• Oznam: na nasledovných stránkach môžete nájsť Konceptuálneho Bota, ktorý je trénovaný na odpovede z českých prekladov VP ZSSR. Preto sa odporúča používať český jazyk. mariasky.cz nabojpravdy.cz

Betonová věda na hliněných nohou

Skrátka informácia, potenciálny spúšťač.
Řekl bych, že kdyby se v každém jednotlivém případě s otevřenou hlavou provedla objektivní analýza, nezatížená předsudkem všude číhajících mikro-teroristů, určitě by se dospělo k zajímavým závěrům.
Prečo malé deti majú raz chrípku, raz nádchu, raz črevnú chrípku, raz osýpky, kiahne, mums...?
Bouřlivě se vyvíjející mladý organismus znamená hodně vysokou jak fyzickou, tak psychickou vnímavost k okolí.
Prečo dospelí ochorejú na infekčné choroby (štatisticky často), ak majú choré malé deti.
Patrně bude z důvodu slaďování biopolí v jisté míře fungovat výše uvedený faktor.

Ale infekčné choroby majú obrovské množstvo podôb, nie iba jednu...
A jsme zase zpátky u kořene. Každý mikrobiom je na jednu stranu (jako každý člověk) unikátní, na druhou stranu platí nějaké obecné přírodní zákony, které činí příznaky zhoršeného stavu organismů do jisté míry podobnými.
Do velké míry tedy jednotlivé mikrobiomy reagují podobně, každý má však jinou citlivost na vnitřní či vnější podněty, rychlost procesů ...

To přirovnání k autu také není od věci. Když budou všichni řidiči lempli, kteří se nestarají o jeho stav, a je jedno, zda kvůli nezájmu, lenosti, nebo slepé důvěře automechanikům, špatně vyškoleným nebo prostě jen lemplům, dopadnou všichni tak nějak stejně ...

Naposledy upravené:
Nebola to reakcia priamo na Teba, ale keď už rozvíjame - predstavme si, že určitá skupina áut by prechádzala cez oblasť, kde by sa vo vzduchu vyskytoval drobučký hydroxid sodný, ktorý by prešiel cez vzduchový filter a dostal sa do motora. Reakciou s olejom by sa tento postupne zmydeľňoval až by z väčšiny oleja bolo "mydlo". A zadretie motorov skupiny áut je na svete.
No úsmev s tym "zmydlením" akurát ideálne by bolo keby pršalo, a tým by všetko bolo v rovnakej teplote, potom by to zmydlovatelo metódou na studeno, ...asi tak približne

Naposledy upravené:
(8. strana)
Tyto různé (výše uvedené body) byly položeny ke studiu (bylo k nim přistoupeno) tímto způsobem:

1) Opatřil jsem si sbírku mikrobiálních druhů, která mi byla poskytnuta laboratoří profesora Bezancona z fakulty medicíny a studoval jsem jejich vývoj v bujónu a na agaru od dvanácti do dvanácti hodin (24 hodin?).

2) Osadil jsem všechny bakteriální druhy, které mi byly poskytnuty, do rozmanitých stálých prostředí.

3) Osadil jsem do podobných prostředí bakteriální kultury, které jsem získal z různých rakovinných nádorů, jež mi opatřil můj přítel Laval, abych tak dosáhl, pokud možno, růstu podobnému tomu u Trichophyton a Microsporum. Současně jsem studoval změny formy kultur pod mikroskopem.

4) (U)dělal jsem kultury (kultivace) Tripophyton a studoval jejich změny formy.

5) (U)dělal jsem mikroskopickou studii různých tkání (lidského) organismu: mozek, játra, slezina atd., kvůli zjištění původu normálních leukocytárních forem.

U kultur v kapalných prostředích byly výsledky dost rychle vyvozeny; zde jsou:

1) U kultur v bujónu mikrobiální bujení probíhá formováním mas aglomerace (aglomerovaných hmotných útvarů) neboli zárodečných mas emitujících mycelyová vlákna, jejichž segmentace dává vzniknout bakteriálním elementům; vždy se tam formují jemné bazofilní granulace oživené Brownovým pohybem. Bylo však pro mne nemožné konstatovat (z)formování trvalého mycelia. Jak stárly, kultury vytvářely masy aglomerací (aglomerované hmotné útvary) různých velikostí a vzhledu, které se přestávají vyvíjet.

2) U kultur na bramborách nebo mrkvi bylo zjištěno (z)formování trvalé (přinejmenším určitý čas) mycelyální vegetace kulovitých stopkatých tělísek (chlamydospory), analogických s bílými krvinkami, a sporovitých hyfů analogických s těmi u Trichophyton; mycelyální větvení se segmentují pro (kvůli) zformování bakterií různých typů.

Výzkum, který jsem v tu dobu (pro)vedl, povlaku z Kochova bacilu na bujónu, který mi dal doktor Kuss, mi ukázal, že tento povlak byl vytvořen extrémně (krajně) (roz)větveným myceliem nesoucím plodnice, které jsem nemohl identifikovat kvůli jejich těstovitosti.

3) Normálně existují trvale v mozku, játrech, slezině a ostatních tkáních u člověka, koně, skotu, osla, ovce, kozy, prasete, králíka, morčete, potkana, myši, krtka atd. elementy (mycélia a plodnice) plísní.

