• Oznam: na nasledovných stránkach môžete nájsť Konceptuálneho Bota, ktorý je trénovaný na odpovede z českých prekladov VP ZSSR. Preto sa odporúča používať český jazyk. mariasky.cz nabojpravdy.cz

Hudba

Fico-Orbán), už v samotnom klipe vystupuje Košút s maďarskou páskou skrz rameno, Orbán dosť dobre hrá s národnostnou kartou a Trojmorie napríklad je úzko spojené SR-MR, t. j. v nejakom stupni pôjde nevyhnutne o integráciu
Všetci sú tu, čo to svojho času nejako pokašľali… v iných úlohách, pod inými menami.
Štúrovi nemožno vyčítať, že sa vtedy rozhodol s dobrovoľníckymi oddielmi postaviť na stranu Viedne. Doba bola hektická - ošiaľ rokov meruôsmych…
No bola to chyba.
Nech už ten film bude akýkoľvek, hlavné je, že bude a pritiahne pozornosť, nech prinesie akékoľvek posolstvo, no hlavné je, že vyvolá polemiku, záujem o to, ako to v skutočnosti bolo, vtedy - v danom roku, v kontexte rokov meruôsmych, v kontexte storočia, v tisícročnom procese o ovládnutie krajiny u hôr - U-hor-ska.
Hoc len jeden si dá tú prácu a prinesie pravdivý obraz čias národnobuditeľských…

Uputavky na filmy byvaju casto o niecom uplne inom ako film, ktory propaguju. Tieto hlupe tendencne filmy su jasnym utokom na 3. priorite a sluzia na udrziavanie zombie stavu uz podchytenych biorobotov. GP ide u nas na plny vykon proti Slovakom na vsetkych prioritach, teda zatial okrem siestej.

Naposledy upravené:
Inak, videli ste film Nepela? Ja nie, preto sa pýtam. Bol v poriadku, alebo ho tiež dokafrali?
Natočil ho iný režisér ako režisér filmu Duchoň. Tento sa volá Valentovič. A dúhoví si ho vychvaľujú, že sa v tvorbe venuje teplej tematike.

O Solčanskej zase píšu, že najprv vyštudovala politilógiu a potom filmovú réžiu. Musím uznať, že niektoré jej rozprávky sa mi páčili (Na vlásku; Tri zlaté dukáty). Obe sú inšpirované skutočnými osobnosťami slovenskej histórie, hoci s voľným scenárom.
Ale ako politická aktivistka natočila aj filmy Únos a Sviňa. Prvý o únose mladého Kováča. Druhý o Kuciakovej vražde a mafii prepojenej na štát. Scenár napísal jevrej Arpád Šoltés.

Čo je ale zaujímavé, tak píšu, že Solčanská píše aj vlastné romány. Napísala už román o M.R.Štefanikovi a tiež román o J. Jánošíkovi, a Štúrovi.
Milovníci historie by si iste tieto knihy mali prečítať, či nejde o prepisovanie histórie, alebo zbytočné očierňovanie našich historických velikánov.

Naposledy upravené:
Čo je ale zaujímavé, tak píšu, že Solčanská píše aj vlastné romány. Napísala už román o M.R.Štefanikovi a tiež román o J. Jánošíkovi, a Štúrovi.
Milovníci historie by si iste tieto knihy mali prečítať, či nejde o prepisovanie histórie, alebo zbytočné očierňovanie našich historických velikánov.
Len na okraj, nie o filme - neviem, ako napísala román o Štefánikovi, ale asi najlepšie túto tému spracoval Banáš (aspoň podľa mňa). Aj s veľmi zrozumiteľným poukázaním kto zabil Štefánika a kto prehajdákal v monackých kasínach vyzbieraný "poklad" - dar amerických Slovákov a Čechov.

