• Oznam: na nasledovných stránkach môžete nájsť Konceptuálneho Bota, ktorý je trénovaný na odpovede z českých prekladov VP ZSSR. Preto sa odporúča používať český jazyk. mariasky.cz nabojpravdy.cz

Jadrová energetika

Politici by mali niesť zodpovednosť za svoje rozhodnutia, a obzvlášť keď sa po rokoch ukáže, že šlo o podvod na ľuďoch. Ak takýto politik, ktorý v svojej dobe urobil pre štát nevýhodné rozhodnutie v určitom stanovenom pomere k HDP, a ešte tento politik žije, tak by mal byť za to súdený.
Problém je len v tom, že nášmu súdnemu systému sa nedá dôverovať. Pracuje pre "elitu" a starú koncepciu.

Takto by sa zodpovedali napríklad všetci tí, čo dovolili nevýhodne sprivatizovať štátny majetok, a najmä strategické podniky. Tí, čo dovolili ohlodať slovenské zdravotníctvo o všetky ziskové sektory a ponechali mu len stratové. Títo podvodníci prichádzali s lživou liberálnou mantrou, že "štát je zlý hospodár a nevie sa dobre postarať o svoje podniky. Preto ich treba dať súkromníkom". No to bol klasický podvod, ktorý sa ničím nelíši od iných klasických podvodov.

Naposledy upravené:
Výroba zelenej energie v Nemecku klesla zo 72% na 12% za menej ako tri týždne v dôsledku nepriaznivého počasia a nedostatku slnka.
Musím nadviazať na tebou uvedené myšlienky. A to v zmysle, že čím viac bude Trojmorie nadobúdať svoje kontúry, tým viac budeme energeticky profitovať. Fico nie nadarmo chce spúšťať nový blok Mochoviec a vystavať siedmy blok v Bohuniciach. Ide na to strategicky. Okrem toho, že elektrinu bude potreovať tunajšia výroba, bude ju potrebovať aj upadajúci západ, včetne Nemecka, ktoré sa hneď tak rýchlo zo "zeleného vypínania" asi nespamätá, a ktovie ešte ako to bude s ďalšou ekonomickou blamážou tam. Minimálne pre toto sú nevyhnutné naše dobré vzťahy s Ruskom aj pre všetky NEdementné elity, pretože bez ruských zdrojov tu bude .... nič. Tomu zodpovedá aktivita okolo ropy a plynu. Nemenej dôležité je však jadrové palivo. A pre maďarských susedov detto, tí idú stavať Paks.

Musím nadviazať na tebou uvedené myšlienky. A to v zmysle, že čím viac bude Trojmorie nadobúdať svoje kontúry, tým viac budeme energeticky profitovať. Fico nie nadarmo chce spúšťať nový blok Mochoviec a vystavať siedmy blok v Bohuniciach. Ide na to strategicky. Okrem toho, že elektrinu bude potreovať tunajšia výroba, bude ju potrebovať aj upadajúci západ, včetne Nemecka, ktoré sa hneď tak rýchlo zo "zeleného vypínania" asi nespamätá, a ktovie ešte ako to bude s ďalšou ekonomickou blamážou tam. Minimálne pre toto sú nevyhnutné naše dobré vzťahy s Ruskom aj pre všetky NEdementné elity, pretože bez ruských zdrojov tu bude .... nič. Tomu zodpovedá aktivita okolo ropy a plynu. Nemenej dôležité je však jadrové palivo. A pre maďarských susedov detto, tí idú stavať Paks.
Navyše, každý jadrový reaktor má aj svoju životnosť, preto treba stavať nové. Vraj priemerná životnosť reaktoru je 40 až 60 rokov. Ale modernizáciou a údržbou sa dá predlžiť aj na 80.

