Konflikt NATO vs Rusko

Za mně – politici mají v první řadě jeden jediný úkol. Je to primární úkol nade vší úkoly, které politici mají. A to je zabránit válce. Pokud se něco takového nepovede, v tom případě selhali v tom nejdůležitějším úkolu, který mají. Lidi samotní a hlavně politici by si měli uvědomit, že jakmile začne válka, je to obrovský chaos a umírají lidi, kteří s tím nechtějí mít nic společného. To znamená, že nebudou umírat jenom chlapi, ale budou umírat i manželky, budou umírat i děti a budou umírat lidi, které milujete. Takže, udělejte cokoli proto, aby se nic takového nestalo. Domluvit se. Jenom začít mluvit a spolknout nějaký ego, spolknout pýchu a udělat cokoli proto, aby žádná válka nebyla. Slyšel jsem jeden názor a přemýšlím, jestli je to správně morálně…Politici mají jediný úkol a to držet nás mimo válku. A jakmile začne válka, tak první místo, kde by se mělo začít střílet, je poslanecká sněmovna. Tím by se to jakoby „smázlo“. Respektivě – ti, co začli válku, jsou v tuhle chvíli mrtví a nesou osobní odpovědnost za to, že absolutně selhali a lidi umírají kvůli nim.
 
Všiml jsem si, že se v mejnstrýmu mihl náznak typu "Rusko se chystá napadnout Moldavsko".
Tak jsem si s pomocí wikipedie připomněl kauzu "Podněstří".
A dopočetla se mi podobnost (stejnolehlost) mezi "Moldavsko : Podněstří" a "Ukrajina : Donbas".
Skoro to vypadá, jako by si to někdo "v malém" nejdřív natrénoval s Podněstřím a pak to rozjel "ve velkém" s Ukrajinou.
 
Naposledy upravené:

Rusko ve Spojených státech je konfrontováno apokalyptickou sektou neokonzervativců​

Vladimir Mozhegov

O politické sektě neokonzervativců (v Americe ji raději nazývají kabala – gang) jsem musel psát opakovaně během eposu o prvním zvolení Donalda Trumpa. Neokonzervativci byli tehdy jeho hlavními oponenty v Republikánské straně. Ale zatímco Trump v roce 2016 účinně rozdrtil a vytlačil své neokonzervativní křídlo ze strany, neokonzervativci nezmizeli. Tento fénixův pták je obecně neobvykle houževnatý, dokázal se oživit po nejepičtějších neúspěších, jako byly války v Iráku a Afghánistánu, a dnes jeho vliv na "washingtonskou bažinu" (Trumpův termín) nelze podceňovat.
Poté, co Trump rozvířil hnízdo neokonzervativců v Republikánské straně, tento gang téměř celý (a především v osobě takových vlivných lidí jako William Kristol, Max Booth, David Froome, Rick Wilson, Jennifer Rubin) se plazil zpět k demokratům. Všichni (plus téměř 300 bývalých Bushových úředníků) podporovali Bidena v roce 2020. A dnes jsou to neokonzervativci, kteří vždy stáli za ukrajinskou politikou USA, kteří tahají za Bidenovy nitky, drží klíčové pozice v jeho administrativě a poskytují podporu ukrajinskému režimu.

