SVODKA UDÁLOSTÍ – výběr 3. 2. – 9. 2. 2024

Autor: Eva (Kob-forum.eu | RSS odber)

Další týdenní svodka v úplné verzi je zde.

Rozhovor Tuckera Carlsona s Putinem očima běsu Clintonové, který otřásl se západní (ne)civilizací!​


9.2.2024 Desítky milionů Američanů si už nedočkavě poslechly originál a pak přešly k tématu masmediálního běsu o Carlsonovi jako užitečném idiotovi. A Amerika – západní (ne)civilizace se otřásla v základech. Není dnes důležité sledovat celý rozhovor Carlsona s Putinem. Na to bude čas v příštích dnech a měsících. Ale to, co se děje kolem. Co se strhlo kolem. Clintonová propadla běsu, telefonovala Carlsonovi, urážela ho, špinila ho, nenávist z ní tekla jak z Pekarové a Černochové u nás a poslechnout si video v přímém přenosu stojí za to. Americká propagandistická média nemohla zastavit originální rozhovor, takže už po několika minutách to začala stříhat, překládat z angličtiny do angličtiny způsobem, jaký známe u nás, a miliony Američanů je zděšeno, protože ten hnůj zažili poprvé v životě: výklad, jak si mají vykládat rozhovor novináře Carlsona s prezidentem Putinem. Samozřejmě výsledek je opačný, a tak miliony Američanů, možná desítky milionů Američanů už v tuto chvíli otevřelo oči nad cenzurou a manipulací západních masmédií. A tak jenom pár ukázek přeložených do češtiny, abyste viděli, jaké reakce jsou nad zvěrstvy Clintonové a dalších manipulátorů v USA.

https://skrytapravda.cz/ze-zahranic...putinem-ktery-otrasl-se-zapadni-ne-civilizaci

Prohráli a nejsou schopni to vydýchat… Senátorka Kovářová k Istanbulu​


3.2.2022 Ratifikace Istanbulské úmluvy je u konce – a pozice České republiky k ní je odmítavá. „Tak prostě a jednoduše funguje demokracie,“ řekla k hlasování o ratifikaci Úmluvy Rady Evropy nezávislá senátorka, bývalá ministryně spravedlnosti a advokátka se specializací na rodinnou problematiku Daniela Kovářová. Dění po neschválení ratifikace však s demokracií podle Kovářové nemá nic společného. Senát Parlamentu ČR 24. ledna těsnou většinou neschválil Úmluvu Rady Evropy o prevenci a potírání násilí na ženách a domácího násilí, takzvanou Istanbulskou úmluvu. Pro souhlas s její ratifikací bylo 34 z 71 přítomných senátorů. Ač tedy Česká republika Istanbulskou úmluvu podepsala – a to už 12. května 2016 – její ratifikace neproběhla. Podle všech ústavních a parlamentních zvyklostí je tím proces ratifikace ukončen a pozice České republiky k Úmluvě je podle právničky a bývalé ministryně spravedlnosti ČR ve Fischerově vládě Daniely Kovářové odmítavá, jak napsala ve svém komentáři pro deník To.

https://www.parlamentnilisty.cz/are...ydychat-Senatorka-Kovarova-k-Istanbulu-750166

Slováci mají psychotesty u zbraní už 13 let, v Česku nejsou kapacity​


3.2.2024 Prosincová střelba na filozofické fakultě v Praze rozvířila i debatu o povinných psychotestech pro žadatele o zbrojní průkaz. Zatímco Slovensko zavedlo několikahodinové placené testy už před třinácti roky a nyní tam úřady zvažují další zpřísnění zákona, v Česku se o nich zatím jen diskutuje. Prosadit by je chtěl ministr vnitra Vít Rakušan (STAN). Povinnost projít vyšetřením klinického psychologa mají slovenští žadatelé o zbrojní průkaz oproti těm českým navíc. „Tato povinnost přibyla do naší legislativy v březnu roku 2011 v důsledku tragické události v Bratislavě-Děvínské Nové Vsi z roku 2010,“ popsal mluvčí slovenského ministerstva vnitra Matej Neumann. Na předměstí Bratislavy tehdy střelec zabil sedm lidí, dalších patnáct postřelil, a nakonec spáchal sebevraždu. Opatření by se mohla na Slovensku ještě dál zpřísnit v souvislosti s předvánoční střelbou v Praze, při níž přišlo o život 14 lidí. „Nevylučujeme, že se změny mohou dotknout i zpřísnění způsobu, jakým se nabývají střelné zbraně a střelivo,“ řekl Neumann.