Všechna zvířata podle vzhledu dobrého zdraví mi tedy v tu chvíli připadala, jako že jsou normálně nemocná různými nezjevnými mykózami.

Jejich orgány obsahují ve velkém množství kulovité, piriformní, vřetenovité atd. útvary, všechny stopkaté a dosud přiléhající k myceliu, které je stvořilo.

Těmito pozorováními jsem byl (do)veden ke studiu rozvoje plísní se záměrem porovnat jejich vegetační a fruktifikační orgány s elementy pozorovanými ve tkáních.

Nemusel jsem jít daleko při hledání předmětu studia. Kafe, které jsem nechal před několika dny v laboratoři, se na povrchu pokrylo plísní. Tato zkoumaná plíseň byla čisté penicillium (Penicillium candidum podle M. Vincenta, preparátora v laboratoři kryptogamie profesora Mangina). Osadil jsem ji do peptonového glykózového bujónu. Po dvou nebo třech dnech byl tento bujón, velmi z(a)kalený, pokryt povlakem z penicillia a šířil infekční zápach. Udělal jsem mikroskopický preparát z bujónu a zkoumal ho.
(9.strana)
Byl jsem velmi překvapen, že jsem v něm zjistil nejrozmanítější bakteriální formy, obzvláště tyfového bacilu, coli, záškrtu, a formy podobající se Kochovu bacilu. Domnívaje se, že jsem možná rozmnožil cizí zárodky v bujónu, s největší opatrností jsem na povrchu povlaku, sotva se ho dotýkaje, odebral spory penicillia, a udělal jsem druhou přesadbu těchto spor se získanou kulturou; i se všemi těmito opatřeními (obezřetností, opatrností) jsem pozoroval stejné bacilární formy.

Rychle (brzy) jsem získal důkaz, že náleží právě tomuto penicilliu, neboť, zkoumaje plovoucí mycelium, jsem zjistil, že emituje (roz)větvení různých forem, jejichž segmentační prvky, ještě (zatím) nerozpojené, měly přesnou formu bakteriálních elementů pozorovaných v bujónu.

Navíc, růst studované plísně na v bujónu plouvoucí myceliální části ukázal formace podobné těm, které jsem pozoroval v živočišných orgánech.

Tato pozorování byla důkazem, že známé bakteriální druhy jsou produkty segmentace mycélia vyšších plísní, penicillium, aspergillus, mucor atd.

Pokud by tyto závěry byly přesné (správné), muselo by být možno, vycházeje z laboratorních bakteriálních kultur, znovu vytvořit (obnovit) originální plísně, z nichž (tyto bakterie) pocházejí a poskytnout tak nový pádný důkaz o povaze a původu bakterií.

Rekonstituce (obnova) patogenních plísní do hyfomycetního stavu bakteriálními kulturami.

Tento důkaz mi byl poskytnut kulturou tyfového bacilu, který jsem položil na kousek žáruvzdorné zeminy zvlhčené bujónem; zrodila se na ní plíseň přenášená vzduchem, jejímž zkoumáním bylo zjištěno, že se jedná o penicillium typu citromyces. Nebylo pochyb, že tato citromyces měla formu právě hyfomycety tyfového bacilu, neboť tím, jak spory byly znovu osazovány několik následujících generací na mrkev, bylo možno najít tyfové bacily na jejím povrchu v propletenci myceliálních větví. V ten moment byly jiné druhy bakterií, coli,
bacil záškrtu, bacil sněti slezinné, gonokok, transformovány v jejich plísně přenášené vzduchem.

Zkoumaje kulturu záškrtu na agaru starou dva měsíce a pocházející z Pasteurova ústavu, zjistil jsem v právě této zrovna obdržené kultuře přítomnost typických gonidioforů (rodu) Cytromyces nesoucích jejich shluky sterygmat.

Již nějaký čas jsem sbíral patologické produkty pro zkoumání, abych tak získal plísně.

Získal jsem, díky kultuře z lymfy odebrané z vyříznutého mladého vředu, patogenní plíseň ze Syfilis (patrně myšleno vyskytující se při onemocnění syfilidou). O té jsem neměl žádné pochybnosti, neboť, zkoumaje její mycélium, od prvního zkoumání jsem ho (mycélium) viděl pokryté nespočetným množstvím jemných spirálových vláken, což byly spirochety. To mě poučilo, že spirillum nejsou prvoci, ale spirálové přívěsky mycélia plísní.

Měníce kultivační prostředí, získal jsem tak formu (tvar) hyfomycety většiny známých bakteriálních druhů. Výzkum těchto plísní a studium jejich vývoje poskytlo důležitý výsledek týkající se určení patogenních činitelů, zapříčiňujících nakažlivé choroby. Patogenní elementy popisované jako spirilly, spirochety, nejsou samotnými (skutečnými) činiteli (původci) nemoci, ale pouze spirálovými přívěsky, jimiž je mycelium patogenní plísně pokryto. Nejsou to prvoci.

