• Oznam: na nasledovných stránkach môžete nájsť Konceptuálneho Bota, ktorý je trénovaný na odpovede z českých prekladov VP ZSSR. Preto sa odporúča používať český jazyk. mariasky.cz nabojpravdy.cz

Egregoriálny vpád do biopoľa jednotlivca

Trošku srandovní, ale počítám, že není na škodu to sem dát.
Prošel jsem poctivě celou diskusi pod článkem a pouze jeden jediný příspevek (k aktuálnímu okamžiku) konstatuje, že “22, tak se označuje globální prediktor - korektor”.
27.6.2026
Pokud vezmu, že článek začíná nadpisem, pokračuje perexem, textem článku a jeho součástí je i citace toho jednoho tvítu, tak pokud zahrnu i text tvítu (ale bez zahrnutí obrázku, který je součástí tvítu), tak včetně datumu tvítu 22.6.2026 mi vychází, že číslice “22” je v textu 22x.
:- )
Ano, v datumu 22.6.2026 však musím započítat, že 22 je tam jednou jako 22 a podruhé jako 202. Ale proč ne? Někteří lidé považují nulu za “nic”.
Pokud však vezmu v úvahu čistě jenom nadpis, perex a text článku, tak se tam číslice “22” vyskytuje 11x.
Ano ještě je tam 3x číslo 22 slovně (“dvaadvacítku”, “dvaadvacáté”, “dvaadvacítku”).

Naposledy upravené:
Ale už to tak nechám, náhody neexistují.
Náhoda to nie je. Deje sa jav, že mávam nutkania pozerať sa na hodinky vo vybraných časoch napríklad 10:11, 11:11 alebo 13:22, 15:33 alebo 17:55. V poslednom čase sa to mení a pozerám napríklad 11:09 alebo 15:21. V mojom vnútornom auditívnom (sluchovom) kanáli viackrát zaznelo, že som sa pri svojich odchodoch z tela obtrel o pole globalistov. Či je to pravda neviem. Možno o nejaké iné pole napríklad židovské. Inak Stanislav Grof v knihe "Dobrodrúžstvo sebaobjavovania" píše, že niektorí ľudia, ktorí podstúpili psychadelickú terapiu sa stretli so židmi pri svojich psychadelických zážitkoch.

Nedá sa vylúčiť, že som zachytený v nejakom poli (egregore) za účelom dohľadu. No prezident neplánujem byť ani nikto, kto ovplyvňuje verejnú mienku. Milionár ani spoločensky významná osoba tiež nie som a nebudem.

Nedá sa vylúčiť, že som zachytený v nejakom poli (egregore) za účelom dohľadu. No prezident neplánujem byť ani nikto, kto ovplyvňuje verejnú mienku. Milionár ani spoločensky významná osoba tiež nie som a nebudem.
Zachytila jsem určitou zkušenost napovídající, že ona "významnost" tady může hrát snad i rozhodující roli, jde do značné míry o otázku nákladů (energetických, ale i materiálních), za které někdo nese odpovědnost. Může se ale stát, že skutečný význam napadeného musí být teprve zjišťován, takže útok může být omezený a dočasný; útočník se také může jednoduše splést a následně vzniklou situaci nějak "hasit". Problém je, že následky mohou být nevratné (člověk v souvislosti se zahlcením nevědomými obsahy snadno propadne pochybnostem o vlastním duševním zdraví, zpravidla korespondujícím s reakcemi okolí netušícího, která bije, což může mít těžké dopady na duševní integritu). Reálné cesty, jak z toho ven, určitě existují, ale jsou asi dost individuální, závislé především na osobní mravnosti a stupni (třeba jen intuitivního) poznání, z čehož první považuji za rozhodující.

Zachytila jsem určitou zkušenost napovídající, že ona "významnost" tady může hrát snad i rozhodující roli, jde do značné míry o otázku nákladů (energetických, ale i materiálních), za které někdo nese odpovědnost.
Ono ja si kladiem otázku, že niekomu stojí za to dávať pozornosť, energiu a čas na moju adresu. Objektívne spoločensky moja osoba nie je významná, som len radový zamestnanec a to sa pravdepodobne nezmení. Môžem byť však na subjektívnej úrovni pre niekoho dôležitý práve tým, že viem informácie, ktoré ho ohrozujú, hoci ja o konflikt nemám záujem.

