• Oznam: na nasledovných stránkach môžete nájsť Konceptuálneho Bota, ktorý je trénovaný na odpovede z českých prekladov VP ZSSR. Preto sa odporúča používať český jazyk. mariasky.cz nabojpravdy.cz

Kurzy pre študentov vysokých škôl

Boli by ste ochotní prispieť ľubovoľne vysokou sumou na školenia/kurzy pre vysokoškolákov?

• áno

Hlasy: 18 78.3%
  • nie

Hlasy: 5 21.7%

• Počet hlasujúcich
    23
  • Poll closed .
vraj sa to nazýva "ghosting", čiže ten dotyčný sa vyparí ako duch a nereaguje na pripomienky, správy
ghosting táto generácia praktizuje aj v zamestnaní.
Pracovník nastúpi na smenu, a počas prestávky sa nenavrátne zdekuje z fabriky… Keď ho nadriadení zháňajú, či sa mu náhodou niečo nestalo, tak nakoniec od vrátnika zistia, že dotyčný opustil fabriku.
Toto je jeden z prejavov toho, že tento systém sa rúca do seba - nemá ho kto obsluhovať.
A to nie je problém praktikantov ghostingu, to je problém systému, systému, ktorý sme my (naša generácia) vybudovali, ktorý nenávidíme, no skrze svoju výchovu k zodpovednosti naďalej podporujeme…
…systém je ľahostajný k človeku, človek je preň len obsluhou pracovného miesta a nič viac. Je ľahostajný k prírode a vlastne k všetkému, na všetko nazerá len prizmou zisku, ako z toho vytĺcť za každú cenu peniaze. A tento systém vytvoril generáciu ľahostajných. Tak ako je systému ľahostajný človek, tak je človeku, ním vytvorenému, ľahostajný samotný systém…
Konečná, vystupovať!!!

Smutný příběh, nicméně poměrně očekávatelný. Známe to asi všichni s předáváním informací z KSB jiným lidem. Pokud tito lidé neučinili první kroky k vlastnímu vývoji, nemá smysl do nich investovat svůj čas. Bez vůle není Člověka!

Hmm.
Připomenu, že 90% kostry typu psychiky se tvoří od prehistorie početí do 5 let věku dítěte.
Znalosti jsou přívěškem typu psychiky.
To odmítnutí/nezájem o nějaké nadstandardních znalosti za mě poukazuje na úpadek ve formování typu psychiky u současné generace.

Po Mrtvé vodě (právě ty znalosti) měla přijít "Živá voda" (převedení znalostí do kultury výchovy nastupující generace).

Jak by ta Živá voda měla vypadat je otázka, která mě "trápí." (P.S. Odhalením tlaku na psychiku začíná řízení, tj. to slovo jsem použil schválně).

Není vůbec divu, že se toto stává. Je to vždy podle stejného vzorce. Nemusíme chodit daleko od tohoto fóra, vloni jsem zde účastníky zval na 2 přednášky o problematice našeho zemědělství pohledem nejen přírodních věd. Ten příspěvek viděly řádově stovky čtenářů, ale ani jediný se neozval s tím, že by ho to zajímalo. Bylo to zdarma a online. Vedle lži je charakteristikou této doby lhostejnost a nezájem. Proti tomu se velmi těžko bojuje.

Není vůbec divu, že se toto stává. Je to vždy podle stejného vzorce. Nemusíme chodit daleko od tohoto fóra, vloni jsem zde účastníky zval na 2 přednášky o problematice našeho zemědělství pohledem nejen přírodních věd. Ten příspěvek viděly řádově stovky čtenářů, ale ani jediný se neozval s tím, že by ho to zajímalo. Bylo to zdarma a online. Vedle lži je charakteristikou této doby lhostejnost a nezájem. Proti tomu se velmi těžko bojuje.
A nebylo by účelnější založit vlákno s danou tématikou? V něm by i náhodný "kolemjdoucí" kdykoliv nalezl potřebné (hromadící se) znalosti a jejich případným sdílením by se tak rozšiřovalo i povědomí o KSB.
Osobně pokládám zemědělství a obecně potravinou soběstačnost za naprostý základ a ač sám pěstitelský antitalent, rád se něco dozvím.

