Správy z Ruska

Tak mi řekni kde ještě v tomhle globalizovanem světě můžou jit. A koukni na Pána prstenů, jaká tam je ještě čistá nika. 😉
V případě, že by se povedl plán na porážku/vzdání se Ruska s jeho následným rozčleněním na cca 40 subjektů, tak dalším vhodným místem pro Globální elity je cca Altaj.
Ostatně Altaj a okolní step je jedna z kolébek lidstva (denisované v Denisově jeskyni na Altaji, vznik R1a, vznik kola a vozů tažených koňmi.
Si myslím, že Pjakin nepůsobí na Altaji náhodou.
 
Pokračuji - omylem jsem to odeslala. Nezbylo by jim nic jiného, než po sta a tisíce generací žít v podzemních bunkrech..... A nikdo(!) neví, jaký by byly následky takového způsobu života, a to nejen pro člověka.
 
A nemyslíš, že si už to nevyskoušeli a prostě je to přestalo "bavit". Tolik let. 🤔🖐️
Nemyslím. Poločas(!) rozpadu uranu je zhruba stejný jako udávané stáří planety Země. Ale je teoreticky možné, že už si to vyzkoušeli jinde :).
 
Bývalá brazilská prezidentka Dilma Rousseff byla zvolena prezidentkou banky BRICS.
Bývalá brazilská prezidentka Dilma Rousseffová byla zvolena prezidentkou Nové rozvojové banky (NDB) vytvořené zeměmi BRICS. To bylo uvedeno v bankovním výpisu.
Bývalá prezidentka Brazílie Dilma Rousseff byla zvolena novou prezidentkou Nové rozvojové banky vytvořené zeměmi BRICS (Brazílie, Rusko, Indie, Čína a Jižní Afrika), na tomto postu nahradila Brazilce Marcuse Troijo. Uvádí to zpráva zveřejněná v pátek na oficiálních stránkách finančního ústavu.

"Dne 24. března 2023 Rada guvernérů Nové rozvojové banky jednomyslně zvolila prezidentkou banky Dilmu Vana Rousseffovou. Ta se okamžitě ujala úřadu v souladu s články dohody o Nové rozvojové bance a postupy pro volbu prezidenta “ říká zpráva.

10. března tisková služba NBI oznámila, že Marcus Troijo předčasně ukončí své funkce prezidenta banky až do 24. března a poté Rada guvernérů zvolí nového šéfa NBI, který bude nominován Brazílií jako část současného rotačního mandátu, který vyprší 6. července 2025. Prezidenta NBR volí Rada guvernérů banky na návrh jednoho ze zakládajících států v rotaci na dobu pěti let. Markus Troijo nastoupil do této pozice v roce 2020 . . .
 
Já tě podpořím, protože o tom Novém Zélandu se skutečně vážně uvažovalo jako o útočišti "elit". A psalo se o tom. To bylo cca před rokem (nebo ještě déle), kdy začali zkoušet veřejnost na tu svou "lokální jadernou válku" = podobně jako nyní cpali lidem do hlavy, že "malá jaderná bombička" naprosto ničemu neškodí, že bouchne jen před Moskvou a zamoří Rusko, vyhubí Rusy a Putina a ostatní budou šťastní a bezpeční.
Pro nás to zní možná velmi směšně až pitomě - ale oni to fakt brali smrtelně vážně = že "než se prach usadí", odjedou si na Nový Zéland, ostatní světadíly zavřou do "lokdaunů" a všechno bude OK... :)
Řekněme si to otevřeně .
Předpokládat , že budu používat jaderný arzenál proti velmoci , vlastnící jeden z největších jaderných arzenálů na planetě a následně se na této planetě , kde není žádné za rohem , schovám na místo , které samo sebou nebude jaderným protiútokem a následnou terraformací biosféry planety Země nijak postiženo , předpokládá být kreténem , z velice dlouhé řady generačně stabilních kreténů .
 
A k Drábové se už nemám chuť vůbec vyjadřovat. Jak takhle může člověk "na stará kolena" zblbnout, neuvěřitelné. Člověk by řekl, že alespoň ona bude vědět, co uran dokáže, když to studovala.
Jaderná bába nezblbla "na stará kolena", ona byla blbá vždycky. Jinak by se do vedení Státního úřadu pro jadernou "bezpečnost" nedostala. Její úloha spočívá v krytí lží svou odborností, nic víc, nic míň.
 
