Kevin McKernan (zakladateľ a generálny riaditeľ spoločnosti Medicinal Genomics Corporation) reagoval dňa 22.8.2026 v svojom článku ( Slovenská akadémia vied je nájomný zabijak Zjavná zaujatosť /
The 5lovakian Academy of 5cience is a hired gun Bias In Plain Sight) na dianie okolo posudkov zostavených SAV takto:
Mnohí z mojich čitateľov už vedia o našom článku v časopise
Oncotarget, v ktorom sme vyvrátili „platený útok“ autorov Achs a kol. Ide o článok, ktorý sa síce pokúsil vyvrátiť tvrdenia o kontaminácii DNA, avšak neuspel. Časopis Nature ho urýchlene publikoval napriek tomu, že
autori boli ešte pred publikáciou upozornení na nižšie uvedené konflikty záujmov, ktoré však v konečnej verzii neboli nikdy vyriešené. V našom rukopise sme tieto konflikty nezdôrazňovali, keďže bolo jednoduché vyvrátiť ich pomocou ich vlastných údajov. Teraz však, keď boli ich metódy vyvrátené a ukázalo sa, že sústavne vedú k chybám, ktoré smerujú k jednému „bezpečnému a účinnému“ záveru, si tieto konflikty zaslúžia osobitnú pozornosť.
Pojem „platený útočný článok“ nepoužívam ľahkovážne.
Dostali zaplatené za vykonanie tejto práce 350 000€.
Keď bola zverejnená
predtlač Achs a kol. článku, uverejnili sme na serveri Nature PrePrint komentáre, v ktorých sme časopis upozornili na technické problémy. Okrem toho sme rýchlo zverejnili predtlač, v ktorom sme verejnosť upozornili na skutočnosť, že títo autori pracovali v inštitúte financovanom spoločnosťou Sensible Biotech, ktorá sa zaoberá výrobou mRNA vakcín. Je absolútne nemožné, aby tieto konflikty záujmov neboli považované za informácie, ktoré je potrebné zverejniť v článku, ktorý sa snaží upokojiť obavy verejnosti týkajúce sa kontaminácie DNA v mRNA vakcínach.
Tieto konflikty si zaslúžia dôkladné preskúmanie. Ako vidíte, kontaktným autorom článku Achs a kol. je riaditeľka ústavu Slovenskej akadémie vied [S. Pastorekova].
Je tiež signatárkou dohody o spolupráci s výrobcom vakcín, takže je nemožné, aby si nebola vedomá tohto zjavného konfliktu záujmov, na ktorý sa poukázalo v komentári k predbežnej verzii, ktorý však bol v konečnej publikácii zamlčaný. Je zároveň kontaktnou autorkou článku, v ktorom sa uvádza, že neexistujú žiadne konflikty záujmov, aj osobou, ktorá podpísala dohodu s výrobcom vakcín [v originálnom príspevku autor prikladá aj obrázky predmetných tvrdení, ako aj podpisy zo zmluvy o spolupráci so Sensible Biotechnologies, Inc.]
5lovenská akadémia vied by sa v tejto veci rada odvolala na 5ke [slovná hračka v súvislosti s odvolaním sa Dr. Faucihona svoje právo podľa 5. dodatku ústavy USA, ktorý ho chráni pred sebainkrimináciou, a na ktorý sa odvolal počas svojho vypočutia pred senátnym výborom pre vnútornú bezpečnosť 29. júla 2026 až 101-krát ].
Dôkazy o týchto konfliktoch sú uvedené nižšie.
Výročné správy SAV.
https://www.sav.sk/?lang=en&doc=ins-org-ins&institute_no=198&action=annual/
https://crz.gov.sk/data/att/3004740.pdf
Ďalšie konflikty sú zaznamenané nižšie. Poznámka: X [bývalý TWITTER] v súčasnosti tieto odkazy skryto blokuje, takže som musel na niektoré dokumenty odkazovať priamo, ale zásluhu za nájdenie väčšiny z nich by mal dostať [užívateľ] Miroslav. Táto zásluha nie je na mojom účte na X zrejmá, keďže všetky tieto odkazy boli skryté po tom, čo som ich zverejnil… a po tom, čo som spochybnil nadšenie Elona Muska v súvislosti s nedávnou „vedeckou správou“ o „vakcíne proti rakovine“ spoločnosti Moderna.
