Polemika k téme Tiso a 1. Slovenský štát

To si napísala, bohužiaľ si to povedala tak, že my sme boli hlavnou príčinou rozpadu a rozdelenia ČSR. Lenže naše počínanie bola reakciou na dlhodobú politiku Pražských klanov, machinácií GP a tlaku vonkajšieho prostredia.
Hlavní příčinou rozpadu ČSR určitě nebylo Slovensko, to je jasné. Psal to jak Taurus tak JanaK.

Ve výčtu faktorů, které jsi uvedl a měli zásadní vliv na vznik první SR mi chybí dlouho potlačované emancipační snahy slovenského národa (emancipaci = převzetí zodpovědnosti za seberozhodování chápu jako pozitivní faktor, protože každý národ který k tomu dospěje, by se měl, podobně jako každá lidská bytost když dospěje, osamostatnit a vyzkoušet si žít na vlastní zodpovědnost).
Na druhou stranu si myslím, že zejména období ČSSR nelez považovat za jednoznačně jen pro-český stát (ač Češi společný stát vždy považovali za svůj). Často v něm Slováci hráli první housle (např. zmiňovaný Gustav Husák - osobně ho hodnotím velmi kladně) a zásadně ovlivňovali jeho politiku (takže by ho možná měli, podle mého názoru, také trochu více považovat za svůj).
 
Ve výčtu faktorů, které jsi uvedl a měli zásadní vliv na vznik první SR mi chybí dlouho potlačované emancipační snahy slovenského národa (emancipaci = převzetí zodpovědnosti za seberozhodování chápu jako pozitivní faktor, protože každý národ který k tomu dospěje, by se měl, podobně jako každá lidská bytost když dospěje, osamostatnit a vyzkoušet si žít na vlastní zodpovědnost).

Ak si dobre pamätám, tak boli to Pražské klany, ktoré pretláčali cez Prahu Čechoslovakizmus a československý jazyk na Slovensku. Inými slovami to zahŕňam do svojich úvah.

Na druhou stranu si myslím, že zejména období ČSSR nelez považovat za jednoznačně jen pro-český stát (ač Češi společný stát vždy považovali za svůj). Často v něm Slováci hráli první housle (např. zmiňovaný Gustav Husák - osobně ho hodnotím velmi kladně) a zásadně ovlivňovali jeho politiku (takže by ho možná měli, podle mého názoru, také trochu více považovat za svůj).
Povojnové ČSSR považujem za úplne iné "politické zviera" ako ČSR, ale aj tu vidím činnosť Pražských klanov, lebo oni šírili medzi Slovákmi, že makáme na Čechov a oni šírili medzi Čechmi, že doplácajú na Slovákov...
 
Na matričnej úrovne si slovenský národ už prešiel SNP keď okolo 120 000 mužov poslalo osobne odopretie v rámci 20-tich dní počas vládnutia najväčších vojnových štváčov a prebiehajúcej "pandémie". ...a 600 000 fyzických podpisov na referendum na zvrhnutie okupačnej vlády.

Naopak ČR 15.3. 2024 prezident víta Nemcov, ČR dá nemcom na 85. výročie zahájenia protektorátu do Drážďan Svatovítský poklad, ktorý doteraz nikdy neopustilo ČR. Češi robia zbierky na bomby. Milionár cez socálnej sieť X dáva $2M na nákup dronov a v rozhovore hovorí, že je to najlepší obchod cena výkon, pretože jedna smrť ho vyjde len na $ 100 pri dronoch. Český parlament schváli prehlásenie, že rusi sú teroristi. To sú hrozné paralery s protektorátom, kedy sa náckom vyrábali zbrane a munícia a nikto necekol. A áno je objektívna pravda, že keby v tedy niekto cekol alebo nemakal, tak ho zastrelia. Bolo to na vtedajšie možnosti ich jediná nádej na zachovanie českého národa. A teraz sa to opakuje, pretože väčšina necekne. Ale zbraň u hlavy už narozdiel od vtedajšej doby nemá.
Tu prítomný češi, ktorý sú aj v živote aktívny a sú v obraze, tak nie je prevládajúca česká vzorka obyvaťelstva, bohužiaľ.
Slováci určitě mají být na co hrdí (např. zmiňované SNP, ale i mnoho dalšího...), prosto si mohou dovolit přiznat i chyby některých elit minulosti.
Proč Tiso, když máte třeba Dr. Husáka a další, kteří svůj humanismus jednoznačně dokázali a kobáci by k němu měli mít daleko blíže?