Nebola to reakcia priamo na Teba, ale keď už rozvíjame - predstavme si, že určitá skupina áut by prechádzala cez oblasť, kde by sa vo vzduchu vyskytoval drobučký hydroxid sodný, ktorý by prešiel cez vzduchový filter a dostal sa do motora. Reakciou s olejom by sa tento postupne zmydeľňoval až by z väčšiny oleja bolo "mydlo". A zadretie motorov skupiny áut je na svete.
Jasne, toto je verzia, že existuje vonkajší spúšťač. S takouto verziou súhlasím. Jedna z viacerých možných.

Práve dnes sa hovorí o "Slintačke a krívačke". Donedávna bola iba v Maďarsku, ale už prešla aj na Slovensko. Ako si vysvetľujete, že sa toto ochorenie "šíri" z farmy na farmu...?

Niečo podobné som zažil pred pár rokmi aj doma. Jednalo sa o králičí mor, zažil som to iba raz v živote, je to zriedkavé... Vyhynula mi polovica chovu, o nejaký týždeň to vypuklo aj u švagra, ktorý býva o dva domy ďalej. Jemu vykapali všetky zajace komplet. (ja som na rozdiel od neho ich chodil často kontrolovať, a pri prvom podozrení ochorenia som takýchto zajacov izoloval. Takže mi nevyhynuli všetky. Ale aj tak to bol žalostný pohľad. Vyzerali pred smrťou, ako by dostali kŕč, ktorý ich až zabil, a v takom krči aj ostali po smrti).
A mne zaručene tú chorobu nepriniesol žiadny ľudský záškodník. Krmivo majú stále to isté. Zajace zásadne neočkujem. Mohli to byť jedine komáre. Iná možnosť mi nenapadá.
Neviem si predstaviť možnosť, aby bola náhoda, že mor bol najprv u mňa, a krátko nato aj u švagra. Že žiadna výmena informácie medzi chovmi sa neudiala.

Práve dnes sa hovorí o "Slintačke a krívačke". Donedávna bola iba v Maďarsku, ale už prešla aj na Slovensko. Ako si vysvetľujete, že sa toto ochorenie "šíri" z farmy na farmu...?

Niečo podobné som zažil pred pár rokmi aj doma. Jednalo sa o králičí mor, zažil som to iba raz v živote, je to zriedkavé... Vyhynula mi polovica chovu, o nejaký týždeň to vypuklo aj u švagra, ktorý býva o dva domy ďalej. Jemu vykapali všetky zajace komplet. (ja som na rozdiel od neho ich chodil často kontrolovať, a pri prvom podozrení ochorenia som takýchto zajacov izoloval. Takže mi nevyhynuli všetky. Ale aj tak to bol žalostný pohľad. Vyzerali pred smrťou, ako by dostali kŕč, ktorý ich až zabil, a v takom krči aj ostali po smrti).
A mne zaručene tú chorobu nepriniesol žiadny ľudský záškodník. Krmivo majú stále to isté. Zajace zásadne neočkujem. Mohli to byť jedine komáre. Iná možnosť mi nenapadá.
Neviem si predstaviť možnosť, aby bola náhoda, že mor bol najprv u mňa, a krátko nato aj u švagra. Že žiadna výmena informácie medzi chovmi sa neudiala.
Mor králíků roznáší mimo jiné hmyz, například mouchy. Nemusí být vůbec bodavý, funguje jako mechanický vektor. Slintavka se šíří vzduchem, záleží jak fouká vítr. Že se to dostalo z Maďarska na Slovensko, není divu, není to daleko. Ale záhadou je, jak se to dostalo do toho Maďarska.

Máš k tomu nějaké bližší informace? Nějaká statistická data, popř. na jejich základě zpracované nějaké mapky nebo přehledy? (pokud možno ne v maďarštině, to bych si moc nepočetl)

Hm, oni chcú očkovať...
...Aktuálne riešime leteckú prepravu vakcíny k nám z Nemecka. Zdôrazňujem však, že tieto vakcíny nemajú vplyv na to, že tieto kusy dobytka nemusia byť utratené. Účelom vakcinácie je pozdržanie a zmiernenie šírenia ochorenia, čo je pre nás veľmi dôležité. Vytvorené trojkilometrové koridory okolo nákazy, budú vakcinované princípom zvonku, smerom do vnútra, aby sa nákaza nedostala von,“ vysvetlil Takáč.

Z wiki: Zavedenie bezvakcinačnej politiky bolo podporené niekoľkými argumentmi. V prvom rade bolo územie Európskej únie v roku 1989 1989 bolo 10 rokov prostej SLAK. Okrem toho z celkového počtu primárnych ohnísk potvrdených v Európe v rokoch 1977 – 1987 plných 13 vzniklo buď na základe úniku vírusu FMDV z laboratória alebo použitím očkovacích látok s nedostatočne inaktivovaným vírusom (tzn., že ohnisko vzniklo priamo v dôsledku vakcinácie...
Z vyššie menovaných dôvodov sa preto upustilo od očkovania dobytka v EU a bezvakcinačná politika bola následne zakomponovaná do Rozhodnutia komisie č. 90/423/EC z 24. júna 1990, v ktorej bol stanovený termín 1. januára 1992 ako dátum úplného zákazu vakcinácie proti slintačke a krívačke. Toto uznesenie akceptovali a prijali za svoje tiež všetky vtedy ešte nečlenské európske krajiny vrátane Slovenska

Hm, oni chcú očkovať...
Kam mi paměť sahá, vždycky byly na přechodu jara a zimy (a na podzim) tzv. "chřipkové epidemie".
Je dost pravděpodobné, že náchylnost zvířat k oslabení organismu se bude časově krýt s lidským organismem.
Věděli dobře, kdy tu globální buzeraci s čínským netopýrem mají spustit. Zrovna jako teď. Nebo třeba na jaře 2001 ve Velké Británii:
"Dnem 20. března 2001, kdy byl u prasat na jatkách v Essexu v Anglii diagnostikován první případ slintavky a kulhavky, vypukla ve Velké Británii epidemie, jež ovlivnila život nejen ve Spojeném království, ale dotkla se přímo či nepřímo celé Evropy..."
Ten článek je zajímavý celý, při pozorném čtení se už jenom z něho dá vytušit, odkud vítr fouká.

