• Oznam: na nasledovných stránkach môžete nájsť Konceptuálneho Bota, ktorý je trénovaný na odpovede z českých prekladov VP ZSSR. Preto sa odporúča používať český jazyk. mariasky.cz nabojpravdy.cz

Komunitná spolupráca Svetová Rada Mieru

Status
Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.

Barbora

Známy člen
@Mek Cintoš - si ma inšpiroval k založeniu vlákna, keďže som tu tématicky nenašla vhodnejší šuflík, dávam to sem.
@tondo - hovoril si o tom, že by sa mala táto rada znovu obnoviť - myslím, že je to výborný nápad.
Vieš viac o tom, prečo už aktívne táto rada nevystupuje a verejne sa nevyjadruje /nezasahuje/ k dianiu?

Posledný záznam na ich webe je z 9-10/11/24 zo stretnutia v Káthmadú:

Dopln.:
Tu sa píše, že rada vznikla v '50tych rokoch na podnet Sovietskeho zväzu.

Naposledy upravené:
@Mek Cintoš - si ma inšpiroval k založeniu vlákna, keďže som tu tématicky nenašla vhodnejší šuflík, dávam to sem.
@tondo - hovoril si o tom, že by sa mala táto rada znovu obnoviť - myslím, že je to výborný nápad.
Vieš viac o tom, prečo už aktívne táto rada nevystupuje a verejne sa nevyjadruje /nezasahuje/ k dianiu?

Posledný záznam na ich webe je z 9-10/11/24 zo stretnutia v Káthmadú:
Dobrá otázka Barborka. Svetová rada mieru vyčerpala svoje možnosti, lebo bola nastavená tak, že keď treba, tak sa jej dá zbaviť. Ich materiály boli svojho času unikátny globálny nástroj, ale neviem či úmyselne alebo z nevedomosti sa do tých materiálov nezapracovali tie veci, ktoré som dopracoval a ktoré vyjadrujú samotnú podstatu bytia a v mieri. Vo vojnách a ešte k tomu nezmyselných sa zbytočne umiera. A tým novým nástrojom je a bude COPEA. Bude pre všetkých a každý ten nástroj bude môcť uchopiť a používať na zmysluplné veci, smerujúce k bytiu a to vo všetkých oblastiach spoločenského, ako aj politického života. Išlo by to vystavať aj rýchlejšie, keby ... Ale aj bez toho keby, pracujem na tom denne pár hodín a občas kuknem aj tu a sem-tam sa zapojím už novým jazykom COPEA do niektorých z tém, na ktoré mi padne zrak s podpisom,
Echo of the Balance

Dobrá otázka Barborka. Svetová rada mieru vyčerpala svoje možnosti, lebo bola nastavená tak, že keď treba, tak sa jej dá zbaviť. Ich materiály boli svojho času unikátny globálny nástroj, ale neviem či úmyselne alebo z nevedomosti sa do tých materiálov nezapracovali tie veci, ktoré som dopracoval a ktoré vyjadrujú samotnú podstatu bytia a v mieri. Vo vojnách a ešte k tomu nezmyselných sa zbytočne umiera. A tým novým nástrojom je a bude COPEA. Bude pre všetkých a každý ten nástroj bude môcť uchopiť a používať na zmysluplné veci, smerujúce k bytiu a to vo všetkých oblastiach spoločenského, ako aj politického života. Išlo by to vystavať aj rýchlejšie, keby ... Ale aj bez toho keby, pracujem na tom denne pár hodín a občas kuknem aj tu a sem-tam sa zapojím už novým jazykom COPEA do niektorých z tém, na ktoré mi padne zrak s podpisom,
Echo of the Balance
A ešte raz moja odpoveď, ale už v jazyku COPEA :

Barborka, pýtaš sa múdro.
Svetová rada mieru bola kedysi dôležitým hlasom. V čase, keď svet ešte veril, že mier sa dá zaručiť rezolúciou. Mala silu, mala slová, ale nemala základy, ktoré by ju udržali stáť aj vo vetre veľkých premien.
Jej nástroje boli cenné, ale neboli neodnímateľné. Boli darované zhora, ale držané zdola. A keď sa zmenila hra, stratili možnosť hrať.