K tomu co vyvádí současný pro-fašistický protektorátní režim v ČR.
Oni jsou slepí a hluší. Průzkum veřejného mínění který dokonce publikovala i jejich masmédia jasně ukázal, že 70% obyvatelstva ČR je proti válce. Generálprezident před volbami lhal (je to jejich základní metoda manipulace) ohledně války na UA, kdyby přiznal pravdu, neuspěl by (viz. volba Schwarzenberg vs. Zeman a otázka BD). Fila a celá 5K také lhali + manipulace výsledků.
Obecně, národ má problém s odvahou, pasivitou, ochotou aktivně bojovat. Lidé nevěří, že demonstrace mohou něco změnit. Ukázala to i diskuse tady, kdy se někteří přiklání k názoru, že se opět rozhodne mezi mocnostmi a u nás se bez nich nepohne lístek. Národ - jeho většina ale není pro-fašistický, zatím nemá problém s hlavou. Ale to co psal @TauRus - výchova k banderismu, pokřivování charakterů, to je samozřejmě velké riziko. Jde o to, aby to Češi pochopili a jako národ odmítli falešnou ukrajinskou 5K morálku. Osobně si myslím, že se to daří, i když náš odboj je spíše vnitřní (na úrovni jedinců) než otevřený (kolektivní - demonstrativní).
 
Naposledy upravené:
Skúsme tú debatu trochu ukľudniť. Zjavne sa v ČR prebúdza národ a čoraz menej súhlasí so svojou vládou. Len je zatiaľ ešte ticho. Svoje spravia aj naše voľby, keď si Pavel nebude mať s kým hrkútať a jeho izolácia sa bude len prehlbovať.

 
Protože jsi si vymyslel líbivou odpověď (pro zdejší dav?), ktorá by z realitou nemala nič spoločné. Ostrielaný vojak alebo SSák by sa ti určite nepostavil do perimetru, tak aby si ho ohrozil. Takže by si si vybral smrť.
Keby to spravil celý národ asi by ostali len zbabelci a osoby, ktoré radi vraždia. Keďže tí "morálny" by sa nechali dobrovoľne zavraždiť, národ by teda zanikol.

V tejto hypotetickej úvahe by som sa rozhodoval podľa toho, koho by som mal zastreliť, alebo kto by mal následne zastreliť mňa.
Ak viem, že keby odmietnem tak dajú do ruky zbraň môjmu susedovi, ktorý je podľa mňa odvážnejší (alebo má iné vlastnosti na šancu pomôcť zvratu), tak odmietnem a následne ho poprosím nech mi mieri na spánok aby som to mal rýchle. Šanca, že si získa ich dôveru a následne urobí škodu je väčšia ako u mňa.
Naopak u suseda ktorý viem, že je slaboch, by som volil obetovanie s tým, že ja sa bude snažiť získať, priazeň a časom spraviť škody alebo budovať sieť odboja... proste ak je i len 1% šanca, treba ju využiť pre zachovanie národa.
V této hypotetické úvaze bys nevěděl, proč to ten SSák dělá a co udělá následně. tolik času na přemýšlení, kolik jsi sám sobě nechal na své úvahy o přežití národa, bys prostě neměl. Situace neznámá, rozhodovat se musíš rychle.
Dostal jsi zbraň a pokyn zabit souseda. V tu chvíli se rozhoduješ jen mezi dvěma alternativami - zabit, či nezabit. Vzít někomu život anebo ne.

Jinak, to cos napsal je krásná úvaha, ale pro daný konkrétní příklad absolutně nepoužitelná.
Rusové tehdy nevěděli, jaký experiment s nimi provádí. Rozhodovali se okamžitě, podle své mravnosti.

A když už jsme u těch hypotetických úvah, tak si dovolím napsat, že kdyby se v té situaci všichni rozhodli nezabíjet své sousedy, asi by je popravili, ale národ by přežil. A situace s Ukrajinou by dnes vypadala jinak. Protože ten experiment byl prováděn na omezeném počtu lidí, ze kterých vybírali nejméně mravné, a které potom indoktrinovali celou společnost.

A abys lépe procítil situaci, uvedu ti jiný příklad.
Dostal ses do zajetí se svým bojovým druhem. Dali ti zbraň do ruky a řekli, abys toho druha zabil. Co uděláš? Začneš přemýšlet o přežití národa a o tom, kdo z vás dvou je kvalitnější?
 
Slovákům bylo řečeno, že v době největšího ohrožení státu vnějším nepřítelem, je normální odejít z toho státu a spojit se s vnějším nepřítelem ( s Hitlerovým Německem) kvůli lepšímu živobytí.
Hej povedali, ale koľko tomu veril? Lebo ako sám si napísal nižšie:
Na vás v podstatě vykonávali stejný sociální experiment, jako s ukrajinci v soft verzí. Slováci, kteří byli na východní frontě museli vykonávat trestnou činnost na obyvatelích, kteří podporovali partyzány.
Naštěstí se národ proti tomu vzbouřil a začal to řešit po svém. Proto ty útěky z fronty a přechod na stranu Rudé armády. A potom i SNP.
A počas SNP prešli celé vojenské oddiely na stranu ZSSR, a ak by tu nebol Slovenský štát, tak by ste mali oveľa väčšie straty, lebo Nemec by nemal ani toľko zľutovania čo Slovák.