Existuje viacero indícií, že za túto vec niekto berie peniaze. Má bakšiš za to.

Technológia tvrdého vypnutia častí duše

Pokročilý mág má vyvinutú technológiu tvrdého vypnutia častí duše. Ide o redukciu počtu fungujúcich častí duše špecifickým spôsobom, čím sa redukuje komplexita, kapacita a synergia energoinformačného systému človeka ako takého. V žargóne čiernej mágie sa to nazýva "kastrácia" alebo "tichá lobotómia".

Tvrdé vypnutie časti duše vychádza z pravdepodobne platiacej hypotézy, že v nehmotných svetoch (astrálny, éterický, aurický a podobne) neexistujú alebo nefungujú moderné zbrane dnešnej doby ako sú samopaly, výbušniny, lasery a podobne. V týchto svetoch ako zbrane fungujú pravdepodobne len tzv. chladné zbrane ako sú nože, meče alebo sekery.

Pokročilý mág má vyvinutý svoj vlastný meč a svoju vlastnú taktiku. Tvrdé vypnutie alebo likvidácia časti duše prebieha v podvedomí tak, že mág nájde časť, ktorú potrebuje zlikvidovať. Postaví sa pred ňu a rýchlym pohybom meča obvykle mierne z vrchu prepichne pod určitým uhlom svojim mečom srdce časti duše. Časť duše je možné predstaviť ako ľudskú postavu.

Po tom ako sa časť zvalí na zem (mág ju môže chytiť) nastáva proces balenia. Na balenie je použité jemné plátno alebo podobná látka. Mág toto balenie môže dokonca robiť s úctou a veľmi starostlivo a subtílne. Po zabalení takto vypnutú časť presunie do špeciálneho priestoru, ktorý sa (pravdepodobne) nachádza priamo v osobnom energoinformačnom systéme človeka. Tento špeciálny priestor môže obsahovať viac zlikvidovaných častí. Ide o miestnosť, ktorá má charakter skladu/márnice.

Takto vypnuté časti už ďalej neslúžia človeku a to sa navonok prejavuje obvykle jemnou zmenou správania alebo vynechaním nejakých návykov. Ak by takýto proces prebiehal dlhodobo, pravdepodobne by došlo až k rozpadu osobnosti jedinca alebo nejakej forme retardácie.

Časti uložené v sklade však pravdepodobne nie sú definitívne mŕtve. Po objavení skladu a následnom experimentálnom pokuse sa časti vzniesli v tmavom priestore do výšky a jemne žiarili. Bola im daná možnosť, že môžu ostať alebo odísť. Približne polovica častí odišla preč do vzdialeného svetelného otvoru a polovica sa vrátila. Veľmi pravdepodobne ide o vratný alebo prinajmenšom čiastočne vratný proces.

Pokročilý mág má vyvinutú technológiu tvrdého vypnutia častí duše. Ide o redukciu počtu fungujúcich častí duše špecifickým spôsobom, čím sa redukuje komplexita, kapacita a synergia energoinformačného systému človeka ako takého. V žargóne čiernej mágie sa to nazýva "kastrácia" alebo "tichá lobotómia".

Tvrdé vypnutie časti duše vychádza z pravdepodobne platiacej hypotézy, že v nehmotných svetoch (astrálny, éterický, aurický a podobne) neexistujú alebo nefungujú moderné zbrane dnešnej doby ako sú samopaly, výbušniny, lasery a podobne. V týchto svetoch ako zbrane fungujú pravdepodobne len tzv. chladné zbrane ako sú nože, meče alebo sekery.

Pokročilý mág má vyvinutý svoj vlastný meč a svoju vlastnú taktiku. Tvrdé vypnutie alebo likvidácia časti duše prebieha v podvedomí tak, že mág nájde časť, ktorú potrebuje zlikvidovať. Postaví sa pred ňu a rýchlym pohybom meča obvykle mierne z vrchu prepichne pod určitým uhlom svojim mečom srdce časti duše. Časť duše je možné predstaviť ako ľudskú postavu.