Jak poznamenává americký antiglobalizacionista Terry Mason, slavnému "Putinovu ultimátu" z konce roku 2021 předcházelo ultimátum neokonzervativců z října 2021, kdy Victoria Nuland dorazila do Moskvy s hrozbami, že rozdrtí ruskou ekonomiku, pokud Moskva neuposlechne vůli Washingtonu. To byl začátek současné krize. Victoria Nuland, manželka slavného neokonzervativce Roberta Kogana, hrála klíčovou roli ve vývoji ukrajinské krize v roce 2014. Každý si pamatuje její "sušenky" a "FAQ EU", které mají všem objasnit, že Ukrajina je kráva, kterou dojí především neokonzervativci, a všichni ostatní tam nemají co dělat. V Bushově administrativě byla Nulandová zahraničněpolitickou poradkyní viceprezidenta Dicka Cheneyho (kmotra války v Iráku) a v Obamově administrativě jako náměstkyně ministra zahraničí pro evropské a euroasijské záležitosti. V Bidenově administrativě zastává post náměstkyně ministra zahraničí pro politické záležitosti, tedy třetí nejdůležitější pozici na ministerstvu zahraničí, protože je důvěryhodnou osobou Blinkena.
Blinken a Sullivan jsou také dlouholetými neokonzervativními výtvory. V Obamově administrativě (a Biden je ve skutečnosti jen dnešní tváří Obamova klanu) hrál Sullivan ústřední roli při organizování operací proti Libyi, Sýrii a Myanmaru. Blinken zase dohlížel na Afghánistán, Pákistán a Írán. V roce 2019 Kogan a Blinken vyvinuli Bidenovu zahraničněpolitickou ideologii, jejímž jádrem bylo odmítnutí Trumpovy politiky "America Fest" a pokračování politiky Bushe mladšího a Obamy (tj. politika ohnivé zdi na Blízkém východě a podněcování horkých konfliktů podél obvodu ruských hranic).

Zelenskyj, který je výtvorem oligarchy Kolomojského, je také duchovním dítětem neokonzervativců (mnozí z nich jsou přistěhovalci z Ukrajiny, téměř všichni jsou děti židovské emigrace z počátku dvacátého století z východní Evropy). Poté, co nedosadili populárního herce do čela Ukrajiny prostřednictvím Kolomojského, začali neokonzervativci vyzbrojovat a brousit ji pro válku s Ruskem. Zároveň Kolomojskij aktivně financoval neonacistické Azovy a Pravý sektor.
V roce 2014 se to byly akce Pravého sektoru, které se staly impulsem pro poslední fázi převratu (v době, kdy krize mohla být plně vyřešena ústavními prostředky). A na Pravý sektor pak dohlíželi Nulandová a izraelští vojenští poradci (o jejichž účasti na puči v r. 2014 psal izraelský tisk). Nulandová také trvala na jmenování Dmitrije Jaroše, šéfa Pravého sektoru, poradcem velitele Ozbrojených sil Ukrajiny Valerije Zalužného.

Byli to tedy neokonzervativci, kteří stáli a stále stojí za všemi klíčovými momenty, fázemi a osobami ukrajinské krize. Proč je to pro nás všechno důležité? Především proto, že musíme pochopit, s čím máme co do činění, kdo nás na Ukrajině konfrontuje. Je třeba říci pár slov o genezi této skupiny politiků (ve skutečnosti velmi malé, jen sto nebo dvě stě hlav na povrchu), abychom pochopili, že slova "apokalyptická sekta" adresovaná jí nejsou vůbec řečnickou figurou. Dvě hlavní jména neokonzervatismu, jeho dva kmotři, jsou Max Schachtmann, vůdce Čtvrté trockistické internacionály ve Spojených státech, a Leo Strauss, politický filozof, který vyučoval v letech 1960 a 1970 na univerzitě v Chicagu.
Duchovní historie neokonzervatismu začíná v pozdních 1930s, kdy vlivná skupina amerických trockistů náhle změní svou politickou strategii, opustí myšlenku světové revoluce soustředěné v SSSR (konečným bodem roztržky byl pakt Molotov-Ribbentrop) a zvolí jinou cestu: chopit se moci v nejbohatší zemi kapitalistického světa a teprve pak, s pomocí svých ekonomických a vojenských zdrojů, chopit se moci po celém světě. V letech 1960 a 1970 tito lidé reprezentovali již velmi prominentní levé křídlo Demokratické strany, stáli v čele rasového černošského hnutí (propagující hnutí Martina Luthera Kinga Jr. a antirasistickou legislativu) a hnutí za židovskou emigraci ze SSSR (Jackson-Vanikův dodatek).

