Správy z Čiech 2024

"Traduje sa, že v sobotu večer po desiatej vyrazila z Prahy vládna delegácia, aby boli prítomná veľkolepej oslave nového progresívneho prezidenta. Údajne tam mal sedieť samotný český premiér Fiala. Keď sa po ceste dozvedeli, že tí debilní Slováci svojimi hlasmi úplne pokazili krásny ďermokratický plán, otočili sa naspäť
😂


Správa sa overiť nedá, ale spomínate si na vašu Jaternicu, ako sa "čírou náhodou" ocitla v Prahe na oslave jenerála präsidenta?"

Zdroj: Telegram @Miro_Del
 

Stát se musí omluvit SPD, rozhodl soud​


Stát se musí omluvit SPD za to, že ji vnitro spojilo s xenofobií a předsudečnou nenávistí, rozhodl ve středu Obvodní soud pro Prahu 7. Proti rozsudku se lze odvolat.

Ministerstvo vnitra ve zprávě o extremismu za rok 2020 uvedlo, že nejvýznamnějším uskupením mezi „extremistickými skupinami s dominujícím xenofobním prvkem“ je hnutí SPD.
Hnutí se proti zařazení ohradilo a rozhodlo se bránit soudní cestou a Obvodní soud pro Prahu 7 mu dal za pravdu. Ministerstvo vnitra zváží odvolání.
„Prokázalo se, že SPD je legitimní demokratický subjekt,“ tlumočila reakci na verdikt předsedy SPD Tomia Okamury mluvčí hnutí Barbora Šťastná.
Tehdejší ministr vnitra Jan Hamáček (SOCDEM) odmítl, že by došlo ke zneužití výroční zprávy v politickém boji, jak tvrdil předseda SPD Tomio Okamura.
 

Sbírka na fakultní nemocnici? Zoufalé, ale vypovídající, říká komentátor​

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/...&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
"Zaměstnanci Thomayerovy nemocnice prostřednictvím veřejné sbírky na portálu Donio upozornili na tristní stav své Pediatrické kliniky. Chtěli vybrat 360 tisíc na studii k plánu výstavby nového pracoviště, sbírku ale nakonec ukončili předčasně. Nemocnice slíbila, že studii zaplatí ze svého."

Stav dětského oddělení Thomayerovy nemocnice je skutečně vypovědí o stavu řízení liberálně "demokratické" ČR (o skutečných prioritách řízení). Viděl jsem to tam na vlastní oči a potvrzuji názor zaměstnanců.

"Nadační fond Davida Švestky, za kterým stojí zaměstnanci Pediatrické kliniky Fakultní Thomayerovy nemocnice, vybíral 360 tisíc korun na studii ke stavbě nového pavilonu, který by přinesl lepší podmínky pro léčbu dětí v zařízení. Prosbu podpořili fotografiemi současné budovy, která je v neutěšeném stavu. Část oken podle zdravotníků netěsní, v některých chybí okenní tabulky. Samotné prostory jsou temné a depresivní."

Děti jsou budoucností tohoto národa, uvědomuje si to v tomto státě někdo? Fakultní nemocnice by měla být špičkové vědecké pracoviště s odpovídajícím zázemním pro personál a pacienty (obzvlášť když se jedná o dětské pacienty). Předchozí vládní garnitura podporovala alespoň důchodce (mladí je také moc nezajímali), ta současná už podporuje jen válku proti Rusku.
Je potřeba to změnit, začít podporovat to, co je skutečně důležité. Oceňuji iniciativa zaměstnanců TN.
Kdo se tématu mladých ujme v politice? Je to důležité kritérium/ukazatel toho, kdo to s budoucností státu a národa myslí doopravdy dobře.
 

