• Oznam: na nasledovných stránkach môžete nájsť Konceptuálneho Bota, ktorý je trénovaný na odpovede z českých prekladov VP ZSSR. Preto sa odporúča používať český jazyk. mariasky.cz nabojpravdy.cz

Eurovoľby 2024

Oj, oj…, @SLAV_jan_in, tak povrchne a tak vedľa?
Veľká Maravia - zem Veľkej Mary… terajšia rieka Mureś v Rumunsku a nie tak dávno Maruša…
už si si pozrel film Hmly Avalonu?
Vedľa hovoríš? A podľa koho? Si presvedčený, že určite vieš, čo vlastne značí "svätá rodina"? Koho stelesňuje "panna" Mária naozaj? A čo symbolizuje narodenie jej syna Ježiša Krista? Prečo sviatky Vianoc slávime práve 24. decembra? Odkiaľ pochádza slovo "máry" a či náhodou názov "Veľká Marava" nie je len ďalším "hávom" egregoriálne odievajúcim, naše pôvodné názvy (okrem iného sviatkov a geografických prvkov, názvov riek a podobne) a chápanie usporiadania sveta do cirkevnej ideológie trvajúcej 2000 rokov, čo je už takmer 1/12 platónskeho cyklu (konkrétne v znamení rýb)?

Naposledy upravené:
Ja tzv. Svätú rodinu neriešim. Ja riešim to, čo som napísal ohľadom Maravii. A tam viem, o čom hovorím…
Budiž. Nemusíme sa o tom prieť. Ale všetko spolu nejak súvisí a tieto naše božstvá poprezliekané okultne za cirkevné majú nejaký svoj prazáklad, pričom v širokých historických, astropsychologických a symbolických súvislostiach môžu byť vidieť troška inak, než iba v tých VeľkoMaravských. Preto veľmi záleží na tom, z akej šírky intervalu dejín a vertikály symbolickej roviny sa pozeráš.
Možno by pomohlo, keby si objasnil presnejšie, ako si to s tým Mariánom vlastne myslel. Nie všetci sme videli rovnaké filmy a nie všetci máme tie isté vedomosti.

Mária = Mara Kto ozaj premýšľa, vie kto bola Mara a čo predstavuje. Ostatne, o tom je celá cirkev katolícka. Kult smrti a zániku. Všade kríže, všade zobrazená smrť. Tieto hry so symbolmi sú veľmi nebezpečné hry. A Marián je obyčajný križiak. Vlk v rúchu baránkovom.
Reagujem v prvom rade na tvoju vetu: "Všade kríže, všade zobrazená smrť."

Kríž (ani jednoramenný, ani dvojkríž, vlastne žiadny) nie je sám o sebe problémom, ako symbol.
Vyskytoval sa v rôznych kultúrach a dobách po celom svete, s rôznym významom - aj pozitívnym, aj negatívnym. Na kríž sa podobá veľa vecí v prírode, resp. aj veci vytvorené človekom. Ako aj niektoré prírodné javy. Napríklad lietajúci vták s roztvorenými krídlami sa tiež podobá na kríž.

Telo mŕtveho človeka pripevneného na kríž je to (aspoň ja to tak chápem), ktorý je veľmi problematický a je prejavom symboliky kultu smrti.

Možno ty si to myslel inak, prípadne spresni, ak môžeš.

Naposledy upravené:
Možno by pomohlo, keby si objasnil presnejšie, ako si to s tým Mariánom vlastne myslel. Nie všetci sme videli rovnaké filmy a nie všetci máme tie isté vedomosti.
Pridávam sa k prosbe objasnenia(lebo ja o tom neviem skoro nič),lebo
Ja v súvislosti s M. Kotlebom poukážem na niečo iné:
“V Bazilike Narodenia Panny Márie predseda strany ĽSNS Marian Kotleba pri príležitosti storočnice fatimských zjavení zasvätil seba, stranu Kotleba - ĽSNS, všetkých poslancov, asistentov, voličov, sympatizantov súčasných i budúcich a celé Slovensko Nepoškvrnenému Srdcu Panny Márie.”
To nie je len tak, to nie je žiadny cirkevný “folklór”… Toto bol veľmi silný akt (tí, čo vedia, kto skutočne je skrytý pod obrazom Panny Márie a aký vzťah má k Slovensku, tak vedia o čom hovorím. A ostatní podumajte o nosných myšlienkach Jána Pavla II počas návštev Slovenska). Takýto akt zaväzuje - nadosmrti.
…a toto bolo pravou príčinou (si myslím) zbavenia ho poslaneckého mandátu. Tie šeky i to ostatné bolo len zámienkou. Zakladateľ jezuitov Ignác z Loyoly sa nevedomky spreneveril sebazasväteniu Panne Márii a od toho momentu ho na to až do konca života jeho duša skrze zdravotné problémy upozorňovala (čítajte a premýšľajte https://sk.wikipedia.org/wiki/Ignác_z_Loyoly)
…a Marián Kotleba srší zdravím…
Ako to že môže celé Slovensko(teda aj mňa) zasvätiť(záväzne?) niekto iný bez môjho súhlasu?
Vo mne(v tomto laikovi) "sebazasvätenie(Ignáca)" vyvoláva pocit, že niečomu temnému. Boh asi po nikom nechce zmluvy, ale správanie a činy v súlade s ním. A tak, ak sa tomu spreneveril, tak ho to "potrestalo" a Boh to akceptoval ako božie dopustenie. Ak som úplne mimo, tak ma prosím nasmerujte:).