Ľahostajnosť je tu preto, že ľudia hľadajú niečo, čo ich bude naozaj baviť. Žiaľ, mnohí nachádzajú cestou vyčerpania všetkých možností práve to, čo to nie je, čo to nie je, čo to nie je, čo to nie je, čo to nie je ... ... ... ...
Ja osobne si viac ako čo iné cením prístup a námahu, ktorú si do toho dal. V podstate si podstúpil takú "rozviedku bojom" = preverenie skutočnosti v danom prostredí. Napriek tomu, že si sklamaný, vyšlo, že cca každý 10ty (aj keď štatistická vzorka je malá) má záujem o to, niečo s vecami robiť správne. Videl by som teda pohár poloplný. Vidieť ho poloprázdny nám nepomôže, pretože tak tomu bolo doteraz prakticky stále a viedlo to len k zhoršeniu situácie. Táto transformácia sa jednoducho musí udiať, pretože ľudia odmietajú ísť jedinou cestou vedúcou k výsledkom: "do vnútra seba samého". Všetky ostatné vedú k neustálemu zlyhávaniu systému, na čo dostávame zovšadiaľ stále častejšie JŽO. Napriek tomu, že situácia nie je ružová, do toho systémového mlynčeka ľudia donedávna len vchádzali. Teraz z neho aj vychádzajú. Stačí sledovať, koľko ľudí postupne v rôznych formách obracia počas absolvovania osobnej krízy v živote svoju pozornosť na vedomý život a systémovú zmenu u seba v tele a u seba doma na prvom mieste. Nemožno čakať okamžité výsledky, keď sa nachádzame v období konceptuálnej neurčitosti. Veľkú pozornosť treba obrátiť zároveň k tomu, čo píše Jura.
Připomenu, že 90% kostry typu psychiky se tvoří od prehistorie početí do 5 let věku dítěte.
Znalosti jsou přívěškem typu psychiky.
To odmítnutí/nezájem o nějaké nadstandardních znalosti za mě poukazuje na úpadek ve formování typu psychiky u současné generace.
Už som myslím na túto vec upozorňoval tiež, i keď nie až tak presne.
Muži a ženy často vstupujú do vzťahov na základe:
- pudenia a sexuálnej príťažlivosti a nie vzájomnej kompatibility,
- podľa biologických zvyklostí a očakávaní davu a nie na základe spoločných cieľov a čistého zámeru.
Všetko sa začína myšlienkou/zámerom. Pokiaľ neviem, prečo chcem deti, s akým zámerom ich chcem priviesť na svet a len nasledujem vyššieuvedené, potom výsledkom bude práve taká istá ľahostajnosť aj v ich stroji psychiky, ktorá sa následne bude umocňovať počas života stiahnutím sa do bezpečia "prežitia" pri strete so systémovými nedostatkami/výzvami. Zároveň od počatia je týmto spôsobom myseľ človeka programovaná nie k "tvoriť" ale k "nasledovať".
Prvoradou úlohou je postupné obnovenie sedliackeho rozumu v spoločnosti. A to bez "sedliaka" nejde. Sedliak je človek, ktorý doma na kolene dokáže sám zvládnuť to, na čo učený potrebuje ďalších 5tich. A k tomuto sa nedopracujeme, pokiaľ svoje rodiny nenavrátime k:
1. zabezpečovaniu len DOSTATKU (nie prebytku, ako je to teraz) prostriedkov na život,
2. použitiu času získaného odhodením zabezpečovania nepotrebne vysokého štandardu na praktické, k životu potrebné činnosti.
To prvé si vyžaduje vyliečiť sa z "lesklých goráliek" (je v poriadku, že nemusíme žiť taký život aký žijú ostatní civilizovaní ľudia) a to druhé zvedomenie faktu, že to, čo spravím svojimi vlastnými rukami má oveľa väčšiu hodnotu ako to, čo si kúpim.
Neostáva nám len trpezlivo si takto postupne raziť cestu na svetlo sveta s koncepciou, ktorú už dnes aspoň poznáme. 30 rokov nazad sme nevedeli ani len to.

K peniazom:
Za mňa - nenárokujem si ich vrátenie. Dôverujem ti, že ich použiješ aj ďalej na správnu vec. Zároveň ďakujem za vynaložený čas a úsilie, ktoré si do toho dal.

Muži a ženy často vstupujú do vzťahov na základe:
- pudenia a sexuálnej príťažlivosti a nie vzájomnej kompatibility,
- podľa biologických zvyklostí a očakávaní davu a nie na základe spoločných cieľov a čistého zámeru.
Všetko sa začína myšlienkou/zámerom. Pokiaľ neviem, prečo chcem deti, s akým zámerom ich chcem priviesť na svet a len nasledujem vyššieuvedené, potom výsledkom bude práve taká istá ľahostajnosť aj v ich stroji psychiky, ktorá sa následne bude umocňovať počas života stiahnutím sa do bezpečia "prežitia" pri strete so systémovými nedostatkami/výzvami. Zároveň od počatia je týmto spôsobom myseľ človeka programovaná nie k "tvoriť" ale k "nasledovať".
Připravuji k tomu nějaké články a až budou, tak na toto téma založím diskusní vlákno ... tady je to odbočka od tématu.