Teraz, keď už máte predstavu o tom, s akým typom „nájomných kritikov“ z radov vedcov máme do činenia, pozrime sa bližšie na ich vlastné údaje.
Musím poďakovať
Thomasovi (Tommymu) Emmettovi za tento zaujímavý postreh, keďže som sa mu venoval len letmo predtým, ako sme článok uverejnili v časopise Oncotarget, ale potom ma rozptýlili všetky ostatné technické problémy, ktoré bolo potrebné vyriešiť.
Zaslúži si to oveľa väčšiu pozornosť.
Najprv sa pozrime na ich vlastné údaje zo sekvenovania Illumina na obrázku 12. Ide o grafy pokrytia sekvenovania DNA. Ak chcete použiť qPCR na meranie DNA jedného 100 bp miesta v plazmide a následne extrapolovať koncentráciu tohto jedného cieľa tak, aby reprezentovala celý 7 824 bp plazmid, musíte vychádzať z predpokladu, že 100 bp oblasť, ktorú skúmate, je reprezentatívnym zástupcom celého 7 824 bp plazmidu.
Ich grafy pokrytia sekvenovania DNA teda odpovedajú na túto otázku. Vykazuje oblasť KAN rovnakú hĺbku pokrytia ako oblasť Spike a ak nevykazuje rovnakú hĺbku pokrytia, PREČO NIE?
Aký vplyv to má na vaše odhady množstva DNA v injekciách, ak oblasť s dĺžkou 100 bp, ktorú ste si vybrali na meranie, nereprezentuje celý plazmid? Ak má KAN nižšiu koncentráciu DNA ako Spike, potom sa vaša extrapolácia môže líšiť o celé rády!
Všimnete si, že sa neobťažovali označiť mapu plazmidu na osi X týchto grafov, pretože by vás to mohlo priviesť k otázke, či ich qPCR primery použité na kvantifikáciu DNA boli umiestnené v oblasti, z ktorej získavajú málo sekvenovanej DNA.
Ukázalo sa, že áno.
Ich 233 bp amplikón KAN, ktorý vykazoval najvyššiu hladinu DNA, sa náhodou nachádza práve v týchto oblastiach bez sekvenčného pokrytia.
Ups.
Keď sa zameriavajú na proteín spike, používajú 233 bp amplikóny. Tým sa problém zakryje (pozri nižšie).
To je zjavný trik. Merajú oblasti označené červenou farbou pomocou qPCR a potom na základe týchto nízkych hodnôt extrapolujú zvyšok plazmidovej DNA, hoci ich vlastné údaje zo sekvenovania dokazujú, že ide o výmysel. Podľa ich vlastných údajov zo sekvenovania DNA je v oblasti proteínu spike najmenej 10- až 100-násobne viac DNA. Kde sme už toto číslo počuli?

Nižšie je uvedený objektívnejší spôsob prezentácie týchto údajov, kde je plazmid označený tak, aby ste mohli nájsť gén Spike a gén KAN a zvážiť, či je oblasť KAN vhodným miestom na umiestnenie qPCR primérov. Všimnite si logaritmickú stupnicu pokrytia na osi Y a to, že červené a oranžové vzorky (šarže Moderna 400012A a 200106A) majú v oblasti KAN oveľa nižšie pokrytie sekvencie. Vysvetľujeme, prečo k tomu dochádza, v
našom článku v časopise JIMs.
Hybridy RNA/DNA sú odolné voči pôsobeniu DNázy I. Po vytvorení modRNA z DNA vznikne molekula, ktorá je z polovice RNA a z polovice DNA, a DNáza I ju nerozpozná ako štiepiteľnú šablónu, takže správne štiepi oblasť KAN, ale neštiepi oblasť spike.
