Konšpirátori.sk (1.časť)

Autor: Judr. Peter Weiss (https://akw.sk/blog/ | RSS odber)

v871-aew-20-scaled.jpg


Začnime ich tímom, členovia ktorého píšu tzv. “posudky”.

Prof. MUDr. Mgr. Miloš Jeseňák, PhD., MBA, Dott.Ric., MHA, narodený v roku 1980. Postupne atestoval v odbore pediatria (SZU Bratislava), klinická imunológia a alergológia (IPVZ Praha), dorastové lekárstvo (JLF UK Martin), pediatrická pneumológia a ftizeológia (JLF UK Martin) a zdravotnícky manažment a financovanie (JLF UK Martin) ( https://diskusiemedius.sk/diskuter/prof-mudr-mgr-milos-jesenak-phd-mba-dott-ric-mha/ )

Za profesora bol vymenovaný v roku 2019 (vek 39 rokov). Je primárom na Oddelení klinickej imunológie a alergiológie UN Martin. Je autorom alebo spoluautorom 5 kníh: Očkovanie v špeciálnych situáciách, Vrodené poruchy imunity, Materské mlieko a dojčenie, Vademékum očkovania proti COVID-19, Recidivujúce infekcie dýchacích ciest a imunomodulácia u detí.

Podľa databázy SCOPUS je autorom alebo spoluautorom 152 publikácií (stav 07.11.2023), pričom jeho h-index je 25. Publikovať začal v roku 2004, (1 publikácia) vo veku 24 rokov. Za 20 rokov je to teda podľa databázy SCOPUS ku koncu decembra 2023 158 publikácií, priemerne 8 ročne. Je to naozaj veľmi úctyhodný priemer. V podstate jedna publikácia asi za 6(7) týždňov.

Ale…

Ale sú roky, keď počet publikácií publikovaných za rok bol omnoho vyšší. Rok 2023 23(!) – teda jedna asi za 2 týždne, rok 2022 – 7, rok 2021 – 22 (jedna za cca 2 týždne), rok 2020 – 14 (jedna za cca 4 týždne), rok 2019 – 6, rok 2018 – 4, rok 2017 – 12 (jedna za mesiac), rok 2016 – 9, rok 2015 – 5, rok 2014 – 13 (jedna za cca mesiac). Ako vidno, roky sú to publikačne sýte.

Vrcholom je rok 2023. V odborných kruhoch sa to nazýva publikačná hnačka („publikační průjem“). Pán profesor je workoholik, šrotí 24/7, sviatky, piatky.

Pre nás je zaujímavá nasledujúca skutočnosť. Tento profesor, ktorý trpí masívnou chronickou publikačnou hnačkou, je členom komisie (stránky) konšpirátori.sk. Spolu s dvomi spoluautormi (Matúš Ritomský, Aneta Žugecová) sa „naváža“ do „konšpiračnej“ stránky https://akw.sk/blog/ . Vzhľadom na nie veľkú medicínsku erudovanosť („medicínski primitívi“) dvoch vyššie spomenutých mien sa sústredíme na pána profesora.

Jeho oblasť kydov a drístov je rozsiahla.

Pre zaujímavosť vyberme len jednu (naozaj jednu jedinú) ukážku z jeho „vedeckej kritiky“ a „brilantného myslenia“:

„K téme vakcinácia webstránka akw.sk opakovane uverejňuje aj texty autora MUDr. Ján Lakota, CSc. Pod názvami ako: „Účinnosť vakcín?“, „Vakcína“ mohla zabiť viac ľudí ako samotná choroba“, „Podvod menom vakcína“. Na mediálne pôsobenie MUDr. Lakotu reagovala Slovenská akadémia vied vo vyhlásení, v ktorom sa okrem iného píše: „Zásadne nesúhlasíme s názormi Dr. Lakotu a odsudzujeme spôsob, akým deformuje, spochybňuje a selektívne zamlčuje vedecké a medicínske poznatky o význame očkovania v boji proti pandémii ochorenia COVID-19. Je veľmi nešťastné, že v snahe akýmkoľvek spôsobom získať „obdiv“ laickej verejnosti sa neštíti dehonestovať vedcov a nielen ignorovať, ale aj znevažovať vedecký pokrok a šíriť dezinformácie.“ Denník N priniesol o pôsobení MUDr. Lakotu vo verejnom diskurze článok s názvom Vedec SAV Lakota bojuje proti mRNA vakcínam, smeje sa kolegom a cituje Harabina. Znevažuje vedecký pokrok, reaguje virologička Pastoreková, v ktorom sa uvádza: „V mladosti ho považovali za vedecký talent, o jeho postupoch pri liečbe rakoviny vychádzali pochvalné články. Jána Lakotu dnes vyhľadávajú dezinformačné médiá, ktoré sa ním zaštiťujú pri antivakcinačnej kampani“.

Profesorko, a kde je tu vecná kritika? Kompilovať vie veru hodne ľudí. Naschvál sme vybrali len jednu ukážku z „kritiky“. Ako sa hovorí, že kto dlhšie diskutuje, jemne povedané, s človekom, ktorý je mentálne inde, klesne na jeho úroveň. Ba, kedy vlastne takýto chronický kakáčik (určite špičkových) publikácií vlastne stíha písať takéto ľapiny?

MUDr. Ján Lakota, CSc.


Príspevok Konšpirátori.sk (1.časť) je zobrazený ako prvý na Weis & Partners.

Zdroj článku...
 
Naspäť
Top Bottom