Ako liečiť dnu?

Snáď to sem dávam správne.Mám otázku.
V našej rodine sa minulí týždeň objavila choroba dna.Vedel by niekto poradiť liečbu s postupným vyradením pharmaká?Bolo povedané že sa to nedá vyliečiť,len zaliečiť a je to dedičné.Sondovala som v rodine no nikto si nepamätá že by ju niekto v rodine mal v minulosti alebo teraz.
 
V našej rodine sa minulí týždeň objavila choroba dna.Vedel by niekto poradiť liečbu s postupným vyradením pharmaká?Bolo povedané že sa to nedá vyliečiť,len zaliečiť a je to dedičné.Sondovala som v rodine no nikto si nepamätá že by ju niekto v rodine mal v minulosti alebo teraz.
Není pravda, že je to dědičné a není pravda, že se objevila minulý týden :). Ale dědičné jsou návyky a sklony. Návyk je o výchově, sklon je konstituce (to, jak jsme postavení - výsledek především našeho pobytu 'v mámě') a kondice (to, z čeho jsme postavení - to je to, co jíme). A nepřežírat se.
Co se týče návyků, velmi doporučuji chůzi (tak alespoň 2 hodiny denně a postupně přidávat na rychlosti), nevysedávat u počítače ;) a co možná ubrat maso (a sladkosti) a nahradit jej obilovinami (ne chlebem a pečivem), kořenovou zeleninou a ... luštěninami (opravdu, i když postupně - ono to jinak nejde - jde o nastolení rovnováhy v jídle). Nenahrazovat maso mlékem, jogurtem apod. - jen dostanete chuť na maso.
Co se týče konstituce - tu v zásadě nezměníme. Co se týče kondice - viz výše. Upozorňuji, že ke změně kondice dojde při zásadní změně jídelníčku až asi po 9 měsících.
Toto jsou čínské představy. Kondici a zvyky je prostě třeba uvést do souladu s konstitucí.
Dna je jinak usazování kyseliny močové na kostech, což nastává tehdy, když ji ledviny nestačí odstraňovat. Buď protože se látkové výměny účastní moc bílkovin (opravdu jíme moc masa, ostatně pokud vím, většina býložravců [těch normálních] jsou lidé s ledvinovými potížemi), ledviny mají málo vody (pojídání bílkovin musí doprovodit velké popíjení), nebo protože mají ledviny málo síly (doporučuje se Jančův čaj - 3 díly zlatobýlu, 1 díl třezalky, 1 díl rdesna ptačího a 1 díl rdesna blešníku).
 
Naposledy upravené:
V našej rodine sa minulí týždeň objavila choroba dna.
Moj otec to tiez ma. Ked si nedava pozor na jedlo tak u neho prepukne. Zaklad je dieta. Kyselina mocova, ktorej vysoka hladina v krvi sposobuje dnu, je konecny produkt metabolizmu nukleovych kyselin nie bielkovin (proteinov). Proteiny sa metabolizuju na mocovinu, ktora je dobre rozpustna vo vode. Kyselina mocova je velmi malo rozpustna. Treba sa vyvarovat strave, kde je vela nukleovych kyselin a to su: tucne maso, cervene maso, vnutornosti, konzervovane ryby, ale aj strukoviny (lusteniny). Tvrdy alkohol, vino a pivo tiez velmi zhorsuju dnu. Na internete sa da najst kompletny zoznam potravin. Kyselinu mocovu znizuje vitamin C, zeleny caj a dostatocny pitny rezim (najlepsie cista voda).
 