Naposledy upravené:
"Dnem 20. března 2001, kdy byl u prasat na jatkách v Essexu v Anglii diagnostikován první případ slintavky a kulhavky, vypukla ve Velké Británii epidemie, jež ovlivnila život nejen ve Spojeném království, ale dotkla se přímo či nepřímo celé Evropy..."
Ten článek je zajímavý celý, při pozorném čtení se už jenom z něho dá vytušit, odkud vítr fouká.
Ano, a aká to "náhoda"...20.03..?¿

Práve dnes sa hovorí o "Slintačke a krívačke". Donedávna bola iba v Maďarsku, ale už prešla aj na Slovensko.
Není to politický virus, to mě napadlo jako první, zrovna v Madǎrsku a na Slovesnku ?
Pracuji i s hypotézou, že dýmějový mor ve středověku byl uměle šířený elitami. když tenkrát proč ne dnes, je tu přece covid, na kterém je to zřejmé.

Naposledy upravené:
Kam mi paměť sahá, vždycky byly na přechodu jara a zimy (a na podzim) tzv. "chřipkové epidemie".
Je dost pravděpodobné, že náchylnost zvířat k oslabení organismu se bude časově krýt s lidským organismem.
Ano, je to tak. Nejvíce je to vidět u telat, respirační onemocnění se vyskytují nejvíce v období, kdy se rychle střídá chlad a teplo - to je právě v těchto dnech. Vysychá sliznice, která je potom méně odolná. Slintavka není sice respirační onemocnění, ale vniká do organismu mimo jiné vdechnutím, takže stav sliznice má vliv na to, zda se zvíře nakazí. U lidí je to podobné, rozdíl je v tom, že lidé nežijí celoročně venku, resp. v netopených stájích.

(9.strana)
Byl jsem velmi překvapen, že jsem v něm zjistil nejrozmanítější bakteriální formy, obzvláště tyfového bacilu, coli, záškrtu, a formy podobající se Kochovu bacilu. Domnívaje se, že jsem možná rozmnožil cizí zárodky v bujónu, s největší opatrností jsem na povrchu povlaku, sotva se ho dotýkaje, odebral spory penicillia, a udělal jsem druhou přesadbu těchto spor se získanou kulturou; i se všemi těmito opatřeními (obezřetností, opatrností) jsem pozoroval stejné bacilární formy.

Rychle (brzy) jsem získal důkaz, že náleží právě tomuto penicilliu, neboť, zkoumaje plovoucí mycelium, jsem zjistil, že emituje (roz)větvení různých forem, jejichž segmentační prvky, ještě (zatím) nerozpojené, měly přesnou formu bakteriálních elementů pozorovaných v bujónu.

Navíc, růst studované plísně na v bujónu plouvoucí myceliální části ukázal formace podobné těm, které jsem pozoroval v živočišných orgánech.

Tato pozorování byla důkazem, že známé bakteriální druhy jsou produkty segmentace mycélia vyšších plísní, penicillium, aspergillus, mucor atd.

Pokud by tyto závěry byly přesné (správné), muselo by být možno, vycházeje z laboratorních bakteriálních kultur, znovu vytvořit (obnovit) originální plísně, z nichž (tyto bakterie) pocházejí a poskytnout tak nový pádný důkaz o povaze a původu bakterií.

Rekonstituce (obnova) patogenních plísní do hyfomycetního stavu bakteriálními kulturami.

Tento důkaz mi byl poskytnut kulturou tyfového bacilu, který jsem položil na kousek žáruvzdorné zeminy zvlhčené bujónem; zrodila se na ní plíseň přenášená vzduchem, jejímž zkoumáním bylo zjištěno, že se jedná o penicillium typu citromyces. Nebylo pochyb, že tato citromyces měla formu právě hyfomycety tyfového bacilu, neboť tím, jak spory byly znovu osazovány několik následujících generací na mrkev, bylo možno najít tyfové bacily na jejím povrchu v propletenci myceliálních větví. V ten moment byly jiné druhy bakterií, coli,
bacil záškrtu, bacil sněti slezinné, gonokok, transformovány v jejich plísně přenášené vzduchem.

Zkoumaje kulturu záškrtu na agaru starou dva měsíce a pocházející z Pasteurova ústavu, zjistil jsem v právě této zrovna obdržené kultuře přítomnost typických gonidioforů (rodu) Cytromyces nesoucích jejich shluky sterygmat.

Již nějaký čas jsem sbíral patologické produkty pro zkoumání, abych tak získal plísně.

