• Oznam: na nasledovných stránkach môžete nájsť Konceptuálneho Bota, ktorý je trénovaný na odpovede z českých prekladov VP ZSSR. Preto sa odporúča používať český jazyk. mariasky.cz nabojpravdy.cz

SAV a jej vízia 2040, časť 2

Autor: Judr. Peter Weiss (https://akw.sk/blog/ | RSS odber)

108518.jpg

S podtitulom Vízia Jeho Veličenstva. Alebo čo sa nezmestilo do 1. časti. Prvá časť je TU.

Začnime pri zverejnených zdrojoch Vízie pre Slovensko. Tú, ktorú tak chváli slovenský predseda vlády SR. Nie pre Britániu. Pre Slovensko.

Tak svieti tam taký výraznejší. HM Treasury. V preklade Ministerstvo financií Jeho Veličenstva.

Že som si spomenul na celoplošné testovanie a účasť Wellcome Trust? Asi náhodička. Že som si spomenul na Westinghouse a na Rotschilda ako poradcu? Asi náhodička.

Keď si pozriete všetky citované zdroje, zistíte, že všetky sú tzv. geopoliticky bezpečné. Ukotvené naľavo od Ukrajiny. Otrok musí mať jasne dimenzované okovy a na pokyn veslovať. Že sa geopolitická bezpečnosť objavuje aj pri nosičoch energií už asi nikomu úsmev nevyčarí. My musíme byť zelení, aby sme ani nepomysleli na Rusko (po novom extrémistickými homofóbmi písané v internetových diskusiách v nenávistnom kontexte výlučne s dvoma “s”). Ale multipolárny svet vo Vízii priznali.

Vráťme sa k hodnotovým princípom.

Ani slovo o národe, našej kultúre, našej identite. Absolútne nič. Na Slovákoch nezáleží. Naopak, samé slová inklúzia, rozmanitosť, “obyvatelia Slovenska”.

Slovenský jazyk. Slovo workshop je spomenuté 16x. Vetné konštrukcie, ktoré som už počul za prezidentovania iného chlapa z brehu Jej Veličenstva. “Spájať ľudí spoločným príbehom.” Slovo “príbeh” bolo jeho štandardné “zaklínadlo”.

Londýnsky Vauxhall Cross nám do ponuky dáva aj state ako Divoké karty a Čierne labute. Aj Špirála úpadku. To všetko je neohrabaný preklad termínov wild cards, black swans, downward spiral a pod.

Škoda reči. Už aspoň viem, prečo majú na JOJ v teleráne niekedy priestor paničky, čo sa zaoberajú životom britskej kráľovskej rodiny:)

A náš Robert? Odporúčam dobový seriál Yes, prime minister. Ako komunikačnú príručku. Lebo už to tak nejako nabralo tieto kontúry.

Príspevok SAV a jej vízia 2040, časť 2 je zobrazený ako prvý na Weis & Partners.

Zdroj článku...

Presne pre toto som chcel, aby sme poslali vlastný návrh vízie na úrad vlády. A to Weiss nespomína plnú funkciu riadenia a všeobecné priority riadenia. Nečítal som to, nesledoval som Ficove vyjadrenie k tomu, ale ak je to len spolovice pravda ako to popisuje Weiss, tak je to paškvil. Bohužiaľ. Na druhej strane, aspoň sa naši odborníci odkopali ako to s nami myslia alebo preukázali svoje znalosti. 350 odborníkov pána beka...

A ešte k tomu, prečo to R.Fico tak vyzdvihol a ospieval. Možno sa mu to skutočne páči, alebo…
Lebo žijeme v davo-“elitárnej” spoločnosti boblickej koncepcie, kde sa jedno ohlasuje, no iné robí. Tak prečo to jedno v tejto podobe neohlásiť, nech mám pokoj, aby som kľudne mohol robiť to iné?
Možno je to tak, a možno len moje zbožné želanie…

A ešte k tomu, prečo to R.Fico tak vyzdvihol a ospieval. Možno sa mu to skutočne páči, alebo…
Lebo žijeme v davo-“elitárnej” spoločnosti boblickej koncepcie, kde sa jedno ohlasuje, no iné robí. Tak prečo to jedno v tejto podobe neohlásiť, nech mám pokoj, aby som kľudne mohol robiť to iné?
Prečo sa potom vôbec obracal na SAV s vyhotovením tejto 'strategickej koncepcie' však musel vedieť koho tam má. Keby to aspoň neospieval toľko. Mi to príde ako premárnená príležitosť pre nejaký celospoločenský zjedocujúci prvok pre Slovensko.

Prečo sa potom vôbec obracal na SAV s vyhotovením tejto 'strategickej koncepcie' však musel vedieť koho tam má. Keby to aspoň neospieval toľko. Mi to príde ako premárnená príležitosť pre nejaký celospoločenský zjedocujúci prvok pre Slovensko.
Třeba chce dav vzbudit, resp. aktivní jedinece a ty ať zvednou dav ze židle. Ti aktivní uvidí, že je to paskvil. Lehce to dokážou před každým obhájit, proč si to myslí. No a následně své vlastní představy jak by to mělo být. Představy se zabílí, SAV se zho....dí ještě víc. Ideální situace pro Fica. On zároveň může tvrdit, tak já Vás chtěl podpořit, jelikož jste důležitá součást státu a vy jste mi takovou ostudu udělali. No já Vám to chválit budu samozřejmě, protože musím, no ale lidé to vidí. Dav se připojí bohužel vždy až nakonec. Ale víc lidí z davu se začne budit.