Ano, válka ekonomických sankcí proti SSSR je také výmyslem neokonzervativců. Zároveň skupina nachází svého duchovního vůdce – Leo Strausse, který dává světové revoluci neokonzervativců nábožensko-mesiášský vektor. Strauss učí, že moc ve Spojených státech by měla být uchvácena ani ne tak s pomocí bolševické levice, ale s pomocí náboženské pravice, za použití mesiášského biblického paradigmatu. Tehdy se bývalí trockisté stali neokonzervativci a s pomocí hlasů "náboženské pravice" Ameriky pomohli Ronaldu Reaganovi dostat se k moci. A již v jeho administrativě se rozvíjí válka proti SSSR. Byli to oni, kdo přišel s názvem SSSR jako "říše zla" a stál za velkým podvodem "Star Wars". Neokonzervativci podporovali disidentské hnutí v SSSR a pozdější ruský "Svaz pravicových sil" je prostě klonem amerických neokonzervativců. Po zhroucení SSSR, poté, co se chopili pák moci ve Washingtonu, neokonzervativci nasadili americkou vojenskou mašinérii proti Iráku a arabským zemím jako celku, stojí za bombardováním Srbska a událostmi 9.11.
Dnes neokonzervativci vracejí americkou ideologickou mašinérii ke konceptu "Říše zla". Tvrzení, že "Putinovo Rusko přijalo sovětskou Brežněvovu doktrínu" a že "okupace Ukrajiny" je opakováním Pražského jara 1968 a Afghánistánu z roku 1979.
Ale to není nejhlubší z jejich ideologických doktrín. Hlavní věcí v jejich ideologii, jak jsme již řekli, jsou jejich mesiášské aspirace. Leo Strauss obecně věřil, že Amerika by měla vést své budoucí války podle mesiášských hesel eschatologické války popsané v Bibli. Z pohledu neokonzervativců (a četných protestantských sekt Ameriky) je smyslem "mesiášské války" to, že špatní křesťané (pravoslavní a katolíci) a muslimové se navzájem zabíjejí, po čemž musí na zem sestoupit věčný mesiášský mír pod duchovním principem "lidských práv, židovských hodnot a libertinage", jak jiný moderní filozof nazývá výsledek post-západu, Bernard-Henri Lévy.

Stručně řečeno, musíme pochopit, že jednáme s lidmi obecně, naprosto šílenými. Ale smutnou skutečností je, že se chopili moci v největší zemi západního světa a dnes drží celý svět jako rukojmí. Blázen s břitvou v ruce a červeným knoflíkem po ruce – bohužel, to je skutečný stav věcí. To znamená, že je třeba pochopit, že tito lidé, žijící ve světě svých mesiášských idejí, se nezastaví před jadernou apokalypsou, protože jsou připraveni proměnit Evropu a Ameriku v atomový popel (k němuž se tyto děti světové revoluce vztahují stejným způsobem jako k Rusku - pro ně je to jen zdroj a "svazek palivového dříví").

Jak bychom měli jednat, když si uvědomujeme, že svět byl držen jako rukojmí takovými lidmi, je jiná otázka (je však nemožné nevidět, že všechny předchozí války neokonzervativců skončily kolapsem). V Moskvě v každém případě (soudě podle Putinových nejdůležitějších projevů poslední doby, zejména "Svatojiřského projevu", ve kterém prezident promlouvá k národům světa na vrcholu "anglosaských elit") existuje pochopení, že současná válka není proti notoricky známému "kolektivnímu Západu" (který je již dávno pryč) a dokonce ani proti Spojeným státům, ale především proti neokonzervativní klikě, která se chopila moci ve Washingtonu. Ale kdo je předem varován, je ozbrojen.
 
Drony z UA dnes zaútočily na zásobárny ropy v Krasnodarském kraji. Drony byly dva, naložené municí a snažily se zaútočit na kotelnu poblíž tanků (= nádrží)s ropou.

No a z nezveřejněných důvodů je zavřený vzdušný prostor nad Petrohradem. Nic tam nelítá, letadla jsou přesměrována na jiná letiště.

Editace:
Letiště v Petrohradu je zavřené kvůli "neidentifikovatelnému objektu". Dále se útočné drony z UA objevily také v Brjanské oblasti.
 
