Každý v míře svého chápání pracuje pro sebe a v míře své nevědomosti na toho, kdo toho ví a chápe více

Autor: Irena (Kob-forum.eu | RSS odber)

Nevím, jak vás, ale mne tedy zajímalo, jak mohlo dojít k pádu socialistického tábora a na tyto mé otázky mi v mnohém odpovědi poskytla Koncepce sociální bezpečnosti. I já jsem do té doby uvažovala spíše geopoliticky než globálně. Ani já jsem si nedokázala představit, že může existovat ve světě vrchol lidské pyramidy, který je velice dobře organizovaný a jehož jediným cílem je udržet spodek pyramidy v područí. Ono to není snadné, neboť otrok, který ví, že je otrokem, se vždy bude snažit ze svého otrockého postavení vymanit. Proto je nutné neustále vymýšlet nová společenská zřízení, při jejichž formování znění samá dobře znějící hesla, ale výsledek vždy dopadá podle rčení: „Chtěli jsme jen to nejlepší a dopadlo to jako vždycky…“ Problém je v tom, že tomu, aby to dopadlo jako vždycky, se dá prostřednictvím řízení velmi napomoci.

Já vám teď předložím jedno asi 23 minutové video a chtěla bych, abyste si po jeho zhlédnutí položili otázku, zda to, co se dělo tak koncentrovaným způsobem, fakticky bezprostředně po Stalinově smrti, byla náhoda založená na hlouposti lidí (která v tom nepochybně svou roli také sehrála viz nadpis), nebo šlo o řízený proces zaměřený vysloveně na rozložení klíčových řídících bodů státu, kterým vrcholek pyramidy hodlal přesvědčit a u mnohých úspěšně, že „dobytek“ není a nikdy nebude schopen řídit svůj stát a všechny, tak nepochybné úspěchy bolševiků při budování spravedlivé a úspěšné společnosti, tím spláchne do…


Zdroj: https://vk.com/video351663392_456239480


Ke stažení i zde:

https://zalohuj.si/stahnout/716a5a536f5031466e41576150546e306d746c6254513d3d/

Jestliže chcete po zhlédnutí videa získat ještě komplexnější obrázek, aby z vás nebylo tak snadné dělat hlupáky a otroky, tak vám doporučuji přečíst si knihu vnitřního prediktoru SSSR – Ford a Stalin, o tom, jak žít lidsky…


(https://vk.com/wall351663392_7923)

Zde dva úryvky z citované knihy, které jsou tematické ve vztahu k obsahu videa:

První úroda z celiny byla rekordní a překonala všechna očekávání. Sklidili ji a.… většina jí shnila, protože nebyly předem vybudovány potřebné infrastruktury: bydlení, skladování a zpracování zrna, dopravní infrastruktura. Navíc byla v prvních letech pustošivého nájezdu na celiny použita agrotechnika, která neodpovídala přírodním podmínkám kazašských stepí, takže v důsledku větrné eroze byla v některých oblastech odváta až půlmetrová vrstva povrchové zeminy, což způsobilo úrodnosti půd takovou škodu, že obnova stavu bude trvat přinejmenším stovky a možná i tisíce let.

Za toto záškodnictví – biosféricko-ekologický zločin – nesou přímou osobní zodpovědnost: N. S. Chruščov, členové ÚV KSSS a poslanci Nejvyššího sovětu SSSR těch let, úřad Státní plánovací komise, příslušná oddělení Akademie věd SSSR, VASChNIL[1] a analytici KGB SSSR.

Všem těmto katastrofám se dalo vyhnout, pokud by se vše dělalo s dobrým úmyslem a rozvahou v souladu se základním ekonomickým zákonem socialismu a se zákonem plánového proporcionálního rozboje národního hospodářství.

V takovém případě by se nejprve postavily silnice a bydlení; po tuto dobu by se zemědělská činnost v daném regionu vedla v omezeném rozsahu, v objemech nezbytných pro výživu nově přijíždějících obyvatel; to by umožnilo během těchto prvních let vyladit agrotechniku a přivést ji do souladu s přírodními podmínkami regionu. A na tomto základě by se potom stabilně v návaznosti pokolení a s trvalou péčí o úrodnost půd[2] vyřešil problém potravinové soběstačnosti SSSR.

Není nutné být géniem, aby člověk přišel na to, že je zapotřebí dopředu vypracovat plán osvojování celin a úhorů v podobě posloupnosti návazných a vzájemně zkoordinovaných kroků. Stačilo jen nepřistupovat k tomu plánu jako k „laťce“ umístěné v rekordní výšce, neoperovat abstraktními ukazateli a nedělat okolo toho zbytečný propagandistický humbuk. Bylo jen nutné promyslet, co konkrétně, a v jakém pořadí bude kdo dělat, jaké zdroje k tomu budou zapotřebí, a jaké metrologicky průkazné ukazatele by měly být základem pro to, aby bylo možné přejít k dalším etapám komplexního plánu.

Úryvek č. 2:

Co probíhá v procesu takzvaného „srůstání monopolů se státním aparátem“, a přesněji – v procesu „podřizování státního aparátu monopolům“?