Vyloučení Svobody ze sekty​

09. 04. 2024 - EB
Dva týdny poté, co soud pravomocně rozhodl, že Ústav mezinárodních vztahů Praha zřízený Ministerstvem zahraničních věcí České republiky nezákonně propustil bývalého prvního náměstka ministra zahraničí Petra Druláka za nesprávné názory, ministr životního prostředí Petr Hladík chce zase vyloučit exministra zahraničí Cyrila Svobodu z KDU-ČSL ze stejného důvodu. Vedení KDU se tím dnes bude zabývat. Když místní brněnská organizace ČSSD v listopadu 2017 vyloučila aktivistu Jakuba Patočku za nesprávné názory, tehdejší premiér Bohuslav Sobotka řekl: „Pokud tahle politika bolševické netolerance v sociální demokracii zvítězí, stane se z ní nevolitelná sekta.“ Sobotkova strana se právě těsně prosadila v parlamentních volbách v říjnu 2017 se 7,27 % hlasů a ve volbách v roce 2021 se skutečně stala nevolitelnou se 4,65 % hlasů. Listina základních práv a svobod lidem samozřejmě zaručuje právo na jejich názory a také zakazuje jakoukoli výlučnou státní ideologii či náboženství. KDU a její koaliční partneři se nebezpečně blíží tomu, aby se stali ještě volitelnou, avšak protiústavní sektou.
 
Naposledy upravené:

Libeňský most spadl jak domeček z karet. Nový bude pravděpodobně za dva roky​

https://minutovezpravy.cz/clanek/li...-z-karet-novy-bude-pravdepodobne-za-dva-roky/

Zpráva o stavu infrastruktury Libeňského mostu (Praha) - matričně přeneseno na stav našeho státu (viz. důležitost mostů a dopady jejich pádů po celém světě).

Toto se píše ve výše uvedeném článku:
Kvůli nevyhovujícímu technickému stavu začala dnes ráno demolice Libeňského mostu, který spojuje oba břehy Vltavy. Do konstrukce stavby se dnes zahryzla těžká technika, ovšem samotný most šel k zemi mnohem snáze a rychleji, než se počítalo. Tato skutečnost ukázala, že byl jeho stav mnohem horší, než se původně soudilo.

Libeňský most se dnešním dnem začíná konečně nahrazovat mostem novým. Těžká technika tak od rána demontuje most z Boudníkovy ulice. „Konečně se s mostem začalo něco dělat, tak aby byl bezpečný a jednoho dne tu stál most nový,” řekl starosta Prahy 8 Ondřej Gros (SPOLU pro Prahu).
Most nechala Technická správa komunikací hlavního města Prahy zavřít letos v lednu, kdy mrazy ještě zhoršily rozsah poškození mostu. O jeho demolici se uvažuje už od roku 2014. Proti se ale tehdy postavila různá občanská sdružení i někteří politici, kteří usilovali o to, aby most byl prohlášen kulturní památkou.

Možný výklad: 2014 začala válka na UA. Most spojuje západní a východní břehy Vltavy. Koalice SPOLU prosazuje demolici spojnice na místo její rekonstrukce. Již dnes je však zcela jasné, že most bude muset být obnoven. Spojení bude přerušeno podle odhadu na 2 roky (to je cca konec volebního období SPOLU).


Při havarijním stavu silničáři zboří část Libeňského mostu a postaví novou
Zdroj: https://www.idnes.cz/praha/zpravy/m...hansky-ostrov.A240125_191642_praha-zpravy_svm
Tady je k tomu upřesňující článek. Nejedná se o demolici celého mostu, jen jeho části - inundačního mostu (ochrana proti záplavám). Spojení nebylo zcela přerušeno.
"Následně by Technická správa komunikací (TSK) zahájila stavbu nového inundačního mostu, která potrvá 15 měsíců. Práce neovlivní provoz na mostu přes Vltavu, který je památkově chráněný. Ve čtvrtek to řekl generální ředitel TSK Jozef Sinčák. Odbornou skupinu tvoří projektanti, odborníci z Kloknerova ústavu Českého vysokého učení technického v Praze a Vysokého učení technického v Brně a zástupci TSK a zhotovitele."
TSK před dvěma týdny kvůli závadě způsobené mrazy uzavřela inundační most pro tramvaje, pěší i cyklisty. Odborníci objevili závady na vrcholovém kloubu. Klouby zajišťují přenos sil z mostní konstrukce do podpěr, pilířů. Most v části přes Vltavu nevykazuje zásadní problémy a není potřeba jej uzavírat.