Moj otec to tiez ma. Ked si nedava pozor na jedlo tak u neho prepukne. Zaklad je dieta. Kyselina mocova, ktorej vysoka hladina v krvi sposobuje dnu, je konecny produkt metabolizmu nukleovych kyselin nie bielkovin (proteinov). Proteiny sa metabolizuju na mocovinu, ktora je dobre rozpustna vo vode. Kyselina mocova je velmi malo rozpustna. Treba sa vyvarovat strave, kde je vela nukleovych kyselin a to su: tucne maso, cervene maso, vnutornosti, konzervovane ryby, ale aj strukoviny (lusteniny). Tvrdy alkohol, vino a pivo tiez velmi zhorsuju dnu. Na internete sa da najst kompletny zoznam potravin. Kyselinu mocovu znizuje vitamin C, zeleny caj a dostatocny pitny rezim (najlepsie cista voda).
Dodávám, že snad úplně nejhorší je kakao, které obsahuje teobromin - jeho konzumací a následnou metabolizací se produkuje mnohonásobně více kyseliny močové než při konzumaci stejného množství masa. Takže žádné kakao, žádnou čokoládu - kromě bílé, kde theobromin není nebo jenom jeho stopy. Zrovna tak kofein je methylxanthin, tam si nejsem jistý, ale nedovedu si představit jinou metabolickou cestu než přes kyselinu močovou.
Co se týká masa, nejde ani o to, jak je tučné (tuková tkáň moc DNA neobsahuje), ale o to, z jak starého zvířete pochází. Obecně platí, že čím je maso z mladšího zvířete, tím více purinových bází a tím více kyseliny močové - takže nejhůře vychází kuře a králík, vepřové je na tom o trochu lépe, nejlépe vychází hovězí - ale ani s ním to nepřehánět. Takže maso červené je u dny spíše vhodnější.
Dobré je udržet si správnou tělesnou kondici. Zdá se to být paradoxní, ale kdo je obézní, bude se cpát třeba jenom bramborama nebo rýží a vůbec nebude jíst maso ani další "zakázané" potraviny, může být na tom hůře, než ten, kdo si občas maso dá a má optimální tělesnou kondici. Tuk v těle totiž zvyšuje produkci kyseliny močové - syntetizuje se více purinových bazí a potom se jich více i musí odbourávat. Takže to tučné maso je menší zlo než mladé libové pouze u neobézních lidí, u obézních je to stejné zlo. Alkohol rovněž zvyšuje produkci kyseliny močové.
Bezpurinová dieta prakticky neexistuje, vše živé obsahuje nějakou DNA obsahující purinové báze, vše živé obsahuje ATP, což je purinová báze. Takže bezpurinovou potravinou může být akorát tak krystalický cukr nebo vyškvařené sádlo. Takže je to otázka míry, příjem musí být takový, aby organismus zvládl vyprodukovanou kyselinu močovou vyloučit. Proto nevadí si občas dát třeba to hovězí.
Obézním bych doporučil ten alopurinol užívat během procesu hubnutí, protože katabolismem nadbytečných tkání vzniká více kyseliny močové. Po zhubnutí alopurinol vysadit a už jen dieta.
Přidáno: Správnost léčby lze ověřit stanovením kyseliny močové v krvi.
 
Naposledy upravené:
Dodávám, že snad úplně nejhorší je kakao, které obsahuje teobromin - jeho konzumací a následnou metabolizací se produkuje mnohonásobně více kyseliny močové než při konzumaci stejného množství masa. Takže žádné kakao, žádnou čokoládu - kromě bílé, kde theobromin není nebo jenom jeho stopy. Zrovna tak kofein je methylxanthin, tam si nejsem jistý, ale nedovedu si představit jinou metabolickou cestu než přes kyselinu močovou.
Co se týká masa, nejde ani o to, jak je tučné (tuková tkáň moc DNA neobsahuje), ale o to, z jak starého zvířete pochází. Obecně platí, že čím je maso z mladšího zvířete, tím více purinových bází a tím více kyseliny močové - takže nejhůře vychází kuře a králík, vepřové je na tom o trochu lépe, nejlépe vychází hovězí - ale ani s ním to nepřehánět. Takže maso červené je u dny spíše vhodnější.
Dobré je udržet si správnou tělesnou kondici. Zdá se to být paradoxní, ale kdo je obézní, bude se cpát třeba jenom bramborama nebo rýží a vůbec nebude jíst maso ani další "zakázané" potraviny, může být na tom hůře, než ten, kdo si občas maso dá a má optimální tělesnou kondici. Tuk v těle totiž zvyšuje produkci kyseliny močové - syntetizuje se více purinových bazí a potom se jich více i musí odbourávat. Takže to tučné maso je menší zlo než mladé libové pouze u neobézních lidí, u obézních je to stejné zlo. Alkohol rovněž zvyšuje produkci kyseliny močové.
Bezpurinová dieta prakticky neexistuje, vše živé obsahuje nějakou DNA obsahující purinové báze, vše živé obsahuje ATP, což je purinová báze. Takže bezpurinovou potravinou může být akorát tak krystalický cukr nebo vyškvařené sádlo. Takže je to otázka míry, příjem musí být takový, aby organismus zvládl vyprodukovanou kyselinu močovou vyloučit. Proto nevadí si občas dát třeba to hovězí.
Obézním bych doporučil ten alopurinol užívat během procesu hubnutí, protože katabolismem nadbytečných tkání vzniká více kyseliny močové. Po zhubnutí alopurinol vysadit a už jen dieta.
Přidáno: Správnost léčby lze ověřit stanovením kyseliny močové v krvi.
zakladna otazka na riesenie je. co spôsobuje produkciu a nasledne ukladanie tohto redukčného telesného produktu?
 