Po tom ako sa časť zvalí na zem (mág ju môže chytiť) nastáva proces balenia. Na balenie je použité jemné plátno alebo podobná látka. Mág toto balenie môže dokonca robiť s úctou a veľmi starostlivo a subtílne. Po zabalení takto vypnutú časť presunie do špeciálneho priestoru, ktorý sa (pravdepodobne) nachádza priamo v osobnom energoinformačnom systéme človeka. Tento špeciálny priestor môže obsahovať viac zlikvidovaných častí. Ide o miestnosť, ktorá má charakter skladu/márnice.

Takto vypnuté časti už ďalej neslúžia človeku a to sa navonok prejavuje obvykle jemnou zmenou správania alebo vynechaním nejakých návykov. Ak by takýto proces prebiehal dlhodobo, pravdepodobne by došlo až k rozpadu osobnosti jedinca alebo nejakej forme retardácie.

Časti uložené v sklade však pravdepodobne nie sú definitívne mŕtve. Po objavení skladu a následnom experimentálnom pokuse sa časti vzniesli v tmavom priestore do výšky a jemne žiarili. Bola im daná možnosť, že môžu ostať alebo odísť. Približne polovica častí odišla preč do vzdialeného svetelného otvoru a polovica sa vrátila. Veľmi pravdepodobne ide o vratný alebo prinajmenšom čiastočne vratný proces.
Symbolické rituálne "seknutie" sa v ceremoniálnej i mentálnej mágii na oddelenie či zničenie nejakého objektu, využíva veľmi často.

Symbolické rituálne "seknutie" sa v ceremoniálnej i mentálnej mágii na oddelenie či zničenie nejakého objektu, využíva veľmi často.
Ak mág mentálne útočí „mečom“ (ktorý je formou jeho koncentrovanej vôle), nezasahuje skutočnú živú dušu druhého človeka v zmysle jej zničenia, ale zasahuje a rozrušuje jeho myšlienkové formy alebo dočasne ochromuje jemnohmotné vyžarovanie (auru) obete. Takéto zásahy sú však ťažkým prehreškom proti slobodnej vôli a vracajú sa k mágovi s mnohonásobnou silou ako karmický dlh.

Áno, napríklad "seknúť" časť mozgu. To je doménou najmä mužov - mágov.

Takéto zásahy sú však ťažkým prehreškom proti slobodnej vôli a vracajú sa k mágovi s mnohonásobnou silou ako karmický dlh.
Z môjho dlhodobého pozorovania vyplýva, že mágovia sú sami neslobodní pod vplyvom informačno-algoritmickej náplne egregoru čiernej mágie. Často to využívajú na naplnenie vlastných finančných potrieb. Koncepcia skúpenia sveta prostredníctvom dlhového systému sa premietla aj do tejto oblasti - hypotéku treba splatiť.

Inak mág (napríklad žena) si dobre uvedomuje princíp karmických dlhov. Preto vykonáva praktiky čiernej mágie s vedomím, že na energoinformačnej úrovni porušuje etické hranice, pričom sa pohybuje tak, aby nevyčerpala Božie dopustenie alebo necháva veci na ďalšiu inkarnáciu. Prípadne ak je napríklad liečiteľka, tak ľuďom aj pomáha aby dlh čiastočne zmazala prípadne v ňom na zaklade svojich subjektívnych predstáv urobila korekrciu. Vedome a kalkulovane robí karmický dlh. S pohľadu KSB ide o riešenie optimalizačnej úlohy - dosahovanie vlastných cieľov s minimalizáciou karmického dlhu.

