prvy krat v cechach som sa ho pytal ako sa citi. Ci ako v cudzine alebo ako. Odpovedal ze ako doma. Ale ja s tymto do buducna asi neviem nic urobit musite Vy.
S bratry Slováky ano. Na Slovensku se také necítím být v cizí zemi. Ale Rakousko nebo Maďarsko je mi naprosto cizí, podobně jako Německo. Už nikdy více R-U (menší žalář národů R-U nebo větší EU, pořád je to žalář).

S bratry Slováky ano. Na Slovensku se také necítím být v cizí zemi. Ale Rakousko nebo Maďarsko je mi naprosto cizí, podobně jako Německo. Už nikdy více R-U (menší žalář národů R-U nebo větší EU, pořád je to žalář).
Po pravde, ani ja sa v Rakúsku či Maďarsku necítim doma (ani v Nemecku), ale to bude hlavne tou rečovou bariérou.
Na druhú stranu, teším sa, keď vidím že nachádzame spoločné pohľady na vec aj s Maďarskom, čiastočne Rakúskom. O Srbsku nemusím ani hovoriť, tí vždy uvažovali ako my, dokonca ešte vlasteneckejšie.
Vždy je lepší vlastenecký konsenzus susediacich štátov, než žabo-myšie rozdeľovanie sa. A okrem toho sme vo vojne s démonickým globalizmom porodeným biblickou koncepciou, a potrebujeme čo najviac spojencov.

Stále premýšľam nad tým, či je možná evolučná zmena koncepcie na tomto svete. A myslím, že odpoveď je aj niekde v Mrtvej vode, kde sa práve písalo o evolučnom vývoji. Tam sa písalo o rýchlych a pomalých zmenách. Pomalým zmenám (evolučným) sa rastliny a živočíchy vedia prispôsobiť, lebo dostávajú dostatočne veľa času, aby sa zmenil ich fenotyp. T.j. genetika zostáva rovnaká, ale "matrica DNA" umožňuje pružnosť zmien "od do", čo sa týka rôznych vlastností a schopností živočíchov a rastlín. Takto sa môžu prispôsobiť zmenám v prostredí podľa potreby (korytnačke narastie krk, aby dočiahla na vyššie rastliny; inému zvieraťu hrubšia koža kvôli odolnosti a pod). Ak by tie zmeny boli rýchle, tak DNA nemá šancu a fenotyp sa nedokáže zmeniť.

Preto si myslím, že na evolučné zmeny treba čas a kľud (mier). V čase mieru a veľmi pomaly sa meniaceho prostredia sa ľudia môžu prispôsobovať k zmenám. Nielen fenotypovo k prírodným zmenám, ale aj budovaním inej kultúry myslenia.

No ľudstvo je neustále vo vojne s GP. Je pod tlakom narastajúceho tlaku zmien sociálneho času, ktorý generuje čoraz častejšie zmeny technosféry (životného prostredia), ktorej sa musia prispôsobovať. Kde je tu priestor, pre budovanie novej globálnej kultúry?

Ezoterici a aj niektoré náboženstvá prorokujú čoskoré "prebudenie ľudí" a zázračný vstup do zlatého veku. Niečomu podobnému uveril aj satanistický močiar a on tiež svojich ľudí začal nazývať "woke" (prebudený).

Áno, tým zrýchlovaním sociálneho času vzniká tlak na psychiku ľudí a ľudia dostávajú šancu sa zobudiť a urobiť následne správny krok smerom k Ľudskosti. Ale využijú túto šancu? To je otázka! Kiež by! Pretože ak nie, tak GP znova naskočí na koňa a dostane novú šancu zotročiť ľudí, ktorí zaváhali (zničením priemyslu a schopnosti tvoriť vyššie technológie = návrat do doby kamennej, alebo do doby technosférneho koncentráku, kde ľudia sú ako zvieratá v chlievikoch, vedia techniku len využiť pre svoje potreby, ale nie ju tvoriť). A cesta bude viesť ku globálnej katastrofe v ktorej zahynie väčšina ľudstva a to bude začínať od doby kamennej. Pretože aj keď sa GP bude snažiť vrátiť storočia dozadu do doby predindustriálnej, tak procesy sú zotrvačné a kvôli svojmu démonizmu aj tak narobí kopu chýb a príroda sa proti nemu vzbúri. A nepochybne je proti nemu aj Božie predurčenie.
Globálna katastrofa je podobná, ako keď sa z tela vyoperuje veľká časť zhubného nádoru, a človek dúfa, že žiadne zhubné bunky tam neostali. Ak ostali, tak nádor narastie znova. Ak neostali, tak bude rásť len zdravé tkanivo. Ľudstvo pod zlou koncepciou je tiež ako nádor na tele Zeme.

