Moskva pláče

Autor: m9rek (Kob-forum.eu | RSS odber)

Při návratu ze Severu do Moskvy nás 23. března na letišti přivítal slabý déšť, obloha zatažená. Příroda se tak propojila s většinou obyvatel Moskvy a celého Ruska a společně oplakávali oběti odporného teroristického útoku, který se stal jen o několik hodin dříve. Postupně se k Rusům a přírodě přidávaly mnohé státy naší planety.

Jak mi tak padaly ty drobné kapky na hlavu, říkal jsem si, jak asi prožívají tento den ti, co tento úžasný čin vymysleli, naplánovali, zafinancovali anebo pouze schvalují. O těch, co ho provedli, jsem si iluze nedělal. S nimi je všechno jasné. Ty, říkal jsem si, nečeká nic. Buď je chytnou, zmlátí a pošlou za mříže anebo si to s nimi vyřídí objednavatel, aby po sobě uklidil. Ale co ti ostatní? Budou se veselit? Plánovat další šílenost? Pokračovat ve své nesmyslné hře?

Vyšetřovací výbor RF potvrdil mou domněnku, že akce byla perfektně připravená, ale zatím nic zcela konkrétního neprohlásil. Za to z jiného místa jsem se dozvěděl úplně konkrétní informace. Více prezident USA Kamela Harris uvedla, že pro obvinění Ukrajiny nejsou žádné důkazy. Doslova: „Ne, nejsou pro to zcela žádné důkazy. Ve skutečnosti my víme, že IGIL nese plnou odpovědnost za to, co se stalo.“ Člověk by čekal, že součástí takového prohlášení budou tedy důkazy potvrzující verzi o IGIL. Ale tím prohlášení skončilo. V Rusku probíhá vyšetřování, bylo zadrženo 11 osob, oficiálně nic nevyhlášeno a na druhé straně Zeměkoule už ví.

Že by u nich bylo nějaké spojení na IGIL? Našel jsem v internetu informace potvrzující tuto variantu, ale sám to potvrdit nemohu, a tak by to z mé strany byla pouhá spekulace. Počkáme tedy na další vývoj událostí!

Zdroj článku...
 
Naspäť
Top Bottom