Ak mág mentálne útočí „mečom“ (ktorý je formou jeho koncentrovanej vôle), nezasahuje skutočnú živú dušu druhého človeka v zmysle jej zničenia, ale zasahuje a rozrušuje jeho myšlienkové formy alebo dočasne ochromuje jemnohmotné vyžarovanie (auru) obete. Takéto zásahy sú však ťažkým prehreškom proti slobodnej vôli a vracajú sa k mágovi s mnohonásobnou silou ako karmický dlh.
Tu je asi tiež zámena pojmov. Pod pojmom duša sa myslí to, čo v KSB sa myslí pod pojmom duch. Sú systémy, kde najvyššiu formu existencie označujú duch. V KSB je to duša. V zmysle duša = JA (nehmotné vedomie, božia iskra), ktorá si oblieka psychiku - ducha, a tá si oblieka telo.
V kresťanstve je to tiež naopak: Boh je duch, a duša je vyzlečená psychika, ktorú možno zahodiť a spáliť v ohni. (z ohňa je biopole stvorené, v ohni je recyklované. Nie nutne fyzikálny oheň). V kresťanstve sa hovorí, človek dušu. Lenže mať možno len doplnkové veci. Ak je reč o JA, o vlastnom vedomí, tak o nich sa nedá hovoriť v tretej osobe, ako o nejakom svojom doplnku. No o biopoli/psychike a tele sa tak hovoriť dá.

Toto je veľmi zaujímavé. Ani som nevedel, že mágovia majú také meče. Nevediac o tom, som si už dávnejšie osvojil obranný štít.
Často krát keď cestujem električkou alebo som niekde vonku, tak hneď vycítim keď na mňa niekto udrie na "astrálnej rovine". Niekto to robí vedome, niekto nevedome. Presne viem od ktorého človeka to ide. V tej chvíli vytiahnem svoj "astrálny štít". Predstavujem si ho ako štít
1784963712766.webp
Dlhý od pleca po zem. Otočím ho na smer "útoku" aby absorboval úder. Potom ním buchnem o zem, čo vyvolá rezonanciu,chvenie, ktoré sa šíri smerom k útočníkovi a to chvenie má prerušiť akýkoľvek útok a "prebrať útočníka" späť do reality. Funguje mi to na 100 %.
Mohli by sme povedať, že je to čisto boj predstáv, myšlienok, že je to autosugescia, ale keď mi to pomáha, tak prečo nie?

Náhoda to nie je. Deje sa jav, že mávam nutkania pozerať sa na hodinky vo vybraných časoch napríklad 10:11, 11:11 alebo 13:22, 15:33 alebo 17:55.
Toto vysvetlil pekne Imram.
S každým človekom chce Stvoriteľ hovoriť. Stvoriteľ s nami hovorí jazykom životných okolností. Ak je človek niekde v prírode, tak existuje nespočetné množstvo nástrojov, ktoré môže Stvoriteľ použiť na to aby nám niečo povedal. Napríklad ideme pod strom a tam sedí hlučný vták na strome, alebo na nás vtačok dačo hodí, alebo na nás náhodou spadne konárik, alebo hrubý konár nás omráči, alebo uvidíme dúhu, alebo pekného vtáčika, alebo iný pekný prírodný úkaz. Prostriedkov je neskutočné množstvo. Stvoriteľ nám chce vyjadriť či konáme v záujme tvorenia alebo proti tomu záujmu. Ak konáme proti Stvoreniu, tak sa nám dejú nepríjemné náhody. Spadne na nás konár. Ak konáme v prospech Stvoriteľa, plníme boží plán, tak sa nám napríklad náhodne ukážu vzácne prírodné úkazy - príjemné náhody.

Ale čo ak človek do prírody nechodí a žije v mestickom neživom svete? Alebo ak celý deň sa nevie zastaviť aby vnímal okolie? Stvoriteľ komunikuje jazykom živých nie mŕtvych. V meste, v bytovke je skoro všetko mŕtve. Samý betón, ktorý len tak sám od seba padnúť nemôže. A tak jednou z príležitostí je práve čas. Ak si často krát všímame podozrivo symetrické usporiadania cifier na hodinách, tak to znamená, že sa máme zamyslieť nad tým čo sme práve vykonali. Väčšinou keď sú čísla pravidelné, tak to znamená, že konáme v prospech Stvorenia, sme zosúladený s rytmom sveta. Naše konanie je správne, ideme správnym smerom. Aj synchronicita sa to nazýva.
Pred časom som tak bol pozrieť kamarátku. Mala ťažší deň, potrebovala trochu podpory. Keď som prišiel od nej domov, bol čas 17:17 a dátum 17.7. Očividne bol stvoriteľ rád, že som ju šiel pozrieť.

