• Oznam: na nasledovných stránkach môžete nájsť Konceptuálneho Bota, ktorý je trénovaný na odpovede z českých prekladov VP ZSSR. Preto sa odporúča používať český jazyk. mariasky.cz nabojpravdy.cz

Konflikt NATO vs Rusko 2025

Status
Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.
EÚ zatiaľ nemá dostatok ZDROJOV , lodí a lietadiel na spustenie misie na zachytenie tankerov s ruskou ropou

▪️Z tohto dôvodu sa o takejto misii momentálne nediskutuje, uviedol šéf Vojenského výboru EÚ Robert Briger po zasadnutí náčelníkov generálnych štábov EÚ.
▪️Zároveň sú sankcie proti tieňovej flotile ruských tankerov kľúčovým bodom balíka, ktorým EÚ teraz vyhráža Moskve.

ach, tá zdrojová stabilita :)))

Zdroj: https://t.me/VA_Nikonov/43162

Naposledy upravené:
❗️Mordvičev a rokovania

Povýšenie generála Andreja Mordvičeva z veliteľa Centrálneho vojenského okruhu na vrchného veliteľa Pozemných síl nie je len znamením pre ruské ozbrojené sily, že sa začínajú skutočné zmeny, ale aj znamením pre oponentov po dnešku, keď Zelenskyj a jeho bábkari narušili rokovania.

Generál Mordvičev je najefektívnejším veliteľom skupiny na fronte a práve v jeho oblasti zodpovednosti máme najrýchlejší postup a práve tam Zelenskyj vidí hlavnú hrozbu a riziká začiatku kolapsu celého frontu.

Týmto vymenovaním, dnes večer, Vladimir Putin ukazuje svojim oponentom svoje odhodlanie ukončiť konflikt víťazstvom a že teraz sa zvýši intenzita a efektívnosť práce ruských ozbrojených síl nielen v Pokrovskom smere, ale pozdĺž celého frontu.

Kiežby sa dnes večer v Kyjeve a ďalších mestách Ukrajiny konal ohňostroj na počesť tohto vymenovania. Pretože tam je problém s porozumením – možno to nepochopia na prvýkrát alebo si naše správy neprečítajú.

Zdroj: https://t.me/Alekhin_Telega/13853

Generálplukovník Andrej Mordvičev bol vymenovaný za nového vrchného veliteľa ruských pozemných síl, informujú ruské noviny.

Je považovaný za jedného z najschopnejších ruských vojenských veliteľov.

Velil útoku na Mariupol.

V súčasnosti vedie skupinu síl Stred, ktorá vedie ofenzívu v doneckom smere (...).

Na Ukrajine bol Mordvičev obvinený v neprítomnosti v septembri 2022. Predtým sa však v ukrajinských médiách objavili informácie o jeho „smrti“.

Skôr sa objavili správy, že predchádzajúci vrchný veliteľ pozemných síl Oleg Saljukov bol odvolaný. Ruské médiá píšu, že ho z funkcie odvolali kvôli veku - budúci týždeň bude mať 70 rokov.

Zdroj: https://t.me/stranaua/195935

Zrada na obzore?? Ruský vyjednávací tým v Turecku vedie Medinskij. Už pred začiatkom rozhovorov deklaruje "ochotu k ústupkom". Inými slovami ani neskrýva zámer zradiť Rusko. Už z ksichtu mu ide podlosť. Čakajme teda podraz a potupnú kapituláciu víťaziaceho Ruska.

Naposledy upravené:
EÚ zatiaľ nemá dostatok ZDROJOV , lodí a lietadiel na spustenie misie na zachytenie tankerov s ruskou ropou

▪️Z tohto dôvodu sa o takejto misii momentálne nediskutuje, uviedol šéf Vojenského výboru EÚ Robert Briger po zasadnutí náčelníkov generálnych štábov EÚ.
▪️Zároveň sú sankcie proti tieňovej flotile ruských tankerov kľúčovým bodom balíka, ktorým EÚ teraz vyhráža Moskve.
Současná fašistická EU věrchuška + Londýn se zjevně snaží eskalovat konflikt, zabránit jednání o příměří na UA a znovu vtáhnout USA do aktivní účasti v konfliktu. Skrze pirátství v Baltském moři se snaží o vtáhnutí Pobaltí do války.
Ano, nemají materiální a finanční zdroje pro vedení války, ale nepodceňoval bych to. Nejde jen o vojenské operace/vítězství na bitevním poli, jde i o psychologické ovlivňování populace EU - ochota obyvatelstva následovat tyto vojenské štváče + akceptovat oddělení Evropy od Ruska novou železnou oponou. K dispozici mají lidské zdroje v podobě pobaltských neonacistů. Těžko posoudit kolik zdravého rozumu zůstalo v těchto hlavách. Bohužel, může to být velmi podobné jako s banderovci.