Naposledy upravené:
No ľudstvo je neustále vo vojne s GP. Je pod tlakom narastajúceho tlaku zmien sociálneho času, ktorý generuje čoraz častejšie zmeny technosféry (životného prostredia), ktorej sa musia prispôsobovať. Kde je tu priestor, pre budovanie novej globálnej kultúry?
Také jsem donedávna neviděl jak k tomu může dojít, když řízení mají v rukách klany a obyvatelé (dav) odmítají přijmout zodpovědnost. Jenže narůstající tlak problémů se řízením sociálního super systému způsobí, že vyhrají klany, které nejvíce budou odpovídat zájmům obyvatel, jinak je psychicky tlak obyvatel smete - otočení pyramidy. No a ten stejný tlak se řízením složitého sociální super systému obyvatele trochu umravní.
Pretože ak nie, tak GP znova naskočí na koňa a dostane novú šancu zotročiť ľudí, ktorí zaváhali (zničením priemyslu a schopnosti tvoriť vyššie technológie = návrat do doby kamennej, alebo do doby technosférneho koncentráku, kde ľudia sú ako zvieratá v chlievikoch, vedia techniku len využiť pre svoje potreby, ale nie ju tvoriť).
To jsou dle mě obehrané postupy, které už nefungují, je to zapsané v noosféře a v lidstvu je stále dost citlivých jedinců, kteří to dokáží odečíst z noosféry a včas zareagovat. Zpočátku jdou věci snadno, ale jakmile to začne tlačit, jsou lidé schopny neuvěřitelných výkonů. Zotročení lze postavit pouze na "myším ráji" ne na koncentrácích, to je příliš nákladné a příliš průhledné. Objevuje se v cyklu v marné snaze udržet dřívější myší ráj pomocí koncentráku (kdo to bude zdrojově zabezpečovat, zdroje lze získat pouze z vnitřní iniciativy lidí, jiný způsob není) expanze umožňovala toto (zdroje z vnějšku z okolí, ale další hranici lze překonat pouze vnitřním přeskupením, které probíhá). Starý GP došel na konec cesty, další expanze není možná, expanze do vesmíru je možná pouze při vzniku souborných intelektů (viz. úspěch SSSR v dobývání vesmíru, díky městečkům kde se to tvořilo - první souborné intelekty) jeden intelekt, který je korumpovatelný, to již neutáhne (Nikola Tesla si přál, aby jeho výzkum se stal národním programem byl si vědom, že jedinec už to nepokryje do všech potřebných podrobností).

Katastrofa sice hrozí, ale žít se chce.

Naposledy upravené:
Ešte k predchádzajúcej téme diskusie:

(1) VVPjakin/R.Fico, (2) k účasti SR vo vojne na UA, (3) MLChazin:

(1) VVPjakin v súvislosti s hodnotením R. Fica (ako riadiaceho kádra, jeho riadiacej činnosti) vychádza zo širšieho kontextu -

... hierarchie/hierarchizácie jednotlivých štátov vo svete z úrovne nadštátneho (osobitne globálneho/globalistického riadenia), kde má Slovensko status "územia pod dozorom", ktoré nedisponuje suverenitou - subjektivitou (viď kniha Státní symboly a státní suverenita (vyd. ZV 2023), ktorá "je výsledkom štúdia procesov formovania štátnych symbolov štátov sveta z pozície KSB, z pohľadu DVTR)... konkr:

"Vlajky Slovenska a Slovinska svědčí o velmi nízké úrovni subjektivity a suverenity států, které reprezentují. Subjektivita i suverenita těchto států jsou navíc mnohem nižší než v případě Ruska, jehož vlajka je prostě bílo-modrou-červenou trikolorou s vodorovnými pruhy, přičemž horní pruh je bílý, což v tomto spojení nepřiznáva Rusku žádné právo na suverenitu, avšak ponecháva právou na jistou subjektivitu." (str. 250)
pozn.: postavenie "územia pod dozorom" je ešte nižšie ako postavenie "koloniálnych štátov" (vyplýva to z umiestnenia štátneho znaku na bielo-modro- červenú trikolóru)