Získal jsem, díky kultuře z lymfy odebrané z vyříznutého mladého vředu, patogenní plíseň ze Syfilis (patrně myšleno vyskytující se při onemocnění syfilidou). O té jsem neměl žádné pochybnosti, neboť, zkoumaje její mycélium, od prvního zkoumání jsem ho (mycélium) viděl pokryté nespočetným množstvím jemných spirálových vláken, což byly spirochety. To mě poučilo, že spirillum nejsou prvoci, ale spirálové přívěsky mycélia plísní.

Měníce kultivační prostředí, získal jsem tak formu (tvar) hyfomycety většiny známých bakteriálních druhů. Výzkum těchto plísní a studium jejich vývoje poskytlo důležitý výsledek týkající se určení patogenních činitelů, zapříčiňujících nakažlivé choroby. Patogenní elementy popisované jako spirilly, spirochety, nejsou samotnými (skutečnými) činiteli (původci) nemoci, ale pouze spirálovými přívěsky, jimiž je mycelium patogenní plísně pokryto. Nejsou to prvoci.
(10.strana)
Trypanozomy (parazitičtí prvoci) tedy víc (nadále) neexistují; tento fakt byl prokázán izolací patogenní plísně spavé nemoci. Trypanozomy jsou myceliálními formacemi, které se objevují na koncích prvních myceliálních vláken, která jsou formována zárodečnými masami (hmotnými útvary) patogenního činitele.

Izolace patogenních plísní nemocí s neznámým zárodkem.

Z těchto zjištění lze vyvodit, že patogenní činitelé nemocí se známým zárodkem ve skutečnosti nejsou druhy popsaných bakterií, ale plísně, z nichž pocházejí. Zdálo se tedy jistým, že patogenními činiteli s neznámým zárodkem jsou rovněž plísně.

Při kultivaci krve, lymfy a strupů pustul, mozkomíšního moku atd. nemocných se mi podařilo izolovat patogenní plísně následujících nemocí: spalniček, spály, planých neštovic, kravských neštovic, pravých neštovic, vztekliny, malárie, exantematického tyfu atd.

Izolace činitele (původce) malárie ukázala, že nemá nic společného s hematozairem (= parazitický prvok (protozair) červených krvinek); Laveranův hematozair je sporou nebo(li?)
zárodečnou masou maláriové plísně.

Izolace těchto patogenních plísní, stejně jako transformace bakteriálních kultur v hyfomycety, nebyla tak jednoduchá, jak by se mohlo zdát. Tyto výzkumy byly ve skutečnosti velmi delikátní kvůli jednomu zjištění, které v danou chvíli představovalo téměř nepřekonatelné obtíže.

V podstatě jsem dospěl, ve velmi četných případech, k získání dvou různých forem plísní z jedné původní bakteriální kultury, např. Penicillium a Sporothricum.

Z jedné kultury antraxu původem z laboratoře p. Bezancona jsem získal zčásti aspergiloidní Penicillium a v jiném prostředí Aspergillus.

Na dvou kulturách tuberkulózy, které mi daroval p. Legroux z Pasteurova ústavu jsem získal z jedné Aspergillus a Penicillium, ze druhé Penicillium a Monilia.

Aplikujíce aktuální mykologické principy, jsem povinen udělat závěr, že Sporothricium a Penicillium nemohly pocházet z jedné stejné kultury a že jedna ze dvou plísní musela nevyhnutelně vzniknout kontaminací.

Rychlé získání patogenních plísní přechodem z kultury v živočišném organismu.

Postup, který jsem použil pro přímou transformaci bakteriálních kultur na více či méně vlhkém pevném prostředí a při pokojové teplotě, je zdlouhavý. Často nezískáme plíseň dříve, než po několika různorodých a neúspěšných pokusech, po několika měsících.

(Z)pozoroval jsem, že hyfomycetní formu existujícícho patogenního činitele ve stavu (kvalitě) bakteriální kultury získáme tím rychleji, čím větší masy aglomerace (aglomerovaná hmotná tělíska) tato kultura obsahuje. Avšak u živočicha se, po injekci bakteriálních kultur, vyvíjí velmi rychle velké množství zárodečných mas (leukocytů), často velmi objemných, a myceliálních elementů.

Tato pozorování mě navedla pokusit se, abych získal rychleji hyfomycetní formy a obzvlášť ty, které pro mne bylo nemožné získat přímo, hlavně vozhřivky a moru, nejprve injektovat čisté kultury zvířeti (pod kůži tlapky), poté odebrat tříselné uzliny, které se zvětšovaly, plníce se vegetací injektované kultury, a osadit (naočkovat) produkt vzniklý rozdrcením těchto uzlin. Výsledek byl nanejvýš přesvědčivý. Navíc jsem viděl, že rozdrcená slezina, játra a plíce zásobovaly rovněž plíseň tímto činidlem.