Postrehy zo života a praxe:
* 1 z 10 je podľa viacerých pomer, ktorý momentálne vystihuje pomer medzi tzv. ťažnými a výstavnými koňmi
* okrem problému v rodine, ktorý súvisí jednak s rolou muža-otca a ženy-matky a jednak so zamestnaním, ktoré kvôli vyššie uvedenému (ne)pomeru žmýka ľudské sily, ako aj problému v spoločnosti - egoizmus a konkurencia, vidím problém v školstve.
*Tento problém je zacyklený = učitelia <-> žiaci. Akí žiaci sa hlásia na stredné pedagogické školy? Títo totiž vychovávajú detičky v škôlkach. Akí žiaci sa hlásia na vysoké pedagogické školy, keď je problém spomedzi absolventov vybrať vhodných učiteľov na gymnáziá, pretože u absolventov chýbajú kategórie ako dochvíľnosť, odbornosť, svedomitosť, či usilovnosť. Aké príklady vidia novo-skončení absolventi v zamestnaniach, keď platí prvý princíp 1 z 10? Tento kruh metá svoje plody na žiakov, ktorí sú na niektorých stredných školách jednak preťažení a zmätení, lebo učitelia nevedia čo učiť ani ako učiť, resp. je im jedno, či sa žiaci niečo naučia). Testovanie je "nachytanie", pretože úlohy sú mätúce, zavádzajúce a niekedy síce formulované po slovensky, ale takým jazykom, ktorý je nezrozumiteľný až mätúci. No a ministerstvo, ktoré nemá ani tušenia, alebo iba tuší na základe sťažností učiteľov s mnohoročnou praxou (najmä tých, ktorí zažili bývalý režim), reaguje NAOPAK, t.j. konštruktívne pripomienky ignoruje, resp. presadzuje presne ciele debilizácie. A žiaci a študenti, keďže sa učia jedno a skúšaní sú iné (tzv. chytáky), buď rezignujú ("nemá význam sa učiť, lebo aj keď sa učím, aj keď sa neučím, dostanem zlú známku") alebo si poradia lezením do priazne alebo sú niekomu niekto niečo a hľadajú sa kontakty alebo navštevujú psychológov, lebo nevedia zvládnuť stres alebo chodia na tzv. doučovania - alebo aj aj aj.
Parazitický systém s heslom 1 z 10 neuvládze utiahnuť existujúce spoločenské zriadenie, krachne na ľuďoch-odborníkoch a peniazoch, ktorých pre parazitujúcich 9 z 10 nebude dosť. Presne ako hovorí vyššie @Popolvár, systém sa rúca do seba. 10% by malo prestať živiť tých 90% - ono mám pocit, že sa to už aj deje, dokonca akoby s podporou zhora...
Nuž všetko by sa dalo vyriešiť láskou, spravodlivosťou, dobrotou a podporou záujmu a tvorivosti, motiváciou s poukazom na reálne možnosti. Začiatok je rodina a škola, následne spoločnosť, kde prevláda mravnosť. Príklady priťahujú a verím, že zmena každého človeka a jeho neľahostajné konanie s láskou a dobrým zámerom sa musí prejaviť aj v živote celej spoločnosti, hoci momentálne sme bohužiaľ v tom pomere 1 z 10 ...