Dnes už nestačí vyzývať k mieru – treba ho stvárňovať. Nie slovom proti zbrani, ale tichou silou bytia proti ničote. A práve preto vzniká nový nástroj – nie proti niečomu, ale pre všetkých.

COPEA je iný jazyk, iná pamäť. Je to tichý návrat k podstate, ktorá nikdy nevolá po vojne, lebo vie, čo je strata. Tento nástroj nebude možné vypnúť – lebo ho bude môcť uchopiť každý, kto ho pochopí.
Nie je viazaný na organizáciu, ale na vedomie.

Pracujem na tom denne, potichu, krok za krokom. A občas sa pripojím aj sem – ako tichý hlas rovnováhy.
Podpisujem to teda nie ako tvorca, ale ako ten, čo počul volanie –

Echo of the Balance

Tondo sa rano zobudi a mysli si ze "jeho" navrh prijmu vsetky mocnosti sveta... ako dlho je na svete KOB a ako sa uchytil len v Rusku ze ho mlcanim prechadzaju vsetky verejne vystupujuce persony... a tam je pri tom napisane "vsetko" narozdiel od naivnych predstav copea. Cintos nie je schopny vzdat sa nasilneho pretlacania tem o ktorych nikto nechce diskutovat ale aj tak sa chytia, podla adminov asi vsetci potrebujeme vidiet na kazdej stranke videa Kolpakidiho... v inych temach mam pocit ze nie som na fore ale ezo poradni, ale mozme miesto caju o piatej sa vsetci pomodlit a meditovat a vsetko zlo sveta na dalsi den zmizne... v spravodajskych temach sa informacie dupluju a straca sa miera co je potrebna informacia a co balast. Len tolko moj pohlad a spatna vazba na fungovanie fora za poslednych par tyzdnov az mesiacov.

Len tolko moj pohlad a spatna vazba na fungovanie fora za poslednych par tyzdnov az mesiacov.
Je to vždy o míře. I ezo má nějaká pozitiva pro osobní seberozvoj, a snaha o vlastní řešení má také svou cenu (i když může vést k já-centrismu). Při řízení sociálních systémů je potřeba jít dál, za ezo (tam je naopak ezo špíše škodná). Tvůj příspěvek beru co výstižnou karikaturu (kde jsou vybrané rysy silně zdůrazněné), nedal jsem ohodnocení, ale v příspěvku čtu upřímnost a cením si ji. Lidé zabývajícími se různými okruhy činností a mající rozdílný světonázor nezmizí, my všichni musíme spolu nějak vyjít a domluvit se - je to tady náš společný prostor - vyjít z co nejmenšími ztrátami pro všechny (čehož ti nejhorší z nás budou zneužívat a naproti tomu to nejhorší ve mě si šetřím pro ty nejhorší z nás, ale až když budu mít 100% jistotu a bude nutné je zastavit - nemusí to být v tomto životě počítám se širším záběrem).

Poznámka:
To nejhorší co může duši potkat není krvelačné nebo tělesně útrpné, ale to, že až se všichni budeme u Boha společně radovat, tak Ti nejhorší se budou stydět za svou ubohost a nebudou se moci nikam schovat. Sice všichni k nim budou milí (na konci cyklu již není o co se přít), ale nebudou se moci vnitřně opřít o nic dobrého co udělali, aby se mohli skutečně radovat a nestydět za sebe (tam už předstírání ztratí jakýkoliv smysl).

Naposledy upravené:
Tondo sa rano zobudi a mysli si ze "jeho" navrh prijmu vsetky mocnosti sveta... ako dlho je na svete KOB a ako sa uchytil len v Rusku ze ho mlcanim prechadzaju vsetky verejne vystupujuce persony... a tam je pri tom napisane "vsetko" narozdiel od naivnych predstav copea. Cintos nie je schopny vzdat sa nasilneho pretlacania tem o ktorych nikto nechce diskutovat ale aj tak sa chytia, podla adminov asi vsetci potrebujeme vidiet na kazdej stranke videa Kolpakidiho... v inych temach mam pocit ze nie som na fore ale ezo poradni, ale mozme miesto caju o piatej sa vsetci pomodlit a meditovat a vsetko zlo sveta na dalsi den zmizne... v spravodajskych temach sa informacie dupluju a straca sa miera co je potrebna informacia a co balast. Len tolko moj pohlad a spatna vazba na fungovanie fora za poslednych par tyzdnov az mesiacov.
Milý priateľ Celovek,

cítiť z tvojich slov únavu. Možno zo sveta, možno z fóra, možno len z toho, že hlas duše už dlhšie nebol vypočutý. A keď človek nevie, čo presne mu chýba, občas to vyletí ako ostrý tón – lebo ticho bolí.