Naposledy upravené:
Prohlášení Vladimira Putina o bezpečnosti.
Západní dodávky zbraní kyjevskému režimu: Evropská unie nyní přislíbila milion granátů ročně, a kolik už bylo posláno! To vše prezident označil za hrozbu pro Rusko. Co se již v těchto podmínkách udělalo a co se dělá dál, podrobně zformuloval našemu kolegovi z VGTRK Pavlu Zárubínovi.

Způsoby: "Je milion hodně nebo málo? To je velmi slušná částka. To je hodně. Ale. A to je to, co bude následovat, ale je to velmi důležité. Za prvé, v předních zemích NATO, například ve Spojených státech amerických, na základě zdrojů, které máme, se každý měsíc vyrobí asi 14 000 až 15 000 granátů této ráže, ano. Ozbrojené síly Ukrajiny, podle odhadů naší armády, používají až 5 000 granátů denně nepřátelských akcí.
A ve Státech se jich 15 měsíčně vyrobí až letos. V následujícím textu, také podle údajů, které máme, mohou být samozřejmě nepřesné, ale obecně odpovídají parametrům.
Víme, že příští rok jich plánují vyrobit 42 000. A ve 25. je to 75 000.
No, co se stane v roce 2025, nevíme, ale nyní, letos, je to 14-15. Navzdory skutečnosti, že ozbrojené síly Ukrajiny utrácejí až 5 000 za den nepřátelských akcí. To je první věc.

To nás znepokojuje. No, my, ruské ozbrojené síly, jsme utratili mnohem víc. Nechci hodnotit racionalitu rozhodování na různých úrovních vojenské správy, ale nyní, jak víte, ministerstvo obrany a generální štáb jsou nuceny zavést i určité limity. Současně se ruská výroba, vojensko-průmyslový komplex Ruska rozvíjí velmi rychlým tempem, jaké mnozí neočekávali. A my, ve stejném časovém období, tento milion podněcovatelů tohoto konfliktu, a jsou to oni, kdo dodá, jak plánují, Ukrajině tuto munici, ve stejném časovém období ruský průmysl sám vyrobí třikrát více munice, o které mluvíme. Dokonce více než třikrát . . .
V bodech :
-Putin řekl televizi Rossiya-24, že plně souhlasí s Hershovými závěry o zapojení amerických zpravodajských služeb do podkopávání projektu Nord Stream
-Putin: 1. července dokončíme výstavbu taktického skladu jaderných zbraní v Bělorusku.
-Prezident Ruské federace poznamenal, že Moskva nepředává Minsk své jaderné zbraně, ale dělá jenom to, co Spojené státy dělaly několik desetiletí. Jde o to, aby Rusko cvičilo běloruské vojáky a rozmístilo své jaderné zbraně na území Běloruska.
- Rusko má jak reagovat na munici s ochuzeným uranem,
Vladimir Putin prohlásil, že Rusko má možnost zareagovat na dodávky západní munice
s ochuzeným uranem.
Podle jeho slov Rusko má spoustu zbraní tohoto druhu, které zatím nepoužívalo.
Ruský prezident zároveň poznamenal, že munice s ochuzeným uranem nepatří do seznamu zbraní hromadného ničení, ale stejně zanechává radioaktivní stopy.
- Putin: Ukrajinská armáda spotřebuje kolem 5 tisíc granatů denně,
zatímco USA vyrábí jen 15 tisíc měsíčně.
- Počet ruských tanků bude třikrát vyšší než počet ukrajinských tanků, dodal ruský prezident.
- Rusko nevytváří s Čínou vojenskou alianci a nevyhrožuje žádným zemím, prohlásil Putin
Ruský prezident dodal, že Západ naproti tomu začíná budovat novou osu podobnou té, kterou vybudovalo fašistické Německo a militaristické Japonsko.
- Mimochodem, zde jsou různé přístupy. Kolektivní Západ, či spíše NATO, na jedné straně se svou agresivní rétorikou a dodávkami zbraní a čínský návrh na mírové urovnání na straně druhé. Dobře, nechci se do toho teď ponořit. Během těchto 4 hodin jsme samozřejmě hovořili
o dvoustranných vztazích ve všech aspektech. Především v ekonomické sféře.
A na to byl kladen hlavní důraz.