... pričom v tejto súvislosti viackrát poukázal na skutočný dôvod rozdelenia čsl. štátu v r. 1991, aby novovzniknuté štátne útvary boli zbavené suverenity (cestou poníženia ich zdrojovej stability) a ako také boli následne zaradené do západných štruktúr (predovšetkým EÚ a NATO)

Vychádzajúc z tejto paradigmy sú možnosti riadiacej činnosti (vrátane rôznych riadiacich manévrov...) R. Fica výrazne obmedzené a jeho pokusy vymaniť sa z nadiktovaného nadštátneho scenára boli korunované atentátom na jeho osobu (Buran naznačil, že tu možno aj samotný GP "privrel oči" sledujúc elimináciu slovanského faktora pri budovaní "nového sveta").

(!) pozn.: v rozhovore na tg perspektiva (8.8.) Ajnis Petkus (novinár) hovorí (cca od 1 hod. 36 min.) , že pripravuje rozhovor so Š. Harabínom, ktorý ukáže, že Fico klame ... a že naftu a zbrane Slovensko dodáva Ukrajine cez tretie štáty ... načož VVPj. vysvetľuje, že Fico jednoducho nemôže konať inak ... je natoľko zaviazaný/zviazaný (aj s ohľadom na status Slovenska), je pod takým tlakom/nátlakom ... pracuje takpovediac "v bábkovom (маринеточном) režime" ... pravdou je, že sa snažil "vyskočiť" (subjektivizovať sa) a preto naňho aj spáchali atentát ...

Zdroj: https://t.me/perspektyva369/511

Zdroj: https://t.me/perspektyva369/514

V zhrnutí: R. Fico je pronárodne (nie prorusky) orientovaný politik (určite schopný riadiaci káder), ktorý sa obdobne ako V. Orbán snaží využiť "objektívne okolnosti k realizácii subjektívnych cieľov (v prospech svojho národa)", ale v tomto vzorci - Stalinovými slovami: existuje logika okolností a logika zámerov- sú jeho možnosti riadenia výrazne limitované statusom Slovenska v globálnej hierarchii štátov (potažmo jeho zaradením už po rozdelení Čsl. do štruktúr západného sveta... de facto "potravinového reťazca" v čele s anglosasom)

... pričom je dokonca zbytočné porovnávať jeho možnosti s možnosťami Orbána, pretože kde je potenciál Maďarska a kde Slovenska, navyše pri započítaní tak dôležitého faktoru akým je realizácia globalistického projektu Intermarium, ktorý počíta s vedúcou (administratívne) riadiacou úlohou Maďarska pri využití jeho impérskeho "dedičstva"...

pozn.: prípadne aj pri využití jeho silno antisovietského postoja, ktorý napr. V. Orbán naposledy demonštroval vo svojom článku v Newsweeku (5.7.) v rámci svojej mierovej (alias kissingerovskej) misie (2.-11.7.)
..."ako Maďari každým kúskom svojej duše bojovali proti Varšavskej zmluve ZSSR" ... ale už zabudol dodať, že pritom svoj komunistický guláš budovali na energetickej ihle toho istého (zlého) ZSSR....
v minulosti napr. antiruského postoja L. Kossutha, ktorého povstanie r. 1848/49 potlačila ruská armáda na základe žiadosti o pomoc rakúskeho cisára Frant.-Jozefa I. adresovanej gosudarovi Mikulášovi I. v rámci Svatej aliancie, kde uhorské povstanie predstavovalo, ako správne vyhodnotil Mikuláš I., jeden z nástrojov preformátovania Európy na budúci boj s Ruskom (svetová vojna 20. stor.) ...

Inak VVPjakin na 1. mieste v európskom priestore oceňuje riadenie A. Vučiča, Orbán je na 2. mieste (vzhľadom na potenciál/podporu, ktorá sa mu dostáva z globálnej "башне").