Aby sa dav zobudil, aby sa Akadémia vied ešte viacej zhovadila... mi to príde ako pokus o pozitívnu interpretáciu niečoho, čo tak vôbec nepôsobí. Najväčší budíček a zrkadlo pre dav bolo obdobie covidu a veci s tým spojené. Koho nepohlo vtedy, tak ho nepohne ani pri nejakej biednej práci SAV.

Ako to vidím ja. Táto téma spolu s veternými parkmi, GMO (NGT) potravinami sú vynútené kroky štátnej moci kvôli tlaku okolia, aktívnych ľudí, ktorí proti tomu bojujú a nedávajú vláde možnosť nereagovať. (hra na mŕtveho chrobáka)
Vláda ľudí akože počúva, potom to robí najlepšie ako vie aby to dopadlo ako vždycky.

Aby sa dav zobudil, aby sa Akadémia vied ešte viacej zhovadila... mi to príde ako pokus o pozitívnu interpretáciu niečoho, čo tak vôbec nepôsobí. Najväčší budíček a zrkadlo pre dav bolo obdobie covidu a veci s tým spojené. Koho nepohlo vtedy, tak ho nepohne ani pri nejakej biednej práci SAV.

Ako to vidím ja. Táto téma spolu s veternými parkmi, GMO (NGT) potravinami sú vynútené kroky štátnej moci kvôli tlaku okolia, aktívnych ľudí, ktorí proti tomu bojujú a nedávajú vláde možnosť nereagovať. (hra na mŕtveho chrobáka)
Vláda ľudí akože počúva, potom to robí najlepšie ako vie aby to dopadlo ako vždycky.
S tím obdobím covidu je to celé složitější. Přemýšlel jsem nad tím hodněkrát v minulosti a nemyslím si, že je to nyní téma ke kterému by se nějak většina chtěla vracet. Pokusy tu byly vícekrát, ale práce médií je holt silnější. Navíc ty, které tehdejší tlak neohnul, ty to zajímá čistě ze spravedlnosti ale mají svědomí čisté a děje se toho spoustu kde je třeba upírat pozornost, neb strůjci celého toho cirkusu taky nestojí na místě, a tak řeší co se dá kolem svých rodin a svého okruhu dál. Ti, kteří podlehli, tak buď věří doteď (je jich stále kupodivu dost), nebo se jich zmocnil stud z toho, že naletěli a tak o tom odmítají mluvit. Nebo mají nějaké následky a bohužel jsou i těžké, které se možná budou zvětšovat. Ti volají po spravedlnosti nejvíce, ale přes následky je jejich hlas utišován. Porodnost klesá, dá se to okecávat neustále něčím jiným jak se zdá. Osobně předhazuji neustále toto jako hlavní problém, který mě pálí a proč to akceleruje od určité doby ať si každý v hlavě srovná sám. Vždycky se ale vyvalí tolik argumentů, že mě to přestalo bavit vyvracet. A tak jen říkám, že můj důchod jsou mé děti, zbytek nebude, neb náhrada novým přírůstkem se konat nebude. Já musím zajistit v rámci možného aby mé děti měli vše opět v pořádku. Nakonec jsem došel k závěru, že jak s námi nejvyšší mluví jazykem životních okolností, tak se i stává, že probíhá jakási selekce a nedá se vše, resp. všechny zachránit. Nakonec to bude tak, že sotva praskne jedna bublina, tak se spustí lavina se vší tou lží a takovou SAV, stejně jako ostatní nic nezachrání. To stejné bude u nás v ČR. Ale to prasknutí, které se všichni bojíme na druhou stranu bude nový začátek. Snad něčeho lepšího.

Z rôvnakého dôvodu, ako keď sa v mene vlády obrátil na biomedicínske centrum SAV, aby posúdilo stav mRNA vakcín, hoci už mal posudok súdnej znalkyne. Bolo treba tú tému zarezať.
To je tá úchylka sociálnych demokratov. V jednom sú dobrí, že naozaj v rámci kapitalistických možností budujú infraštruktúrne projekty, na rozdiel od liberálov a progresivcov (tí nie sú nič iné, len politrukovia Bruselu a Nato). Ale napriek tomu všetkému, aj sociálni demokrati sú sociálna hniloba, ktorá skutočnému rozvoju spoločnosti len škodí z dlhodobého hľadiska. Vedú spoločnosť k záhube, rovnako ako liberáli, len pomalšie a nenápadnejšie.
Spoločenský rozvoj potrebuje skutočných ľudí s veľkým Ľ, boľševikov srdcom a dušou. Problém je len v tom, že spoločnosť dostáva to, čo sama zrkadlí, to čo si svojou úrovňou zmýšľania zaslúži. Ak sa sama mravne zmení, potom dostane aj dobrú vládu.

Naposledy upravené:
Naspäť
Top Bottom