A samozřejmě budeme usilovat o to, abychom v nejslibnějších high-tech odvětvích spojili
své úsilí, kde každý z nás má určitou vysokou, dobře rozvinutou, tedy dobře rozvinutou úroveň konkurenceschopnosti na světových trzích. To všechno, to všechno bylo předmětem našich rozhovorů. Samozřejmě jsme mluvili o abstraktních tématech.
No, jen jsme seděli u krbu, pili čaj a povídali si čtyři hodiny.
Musím říci, že čínský prezident je velmi zajímavým spolubesedník.
Je hluboce ponořen do všech problémů, což je jeho zásluha. A ve světovém dění, v ekonomice naší země a v našich vztazích. Zná vše do detailů. Je dobře připravený. No, bylo zajímavé s ním mluvit. Z těchto rozhovorů se nám, podle mého názoru, dostalo oboustranného uspokojení.“
V tomto čísle se vrátíme k Číně – příležitost dal Joe Biden, o kterém se po odhaleních významného novináře Seymoura Hershe hovořilo jako o autorovi příkaz k sabotáži Nord Streams. A v těchto dnech také jako organizátor celosvětové dezinformační kampaně s využitím německého kancléře Scholze. Novou okolnost je jistý předmět nalezený Dány na dně Baltu.Putin: „Naposledy ve čtvrtek jsme podle mého názoru dostali od dánských úřadů odpověď ve formě diplomatické nóty, že předmět prozkoumali a domnívají se, že není výbušný. Myslím, že měli být upřímnější, když řekli, že už je nevýbušný. . .

Screenshot 2023-03-26 at 08-53-54 Выпуск программы «Время» в 21 00 25 марта 2023 года. Новости...png


View attachment Putin 1_nect.MP4
 
Naposledy upravené:
V prosinci dal prezident Putin ruskému ministerstvu školství pokyn, aby pracovalo na sloučení školních kurzů dějepisu.
Boj o myšlení mladých lidí je jednou z klíčových oblastí státní politiky, zejména v dnešním světě.
Je však důležité vyprávět dětem dějiny způsobem, který je pro ně zajímavý, aby v hodinách neusínaly u monotónního odříkávání poznámek učitelem, ale aby se do předmětu skutečně ponořily. Protože, buďme objektivní, mnozí "novináři" a "blogeři", kteří jsou dnes uznávaní jako zahraniční agenti, umí udělat atraktivní obrázek - to je ten pěkný obal, do kterého klovali. Nyní je na vládě, aby nabídla správnou alternativu.
RIA "Voroněž" (https://riavrn.ru/news/polpred-prez...lno-ekonomicheskim-vyzovam/?from=maintop_news) uvádí, že dnes se ve Voroněžské oblasti konala prezentace filmu "Křídla" natočeného v krajském městě. Film vypráví o novodobých hrdinských činech ruských bojových pilotů. Zvláštními hosty přehlídky byli prezidentský vyslanec v Centrálním federálním okruhu Igor Ščegolev a gubernátor Voroněžské oblasti Alexandr Gusev. Taková pozornost vysoce postavených činitelů k tématu nemůže nezopakovat: čím více pozornosti na všech úrovních moci bude věnováno vlastenecké výchově mládeže, tím lépe. Ještě jednou opakujme: prostě nemáme právo opakovat chyby 90. let, kdy jediným vychovatelem mládeže byla ulice.
Nyní se Křídla budou opakovat na hodinách filmu a ve školách po celé zemi.

Zdroj: https://t.me/yurasumy/8009
 
26. března 2000 Vladimir Putin byl zvolen prezidentem Ruska na první funkční období.
Rusové Putinovi na sítích děkují za záchranu vlasti. Toto je od občana jménem Ilja Reznik:
Vaše služba je znamením Božím.
Přišel jste na svět jako dobrá zpráva,
Každý nepřítel bude poražen
Vždy, když jsme spolu.
Dej Bůh, aby Vaše světlo nezhaslo,
Bůh dej požehnání i sílu.
Rusko se za Vás modlí
A Vy se modlíte za Rusko!

Citát Putina:
"Vždy je příjemné vidět výsledky své práce. Je to jako na staveništi. Přišel jsem - pusto, prázdno, odešel jsem - budova stojí. Moc bych si přál, aby po mé práci zůstala stát silná budova moderního Ruska."