(2) K otázke zapojenia Slovenska v rámci vojny na Ukrajine

- články E. Paniny, riaditeľky vedeckého inštitútu Russtrat, členky Vedeckej rady pri BR RF (v rámci novovytvoreného krídla etatistov-vlastencov):

14.6.: NATO zlepšuje vojenskú infraštruktúru pre dlhú vojnu na Ukrajine

Hovoríme o vytvorení na území Poľska, Rumunska a Slovenska (!) troch veľkých vojenských základní na dodávky zbraní a munície na Ukrajinu. Plán aliancie prezradil maďarský premiér Viktor Orbán.

▪️ Maďarsko, mimochodom, takúto základňu odmietlo. Ale Slovensko nie. Ukazuje sa, že pôvodný plán bloku počítal s rozmiestnením takýchto základní vo všetkých krajinách NATO, ktoré majú spoločnú hranicu s Ukrajinou.

Zároveň ho podľa generálneho tajomníka NATO Stoltenberga Orban ubezpečil: „Maďarsko nebude brániť týmto snahám, čo umožní ostatným spojencom napredovať.

Inými slovami, Budapešť pre seba len znižuje riziká kvôli konfliktu na Ukrajine, no zostáva takmer plnohodnotným členom NATO.

▪️ Slovensko má svoj vlastný, trochu odlišný postoj ku konfliktu na Ukrajine, ale s logistickou základňou NATO súhlasilo.
Maďarsko má tiež svoj názor: taká základňa nebude, ale všetky ostatné záväzky voči bloku si splní v plnom rozsahu.

Ak je teda krajina členom NATO a Európskej únie, potom je miera jej výkyvov od „všeobecnej straníckej línie“ diktovaná „Washingtonským regionálnym výborom“ možná len v malej amplitúde. Členovia NATO a EÚ už nemajú plnú suverenitu.

5.7.: EÚ ignorovala záujmy Maďarska a Slovenska v otázke dodávok ruskej ropy

"Európska komisia potvrdzuje, že dospela k predbežnému záveru, že neexistuje žiadne bezprostredné ohrozenie energetickej bezpečnosti EÚ, a preto sa domnieva, že nie sú potrebné naliehavé konzultácie," uviedol hovorca EK Balazs Ujvari.

Budapešti a Bratislave je tak odopretá pomoc pri obnovení dodávok ropy ropovodom Družba z ruského Lukoilu, ktoré Kyjev zakázal. Slovenský premiér Robert Fico v reakcii pohrozil zastavením dodávok motorovej nafty na Ukrajinu.

▪️ Je jasné, že tento argument z Bratislavy pravdepodobne neobstojí. Má však ešte jeden TROMF. Slovensko sa spolu s Poľskom a Rumunskom dohodli, že na svojom území zorganizujú logistickú základňu NATO na zásobovanie Ukrajiny. Upustenie od tohto projektu by mohlo Kyjev donútiť spamatať sa.

Zdá sa však, že Ficovu "lásku k mieru" ruské médiá trochu precenili. Šanca, že použije tento argument, je mizivá. Možno sa pokus o jeho život ukázal ako dobré očkovanie proti neposlušnosti. Takže budete musieť vydržať ukrajinské trapasy.

▪️ Mimochodom, musíme vzdať hold Viktorovi Orbánovi: Maďarsko odmietlo rozmiestniť takúto logistickú základňu NATO na svojom území. Nechce sa označovať za cieľ ruských rakiet.

pozn.: minister obrany R. Kaliňák v odpovedi na interpeláciu v NR SR odmietol zriadenie základne NATO na území SR ( bolo to 6/24 pravdepodobne v kontexte "správy" zverejnenej V. Orbánom ... dávala som to v sekcii Správy zo Slovenska)
.... E. Panina informáciu o zriadení základní zopakovala 5.7.