Pokud si představíme věcnou podstatu práce ředitelství monopolistických seskupení a státního aparátu, pak bude odpověď na tuto otázku jednoduchá:

Plánový princip, to je kultura plánování rozvoje a organizace výroby, plánování a organizace vývoje nových druhů produkce, která se zformovala v hranicích odvětvových rezortů monopolů a víceodvětvových koncernů[3] kapitalistické společnosti – a když tato kultura vyčerpá své možnosti ve zvyšování zisků kapitalistů, tak si začne osvojovat pro ni novou oblast činnosti – plánování a organizaci výroby ve státních a nadnárodních měřítkách, což vede k tomu, že jsou ředitelství monopolů nucena podřizovat si všemi dostupnými prostředky státní aparát, který je pro změnu nucen pod tlakem ředitelství monopolů organizovat ekonomické plánování v celostátním měřítku v zájmu monopolů, a přesněji – v zájmu kapitalistů – majitelů těchto monopolů[4].

A nyní ten proces zašel tak daleko, že státy pod tlakem nadnárodních monopolů vytvářejí orgány nadnárodního plánování (MMF, Světová banka atd.), stále více a více se vzdávají své suverenity v oblasti národohospodářské politiky a financí, přitom se však samotnému termínu „plánování“ vyhýbají, aby se všichni ti soukromí podnikatelé a obyvatelstvo nezačali ptát, jak se vlastně tedy tvoří plány, jak se vynucuje jejich plnění a provádí jejich kontrola v globálních měřítkách a jaké cíle jsou tím objektivně sledovány[5].

Stalin posuzoval sovětskou společensko-ekonomickou realitu a přemýšlel o jejích perspektivách i v souvislostech s těmito vnějšími ekonomickými okolnostmi projevujícími se ve vyspělých kapitalistických státech.

Na začátku padesátých let 20. století se víceodvětvový výrobně-spotřební systém SSSR celkově rozvíjel úspěšně[6] už zhruba čtvrt století a jeho řízení bylo dostatečně efektivní, aby:

  • připravilo SSSR k vítězství ve válce;
  • SSSR vyhrál ve Velké vlastenecké válce, která probíhala podle jednoho z nejtěžších scénářů z množiny možných;
  • během první poválečné pětiletky bylo obnoveno hospodářství zničené válkou a SSSR připravil o jaderný monopol USA;
  • se SSSR dostal na první místo ve světě v ukazateli vzdělanosti svého obyvatelstva.

Bylo to možné proto, že tempo společensko-ekonomického rozvoje SSSR bylo v letech stalinského bolševismu nejvyšší na světě, a to dokonce i přes sabotáže a záškodnictví protivníků budování socialismu, které probíhaly v průběhu celé této epochy.

V důsledku toho byl v SSSR po válce dříve než v ostatních evropských státech zrušen přídělový systém; SSSR dříve obnovil to, co bylo zničeno válkou, navzdory tomu, že hitlerovci, a potom i naši bývalí spojenci, doufali, že obnova zničeného SSSR si vyžádá více než 20 let; a to i přes to, že evropským státům při obnově jejich hospodářství stejně jako dřív pomáhaly USA na základě Marshallova plánu, kdežto SSSR si své hospodářství obnovoval sám a navíc poskytoval nemalou pomoc dalším státům, které si pro svůj rozvoj zvolily socialistickou cestu (vždyť co obnášela třeba jen pomoc národům Číny při její prvotní industrializaci a zakládání vědeckotechnických škol).



[1] Všesvazová akademie zemědělsko-hospodářských věd V. I. Lenina.

[2] Vědecko-teoretický a částečně praktický základ k vyřešení tohoto problému už v té době byl k dispozici. Vypracoval ho ruský vědec Vasilij Vasiljevič Dokučajev (1846 – 1903), jehož práce v dorevoluční době nenašly své uplatnění. Ve své knize Naše stepi dříve a nyní z roku 1892 předložil plán boje s častými dlouhotrvajícími suchy v černozemní oblasti evropské části Ruska. Na základě jeho prací, které byly dále rozvinuty, byl po ukončení Velké vlastenecké války v SSSR za osobní podpory J. V. Stalina vypracován a realizován státní program zlepšení přírodních podmínek stepní a lesostepní oblasti evropské části SSSR díky výsadbě lesních pásů (které zadržovaly sníh), vytvoření umělých vodojemů a tak dále, což mělo změnit vodní rovnováhu regionů a v důsledku toho i jejich celkové přírodní podmínky. Po odstranění J. V. Stalina byly tyto práce částečně postupně zastaveny a částečně se to zvrhlo v projekt svedení určité části průtoku severních řek na jih. Nicméně i to, co stačili zrealizovat v letech stalinského bolševismu, značně snížilo škody, které zemědělství stepní zóny evropské části SSSR do té doby způsobovaly suché větry.

[3] To právě o této kultuře psal Henry Ford, jak jsme to předvedli v předchozích kapitolách.

[4] Avšak při tom je cílem výroby stále zisk. Spektrum výroby díky vědeckotechnickému a organizačně-technologickému pokroku roste a nakonec – ve vyspělých státech – dosahuje úrovně demograficky podmíněného dostatku. Není to však doprovázeno strukturní přestavbou národního hospodářství, zkrácením pracovní doby, aktivizací tvůrčí aktivity obyvatel mimo oblasti placené účasti na společenském sjednocení práce.