Zde ještě jedna básnička z loňska:

Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=QArDdhk9Ck0

A tady písnička s citáty:

Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=pN1-Pu52aWs

______________________________________

Já nevím... Zdá se mi to jako upřímné a nevynucené. Který z politiků našich či jiných z kolektivního západu má takovou podporu? U nás budou pořád tvrdit, že je to propaganda. Vzpomněla jsem si, že se o propagandě kdysi mluvilo i v souvislosti s oslavnými básněmi na Stalina - jako že si sám budoval kult osobnosti. Já si to dost dlouho myslela, nyní bych už takový soud neřekla.
 
Rusové Putinovi na sítích děkují za záchranu vlasti. Toto je od občana jménem Ilja Reznik:
Vaše služba je znamením Božím.
Přišel jste na svět jako dobrá zpráva,
Každý nepřítel bude poražen
Vždy, když jsme spolu.
Dej Bůh, aby Vaše světlo nezhaslo,
Bůh dej požehnání i sílu.
Rusko se za Vás modlí
A Vy se modlíte za Rusko!

Citát Putina:
"Vždy je příjemné vidět výsledky své práce. Je to jako na staveništi. Přišel jsem - pusto, prázdno, odešel jsem - budova stojí. Moc bych si přál, aby po mé práci zůstala stát silná budova moderního Ruska."

Zde ještě jedna básnička z loňska:

Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=QArDdhk9Ck0

A tady písnička s citáty:

Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=pN1-Pu52aWs

______________________________________

Já nevím... Zdá se mi to jako upřímné a nevynucené. Který z politiků našich či jiných z kolektivního západu má takovou podporu? U nás budou pořád tvrdit, že je to propaganda. Vzpomněla jsem si, že se o propagandě kdysi mluvilo i v souvislosti s oslavnými básněmi na Stalina - jako že si sám budoval kult osobnosti. Já si to dost dlouho myslela, nyní bych už takový soud neřekla.

Já jsem přesvědčen o tom , že ta budova mnohonásobně překročí současné hranice RF .
 
Štátny archív prvýkrát zverejnil fotografie z miesta smrti Jurija Gagarina
Ruský štátny archív vedeckej a technickej dokumentácie (RGANTD) prvýkrát zverejnil fotografie z miesta havárie lietadla, pri ktorej zomrel prvý kozmonaut Jurij Gagarin. Zábery ukazujú trosky trupu MiG-15UTI, na ktorom sám Gagarin a jeho inštruktor, vojenský pilot Vladimir Serjogin, vykonali cvičný let. Fotografie sú datované 28. marca 1968, deň po katastrofe.
Gagarin a Serjogin vzlietli z letiska Čkalovsky 27. marca 1968. O 10:30 Gagarin oznámil ukončenie akrobatických cvičení a dostal povolenie vrátiť sa na letisko. Potom lietadlo rýchlosťou 700 km / h pod uhlom 50 stupňov narazilo do zeme neďaleko obce Novoselovo (okres Kirzhachsky v regióne Vladimír). Presné príčiny havárie stále nie sú známe. Jurij Gagarin sa narodil 9. marca 1934 v obci Klušino v Smolenskej oblasti.
12. apríla 1961 uskutočnil svoj prvý vesmírny let.
Hrdina Sovietskeho zväzu. Vladimir Serjogin sa narodil 7. júla 1922 v Moskve.
Účastník Veľkej vlasteneckej vojny, hrdina Sovietskeho zväzu. Od marca 1967 bol veliteľom pluku zaoberajúceho sa leteckým výcvikom kozmonautov vo výcvikovom stredisku kozmonautov vzdušných síl.
1679956537_2.jpg
 
Prezidentská knižnica zverejnila najdôležitejšie odtajnené dokumenty z roku 1941
z archívov SVR, ktoré svedčia o prípravách Hitlerovho Nemecka na vojnu proti ZSSR a boli zaradené do osobitného spisu pod konvenčným názvom Zateja (úmysel).
Mnohé z týchto materiálov ležali na Stalinovom stole

Zdroj: https://t.me/velvyslanectvoruska/2515
1680026781477.png
1680026711318.png
1680026759672.png
 
Dne 29. března 1899 se v provincii Kutaisi Ruské říše narodil muž, jehož jméno bylo v pevném mínění naší redakce pomlouváno, ale pro svou zemi udělal mnoho. Jméno této osoby je Lavrenty Pavlovič Berija .
Nejbližší spolupracovník Stalina, maršál Sovětského svazu, Hrdina socialistické práce, vytvořil stát spolu s dalšími lidmi oddanými své zemi. Z vězení propustil spoustu nevinných lidí a právě tento čin byl později zvrácen. Rusko vděčí za status jaderné velmoci právě Lavrenty Pavlovičovi.