(3) Ešte k MLChazinovi ...

ja v súčasnosti Michaila Leonidoviča nesledujem, preto si nedovolím hodnotiť, kritizovať či polemizovať na tému jeho aktuálnych vyjadrení

z minulosti, keď som jeho vyjadrenia/vystúpenia sledovala (2022/23) som vyvodila tieto "postrehy" :

>> MLChazin je predstaviteľom určitej elitnej skupiny, ktorej záujmy presadzuje v Rusku (konkr. VVPj ho zaradil do euroázijského krídla globalistov ... pričom v závere poznamenal, že s takými ľuďmi je užitočné sa stretnúť, пообщаться)

Zdroj: https://youtu.be/f4j3wifxCBI

pozn.:
... bol (ešte minulý rok) zaujímavý rozhovor D. Rodeho (jedného z lídrov Chazinovej Ulice pravdy a blízkeho spolupracovníka Chazina) na platforme Aurora, kde sa rozhovoril ako "de facto lobuje za záujmy nemeckej šľachty" ... spolubesedník historik J.J. Spicyn len nechápavo pozeral, pretože témou diskusie boli dejepisné osnovy na ruských školách...
zazneli tam aj iné "originálne" myšlienky od Rodeho - vlastenectvo ako spôsob naprogramovania ruských vojakov, aby "efektívnejšie" bojovali za ruské záujmy.... rozmýšľať nepotrebujú

>> z Chazinovho pohľadu zmena spoločenského systému spočíva v zmene ekonomického modelu, v dôsledku čoho príde k moci iná (nová) elita, ktorej je jedným z predstaviteľov
... a ako sám úprimne povedal u Ajnisa Petkusa, on vie, že bude beneficiárom tejto zmeny ... v zmysle povýšenia svojho spoločenského statusu (vedúce miesto v nejakej prestížnej inštitúcii/organizácii)
... čo je celkom pekná vyhliadka, keďže ešte niekedy zač. r. 2022 u toho istého Ajnisa povedal ... čo odo mňa chcete, ja som len starý, больной еврей (🙂)

>> osobne ho vnímam ako programátora, ktorého úlohou je rozprestierať/zasievať určité informácie do informačného poľa .... naposledy som registrovala jeho záver - Chazinova bázová ekonomická téza - že na základe výsledkov ŠVO možno konštatovať,
"že USA nie sú schopné sa reindustrializovať (na podklade vnútorného trhu) a reindustrializácia je možná len za cenu získania trhov JV Ázie vo vojne s Čínou a preto musia odísť z Európy a sústrediť svoje úsilie týmto smerom"
... potom s touto "bázou" vystupoval (priam systematicky) na jednotlivých inf. platformách (podrobne o tom hovoril na TV Carygrad, mediálna skupina spriaznená s Malofejev/Dugin ... alias pravoslávny oligarcha s fašistickým filozofom)

>> zdôrazňuje, že je v prvom rade ekonóm (alebo krycie meno🙂) a všetky jeho závery vychádzajú z ekonomických ukazovateľov Fondu Chazina, v politických (a iných) otázkach odkazuje na príslušných odborníkov ... pričom uňho je v týchto otázkach len "taký pocit" 🙂 (často používa výraz: "у меня есть такое ощущение")...

>> v zásade pracuje s dvoma, ako ich on nazýva, anglosaskými globálnymi projektmi:
... západný globálny projekt, ktorého frontmanom bol Churchill a úspešne "potopil" britské impérium
...židovský (еврейский) projekt, ktorého hovorcom je Johnson, a ktorého predstavitelia sa znova dostali k moci v Británii (po jej strate v r. 1936) a teraz chcú obnoviť "britské impérium" (aspoň tak to hovoril v rozhovore s A. Novickim, 15.5.22)

>> na svojom kanále napr. propaguje aj osobu a knihy A.P. Devjatova (aj keď sám sa raz vyjadril, že jeho "konceptu" nerozumie) - toť "starého biblistu", ktorý propaguje ukončenie konfliktu na UA prinútením Ruska k rokovaniam ... "Čína v prebiehajúcej politiky musí previesť USA aj RF do pasívu, aby sama mohla bez vačšieho úsilia zaujať pozíciu vodcu (so strategickým tylom v Rusku)"

Ale knihy MLChazina si určite zakúpim, akurát pri písaní príspevku som natrafila na ich slovenský preklad (informácií nikdy nie je dosť... navyše od takých de facto globálnych kádrov)

Naposledy upravené:
No a ten stejný tlak se řízením složitého sociální super systému obyvatele trochu umravní.
Len aby to nebolo tak, že nové "elity" začnú iba sofistikovanejšie oblbovať ľudí. Napr. hrať sa na patriotov, ale v pozadí uťahovať matky a stavať pre "ľudský dobytok" (z pohľadu "elít") ohradu postupne zo všetkých strán tak, aby si nič nevšimli. A keď už bude zo všetkých 4 strán ohradená, tak nebude kade uniknúť.

