PMC Wagner

na koho stranu sa asi tak postavi elitar Putin, na stranu Wagnerovcov ktori de iure v Rusku ani neexistuju ale usiluju sa o spravodlivost a suverenitu, alebo ako statnik sa postavi za urady a generalny stab ktore Rusko likviduju... ci chce alebo nie tak si pod sebou podpilil nie konar ale dobre tucny kmen. ako som pisal aj v prispevku v druhej teme, Putin mal tych moznosti x ako riesit zradu v generalnom stabe ale je zajatcom ruskej oligarchie ako vsetci rusi a radsej hral mrtveho chrobaka a tvaril sa ako ma vsetko pod kontrolou.
Ferry, Surovikin povedal jasne, ze Rusko disponuje vsetkymi potrebnymi zdrojmi na eliminaciu AFU a natovskej techniky, kto nariadil zastavit ofenzivu ked uz boli skoro pri Kyjeve? ako by za tie storocia nepoznali podlost zapadnej diplomacie? kto neustale posuva tie nedotknutelne cervene ciary? zial mnohi ste si z Putina spravili modlu a nie ste ochotni vidiet tie pochybenia za ktore zodpoveda ako najvyssi velitel. Kadyrov minuly rok tiez vyplakaval ako mu generalny stab pri Gostomeli zlikvidoval najlepsich speznacakov, ale rovnako ako Putin strcil hlavu do piesku. Prigozina caka osud ako Surovikina, ten sa tiez postavil za vlast a od uradov dostal vlasteneckych 20 rokov basy, az kym mu nedal Putin milost. Prigozinov zufaly cin je len reakcia na neschopnost najvyssieho velitela nieco robit, ale jeho usilie je odsudene na neuspech v podmienkach policajneho statu, niektori vagnerovci sa uz vraj vracaju na pozicie, dalsi ked neustupia budu zlikvidovani a s ostatnymi sa vysporiadaju urady. Nech zije ruska plutokracia.
 
Treba si uvedomiť čo povedal putin “akákoľvek vzbura je smrteľnou hrozbou, naše kroky budú tvrdé”. “Ruské ozbrojené sily dostali potrebný rozkaz na neutralizáciu tých, ktorí zorganizovali ozbrojené povstanie,”

1. nehovoril menovite o Prigožinovy
2. bombardovanie postavenia wagnerovcov, ktorí riadne plnia ciele špeciálnej vojenskej operácie (denacifikácia), "vlastnými" (zradcami) je vzbura a povstanie voči ľudu ruska.
 
Naposledy upravené:
Treba si uvedomiť čo povedal putin
nie co povedal ale co nariadil - eliminacia PMC Wagner, v Moskve sa stahuju ich reklamy na mobilizaciu atd... boli by tu dve teorie ale nepridu mi moc pravdepodobne - ze to je hra na zavedenie vojnoveho stavu aby si Putin upevnil moc a mohol dosadit svojich ludi, a ze je to past na ukrajincov ktori sa vrhnu do utoku aby mali masivne straty. keby aj vojnovy stav bol vyhlaseny, tak to myslim viac prospeje generalnemu stabu ktory bude v mediach prezentovany ako zachranca a ochranca statnej suverenity.
 
ze to je hra na zavedenie vojnoveho stavu
O zavedeni vojnoveho stavu snivaju viaceri pseudopatrioti uz dlhsie.

Rusko na cele s Putinom riesi globalne zaujmy v urychlenom tempe (Brics, Afrika, Azia, latinska amerika atd.). Je vidiet, ze sa mu dari budovat novy globalny spolocensky poriadok.

Popri tom Rusko stiha (nechce sa mi bavit ci lepsie alebo horsie) ŠVO na Ukrajine,kde sa coraz viac odpisuje obraz pozlatka zapadnej kultury, na ktorej su zalozene takmer vsetky globalne organizacie, tym sa Rusku jednoduchsie buduju nove vztahy medzi statmi, zalozene na inych kvalitach.

Ako sa da obmedzit, alebo nastrbit budovanie Ruskom noveho spolocenskeho poriadku? Najlepsie tym, ze sa bude maximalne zaoberat svojimi vnutornymi problemami.
 