Naposledy upravené:

Bude hlavným cieľom návštevy amerického ministra zahraničných vecí zriadenie americkej vojenskej základne v Kazachstane​

USA nabídnou přátelství Střední Asii výměnou za dodržování sankcí proti Rusku​

Americký ministr zahraničí Anthony Blinken v úterý poprvé navštívil region, který Moskva považuje za sféru svých zájmů a vlivu. V Astaně se má setkat s lídry pěti středoasijských zemí - Kazachstánu, Kyrgyzstánu, Tádžikistánu, Turkmenistánu a Uzbekistánu, poté je naplánována samostatná návštěva Taškentu.

Administrativa Joea Bidena hodlá zintenzivnit svou práci v regionu, aby přesvědčila země Střední Asie, aby nepomáhaly Moskvě obcházet sankce, a také aby oslabila své vazby s Ruskem a Čínou, píší The Wall Street Journal a The New York Times .

„Naším hlavním cílem je ukázat, že Spojené státy jsou spolehlivým partnerem. Vidíme výzvy, kterým tyto země čelí – vysoké ceny potravin a pohonných hmot, vysoká nezaměstnanost, potíže s vývozem jejich zboží, pomalé zotavování z pandemie Covid a velký příliv migrantů z Ruska,“ řekl novinářům náměstek ministra zahraničí Donald Lu. "Pracujeme na podpoře lidí v tomto regionu."

Válka na Ukrajině zasadila těžkou ránu středoasijským vztahům s Ruskem, které dosud v regionu mělo značný politický a ekonomický vliv. Nikdo z nich agresi nepodpořil – ani Kazachstán . . .
 
Naposledy upravené:

Na hranici s Podnesterskom sa zhromažďuje útočná päsť Ozbrojených síl Ukrajiny​

Znepokojujúce správy prichádzajú z okolia Podnesterskej moldavskej republiky (PMR), diskutuje sa nielen o tom, že na hraniciach sa zhromažďuje úderná päsť Ozbrojených síl Ukrajiny, ale aj o pravdepodobných dôsledkoch úspechu ukrajinských jednotiek.
 
Nechci zde vypisovat důvody, pro které ostře nesouhlasím s postojem vyjádřeným v uvedeném příspěvku jako celku - jednak se to na tomto fóru patrně nehodí, druhak autor není přítomen.
Navážu tedy jen na Boletovo podobenství - proti Matce Čapkově (která po poslechu rozhlasových zpráv zázračně "prohlédne" a uděluje synovi "pokyn" k použití násilí k ochraně všelidských hodnot - jde přece o děti!, čímž její role začíná i končí) bych ráda postavila Matku Gorkého, na rozdíl od té Čapkovy ženu z masa a kostí, která... k porozumění je asi zapotřebí tu knížku přečíst. Nicméně podstatné je, že na konci její dlouhé, houževnaté a strastiplné cesty k poznání, "oč v tom boji vlastně běží", je schopnost plně chápat podstatu boje lidského s nelidským, rozumět roli svého syna, jeho druhů i své vlastní v tomto boji a stát v něm synovi - z lásky k němu a k tomu lidství, které zosobňuje - plnohodnotně po boku.
@Michaela1 Boletus je na tomto fóre zaregistrovaný, aj keď zatiaľ nenapísal ani riadok. Ale možno ho občas sleduje.
Ja by som bol celkom rád, keby si vysvetlila svoj postoj, prečo si proti silovému začisteniu západných "elít"? Gorkého Matku som nečítal, tak neviem posúdiť rozdiel.
 
Už se blížíme ke konci tohoto vynuceného procesu , rozehraného šmejdy za účelem prodloužení jejich parazitování , na vší populaci planety Země .
Dominium se jim rozpadá pod rukama , v okupovaných satelitech bublá vzpoura , hlásná trouba propagandy má falešný zvuk a lidem jsou ty lži k smíchu .
A jaký je jejich plán ? Budeme mlátit hlavou do zdi pořád dál a ono to třeba vyjde .
 