Místo diskuse o způsobech řešení těchto problémů západní ekonomičtí analytikové řeší problematiku umělé podpory zaměstnanosti obyvatel za stávající strukturní organizace výrobně-přerozdělovacího systému a ospravedlňují umělé zkracování technické životnosti produkce a kult módy.
Přitom sami přiznávají, že je možné zkonstruovat ledničky, pračky a tak dále, které by mohly mít prakticky optimální ergonomiku (tj. které by byly natolik uživatelsky dokonalé, že by určité malé nedostatky v jejich konstrukci nevyvolávaly přání nahradit je kvůli tomu dokonalejšími modely), životnost 20 – 30 let i více a poptávka po nich by se mohla plně uspokojit za pět let. Jenže potom by se ekonomika kapitalizmu zastavila, vzrostla by nezaměstnanost, což by zase vedlo k růstu kriminality a tak dále. A to nelze připustit.

A proto je pro udržení stávajícího systému společenských vztahů – tj. davo-„elitarizmu“ – nutné rozvinout zábavní průmysl (aby se zabavili ti, kteří nemají kde pracovat), podřídit poptávku požadavkům pravidelně se měnící módy a snižovat životnost produkce, kvůli udržení zaměstnanosti.

Jak vidíte, tak se tato strategie řízení ekonomiky neshoduje s tou, kterou Stalin popsal v Ekonomických problémech socialismu v SSSR. Otázkou tedy zůstává, která z těch dvou strategií je lepší? – Samozřejmě ta Stalinova, protože ta je v konečném důsledku schopná naladit harmonii s biosférou Země a Vesmíru a vytvořit přitom všem lidem normální podmínky pro jejich život, práci a odpočinek tím, že uspokojí potřeby jejich osobnostního rozvoje. Zatímco strategie kultivovaná na Západě likviduje stále větší množství přírodních i společenských zdrojů v honbě za nesmyslnou spotřebou kvůli udržení davo-„elitarizmu“, ve kterém je většina lidí jen přívěškem ke svému pracovnímu místu nebo „společenskou spodinou“ a menšina je parazity.

[5] Takže porozumění smyslu slov „podřízení státního aparátu monopolům“ je jen otázkou terminologie a detailnosti zkoumání těch procesů, které probíhají v monopolech a státním aparátu v procesu jeho podřizování se monopolům.

Pokud by se ta věc redukovala jen na to „srůstání“, pak by se to ve státním aparátu projevilo jen jako uzákoňování úplatků a výpalného ze strany státních úředníků pod různými ušlechtilými rouškami, jak to navrhovali někteří „demokratizátoři“ v Rusku (například G. Ch. Popov). Jenže podřizování se státního aparátu ředitelstvím monopolů má širší dosah než jen uzákoňování úplatků v podobě peněz a akcií, či v jiné podobě v rámci „právní úpravy o lobbování“ nebo ještě nějak jinak.

Zůstanete-li však v mezích povrchního smyslu slov a gramatiky a budete přemýšlet výlučně jen na základě popisů, aniž byste vnikali do podstaty věci, tak skutečně můžete nabýt dojmu, že Stalin o pronikání plánového principu do makroekonomiky kapitalismu nic nevěděl a nemluvil o tom; že píše o jednom a my mu připisujeme něco zcela jiného. Ten, kdo si to myslí, ať tedy podrobně vysvětlí, v čem přesně spočívá „podřízení se státního aparátu monopolům“, a proč by to nemělo vést k tomu, že by plánový princip z ředitelství monopolů pronikal i do činnosti státního aparátu?

Nebo se snad to podřizování Stalinovi jen zdálo? Ale pokud se mu to jen zdálo, pak se ještě mnohem zřetelněji a detailněji ve vší jeho odpornosti „zdálo“ i laureátovi Nobelovy ceny za ekonomiku v roce 2001 Josephovi E. Stiglitzovi (viz Příloha č. 2).

Ta otázka podřízení se státu monopolům je jedním z těch příkladů, které ukazují, že číst Stalina s vypnutou pravou mozkovou hemisférou a bez návaznosti na reálné historické okolnosti dané epochy je jen ztrátou času; a komentovat ho na základě takového „přečtení“ znamená udělat ze sebe hlupáka nebo darebáka-podvodníka v očích každého jen trochu myslícího člověka.

[6] Bylo by hloupé popírat chyby a zneužívání moci, ale to mělo omezený charakter, a proto se v dějinách současné globální civilizace první bolševický stát nezhroutil.

Zdroj článku...
 
Stejně mi není jasné jak to mohli takhle sundat všem na očích, když bylo dost odborníků (sice trvalo to padesát let zničit socblok). Jak to, že si toho někdo nevšiml? Háček je asi v tom, že opravdu rozuměla asi pouze malá skupina (Stalin, Berija, ... ) a ta nepředala informace o konceptuální moci (používali ji, ale asi částečně neuvědoměle - snažili o to nejlepší pro většinu, ale nedali ten princip na papír). Nicméně museli vidět své nepřátele (konkurenční klanové skupiny). Nepřítel je tedy velmi nebezpečný, z blízkých přátel a spolupracovníku snadno tvoří zrádce (vzpomínám na vyhlášení jednoho velitele, že dokud žije Stalina nikdo neohrozí, ale ten před jeho smrtí zemřel). Asi bylo skoro nepředstavitelné, že by ničili Rusko záměrně a proces rozkladu byl k tomu dostatečně pomalý. Možná také mnoho elitářů naoko přešlo na stranu socialismu, ale ve skutečnosti ho nenáviděli.
 