Naposledy upravené:
17:17 a dátum 17.7
Psychika
ad. x): Frekvenční vnímání
I tohle mimosmyslové vnímání se dá mnohým jakoby nevědomky = mimosmyslově nacvičit.
Z dětství plných her, radovánek a zkoumání známe všichni hledání čtyřlístků mezi stovkami třílístků :D
I čtyřlístek, nebo 11:11 22:22 33:33 , nebo egregoriálně ladění jedinci okolo, vjem cizích vibrací milenců, nebo vibrací zloby, běsy, ... je / jsou kompatibilní frekvenční zářiče, monumenty, které září do prostoru, a které mimosmyslové, ve frekvenční shodě naladění jiné osoby, vnímají se 100% jistotou, takže některé holky viděly čtyřlístek mezi stovkami třilístků, do pár vteřin, jak řekly: "Prostě tam je, vidím jej!"
Jiný vycítí na hodinách 22:22 11:11 v přesném úseku se na hodiny podívají.
Jiní lidé umí jednodušší obrazce obtáhnout rukou se zavřenými očima, vnímají zářič - frekvenci.
Kolega zápasník např. potkal jiného zápasníka, neznali se a nikdy se neviděli a stačil jim pohled do očí a už se drželi pod krkem, kdekoli, čerpačka, kavárna, ... někde v ústraní si to vyříkali ...

Naposledy upravené:
Psychika
ad. x): Frekvenční vnímání
I tohle mimosmyslové vnímání se dá mnohým jakoby nevědomky = mimosmyslově nacvičit.
Z dětství plných her, radovánek a zkoumání známe všichni hledání čtyřlístků mezi stovkami třílístků :D
I čtyřlístek, nebo 11:11 22:22 33:33 , nebo egregoriálně ladění jedinci okolo, vjem cizích vibrací milenců, nebo vibrací zloby, běsy, ... je / jsou kompatibilní frekvenční zářiče, monumenty, které září do prostoru, a které mimosmyslové, ve frekvenční shodě naladění jiné osoby, vnímají se 100% jistotou, takže některé holky viděly čtyřlístek mezi stovkami třilístků, do pár vteřin, jak řekly: "Prostě tam je, vidím jej!"
Jiný vycítí na hodinách 22:22 11:11 v přesném úseku se na hodiny podívají.
Jiní lidé umí jednodušší obrazce obtáhnout rukou se zavřenými očima, vnímají zářič - frekvenci.
Kolega zápasník např. potkal jiného zápasníka, neznali se a nikdy se neviděli a stačil jim pohled do očí a už se drželi pod krkem, kdekoli, čerpačka, kavárna, ... někde v ústraní si to vyříkali ...
Takto s nami komunikuje podvedomie. To, čomu venujeme v bdelom stave veľa pozornosti a energie, tak s tým pracuje aj podvedomie mimo naše vedomie, a často nás upozorňuje na podobné veci a situácie, o ktoré sa zaujímame. Vášnivý kresťan bude registrovať viac kresťanských symbolov. Vášnivý kobák zasa vníma viac ksb symbolov.
Podobne sa programuje podvedomie aj na situáciu, aby sme sa prebudili v samotnom sne. Napr. na počítači si spustím aplikáciu, ktorá ma bude v náhodných časových intervaloch vyzývať k tomu, aby som si overil, či snívam, alebo bdiem. A urobím to tak, že sa pozriem na hodinky, na ktorých sú čísla. potom na sekundu odvrátim zrak od hodiniek a pozriem sa znova. Ak je na hodinkách údaj rovnaký, tak bdiem. Ak sa údaj zmení, tak snívam.
Toto sa dá robiť aj bez aplikácie jednoducho vždy, keď si na to spomeniem. Podvedomie zaregistruje, že je táto vec pre nás prioritná a prenesie ju aj do snov. Skrátka aj vo sne mi napadne overiť si, či bdiem alebo snívam. A keď zistím, že snívam, tak v tej chvíli vlastne sa "prebudím" vo sne, hoci mozog stále vibruje v alfa hladine, no vnútorný zrak a ostatné zmysly sú veľmi jasné a aktívne, a keď poviem, aby sa niečo stalo, tak sa stane. Keď sa človek takto zobudí úprostred zlého sna, tak jednoducho môže rozkázať, aby sa celá scéna zmenila na pokojnú lúku, krásne slnko a ja sa chcem vznášať vo vzduchu ako vták... A v momente sa tak stane.
Prebudenie vo sne je okamih, keď si uvedomíš, že snívaš a máš celý scenár vo svojich rukách a môžeš snívať ako ty chceš. Stačí si vo sne zaželať a okamžite sa to stane.

