SVODKA UDÁLOSTÍ – výběr 20. 1. – 26. 1. 2024

Autor: Eva (Kob-forum.eu | RSS odber)

Další podivnosti ve stopách klánovické vraždy, Mezinárodní soud OSN v Haagu dal Izraeli nepříjemný domácí úkol. Úplný text svodky.

Stopy vražd v Klánovickém lese vedly do nedaleké ukrajinské ubytovny. Kozákův dopis nesmí být zveřejněn!​


20.1.2024 Kozákův dopis nebude nikdy zveřejněn, proto nezbývá než konspirovat, samozřejmě logicky. Kozák střílel v klánovickém lese a ve skutečnosti stopy vedly do nedaleké ukrajinské ubytovny. Proč by šel nebo jel do velmi dalekého lesa a tam někoho zastřelil? Kdo půjčil chudému studentovi půl milionu, když nic nevlastnil a jel do Prahy hromadnou dopravou? Kozák se zastřelil brokovnicí, což technicky nejde. Odhodil zbraň, vzdal se a ihned se zastřelil, i když u jeho mrtvoly žádná zbraň nebyla. Nechal dopis v domě, který připravoval k výbuchu. Dopis byl tak ukrytý, že jej policie nenašla hned, což žádný sebevrah nedělá. Napsal dva dopisy, i to žádný sebevrah nedělá. Zalže-li někdo jednou, budete mu ještě věřit? Takže teď k tomu, proč policie odmítá dopis zveřejnit. Musí jít o něco politického, co se nehodí zveřejnit. Na této progresivní škole se kromě učení hlavně vychovávalo – jak učitelé, tak i dobře placené politické Ziskovky vymývají mladým studentům mozky k nenávisti proti Rusku a Číně, proruským švábům dezolátům, a dokonce i k starým lidem. Kozák byl velmi inteligentní, proto věděl, že pravda je přesně opačná.

https://cz24.news/stopy-vrazd-v-kla...e-ubytovny-kozakuv-dopis-nesmi-byt-zverejnen/

Profesor Peter Stanek: Elity potřebují rozdělenou společnost. Někomu stačí, aby měl granty…​


21.1.2024 Elity potřebuji rozdělenou společnost, aby ji mohli ovládat, v lidech vyvolají nejdříve strach a pak slíbí, že se o ně postarají. Dostanete nepodmíněný příjem a sociální kredit, založený na postoji k elitám, k oteplování, k migraci. Když posloucháte, máte sto procent kreditu i příjmu. Politici mohou dělat pouze to, co jim lidé dovolí, zdůrazňuje slovenský ekonom, profesor Peter Staněk v rozhovoru pro Rádio Universum s tím, že ve vysokých politických funkcích bývají psychopati. Profesor Staněk zmiňuje úvodem studii, která říká, že všichni CEO nadnárodních firem jsou psychopati, a kdyby nebyli psychopati, tak by nebyli na této funkci. „Když se podíváte na dnešní lidi – tím nechci jmenovat členy české vlády – tak máte podivný pocit: Psychopati. Neodpovědní,“ uvádí pro Rádio Universum. „Někdy si skutečně myslím, ve spolupráci s některými vašimi opozičními politiky, že kdyby Nero zvolil do Senátu koně, tak by možná byl tento kůň rozumnější než ostatní senátoři,“ dodává Staněk. Podle jeho slov je zjevné, že část má takové negativní stránky jako je chtivost, posluhování elitám, neodpovědnost a ochotu se podřídit čemukoliv. Bohužel někomu stačí, že se podřídí prostě proto, aby měl granty.

https://www.parlamentnilisty.cz/are...spolecnost-Nekomu-staci-aby-mel-granty-749475

U Matovičů milionek sem, milionek tam? Oni nevědí, zda měli v bance 22 milionů! Kdybyste hledali rozkradené peníze občanů Slovenska…​


22.1.2024 Igor Matovič je opravdu zvláštní člověk. Jeho vyjadřování směrem k těm, které nemá rád jsou všeobecně známé, ale chybí mu jedno, stejný metr na kritiku jiných a své osoby. Zatímco jiné on kritizovat, a dokonce urážet bez problémů může, jakmile se to ale týká jeho osoby či jeho nejbližších, rázem se změní na útočící bestii. Příkladů na to, jakým je Igor Matovič farizeem je nespočet. Navenek se hraje na toho nejtransparentnějšího a doslova nejsvětějšího, při podrobnějších zjištěních a důkazech je to ale pravý opak. Stejné je to is podezřeními. Pokud má šéf hnutí Slovensko i to nejmenší podezření proti svému protivníkovi, okamžitě ho nazývá mafiánem, podvodníkem, zlodějem… No prostě všem možným jen aby ho očernil a znemožnil.

https://cz24.news/video-u-matovicov...ladali-rozkradnute-peniaze-obcanov-slovenska/

Držte huby, chcíplí důchodci, nám ústavním soudcům prachy zůstaly. A dokonce i retro-bruselským politikům!​