Tlačí mě to v psychice, jak mohli lidé po takových úspěších se nechat tak snadno oklamat. Přece vždycky se někdo najde, kdo vidí trochu dále a přesvědčí svým vzorem a přístupem okolí. Trochu se mi puzzle nakonec složilo. Zapadá mi do toho, že došlo k oslabení kádrové základny ve druhé světové. Právě Ti nejzdravější, kteří se obětovali pro záchranu státu mohli říci "ne", zbylo jich však příliš málo na to, aby mohli zabránit otočení kormidla.
 
Tlačí mě to v psychice, jak mohli lidé po takových úspěších se nechat tak snadno oklamat. Přece vždycky se někdo najde, kdo vidí trochu dále a přesvědčí svým vzorem a přístupem okolí. Trochu se mi puzzle nakonec složilo. Zapadá mi do toho, že došlo k oslabení kádrové základny ve druhé světové. Právě Ti nejzdravější, kteří se obětovali pro záchranu státu mohli říci "ne", zbylo jich však příliš málo na to, aby mohli zabránit otočení kormidla.
Všetko visí a padá na neaktivite ľudí, nechuti niesť zodpovednosť, urobiť niečo nad rámec pracovných a rodinných povinností. Potom dostávajú takú vládu, akú si pre svoju neaktivitu a ľahostajnosť zaslúžia. A aj s tou sa zmieria. A začnú šomrať, až keď sa podmienky veľmi zhoršia a tlak prostredia je veľmi silný. Veď si spomeň, ako väčšina ľudí bola zmierená a ticho aj počas kovid tyranie.
 
Všetko visí a padá na neaktivite ľudí
Ano souhlasím, ještě to trochu rozvinu.
Na aktivitě dobrých lidí, protože pak se chopí aktivity Ti nedobří (rčení: aktivní blbec horší než třídní nepřítel, Ti vědomě zlí je navíc snadno zneužijí, bez jejich podpory se ve funkci neudrží). A to je to vysvětlení proč spadlo SSSR co důsledek 2.světové, statistické rozdělení dobrých a nebodrých lidí bylo změněno ve prospěch nedobrých. Dobří aktivní, ale úplně nevymřeli a tlak prostředí začal hrát pro ně (lidé bez platu drželi stát při životě požárníci, zdravotníci, hasiči ... ruský duch) a jejich počet se začal postupně zvyšovat jak se rodí další generace a nyní proces urychluje SVO (větší tlak prostředí) a začíná zrychlené generovaní nových kádrů. Západ schytává opičí tlapku své satanské snahy zničit Rusko. Pracuje matrice "Co tě nezabije to tě posílí".
 
Naposledy upravené:
Ano souhlasím, ještě to trochu rozvinu.
Na aktivitě dobrých lidí, protože pak se chopí aktivity Ti nedobří (rčení: aktivní blbec horší než třídní nepřítel, Ti vědomě zlí je navíc snadno zneužijí, bez jejich podpory se ve funkci neudrží). A to je to vysvětlení proč spadlo SSSR co důsledek 2.světové, statistické rozdělení dobrých a nebodrých lidí bylo změněno ve prospěch nedobrých. Dobří aktivní, ale úplně nevymřeli a tlak prostředí začal hrát pro ně (lidé bez platu drželi stát při životě požárníci, zdravotníci, hasiči ... ruský duch) a jejich počet se začal postupně zvyšovat jak se rodí další generace a nyní proces urychluje SVO (větší tlak prostředí) a začíná zrychlené generovaní nových kádrů. Západ schytává opičí tlapku své satanské snahy zničit Rusko. Pracuje matrice "Co tě nezabije to tě posílí".
Atome, na to ti fakticky odpovídá právě Koncepce sociální bezpečnosti, celou tou strukturou nástrojů, jejichž účinek si lidé vůbec neuvědomují. Musím říci, že když já začala předkládat Sociologii, tak pro mne bylo fakticky jako úder kladivem, že všechno stojí a padá na řízení, že fakticky všechno je řízení. Je to taková prostá věc, ale pokud se na to člověk nezačne dívat právě z tohoto úhlu pohledu, tak to nezapadne, kam má. Tím by měla začínat výuka na školách. Celé je to v davo-"elitarismu" postavené fakticky na podvádění lidí a nastavování tendencí tak, aby se projevilo pokud možno v lidech to nejhorší místo toho nejlepšího. Já teď čtu tu knihu o Bělomořsko-Baltském kanálu, není to tak čtivé jako Makarenko a dá se říci, že se tam projevuje z dnešního pohledu i tvrdá propaganda, i když z hlediska duché té doby to tak tenkrát ti lidé určitě nevnímali. Odráží se na té knize, že ji psalo asi 36 různých lidí, proto jsou tam místa dobrá a slabší. Hlavním úkolem tam pro ty lidi bylo, aby se vězňové převychovali, aby přijali nové zřízení, aby okusili, co je to pracovat v kolektivu, jehož cílem je produkt, který má sloužit všem a ještě je přitom stačili učit číst a psát. A byli v tom zatraceně úspěšní, protože se nejednalo o vězení tehdejší doby, kde vězně fakticky mučili nesmyslnými činnostmi (je tam i kapitola srovnávající praktiky v různých tehdejších věznicích v zahraničí, v Německu už naplno jeli fašisti). Mnoho z těch lidí tomu projektu kanálu nevěřilo a myslilo si, že to bude něco v tom duchu, zaměstnat vězně nesmyslnou činností. Musím říci, že jsem byla šokovaná, když jsem zjistila, že hodně z těch řídících lidí i někteří ze spisovatelů skončilo život v represích okolo roku 1937. To je částečně také odpověď na tvou otázku. Ten vršek pyramidy je tvrdě organizovaný a jde za svým cílem přes mrtvoly. Málo lidí si dokáže připustit, že to tak je, že by tohle mohlo být něčím cílem. A oni velmi dobře vědí, co je pro ně nebezpečné. A tím bylo to, co dělali ti lidé na tom kanálu a co dělal Makarenko. Kolik z dnešních lidí by si to uvědomilo bez znalostí Koncepce?
 
