constanze
Známy člen
dovolte mi napsat par slov. jak vite, jsem denne v kontaktu s ukr. dobrovolniky kvuli zachranam zvirat. pred tydnem jsem sdilela video, ktere jsem stahla z telegramu italskeho novinare lucidiho. ve videu byly 2 zeny, zabite ukr. raketami, krome 2 zabitych zen, bylo v textu take, ze bylo nekolik lidi zraneno. reakce ukrajincu byla takova, ze jsem radeji video smazala - podle nich to je lez a propaganda. vcera jsem resila neco s tou dobrovolnici z dnipra a ona mi psala, ze proc stale verim lzim. pry jak je mozne, ze ukrajinci z donbasu treba jdou do ceska, proc nejdou do ruska. psala jsem ji, ze podle toho, co jsem poslouchala na zahranicnich kanalech, do ruska odeslo nekolik milionu ukr. rekla mi, ze je to lez. snazila jsem se vyhnout jakekoliv diskusi a resit jen zachranu kocek, ktere maji jit do nemecka. ona mi psala nekonecne zpravy o tom, jak my evropane nechapeme, nerozumime atd. poslala jsem ji tedy videa od italskych novinaru, kteri monitoruji situaci na vychode nekolik let, davno pred unorem 22. vsechno je to podle ni lez a fabulace. kazde video, kazda zprava - vsechno je podle nich lez. rikam si, ze neni mozne, aby nevedeli, co se na vychode delo, ale dejiny nam dokazaly, ze nevedomost mozna je. dalsi vec je, ze jejich predstava o evrope je naprosto mylna. oni se domnivaji, ze evropane maji neomezene financni moznosti. i kdyz jim vysvetluji, ze to tak neni, ze opravdu i nemci uz maji financni tezkosti, oni mi to neveri. za ty 2 roky zachran musim znovu konstatovat, ze se stava jen velmi zridka, ze narazime na cloveka, ktery ovlada anglictinu.