Čo sa týka tých Mochoviec, tak vlastníkom Mochoviec sú Slovenské elektrárne, a.s., ale tie sú vlastnené väčšinovým podielom Talianského ENELu. Tu by ma zaujímalo, ako do toho bude zapadať ten nový jadrový blok, či to nejako ovplyvní vlastnícke podiely s Talianmi, alebo Taliani prídu k reaktoru ako slepí k husliam a ostane im väčšinový podiel... Niečo by sa dalo zistiť na základe tretieho bloku Mochoviec, ktorý spustili pred 2 rokmi.

Mochovce sú pomerne mladé, prvé dva bloky majú cca 25 rokov, tretí blok iba 2. S Bohunicami je to inak. Tie bežia už od 70-tych a 80-tych rokov. Tie sa blížia ku koncu životnosti.

Naposledy upravené:
Tu by ma zaujímalo, ako do toho bude zapadať ten nový jadrový blok, či to nejako ovplyvní vlastnícke podiely s Talianmi, alebo Taliani prídu k reaktoru ako slepí k husliam a ostane im väčšinový podiel...

EPH má zmluvu s Enel, bude mať majoritu v Slovenských elektrárňach​

"Slovenské elektrárne perfektne dopĺňajú výrobné portfólio EPH, lebo ide o výrobcu elektriny s nulovými emisiami. Z manažérskeho pohľadu sa naše súčasné zameranie nezmenilo. Našou prioritou je dokončenie štvrtého bloku jadrovej elektrárne Mochovce," povedal člen predstavenstva EPH Jan Špringl.

Globalisti pochopili, že energetický prechod ohrozuje bezpečnosť Západu​

Docela zaujímavý článok o tom, ako sa nedarí energetická transformácia na zelenú energetiku. Sa v článku spomína, že spotreba zdrojov stúpa a nedarí sa upustiť od uhľovodíkových zdrojov. EKO zdroje energie ako napríklad slnko alebo vietor sú nestabilné. Nedá sa na nich stavať. Štáty už upúšťajú od eko myšlienok. Podobný trend vidím aj v automobilovom priemysle, kde pár veľkých hráčov sa rozhodlo investovať miliardy do zefektívnenia spaľovacích motorov.

Keď som tak všetko čítal, tak som si spomenul na jeden výrok: "Dneska získavame energiu zo slabých molekulárnych väzieb spaľovaním uhľovodíkov. Ale existujú aj oveľa silnejšie väzby na úrovni atómov. Tie nám vedia dodať oveľa väčšie množstvo energie." A to bolo nasmerovanie na jadrovú energetiku.

Lenže s jadrovou energetikou je to komplikované, lebo vyžaduje múdrych a bystrých ľudí, ktorých je problém zohnať v určitých krajinách. V tom obore je ťahúňom Rusko, ktoré však je veľkou konkurenciou ku GP.

Z celého článku sa dá skonštatovať:
GP by chcel obmedziť spotrebu uhľovodíkov, by chcel obmedziť spotrebu elektrickej energie, ale pritom nechce prísť o žiadne svoje privilégia typu - Nenažratý kapitalizmus. Dalo by sa povedať, že ciele GP sa vylučujú. Nie je možné regulovať spotrebu vo svete divokého kapitalizmu. Ale kapitalizmus je nástroj ovládania celého sveta, ktorého sa GP nechce vzdať. A tak GP lavíruje medzi rôznymi pokusmi ako prežiť a nejako riadiť celú planétu ale vidí, že mu to akosi nejde.

Len pre zaujímavosť, védická civilizácia bola založená na symbióze s prírodou. To je práve to čo sa snaží GP dneska dosiahnuť - symbiózu s prírodou, minimálne vyciciavanie zdrojov planéty. Lenže GP si v brožúrke ďalej neprečítal, že na také niečo musí existovať nová koncepcia myslenia ľudí, v ktorej človek nepozerá len na seba. Ale GP takú koncepciu nechce, lebo tá by odhalila jeho zverskú podstatu. A tak akosi sa točí v začarovanom kruhu.