Naposledy upravené:
Ještě dodám, že většina lidí se podílí na svém kousku činnosti a nevidí celek. Když těm ředitelům podniků z toho videa nastavili takto pravidla - že vše se opírá o zisk, tak se to mnohým zdálo logické a neviděli v tom nic špatného, protože neměli představu o tom, jak je postaven celý řídící systém a ze svého postu potom dělali "to nejlepší" a z celkového pohledu "to dopadlo jako vždycky".

Nebo třeba když přestali vyvíjet vlastní počítače, tak to lidem logicky objasnili, že teď je dělají v zahraničí lépe, my bychom na tom ztrávili mnoho času a stálo by nás to mnoho zdrojů, raději se věnujme tomu, co my umíme lépe a počítače si koupíme. Kolik lidí dokáže do budoucna odhadnout, jak moc se právě takové jednoduché, logické a dobře odůvodněné rozhodnutí promítne na celkových kompetencích státu a nakolik ho to dostane do informačního područí?!
 
Naposledy upravené:
A nebyl vlastně ten Chruščov spíše samolibý durak? Pokud to byl vrag, musel být geniální - musel být schopen předvídat důsledky svých rozhodnutí a dělat taková, aby škodil a přitom to nikdo nepoznal, musel tedy vědět více.
 
A nebyl vlastně ten Chruščov spíše samolibý durak? Pokud to byl vrag, musel být geniální - musel být schopen předvídat důsledky svých rozhodnutí a dělat taková, aby škodil a přitom to nikdo nepoznal, musel tedy vědět více.
Ale chápejte, že pokud si vyberete samolibého, amorálního hajzlíka, kterého dokážete ovládat a vštěpovat mu ty správné ideje, tak se přece nejedná o vědomosti a schopnosti daného hajzlíka. Vy víte, jak se dají využít celiny, pokud ten projekt správným způsobem nastavíte, například tam vrhnete nadšené lidi bez jakýchkoliv předchozích příprav. Pokud vím, tak Chruščov s těmi celinami otravoval už velmi dávno. Vedle něho prostě sedí nějaký našeptávač řídící ho na základě schématu řízení lídra a přímo ho slyším: "Ten Stalin, to je ale debil, má tu k dispozici celiny, ze kterých by se nakrmilo půl zeměkoule a on není schopen se do toho pustit. Ty přece nejsi jako on, tobě to pálí a on nechce, abys ho díky tomu v důležitosti přeskočil. Dovedeš si představit, co by to bylo za slávu nakrmit celý stát a ještě to prodávat? A nač je ti nějaká železnice někam do věčného sněhu? To je celý Stalin..." No a už to jede. Uvědomte si, že tu prostě musí být síla, která ty znalosti má a která má ty nástroje, jak tímto způsobem řídit. A je jí celkem jedno, zda Chruščov pohoří, protože už má v řadě připravených další stovku podobných debilů. A je mistrná v tom, napřed vytvořit problém a potom nabídnout řešení, která velice dobře zní, ale ty problémy ještě prohloubí.
 
Ale chápejte, že pokud si vyberete samolibého, amorálního hajzlíka, kterého dokážete ovládat a vštěpovat mu ty správné ideje, tak se přece nejedná o vědomosti a schopnosti daného hajzlíka. Vy víte, jak se dají využít celiny, pokud ten projekt správným způsobem nastavíte, například tam vrhnete nadšené lidi bez jakýchkoliv předchozích příprav. Pokud vím, tak Chruščov s těmi celinami otravoval už velmi dávno. Vedle něho prostě sedí nějaký našeptávač řídící ho na základě schématu řízení lídra a přímo ho slyším: "Ten Stalin, to je ale debil, má tu k dispozici celiny, ze kterých by se nakrmilo půl zeměkoule a on není schopen se do toho pustit. Ty přece nejsi jako on, tobě to pálí a on nechce, abys ho díky tomu v důležitosti přeskočil. Dovedeš si představit, co by to bylo za slávu nakrmit celý stát a ještě to prodávat? A nač je ti nějaká železnice někam do věčného sněhu? To je celý Stalin..." No a už to jede. Uvědomte si, že tu prostě musí být síla, která ty znalosti má a která má ty nástroje, jak tímto způsobem řídit. A je jí celkem jedno, zda Chruščov pohoří, protože už má v řadě připravených další stovku podobných debilů. A je mistrná v tom, napřed vytvořit problém a potom nabídnout řešení, která velice dobře zní, ale ty problémy ještě prohloubí.
Proto také říkám žádný vědomý zrádce, který to plánoval, jak si to někdo myslí. Prostě sebestředný blb, narcis toužící po slávě, osobním prospěchu, nebo po "moci". Takový napáchá stejné škody jako vědomý zrádce, ne-li větší. A samozřejmě blbost v takové funkci není žádnou omluvou ani polehčující okolností.
 