Nuž všetko by sa dalo vyriešiť láskou, spravodlivosťou, dobrotou a podporou záujmu a tvorivosti, motiváciou s poukazom na reálne možnosti.
Prvý krok k tomuto je robiť to, na čo mám talent a čo ma baví a napĺňa. Maslowova pyramída potrieb hovorí jasne. Potreba sebarealizácie je v živote tak dôležité, že ostatné potreby pri nej iba blednú. Toto máme momentálne na tanieri. Kopiť materiálny prebytok a pritom kašľať na sebarealizáciu je cesta do nikam. Opičia labka. Je lepšie sa materiálne obmedziť na to, čo potrebujem = dostatok, a venovať pozornosť potrebe sebarealizácie, keďže mi na to automaticky vznikne čas. Spoločnosť je doslova zásobená nespočetným množstvom talentov, ktoré však systém kastruje v prospech unifikovaných zombipracovníkov a veľká väčšina rodičov mu v tomto pomáha, i keď sa to dnes už mení. Ak viem, že v bežnej škole bude môj potomok takýmto spôsobom oklieštený a ešte k tomu vysoko pravdepodobne mu budú mastiť hlavu hlúposťami, nemôžem ako rodič dopustiť, aby sa to stalo, pokiaľ ho mám skutočne rád, a hľadám možnosti, aby generácia, ktorá príde po mne, bola na tom lepšie ako ja. Ak predsalen nevidím východisko, je nutné doma byť učiteľom č. 1. Okrem toho, cesta je tu stále. Domáce vzdelávanie. Už som o tom písal, ale mnohokrát to stojí a padá na tom, že mnohí ľudia sa toho boja/nechcú vybočiť z radu a ďalších drží systém za gule hypotékou. Tu sa znova dostávame k tomu, koľko si chcem požičať a aké pekné/štandardné bývanie ja a moja rodina potrebuje. Ale to je len jeden z aspektov ukazujúcich na to, o čom písal vyššie Jura. Keby ľudia skôr mysleli na to, že vzťah medzi mužom a ženou je primárne určený na zachovanie rodu a že potomkovia, ktorí z neho vzídu budú jednak výsledkom ich (ne)zámeru/(bez)cieľa a taktiež si odejú na seba zeležnú košeľu rodovo odovzdávaných predispozícií, nevyriešených šablón a rôznych druhov škodlivých presvedčení a vzorcov, skôr než by ľahkovážne plodili, hľadali by zmysel, a to by im zároveň bránilo automaticky nechať sa vliecť systémom aj keď za cenu namáhavej práce na sebe a vytvorení možností, ktoré by znamenali posun vpred namiesto sebaasimilácie. Nie je to ľahká téma. Ale nevyhneme sa jej. Znova sme pri úrovni vedomia.

Naposledy upravené:
Rád by som sa s vami podelil o výsledok zo školenia vysokoškolákov.
Blahopřeji za mě dobrá a profesionální práce a obzvláště cenný je ten výstup. Za mě takhle se to dělá, to je ta profesionalita, když to nejde podle předpokladů, stejně i navzdory rozladění dotahovat - 1*

Na příklad: v rozmluvách o životě u M.Velička sedělo pouze několik posluchačů a pouze jeden trochu aktivní (a který nakonec sešel z cesty). Sám po začátku dospělosti jsem prošel několikrát zklamáním a zjistil, že lidé si rádi povídají o svých snech a jen výjimky jsou ochotni přidat skutečné úsilí. A málokdo je ochoten pracovat a vložit svůj čas bez garantovaného zaplacení (pak se, ale těžko rozjede něco nového co nebude kontrolovat kapitál, nadšenců je málo).
- študenti vedeli, že školenia budú mať zadarmo,
Tohle bych příště nedělal. V civilizaci "zlatého telete" více záleží na ceně, na okouzlení, na falešné představě hodnoty. Sám jsem zažil, že kvalitní výrobek měl větší prodej při vyšší cenně (nízké zaváděcí počáteční zákazníci ceně nedůvěřovali). Dále bych třeba alespoň 5000 Kč, kdo si přeje. Když to zaplatí, tak půjde, aby nepřišel o vloženou investici.
- študenti vedeli, že sa im ľudia zbierajú na zlepšovanie vzdelania,
Tohle nebude na mladého člověka fungovat a dnes obzvlášť. Sám jsem až ve střední věku plně pochopil co pro mě okolí dělá a naučil jsem se být vděčný. Dítěti se o vše starají rodiče a nevidí tu práci co zatím je (dokud si nepořídí vlastní rodinu). Ve společnosti s velkým nadbytkem a falešnou svobodu (na úkor někoho, ale to je před mladými skryto) se vděčnost vytrácí.
- študentom som vybavil špičkovú školiacu miestnosť zadarmo vo firme, ktorá im všetkým chcela ponúknuť prácu (a takmer všetkých by vzali) za pomerne veľké mzdy.
Najít skutečné zájemce o věc bylo a je vždy těžké. Motivace skrze peníze je koncepční chyba. Obor (práci) je třeba vybrat zájmem o předmět (to co Bůh připravil se pozná i podle toho, že tam teče pozornost sama bez nucení) a ne z vypočítavostí. Lepší výsledky v praxi dosahují Ti s menšími platy, protože jim jde více o věc než o peníze.
Prejavuje sa to aj tým, že nedokážu reagovať na žiadne problémy, prekážky, ktoré bežne v živote vznikajú či už v tom osobnom alebo pracovnom. Títo ľudia však budú onedlho zamestnaní a časom budú vo vedení firiem. Ak sa však štatisticky významná časť spoločnosti bude takto správať, tak máme "zaděláno na velký prúser".
Máme rozvrácenou kulturu po připojení se k západu. Už je to dávno, ale dělal supl na hodinách výpočetní techniky na střední škole (už nikdy více). A to už je hodně dávno a bylo to to samé, absolutní nezájem jenom přečkat hodinu a to tohle mě taky letmo napadlo, jak to dopadne se společností, ale byl jsem mladý a moc jsem to neřešil, můj zájem byl jinde.
ak máte iné nápady, dajte mi vedieť
V mém okolí někdo dělá kurzy (jazykové) po internetu a studenty má. Třeba uvodní přenášku a pak online kurz, jestli by něbylo pro někoho zajímavé.