A teď si vzpomeň, jak vychovávali z ruských lidí ukrajince. Dali do ruky zbraň a řekli: "Zabij souseda". Když nezabil, vzali mu tu zbraň, dali sousedovi a řekli: "Zabij ty svého souseda". Toho, který zabil, nechali naživu. Toho, kdo nechtěl zabit, zavraždili.
A preto sa hovorí, že hrdinami je plný celý cintorín. Ostatne to, čo si tu napísal, ako to @Um naznačil je straw-man argument. A ešte väčší je toto:

Oracle, pokud by reakce vedla k lepšímu a ne z bláta do louže, tak bych to ještě pochopil.
Víš, co na všem bylo to nejhorší?
Morální aspekt.

Tebe ako Rusovi sa ľahko moralizuje, lebo vo vašom prípade nepriateľ bol jasný a ľahko identifikovateľný: Wehrmacht a jeho spojenci, ale my?
  • Pražské klany od začiatku išli na ruku Nemecku a robili všetko preto aby ČSR bola rozdelená, rozbuškou pre ďalšiu vojnu (dokonca kvôli tomu zabili aj Štefánika-nie raz som o tom pýtal) a aby z Českých zemí a Slovenska sa stala surovinový prívesok Nemeckého agresora (viacnásobná zrada na domácej pôde).
  • Zradili nás Briti a Francúzi tým, že podpísali Mníchovskú zradu v 1938 a Beneš po abdikácií utiekol do Londýna spolu so zlatom (čo bola ďalšia zrada).
  • ZSSR síce ponúkol pomoc ČSR, ale Poliaci odmietli pustiť vojsko a Stalin nechcel sa tam prebiť silou, lebo v tom momente ho Briti, Francúzi a Nemci spolu s Američanmi označia za agresora, a vtedy a tam na neho spolu s Japoncami vrhnú (nezradili nás Rusi, ale predsa to bola zrada).
  • A tým pádom Tiso a zbytok slovenskej politickej scény mal výber medzi zlými možnosťami, ísť ako vazal Hitlera do vojny so ZSSR alebo delenie medzi Poľskom a Maďarskom, ktoré by skončilo pre národ horšie než zle.
A ty tvrdíš to, čo @JanaK a mali sme sa vtedy hrdinsky všetci pokapať tam a vtedy v genocíde , aby sme podľa vás mali čistý morálny štít. Lebo takto by skončilo delenie Slovenska medzi Maďarskom a Poľskom, pretože Poľsko skončilo ako súčasť Nemeckej ríše lebo nie sme ani Poliaci a ani Ukrajinci, ktorí nenávidia všetko ruské a razi heslo "dobrý Rus, je mŕtvi Rus".

A teď si představ, co by se slovenským národem bylo, kdyby Sovětský svaz nevyhrál válku.
Zůstal by mu ten stát nebo ne?
A kdyby ano, jakou další smlouvu s ďáblem by musel podepsat?
Nemusím predstavovať, lebo veľmi dobre viem, čo plánoval Hitler urobiť Slovanom a ostatným národom strednej Európy a viem aj to, že čo robili Nemci v Bielorusku, ale ak by to podľa tvojho prázdneho moralizovania, tak by nás zastihol ten istý osud oveľa skôr t.j. počas vojny bez možnosti efektívne klásť odpor.
Takže áno, nerád, ale podpísal by som tú zmluvu, lebo hrám o čas a tú šancu aby môj národ mohol tú pušku otočiť proti diablu.
 
Naposledy upravené:
Vyberáš si len smotanu z kelímka, ja som sa snažil o obrazné prirovnanie národa k tým susedom. Nie, že si zrazu vyberieš len ulicu. Veď tvrdíš, že to ten experiment robili na celom národe, ne snad?

To zajatie je už obraz len jednotlivca, tam tuším, že nehrozí zánik národa, odmietol by som vykonať.
 