Libeňský most je uzavřený kvůli technickému stavu jedné jeho části. (12. ledna...
Uzavřený Libeňský most v Praze (11. ledna 2024)

Libeňský most je soumostí tvořené šesti mosty a byl postaven podle návrhu architekta Pavla Janáka v roce 1928 (11). Most nebyl nikdy opravován a je ve velmi špatném stavu.

Doplňující výklad:
http://www.praha1929.cz/praha/liben.html
Pověsti o Libni sahají sice v nejstarší doby české, v léta, kdy kněžna Libuše moudrostí svoji spravovala zemi. I výklad o původu pojmenování jest různý. Jedni vykládají vznik jména od slova Ljuben = ljubiti, jiní od "libého místa" (zátiší) a pod. Jméno Libně existuje od r. 1030, ač staré hrobní nálezy dokazují daleko větší stáří Libně. Obec Libeň trvá od počátku 14. století. Prvé písemné záznamy o Libni jsou z r. 1039 (13), 1090 (1), 1100 (11).


Po dlouhých odkladech a blokaci ze strany současného protinárodní režimu, byla zahájena celková rekonstrukce soumostí (vztahů s sousedními státy - V4, potenciálně i více, třeba V6).
 
Děti jsou budoucností tohoto národa, uvědomuje si to v tomto státě někdo? Fakultní nemocnice by měla být špičkové vědecké pracoviště s odpovídajícím zázemním pro personál a pacienty (obzvlášť když se jedná o dětské pacienty). Předchozí vládní garnitura podporovala alespoň důchodce (mladí je také moc nezajímali), ta současná už podporuje jen válku proti Rusku.
Je potřeba to změnit, začít podporovat to, co je skutečně důležité. Oceňuji iniciativa zaměstnanců TN.
Kdo se tématu mladých ujme v politice? Je to důležité kritérium/ukazatel toho, kdo to s budoucností státu a národa myslí doopravdy dobře.
Já dělám ve stavebnictví a vím, že za Babiše se začalo mnoho nemocnic rekonstruovat. Začaté projekty musí tahle vláda dodělat, ale tam kde se ještě za Babiše nezačalo s rekonstrukcí, tak to současná vláda odložila.
Velké stavební firmy si stěžují, že se všude dodělávají staré projekty, ale nové se nerozjíždějí.
 

Fajt: Za výstavou pokladu v Německu kuriózně stojí krok Zemanovy kanceláře​

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/...kuriozne-stoji-krok-zemanovy-kancelare-249472

Článek je reakce na nespokojenost s výstavou pokladu v Drážďanech. Kromě kritiky Zemana a pronárodní opozice obsahuje chválu pražské svatovítské kapituly a odkaz na středověkou spolupráci se Saskem, která má být, jak je naznačeno, jedním ze základních kamenů naší "moderní" západně/křesťansky/katolicky orientované státnosti. Tak jsem to tedy pochopil já, možná se mýlím. Jeden ze základů českého království to byl, to se nedá popírat. Druhým pilířem byla opora v ještě starší cyrilometodějské východní misii a třetím vlivem byla přítomnost Židovského etnika. Tam asi směřoval komentář Dominika Duky: Především kultura a civilizace Evropy od starověku vytváří naše společenství. Ve střední Evropě jsou to Němci, Slované, Židé.

Fajt uznává (zmiňuje) pouze jeden směr - viz jeho postoj ke kritikům výstavy: Kritické hlasy zaznívají, pokud se nepletu, zejména od zástupců extrémně nacionalistického a populistického politického spektra. Pro mě je nadmíru úsměvné, že o potřebě návratu sakrálních památek z pražské katedrály hovoří ateističtí politici, jakými jsou Tomio Okamura nebo Jaroslav Foldyna, kteří donedávna s největší pravděpodobností neměli ani představu o tom, co to vlastně Svatovítský poklad je. A nemají ji ani dnes.

Rozhodne to posloužilo jako reklama - upoutání pozornosti k pokladu a potažmo k církvi, které se v porevolučním liberálně "demokratickém" období v Čechách nedaří. A také k diskusi o základech a postavení našeho státu, které se dnes otřásá v těchto svých základech.
Snad to napomůže k tomu, že se část národa vzpamatuje. Duka to tak pravděpodobně zamýšlel.
 