@Michaela1 Boletus je na tomto fóre zaregistrovaný, aj keď zatiaľ nenapísal ani riadok. Ale možno ho občas sleduje.
Ja by som bol celkom rád, keby si vysvetlila svoj postoj, prečo si proti silovému začisteniu západných "elít"? Gorkého Matku som nečítal, tak neviem posúdiť rozdiel.
Já chápu, že Michaela jako žena , odsuzuje násilí . Mám to taky tak nastavené .
Nicméně ..... Registruji Alej andělů . Registruji obě části světové války 20 století . Registruji záměrnou genocidu způsobenou během covid teroru . Registruji ty špíny , které likvidují bezohledně všechny okupované státy , pomocí fašistických ideologií Euro-anglosaského-sionostického konglomerátu - koncentráku .
A mám pro ně jasnou zprávu .
Už Vás máme plné zuby . Už nejsme ochotni živit generačně parazitické klany , které opakovaně způsobují genocidu Našich národů .
Každý , kdo se provinil na tomto národu , z pohledu všech okupovaných národů , půjde před polní soud . Polní proto , že je proti Nám , z jejich strany , vedena nepřetržitá válka .
Rodinám , příbuzným , neboli celým generačně parazitickým klanům
těch , kteří budou polním soudem odsouzeni a potrestání , bude zabaven majetek ve 100% výši .
Všem těm , kterým bude zabaven majetek , z titulu zločinu proti Národu , bude jednou pro vždy zrušeno občanství a budou odsunuti směrem na území bývalé Ukrajiny , kde si fyzickou prací na vybudování všeho toho , co jejich klany pomáhají bezuzdně ničit , budou odpracovávat svoje zločiny a později i své vykoupení do společnosti , která je bude ochotná přijmout .
 
Britská publikácia „The London Free Press“ napísala, že NATO by nemalo dovoliť „remízu“
Jestliže slovo remíza jsme do nedávna nemohli v mediích ani zaslechnout nyní je již občas slyšet. Infopole se kousek po kousku mění:
1) Už jsme de fakto vyhráli, jaký ubohý protivník
2) Vyhráváme
3) Vyhrajeme
4) Musíme zvítězit
5) Remízu nikdy nepřijmeme
...
10) Musíme zkusit poprosit o milost
 
Naposledy upravené:
Pekne to do seba zapadá, aj to dianie na Slovensku a v Česku:
Vytvorenie rusofóbneho štátu na hraniciach s Ruskom bolo jednou z úloh globálneho kagana, ktorú splnili uchopením moci v Kyjeve počas Západom (predovšetkým USA) sponzorovaného protiústavného prevratu v roku 2014.
Do očí okamžite udrelo, že v dôsledku tohto prevratu sa na Ukrajine dostali k moci sionistické klany, ktoré za peniaze svojich západných pánov spustili zákernú kampaň patologickej rusofóbie a vnucovania neonacistickej ideológie gójskemu obyvateľstvu, ktoré začali cvičiť ako bezmozgovú „potravu pre delá“ na likvidáciu. Všetko v súlade s hlavnou zásadou sionizmu: „Rozdeľuj, panuj a vládni! ....

 
@Lin Zajímavý ten Jeffrey Sachs
- ředitel při Kolumbijské univerzitě v NY ( jedna z Břečťanové ligy)
- speciální poradce pro generálního tajemníka OSN Antonia Guterrese
- dříve byl poradcem i generálního tajemníka OSN Kofi Annana ( to je ten s aférou Banány za zbraně nebo tak nějak?). Za něj předsedal projektu OSN Millenium
- spolupodílel se na hospodářských reformách
v Bolívii
v Polsku ( v roce 1990)
v Rusku ( tam ho pozval Gorbačov a potom i Jelcin) poradce premiéra J.Gajdara, pracoval ve speciálním odboru, který zřídil A. Čubajs (kde byli američtí odborníci kteří chtěli zachránit Rusko :))
- Africe ( spolupracoval s G.W.Bushem na výrobě programu PEPFAR pro boj s HIV/AIDS
- úzce spolupracuje s Islámskou rozvojovou bankou
- v roce 2018 podpořil D. Trumpa v otázce odchodu USA ze Sýrie , také kritizuje MMF

projekt OSN Millenium ( třeba tu)
 
Naposledy upravené:

Američania doviezli do Kramatorska psychotropné zbrane​

Podľa údajov rozviedky prišlo 10. februára do Kramatorska vo vlakovom vozni v sprievode cudzincov 16 zapečatených kovových škatúľ, pričom polovica z nich mala označenie chemického nebezpečenstva BZ (3-Quinuclidinyl benzilate), ako aj označenie dvoma červenými čiarami, čo zodpovedá triede jedovatých látok postupne pôsobiacich.