To zajatie je už obraz len jednotlivca, tam tuším, že nehrozí zánik národa, odmietol by som vykonať.
i takhle si vybírali kápa v koncentráku , nebo zajateckých táborech a opět vetšina z řad ukrajinců ( zab a budeš žit ) (myslim,že i tohle vzpomínal Pjakin )
 
Naposledy upravené:
Vyberáš si len smotanu z kelímka, ja som sa snažil o obrazné prirovnanie národa k tým susedom. Nie, že si zrazu vyberieš len ulicu. Veď tvrdíš, že to ten experiment robili na celom národe, ne snad?
Žádnou smetánku, popisuji historický fakt, experiment, který se prováděl na omezeném počtu lidí rakousko-uherským generálním štábem.
Tábor smrti Talerhof aneb utrpení Haliče

Více zde: http://leva-net.webnode.cz/products/tabor-smrti-talerhof-aneb-utrpeni-halice/

Tábor smrti Talerhof aneb utrpení Haliče (2)

Více zde: http://leva-net.webnode.cz/products/tabor-smrti-talerhof-aneb-utrpeni-halice-2/
 
Príklady ti nerzporujem, len sú mimo.
Bavíme sa o celom národe a jeho kormidelníkoch v danom okamihu. Asi to uzavrieme. Nikam to nevedie, kto si prečíta kontext pár posledných strán, tak snáď nebude mať problém to pochopiť.
 
@ Oracle
Slovákům bylo řečeno, že v době největšího ohrožení státu vnějším nepřítelem, je normální odejít z toho státu a spojit se s vnějším nepřítelem ( s Hitlerovým Německem) kvůli lepšímu živobytí.
Hej povedali, ale koľko tomu veril? Lebo ako sám si napísal nižšie:
Na vás v podstatě vykonávali stejný sociální experiment, jako s ukrajinci v soft verzí. Slováci, kteří byli na východní frontě museli vykonávat trestnou činnost na obyvatelích, kteří podporovali partyzány.
Naštěstí se národ proti tomu vzbouřil a začal to řešit po svém. Proto ty útěky z fronty a přechod na stranu Rudé armády. A potom i SNP.
A počas SNP prešli celé vojenské oddiely na stranu ZSSR, a ak by tu nebol Slovenský štát, tak by ste mali oveľa väčšie straty, lebo Nemec by nemal ani toľko zľutovania čo Slovák.

Orcle, tys nepochopil pointu?

Napsal jsem, že národ nepřistoupil na ten experiment, který s ním chtěli udělat. Což neznamená, že od začátku ten národ chápal všichni souvislosti.
Na experiment nepřistoupil až ve chvíli, kdy pochopil, jaké krutosti jsou po něm žádaný ve jménu loajality Werhmachtu. Té zkoušce ho podrobily vlastní elity.
Co si myslíš, že by elity udělaly, kdyby se národ choval, jako stádo? Burcovaly by ho k neposlušnosti?
A preto sa hovorí, že hrdinami je plný celý cintorín. Ostatne to, čo si tu napísal, ako to @Um naznačil je straw-man argument. A ešte väčší je toto:
Ano, první ve válce hynou nejstatečnější.
Dnes je Rusku v Evropě vytýkáno, že nehledí na ztráty vlastních lidí, protože vůdcům je fuk, kolik vlastních lidí zahyne.
Je to největší svinstvo a nevděk toto tvrdit. Protože, nebýt hrdinství ruských lidí, tak hřbitovy jsou zaplněny civilním obyvatelstvem osvobozovaných národů. Stačilo udělat nejdříve kobercové bombardování Prahy, Bratislavy a jiných měst, jak to dělají anglo-sasy a ruský život by byl ušetřen.
ZSSR síce ponúkol pomoc ČSR, ale Poliaci odmietli pustiť vojsko a Stalin nechcel sa tam prebiť silou, lebo v tom momente ho Briti, Francúzi a Nemci spolu s Američanmi označia za agresora, a vtedy a tam na neho spolu s Japoncami vrhnú (nezradili nás Rusi, ale predsa to bola zrada).

Stalin zpracovával plán přeletu ruských letadel (600) nad Rumunským územím ve výšce, kde by letadla nedostala rumunská protivzdušná obrana. Ruské velení už vytypovalo letiště na území ČSR a diplomati řekli ČSR vládě, že stačí požádat Rusko o pomoc. Všichni následné kroky v Lize národů už byly připraveny. Rusko by vstoupilo do války a následně to právně zajistilo v Lize národů.
A ty tvrdíš to, čo @JanaK a mali sme sa vtedy hrdinsky všetci pokapať tam a vtedy v genocíde , aby sme podľa vás mali čistý morálny štít. Lebo takto by skončilo delenie Slovenska medzi Maďarskom a Poľskom, pretože Poľsko skončilo ako súčasť Nemeckej ríše lebo nie sme ani Poliaci a ani Ukrajinci, ktorí nenávidia všetko ruské a razi heslo "dobrý Rus, je mŕtvi Rus".
Já tvrdím, že v době ohrožení vnějším nepřítelem, všichni národy ohroženého státu se mají semknout a zapomenout na nějakou dobu na vzájemné rozepře. Na to bude čas potom, až nebezpečí prohry ve válce pomine.
 