Fajt: Za výstavou pokladu v Německu kuriózně stojí krok Zemanovy kanceláře
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/...kuriozne-stoji-krok-zemanovy-kancelare-249472
Děkuji, za další informace k vystavovanému Ostatkovému kříži a Svatovítského pokladu v Drážďanech.
Nadpis článku na Seznamu je nepřekvapivě zavádějící. Má vzniknout dojem, že za výstavu je zodpovědná Zemanova kancelář, což článek vyvrací.

Když si to shrneme za vývoz do Německa na osudné výročí je tedy zodpovědna Metropolitní kapitula a pražské arcibiskupství. Nejvyšším představitelem je, pokud to dobře chápu pražský probošt.
Zde je přehled kontaktů a notoricky známé první jméno pražského probošta.

Veřejnosti nebylo známé, že Svatovítský poklad byl na pražském hradě trvale vystavován. Bylo by zajímavé, slyšet od bývalého prezidenta M. Zemana, proč výstavu nadále nepodporoval.

V tuto chvíli petice za navracení pokladu zpět do Čech podepsalo 5525 lidí. Což se mi nezdá mnoho.

Pozitivum vidím v tom, že ke kříži i kompletnímu Svatovítskému pokladu se od skandálu upnulo mnoho pozornosti a myslím, že tím se relikvie energeticky nabíjejí a opravdu se dostávají více do povědomí Čechů.
 
Naposledy upravené:

Fajt: Za výstavou pokladu v Německu kuriózně stojí krok Zemanovy kanceláře​

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/...kuriozne-stoji-krok-zemanovy-kancelare-249472
Z článku:
"Tento pro obě strany veskrze symbolický termín byl domluven na základě jednání mezi hlavním organizátorem výstavy, drážďanskou Kanceláří saského premiéra a pražskou Kanceláří prezidenta republiky. V jednání bylo termínů několik, tento se ale z mnoha hledisek jevil jako nejvhodnější."
 
Na facebooku mě upozornili na článek z 3.dubna:

Je to nesmysl. Zákaz sběru klestí bez souhlasu nebude, otočilo ministerstvo
Návrh vlastního úřadu, podle kterého by se mohlo lesní klestí sbírat jenom se souhlasem majitele lesa, označil ministr zemědělství Marek Výborný za nesmysl. Po jeho zveřejnění na iDNES.cz uvedl, že nařídil, aby se z návrhu novely lesního zákona tato zamýšlená novinka vyřadila.
„Tohle je opravdu nesmysl. Byl to požadavek vlastníků, nicméně těžko by to bylo kontrolovatelné. Už jsem vydal pokyn to z návrhu vyndat. Honit kempaře se dřevem na opečení buřta nebo babičku s klestím na zádech fakt nechci. Ať se každý chová rozumně,“ napsal na sociálních sítích ministr.
https://www.idnes.cz/ekonomika/domaci/lesy-zemedelstvi-vyborny-klesti.A240403_154859_ekonomika_drh
 
Vláda vyhlašuje záměr prolomení bankovního tajemství a zkouší, co vše si necháme líbit.
Nejdříve lidé pobírající dávky v hmotné nouzi a nakonec, když už to tak pěkně funguje, tak všichni bez rozdílu? Ale i tak by si asi "pan" Jurečka představoval, že někteří si budou rovnější.:


Kolik jste poslali, komu a za co? Banky mají povinně posílat státu detaily transakcí​

Povinnost bank předávat úřadům práce informace o klientech dostává konkrétnější obrysy. Kdo bude žádat o některé dávky, měl by podle nového návrhu prováděcí vyhlášky počítat s tím, že banka úřadu musí na vyžádání poskytnout detailní výpis transakcí za poslední tři měsíce. Naplňují se tak některé dřívější obavy kritiků, kterým vadilo příliš široké a nezdůvodněné vymezení, které ministr Marian Jurečka (KDU-ČSL) „přilepil“ do zákona skrze pozměňovací návrh. Ministerstvo práce si však trvá na svém vysvětlení: jde jen o digitalizaci a urychlení stejného procesu.
 