Hoc len jeden si dá tú prácu a prinesie pravdivý obraz čias národnobuditeľských…
- "pravdivý" obraz je objektívna kategória a režisér je subjekt(ívny pozorovateľ),
- cez filmy sa veci buď maľujú krajšie, alebo horšie, buď sa niečo hlása, alebo sa to brzdí,
- moje otázky sú: "Prečo práve dnes? Prečo práve teraz? Kto má záujem na tom budiť Slovensko zrovna teraz a podľa takéhoto vz(d)oru? A je jeho záujmom vôbec Slovensko ZObudiť, alebo ho potrebuje len VY!budiť? A ako ho chce zobudiť? Resp. kam VYbudenú energiu potrebuje/zamýšľa NAsmerovať = čo s ňou chce urobiť? Ide o vlastenecký čin s čistým úmyslom, alebo to takto má iba vyzerať?"
- každý, kto berie do rúk motyku, ide kopať zem. Kto berie do rúk sekeru, ide rúbať drevo. Kto berie do rúk pero, ide písať históriu. A kto natáča historický film, "hrajká" sa masovo s 2. (!!!) prioritou riadenia. Vie čo robí? Nevie čo robí? Aké sú jeho ciele?
Nemýľme sa. Film SVIŇA svojou mierou prispel k tomu, k čomu prispel. Nemám v úmysle pre jeden film odsúdiť všetky ostatné. No zároveň práve pre 1 film sa musím pozerať na všetky ostatné inak. Že niekto doň poňal národnú tématiku, neznamená, že tento film je automaticky dobrý a má len prínosy. To ani zďaleka nie.

Naposledy upravené:
- "pravdivý" obraz je objektívna kategória a režisér je subjekt(ívny pozorovateľ),
- cez filmy sa veci buď maľujú krajšie, alebo horšie, buď sa niečo hlása, alebo sa to brzdí,
- moje otázky sú: "Prečo práve dnes? Prečo práve teraz? Kto má záujem na tom budiť Slovensko zrovna teraz a podľa takéhoto vz(d)oru? A je jeho záujmom vôbec Slovensko ZObudiť, alebo ho potrebuje len VY!budiť? A ako ho chce zobudiť? Resp. kam VYbudenú energiu potrebuje/zamýšľa NAsmerovať = čo s ňou chce urobiť? Ide o vlastenecký čin s čistým úmyslom, alebo to takto má iba vyzerať?"
- každý, kto berie do rúk motyku, ide kopať zem. Kto berie do rúk sekeru, ide rúbať drevo. Kto berie do rúk pero, ide písať históriu. A kto natáča historický film, "hrajká" sa masovo s 2. (!!!) prioritou riadenia. Vie čo robí? Nevie čo robí? Aké sú jeho ciele?
Nemýľme sa. Film SVIŇA svojou mierou prispel k tomu, k čomu prispel. Nemám v úmysle pre jeden film odsúdiť všetky ostatné. No zároveň práve pre 1 film sa musím pozerať na všetky ostatné inak. Že niekto doň poňal národnú tématiku, neznamená, že tento film je automaticky dobrý a má len prínosy. To ani zďaleka nie.
To by sa dalo posúdiť podľa toho románu "Milenec Adely Ostrolúckej" (o Štúrovi). Podľa románu bude zrejme aj scenár filmu.