Tak jsem si přečetla část té diskuse. Co se mne týče, tak se mi zdá, že národností se vždy začíná první ohánět ten, kdo se jejím prostřednictvím chce něčím vyčlenit, tj. nad někoho se povznést, zvlášť když začne psát něco ve stylu české klanové skupiny. Uvědomte si prosím, že tam určitě nejde v první řadě o to, že jsou snad české, ale že to dělení probíhá vodorovně davo-„elitářskou“ pyramidou, a že čím výše to jde, tím více jsou ti lidé od jakékoliv národnosti oproštěni. Jestliže jsme měli úspěšný Československý stát a on úspěšný byl, to je fakt, tak proč se to někdo neustále snaží hrotit? Jaké sleduje cíle? Dobré pro svůj národ? Nebo naskakuje na stále stejné hrábě Rozděl a panuj? Stačí vám hodit kost a servete se jako psi a mezi tím vám zase někdo vybere kapsy, nebo vám strčí do ruky bodák a pošle vás do války.

Co se týče té morální volby. U jednotlivého člověka je to jasné. A já se shoduji s volbou Tauruse. Co se týče společnosti jako takové, tak ta se skládá z morálních voleb svých jednotlivých lidí a tam se projevuje statistická tendence. Pokud stále hraji na to, že košile je bližší než kabát, tak se to v konečném důsledku vymstí jak jednotlivci, tak i národu (a obvykle to začíná tím, kdyby nám to tu neřídila Moskva, to bychom se měli…). A ano, v určitých chvílích bývá možnost manévrovat, stejně jako existuje Boží dopuštění. Je ovšem třeba velmi pozorně přistupovat k tomuto velice individuálnímu hodnocení a je velice dobře možné vysledovat tendence tohoto hodnocení u jednotlivých účastníků diskuse. A to si každý může opět vyhodnotit individuálně sám. Je zajímavé, že určitá slovenská část zdejších diskutujících se se svými tendencemi dost často dostává do defenzívy. Měli by se zeptat sami sebe, proč tomu tak je.

Na národnost lze klást důraz z různých důvodů. Co se týče Čechů a Slováků, tak by nás měla spojovat naše minulost, ve které jsme prokázali, že společně dokážeme víc a také naše slovanství, blízkost jazyků, mentality. To vše lze používat jako argumenty ke sbližování lidí. A kdo zde lidi sbližuje a kdo je rozděluje? Co se mne týče, tak odpovědi jsou nasnadě.
 