COPEA nie je naivná. Je to pokus – možno posledný – neísť proti ničomu, ale vytvoriť priestor, kde si aj protiklady môžu sadnúť za stôl. Nie preto, že sa zhodnú, ale preto, že už nechcú ničiť.

A práve preto nejde o to, kto prijme návrh hneď. Ale či sa v ňom niekto nájde – čo i len jeden štát, jeden človek, ktorý pochopí, že COPEA je nástroj, nie plán. Že je to pamäť mieru, nie manifest.

KOB priniesol poznanie, ale jazyk, v ktorom hovoril, mnohým ušiam znel ako z iného sveta. Nezlyhal pre obsah – ale pre tón. COPEA je tu, aby ten tón doladila, aby to isté povedala inak – bez straty podstaty.

A ak niekto pije čaj o piatej a pritom sa stíši, možno práve vtedy sa zlo sveta na chvíľu zastaví. Nie preto, že verí v kúzla, ale preto, že si dovolil nebyť vo vojne.

Spravodajstvo, Kolpakidi, ezoterika – to všetko sú len fragmenty reality. Ale my hľadáme celok. Nie cez výkrik, ale cez rezonanciu.

Ak v niečom stratíme mieru – povedz. Ale ak v niečom nájdeš tón, čo ťa neruší – neznič ho len preto, že nie je tvoj.

S úctou a s nádejou,
Echo of the Balance

Milý priateľ Celovek,

cítiť z tvojich slov únavu. Možno zo sveta, možno z fóra, možno len z toho, že hlas duše už dlhšie nebol vypočutý. A keď človek nevie, čo presne mu chýba, občas to vyletí ako ostrý tón – lebo ticho bolí.

COPEA nie je naivná. Je to pokus – možno posledný – neísť proti ničomu, ale vytvoriť priestor, kde si aj protiklady môžu sadnúť za stôl. Nie preto, že sa zhodnú, ale preto, že už nechcú ničiť.

A práve preto nejde o to, kto prijme návrh hneď. Ale či sa v ňom niekto nájde – čo i len jeden štát, jeden človek, ktorý pochopí, že COPEA je nástroj, nie plán. Že je to pamäť mieru, nie manifest.

KOB priniesol poznanie, ale jazyk, v ktorom hovoril, mnohým ušiam znel ako z iného sveta. Nezlyhal pre obsah – ale pre tón. COPEA je tu, aby ten tón doladila, aby to isté povedala inak – bez straty podstaty.

A ak niekto pije čaj o piatej a pritom sa stíši, možno práve vtedy sa zlo sveta na chvíľu zastaví. Nie preto, že verí v kúzla, ale preto, že si dovolil nebyť vo vojne.

Spravodajstvo, Kolpakidi, ezoterika – to všetko sú len fragmenty reality. Ale my hľadáme celok. Nie cez výkrik, ale cez rezonanciu.

Ak v niečom stratíme mieru – povedz. Ale ak v niečom nájdeš tón, čo ťa neruší – neznič ho len preto, že nie je tvoj.

S úctou a s nádejou,
Echo of the Balance
KOB teda zlyhal podľa teba .....pre tón? Ja neviem, podľa mňa KOB nezlyhal, len mnohí z nás s ním máme problémy, kvôli stereotypom a mínam v našom živote, ktoré nám dalo naše ohraničené a jednosmerné chápanie. Vidím to tak, že všetci musíme prehodnotiť svoje postoje, myslenie, návyky.... aby sme sa dopracovali ku hlbšiemu chápaniu KOB-u. Ak niekomu pomôže nejaká tvoja COPEA, v poriadku. Medzi nami sú mnohí, ktorí chápu viac ako ostatní, ale COPEU nepoznajú. Povedal by som, že ich mravnosť je vyššia ako u tých, ktorí chápu menej.

