Finálne riešenie farmárskeho problému

Autor: oracle911 (oracle911blog.wordpress.com | RSS odber)

Zámerne dávam takýto provokatívny nadpis a aby boli veci ešte jasnejšie: nielenže som proti akémukoľvek násiliu proti protestujúcim farmárom a poľnohospodárom, ale aj považujem požiadavky farmárov a poľnohospodárov za legitímne, lebo veľmi dobre viem, že ich práca je dôležitá, krásna, ťažká a hlavne mizerne platená. Lenže základným problémom farmárov nie je dotačná politika a byrokratická záťaž.


Ak nie to, potom čo?

Nuž systém distribúcie potravín, ktorá nie je zameraná na to, aby zabezpečila ľuďom zdravé, nutrične husté a prevažne miestne potraviny, ale je zameraná na vytváranie neskutočne veľkého profitu pre hŕstku ľudí s tým, že tejto hŕstke umožňuje vykonávať kontrolu nad celými miestnymi populáciami. Toto v praxi znamená, že väčšinu profitu zhltne práve distribučný systém a farmár si len farmárčením často nezarobí ani minimálnu mzdu resp. krachuje a jeho pozemky a aktíva skupujú veľké firmy a „investori“ ako Bill Gates. Čo znamená, že ak si štát chce udržať svoje poľnohospodárstvo a nakoniec aj svoju produkciu potravín, tak musí dotovať svojich farmárov. A dotácie znamenajú plnenie často nezmyselných resp. nereálnych podmienok a byrokratickú záťaž.


Čo je riešenie?

Eliminovať sprostredkovateľa a priekupníkov. Viem veľmi dobre, že toto na papieri znie veľmi jednoducho a v súčasných podmienkach je to prakticky nemožné, ale toto medzi riadkami znamená aj to, že ak sa zmenia podmienky resp. správanie ľudí, tak zmena nastane. Chcem tým povedať, že zatiaľ systémy kontroly fungujú, ale príde deň, keď prestanú fungovať resp. výpadky v zásobovaní budú čoraz častejšie a očividnejšie, tak sa všetci začnú zaoberať otázkou:


A čo teraz?

Na túto otázku nebude a ani nemôže existovať jednotná odpoveď, lebo síce všetci budeme riešiť ten istý resp. veľmi podobný okruh otázok, pričom však štartovacia poloha každého bude rozličná. Inými slovami, človek bude musieť zobrať rozum do hrsti a preskúmať aké má možnosti vo svojom najbližšom okolí s tým, že sa budete musieť dohodnúť so susedmi. Takže predzásobiť sa potravinami a preskúmať aj možnosti ako si potraviny dopestovať je základ.


Kedy a čo?

Ťažká otázka, lebo Fico robí všetko preto, aby stabilizoval situáciu u nás doma a rozpad týchto kontrolných systémov už prebieha na globálnej úrovni, a teda je len otázkou času, kedy sa to k nám dostane. Jeho problémom je to, že situácia okolo farmárov sa po celej Európe spolitizovala natoľko, že nemá inú možnosť, ako stúpiť na krk obchodným reťazcom a začať podporovať domácich farmárov a potravinárov aj legislatívne (a v tomto ho globálne zákulisie t.j. GP musí podporiť), t.j. musí si vybrať politické zbrane ťažkého kalibru (použitie týchto politických zbraní je značne rizikové) na to, aby zahraničné obchodné reťazce začali vyplácať také preberacie ceny, pri ktorých dotácie nebudú dávať zmysel. Toto samozrejme privedie do krachu väčšinu supermarketov na Slovensku a paralelne s tým slovenskí farmári a poľnohospodári ak chcú prežiť a prosperovať
na slovenskom trhu budú musieť zas vytvárať farmárske spolky, poľnohospodárske družstvá a vlastnú pridruženú výrobu inak ich výrobky sa nedostanú k spotrebiteľom. Skrátka, budeme sa vracať k tomu, čo sme tu už mali, len v inej mierke, forme a mantineloch, čo je ironické. A ironické je aj to, že ak opozícia podporí farmárov, tak sa zdiskreditujú u svojho pánka a ak ich nepodporí vrátane vládnych opatrení, tak sa zdiskreditujú u voličstva.


photo_2024-02-23_09-59-39-podpora

Richard Takáč vyjadruje podporu slovenským farmárom a poľnohospodárom




S pozdravom

Oracle 911


Výzva: prosím začnite čítať
knihy o riadení spoločnosti (je to fuk s ktorými začnete), ktoré môžete zakúpiť aj u vydavateľstva Torden v nadchádzajúcom období znalosti v nich obsiahnuté budeme potrebovať všetci.

Príspevok na chod:
Finančne môžete prispieť tu.

Poznámka: Diskusia je nižšie a je otvorená.


video_2024-02-21_09-35-47-Fiala Farma

Zdroj článku...
 
Čo znamená, že ak si štát chce udržať svoje poľnohospodárstvo a nakoniec aj svoju produkciu potravín, tak musí dotovať svojich farmárov. A dotácie znamenajú plnenie často nezmyselných resp. nereálnych podmienok a byrokratickú záťaž.
Eliminovať sprostredkovateľa a priekupníkov.
Pokud si chce stát udržet řízení, měl by včas reagovat na měnící se situaci - vytvořením legislativního rámce pro místní prodej, vytvořením/podpořením prodeje lokální produkce... Pochopitelně nejprve musí přistoupit k omezením nesmyslných komplikovaných regulací, které nahrávají nadnárodním koncernům/řetězcům. V chudších zemích jsou místní trhy naprosto normální, u nás se je pomocí lobbingu a regulací korporacím prakticky podařilo vytěsnit. Pokud dojde ke zhroucení trhu s potravinami, stejně se na černo tržiště znovu vytvoří.
 
Naspäť
Top Bottom