Naposledy upravené:
Telo mŕtveho človeka pripevneného na kríž je to (aspoň ja to tak chápem), ktorý je veľmi problematický a je prejavom symboliky kultu smrti.
Kríž sám osebe nie je problém. Je to symbol zastavenia energie.
Problém je to, že presne ako píšeš v tejto citácii, zobrazuje sa na ňom mŕtvy človek. Kresťania pred ním kľakajú, v domnení, že majú uctu k JK. Pritom však prejavujú úctu symbolu smrti - mŕtvemu človeku. O túto zámenu tu ide v prvom rade. O okultnej premene vína na krv a chleba na telo JK by som zatiaľ debatu nerozvíjal, no ide kvázi o symboliku kanibalizmu.

Ostatne @Harion , i ukrižovanie JK je s najvyššou pravdepodobnosťou bájka vytvorená práve za účelom toho, aby ľudia vlievali svoju životnú energiu do egregoru smrti a zániku. Nie nadarmo sa súčasné obdobie nazýva v indických védach "Kalijugou" (podľa slovanskej mytológie Kalijuge má zodpovedať tzv. "Noc Svaroga"). Bolo by to na širokú debatu. Nakoniec, človek nemusí byť svetaznalý ani preštudovať tony kníh a absolvovať všemožné učenia na to, aby videl, čo sa deje okolo neho. Posledných 2000 rokov je prevažne históriou zabíjania a vojen, ničenia, "temnoty" (v zmysle temnoty vedomia). Kultu materializmu založenom na telesnosti s pokusmi povzniesť sa do roviny ducha (posunúť sa do vedmia), ale akým spôsobom? Duchovnosť sa hľadá v kostoloch (v našom západnom okruhu), kde sa na symbolickej rovine odohrávajú satanistické rituály zaobalené pre "plebs" krásnymi povznášajúcimi myšlienkami. A my to máme pred očami a nevidíme to.

Ostatne @Harion , i ukrižovanie JK je s najvyššou pravdepodobnosťou bájka vytvorená práve za účelom toho, aby ľudia vlievali svoju životnú energiu do egregoru smrti a zániku. Nie nadarmo sa súčasné obdobie nazýva v indických védach "Kalijugou" (podľa slovanskej mytológie Kalijuge má zodpovedať tzv. "Noc Svaroga"). Bolo by to na širokú debatu. Nakoniec, človek nemusí byť svetaznalý ani preštudovať tony kníh a absolvovať všemožné učenia na to, aby videl, čo sa deje okolo neho. Posledných 2000 rokov je prevažne históriou zabíjania a vojen, ničenia, "temnoty" (v zmysle temnoty vedomia). Kultu materializmu založenom na telesnosti s pokusmi povzniesť sa do roviny ducha (posunúť sa do vedmia), ale akým spôsobom? Duchovnosť sa hľadá v kostoloch (v našom západnom okruhu), kde sa na symbolickej rovine odohrávajú satanistické rituály zaobalené pre "plebs" krásnymi povznášajúcimi myšlienkami. A my to máme pred očami a nevidíme to.
Však áno...

Materializmus a náboženstvo, Ariman a Lucifer, Venuša a Mars atď. - úlohou Človeka je nájsť tú povestnú zlatú strednú cestu, ak chceš transcendentálnosť, ak chceš Michaela, ak chceš Zem (v duchovnom význame), ak chceš Mieru...

Čo je, samozrejme, ťažké! Ale nebolo by to zmysluplné, ak by to bolo ľahké.

Ako to že môže celé Slovensko(teda aj mňa) zasvätiť(záväzne?) niekto iný bez môjho súhlasu?
Rovnako ako ťa bez tvojho súhlasu pokrstili. Tak isto ako mňa. Takto bezbranných ľudí pripoja do kresťanského egregoru. Tým sa ale neberie nikomu jeho právo veta. Každý ho má, a každý sa môže svojou vôľou neskôr rozhodnúť inak.