24.1.2024 Neústavní by to bylo, kdyby se ústavním soudcům zamrazily, natož snížily, to by bylo přímo protiústavní, a to už jsme přece zažili, lze snadno parafrázovat extremistický výrok probruselského soudu ústavního. Oni si platy nesníží! Ale hledejme na všem zločinném, či hnusném i to dobré. Tři miliony důchodců byly okradeny s prapodivným vysvětlením o pravé a nepravé retroaktivitě. A nyní bez ironie, ale s pláčem – Pokud se jedná o soudce a ústavní soudce, snížení by byla pravá retroaktivita. A odmítnutí. Pokud se jedná o blbý lid, natož důchodce, je to nepravá retroaktivita a sejmout se důchodce smí. A nyní to dobré – lidé si musí pamatovat, co za zvěrstva dělá Pětidestrukce a evropský Ústavní soud. Nemusíme souhlasit, ale musíme respektovat. Pokud příště zvolená sněmovna dokáže vyhnat všechny tyto manipulátory s právem a zákonem, je jen na nás, koho zvolíme. Máme to v rukách. Soudce Baxa řekl, že nám na to stačí skoro měsíc. Tři miliony důchodců má možnost volit právo, nebo toto zvěrstvo.

https://skrytapravda.cz/z-domova/16...zustaly-a-dokonce-i-retrobruselskym-politikum

Školy pro 21. století: Negramotnost a omezenost. Hlavně, že máme „nápady“. Rozvrat?​


24.1.2024 Národní ústav duševního zdraví uvádí, že „40 % žáků vykazuje známky střední až těžké deprese, 30 % má úzkosti“. I proto prý Národní pedagogický institut ve spolupráci s ministerstvem školství připravuje změny, které mají „přinést větší důraz na duševní zdraví a pohodu žáků ve školní výuce“. Novým tématem zařazeným do „moderních“ učebních směrů se má stát tzv. „wellbeing“ – z angličtiny do češtiny snad přeložitelné jako „pohoda a blahobyt“. „Wellbeing bude ukotven v oblasti, která se má jmenovat osobnostní, sociální, etická a karierní výchova“, sděluje jedna z autorek z Národního pedagogického institutu. Je právě zařazení programů navozujících pocit „pohody a blahobytu“ do vzdělávacího procesu tou správnou cestou? Výuka je práce a sem tam to nebývá (jako každá práce) činnost příjemná a pohodlná. Vždy přece bylo normální, že ne každý musel nutně prožívat „wellbeing“ při lámání si hlavy nad řešením rovnic nebo učením se nepravidelných sloves.

https://protiproud.info/politika/77...ach-zvladneme-vymest-pokrokarske-nesmysly.htm

Slovensko vyšle do Bruselu speciálního diplomata. Lídrům v EU bude vysvětlovat, co vláda zamýšlí s trestním zákonem….​


24.1.2024 Slovensko vyšle příští týden do Bruselu stálého diplomata, který bude vysvětlovat, co zamýšlí čtvrtá vláda Roberta Fica s novelou Trestného zákona. Po jednání se šéfkou Evropské komise Ursulou von der Leyenovou a předsedou Rady Evropy Charlesem Michelem to uvedl v Belgii předseda Národní rady SR Peter Pellegrini. S iniciativou přišlo Slovensko týden poté, co téměř 500 europoslanců schválilo kritickou rezoluci k novele Trestního zákona, která obsahuje i rušení speciální prokuratury. „Od příštího týdne zde bude osoba, která bude jménem vlády na denní bázi přítomna v Bruselu, aby komunikovala všechny možné otázky, které vzniknou z debaty ať už ze strany Evropské komise, nebo Evropského parlamentu a příslušného výboru ve vztahu ke změnám trestněprávního prostředí na Slovensku,“ uvedl Pellegrini na závěr své zahraniční cesty. Lídři podle jeho slov potřebu přímého kontaktu s vládou ocenili. Šéf NR SR naznačil, že zprostředkovatelem mezi vládou a Bruselem bude osoba, která má zkušenosti z mezinárodního prostředí. Jméno nechtěl prozradit.

https://spravy.pravda.sk/domace/cla...vetlovat-co-vlada-zamysla-s-trestnym-zakonom/

Sprostá slova a útoky. Odmítnutí Istanbulské úmluvy odpálilo bombu…​


25.1.2024 Fuck up, použila anglické sprosté slovo hejtmanka Petra Pecková (STAN), když se dozvěděla, že Senát odmítl ratifikovat Istanbulskou úmluvu. Koaliční politici, kteří smlouvu chtěli, si to začali vyřizovat s těmi kolegy, kteří ji odmítli. A senátor Zdeněk Hraba, který z hnutí STAN odešel a úmluvu odmítá, podrobně vysvětlil, v čem tkví záludnost smlouvy. Prý v ní vůbec nejde o násilí na ženách. Chytáky ve smlouvě podrobně rozkryly i senátorky Kovářová a Zwyrtek Hamplová. „Istanbulská úmluva v Senátu o dva hlasy neprošla. Považuji to za naprostý fuck up. A díky všem, co se snažili,“ okomentovala včerejší nepřijetí Istanbulské úmluvy hejtmanka Středočeského kraje Petra Pecková (STAN). „Istanbulská úmluva se sice tváří, že jejím cílem je především boj proti násilí na ženách. Kdyby tomu tak skutečně bylo, nebylo by o čem diskutovat. A zvednu pro ni klidně obě ruce. Jenže tak to není. Jistě ne náhodou úmluva ve velké míře operuje s termínem gender. To se v druhém českém překladu objevuje celkem dvacetkrát.