Naposledy upravené:
Takto s nami komunikuje podvedomie. To, čomu venujeme v bdelom stave veľa pozornosti a energie, tak s tým pracuje aj podvedomie mimo naše vedomie, a často nás upozorňuje na podobné veci a situácie, o ktoré sa zaujímame. Vášnivý kresťan bude registrovať viac kresťanských symbolov. Vášnivý kobák zasa vníma viac ksb symbolov.
Podobne sa programuje podvedomie aj na situáciu, aby sme sa prebudili v samotnom sne. Napr. na počítači si spustím aplikáciu, ktorá ma bude v náhodných časových intervaloch vyzývať k tomu, aby som si overil, či snívam, alebo bdiem. A urobím to tak, že sa pozriem na hodinky, na ktorých sú čísla. potom na sekundu odvrátim zrak od hodiniek a pozriem sa znova. Ak je na hodinkách údaj rovnaký, tak bdiem. Ak sa údaj zmení, tak snívam.
Toto sa dá robiť aj bez aplikácie jednoducho vždy, keď si na to spomeniem. Podvedomie zaregistruje, že je táto vec pre nás prioritná a prenesie ju aj do snov. Skrátka aj vo sne mi napadne overiť si, či bdiem alebo snívam. A keď zistím, že snívam, tak v tej chvíli vlastne sa "prebudím" vo sne, hoci mozog stále vibruje v alfa hladine, no vnútorný zrak a ostatné zmysly sú veľmi jasné a aktívne, a keď poviem, aby sa niečo stalo, tak sa stane. Keď sa človek takto zobudí úprostred zlého sna, tak jednoducho môže rozkázať, aby sa celá scéna zmenila na pokojnú lúku, krásne slnko a ja sa chcem vznášať vo vzduchu ako vták... A v momente sa tak stane.
Prebudenie vo sne je okamih, keď si uvedomíš, že snívaš a máš celý scenár vo svojich rukách a môžeš snívať ako ty chceš. Stačí si vo sne zaželať a okamžite sa to stane.
To ja takto fungujem celý život, s tými snami

Toto vysvetlil pekne Imram.
S každým človekom chce Stvoriteľ hovoriť. Stvoriteľ s nami hovorí jazykom životných okolností. Ak je človek niekde v prírode, tak existuje nespočetné množstvo nástrojov, ktoré môže Stvoriteľ použiť na to aby nám niečo povedal. Napríklad ideme pod strom a tam sedí hlučný vták na strome, alebo na nás vtačok dačo hodí, alebo na nás náhodou spadne konárik, alebo hrubý konár nás omráči, alebo uvidíme dúhu, alebo pekného vtáčika, alebo iný pekný prírodný úkaz. Prostriedkov je neskutočné množstvo. Stvoriteľ nám chce vyjadriť či konáme v záujme tvorenia alebo proti tomu záujmu. Ak konáme proti Stvoreniu, tak sa nám dejú nepríjemné náhody. Spadne na nás konár. Ak konáme v prospech Stvoriteľa, plníme boží plán, tak sa nám napríklad náhodne ukážu vzácne prírodné úkazy - príjemné náhody.