Jasne, toto je verzia, že existuje vonkajší spúšťač. S takouto verziou súhlasím. Jedna z viacerých možných.
Príkladom som chcel zvýrazniť fakt, že príčinou zadretia motora bol neživý jed (ten NaOH), ktorý zmenil prostredie v motore (rozložil olej), a nie samotné piliny nájdené v motore (t. j. medicínsky patogén).
Vonkajší spúšťač podľa mňa existuje vždy - pri metabolizme vznikajú odpady, ktoré musí telo odstraňovať. Nie všetky detoxikuje "on-line", niekedy si počká na "pracovné voľno" (dovolenku) človeka, prípadne na taký faktor okolitého prostredia (nazvime ho napr. katalyzátor), ktorý proces detoxikácie zjednoduší/urobí energeticky úspornejší. Môže ísť napr. o dobu slnečného svitu (dlhší deň - napr. ročný cyklus stromov závisí hlavne od dĺžky slnečného svitu), neznáme interferencie vznikajúce prechom lúčov atmosférou v určitom uhle - vzhľadom na uhol slnka nad obzorom (ročné obdobie), sezónna dostupnosť niektorých zložiek/čerstvých poživín (ovocia/zeleniny) a pod.

Príkladom som chcel zvýrazniť fakt, že príčinou zadretia motora bol neživý jed (ten NaOH), ktorý zmenil prostredie v motore (rozložil olej), a nie samotné piliny nájdené v motore (t. j. medicínsky patogén).
Vonkajší spúšťač podľa mňa existuje vždy - pri metabolizme vznikajú odpady, ktoré musí telo odstraňovať. Nie všetky detoxikuje "on-line", niekedy si počká na "pracovné voľno" (dovolenku) človeka, prípadne na taký faktor okolitého prostredia (nazvime ho napr. katalyzátor), ktorý proces detoxikácie zjednoduší/urobí energeticky úspornejší. Môže ísť napr. o dobu slnečného svitu (dlhší deň - napr. ročný cyklus stromov závisí hlavne od dĺžky slnečného svitu), neznáme interferencie vznikajúce prechom lúčov atmosférou v určitom uhle - vzhľadom na uhol slnka nad obzorom (ročné obdobie), sezónna dostupnosť niektorých zložiek/čerstvých poživín (ovocia/zeleniny) a pod.
Jak se prokousávám tou knížkou J.Tissota, tak vůbec nevím, jak se k tomu postavit. Doufám, že se k tomu fundovaně vyjádří nějaký odborník a popř. prokáže, že se Tissot mýlil.
Pokud bychom vzali v úvahu jeho představu o fungování organismů, tak by se asi leccos, nad čím si akademici drbou hlavy, vysvětlilo.
Nebudu se pouštět do hlubokých úvah, protože o tom v podstatě vím prd, téměř zapomenuté středoškolské znalosti biologie musím oživovat gůglem, ale tak nějak tuším obrovskou propojenost jak všech organismů navzájem, tak i všech jich s přírodou a celým kosmem.

Jak se prokousávám tou knížkou J.Tissota, tak vůbec nevím, jak se k tomu postavit. Doufám, že se k tomu fundovaně vyjádří nějaký odborník a popř. prokáže, že se Tissot mýlil.
Pokud bychom vzali v úvahu jeho představu o fungování organismů, tak by se asi leccos, nad čím si akademici drbou hlavy, vysvětlilo.
Nebudu se pouštět do hlubokých úvah, protože o tom v podstatě vím prd, téměř zapomenuté středoškolské znalosti biologie musím oživovat gůglem, ale tak nějak tuším obrovskou propojenost jak všech organismů navzájem, tak i všech jich s přírodou a celým kosmem.
Mám k tomu nedůvěru. Možná správně popsal to, co viděl, ale interpretuje to nesprávně. Že se z plísně tvořily bakterie - a jak prokázal, že jsou to opravdu bakterie a nikoliv spóry té plísně? Asi nijak. V mikroskopu to mohlo podobně vypadat, tak prostě usoudil, že to jsou bakterie.
Že izoloval plísně z mykobakterií - izoloval to skutečně z čisté kultury? Nemocný TBC tam mohl tu plíseň mít ještě k těm bakteriím navíc. Plíseň do plic nedostane zdravý člověk, ale pokud má poruchu imunity nebo jiné onemocnění, které ho oslabuje, mezi taková onemocnění TBC rozhodně patří, potom se mohou přidat i plísně.

Mám k tomu nedůvěru. Možná správně popsal to, co viděl, ale interpretuje to nesprávně. Že se z plísně tvořily bakterie - a jak prokázal, že jsou to opravdu bakterie a nikoliv spóry té plísně? Asi nijak. V mikroskopu to mohlo podobně vypadat, tak prostě usoudil, že to jsou bakterie.
Že izoloval plísně z mykobakterií - izoloval to skutečně z čisté kultury? Nemocný TBC tam mohl tu plíseň mít ještě k těm bakteriím navíc. Plíseň do plic nedostane zdravý člověk, ale pokud má poruchu imunity nebo jiné onemocnění, které ho oslabuje, mezi taková onemocnění TBC rozhodně patří, potom se mohou přidat i plísně.
Přiznám se, že zatím v tom mám totální chaos a nějaký potrvá, než se v tom (snad) zorientuji.
Víra v autority sice není má silná stránka, ale nutno podotknout, že to asi nebyl žádný slabomyslný mamlas, který by nevěděl, co dělá. Stejně jako Antoin Béchamp.
Je pravdou, že ve své době si, vzhledem ke stavu poznání, některá pozorování mohli vykládat "svérázně", nicméně by asi nebylo od věci, aby fundovaní odborníci jejich dílo systematicky rozebrali a vysvětlili, v čem je jejich profesorský náhled chybný.