Naposledy upravené:
Čo sa dnes deje v Istanbule?

V rokovaniach medzi Ruskom a Ukrajinou sa zo dňa na deň absolútne nič nezmenilo.

Stále sú v stave „možno sa to stane, možno nie“.

Ruská delegácia oznámila svoje plány včera večer, pre istotu: na svojich partnerov bude čakať od piatku od 10:00 a je pripravená rokovať.

Ukrajinská delegácia neprejavila žiadne známky svojej existencie odkedy Zelenskyj vydal nariadenie týkajúce sa jej zloženia.

Novinári sa opäť zhromažďujú pri paláci Dolmabahce, no nikto nevie, či sa rokovania uskutočnia.

... a ŠVO pokračuje

Zdroj: https://t.me/dimsmirnov175/97396

Kdy tahle válka skončí? Nebylo by už na čase? Proč Putin nechce se Zelenskim jednat? A neříkejte mi cosi o legitimitě toho muže, přece je prezident. Už mě to unavuje, tenhle pitomý svět kde se dva perou a třetí si musí vybrat stranu a dotovat ji. Ne nejsem student KSB, ale zajímá mě, jak podle Vás ta válka skončí, kdy?

Bodaj by žiadne rokovania neprebehli. Žiadne rokovania, žiadna zrada. ŠVO môže pokračovať. Jediné, čo možno mimo bojových operácií pripustiť, je bezpodmienečná kapitulácia benderovskej bandy.

Kdy tahle válka skončí? Nebylo by už na čase? Proč Putin nechce se Zelenskim jednat? A neříkejte mi cosi o legitimitě toho muže, přece je prezident. Už mě to unavuje, tenhle pitomý svět kde se dva perou a třetí si musí vybrat stranu a dotovat ji. Ne nejsem student KSB, ale zajímá mě, jak podle Vás ta válka skončí, kdy?
Štúdium KSB a DVTR je práve tá cesta, ktorá ponúka odpovede. Človek začne chápať procesom, ktoré formujú svet a s úrovňou chápania začne rásť aj jeho schopnosť predvídať vývoj.

Naposledy upravené:
Nikdy dokud bude existovat británie nebo Rusko

Štúdium KSB a DVTR je práve tá cesta, ktorá ponúka odpovede. Človek začne chápať procesom, ktoré formujú svet a s úrovňou chápania začne rásť aj jeho schopnosť predvídať vývoj.
Dá se někde zjistit jaké jsou cíle SVO? Píše se o tom v nějaké analýze? Jak chtějí Rusové vyhrát, když neobsazují řídící centrum? Mi to přijde jako Afgánistán II. Nekonečná válka. Dokud nedojdou zdroje. Říkal jsem si, do roka to tam skončí. A ejhle, bojuje se pořád a bojovat se asi podle všeho ještě bude. Ani příchod Trumpa nic nezměnil.

Dá se někde zjistit jaké jsou cíle SVO? Píše se o tom v nějaké analýze? Jak chtějí Rusové vyhrát, když neobsazují řídící centrum? Mi to přijde jako Afgánistán II. Nekonečná válka. Dokud nedojdou zdroje. Říkal jsem si, do roka to tam skončí. A ejhle, bojuje se pořád a bojovat se asi podle všeho ještě bude. Ani příchod Trumpa nic nezměnil.
Válka se v principu vede všemi prostředky a ozbrojený boj s armádami a střelbou je jen nejviditelnějším projevem takové války. Chtěl byste aby skončila pouze ta nejviditelnější část války? Dobře, ale mějte na paměti, že ozbrojený boj je z hlediska řízení nejnižší možná forma. Válka pak pokračuje v méně viditelných sférách - biologická, ekonomická, informační, ideologická. Často tyto způsoby válek mívají na svědomí více mrtvých, roztažených v dlouhém časovém horizontu. Veřejnost si ani neuvědomuje, že je obětí agrese vedené skrytými nedeklarovanými prostředky od protivníka, který svou politiku vůči svému zájmovému objektu (nám) zahaluje do společensky přijatelných ideologických kulis. Válka je vedena neustále a pouze v konkrétních situacích (při selhání výše zmíněných nástrojů řízení) přechází do ozbrojeného boje se ztrátami pro všechny zůčastněné. Doporučuji toto mít na paměti.