Lidi neblbněte. PMC Wagner skončil, Prigožine skončil. A jestli ne, skončí Rusko. Vyzvat k ozbrojenému převratu nyní se nijak jinak jako čistá zrada a nůž do zad nazvat nedá. Nehledejte šachy tam, kde je z největší pravděpodobností na pozadí prostá ctižádostivost a pocit výjimečnosti.
 
mainstream nemel o cem psat v poslednich dnech. protiofenziva bez vysledku, tak radeji mlceni. nyni ma mainstream pocit, ze moskva uz vytahuje bilou vlajku.
Měl jsem zemřít hned po vstupu do Moskvy...Napoleon Bonaparte
 
v praze opet maji jasno.
No právě - a o tom to celé je. O výsměchu. Tj. - Prigožin dal svým unáhleným krokem popud k výsměchu v nepřátelském táboře.
Fakt nevím, co se najednou tak zbláznil... :( Měla jsem ho za zkušeného a rozumného chlapa.
Já nejsem voják a rozhoduju se podle svých pocitů - ale takto bych situaci fakt neřešila. Právě kvůli tomu, že probíhá boj na UA. Já bych se snažila dostat k Putinovi - však on je hlavní velitel. Pokud bych se nemohla domluvit s proradnou admiralitou, šla bych za tím nejhlavnějším a se vším ho seznámila, předložila mu důkazy.
Prigožina i Wagnerovců si velmi vážím, ale dneska je podpořit nemůžu. To jejich jednání se mi jeví jako teatrální a hodně přestřelené. Navíc - užitek nese pouze nepříteli. Obsadit Rostov přece nevyhodí admiralitu ze sedla - ani kdyby byla sebezrádnější.
 
Pro zájemce, kteří si chtějí vyslechnout Putinovo vystoupení sami:

Domnívám se, že mluví dost jasně. A já s ním souhlasím.
Ještě pár nejnovějších zpráviček:
- v Moskvě zaminovávají oblast, kudy by měli Wagnerovci přijet
- v pondělí Moskvané nejdou do práce - kvůli bezpečnosti mají volno
- doprava je přerušena, bagry překopávají silnice v Lipecké oblasti i v Moskvě
- občané na trase "wagnerovské jízdy" nemají vycházet z domů

Takže - když by nic jiného, tak takovýto zásah do občanského života Rusů nevzbudí sympatie.
Je několik videí, kde vojáci (ne velitelé) obviňují Prigožina z destabilizace. Pak jsou také videa velitelů (třeba Donbaských domobranců), kde říkají, že Prigožin se nechal koupit a již pár měsíců "pracuje" pod taktovkou západních zpravodajských služeb.

Zdroj: https://vk.com/video-78063173_456239274

My to tady těžko vyřešíme a rozluštíme - musíme si počkat na další informace.
A já teď řeknu hodně kacířský názor, za který si tady svou "imidž" nevylepším.
Mám na mysli Vlasova, kterým se neustále ohání Pjakin.
A napadlo mě, že i on býval hrdinou a skvělým velitelem z občanské války. I pod ním bojovali a hrdinsky umírali vojáci za svou vlast, za svůj národ. Některé zdroje mluví o tom, že patřil k těm nejlepším velitelům, kteří vstupovali do války proti nacistům.
A pokud si dobře pamatuju, tak i on měl dost připomínek k tehdejšímu sovětskému velení, ke zbytečným chybám i zmatkům.
Pak stačilo jedno celkem hloupé zajetí - a zlomil se...

Prosím - tím nic netvrdím. Jen mě to napadlo...
 
Naposledy upravené:
Kolektivním západem připravená akce, protože media už jedou naplno. Prygožina do toho dotlačili, že mu začali střílet do zad, neměl jinou možnost, než takhle reagovat (má zodpovědnost za životy svých vojáků). Nicméně o všem se muselo vědět dopředu (tajné služby), takže teď je na tahu Putin.

Obsadit Rostov přece nevyhodí admiralitu ze sedla - ani kdyby byla sebezrádnější.
To bylo to nejlepší co mohl udělat, obsadil pouze vlastizrádnou jednotku, to měl nechat své lidi postřílet z vrtulníku ?
Tímhle způsobem by rychle ze zálohy postříleli všechny wágnerovce bez boje a už by nezbyla nějaká organizovaná síla něco změnit.