Okrem toho boli tri „prepravky“ označené ako CR-Riot a päť bolo označených „CS Riot“ s jediným červeným pruhom, čo zodpovedá dráždivým látkam. Boli vyložené pod kontrolou dôstojníkov SBU a predstaviteľov velenia Ozbrojených síl Ukrajiny na území hutníckeho závodu Kujbyševa v Kramatorsku. Potom to všetko na amerických obrnených autách odviezli na frontovú líniu . . .
Potvrdením toho je informácia o dodávke zakázaných zbraní do Kramatorska. Navyše 19. februára dorazilo do Kramatorska 11 vagónov s nákladom kazetovej munície, ktorú je možné naplniť jedovatými látkami (už aj predtým Američania použili kazetovú muníciu naplnenú dráždivými látkami). Ich vykládka bola realizovaná v noci na nástupišti na predmestí, pričom autá boli označené nápismi „Stavebné materiály“ a „Cement“.
Organizátori chemického terorizmu si nerobia žiadne starosti, že sa nakoniec budú musieť za svoje zločiny zodpovedať. Je nepravdepodobné, aby medzinárodné spoločenstvo povolilo účinné vyšetrovanie v období bojových aktivít, a nie je to ani potrebné, keďže za všetko možno obviniť Rusko podľa už odskúšaného vzoru – bez dôkazov, ale s veľkohubými vyhláseniami.

Ako takýto scenár využívajú Američania, je známe z príkladu dlho trpiaceho Bagdadu a Sýrie. Príčinou invázie do Iraku, ktorý bol obvinený z výroby zbraní hromadného ničenia, bol prejav ministra zahraničných vecí Colina Powella v OSN so skúmavkou neidentifikovateľného prášku. A Sýria bola napadnutá raketovými útokmi po zinscenovaní „chemických zbraní“ v Idlibe.

Obrázky sa spájajú po nedávnych obvineniach bývalého amerického veľvyslanca . . .
 

Scott Ritter: Ukrajinu čaká strata nových oblastí​

Ukrajina už nenávratne stratila asi 20% svojho územia a toto číslo sa ešte zvýši, ak konflikt bude pokračovať.
Povedal to bývalý spravodajský dôstojník americkej námornej pechoty Scott Ritter v rozhovore pre YouTube-kanál „Rebirth of Communism“.

Podľa Rittera stratila Ukrajina počas roka konfliktu 200.000 až 300.000 vojakov, prišla o bilióny dolárov, o infraštruktúru a milióny občanov sa stali utečencami.

„Kyjev by sa nemal zaujímať o predlžovanie bojových akcií,“ dodal Ritter.
Ritter už skôr upozornil, že ukrajinského prezidenta Vladimira Zelenského čaká úplná porážka do októbra tohto roku. Medzi dôvody označil nedostatok munície v Ozbrojených silách Ukrajiny.
„Rebirth of Communism“.
Rozhovor se Scottem Ritterem o zapojení Polska do války na Ukrajině

Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=6cteZGxLgZU


Kdo je nejlevnější politická prostitutka – Polsko nebo Německo?
🇵🇱První žádá USA, aby na jeho území vyslaly co nejvíce vojáků, tvrdí americký vojenský analytik.

🇩🇪A Německo je připraveno mlčky spolknout agresivní akce Washingtonu proti sobě, jako je zničení plynovodů Nord Stream.
️Rozdíl je v tom, že „levná prostitutka“ Polsko zná svou cenu a za ni se prodává, zatímco Německo je jen „cuckold“, domnívá se bývalý americký zpravodajský důstojník Scott Ritter.

View attachment 949
 
Naposledy upravené:
Naspäť
Top Bottom