Proto také říkám žádný vědomý zrádce, který to plánoval, jak si to někdo myslí. Prostě sebestředný blb, narcis toužící po slávě, osobním prospěchu, nebo po "moci". Takový napáchá stejné škody jako vědomý zrádce, ne-li větší. A samozřejmě blbost v takové funkci není žádnou omluvou ani polehčující okolností.
S tím se dá souhlasit, ale já myslím, že každý takový člověk musí o sobě vědět, co je zač. Chruščov posílal lidi na smrt a moc dobře věděl, že nevinně. Takže si sám o sobě dost dobře iluze dělat nemohl. Proč bychom si je o něm měli dělat my? Já doufám, že se smaží v pekle a plně zaslouženě.

Michodem, když jsme u toho trestu smrti, tak se ho teď na pozadí toho teroristickéh útoku tvrdě snaží protlačit v Rusku a mnoho rozhořčených lidí s tím souhlasí. To je zase o tom, že vůbec nevědí nic o řízení. Zatím vůbec nemají pod kontrolou trestněprávní orgány a chtějí jim dát do rukou moc rozhodovat o svém životě a smrti? Neřeknu, kdyby neměli za sebou ty dějinné zkušenosti, ale skákat úporně na ty samé hrábě...
 
To přeložené video Irenou je velmi cenné. Vlastně už co dítě nebo dospívající jsem měl otázku, kterou jsem neuměl formulovat v té době, a nyní by zněla: "Kde je vlastně to plánované hospodářství?" A nyní konečně jsem dostal odpověď, nikde - plánování bylo zrušeno.

Takže ještě rozvinu svůj údiv, jak se to mohlo stát ? Nejde mi o dav, jde mi o řídící strukturu, to není několik těch několik model, ke kterým dav vzhlíží. Všechen ten korpus zradil, všichni co tam pracovali a rozuměli mezioborové součinnosti a plánování. Za mě změnit plánování z kusů na peníze, to je "šílenství". To přece intelektuální technická vrstva musela vidět. V.V.Pjakin asi říká pravdu, že elita a státní duma je komplet zrádcovská.
 
Naposledy upravené:
To přeložené video Irenou je velmi cenné. Vlastně už co dítě nebo dospívající jsem měl otázku, kterou jsem neuměl formulovat v té době, a nyní by zněla: "Kde je vlastně to plánované hospodářství?" A nyní konečně jsem dostal odpověď, nikde - plánování bylo zrušeno.

Takže ještě rozvinu svůj údiv, jak se to mohlo stát ? Nejde mi o dav, jde mi o řídící strukturu, to není několik těch několik model, ke kterým dav vzhlíží. Všechen ten korpus zradil, všichni co tam pracovali a rozuměli mezioborové součinnosti a plánování. Za mě změnit plánování z kusů na peníze, to je "šílenství". To přece intelektuální technická vrstva musela vidět. V.V.Pjakin asi říká pravdu, že elita a státní duma je komplet zrádcovská.
Je třeba to brát v souvislostech a neodtrhávat od toho, co probíhalo. V davo-"elitarismu" si prostě zvíře, řekněme opice, to je takové ještě názornější, hlídá své postavení v tlupě a je to pro ni na prvním místě. To je fakticky ten skutečný rozdíl mezi levicí a pravicí. A přestože se pravičáci často obhajují, že jen chtějí to, co si sami odpracovali, co si sami zasloužili, a hlavně nedělat na jiné, tak je v tom vždy kus parazitismu a potřeba povyšovat se nad jiné. Mít víc, mít něco lepšího, nosit nos nahoru. Jenže v konečném důsledku to dopadne jako s tou kajutou na lodi Titanik. Vylepšují, vylepšují si ji a třeba i zaslouženě vlastní prací, ale nakonec jdou pod vodu s celým Titanikem, protože se prostě nesnažili přemýšlet nad tím, jak to zajistit, aby fungovala celá loď, aby byla dobře řízena, aby se lépe dařilo i jiným. Nevidí si takříkajíc přes špičku svého nosu. A i když se jim třeba nakonec daří lépe, tak jsou drženi na krátkých otěžích a kdykoliv opět mohou skončit pod vodou (viz to porovnání podnikatelů s rozdílem sta let od Londona a v článku z francouzských novin https://outsidermedia.cz/zelezna-pata-a-vnitrni-prediktor-sssr/) Nikdy si nevytvoří ten skutečný společenský polštář pro případ nějakého osobního nezdaru, kdy by jim v normální společnosti lidé podali ruku a vytáhli je znovu nahoru, v té davo-"elitářské" je jen zašlápnou více do bahna, aby se sami dostali výš.