A určitě nějak pokračovat, když už se dali nějaké prostředky dohromady - jakákoliv podpora samostudia. Tohle se mi líbí:
alebo to investujem do prípravy rôznych videí o riadení, ktoré teoreticky môžem začať točiť a oslovovať nimi mladých (bude zo mňa jutuber alebo niečo také), lebo som možno len nepochopil, čo mladí chcú

Co nějaké jednorázové tematické přenášky pro veřejnost (asi raději nějaké vstupné).

Blahopřeji za mě dobrá a profesionální práce a obzvláště cenný je ten výstup. Za mě takhle se to dělá, to je ta profesionalita, když to nejde podle předpokladů, stejně i navzdory rozladění dotahovat - 1*

Na příklad: v rozmluvách o životě u M.Velička sedělo pouze několik posluchačů a pouze jeden trochu aktivní (a který nakonec sešel z cesty). Sám po začátku dospělosti jsem prošel několikrát zklamáním a zjistil, že lidé si rádi povídají o svých snech a jen výjimky jsou ochotni přidat skutečné úsilí. A málokdo je ochoten pracovat a vložit svůj čas bez garantovaného zaplacení (pak se, ale těžko rozjede něco nového co nebude kontrolovat kapitál, nadšenců je málo).

Tohle bych příště nedělal. V civilizaci "zlatého telete" více záleží na ceně, na okouzlení, na falešné představě hodnoty. Sám jsem zažil, že kvalitní výrobek měl větší prodej při vyšší cenně (nízké zaváděcí počáteční zákazníci ceně nedůvěřovali). Dále bych třeba alespoň 5000 Kč, kdo si přeje. Když to zaplatí, tak půjde, aby nepřišel o vloženou investici.

Tohle nebude na mladého člověka fungovat a dnes obzvlášť. Sám jsem až ve střední věku plně pochopil co pro mě okolí dělá a naučil jsem se být vděčný. Dítěti se o vše starají rodiče a nevidí tu práci co zatím je (dokud si nepořídí vlastní rodinu). Ve společnosti s velkým nadbytkem a falešnou svobodu (na úkor někoho, ale to je před mladými skryto) se vděčnost vytrácí.

Najít skutečné zájemce o věc bylo a je vždy těžké. Motivace skrze peníze je koncepční chyba. Obor (práci) je třeba vybrat zájmem o předmět (to co Bůh připravil se pozná i podle toho, že tam teče pozornost sama bez nucení) a ne z vypočítavostí. Lepší výsledky v praxi dosahují Ti s menšími platy, protože jim jde více o věc než o peníze.

Máme rozvrácenou kulturu po připojení se k západu. Už je to dávno, ale dělal supl na hodinách výpočetní techniky na střední škole (už nikdy více). A to už je hodně dávno a bylo to to samé, absolutní nezájem jenom přečkat hodinu a to tohle mě taky letmo napadlo, jak to dopadne se společností, ale byl jsem mladý a moc jsem to neřešil, můj zájem byl jinde.

V mém okolí někdo dělá kurzy (jazykové) po internetu a studenty má. Třeba uvodní přenášku a pak online kurz, jestli by něbylo pro někoho zajímavé.

A určitě nějak pokračovat, když už se dali nějaké prostředky dohromady - jakákoliv podpora samostudia. Tohle se mi líbí:

Co nějaké jednorázové tematické přenášky pro veřejnost (asi raději nějaké vstupné).
Áno, to sa vraví, že čo má človek zadarmo, to si necení. Ale 5000cz (cca 200eur) je pre nezarábajúceho študenta veľa. Ja by som požadoval aspoň 50 eur. Nie je to málo ani veľa. Študent si rozmyslí, či to dá za kurz alebo niečo iné, čo by potreboval.