Dna byla kdysi nemocí především bohaté šlechty, která se cpala zvěřinou, která je také na puriny velmi bohatá.
Osobne si myslím, že samotné mäso nemôže byť problém. Veď je to prirodzená potrava a nielen človeka oddávna. Ak by bol problém rozklad zvieracích buniek, tak by DNOU trpeli aj zvieratá mäsožravce.
Ten problém bude spôsobovať nejaký iný faktor, vďaka ktorému sa mäsitá potrava netrávi správne. DNU nemajú všetci jedáci mäsa, ale iba niektorí.
 
Osobne si myslím, že samotné mäso nemôže byť problém. Veď je to prirodzená potrava a nielen človeka oddávna. Ak by bol problém rozklad zvieracích buniek, tak by DNOU trpeli aj zvieratá mäsožravce.
Ten problém bude spôsobovať nejaký iný faktor, vďaka ktorému sa mäsitá potrava netrávi správne. DNU nemajú všetci jedáci mäsa, ale iba niektorí.
Ano, potvrzuji. Jeden znamy mel velmi casto zachvaty dny a doktori mu radili sledovat, po kterem jidle i koreni prijde zachvat. Zjistilo se, ze to mel po pepri. Prestal peprit a jeste musel uzivat nejake prasky, pak bylo po dne.
 
Dna byla kdysi nemocí především bohaté šlechty, která se cpala zvěřinou, která je také na puriny velmi bohatá.
otazka, aka je funkcia kyselinynmočovej v tele? Kto toto popiše spravne dostane zlateho bobríka pre hladaca informacií...

Chalani doprdele, ved mate tu nejake vzdelanie a chuť badat. Takndoriti nehladajte odpovede na zlatom podnose a zacnite pouzivat tu gulu na krku..

Telo nas predsa nechce zabit, alebo ano? Nie. Nie je tak naprogramovane. A ak nieco produkuje, ako kyselinu močovu, alebomkyselinu mliečnu, alebo pred potopou kyselinu L-Askorbovú, má to v prvom rade svoj kusok kodu v DNA a pislušny kľúč v RNA. a Boh je programator, nie idiot...
Takže napoveda. Hladajte, na co služi tato kyselina. Ked to nájdete, ziatite, preco ju telo produkuje a nasledne vám docvakne preco tento mechanizmus telo musí použiť. A nasledne mate zoznam faktorov spôsobujucich vykučovanie A nasledne hromadenie a nasledné ochorenie....

Pozdravuje z nebies Kaoru Ishikawa San
 
Ano, potvrzuji. Jeden znamy mel velmi casto zachvaty dny a doktori mu radili sledovat, po kterem jidle i koreni prijde zachvat. Zjistilo se, ze to mel po pepri. Prestal peprit a jeste musel uzivat nejake prasky, pak bylo po dne.
a preco mu telo vylucovalo kyselinu močovú?
 
otazka, aka je funkcia kyselinynmočovej v tele? Kto toto popiše spravne dostane zlateho bobríka pre hladaca informacií...