https://www.novinky.cz/clanek/domac...ni-uz-13-let-v-cesku-nejsou-kapacity-40459221

Poslanec NR SR Pavel Ľupták: S digitálním eurem skončí naše svoboda!​


6.2.2024 Diskuse na paletě s poslancem NR SR Pavlem Ľuptákem. Na úvod prozradil, že ačkoli začátkem 90. let už byl členem KDH a SKDH, nepředpokládal, že po třech desetiletích se do politiky vrátí jako člen zákonodárného sboru. Když se díky svým videím, ve kterých se věnoval fungování mezinárodního finančního systému, stal veřejně známým, dostal nabídku od několika politických subjektů, aby kandidoval ve volbách – nakonec si vybral Národní koalici. Jak dodal, má pronárodní výchovu, jeho otec pracoval pro Matici slovenskou. Přestože je vystudovaným strojním inženýrem, po revoluci v roce 1989 byl ekonomickým náměstkem ve dvou firmách a působil také v řídících orgánech dalších společností, takže podle vlastních slov měl k oblasti podnikové ekonomie blízko. Přednášky a videa o monetárním systému však začal zveřejňovat až poté, co v roce 2008 po nástupu finanční krize přišel o velkou sumu peněz. Negativní osobní zkušenost ho motivovala k tomu, aby se o tuto sféru začal zajímat a studovat ji. Veřejnými vystoupeními chtěl varovat jiné, aby se ve světě financí chovali uvážlivě.

https://cz24.news/poslanec-nr-sr-pa...eurom-sa-skonci-nasa-sloboda-video-sk-33-min/

Americký velvyslanec: „Chtěl bych Česko pochválit“. Za letadla i Ukrajinu​


6.2.2024 Česká republika podepsala nákup amerických letounů F-35 za 150 miliard korun. Nákup stíhaček koncem ledna stvrdili svým podpisem ministryně obrany Jana Černochová (ODS) a americký velvyslanec Bijan Sabet. Ten za tento krok Česko ocenil, v rozhovoru pro Aktuálně.cz hovoří o historickém okamžiku a nejlepší volbě. „Je to historický okamžik. Česká vláda strávila značné množství času studiem potřeb těchto letadel a společně jsme dospěli k tomu, že je to ta nejlepší volba. F-35 je nejlepší pokročilý stíhací letoun, díky kterému jsou naše země silnější, a to včetně celého NATO. Z obranného hlediska to je velmi důležitý krok, obzvlášť v dnešní době,“ uvedl Sabet v rozhovoru pro Aktuálně.cz na dotaz, jak nákup letounu ovlivní česko-americké vztahy. Českou vládu pochválil také za to, že vztah se Spojenými státy upevňuje. „Velmi mě těší, když slyším, jak Česko a česká vláda všude říká, že náš vztah nikdy nebyl pevnější, a já s tím naprosto souhlasím,“ uvedl potěšeně. Věří, že se na tom nic nezmění, ani pokud se příštím americkým prezidentem opět stane Donald Trump.

https://www.parlamentnilisty.cz/are...-Cesko-pochvalit-Za-letadla-i-Ukrajinu-750315