Skúsme tú debatu trochu ukľudniť
a venovať sa závažnej udalosti o dvoch dejstvách, ktorá sa stala na Slovensku predvčerom, t.j. 20.3.2024, pretože tá udalosť súvisí aj s aktuálnou diskusiou, ktorú tu rozprúdili @rony a @SLAV_jan_in. Takéto diskusie budú pravidelne, pretože matrice (ako nie plne zvládnuté úlohy) sa opakujú až do ich správneho vyriešenia. Zmyslom, úlohou a Božím Zámerom v súvislosti s ČSR bolo vo vzájomnom zväzku zachrániť Čechov pred germanizáciou a Slovákov pred maďarizáciou ako dva rovnocenné národy a zároveň priznávať aj národnú identitu silným národnostným menšinám Nemcov, Maďarov, Rusínov... - mnohonárodnostný štát namiesto žalára národov RU. Toto sa však plne neudialo, pretože svetové zákulisie projektovalo ČSR len ako budúcu priemyselnú základňu pre pokračovanie akurát skončenej 1. svetovej vojny, a tak slobodomurár T.G.Masaryk viackrát zasiahol do vzniku Československa (zmena pôvodnej Clevelandskej dohody na Pittsburgskú s pozmeňujúcimi zásahmi Masaryka) a začal raziť zničujúcu ideu čechoslovakizmu a vyvážať priemyselné technológie zo Slovenska (Slovensko ako Horné Uhorsko bolo priemyselnou základňou Uhorska) do Čiech. Z celej našej diskusie je jasné, že rozpad ČSR bol v záujme svetového zákulisia a anektovanie českej priemyselnej základne pre potreby Nemecka by sa udialo bez ohľadu na to, či by Slovensko vyhlásilo Slovenský štát, alebo bolo rozobraté medzi Nemeckom, Poľskom a Maďarskom.
Pokračovanie čsl. tradície v podobe povojnovej ČSR a predovšetkým ČSSR (ktorá v mysliach najmä českého národa utkvela aj ako priemyselná obnova Slovenska na úkor Čiech) bolo o potrebe karmického vyrovnania vzťahov z prvej ČSR: vrátenie Masarykom ukradnutého priemyslu zo Slovenska, čo sa za ČSSR aj stalo a spolužitie v rámci Československa dvoch rovnoprávnych národov. To sa nie úplne naplnilo až po nástupe Gustáva Husáka k moci, preto ten boj o pomlčku po 1989 a premenovanie na ČSFR. Žiaľ, v potrebách plánov svetového zákulisia a príprave nového ťaženia proti Rusku Praha opätovne zasiahla, keď zvolila radšej rozpad republiky, než zmenu pre Slovensko diskriminačnému pomeru hlasovania vo federálnom zhromaždení 2:1 v prospech českých poslancov. Navyše Havlove reformy značne poškodili priemysel Slovenska, dá sa povedať, že skoro zlikvidovali ťažký priemysel na Slovensku (a vyrobil tak opätovne karmický dlh Čiech voči Slovensku). Do akej miery to vyrovnalo pomerné férové a tvrdé rokovanie medzi Mečiarom a Klausom o rozdelení republiky - možno sme si kvit, možno nie - zatiaľ neviem. Klausovi a Mečiarovi môžme ďakovať aj za pokojné rozdelenie ČSFR a teda nápravu spôsobu rozchodu našich národov rozbitím 2.ČSR - správne riešenie matrice 15.3.1939.
Revanš českej strany (Prahy) ani nie tak za Slovenský štát/republiku (1939 - 1945) ako za Slovenské národné povstanie v podobe čistiek 50-tych rokov. O tom je predovšetkým tento príspevok https://ksb-csr.net/threads/egregorialno-matricne-udalosti.380/page-18#post-26431, kde som naznačil (a bol som zvedavý, či si to niekto všimne (@Um áno)), že exilová vláda podporovala odboj na Slovensku, no po otvorení druhého frontu si ho viac nepriala, ba prípravy SNP doslova sabotovala, pretože v pláne bolo oslobodenie území ČSR západnými spojencami. A tak v revanši Prahy mnohí aktéri vzniku povstania aj z radov komunistov boli popravení a dlhodobo uväznení (nech vás nemýli to, že sa to udialo až po roku 1948 rukami akože "komunistov". Myslím si, že tento revanš a dlhodobé upieranie rovnoprávneho postavenia Slovenska v rámci povojnovej ČSR a ČSSR si Česi karmicky odpykali inváziou v 1968 - intervenčný zásah vyvolalo konanie čsl. vlády pod vedením A.Dubčeka - Slováka.
Aj z vyššie uvedeného dôvodu nemohlo povojnové usporiadanie pokračovať na tradícii Slovenskej republiky, ale na tradícii Československa, navyše karmou a biľagom Slovenska bolo vypovedanie vojny Sovietskemu zväzu a najmä vyslanie vojsk vo východnom ťažení. Slovensko za to zaplatilo a karmicky to vyrovnalo jak obeťami počas SNP, tak obeťami počas Karpatsko-duklianskej operácie.