Ale čo ak človek do prírody nechodí a žije v mestickom neživom svete? Alebo ak celý deň sa nevie zastaviť aby vnímal okolie? Stvoriteľ komunikuje jazykom živých nie mŕtvych. V meste, v bytovke je skoro všetko mŕtve. Samý betón, ktorý len tak sám od seba padnúť nemôže. A tak jednou z príležitostí je práve čas. Ak si často krát všímame podozrivo symetrické usporiadania cifier na hodinách, tak to znamená, že sa máme zamyslieť nad tým čo sme práve vykonali. Väčšinou keď sú čísla pravidelné, tak to znamená, že konáme v prospech Stvorenia, sme zosúladený s rytmom sveta. Naše konanie je správne, ideme správnym smerom. Aj synchronicita sa to nazýva.
Pred časom som tak bol pozrieť kamarátku. Mala ťažší deň, potrebovala trochu podpory. Keď som prišiel od nej domov, bol čas 17:17 a dátum 17.7. Očividne bol stvoriteľ rád, že som ju šiel pozrieť.
Boha betón nezastaví. Ak je to nutné, padne vám pod nohy trebárs kus betónu.

Naposledy upravené moderátorom:
Ak konáme proti Stvoreniu, tak sa nám dejú nepríjemné náhody. Spadne na nás konár. Ak konáme v prospech Stvoriteľa, plníme boží plán, tak sa nám napríklad náhodne ukážu vzácne prírodné úkazy - príjemné náhody.
Život GP potom musí byť nočná mora.

Život GP potom musí byť nočná mora.
Ťažko povedať. On je dobrý "povrazolezec" idúci po hrane. Jeho psychika je démonské ego, takže veci nevníma ako bežný človiečik. Ďalšia vec je, že abrahámske vnímanie Boha je zrejme chybné. Pán sveta hmoty, foriem, udalostí a času, nie je najvyšší Boh a nie je dokonalým v zmysle "sattwa"- miera. Preto sa tu nerovnováha atribútov hmota-informácia-miera kompenzuje utrpením.

Ťažko povedať. On je dobrý "povrazolezec" idúci po hrane. Jeho psychika je démonské ego, takže veci nevníma ako bežný človiečik. Ďalšia vec je, že abrahámske vnímanie Boha je zrejme chybné. Pán sveta hmoty, foriem, udalostí a času, nie je najvyšší Boh a nie je dokonalým v zmysle "sattwa"- miera. Preto sa tu nerovnováha atribútov hmota-informácia-miera kompenzuje utrpením.
To bola z mojej strany skôr ironická poznámka. Narážal som na to, že tak jednoducho, ako to bolo načrtnuté, to nefunguje, lebo potom zlý ľudia by museli prežívať peklo na zemi, a to sa nedeje.
A preto tá citácia, ak by to človek bral nekriticky, vyznieva ako nové náboženstvo ovplyvňujúce ľudí určitým smerom. A na toto si v KSB treba dať pozor, aby sme sa nestali kazateľmi nových dogiem. (niečoho, čo sa nedá nijako overiť a čomu treba len veriť).
KSB je metodologická koncepcia, založená na overovaní a zdokonaľovaní metód hľadania pravdy (študent by si mal všetko sám overovať). Nie je a nesmie byť dogmatická.

PS: vlastne to peklo na zemi pre zlých ľudí môže platiť, ale trochu v inom zmysle. Peklo je pre démonickú psychiku prirodzeným životným prostredím, v ktorom sa cíti dobre. Ak by démon dostával Nebo v tom zmysle, ako to chápeme pre seba (želáme si spravodlivosť, lásku), tak by to pre neho bolo ako peklo pre nás: neznesiteľné prostredie.
Lenže v takomto prípade by démoni na svoju činnosť získavali pozitívnu (posilňujúcu) spätnú väzby, a negatívnu len v prípade, ak by démonmi prestávali byť. To opäť nedáva zmysel.

Naposledy upravené:
vlastne to peklo na zemi pre zlých ľudí môže platiť, ale trochu v inom zmysle. Peklo je pre démonickú psychiku prirodzeným životným prostredím, v ktorom sa cíti dobre.
Peklo je vo všeobecnosti objektívne peklom pre všetkých rovnako. Len pre každého niečim iné, individuálne, také subjektívne. A preto, čo sa niekomu zdá peklom na Zemi je pre iného rajskou záhradou a naopak.

Naspäť
Top Bottom