Zatím hnůj, pak prý i fekál. „Traktory“ se dohodly na Prahu. Nejen jeden výjezd​


7.2.2024 Tak už předestřel chystanou akci zemědělců plánovanou na 19. února poslední jmenovaný, jinak bloger s přezdívkou Vidlák. ParlamentnímListům.cz přiblížil další detaily akce a upozornil, že zemědělci rozhodně nejsou nepřáteli občanů. Nastínil však také, že protestující budou na vládních krocích, vyplývajících z jejich požadavků, trvat i po 19. únoru. „Nenastanou-li, předvedou, co dovede dvacetitunová vlečka s hnojem. Případně, co dovede fekál s nově repasovanou vývěvou. Předpokládám, že nějaká demonstrativní kupka hnoje přijde na řadu už toho devatenáctého, aby zemědělci ukázali, že to skutečně myslí vážně,“ uvedl. Tak tedy, jsem zavalen e-maily od čtenářů, ať jim řekneme, jak je to s těmi plánovanými protesty zemědělců. Tak tedy: budou, nebudou? Pokud ano, kdo to zaštítí? Kolik jich vyjede? Účastnil jsem se včera koordinační schůzky a bylo tam zemědělců na 500 traktorů. Což je kolona minimálně deset kilometrů dlouhá. Zemědělský protest je kolektivní, takže si tam definitivně odsouhlasili datum, plán akce i požadavky a zvolili si tři mluvčí. Zdeňka Jandejska, Otakara Březinu a moji maličkost. Pokud by nějaký mainstreamový intervjuk chtěl o protestech něco vědět, může se zeptat nás. Dnes v 18.00 budou spuštěny webové stránky www.myzemedelci.cz a vydán oficiální plakát i s požadavky.

https://www.parlamentnilisty.cz/are...se-dohodly-na-Prahu-Nejen-jeden-vyjezd-750316

Pětikoalice se chystá ukrást příští volby do Poslanecké sněmovny!​


7.2.2024 Jana Turoňová a Tomáš Doležal míní, že současné vládní pokusy o zavedení korespondenční volby otevírá cestu k volebním manipulacím. Jaké jsou jejich argumenty? Pětikoalice našla další způsob, jak udeřit proti demokracii. Koncem ledna prošel do druhého čtení poslanecký návrh na zavedení korespondenční volby pro české občany žijící v zahraničí. Otevírá cestu k manipulacím a falšování volebních výsledků. Podle Ústavy České republiky se volby do Poslanecké sněmovny konají tajným hlasováním na základě všeobecného, rovného a přímého volebního práva. Součástí této hodnotové koncepce je i svoboda občana učinit volbu podle vlastního přesvědčení, bez jakýchkoli manipulací a bez nátlaku okolí. Pokud do našeho právního řádu včleníme korespondenční volbu, stanou se tyto ústavní principy jen prázdnou floskulí. A to z několika důvodů. Každý český občan žijící v zahraničí, který požádá po případném schválení korespondenční volby příslušné velvyslanectví o zaslání volebních dokumentů, jejichž součástí je doručovací obálka, úřední obálka, identifikační lístek, volební lístek a případně voličský průkaz, ztrácí svoji anonymitu. Takový občan si již nikdy nemůže být jistý, že jeho volba nebude ztotožněna s jeho jménem uvedeným na identifikačním lístku.

https://casopisargument.cz/?p=55409

Hlína společně s pacientem z Trnavy, Pročkem a Cigánikovou vyvolali v parlamentu konflikt, který téměř vyústil do fyzické potyčky mezi Matovičem a Blahom.​


8.2.2024 Duševně nemocný člověk, který v době, kdy stál v čele slovenské vlády, terorizoval občany skrytou diktaturou, zavíral podniky, nutil lidi k testům, podílel se na pronásledování opozice spolu se skupinou lidí pracujících v OČTK, zneužíval trestní právo k boji proti politickým oponentům a rozvracel právní stát na Slovensku, pokračuje ve své destruktivní činnosti v parlamentu a s dalšími exponovanými představiteli opozice vyvolává neustálé konflikty a napětí. Ve čtvrtek večer se během rozpravy Alojze Hlony (SaS) odehrál v jednacím sále Národního shromáždění konflikt mezi opozicí a koalicí. Zejména poslanci Hnutí pacientů z Trnavy křičeli na koaliční poslance „Hanba, hanba!“. Důvodem bylo, že navrhovatel nebyl ve sněmovně přítomen. Domnívali se, že podle jednacího řádu tam měl být. Schůzi řídil Ľuboš Blaha (Smer-SSD), který Hlinovi nepřerušil čas, protože předkladatel nebyl během své rozpravy v sále. „Tohle není psychiatrická léčebna,“ řekl Blaha Matovičovi, který přišel rovnou ke své židli.

https://www.infovojna.bz/article/vi...-do-fyzickej-potycky-medzi-matovicom-a-blahom

Zdroj článku...
 
Naspäť
Top Bottom