Čo sa týka znakov a prejavov fašizmu Slovenskej republiky z rokov 1939-45, tak novodobá Slovenská republika ich opakovala jak vo vnútropolitickej sfére tak v zahraničnej sfére povolením preletu lietadiel NATO pri bombardovaní Juhoslávie, vstupom do NATO, ožívaním symbolov Slovenskej republiky rokov 1939-45 a nacistickou symbolikou v podaní Kotlebovcov a ďalších, verbálnou podporou kyjevskej chunty predošlými vládami, terajšou p-rezidentkou a opozíciou, a predovšetkým zbraňami za ministrovania J.Naďa. Vyslanie vojsk sa, chvála Bohu, zatiaľ nezopakovalo a nezopakuje.
Čo sa týka reakcií národa na vyššie uvedené aktivity, tak sú to mierové pochody, odopretie výkonu služby, odsúdenie fašistickej symboliky v podaní M.Kotlebu a jak verbálne tak konkrétne kroky predstaviteľov terajšej vlády ohľadom vojny na Ukrajine, ktoré sú len odrazom vedomostnej a mravnej úrovne slovenskej spoločnosti.
Čo sa týka odsunov židov zo Slovenska , tak k tomu dve veci:
prvá - úloha židov v každej spoločnosti je definovaná charakterom činnosti a obrazmi Farlafa a Nainy z Puškinovej poémy Ruslan a Ľudmila (Stalin sa ich tiež snažil sústrediť na jedno miesto vytvorením pre nich autonómnej republiky),
druhá - bez deportácie židov zo Slovenska by nebolo možné ich vyhladzovanie v koncentračných táboroch - a to je neľudskosť človeka voči človeku, takže týmto spôsobom sa či už vedome, alebo nevedome, Slovensko podieľalo na ich vyhladzovaní, a to nielen vládne elity. Aj všetci arizátori na ich deportáciach mali osobný, zištný záujem. To, žeby vyhladzovaniu po potlační SNP židia neušli - by bola pre Slovensko karmicky vec iná - to by už bolo plne v réžii Nemcov. Vyzerá to tak, že Slovensko to splatilo aj v podobe prijatia utečencov z Ukrajiny - nielen deportácie, ale aj arizáciu.
A prečo toto dlhé odbočenie?
Pretože 20.3.2024 sa tragická dopravná nehoda udiala na juhu Slovenska medzi Figou a Bátkou: 79 ročný vodič osobného auta (Volkswagen Bora) vošiel do protismeru a zrazil sa s kamiónom (jeho vodič rozprával na kameru maďarsky), 79 ročný vodič následne zomrel; a identická nehoda sa stala aj na severe Slovenska, Košťany nad Turcom, kde sa tiež 79 ročný vodič osobného auta Škoda zrazil s kamiónom. Nehodu neprežil.
79, 7+9=16, 1+6=7
7 - biblický projekt a oficiálne bola Slovenská republika rokov 1939-45 kléro-fašistickým štátom
2024 - 79 = 1945 ...a Košický vládny program
"Program novej československej vlády Národného frontu Čechov a Slovákov (čes. Program nové československé vlády Národní fronty Čechů a Slováků), známy ako Košický vládny program (skratka KVP, čes. Košický vládní program) alebo Košický program (čes. Košický program)[1] bol programový dokument vyhlásený na prvej plenárnej schôdzi vlády Národného frontu Čechov a Slovákov 5. apríla 1945 v Košiciach, de facto prijatý 29. marca 1945 ako výsledok rokovaní politických predstaviteľov budúceho Národného frontu na veľvyslanectve ČSR v Moskve prebiehajúcich od 22. marca."
Tak ako budúcnosť povojnového Slovenska v mnohom určil KVP, a predovšetkým obnova na tradícii ČSR, tak terajšie prezidentské voľby tiež v mnohom určia budúcnosť Slovenska (tiež v predvečer konca vojny), lenže tentokrát v pokračovaní tradície samostatného Slovenska, tradície bez kléro-fašizmu rokov 1939-45 a jednostranného vyhlásenia vzniku Slovenského štátu - rozbitia ČSR, v pokračovaní tradície na vzniku Slovenskej republiky, vzišlej z pokojného a mierového rozdelenia spoločného štátu rokovaním dvoch mužov, ktorý nabrali odvahu zobrať na seba zodpovednosť za osud svojho národa (to preto pre ozrejmenie to dlhé odbočenie do minulosti), tradície, ktorá odmietla novodobú podobu fašizmu i renesanciu kléro-fašizmu vlastnej minulosti.
Budúcnosť strednej Európy je pre najbližšie roky v podobe úzkej spolupráce a blokového usporiadania samostatných národných štátov. Nechoďte proti tomu, tragicky narazíte.
 