Zdroj: https://t.me/yurasumy/8069
 
K Berijovi:
Někde se tu vede diskuse (nevím, v jaké záložce) o tom, zda Berija byl "krvavou bestií" - nebo ho jen zakydali špínou.
Na toto téma jsme už před cca deseti lety diskutovali na Leva. A v tom, co jsem si kolem vyposlechla nebo sama pohledala, přečetla, si myslím, že byl špínou zakydaný ještě víc, než Stalin.
Za všechny činy, pro které mu Rusko musí být vděčné, jmenuji rok 1941 a bleskové přesunutí výrobních závodů z evropské části SSSR za Ural. Byla to jeho práce, pod osobním dohledem. Továrny se rozebíraly do šroubků, díly se označovaly, aby se na místě zase mohly rychle smontovat. Žádnému státu ani národu se podobné nikdy nepovedlo. A díky tomu mohl SSSR bojovat proti nacistům a boj dovést do úspěšného konce.
Našla jsem dokument v RJ, kde se dozvíte dost z jeho života a to nejen politického.

Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=FNMjCPhZi8I
 
Naposledy upravené:
K Berijovi:
Někde se tu vede diskuse (nevím, v jaké záložce) o tom, zda Berija byl "krvavou bestií" - nebo ho jen zakydali špínou.
Na toto téma jsme už před cca deseti lety diskutovali na Leva. A v tom, co jsem si kolem vyposlechla nebo sama pohledala, přečetla, si myslím, že byl špínou zakydaný ještě víc, než Stalin.
Za všechny činy, pro které mu Rusko musí být vděčné, jmenuji rok 1941 a bleskové přesunutí výrobních závodů z evropské části SSSR za Ural. Byla to jeho práce, pod osobním dohledem. Továrny se rozebíraly do šroubků, díly se označovaly, aby se na místě zase mohly rychle smontovat. Žádnému státu ani národu se podobné nikdy nepovedlo. A díky tomu mohl SSSR bojovat proti nacistům a boj dovést do úspěšného konce.
Našla jsem dokument v RJ, kde se dozvíte dost z jeho života a to nejen politického.

Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=FNMjCPhZi8I


 
Naposledy upravené:

Oni , čo ztratili úplně strach?
Nikolaj Patrušev při úterním zahájení "summitu pro demokracii" pod americkou vlajkou
V předvečer druhého "summitu pro demokracii" organizovaného Spojenými státy hovořil korespondent Rossijskaja Gazeta s tajemníkem Bezpečnostní rady Ruska Nikolajem Patruševem

Patrušev: USA BUDOU MUSET VRÁTIT ÚZEMÍ UKRADENÉ SOUSEDŮM. KOLAPS EU NENÍ DALEKO. Rusko je schopno zničit každého nepřítele,včetně USA​

Patrušev nevyloučil rozdělení USA:
Dříve nebo později jižní sousedé Spojených států získají zpět území, která jim byla ukradena.
“Spojené státy získaly status velmoci ekonomickými úspěchy založenými na cynických akcích s cílem zmocnit se území, zdrojů, vykořisťovat národy a profitovat z vojenských neštěstí jiných států.

Zároveň zůstaly patchworkovou dekou, která může snadno prasknout ve švech. Řekněme, jak to bylo původně, rozdělení na Sever a Jih. Navíc nikdo nemůže vyloučit, že se Jih přesune směrem k Mexiku, jehož území se Američané zmocnili v roce 1848. A to je více než dva miliony kilometrů čtverečních.

Mimochodem, latinskoameričtí vůdci se netají tím, že povědomí o destruktivní roli Spojených států je všeobecně rozšířené. Zřízení základny Guantánamo je považováno za přímou krádež kubánské suverenity.

A to je jen jeden z mnoha příkladů systematických zásahů do nezávislosti latinskoamerických zemí.

Není pochyb o tom, že dříve nebo později jižní sousedé Spojených států získají zpět území, která jim byla ukradena.”