Chalani doprdele, ved mate tu nejake vzdelanie a chuť badat. Takndoriti nehladajte odpovede na zlatom podnose a zacnite pouzivat tu gulu na krku..

Telo nas predsa nechce zabit, alebo ano? Nie. Nie je tak naprogramovane. A ak nieco produkuje, ako kyselinu močovu, alebomkyselinu mliečnu, alebo pred potopou kyselinu L-Askorbovú, má to v prvom rade svoj kusok kodu v DNA a pislušny kľúč v RNA. a Boh je programator, nie idiot...
Takže napoveda. Hladajte, na co služi tato kyselina. Ked to nájdete, ziatite, preco ju telo produkuje a nasledne vám docvakne preco tento mechanizmus telo musí použiť. A nasledne mate zoznam faktorov spôsobujucich vykučovanie A nasledne hromadenie a nasledné ochorenie....

Pozdravuje z nebies Kaoru Ishikawa San
Pomáhá při antioxidační ochraně organismu. Musela jsem ale googlit, nejsem lékař ani biochemik. Je zajímavé, kolika sloučeninám se říká kyselina, ale strukturně kyselinami nejsou, jen tak reagují. Totéž platí i pro kyselinu askorbovou.
 
Pomáhá při antioxidační ochraně organismu. Musela jsem ale googlit, nejsem lékař ani biochemik. Je zajímavé, kolika sloučeninám se říká kyselina, ale strukturně kyselinami nejsou, jen tak reagují. Totéž platí i pro kyselinu askorbovou.
Vyborne, tak sme zistili, ze kyselina mocova je ANTIOXIDANT. Teda niečo, co telu ma pomáhať. A terazz otázka na tunajších biochemikov. Co ma kyselina močova redukovať?
 
Dna byla kdysi nemocí především bohaté šlechty, která se cpala zvěřinou, která je také na puriny velmi bohatá.
Nielen ze se cplala zverinou, ale este to aj zapijali vinom. Alkohol je silnejsi spustac dny ako samotna strava.
Osobne si myslím, že samotné mäso nemôže byť problém.
Spravne, bol tam navyse dalsi faktor alkohol ako som uz pisal vyssie. Navyse vino obsahuje aj kvasnice, ktore maju tiez vela purinov.
Ak by bol problém rozklad zvieracích buniek, tak by DNOU trpeli aj zvieratá mäsožravce.
To sa kludne moze stat, ale taky jedinec to ma v prirode rychlo zratane. Masozravec nemoze drzat bezmasitu dietu. Clovek ano preto aj s takou predispoziciou dokaze prezit.
Hladajte, na co služi tato kyselina. Ked to nájdete, ziatite, preco ju telo produkuje
Je to silny antioxidant, ktory ciastocne nahradzuje stratenu schopnost syntezy kys. L-askorbovej (vitaminu C) u vyssich primatov aj cloveka.
Je zajímavé, kolika sloučeninám se říká kyselina, ale strukturně kyselinami nejsou, jen tak reagují. Totéž platí i pro kyselinu askorbovou.
Su to organicke kyseliny t.j. vo vode maju schopnost uvolnovat proton (H+). Su to slabe kyseliny (oproti anorganickym, ale kyseliny to su).
 
Teda produkcia kyseliny močovej je reakcia tela na
je to reakcia tela na sucasnu technokraticku spolocnost (smog, zlá strava, dýchanie, stres, rozne jedy). S Vasim dovolenim sem dam odkaz na Vas clanok, kde to podrobne popisujete :)
 
doporučujem Pôst, ktorým sa liečim už veľa rokov...pravidelný pôst stačí aj jeden do týždna a piť iba vodu...s času na čas viac dní...pôstari si dávajú každý rok 40dni pôjst na vode a od kedy to robia neboli chory...
veľa chorôb ktoré nazývame chrípky, virozy atď môžu byť len zvyšky mrtvych buniek, ktorých sa teľo zbavuje...môže byť že je to len detox tela...porovnajte si príznaky detoxu a príznaky chrípky :)
viac info na www.pust.cz je tam toho dosť so skúseností pôstarov...
 
Naspäť
Top Bottom