V té knize o Bělomořsko-Baltském kanálu je jedna dobře napsaná kapitola, kde vysvětlují celkem dobře, jak lidé, kteří se vypracovali třeba mezi nižší šarže důstojníků u vojska, nebo mezi inženýry z chudých poměrů, nepřijímali říjnovou revoluci, protože jim sebrala jejich výjimečnost. Do té doby byl hrdý na to, jak těžce si vydobyl postavení inženýra, co všechno kvůli tomu zakusil a najednou se to okolo něho inženýry začalo rojit, jak je chrlily dělnické školy a to mu bylo proti srsti. Nestál o to, aby se dařilo lépe většímu počtu lidí, nezajímalo ho to, přišel o své vyšší postavení v tlupě, a to pro něj bylo rozhodující.

No a skutečný levičák je bolševik, ten není spokojený, dokud se dobře nedaří většině. Ale nemá to nic společného s podporováním příživnictví, jak se to snaží lidem sugerovat v Americe. Na to je právě dobrá ta kniha od Makarenka. Tam je krásně popsaná ta kolonie Kurjaž. V takové Kurjaži teď všichni žijeme a porovnejte si to s kolonií Gorkovců. Ty obrazy v té knize jsou moc důležité. Tam je vidět ten rozdíl, mezi davo-"elitarismem" a lidskou společností zcela názorně. I ta trnitá cesta k ní, jakou prošel se svými kluky Makarenko. A také je tam vidět, jak shora tomuto vývoji situace brání "znalí" lidé, především ti, kteří se vždy dokážou usadit na penězích, na rozhodování o nich a "vědecká" obec. Už jsem to popisovala jinde, že si myslím, že Gorkovcům nedali peníze na tu kolonii na ostrově, kam by do svého kolektivu přijímali děti postupně zcela cílevědomě a také je zcela cílevědomě nasměrovali právě na Kurjaž, protože předpokládali, že jim ten lidský kolektiv tou početní převahou převálcuje.

Chci tím říci, že dokud se nebude takto otevřeně debatovat a mluvit o tom, dokud se bude couvat před podobnými pravičáky, tak se k jádru nedobereme nikdy. Jsme o ty zkušenosti bolševiků ze SSSR bohatší, je třeba na tom stavět. Když jsem přišla s prvním takovým videem od Sapelkina, kde zcela jasně popisoval ty kroky podniknuté po nástupu Chruščova, tak nad tím mnoho lidí mávlo rukou, že to je jen názor jednoho historika. Ale ono to ve společnosti postupně narůstá, to vědomí, ta skutečnost, že na to Prilepin takto navázal je toho důkazem, ta kniha Krystal růstu...
 
Je třeba to brát v souvislostech a neodtrhávat od toho, co probíhalo. V davo-"elitarismu" si prostě zvíře, řekněme opice, to je takové ještě názornější, hlídá své postavení v tlupě a je to pro ni na prvním místě. To je fakticky ten skutečný rozdíl mezi levicí a pravicí. A přestože se pravičáci často obhajují, že jen chtějí to, co si sami odpracovali, co si sami zasloužili, a hlavně nedělat na jiné, tak je v tom vždy kus parazitismu a potřeba povyšovat se nad jiné. Mít víc, mít něco lepšího, nosit nos nahoru. Jenže v konečném důsledku to dopadne jako s tou kajutou na lodi Titanik. Vylepšují, vylepšují si ji a třeba i zaslouženě vlastní prací, ale nakonec jdou pod vodu s celým Titanikem, protože se prostě nesnažili přemýšlet nad tím, jak to zajistit, aby fungovala celá loď, aby byla dobře řízena, aby se lépe dařilo i jiným. Nevidí si takříkajíc přes špičku svého nosu. A i když se jim třeba nakonec daří lépe, tak jsou drženi na krátkých otěžích a kdykoliv opět mohou skončit pod vodou (viz to porovnání podnikatelů s rozdílem sta let od Londona a v článku z francouzských novin https://outsidermedia.cz/zelezna-pata-a-vnitrni-prediktor-sssr/) Nikdy si nevytvoří ten skutečný společenský polštář pro případ nějakého osobního nezdaru, kdy by jim v normální společnosti lidé podali ruku a vytáhli je znovu nahoru, v té davo-"elitářské" je jen zašlápnou více do bahna, aby se sami dostali výš.

V té knize o Bělomořsko-Baltském kanálu je jedna dobře napsaná kapitola, kde vysvětlují celkem dobře, jak lidé, kteří se vypracovali třeba mezi nižší šarže důstojníků u vojska, nebo mezi inženýry z chudých poměrů, nepřijímali říjnovou revoluci, protože jim sebrala jejich výjimečnost. Do té doby byl hrdý na to, jak těžce si vydobyl postavení inženýra, co všechno kvůli tomu zakusil a najednou se to okolo něho inženýry začalo rojit, jak je chrlily dělnické školy a to mu bylo proti srsti. Nestál o to, aby se dařilo lépe většímu počtu lidí, nezajímalo ho to, přišel o své vyšší postavení v tlupě, a to pro něj bylo rozhodující.