(10.strana)
Trypanozomy (parazitičtí prvoci) tedy víc (nadále) neexistují; tento fakt byl prokázán izolací patogenní plísně spavé nemoci. Trypanozomy jsou myceliálními formacemi, které se objevují na koncích prvních myceliálních vláken, která jsou formována zárodečnými masami (hmotnými útvary) patogenního činitele.

Izolace patogenních plísní nemocí s neznámým zárodkem.

Z těchto zjištění lze vyvodit, že patogenní činitelé nemocí se známým zárodkem ve skutečnosti nejsou druhy popsaných bakterií, ale plísně, z nichž pocházejí. Zdálo se tedy jistým, že patogenními činiteli s neznámým zárodkem jsou rovněž plísně.

Při kultivaci krve, lymfy a strupů pustul, mozkomíšního moku atd. nemocných se mi podařilo izolovat patogenní plísně následujících nemocí: spalniček, spály, planých neštovic, kravských neštovic, pravých neštovic, vztekliny, malárie, exantematického tyfu atd.

Izolace činitele (původce) malárie ukázala, že nemá nic společného s hematozairem (= parazitický prvok (protozair) červených krvinek); Laveranův hematozair je sporou nebo(li?)
zárodečnou masou maláriové plísně.

Izolace těchto patogenních plísní, stejně jako transformace bakteriálních kultur v hyfomycety, nebyla tak jednoduchá, jak by se mohlo zdát. Tyto výzkumy byly ve skutečnosti velmi delikátní kvůli jednomu zjištění, které v danou chvíli představovalo téměř nepřekonatelné obtíže.

V podstatě jsem dospěl, ve velmi četných případech, k získání dvou různých forem plísní z jedné původní bakteriální kultury, např. Penicillium a Sporothricum.

Z jedné kultury antraxu původem z laboratoře p. Bezancona jsem získal zčásti aspergiloidní Penicillium a v jiném prostředí Aspergillus.

Na dvou kulturách tuberkulózy, které mi daroval p. Legroux z Pasteurova ústavu jsem získal z jedné Aspergillus a Penicillium, ze druhé Penicillium a Monilia.

Aplikujíce aktuální mykologické principy, jsem povinen udělat závěr, že Sporothricium a Penicillium nemohly pocházet z jedné stejné kultury a že jedna ze dvou plísní musela nevyhnutelně vzniknout kontaminací.

Rychlé získání patogenních plísní přechodem z kultury v živočišném organismu.

Postup, který jsem použil pro přímou transformaci bakteriálních kultur na více či méně vlhkém pevném prostředí a při pokojové teplotě, je zdlouhavý. Často nezískáme plíseň dříve, než po několika různorodých a neúspěšných pokusech, po několika měsících.

(Z)pozoroval jsem, že hyfomycetní formu existujícícho patogenního činitele ve stavu (kvalitě) bakteriální kultury získáme tím rychleji, čím větší masy aglomerace (aglomerovaná hmotná tělíska) tato kultura obsahuje. Avšak u živočicha se, po injekci bakteriálních kultur, vyvíjí velmi rychle velké množství zárodečných mas (leukocytů), často velmi objemných, a myceliálních elementů.

Tato pozorování mě navedla pokusit se, abych získal rychleji hyfomycetní formy a obzvlášť ty, které pro mne bylo nemožné získat přímo, hlavně vozhřivky a moru, nejprve injektovat čisté kultury zvířeti (pod kůži tlapky), poté odebrat tříselné uzliny, které se zvětšovaly, plníce se vegetací injektované kultury, a osadit (naočkovat) produkt vzniklý rozdrcením těchto uzlin. Výsledek byl nanejvýš přesvědčivý. Navíc jsem viděl, že rozdrcená slezina, játra a plíce zásobovaly rovněž plíseň tímto činidlem.
(11. strana)
Objevila se na kulturách většinou od třetího do šestého dne, nejčastěji čtvrtý den. Ověřoval jsem přesnost procesu u všech patogenních plísní, které jsem obdržel přímo z bakteriálních kultur, tedy všech případech, když jsem měl prvek absolutní kontroly.

Dlouhá zkušenost (praxe) s tímto procesem, který jsem použil u všech infekčních činitelů, o kterých je pojednáno v tomto díle (knize), mi prokázala, že je jistý (spolehlivý) a rychlý. Nicméně mne na začátku vystavil chybám, kterým se bylo možno snadno vyhnout, jejichž kompletní vysvětlení čtenář nalezne v následném výkladu. Tedy:

U normálního morčete se stále vyvíjely plísně na kulturách měkkých tkání. Jejich vývoj je však pomalejší a jejich růst mnohem víc zdrženlivý (nenápadný), než těch patogenních plísní, které byly nedávno injektovány a které se v podstatě rychle množí na poškozených (zasažených, poraněných) tkáních, zvláště na kulturách plicní tkáně.

Zkrátka, kultura zvětšených lymfatických uzlin v tříslech nebo podpaží je spolehlivá, neboť u normálního morčete jsou tyto málo vyvinuté uzliny téměř neviditelné a v podstatě nekultivují buď vůbec, nebo velmi pomalu.