Naposledy upravené:
Je to nesmysl. Zákaz sběru klestí bez souhlasu nebude, otočilo ministerstvo
Bez-strukturní řízení v praxi.
Ten článek "Vracíme se do doby „císaře pána“?" dle mě hodně pomohl. Chytil docela vítr (začal se šířit). Elitáři si nechtějí pálit prsty, takže šikovný článek, který v obyvatelstvu správně vyzní může konat divy. Výborně!
 
Bez-strukturní řízení v praxi.
Ten článek "Vracíme se do doby „císaře pána“?" dle mě hodně pomohl. Chytil docela vítr (začal se šířit). Elitáři si nechtějí pálit prsty, takže šikovný článek, který v obyvatelstvu správně vyzní může konat divy. Výborně!
Spíš asi zafungoval článek na iDnes, který na to upozornil. Ten můj článek vyšel o den později než přišlo vyjádření Výborného. Ale čím víc článků, tím líp. Poslala jsem Výbornému odkaz na článek v mailu.
 
Tak budeme mít bezpečnostní dohodu s Ukrajinou. Pávek to domluvil se Zelím.
Vrchní velitel vyjmenoval povinnosti ČR na Ukrajině podle důležitosti:
1 Zajištění munice
2. Zajištění protivzdušné obrany
3. Zajištění elektrické energie
Dále se uvádí, že další povinnosti budou dodatečně stanoveny do podpisu a že pro každou zemi jsou odlišné. Jinými slovy seznam už je dávno na papíře.
A bude konečný, nebo klouzavý seznam povinností pro obyvatele ČR zveřejněný?
 

Odstřel celé TOP 09 a rána Fialovi s Lipavským. Zeman zúčtoval v televizi​

Petr Fiala začátkem ledna přerušil mezivládní konzultace české a slovenské vlády, a sice proto, že se slovenský ministr zahraničí Blanár setkal se svým ruským protějškem Lavrovem. Přerušení vztahů podle Miloše Zemana česko-slovenským vztahům uškodilo. „S ruským šéfem diplomacie Sergejem Lavrovem se setkal kdekdo, například polský ministr zahraničí Radosław Sikorski. Takže tohle je dost trapná výmluva,“ řekl Zeman ke krokům Fialovy vlády.

„To přerušení konzultací považuji za pokračování v sérii ostud v naší zahraniční politice, které začaly zrušenou návštěvou premiéra Fialy v Nigérii, zrušenou návštěvou ministra Síkely v Saúdské Arábii atd. Prostě naše zahraniční politika je svým způsobem primitivní, naivní a laická,“ zhodnotil bývalý prezident.

Zeman k nově zvolenému slovenskému prezidentovi Peteru Pellegrinimu uvedl, že jej očekává ve své pražské prezidentské kanceláři, kde s ním plánuje hovořit o výkonu prezidentské funkce. „Podle mého zde hlavním tématem je nenechat se zblbnout a nebýt loutkou v rukou těch druhých – loutkovodičů,“ řekl exprezident s tím, že u zkušeného Pellegriniho toto však jistě nehrozí.

Miloš Zeman se účastní víkendového sjezdu SPD, kam byl pozván. „Protože SPD je strana, která má zhruba desetiprocentní podporu občanů, to je v politice hodně, tak jsem považoval za samozřejmé této žádosti vyhovět a účastnit se sjezdu,“ podotkl.

Na otázku, jaká z politických stran je mu aktuálně nejvíce sympatická, uvedl: „Kdybyste se mě zeptal, která je nejméně sympatická, to by byla velmi snadná odpověď – TOP 09. Pokud jde o nejvíce sympatickou, to je jako si vybrat mezi čertem a ďáblem, neumím odpovědět na tuto otázku,“ odpověděl Miloš Zeman.