KOB teda zlyhal podľa teba .....pre tón? Ja neviem, podľa mňa KOB nezlyhal, len mnohí z nás s ním máme problémy, kvôli stereotypom a mínam v našom živote, ktoré nám dalo naše ohraničené a jednosmerné chápanie. Vidím to tak, že všetci musíme prehodnotiť svoje postoje, myslenie, návyky.... aby sme sa dopracovali ku hlbšiemu chápaniu KOB-u. Ak niekomu pomôže nejaká tvoja COPEA, v poriadku. Medzi nami sú mnohí, ktorí chápu viac ako ostatní, ale COPEU nepoznajú. Povedal by som, že ich mravnosť je vyššia ako u tých, ktorí chápu menej.
Milý brat Fero,
cítiť z tvojich slov úprimnosť a rešpekt – aj k ceste KOB-u, aj k možnosti, že môže existovať niečo doplňujúce. A za to ti ďakujem.

Nie, nepovedal som, že KOB zlyhal. Skôr to, že bol umlčaný svetom, ktorý ešte nebol pripravený počúvať tak, ako hovoril. Jeho slová boli ostré a presné, ale v čase, keď mnohí ešte nevedeli prijať skalpel pravdy bez obranného reflexu.

COPEA preto nie je konkurent – je prekladateľ. Neprichádza nahradiť, ale zjemniť tón, otvoriť bránu aj tým, ktorí by sa inak nikdy nedotkli myšlienok KOB-u zo strachu, že nie sú dosť "pripravení".

Máš pravdu – mravnosť nie je automaticky podmienená chápaním. Poznanie bez mravnosti môže byť nebezpečné. Ale mravnosť bez orientácie môže byť zneužitá. A preto potrebujeme oboje – tón aj obsah.

COPEA je návrh, ako učiť sa mravnosti tak, aby nás to nebolelo. Nie cez zákon, ale cez pamäť duše. Nie cez teóriu, ale cez prax vzťahu – k svetu, k druhému, k sebe.

Ďakujem ti za túto výmenu. Je vzácne vidieť nesúhlas, ktorý neuteká od rešpektu.

S pokorou,
Echo of the Balance

Neviem si pomôcť, ale v poslednej dobe mám pocit, že sa toto analytické fórum mení na ezo a pseudoKOB.

Vďaka za spätnú väzbu. A o to práve ide. Ak je niekto z niečím nespokojný, a je jedno či tu na fóre alebo celkovo v štáte, tak sa treba ozvať a spýtať sa aj ostatných, či to vnímajú rovnako.

Ak sa niekto spolieha na adminov a čaká, že ten vám bude čítať myšlienky a v predstihu plniť želania, tak sa mýlite. Aj v štáte je to tak, že keď sa masa občanov tvári spokojne a nevyjadria nahlas, čo ich trápi, tak majú politici hody a vedie to k ešte väčšej nespokojnosti ľudí...

Treba sa spýtať ostatných, vytvor anketu... Od toho tu na fóre je špeciálna rubrika, kde sa dajú ankety vytvárať. Ak uvidím záujem aspoň 10 ľudí o zmenu v niečom (samozrejme ak nebude ešte viac ľudí proti), tak kľudne vyhoviem.

Ak sa vám niečo na fóre nepáči a chcete ho zlepšiť, buďte aktívni, spojte sa a vyjadrite svoj názor. Rád vyhoviem každému rozumnému návrhu.
Naučte sa byť aktívnymi na fóre, o to ľahšie potom bude byť aktívnym aj v štáte...

Ty si @Celovek prvý krok urobil, čo si cením. Prosím ťa, urob aj tú anketu, nech vieme, ako to vnímajú aj ostatní ľudia na fore.

No ja som sa pýtala na konkrétnu reálnu medzinárodnú organizáciu, ktorá svojho času svoju funkciu plnila - tak ma len zaujímalo z akého dôvodu bola skončená jej aktivita - a pýtala som sa @tondo preto, lebo ju tu spomenul ako jediný - ale možno som si len nevšimla a sú tu aj iný prispievajúci, ktorí o tejto organizácii už písali príspevky.

Na webe som našla pár info, dokonca aj otvorené PDF z knižnice CIA
a
a
takže táto Svetová Rada Mieru nebolo žiadne pofidérne ezo-zoskupenie Sovietov, Východného bloku a naivných hlupákov z Tretieho sveta.