Preto spoločnosti TGA, Moderna a Pfizer používajú qPCR testy v plazmidovom kostre v blízkosti KAN na monitorovanie DNA. Vedia to. Vieme, že to vedia, pretože spoločnosť Pfizer má RT-qPCR test na spike, ktorý zverejnila EMA, aby dokázala, že RNA spike je prítomná, ale odmietajú ho použiť na kvantifikáciu DNA. Stačila by jednoduchá zmena v polymeráze, aby tieto primery kvantifikovali iba DNA. Namiesto toho navrhli nový test v oblasti KAN, aby získali potrebné číslo, a za každú cenu sa vyhli monitorovaniu proteínu spike, pretože by dostali 10- až 100-násobne vyššie hodnoty a test by zlyhal.
Toto nie je len niečo, čo sme kvantifikovali v našom článku v časopise JIMs, ale uverejnila to aj samotná spoločnosť BioNTech!
Lenk R, Kleindienst W, Szabó GT, Baiersdörfer M, Boros G, Keller JM, Mahiny AJ, Vlatkovic I. Understanding the impact of in vitro transcription byproducts and contaminants. Front Mol Biosci. 2024; 11:1426129. https://doi.org/10.3389/fmolb.2024.1426129. [
PubMed].
Ďalšie špecifické informácie a grafy uvádza článok podrobnejšie - záujemcov poprosím, aby si otvorili odkaz a pokiaľ ich technické parametre zaujímajú, preložili pomocou prekladača, DeepL napr. Vzhľadom na situáciu je možno zaujímavá citácia pani Dr. Pekovej a potvrdenie správnosti jej analýzy.
Záverom Kevin McCernan píše nasledovne:
Keďže bola spochybnená naša reputácia, považujem za dôležité obhájiť našu technickú odbornosť a prínos v tejto oblasti.
Možno nemáme na podporu našej práce 350 000 eur, ale máme hlboké odborné skúsenosti s týmito nástrojmi. Bol som si vedomý podvodu týkajúceho sa kapilárnej elektroforézy (CE) v článku Achs, pretože som optimalizoval jedno z najväčších laboratórií CE, aké kedy bolo vybudované na MIT pre Projekt ľudského genómu. Práve skreslenie spôsobené elektrokinetickou injekciou potopilo systém Molecular Dynamics MegaBACE a umožnilo systému ABI3700 ovládnuť trh. Išlo o neúspech v hodnote miliardy dolárov.
Bol som si vedomý ich skreslení pri purifikácii DNA, pretože som jedným z vynálezcov patentu na tú istú chemickú metódu (SPRI), ktorou sa Achs pokúsil oklamať svoje publikum. Bol som si tiež vedomý skreslenia spôsobeného fragmentáciou v sekvenčeroch novej generácie, pretože som bol autorom a vynálezcom platformy Ion Torrent a sekvenčnej platformy SOLiD, ktoré obe trpia týmito skresleniami.
A bol som si vedomý aj „hier“ s qPCR, ktoré hrali, keďže som tiež vynálezcom nových chemických postupov pre qPCR uvedených vyššie (LIDAR). Na meranie DNA nepotrebujeme 350 000 eur. Týmito technológiami žijeme každý deň a máme za sebou úspechy vo vynaliezaní práve tých nástrojov, s ktorými sa oni nešikovne trápia vo svojom pokuse vyvrátiť existenciu tejto kontaminácie DNA.
Prečítajte si, prosím, podsekciu LIDAR. Ide o skutočný prelom v oblasti qPCR a pomáha potvrdiť tieto údaje pomocou qPCR s SYBR Green aj pomocou novej detekčnej metódy, ktorá poskytuje viac informácií než qPCR založená na Taqmanovi.
Príloha
Podrobnosti o tejto analýze nájdete na tejto webovej stránke, ktorú vygeneroval Claude Science (Opus 5)/ChatGPT a ktorú skontrolovali ľudia.