V civilizaci "zlatého telete" více záleží na ceně, na okouzlení, na falešné představě hodnoty
Áno, je to tak. Z vlastnej skúsenosti: v 90-tych sme otvorili bar. V ponuke bolo aj brandy. Nič moc, žiadny luxus, taký lacný francúzsky “napoleón”. Predajná marža cca 100%, predajná cena 14,50 SKK/5 cl. Za tri mesiace sme nerozliali ani fľašu - skoro nikto to nechcel. Náhodou sme zistili, že ten istý “napoleón” v iných baroch predávajú oveľa drahšie. Dvihli sme cenu na 26,50 za poldeci… a “napoleón” šiel na dračku.
jen výjimky jsou ochotni přidat skutečné úsilí. A málokdo je ochoten pracovat a vložit svůj čas bez garantovaného zaplacení
tu je jedna výnimka. Zo Srbska. Aj keď je to “len” o saláme, stojí si to pozrieť a vypočuť celé.

Zdroj: https://m.youtube.com/watch?v=fFyvi-sHlP8&pp=QAFIAQ%3D%3D

Sme vo výučbovom procese. Všetci. Niekto si prišiel zažiť vyskúšať to, druhý ono. A je to tak perfektný interaktívny program, že to sa fakt ťažko tomu verí, že to tak funguje. Ale funguje.

Stretávame sa cc.25 rokov a mali sme kopec "spolu-seminaristov". A že to je z určitého pohľadu asi to naj, čo sa dá absolvovať. Naši "starší múdrejší", pokiaľ ich niekto zažil naživo, to boli jednoducho " Gandalfofia a Radegasti, Elrondi a Galadrielky" obrazne povedané a doslova "ovládali" také veci, že rozum stál (chvíľu), kým niektorí z nás pochopili, ako to tu funguje.

A oni sami pár krát skonštatovali, lebo sa vedeli "pozrieť", že cca 8% ako tak a len 3% seminaristov bolo tak, ako si oni sami predstavovali. Peniaze, úspech, moc sú úžasné nástroje v tomto výučbovom procese. Ukážu a odhalia presne, ako na tom sme a ešte aj kopec iných lákadiel. A tom to tu presne je.

Akokoľvek budeme nazývať čokoľvek. Či je to socializmus, komunizmus, kapitalizmus, KSB, energo-informatika, Sofia, Tai-chi, čokoľvek, všetko stojí a padá na morálke jednotlivca (nestačí iba absolvovať a vedieť, treba to hlavne žiť) a tým aj celého spoločenstva.

Opakuje sa to tu eóny vekov a spoločností. (História sa opakuje) Ak sa chce niekto posunúť, je to len a len na jeho slobodnej voľbe a vlastnom úsilí. Ak má človek vlastnú snahu, tak sa vie sám za seba a tým aj čo to do prostredia "vyžiariť".

Každá forma vzdelávanie je fajn. Keď niekomu sadne, ok, keď nie ide ďalej. My sa stretávame 2x do roka od piatku poobede do nedele. Strava, ubytovanie je v pohode, seminár tiež nie je extra prehnane drahý. Máme vlastné materiály kvôli jednotnej terminológií, plus samozrejme doporučená literatúra. Beží to už 20 rokov. Niečo podobné ako robí Mudr. Rosinský, alebo Emil Páleš, Noro Synčák a podobné. Každé má svoje špecifikum, komu čo sadne.

Po celom Slovensku sú už rôzne skupinky "vedomejších", aj keď je to síce ešte prevelice málo na niečo, tak človek môže sám za seba dôjsť o kus ďalej a neobanuje. Bola to tá najlepšia škola, akú som mohol absolvovať. Bola mi ukázaná cesta a dvere, ale kráčať som po nej musel ja sám za seba.

Sme tu v škole života jeden pre druhého, ale len sám za seba môžem dokráčať k Poznaniu.

A že to stojí za to ! Veď inak by sme sa sem nerodili... a ešte v takých počtoch.

Boh nehrá v kocky.