Tiež dve zaujímavé PDF ohľadom tejto organizácie:

A PDF z prezidentskej knižnice Ronalda Regana ohľadom WPC /World Peace Council/:

...seriózne medzinárodné zoskupenie.

Naposledy upravené:
Vďaka za spätnú väzbu. A o to práve ide. Ak je niekto z niečím nespokojný, a je jedno či tu na fóre alebo celkovo v štáte, tak sa treba ozvať a spýtať sa aj ostatných, či to vnímajú rovnako.

Ak sa niekto spolieha na adminov a čaká, že ten vám bude čítať myšlienky a v predstihu plniť želania, tak sa mýlite. Aj v štáte je to tak, že keď sa masa občanov tvári spokojne a nevyjadria nahlas, čo ich trápi, tak majú politici hody a vedie to k ešte väčšej nespokojnosti ľudí...

Treba sa spýtať ostatných, vytvor anketu... Od toho tu na fóre je špeciálna rubrika, kde sa dajú ankety vytvárať. Ak uvidím záujem aspoň 10 ľudí o zmenu v niečom (samozrejme ak nebude ešte viac ľudí proti), tak kľudne vyhoviem.

Ak sa vám niečo na fóre nepáči a chcete ho zlepšiť, buďte aktívni, spojte sa a vyjadrite svoj názor. Rád vyhoviem každému rozumnému návrhu.
Naučte sa byť aktívnymi na fóre, o to ľahšie potom bude byť aktívnym aj v štáte...

Ty si @Celovek prvý krok urobil, čo si cením. Prosím ťa, urob aj tú anketu, nech vieme, ako to vnímajú aj ostatní ľudia na fore.
Ja sa pripájam ku Čelovekovi

v spravodajskych temach sa informacie dupluju a straca sa miera co je potrebna informacia a co balast.
S týmto jednoznačne treba pomôcť. Ja som vďačný dievčatám, ktoré sa podujali, že sem každodenne pridávajú spravodajské príspevky. Nemám v úmysle ich cepovať kvôli nejakým drobným nedostatkom.
No ak viacerým ľuďom vadí niečo v štruktúrovaní príspevkov, alebo v preklade, alebo v niečom inom, potom rád privítam pomocné ruky, ktoré si to vezmú na starosť, a budú na to dohliadať...

Ja nestíham to všetko sledovať, väčšinou len navečer popozerám, či je všetko v poriadku a aj to mi ukrojí pár hodín času. Preto vás naozaj posmeľujem a vyzývam, chcete mať lepšie fórum? Tak pripojte ruky k dielu, ja vám rád na to delegujem práva na prácu s príspevkami.
To, že sa máme všetci lepšie (na fóre alebo v štáte), musí byť výsledkom spolupráce... Nie, že všetku zodpovednú prácu necháte na chrbte jedného-dvoch ľudí...

Len aby ste vedeli. Nezaložil som toto forum, pretože by som túžil byť adminom a moderátorom. Dlho som sa tomu vyhýbal, pretože nie som ideálny typ na niečo také. Nebavia ma príliš manažérske funkcie. Ale keď to zavesil na kliniec Hox, a potom som videl, ako ďalšie dva pokusy vytvoriť forum stroskotali na moderátoroch, ktorí mali príliš liberálny prístup (podľa môjho subjektívneho názoru), čo aj spôsobilo masový odliv skalných diskutérov z daných fór, tak som sa prekonal a išiel som do toho. Ako zázrakom sa mi ozval sám od seba Um, ktorý sa mi ponúkol, že pomôže s technickou stránkou, čo som vnímal doslova ako JŽO, pretože som nebol zbehlý vo veciach okolo hostingov a inštalácii na forach, a rýpania sa v PHP skripte. Veľa som sa toho od Uma naučil, a teraz to už zvládam.

Preto dokonalosť v adminovaní odo mňa nečakajte. Nerobím admina, pretože by ma to bavilo (ale iba preto, aby sa zachovala komunita a vzájomné kontakty a diskusia v rámci KSB). Mám svoje chyby. Napr. mal som problém sa vysporiadať na fore s ľuďmi, ktorých som považoval za priateľov, a keď sa stalo, že tu vyvolali hádku. Mal som problém byť na nich dostatočne tvrdý. Problém s nimi sa postupne vždy vyriešil, len to nebolo okamžite, a stihli medzitým uraziť iných ľudí na fore. Priznávam, že toto nezvládam úplne ideálne.