Celý článok hovorí o EKO energii, o obnoviteľných zdrojoch. Ale nikto sa neopýtal otázku "Ako môžeme znížiť spotrebu zdrojov?" Posledný pokus vyrobiť auto so spotrebou 1 liter na 100 km som videl asi 15 rokov dozadu. A pokus to bol dobý! Kde sú autá so spotrebou 2 litre na 100 km ? Ahaaaaa nie sú, lebo dneska je ekonomika tak tupo postavená, že cenou palív sa reguluje ekonomika. Úplne retardovaný prístup. Tiež nenažrané elity nechcú aby spotreba palív klesla, lebo prídu o zisky. Spotreba energie sa dá znížiť vysokou kvalitou produktov, aby jedno auto jazdilo 20 rokov a nie 5. Sme v EU. Smerníc o krivých banánoch máme tisícky. Kde je smernica o tom, že auto musí byť schopné jazdiť 2 milióny km a karoséria musí vydržať 20 rokov? Kde je smernica o štandardizovaných súčiastkách, aby motor z fábie pasoval do renaultu? Ahaaaa, taká smernica neexistuje, lebo potom ako inak by GP riadil spoločnosť, ako by vyciciaval kapitál od národov? Musel by hľadať iné cesty, cesty nepohodlné.

V tom všetkom je vidno tá neschopnosť GP riadiť svet. Nevedia ako ďalej. Len skúšajú náhodné veci, či dačo nezaberie. Pritom technológie sú, postupy sú, projekty sú. Len to sú všetko nepohodlné myšlienky pre GP. Prijatím akejkoľvek dobrej myšlienky im hrozí strata moci. A toho sa najviac boja. Tak sa len dokola točia ako puľak (moriak) v pokrive (žihľave), lebo tá pokriva ich páli. Nie dlho, už nie dlho.....

​

V tom všetkom je vidno tá neschopnosť GP riadiť svet
Vidím to úplně stejně a píšu opakovaně (je to tendence, je to směr, pozor ne stav), už to není prediktor, ale jenom korektor. A není schopen spustit nějaký konkurs na nový druh zotročení. Teď něco probleskuje, že se zkusí mimozemské civilizace, ale to je také už dost staré. Na nic nového bez pomocí lidí nepřijde a lidstvo už o něm ví. To umožňuje jedincům, kteří jsou morálně na výši a kteří mohou obdržet z hora nápady, aby mu nepomáhali. Umělá neintelignece bude krach starého GP, protože sice umožňuje efektivně a lépe pracovat se známým (s již objeveným), ale nic nového nevymyslí (je to neiteligence) a na ní GP vsadil, že s její pomocí bude řídit lidstvo, ale to mu vůbec nevychází.

To ovšem neznamená, že GP neumí řídit a že není velmi vychytralý, ale sám způsobil nelidským jednáním stav, kdy pomalu přichází o řízení.

Naposledy upravené:
Zaujímavý pohľad na jadrovú energetiku a na to, ktorému štátu je čo dovolené.
V článku sa opisuje ako v británii chceli postaviť atómovú elektráreň ale akosi sa to predražilo. Nuž áno, keď chcem niečo zablokovať tak to predražím koľko sa len dá. Podobne v USA chceli kapitalisti postaviť atómovú elektráreň a tiež sa im akosi nedarí. Za 15 rokov postavili až jednu atómovku. Keď si dobre pamätám, tak to je jediná za posledných 40 rokov.
Ale čína má povolené stavať atómoviek koľko len chce.
Tiež v tom článku hovoria, že umelá inteligencia žerie veľa elektriny. Z môjho pohľadu by sa s tou umelou inteligenciou mohli ukľudniť. Včera som hľadal niečo a použil som to čo mi poradila umelá inteligencia. Nie len, že mi zle poradila ale ešte am aj zviedla z cesty a som strávil asi hodinu študovaním vecí, ktoré boli úplne mimo toho čo som potreboval. Potom som šiel klasickou cestou, cez google a za pol hodiny som našiel presne to čo som potreboval.

Naspäť
Top Bottom