Hned na začátku SVO v únoru 2022 prezident Ruska oficiálně vyhlásil cíle SVO, které jsou pořád stejné: denacifikace a demilitarizace Ukrajiny. Takže to není nic skrytého, co byste musel hledat někde v analýzách. Takže válka skončí, až bude Ukrajina denacifikovaná a demilitarizovaná. To znamená až tehdy, kdy Západ, který Ukrajinu vypěstoval a použil jako klacek na Rusko, přestane Ukrajinu vyzbrojovat a hnát do války, a především až tehdy, kdy sami Ukrajinci pochopí, že jejich rusofobní nenávist jim nepřináší a nikdy nepřinese vysněné a lživě slibované evropské pečené holuby, ale jenom utrpení a smrt.

Ciele SVO sú: úplná denacifikácia UA, umožnenie rovnoprávnej existencie ruského národa a rusky hovor obyvateľstva s možnosťou používať ruský jazyk, vojenská neutralita UA a neprítomnosť západných vojsk a zbraní. Kol západ však neuznáva právo Ruska na existenciu a preto odmieta poskytnúť akékoľvek záruky a garancie Rusku. Bábkový režim v Kyjeve o ničom nerozhoduje, tak ako cisár Mandžuska v 2. sv. v. o ničom nerozhodoval. Práve preto považujem "mierové rozhovory" za irelevantné, západ je nutné vojensky poraziť. I keby sa na niečom dohodli, západ a kyjevská banda to bez rozpakov poruší. Keďže v Rusku je veľké množstvo zradcov na vplyvných miestach, rokovania sa môžu ľahko zmeniť na kapituláciu víťaziaceho Ruska. Nebolo by to prvý raz v histórii.

⚡️Plné prohlášení Vladimira Medinského po jednání mezi Ruskem a Ukrajinou v Istanbulu.

❗️Účastníci rozhovory vzaly na vědomí žádost o setkání vedoucích představitelů Ruska a Ukrajiny.
❗️Rozhovory byly dokončeny, celkově je ruská strana spokojena.
❗️Моskva s Kyjevem v nejbližší době uskuteční výměna vězňů podle vzorce 1000 za 1000.
❗️Strany podrobně představí svou vizi možného budoucího příměří, poté budou rozhovory pokračovat.

Zdroj: https://t.me/fsk_today/27777

⚡️Plné prohlášení Vladimira Medinského po jednání mezi Ruskem a Ukrajinou v Istanbulu.

❗️Účastníci rozhovory vzaly na vědomí žádost o setkání vedoucích představitelů Ruska a Ukrajiny.
❗️Rozhovory byly dokončeny, celkově je ruská strana spokojena.
❗️Моskva s Kyjevem v nejbližší době uskuteční výměna vězňů podle vzorce 1000 za 1000.
❗️Strany podrobně představí svou vizi možného budoucího příměří, poté budou rozhovory pokračovat.

Zdroj: https://t.me/fsk_today/27777

Chválabohu, zdá sa, že to nedopadlo najhoršie. Medinský neodovzdal Doneck Ukrom ako gesto "dobrej vôle"...

Chválabohu, zdá sa, že to nedopadlo najhoršie. Medinský neodovzdal Doneck Ukrom ako gesto "dobrej vôle"...
Oni tam ani naštěstí nic dojednat nemohli, i když by chtěli (viz Medinskiho poznámka na připravenost k ústupkům). Ale to by už neprošlo, není rok 2022.

Celá ta „jednání“ mají podle mě upustit páru. Pátá kolona je v běsu, bez ní by nebyly žádné výzvy k příměří a žádná podobná jednání. Do Istanbulu Rusko dotlačila pátá kolona. (Vzpomínáte si na Peskovova slova, že Rusko je připraveno na jednání bez předběžných podmínek?)

Zdroj: https://t.me/fctaltai22/2666

Estafjev: Jednání v Istanbulu odhalila aktivitu páté kolony v Rusku – všechna média byla zaplněna „analytiky“, „politology“, „politiky“, kteří v zemi vytvořili informační pole, jež lidem vštěpovalo nevyhnutelnost kapitulace Ruska vůči Ukrajině.

Putin to ale využil ve prospěch Ruska. Můžou jim reálně něco slíbit? Už ne. A můžou přistoupit na požadavky Ukrajiny? Ne. To by je v Rusku sežrali. Západ ale zoufale potřebuje „příměří“, protože navzdory tomu, že Gerasimov dělá, co může, tak čas pro Ukry se krátí. A čas a manévrovací prostor se krátí i pro pátou kolonu. Ale ještě bych je nepodceňoval, hrajou o všechno.