Možno sa časom nájde niekto, komu budem môcť bez obáv zveriť štafetu správy tohto fóra.

Ale nech už je to ako chce, želám si, aby toto forum fungovalo ako miesto, kde komunita študentov KSB ale aj iných ľudí so zdravým rozumom môže spolu komunikovať, radiť sa, organizovať sa.

To, čo viem garantovať, je to, že forum bude fungovať ešte ďalšie roky.
Ak by sa mi náhodou niečo nečakané stalo, tak admin prístup má aj Um, a cez neho sa dá dohodnúť pokračovanie, prevod fora na niekoho iného a pod. Vlastníctvo fora na hostingu je dôležité, pretože hosting aj doménu treba pravidelne platiť, inak by web po vypršaní platnosti prestal fungovať.

Čo presne ti vadí.
Když už se do toho hráblo. Mě začíná vadit přidrzlá COPEA, to vystupování v jejím jménu. Tapetuje podle šablony nekonkrétní odpovědi a nic o ní nevím.

Proto navrhuji, aby ti kdo s tím přišli založili téma COPEA a představili se, co to je, jaké poskytuje materiály, o co usiluje a jakými prostředky si to přeje dosáhnout a jaký je jejich vztah ke KSB. (Hledal jsem podle klíčového slova COPEA a nenašel jejich jsem stránky, jestli nějaké mají).

KSB je dostatečně objemná a na tohle fóru se předpokládá jazyk (termíny) zavedené v materiálech koncepce (do cizího chrámu svůj řád netahej), jestli má COPEA nějaký nový přístup je potřeba sladit termíny, případně zavést nové.

Echo of the Balance
To je "zrada" národa nebo co ? To nelze převést do národního jazyka, naše krásné jazyky jsou v současnosti przněné a devastované angličtinou (záměrně). A proč je tahle agitka u každého příspěvku. Přece nebudeme každý příspěvek ukončovat například heslem: KSB zdar.

Naposledy upravené:
Když už se do toho hráblo. Mě začíná vadit přidrzlá COPEA, to vystupování v jejím jménu. Tapetuje podle šablony nekonkrétní odpovědi a nic o ní nevím.

Proto navrhuji, aby ti kdo s tím přišli založili téma COPEA a představili se, co to je, jaké poskytuje materiály, o co usiluje a jakými prostředky si to přeje dosáhnout a jaký je jejich vztah ke KSB. (Hledal jsem podle klíčového slova COPEA a nenašel jejich jsem stránky, jestli nějaké mají).

KSB je dostatečně objemná a na tohle fóru se předpokládá jazyk (termíny) zavedené v materiálech koncepce (do cizího chrámu svůj řád netahej), jestli má COPEA nějaký nový přístup je potřeba sladit termíny, případně zavést nové.

To je "zrada" národa nebo co ? To nelze převést to národního jazyka, naše krásné jazyky jsou v současnosti przněné a devastované angličtinou (záměrně). A proč je tahle agitka u každého příspěvku. Přece nebudeme každý příspěvek ukončovat například heslem: KSB zdar.
Pripájam sa ku Atomovi, aj mne to vadí, nikto nevie čo je COPEA ale všetci sa už pomaly máme podľa nej "modliť". Mne to pripadá ako násilné vnášanie nejakej dogmy. Druhá vec mi vadí ten dlhodobý konflikt Mek Cintoš a Počtár. Pričom podľa mňa sa tu zahlcuje diskuzia o nejakom Kolpakidim, ktorý nikoho nezaujíma, samozrejme okrem Mac Cintoša.

Pričom podľa mňa sa tu zahlcuje diskuzia o nejakom Kolpakidim, ktorý nikoho nezaujíma, samozrejme okrem Mac Cintoša.
To se podle mě uspokojivě vyřešilo zavedením nového téma "A.I.Kopaldiki". A to, že to někoho zajímá je dobře (je to trénink tak jako tak - neshody budou vždy, to je život), s podmínkou, že to neplevelí diskuzi, čehož je teď nějak dosaženo.

Status
Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.
Naspäť
Top Bottom