Je to podobné ako to máme s našou vládou. Ficov tím síce spomaluje prienik globalizačných vychytáviek na naše územie, ale nezastavuje ho a ani nemá iný plán, než kapitalizmus. Sociálni demokrati nevedia existovať v inom prostredí, než v kapitalizme. Je to skrátka na nás, aby sme sa stali elitami a prevzali zodpovednosť za chod štátu, dostali sa do dôležitých pozícií a riadili svoj štát a budúcnosť. Nemôžeme sa spoliehať na politikov, že zasa to niekto vyrieši za nás!

Ficovmu tímu mnohí vyčítajú, že oni patriotizmus len predstierajú pred ľuďmi, ale v zákulisí konajú trocha inak. A nie sú to úplne mimo výčitky. Aj Blanár vo svojom poslednom videu len ukázal, že vie robiť s LGBT lobistami z OSN kompromisi. Pribrzdí, ale nezastaví ten presun dúhových hodnôt na Slovensko. Teraz presadzujeme mier. Z vybrakovanej obrannej špajze už nič na Ukrajinu neposielame, ale zato dotujeme "domáce" zbrojárske firmy, ktoré sú vo vlastníctve (cez akcionárov) ukrajinských fašistov.
Je mi jasné, že ako malý štát musíme lavírovať a robiť kompromisy. Ide mi len o to, aby sme nezaspali na vavrínoch a nečakali, že nás zachránia zase nejakí hrdinovia, ktorých si zvolíme. A my tu študujeme KSB len zo zvedavosti a ako koníček, ale nie pre využitie v praxi.
To jsou dle mě obehrané postupy, které už nefungují, je to zapsané v noosféře a v lidstvu je stále dost citlivých jedinců, kteří to dokáží odečíst z noosféry a včas zareagovat.
Prečo potom v minulosti vraj prebehlo už niekoľko globálnych resetov? (ak je to pravda...) Tie neboli zapísané v noosfére?

Zotročení lze postavit pouze na "myším ráji" ne na koncentrácích, to je příliš nákladné a příliš průhledné.
Ak si myši v myšom raji uvedomia, že niet z neho úniku, tak sa pre nich myší raj stane vyhladzovacím koncentrákom.

PS: týmto vyššie nepresadzujem porazenectvo. Len sa snažím vyvážiť prehnaný optimizmus, ktorý by mohol otupiť bdelosť a agilnosť ľudí. Ako hovorí Korán - Boh mení kultúru spoločnosti len vtedy, ak ľudia menia sami seba. Alebo príslovie: Pomôž si človeče, aj Boh ti pomôže.

daj si cas videjka na 23.00
Treba uviesť veci na pravú mieru, a to v čom má Pjakin pravdu a v čom sa mýli.
Pravdou je, vzhľadom na mieru suverenity SR, že na to, aby sa R.Fico opätovne dostal k moci, musí mať krytie od nadnárodného riadenia. Problémom je, že Pjakin nešpecifikoval od ktorej úrovne nadnárodného riadenia, pričom z verejných vyhlásení R.Fica to nie ťažké vydedukovať. Znova opakujem, že Orbánovu okružnú cestu po svete mal pôvodne absolvovať Fico.
Takže je pravda, že nadnárodné riadenie pre túto fázu určilo mantinely, ale to neznamená, ako tvrdí Pjakin, že Fico automaticky nie je pronárodne orientovaný, ale to, že miera jeho pronárodného konania je v rámci konkrétnych mantinelov. To jest, svoju národnú suverenitu nemožno prejaviť tým, že chceme otvorene k Rusku, ale v rámci plánovaného stredoeurópskeho zoskupenia sa môžme stať hoc aj lídrom.
To, že iné nadnárodné riadiace zoskupenia majú so Slovenskom iné plány a Fico im v tom prekáža, to už je vec iná.
Takže aj Pjakinove O-O treba hodnotiť vecne, bez emócií, napriek tomu, že z jeho strany voči Slovensku určitá osobná averzia je. Ale o tom niekedy inokedy…

Naspäť
Top Bottom