No a skutečný levičák je bolševik, ten není spokojený, dokud se dobře nedaří většině. Ale nemá to nic společného s podporováním příživnictví, jak se to snaží lidem sugerovat v Americe. Na to je právě dobrá ta kniha od Makarenka. Tam je krásně popsaná ta kolonie Kurjaž. V takové Kurjaži teď všichni žijeme a porovnejte si to s kolonií Gorkovců. Ty obrazy v té knize jsou moc důležité. Tam je vidět ten rozdíl, mezi davo-"elitarismem" a lidskou společností zcela názorně. I ta trnitá cesta k ní, jakou prošel se svými kluky Makarenko. A také je tam vidět, jak shora tomuto vývoji situace brání "znalí" lidé, především ti, kteří se vždy dokážou usadit na penězích, na rozhodování o nich a "vědecká" obec. Už jsem to popisovala jinde, že si myslím, že Gorkovcům nedali peníze na tu kolonii na ostrově, kam by do svého kolektivu přijímali děti postupně zcela cílevědomě a také je zcela cílevědomě nasměrovali právě na Kurjaž, protože předpokládali, že jim ten lidský kolektiv tou početní převahou převálcuje.

Chci tím říci, že dokud se nebude takto otevřeně debatovat a mluvit o tom, dokud se bude couvat před podobnými pravičáky, tak se k jádru nedobereme nikdy. Jsme o ty zkušenosti bolševiků ze SSSR bohatší, je třeba na tom stavět. Když jsem přišla s prvním takovým videem od Sapelkina, kde zcela jasně popisoval ty kroky podniknuté po nástupu Chruščova, tak nad tím mnoho lidí mávlo rukou, že to je jen názor jednoho historika. Ale ono to ve společnosti postupně narůstá, to vědomí, ta skutečnost, že na to Prilepin takto navázal je toho důkazem, ta kniha Krystal růstu...
Súhlasím s tým, čo píšeš. Len premýšľam, či je správne používať slovo "ľavičák" pre tých, čo budujú spravodlivú spoločnosť, a "pravičák" pre tých, čo budujú davo-"elitarizmus". Dnes to máme tak, že v davo-"elitarizme" existujú ľavičáci aj pravičáci, pričom obom smerom sú pridané určité defekty. Miesto toho, aby sa proletári aj podnikatelia spojili proti skutočnému nepriateľovi, ktorým je nadnárodná banková mafia, tak sú postavení proti sebe. Pritom v ideálne riadenej spoločnosti by podnikatelia aj pracujúci ľud (t.j. riadiace a výrobné kádre) mali spolupracovať, ako pravá a ľavá ruka tela. Ale to je aj o mravnosti a ideológii.
KSB má tiež trochu problém s pojmom ľavica.

No na druhú stranu, možnože používanie pojmu ľavica "skutočný ľavičiar" je predsa len dobrý spôsob a taktika pri práci s ľuďmi mimo KSB. Ide o to, že mnohí z nich sú na pojmy "boľševik", "komunizmus" alergickí, majú tieto pojmy spojené s nesprávnymi obrazmi. Ale s pojmom "ľavica" problém nemajú. Takže bolo by možno vhodné začať tento pojem používať tak, že by bol do neho vkladaný obraz spravodlivej spoločnosti, obraz toho, o čo sa boľševici snažili... Aj keď ten výraz má možno nejaké chybičky, tak neviem, či máme niečo lepšie, pričom by sa ľudia automaticky nestavali na zadné...
 
Súhlasím s tým, čo píšeš. Len premýšľam, či je správne používať slovo "ľavičák" pre tých, čo budujú spravodlivú spoločnosť, a "pravičák" pre tých, čo budujú davo-"elitarizmus". Dnes to máme tak, že v davo-"elitarizme" existujú ľavičáci aj pravičáci, pričom obom smerom sú pridané určité defekty. Miesto toho, aby sa proletári aj podnikatelia spojili proti skutočnému nepriateľovi, ktorým je nadnárodná banková mafia, tak sú postavení proti sebe. Pritom v ideálne riadenej spoločnosti by podnikatelia aj pracujúci ľud (t.j. riadiace a výrobné kádre) mali spolupracovať, ako pravá a ľavá ruka tela. Ale to je aj o mravnosti a ideológii.
KSB má tiež trochu problém s pojmom ľavica.

No na druhú stranu, možnože používanie pojmu ľavica "skutočný ľavičiar" je predsa len dobrý spôsob a taktika pri práci s ľuďmi mimo KSB. Ide o to, že mnohí z nich sú na pojmy "boľševik", "komunizmus" alergickí, majú tieto pojmy spojené s nesprávnymi obrazmi. Ale s pojmom "ľavica" problém nemajú. Takže bolo by možno vhodné začať tento pojem používať tak, že by bol do neho vkladaný obraz spravodlivej spoločnosti, obraz toho, o čo sa boľševici snažili... Aj keď ten výraz má možno nejaké chybičky, tak neviem, či máme niečo lepšie, pričom by sa ľudia automaticky nestavali na zadné...
Já nevím, pokud chceš jenom nějaké kosmetické změny, které k ničemu stejně nepovedou, tak se vyhýbej slovu bolševik. Já to dělat nebudu, protože je pro mne tím základem, od kterého se odvíjí vysvětlení dění okolo nás a od kterého se také musíme odrazit, pokud chceme něco změnit, protože jinak to zůstává u té definice fašismu z KSB.
 
Já nevím, pokud chceš jenom nějaké kosmetické změny, které k ničemu stejně nepovedou, tak se vyhýbej slovu bolševik. Já to dělat nebudu, protože je pro mne tím základem, od kterého se odvíjí vysvětlení dění okolo nás a od kterého se také musíme odrazit, pokud chceme něco změnit, protože jinak to zůstává u té definice fašismu z KSB.
Kozmetické zmeny určite nechcem.
 
Naspäť
Top Bottom