Prozradil také, zda je podle něj Rusko hrozbou: „Rusko, bohužel, po Gorbačovově epoše, která vypadala, že by mohla být normální evropská země, se vrátilo k imperiálním ambicím a ke vzpomínkám na bývalý Sovětský svaz. Já se stále ještě nevzdávám naděje vtáhnout Rusko do Evropy, ale to by samozřejmě znamenalo novou politickou garnituru, ne tu současnou,“ sdělil bývalý prezident Miloš Zeman.
 
Vrchní velitel vyjmenoval povinnosti ČR na Ukrajině podle důležitosti:
1 Zajištění munice
2. Zajištění protivzdušné obrany
3. Zajištění elektrické energie
Dále se uvádí, že další povinnosti budou dodatečně stanoveny do podpisu a že pro každou zemi jsou odlišné. Jinými slovy seznam už je dávno na papíře.
A bude konečný, nebo klouzavý seznam povinností pro obyvatele ČR zveřejněný?
Iniciativa trojmoří pod řízením Anglosasů = v nejlepším případě sanitární koridor oddělující Evropu od Ruska, nová železná opona. Na úkor nesvéprávných nesuverénních států jako je ČR bude udržován konflikt na UA, jak dlouho to jen půjde. Ekonomické vyčerpání, pokles životní úrovně, sociální nepokoje, nestabilita - to vše jen nahrává případnému rozšíření války hlouběji do Evropy - což je vlhký sen Anglosasů.
Lidé mají právo vědět, co bude obsahem této smlouvy s UA. K čemu nás, proti naší většinové vůli (troufám si tvrdit, že pumpování našich omezených zdrojů do UA podporuje málokdo), p_rezident hodlá zavázat?
 
Pozitivum vidím v tom, že ke kříži i kompletnímu Svatovítskému pokladu se od skandálu upnulo mnoho pozornosti a myslím, že tím se relikvie energeticky nabíjejí a opravdu se dostávají více do povědomí Čechů.
Ešte pridám pár informácii ohľadom osob spojených s výstavou, dá sa dlho hľadať, je toho dosť aj na internete, ale možno tento nástin bude postačovať na vytvorenie si aspoň kontúr situácie, pravdepodobne sa nejedná o náhodné spojenie osob s cieľom vytvoriť nenápadnú výstavu:
J. Fajt bol odvolaný z funkcie riaditeľa Národnej galérie v Prahe ministrom kultúry A. Staňkom (r. 2019), na Fajta boli podané dve trestné oznámenia, Staněk svoj krok zdovodnil údajným hospodárským pochybením Fajta vo funkcií, v máji 2020 polícia zastavila Fajtovo stíhanie a trestné oznámenie odložila. Prezident Miloš Zeman odvolal Staňka z funkcie ministra kultury v polovici r. 2019 s tým, že očakáva, že obe podané trestné známenia na Fajta budú pečlivo prešetrené. Minister Zaorálek sa nakoniec Fajtovi ospravedlnil.
J. Fajt teda nezabudol na zúčtovanie s Milošom Zemanom, aj keď v roku 2020 Najvyšší správny súd zamietol kasačnú sťažnosť, ktorú podal prezident Miloš Zeman v spore o menovaní J. Fajta profesorom. "Zeman mezi důvody odmítnutí vyčítal Fajtovi jeho údajnou žádost, aby mu banka prostřednictvím sponzorského daru poskytla doplatek k platu ředitele Národní galerie. Později doplnil, že Fajt předložil univerzitě v řízení o jmenování profesorem nepravdivé i zavádějící informace".
V roku 2021 sa J. Fajt stáva vedúcim medzinárodných vzťahov Štátnej zbierky umenia v Drážďanoch, na jej stránkach je Fajt uvedený ako česko-nemecký historik. Od roku 2019 vedie Jiří Fajt pražskou pobočku Leibnizova inštitútu pre dejiny a kultúru východnej Európy (GWZO). Okrem vyzdvihnutia pozitív a prínosov Fajta (a naopak - kritiky na Fajtovo posobenie v čele NG neni málo: http://virtually.cz/journal/?q=doc-jiri-fajt-narodni-galerie-v-praze-hrichy-patera-hermana&page=28) okopírujem ešte zo stránok Fajtovo vyhlásenie „Jsem velmi rád, že jsem byl jmenován do SKD. Se Saskem mám intenzivní profesionální styky již více než 20 let. Za mého působení v Praze sousedské vztahy mezi Saskem a Českou republikou vytvořily úžasné projekty spolupráce, které jsem inicioval s kolegy z SKD". Áno, o tom, že kontakty so zahraničím sú pre J. Fajta doležitejšie ako práca pre "český dvorek" sa zmieňuje aj autorka článku tu "...Doc. Jiří Fajt se přece nebude zajímat o dílo nějakého Františka Xavera Tkadlíka, prvního českého ředitele Akademie výtvarných umění v Praze, nebo o nějakou rodinu Mánesů, natož aby jejich tvorbě ponechal tak nádherné a lukrativní místo. Má přece skvělé mezinárodní konexe, takže do Prahy přivede Francescu von Habsburg, a české umění 19. století ať vezme třeba čert"... (citát z článku, na ktorý som dala vyššie odkaz). A na vysvetlenie, kto že to menoval J Fajta do funkcie riaditeľ NG - v roku 2014 ho inštaloval minister kultúry Daniel Herman... Zdá sa, že k problematike národného majetku spravovaného cirkvou nemá pán Fajt zas tak ďaleko, v roku 2015 vznikol Bohemian Heritage Fund (podporuje napr. národnú zbierku na Svatovítské varhany), no a jedným z členov je Daniel Herman, samozrejme Jiří Fajt, a čestným predsedom Dominik Duka. Nič nie je náhoda.
 