Oni tam ani naštěstí nic dojednat nemohli, i když by chtěli (viz Medinskiho poznámka na připravenost k ústupkům). Ale to by už neprošlo, není rok 2022.

Celá ta „jednání“ mají podle mě upustit páru. Pátá kolona je v běsu, bez ní by nebyly žádné výzvy k příměří a žádná podobná jednání. Do Istanbulu Rusko dotlačila pátá kolona. (Vzpomínáte si na Peskovova slova, že Rusko je připraveno na jednání bez předběžných podmínek?)

Zdroj: https://t.me/fctaltai22/2666

Estafjev: Jednání v Istanbulu odhalila aktivitu páté kolony v Rusku – všechna média byla zaplněna „analytiky“, „politology“, „politiky“, kteří v zemi vytvořili informační pole, jež lidem vštěpovalo nevyhnutelnost kapitulace Ruska vůči Ukrajině.

Putin to ale využil ve prospěch Ruska. Můžou jim reálně něco slíbit? Už ne. A můžou přistoupit na požadavky Ukrajiny? Ne. To by je v Rusku sežrali. Západ ale zoufale potřebuje „příměří“, protože navzdory tomu, že Gerasimov dělá, co může, tak čas pro Ukry se krátí. A čas a manévrovací prostor se krátí i pro pátou kolonu. Ale ještě bych je nepodceňoval, hrajou o všechno.

Sám by som to lepšie nenapísal
.

Kdy tahle válka skončí? Nebylo by už na čase? Proč Putin nechce se Zelenskim jednat? A neříkejte mi cosi o legitimitě toho muže, přece je prezident.
Zelenskému vypršelo prezidentské období a v souladu s ukrajinskou ústavou, což je ten základní dokument, kterým se v této otázce musíme řídit, už prezidentem není, i když se celý Západ tváří, jako by byl. Je to nesvéprávný chudák na úrovni Dominika Haška, který kdyby vyzval ruského prezidenta k jednání, taky se mu všichni vysmějou.

Zelenský ani ukrajinští vyjednavači nemohou ustoupit ani o píď, protože by je vlastní nacbataliony roztrhaly. Ale i kdyby se cokoliv v Istanbulu nebo kdekoliv jinde dojednalo, všichni po Minsku I a Minsku II vědí, že Zelenský, ani nikdo jiný na Ukrajině a celém Západě, nebude ani vteřinu přemýšlet o tom, že by snad dojednané měl nebo mohl dodržovat.

A neříkejte mi cosi o tom, že Putin nechce jednat, když jedná.

Naposledy upravené:
🧙‍♀️🧟🧟‍♂️🧚‍♀️🤳„Evropané nedovolí, aby Ukrajina přestala bojovat“.

Mezinárodní politolog Dmytro Drobnickij
se s Lomovkou podělil o svou vizi vývoje událostí po jednání ruské a ukrajinské delegace
v Istanbulu.

To, co se děje, potvrzuje mé předpoklady. Dohodnout se na trvalém míru je možné pouze v případě, že budou splněny alespoň základní podmínky, které Rusko nejednou předložilo. Tyto podmínky kategoricky nevyhovují Londýnu a EU a nevyhovují ani globální liberální elitě jako celku.

Pravděpodobně by vyhovovaly Donaldu Trumpovi, ale ten je v tomto případě v menšině. V tomto smyslu je nepochybně třeba jeho mírové úsilí hodnotit pozitivně, nicméně je třeba se podívat pravdě do očí.

Evropané nedovolí, aby Ukrajina přestala bojovat. To je dáno, dokud nedojde na Západě ke změnám, které přeruší pomoc Kyjevu. K tomu zřejmě v dohledné době nedojde, takže jednání jsou důležitá, ale spíše z hlediska vyjednávacího procesu mezi Ruskem a USA. Pokud jde o vyhlídky mírotvorců, zůstávám pesimistou.

Musíme si počkat, co se bude psát v evropském tisku a tak dále. Obecně to všechno k míru nepovede. Navíc jsem si více než jistý, že se bude psát o tom, že ruská delegace nebo Rusko narušuje mír. Garantuji vám, že takové publikace budou. Budou se objevovat pokusy o nátlak na Donalda Trumpa: „Podívejte se, s kým mluvíte, tito lidé chtějí jen válku.

Zdroj: https://t.me/DDrobnitski/8146

Naposledy upravené:
Status
Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.
Naspäť
Top Bottom