Nicméně, možnost záměny s normální plísní způsobila:

1) Vědomost o plísních, které rostou spontánně na orgánech zdravých, normálních.

2) Souběžnou kontrolu injekcí zkoumaných kultur do morčete nebo do králíka; orgány zdravého králíka daly zrodit (vzniknout), spontánně, plísním, které se lišily od těch z morčete.

Pomocí tohoto postupu jsem mohl rychleji získat formy hyfomycet patogenních činitelů. Injektováním kultur tuberkulózy, antraxu atd. morčatům jsem znovu získal ty samé formy hyfomycet, které jsem získal přímou kultivací. Navíc jsem souběžně (současně) získal, u jedné kultury antraxu například, dvě formy penicillium a aspergillus, které jsem již obdržel přímo. U jiných kultur jsem získal tři, čtyři a dokonce pět forem různých plísní.

Toto nedokazuje neexistenci kontaminace originálních kultur, ale číní jí (to) velmi nepravděpodobnou, neboť kontaminace bakteriální kultury čtyřmi nebo pěti cizími zárodky se snadno zjistí mikroskopickým zkoumáním a nemůže nepozorovaně projít při pozorné kontrole.

Skutečnosti, které se mi dříve zdály nespojité, byly tedy potvrzeny. Bylo potřeba z toho vyvodit, že tato nespojitost je pouze zdánlivá a že nemožnost vysvětlit tyto fenomény pramení z ignorance důležitého ponětí, které bylo třeba prošetřit.

Znalost tohoto ponětí (představy) byla způsobena následujícím pokusem, který jsem opakoval vícekrát s různými druhy:

Po získání čtyř různých plísní injekcí jedné bakteriální kultury morčeti, například aspergillus, penicillium, acremonium a sporothricum, spory každé z nich byly izolovaně injektovány morčeti; každá naočkovaná plíseň dala v kultuře ze zvířecích orgánů zrodit (vzniknout) jedné nebo více z ostatních plísní získaných z prvního morčete, navíc ve své čisté formě.

Tento bod je detailně rozvinut v kapitole "Rozmanitost gonidiálních forem".

Není to politický virus, to mě napadlo jako první, zrovna v Madǎrsku a na Slovesnku ?
Pracuji i s hypotézou, že dýmějový mor ve středověku byl uměle šířený elitami. když tenkrát proč ne dnes, je tu přece covid, na kterém je to zřejmé.
Určite to s politikou súvisí, a tým tá nákaza zrejme aj začala. Podrobnú štatistiku ohnísk a šírenia nemám. Ale zrejme EU takto chce dáva čiernu známku neposlušným štátom.

Existuje také video, ešte z čias socializmu, kde sa spomína, že mandelinka zemiaková bola k nám zavlečená západnými agentmi. Po sametovej sa niektorí študenti na to video pozerali, a vnímali to automaticky ako nezmysel, ako príklad toho, ako komunisti oblbovali ľudí...

Ale v skutočnosti takéto veci sa robia úplne bežne a len naivný človek toto bude považovať za nejakú konšpiráciu...
Včera som trochu študoval o hackerských skupinách, využívaní zraniteľnosti v operačných systémoch a aplikáciách (v súvislosti s tým honom na Telegram), a ukázala sa mi z toho celkom zreteľná vec.

Ukazuje sa, že každá veľmoc prakticky má svoje hackerské tímy, ktoré sú prakticky neobmedzene financované... Totiž za objavenie zraniteľnosti v softvéry geopolitických protivníkov sa dávajú milionové odmeny. Tie dávajú za ohlásenie aj výrobcovia softvare, ale konkurencia platená štátom ich vždy tromfne, a tak miesto nahlásenia výrobcovi ich hackeri predávajú konkurencii.
Rusko má celkom konkrétne hackerské skupiny, ktoré pracujú pre SVR (špionáž), GRU (vojenské diverzie) a FSB. Existujú aj čínske, korejské, ale aj izraelské a americké hackerské tímy. Všetko to pracuje pre rozviedky a má to neobmedzené financovanie.

Cieľom je objaviť nejakú zraniteľnosť ešte predtým, než ju zistí výrobca, a dovtedy ju možno použiť na špionážne alebo diverzné účely. Izraelský soft. Pegasus je tiež dielom zraniteľností, ktoré objavili v smartfonoch. Dlho mali možnosť sledovať a odpočúvať akýkoľvek smartfon. Až do chvíle, kým neboli tieto diery zaplátané.

Podobne sa dá povedať, že aj pc vírusy existujú hlavne preto, aby sa rozviedky štátov mali s čím hrať "na vojakov a agentov 007". Bežný občan nie je typickým cieľom rôznych vírusov. Sú nimi najmä vládne inštitúcie, objekty infraštruktúry a pod.
Áno, človek môže chytiť virus, ak brázdi po pornostránkach a sťahuje cracnuté komerčné aplikácie. Tým sa stáva skvelým objektom na vydieranie. Pretože chlípnych ľudí možno vydierať. A ľudí sťahujúcich nezákonný soft tiež.

Ak by niekoho zaujímala tá moja debata s Grokom o hackeroch a tajných službách, tak zdieľam link. Ja tam mám len krátke otázky (bubliny zarovnané vpravo). Väčšiny zvyšného textu tam má Grok.

Naposledy upravené:
Naspäť
Top Bottom