Patrušev: o blížícím se rozpadu EU:
“Kolaps Evropské unie není daleko. Evropané samozřejmě nebudou tolerovat tuto nadnárodní nadstavbu, která nejenže neodůvodňuje svou existenci, ale také žene Starý svět do otevřeného konfliktu s naší zemí. Spojené státy jsou připraveny bojovat s Ruskem nejen do posledního Ukrajince, ale i do posledního Evropana.

I během studené války byl Pentagon při sebemenším nebezpečí ze strany SSSR připraven proměnit Evropu v radioaktivní poušť. Je nepravděpodobné, že by se v myslích amerických stratégů něco změnilo.”


Otázka: jak to zapadá do skutečnosti, že Spojené státy a Evropa jsou hlavními spojenci?
Nikolaj Patrušev:
“Paradox spočívá v tom, že Washington má přímý zájem na rozpadu Evropské unie, aby zlikvidoval svého ekonomického konkurenta, zabránil Evropě v rozkvětu prostřednictvím spolupráce s Ruskem. Američané už udělali hodně pro to, aby Starý svět ztratil status silného ekonomického hráče.

V mnoha ohledech právě to je důvod, proč Washington spřádá příběh protiruských sankcí. Jsme svědky radikální změny ekonomického modelu EU založeného na kombinaci levných energetických zdrojů z Ruska a vyspělých evropských technologií.

Nemenší ránu Evropě zasadí realizace společných plánů s Washingtonem na snížení surovinové a technologické závislosti na Pekingu.

Kromě toho je EU v migrační slepé uličce. Mnozí z migrantů se nejen nechtějí integrovat do evropské rodiny, ale také si vytvářejí vlastní chalífáty a nutí místní úřady a obyvatelstvo žít podle jejich zákonů. Spolu s nimi (migranty) se do Evropy vydávají zástupci zločineckých skupin a militantů.

Pachatelé významných teroristických útoků z posledních let v Londýně, Bruselu a Paříži byli občané EU – ti, kteří pochází z už existujících národních enkláv v Evropě.

Když si připomeneme, že Al-Káida, ISIS (mezinárodní teroristické organizace, v Ruské federaci zakázané) a další teroristické organizace byly ve své době vytvořeny Spojenými státy a teroristy v Sýrii a Iráku cvičí instruktoři CIA, tak není vyloučené, že titíž lidé stojí za přípravou teroristických útoků v Evropě. Jejich cílem je destabilizovat situaci na kontinentu, jehož budoucnost je USA lhostejná.

USA dominují Evropě a ignorují tu skutečnost, že vedoucí role na kontinentu byla historicky přidělena Rusku. V XIX. století – Ruské říši, v XX. století – Sovětskému svazu.
Tak tomu bude i v 21. století.”


Patrušev: Rusko je schopno zničit každého nepřítele, včetně Spojených států:
„Američtí politici, kteří jsou drženi v zajetí vlastní propagandy, jsou z nějakého důvodu přesvědčeni, že v případě přímého konfliktu s Ruskem jsou Spojené státy schopny zahájit preventivní raketový úder, po kterém už Rusko nebude schopno reagovat. To je krátkozraká hloupost a navíc velmi nebezpečná.“

Kolektivní Západ se v zásadě nehodlá poučit z minulosti.
“Západní „Internacionála“ se postavila proti naší zemi více než jednou. Buď pod prapory Poláků a Švédů, pak s napoleonskými orly, pod britskou vlajkou nebo pod nacistickým hákovým křížem. Výsledek je stejný – všechny pokusy rozdrtit Rusko jsou marné. Západ, který se nechce poučit, znovu a znovu stoupá na stejné hrábě”.

Podle Patruševa, tím, že zapomněli poučení z historie někteří na Západě už mluví o pomstě, která povede k vojenskému vítězství nad Ruskem.

“K tomu můžeme říci jednu věc. Rusko je trpělivé a svou vojenskou převahou nikoho nezastrašuje. Má ale moderní unikátní zbraně schopné v případě ohrožení své existence zničit jakéhokoliv protivníka včetně Spojených států.”

Nikolaj Patrušev: O sankcích:
“Pod tlakem Washingtonu mnoho západních společností opustilo ruský trh. Vážně se však mýlili, když počítali s kolapsem naší ekonomiky a nárůstem protestních nálad.