Dodatok:
Aj pre @Harion. Vždy som si myslel, že naše láskavé staré mamky nám dávali krížik na čelo pre ochranu. Nakoniec, toto bol ich ozajstný zámer = požehnanie/ochrana z lásky a dobrosrdečnosti. Vyplýval z ich svetonázoru a netvrdím, že symbol má väčší účinok ako samotná svetlá energia a láskavé city, s ktorými nám ho odovzdávali. No keď som si uvedomil, čo sa nachádza v tejto časti tela (3. oko), došlo mi, že neustálym jeho križovaním vlastne na symbolickej rovine dochádza k znefunkčňovaniu/obmedzovaniu rozvitia a používania šišinky u daného človeka. Хотели сделать как лучше и получилось как всегда. Nielen neznalosť písaného zákona ľudského neospravedlňuje.

Naposledy upravené:
Vždy som si myslel, že naše láskavé staré mamky nám dávali krížik na čelo pre ochranu. Nakoniec, toto bol ich ozajstný zámer = požehnanie/ochrana z lásky a dobrosrdečnosti. Vyplýval z ich svetonázoru a netvrdím, že symbol má väčší účinok ako samotná svetlá energia a láskavé city, s ktorými nám ho odovzdávali. No keď som si uvedomil, čo sa nachádza v tejto časti tela (3. oko), došlo mi, že neustálym jeho križovaním vlastne na symbolickej rovine dochádza k znefunkčňovaniu/obmedzovaniu rozvitia a používania šišinky u daného človeka. Хотели сделать как лучше и получилось как всегда. Nielen neznalosť písaného zákona ľudského neospravedlňuje.
Klasický prípade pre "cesta do pekla je dláždená dobrými úmyslami".

​

SNS je vyhodeny hlas, volil som ich minule ked mali v PV 8% a do EP sa nedostali. Teraz presli len tak tak do NRSR...

SNS je vyhodeny hlas, volil som ich minule ked mali v PV 8% a do EP sa nedostali. Teraz presli len tak tak do NRSR...
Možno máš pravdu. Ale neostáva nám, len podporovať práve SNS. Pretože tam je vidno ozajstný patriotizmus. Časom možno potiahnu k sebe aj voličov Republiky a ĽSNS. Našu spoločné úsilie však maril Danko. Mám dojem, že sa trochu zlepšil, no stále by miesto neho bol na čele lepší iný káder. I tak, keď budeme podporovať Republiku, budeme tu mať antiSMER sprava. Keď SNS, bude to sila schopná podporiť celý národ.

Dodatok:
Mám odvolené. Ako som povedal, tak som aj urobil. Kaliňák a Blaha. Pokiaľ sa obávaš prepadnutia hlasu SNS, je podľa môjho názoru určite lepšie dať ho týmto dvom. Ale to už je na každom, ako to on vidí, tak sa aj zariadi.

Naposledy upravené:
Dal som si na stol dve kandidatky a na jednej zakruzkoval Blahu a Kalinaka, ale aj po tom ako som videl rano Fica s barlou mi ruky nechceli vlozit tento papier do obalky... dal som Belousovovu lebo je realna sanca ze do parlamentu sa dostane len Uhrik a tomu neverim ani nos medzi ocami, na jeho vystupovani je vidno ze vela krat vobec neveri tomu co hovori - asi nebude nahoda ze pracoval vo Svajciarskom korporate... druhy kruzok Sujovi za ktoreho by som sice nedal ruku do ohna, ale ako jediny od Kotlebu a Uhrika chodil na sviatky SNP a 8.maj polozit veniec. Pravdepodobne ale aj tak uspeje len Uhrik a mozno Livia Pavlikova.

Volil som Blahu a Kaliňáka. Belousová nech sa aktívnejšie vrhne do domácej vrcholovej politiky.
Avšak, čo sa týka výsledkov eurovolieb na Slovensku a celkovo:
Predpokladám, že na Slovensku bude volebná účasť pomerne nízka, a preto najviac mandátov získa PS (slovenská opozícia vyhrá tieto voľby). To bude znamenať len jedno: rozklad EÚ a odchod SR z terajšej EÚ - pozvoľný Slovexit. Podobne to bude aj v okolitých krajinách. Tradične konzervatívne vrstvy spoločnosti (voličská základňa vládnej koalície) totižto v EÚ nevidí nič dobré, vníma ju ako ohrozenie tradičných životných hodnôt, vníma ju ako nepriateľa, a preto poväčšine aj vzhľadom na jej vnímanie Beňovej, Neveďalovej, Šefčoviča voľby odignoruje. Budem prekvapený, ak sa moja predpoveď ohľadom účasti a výsledkov nepotvrdí.

Naspäť
Top Bottom