https://www.parlamentnilisty.cz/are...nuti-Istanbulske-umluvy-odpalilo-bombu-749684

„Je to tam!“ Korespondenční volba prošla sněmovnou do dalšího čtení. Rakušan jásá….​


25.1.2024 Dolní komora Parlamentu po mnoha desítkách hodin projednávání podpořila koaliční návrh, jenž má umožnit korespondenční hlasování při volbách pro Čechy žijící v zahraničí. Schvalování několik dní blokovali poslanci opozičních hnutí ANO a SPD. Úvodní sněmovní debata o návrhu trvala zhruba 63,5 hodiny čistého času, koalice kvůli obstrukcím opozice stanovila pro hlasování pevný termín. Podobně postupovala například loni při schvalování konsolidačního balíčku, kdy úvodní debata k němu trvala zhruba 27 hodin čistého času. „Je to tam! Korespondenční volba prošla prvním čtením. I přes obstrukce opozice, které mnohdy trvaly i déle, než kolik času zabere mnohým krajanům žijícím v zahraničí cesta na zastupitelský úřad. Nevím, co z toho je větší plýtvání časem. Obstrukcím se sice nevyhneme ani do budoucna, ale jsme zase o krok blíž k tomu ušetřit voličům v zahraničí cestu i čas! Mám fakt radost,“ radoval se na sociální síti ministr vnitra Vít Rakušan (STAN).

https://www.parlamentnilisty.cz/are...nemovnou-do-dalsiho-cteni-Rakusan-jasa-749690

Turecko schválilo vstup Švédska do NATO​


23.1.2024 Turecký parlament v úterý schválil přijetí švédské žádosti o vstup do Severoatlantické aliance (NATO) a poslalo dokument zpět prezidentovi Recepu Tayyipu Erdoganovi ke konečnému podpisu. Informovala o tom agentura Bloomberg. Pro rozšíření Severoatlantické aliance chybí ještě souhlas Maďarska. Ankara blokovala vstup Švédska do NATO přes rok. Žádost ale nakonec získala veřejnou podporu prezidenta Erdogana, a tak ji turečtí zákonodárci schválili podle agentury Bloomberg poměrem 287 ku 55 hlasů. Ratifikaci předtím projednal a schválil zahraniční výbor turecké sněmovny. Vstup Švédska do NATO blokovalo Turecko kvůli výhradám ohledně švédského postupu proti organizacím, které Ankara považuje za teroristické. Jde například o kurdské milice YPG či Stranu kurdských pracujících (PKK). Švédsko kvůli tomu zpřísnilo své protiteroristické zákony. Turečtí politici také kritizovali švédské úřady, že umožňují veřejné pálení koránu, který je pro muslimy posvátnou knihou.

https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-turecko-schvalilo-vstup-svedska-do-nato-40458325

Soud v Haagu nařídil Izraeli, aby zabránil genocdě a zlepšil humanitární situaci v pásmu Gazy…​


26.1.2024 Mezinárodní soudní dvůr (ICJ) v pátek předběžným opatřením nařídil Izraeli, aby přijal veškeré kroky, které zabrání genocidě a zlepší humanitární situaci v Pásmu Gazy, kde izraelská armáda vede vojenskou operaci proti palestinskému hnutí Hamás. Soud, který zasedal na podnět Jihoafrické republiky, zároveň žádá, aby ho Tel Aviv do měsíce informoval, co učinil pro naplnění nařízení. Předběžné opatření ovšem nevyhovělo klíčovému jihoafrickému požadavku, aby soud nařídil zastavit válečné operace v Gaze. Hlavní soudní orgán OSN také po zhruba 45 minutách čtení zdůvodnění tohoto předběžného opatření uvedl, že Izrael musí zajistit, že se jeho vojenské síly nedopouštějí na palestinském obyvatelstvu skutků naplňujících podstatu genocidy. Uznal také právo Palestinců v Pásmu Gazy, aby byli před takovými činy chráněni. Soud dnes nerozhodoval přímo o tom, zda se Izrael v Pásmu Gazy genocidy dopouští, či nikoli, ale již v úvodu uvedl, že se tímto případem bude zabývat i nadále. Agentura AP zároveň píše, že předběžná nařízení ICJ jsou právně závazná, avšak v tomto případě není jasné, zda se jimi bude Izrael řídit.

https://echo24.cz/a/H5ns3/zpravy-svet-soud-haagu-naridil-izraeli-zabranil-genocide-pasmo-gazy

Zdroj článku...
 
Naspäť
Top Bottom