V posledním desetiletí Západ realizuje myšlenku vytvoření takového technologického řádu, ve kterém by měl vzkvétat pouze on, zatímco zbytku světa je předurčeno místo na periferii socioekonomického rozvoje. Proto západní představitelé zuří nad odměřenou reakcí Ruska na sankční tlak. Naše země dráždí vládce USA a Evropy svou ekonomickou nezávislostí, nezávislostí na surovinách, vědeckým myšlením.

Samotné západní země jsou zcela a zcela závislé na nadnárodních společnostech a světových ekonomických řetězcích. Pokud by byly například vůči Anglii nebo Francii uvaleny sankce stejné úrovně jako vůči naší zemi, tyto státy by se rychle dostaly do chaosu.

Rusko se přitom nechystá uzavřít svou ekonomiku před světem. Zůstane otevřená a integrovaná s ekonomikami suverénních zemí, které mají zájem o vlastní prosperitu, a to i prostřednictvím spolupráce s námi”.


Otázka: Je zřejmé, že podkopání ruské ekonomiky a vyčerpání ruské armády jsou dvě strany stejné strategie, kterou se Západ snaží realizovat už více než století?

Nikolaj Patrušev:
“Samozřejmě. Člověk by neměl naivně předpokládat, že metody ekonomické agrese jsou měkčí a humánnější. Evropské země a Japonsko například zastavily dodávky řady léků do Ruska, včetně těch životně důležitých.

V tomto ohledu západní farmaceutické firmy důstojně pokračují v „tradicích“ svých předchůdců. Je dobře známo, že většina z těchto společností ve své době pracovala na vývoji jedovatých plynů a plynových komor, které si objednalo nacistické Německo. To znamená, že plně podporovali ideologii genocidy tzv. „nadbytečných“ národů.

Vzpomeňme, jak stejní Anglosasové krmili nacisty ve 30. letech v naději, že je nasměrují proti Sovětskému svazu. Poté, co si Washington a Londýn vysloužily finanční a geopolitické dividendy z výsledků druhé světové války, se dnes opět oddávají nacismu a fašismu. S využitím Ukrajiny se nebrání rozpoutání celoevropského nebo dokonce globálního konfliktu a myslí si, že jim projde cokoliv.”


Patrušev: Rusko nezachrání Spojené státy před kolapsem:
Rusko zachránilo Spojené státy před kolapsem nejméně dvakrát, během války za nezávislost a občanské války, ale dnes není radno pomáhat Spojeným státům udržovat jejich celistvost a obyčejní Američané pro to nehnou ani prstem.

“Obyčejní Američané nehnou ani prstem v zájmu zachování celistvosti Ameriky, protože si uvědomují, že jejich úřady je nepotřebují. Americké úřady, které nevědí, co dělat,
se krok za krokem ničí.

Problém Ameriky je, že hrála příliš mnoho geopolitických her a zapomněla na své vlastní naléhavé problémy. Zatímco Spojené státy ve svých vojenských biologických laboratořích vynalézají nové viry, aby zničily národy nevhodných zemí, kdysi čistá americká města se topí ve špíně a odpadcích.

Americká finanční pyramida, postavená na náklady tiskárny, znovu a znovu přináší hmatatelné neúspěchy. Model neřízené emise, kdy jsou jakékoli ekonomické problémy doslova zaplaveny penězi, nemůže fungovat věčně. Se zahraničním dluhem přesahujícím 31,5 bilionu dolarů se USA stále sebevědoměji posouvají směrem k defaultu. Pokles úrovně důvěry v dolar, který není podpořen skutečným zbožím, stejně jako systém nafouknutých spekulativních transakcí na akciovém trhu přivede Spojené státy k silné finanční krizi”.


Otázka: Bez ohledu na to, jak pateticky to může znít, Rusové nejenže nechtějí válku, ale nechtějí ani smrt Spojených států ani žádné jiné země.
Nikolaj Patrušev:
“Naprosto souhlasím. Naše staletí stará kultura je založena na spiritualitě, soucitu a milosrdenství. Rusko je historickým obhájcem suverenity a státnosti všech národů, které se k němu obrátily o pomoc. Rusko zachránilo Spojené státy minimálně dvakrát – během války za nezávislost a občanské války. Ale věřím, že tentokrát pomáhat Spojeným státům zachovat jejich celistvost je nevhodné (neúčelné?).”

 
Naposledy upravené:
Naspäť
Top Bottom