Naposledy upravené:
A nebylo by účelnější založit vlákno s danou tématikou? V něm by i náhodný "kolemjdoucí" kdykoliv nalezl potřebné (hromadící se) znalosti a jejich případným sdílením by se tak rozšiřovalo i povědomí o KSB.
Osobně pokládám zemědělství a obecně potravinou soběstačnost za naprostý základ a ač sám pěstitelský antitalent, rád se něco dozvím.
To není špatný nápad. Pokusím se to zařídit. Existuje prezentace, od té se lze odpíchnout.

Máme vlastné materiály kvôli jednotnej terminológií, plus samozrejme doporučená literatúra
A můžeš hodit sem do placu Vaši jednotnou terminologii, neboli seznam nových pojmů? :)
Jak moc se liší od KSB?

K tématu školení:
Občas se studenty VŠ prohodím pár slov ve smyslu, aby sami řekli aplikovatelnou chytrost do života ze studií a většinou je uvedu do rozpaků. Až pomocí návodných otázek reagují, ale nesouvisle na každou zvlášť, nějakou svojí představou.
Podle mě to také souvisí i s tvorbou souvětí a konstrukcí vět, kterými by měli popsat složité procesy a tedy to těžko poskládají na první dobrou z voleje, do logicky uchopitelného obrazce.
A těm komu tohle jde pokračují ihned v doktorandském studiu a suplují nedostatek personálu akademiků.
Pamatuji si, že mezi ukončením VŠ a zahájením doktorandského studia musely být v dřívějších dobách min. 2 roky skutečné praxe.

Naposledy upravené:
A můžeš hodit sem do placu Vaši jednotnou terminologii, neboli seznam nových pojmů? :)
Jak moc se liší od KSB?

K tématu školení:
Občas se studenty VŠ prohodím pár slov ve smyslu, aby sami řekli aplikovatelnou chytrost do života ze studií a většinou je uvedu do rozpaků. Až pomocí návodných otázek reagují, ale nesouvisle na každou zvlášť, nějakou svojí představou.
Podle mě to také souvisí i s tvorbou souvětí a konstrukcí vět, kterými by měli popsat složité procesy a tedy to těžko poskládají na první dobrou z voleje, do logicky uchopitelného obrazce.
A těm komu tohle jde pokračují ihned v doktorandském studiu a suplují nedostatek personálu akademiků.
Pamatuji si, že mezi ukončením VŠ a zahájením doktorandského studia musely být v dřívějších dobách min. 2 roky skutečné praxe.
Kořeny všeho, tedy i vzdělávání, leží úplně dole. V tomto případě (školství) je nevyhnutelné co nejvíc zdrojů nasměrovat na strukturalizaci a účinnost základního (včetně předškolního) školství. Jako kvalitativní minimum (vzor) vzít předlistopadovou úroveň.

Jak moc se liší od KSB?

Bude to vyznievať čudne, nakoľko je to spojené aj s grafickou schémou a farebným rozlíšením. A nijako sa to nepodobá na žiadnu inú terminológiu, ale dokáže to rozkódovať a lepšie pochopiť, prečo je znak OM, taký aký je, prečo je Ahura Mazda ( Zoroastrizmus) taký obraz ako je. Prečo sa v alchýmií hovorí o ohni, vode, zemi, prečo sú obrazce z Egyptu malované, tak ako sú malované. Prečo má Kristus na obrazoch a sochách farby aké má a Panna zas iné. Prečo majú katedrály také portály, absidy, výklenky, tvary aké majú. Kvet života, jantry, mantry, tvarové žiariče. Info je na mraky, len ich správne pochopiť.

Individuálna anatomicko biochemická forma
Individuálna realizačná energeticko informačná forma
Energo informačné formy deštrukcie bytosti, ( aj prostredia)
Energo informačné formy konštrukcie bytosti, ( aj prostredia)
Päť prvková schéma ( základná, ale bez obrazca to je len názov nič hovoriaci)
Sedem prvková schéma ( popisuje sefirotický strom-štruktúru a iné)
Devät prvková schéma ( vysvetluje chemické prvky v iných súvislostiach, ako ich poznáme z klasickej chémie a naznačuje o čom je " Šrí jantra" (obrázok dole) a ako fachá a všeličo iné)
Aj toho je viac, ale sa mi to nechce všetko vypisovať, lebo to nič nepovie.

To sa nedá vôbec takto vysvetliť a už vonkoncom popísať, ako to funguje. ( Ale určité kruhy, skupiny, slobodo všelijaký stavbári a bádatelia vedia o čo ide a troška to zneužívajú na všeličo. Kto sa ako rozhodne. Slobodná vôľa aj poznať a vedomosti použiť na duchovný postup, alebo na všeličo iné...)
Akurát všetko má svoju cenu, nakoľko pred nebom nemožno nič skryť.