Naposledy upravené:
Zeman k nově zvolenému slovenskému prezidentovi Peteru Pellegrinimu uvedl, že jej očekává ve své pražské prezidentské kanceláři, kde s ním plánuje hovořit o výkonu prezidentské funkce. „Podle mého zde hlavním tématem je nenechat se zblbnout a nebýt loutkou v rukou těch druhých – loutkovodičů,“ řekl exprezident s tím, že u zkušeného Pellegriniho toto však jistě nehrozí.

Miloš Zeman se účastní víkendového sjezdu SPD, kam byl pozván. „Protože SPD je strana, která má zhruba desetiprocentní podporu občanů, to je v politice hodně, tak jsem považoval za samozřejmé této žádosti vyhovět a účastnit se sjezdu,“ podotkl.

Na otázku, jaká z politických stran je mu aktuálně nejvíce sympatická, uvedl: „Kdybyste se mě zeptal, která je nejméně sympatická, to by byla velmi snadná odpověď – TOP 09. Pokud jde o nejvíce sympatickou, to je jako si vybrat mezi čertem a ďáblem, neumím odpovědět na tuto otázku,“ odpověděl Miloš Zeman.

Prozradil také, zda je podle něj Rusko hrozbou: „Rusko, bohužel, po Gorbačovově epoše, která vypadala, že by mohla být normální evropská země, se vrátilo k imperiálním ambicím a ke vzpomínkám na bývalý Sovětský svaz. Já se stále ještě nevzdávám naděje vtáhnout Rusko do Evropy, ale to by samozřejmě znamenalo novou politickou garnituru, ne tu současnou,“ sdělil bývalý prezident Miloš Zeman.
Osobně po rozhovoru Zemana s Ficem považuju Zemana za extrémní nebezpečí. Teda ne přímo Zemana, ale tu moc co zastupuje. V rozhovoru řekl zcela dobrovolně a bez toho aby se ho na to kdokoliv ptal věci, které se snaží prosadit (Rusko, , Izrael apod.)a když teď čtu, že se chce setkat s Pellegrinim a Okamurou tak to vnímám, že chce zasít tyto myšlenky každému na koho narazí a tak to vnímám jako smrtelné nebezpečí pro každého kdo s ním mluví a nechápe o co mu skutečně jde. Ještě k tomu nedošlo a už teď cítím skryté manipulace a negativní energie. Je potřeba si uvědomit, že Zeman, a ti které zastupuje, nejsou žádní kamarádi, teď máme možná kousek společnou cestu likvidace 5ti demolice, ale jinak představují všeobecně pro lidi smrtelné nebezpečí.
 
Naspäť
Top Bottom