Pokud se někdo pokouší naše národy rozdělovat, tak se to před těmi, kteří se skutečně zabývají Koncepcí a rozumí jí, nepovede zahalit do sebelépe znějících zástěrek. Vždy se to tím bude táhnout jako červená niť. Ostatně se to už projevuje i v tom, co někdo neustále „potřebuje řešit“. Tady už se lépe hodí to Моя хата с краю. A v tomto svém domečku si to pěkně zařídím a bude mi hej, hlavně aby mi do toho nikdo nekecal a já se mohl bít v prsa, jak jsem šikovnější než ti okolo mne. Bohužel se obvykle ukáže, že tím domečkem byla kajuta na Titaniku…
 
A jak si myslíš, by bylo správné z pohledu NHR?

Já, kdybych dostal tu zbraň, zabil bych toho, kdo mi tu zbraň dal a poručil zabit souseda.
A co ty?
A čo by urobil v tejto situácii Stierlitz? Bol by osožnejší Vlasti ak by sa nechal zabiť a nezabil jedného človeka? Alebo by bol osožnejší, ak by zabil jedného človeka, zachoval svoje maskovanie a zachránil by tisíce svojou prácou v nepriateľskom štábe?

Ja by som sa tiež rozhodol podľa toho, o koho by sa jednalo, koho by som mal zastreliť. Ak by boli moje šance bojovať skryte proti Nemcom mizerné, tak by som sa radšej nechal zabiť. Ale ak by som mal možnosti skryte bojovať proti Nemcom, tak by som prijal hriech zabitia jedného človeka, aby som zachránil oveľa väčšie množstvo ľudí a hlavne pracoval na sabotovaní činnosti Nemcov.
A v prípade, ak by niekde niekedy hrozil zánik Národa, to by som nedopustil v žiadnom prípade. Nie som až tak dokonale historicky gramotný, aby som vedel posúdiť vtedajšiu dobu. Ozaj by ma zaujímalo, aké boli vtedy možnosti, aké nálady obyvateľstva, reálne informačné pole, ako vyzerali tendencie vývoja, ak by sme boli proti rozpadu ČSR.
 
A čo by urobil v tejto situácii Stierlitz?
Sice nevím, co by měl Stierlitz zjišťovat na ukrajinské vesnici, ale i kdyby se tam v důsledku bystrého úsudku svého velení v té situaci ocitl, tak pořád může hrát Hurvajze a střelit se vlastní nešikovností do nohy.
 


Zdroj: https://youtu.be/LyaKNMt-rCE?si=OKkf3yTbzwuRCU37


Ako znie jeden zo zakladnych postulatov KSB... vsetky procesy prebiehaju podla miery chapania a mravnosti vsetkych zucastnenych. Chapanie nie je nikdy 100% a preto je clovek obdarovany intuiciou a mravnostou. Mohli by vznikat vojny a genocidy, ak by mali ludia volu ako J.Schulz? Obycajny vojak, ktory nepoznal globalne suvislosti ale vedel ake zlo pachaju jeho sukmenovci. Mozno bol do vojny stupencom hitlerizmu, ak by nemci chapali do akej role ich globalne riadenie postavilo tak by sa narodny socializmus uberal celkom inym smerom, ak by prejavili volu a mravnost ked uz islo do tuheho tak to nezajde ku genocide 30 milionov slovanov, vo vojne su silne manevre takmer nemozne ale ista cast elity sa nasla, ktora chcela zlikvidovat Hitlera.
Marxizmus mal zlikvidovat Rusko a aj by sa to podarilo keby bolsevici neprejavili volu, chapanie toho do coho ich chce globalne riadenie namocit, preto zvitazil v konfrontacii internacionalny socializmus nad nacionalnym.
Kto oplyva rozlisenim nemoze vinit cechov a slovenov(slovak je hanlive pomenovanie) za to ze nezabranili scenarom troch svetovych vojen(tretia sa kvoli jadrovym zbraniam nerealizovala), za genocidu organizovanu nadrabinatom, za ponizenych a sfanatizovanych nemcov, dnes ukrajincov... vinu si samozrejme nesieme, lebo sme globalizaciu prenechali druhym, hlavne teda Rusko ako matka slovanskych narodov ale ti na to doplatili vzdy najviac.
 
A čo by urobil v tejto situácii Stierlitz? Bol by osožnejší Vlasti ak by sa nechal zabiť a nezabil jedného človeka? Alebo by bol osožnejší, ak by zabil jedného človeka, zachoval svoje maskovanie a zachránil by tisíce svojou prácou v nepriateľskom štábe?
Vidím, že jsme dohnali situaci ke stavu ad absurdum. A začalo to z nešťastného podáni nicku Um na můj výčet mravních zkoušek, kterým podrobily slovenský národ v době vzniku 1 Slovenského státu.
Dobre, dal si tu jasný príklad. Povedzme, že Nemci obsadili celé Rusko ako posledné na planéte. A chodia od domu do domu a každému dávajú na výber tak ako si popísal. Teraz dali zbraň do ruky tebe. Ako by si sa zachoval alebo aké si myslíš, že je správne riešenie v mantineloch možností ktoré si popísal?
Přitom, podstata toho, co jsem řekl dříve a která se v diskuzi zcela rozmyla byla v tom smyslu, že nejde uvažovat tak, že ve jménu záchrany vlastního národa napadnu souseda, který mě v ničem neohrožuje.
Ohrožoval snad SSSR Slovensko v roce 1941?

Příklad, jak probíhala ukrajinizace jsem uvedl pro lepší pochopení , jak lámali mravnost ruských lidí a co se nakonec stalo s mravnosti těch, kdo v sobě Rusa zabili, a s národem. který na té pokažené mravnosti vybudoval kvazistát. Paralely v současnosti vidíme na Ukrajině.
44 milionů lidí jsou buď roztroušeny po světě nebo hynou na frontě a hnijí v zákopech, nebo už leží na hřbitovech.

Ten narativ, že ve jménu záchrany vlastního národa zle napadnout jiný národ je nebezpečný tím, že takhle uvažuje celá západní elita. Akorát, elitě nejde o žádný národ, ale o záchranu sebe milované.
A jednání podle tohoto narativu vede ne k záchraně jednotlivých národů, ale k zahubení všech národů planety.
 
Naposledy upravené:
Naspäť
Top Bottom