Boj se nutně vyostřil, jak USA státním elitám a tím vlastizrádcům jde o krk, hrají vabank. Buďto půjde Gerasimov sedět nebo je s Ruskem zle.

Ani procesy ani lidi se nemění ze dne na den, pouze v mediích. Dle mě se Prygožin nechystá na Moskvu, pouze udělal nutné - zajistil si týl. Jako relevantní informaci v tomto okamžiku považuji vyjadření Prygožina. To pouze media prezentují tak, že se chystá na Moskvu a nahradit Putina (to na Putina neplatí, Putin chrání Rusko a ne svou moc, ale to oni nechápou).

"Jistě západ si ho koupil apod." - to se na mě nezlobte to smysl nedává, to je ukázková pomluva.

Ani vyjádření Putina nejsou relevantní, pracuje úspěšně bezstrukturně, proto nechápe západ jak mohl uspět (veš, která zařvala), ale strukturní oporu nemá (o čem stále mluví Pjakin). Může pouze postupně čistky obrátit proti jejich nositelům, a už to pravděpodobně začalo.

Vše děje podle morálky a etiky všech zúčastněných. A opičí pracka dopadne na parazity.
 
Naposledy upravené:
Prigožinova vzpoura je u konce.
Po dlouhém telefonickém rozhovoru přijal návrhy Lukašenka. Ten to předem dohodl s Putinem. Takže Wagnerovci se otáčejí a odjíždějí zase na své tábořiště.
Vše se bude řešit pomocí rozhovorů za určitých podmínek.
 
Prigožinova vzpoura je u konce.
Po dlouhém telefonickém rozhovoru přijal návrhy Lukašenka. Ten to předem dohodl s Putinem. Takže Wagnerovci se otáčejí a odjíždějí zase na své tábořiště.
Vše se bude řešit pomocí rozhovorů za určitých podmínek.
Takže teraz je to na "papiery" že keď znova pôjdu proti vagnerovcom bude platiť čo som zhodnotil hore ohľadne vzbury a povstania.
 
Fakt nevím, co se najednou tak zbláznil...
Rusko nedokazu porazit vojensky (globalne zakulisie). Rusko sa da rozlozit jedine pseudopatrioticky.

Pseudopatriotizmus (nezrely patriotizmus a zapredny "patriotizmus") sa najvhodnejsie buduje na silovych akciach, najlepsie vojenskych.

Co ,ak je tu dlhodoby plan globalneho zakulisia typu... Najprv ukazes, ze si najlepsi patriot a dlhodobo bojujes na smrt s ocividnym nepriatelom. Casom sa z teba stava hrdina. Hrdina, ktory je ochotny polozit zivot za druhych a za vlast, tj. ten najvacsi hrdina. Dochadza k naviazaniu pseudopatriotickych nalad na tvoje konanie. Stavas sa ich egregorialnym lidrom.

Popri tom vsetkom tu mame masineriu tzv. 5. kolony (ktora v skutocnosti neexistuje a je to len kategoria geopolitickeho pohladu), ktora svojim konanim hadze klaty pod nohy tomuto hrdinovi (nahrava pseudopatriotizmu). Hrdina po vonkajsich tazkych vojenskych uspechoch, poukazujuc na zapredanost uradnikov vo vlasti, si to namieri rovno k nim, ved predsa ide zachranit vlast.

Hraje sa o to, ako narod zoberie tuto "navstevu" PMC wagner.
 
Takže teraz je to na "papiery" že keď znova pôjdu proti vagnerovcom bude platiť čo som zhodnotil hore ohľadne vzbury a povstania.
Asi ano. Každopádně - Putin dal nabídku a ta je podle Lukašenka velmi výhodná. Dokonce garantuje bezpečnost Wagnerovcům. Prigožin to přijal, protože každá další nabídka by byla velmi nepříjemná.
 
Mám takovou teorii.
Prigožin není blázen.
Pjakin v posledním díle říkal, že Západ teď nutí podpindosy do převratu, že možná nebudou mít na výběr.
Co když tatko akce, provázená neuvěřitelným informačním chaosem, převratu předešla a donutila zrádce VEŘEJNĚ deklarovat poslušnost Putinovi? Jak by poté prováděli převrat poté, co byli NUCENI se "semknout" kolem Putina?
Podle mě je to geniální tah.
 
Naposledy upravené:
Naspäť
Top Bottom