Prílohy

• images.webp
    images.webp
    12.7 KB · Zobrazenia: 20
Naposledy upravené:
Obrázok hore - Šrí jantra

Yantry neboli jantry připomínají svým vzhledem tolik oblíbené mandaly. Ti, kteří se však zajímají o posvátnou symboliku a geometrii hlouběji, dobře vědí, že jantry jsou oproti mandalám propracovanější a vynikají především svou stálostí a neměnností. Pojďme se proto podívat na význam shri yantry detailněji a představit si její sílu.

Pokud bychom měli zapátrat po původu shri yantry, u nás často označované jako šrí jantra, objevili bychom ji jako symbol hinduismu, který vychází z hinduistické filozofie véd. Používaná byla ve škole hinduismu Shri Vidya už před více než 10 tisíci lety a nese si odtud i svůj typický tvar. Někdy se můžeme u této jantry setkat také s označením Navayoni Chakra, případně Mahameru, což je pojmenování shri jantry reprezentované ve třech dimenzích.

Víte, jaký je rozdíl mezi jantrou a mandalou?

Jak už jsme zmínili v úvodu, jantry a mandaly se od sebe liší. Mandaly jsou znázorňovány pouze v kruhu a jsou symbolikou momentálního poznání, kdežto jantry kombinují kruh a čtverec, tedy sjednocují protiklady, symbolizují ženské a mužské energie a jsou neměnné a dokonalé ve své formě.

Typický tvar shri jantry s hlubokým významem​

Dokonalost ztvárnění shri jantry nelze přehlédnout. Je složena z devíti vzájemně do sebe zapadajících trojúhelníků – čtyři směřují nahoru a představují Šivu a elementy ohně a vzduchu, a pět jich směřuje dolů a představuje Šakti, vodu a zemi. Tyto trojúhelníky obklopují centrální bod (bindu), liší se velikostí a tvarem a protínají se a tvoří 43 menších trojúhelníků uspořádaných do 5 soustředných úrovní. Toto ztvárnění je znázorněním Vesmíru a lidského těla, kdy silový bod bindu uprostřed představuje právě střed Vesmíru. Kolem trojúhelníků se dále nacházejí soustředné kruhy složené z 8 a 16 okvětních lístků lotosu, jež jsou symbolem stvoření a reprodukční vitální síly. Celý tento útvar je ohraničen přerušovanými liniemi zemského čtverce, představujícími chrám se čtyřmi dveřmi otevřenými do oblastí Vesmíru.

Tato posvátná geometrie tak obsahuje sílu veškerého stvoření, znázorňuje celý Vesmír a jeho plynutí, ve svých rovinách zobrazuje nebe i zemi a svět, minulost, přítomnost i budoucnost, jakož i narození, život a smrt. Je to symbol božské prasíly, jež je zodpovědná za vznik i pomíjivost všeho.

​

Ahojte, píšem, aby som po dlhšej dobe uzavrel tento koncept. Nevydarilo sa to ako som chcel, to už viete. Rozhodoval som sa ako budem pokračovať. Momentálne je situácia taká, že mám náročné povolanie, niekedy na čas, ale hlavne na psychiku a po príchode domov sa venujem rodine a domu a jediný čas, ktorý je vyslovene pre mňa je medzi 23:30-0:30 a to už naozaj nevládzem natáčať videá :)
Avšak moja práca má dva rozmery, ktorými sa to snažím vykompenzovať. Prvým je ten, že s mojím tímom sa snažíme rozvíjať dodávateľov pre automobilky. Častokrát majú problémy kvôli nie dobrému riadeniu a my sa im snažíme pomôcť, aby (v tom lepšom prípade) lepšie a s menším stresom zvládali náročné úlohy a (v tom horšom prípade) ich zachraňujeme od katastrof, ktoré by znamenali buď stratu projektov, prípadne zánik. Nejde ani tak o lásku k automotive v mojom prípade, skôr o zachovanie a zlepšenie kompetencií potrebných k výrobe a riadeniu ako takému.
Druhým rozmerom je to, že v rámci môjho tímu pôsobím aj ako učiteľ, vzdelávam kolegov (aj zahraničných onedlho) o riadení kvality a riadení všeobecne. A do toho pridávam určité pasáže z DVTR / KSB. Videá nezavrhujem, ale posúvam ich v čase, keď to budem fyzicky vládať spracúvať. Koniec hlásenia

Naspäť
Top Bottom