Naposledy upravené:
To by sa dalo posúdiť podľa toho románu "Milenec Adely Ostrolúckej" (o Štúrovi). Podľa románu bude zrejme aj scenár filmu.
Uvidíme. Základnú históriu veci pozná snáď každý z nás. Dôležité bude, čo tam prípadne pridajú, alebo na čo sa bude klásť dôraz. Zatiaľ, aj z toho klipu, mám dojem, že je celkom revolučný. Revolučný v zmysle budenia emócií ľudí - burcovania. Ale burcovania kam? Koho zhodiť? Koho vyhnať? Koho zastaviť? Toto je príbeh s otvoreným koncom. Kým vtedy, v tých časoch smerovali svoj hnev proti vtedajšej neusporiadanej moci a maďarizácii, proti čomu ju kto chce nasmerovať dnes? Proti cisárovi, ktorý nie je? Proti Košútovi, ktorý tiež nie je?
Zbuntovať ľudí - dav, a voviesť ho do ulíc predsa nie je až taká ťažká úloha. Zle fungujúca prokuratúra, zle fungujúce súdnictvo, zle fungujúce OČTK ... jedných (huráliberálov) môžu buntovať bojom "za slobodu" (oni tomu rozumejú ako proti Ficovi!) a druhých (hurápatriotov) môžu buntovať zas bojom "za spravodlivosť" (naprávať to, čo je z objektívnych dôvodov tak, ako to je, a brať "spravodlivosť" do vlastných rúk). Môže ísť aj len o ďalší pokus rozhúpať stabilitu vlády, veď ich od 2023 bolo už neúrekom, od protestov, cez atentát na Fica, potom sme tu mali na krku Mamulašviliho prevrat, konsolidáciu ... a pomedzi to ešte kadečo ... vyhrážky bombami, vlakové "nehody" ... skrátka pre toto všetko si kladiem tie otázky, ktoré som uviedol hore. Uprostred liberálnej šou len tak niekto uvádza patriotický film. Z ničoho nič. lib****i sú ticho. Neprotestujú, nevylievajú na to špinu. Podozrivé, nie? Akoby sa čakalo len na "výstrel". Jednoducho sa mi to nepáči. A budem rád, ak si ľudia postrážia svoje reakcie.

Uvidíme. Základnú históriu veci pozná snáď každý z nás. Dôležité bude, čo tam prípadne pridajú, alebo na čo sa bude klásť dôraz. Zatiaľ, aj z toho klipu, mám dojem, že je celkom revolučný. Revolučný v zmysle budenia emócií ľudí - burcovania. Ale burcovania kam? Koho zhodiť? Koho vyhnať? Koho zastaviť? Toto je príbeh s otvoreným koncom. Kým vtedy, v tých časoch smerovali svoj hnev proti vtedajšej neusporiadanej moci a maďarizácii, proti čomu ju kto chce nasmerovať dnes? Proti cisárovi, ktorý nie je? Proti Košútovi, ktorý tiež nie je?
Zbuntovať ľudí - dav, a voviesť ho do ulíc predsa nie je až taká ťažká úloha. Zle fungujúca prokuratúra, zle fungujúce súdnictvo, zle fungujúce OČTK ... jedných (huráliberálov) môžu buntovať bojom "za slobodu" (oni tomu rozumejú ako proti Ficovi!) a druhých (hurápatriotov) môžu buntovať zas bojom "za spravodlivosť" (naprávať to, čo je z objektívnych dôvodov tak, ako to je, a brať "spravodlivosť" do vlastných rúk). Môže ísť aj len o ďalší pokus rozhúpať stabilitu vlády, veď ich od 2023 bolo už neúrekom, od protestov, cez atentát na Fica, potom sme tu mali na krku Mamulašviliho prevrat, konsolidáciu ... a pomedzi to ešte kadečo ... vyhrážky bombami, vlakové "nehody" ... skrátka pre toto všetko si kladiem tie otázky, ktoré som uviedol hore. Uprostred liberálnej šou len tak niekto uvádza patriotický film. Z ničoho nič. lib****i sú ticho. Neprotestujú, nevylievajú na to špinu. Podozrivé, nie? Akoby sa čakalo len na "výstrel". Jednoducho sa mi to nepáči. A budem rád, ak si ľudia postrážia svoje reakcie.
Anketa o najväčšieho Slováka sa konala v roku 2019. Tu majú liberáli ako na tácke zoznam tých, ktorým akože treba upraviť životopis:

1. Milan Rastislav Štefánik, astronóm, generál a politik (48 968 hlasov)
  2. Ľudovít Štúr, slovenský národný buditeľ (18 596 hlasov)
  3. Anton Srholec, kňaz (10 935 hlasov)
  4. Andrej Hlinka, kňaz a národovecký politik (6 996 hlasov)
  5. Cyril a Metod, vierozvestcovia (4 888 hlasov)
  6. Alexander Dubček, komunistický politik (4 575 hlasov)
  7. Gustáv Husák, komunistický politik, bývalý prezident ČSSR (4 236 hlasov)
  8. Jozef Gabčík, vojak (4 083 hlasov)
  9. Peter Sagan, cyklista (3 876 hlasov)
  10. Juraj Jánošík, zbojník (1 076 hlasov)
  11. Marika Gombitová, speváčka
  12. Jozef Kroner, herec
  13. Ján Kuciak, novinár
  14. Andy Warhol, priekopník pop-artu
  15. Vladimír Mečiar, bývalý premiér
  16. Jozef Ráž, spevák
  17. Pavol Demitra, hokejista
  18. Aurel Stodola, fyzik
  19. Móric Beňovský, cestovateľ
  20. Marek Hamšík, futbalista

(A to ešte zo súťaže vylúčili Jozefa Tisa, ktorý by celkom iste bol dosť vysoko. Možno aj prvý, pretože bežní ľudia svoje hlasy rozriedili medzi mnoho ľudí, ale kotlebovci by voľbe Tisa boli jednotní, a tých je ďaleko viac, než 48tis (čo dali hlas Štefanikovi)). Ešte nestihli popľuvať Hlinku, Cyrila a Metoda, Husáka, Stodolu...

Naposledy upravené:
Počúvam Techno, Hause, Trance, Pop, niekedy aj ľudovky,
Ale toto je pecka
Klasika ČS. Tu v playliste RE-PE-TE tento link nespúšťaj. Rozklikni aby ťa hodilo na youtube a potom v playliste je tam toho kopec. Si možno toho obľúbiš viac. My to s kamošmi počúvame zakaždým (okrem iného), keď máme spolu nejaký zraz.

Zdroj: https://www.youtube.com/playlist?app=desktop&list=PLmUSFxwaLY9dOP4zsjlWe2C5IUPkULOUl

A tu je ešte jeden:

Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=8G8ghAYZeeM&list=PLA51EED5DBEF6389F

Melodické, text má význam, naše, dokážeš si ich zaspievať a dokonca spolu s ostatnými a robia radosť. V sobotu kamarát, čo bol už pod parou tak lepšie mi hovorí: "Pusti tam Iron Maiden."
Vravím mu, no to určite. Už len toto je tu treba. Škrekot, vreskor a treskot, ktorý si viem urobiť aj doma na starých prácich hrncoch, keď budem chcieť. Aspoň vidno, čo robí alkohol s človekom.

Naposledy upravené:
A čo tak tvoriť Živú vodu, lebo Mŕtvu vodu už poznáme. :-)
Text je výzva Mŕtvej vode, že aj Živá voda existuje, čiže doplnok k tej Mŕtvej, ktorá posúva tú Mŕtvu na vyššiu úroveň a dáva do nej ľudskosť (COPEA).

Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=i9IapGN4XLA&list=RDhuL85z7KIhQ&index=4

Hans Zimmer - One day

Zdroj: https://youtu.be/R9kQWipVk64

Pozn.:
- dynamika,
- sila,
- kolísavosť,
- jemnosť,
- hĺbky,
- výšky,
- pády,
- vzlety,
- trilkovanie,
- ťahavé úseky,
... nájdeš tam všetko.

Áno, je tam všetko, čo si opísal. Ja sa pokúšam tiež o niečo, ale o trošku iné a síce, ako zmeniť ontológiu cez hudbu. Používam vlastné texty, ale hudbu mi generuje softvér na základe mojich promptov, že ako si to predstavujem. Akurát škoda, že nie je dokonalý, že občas robí falše, niekedy stratí tempo a nenaučil sa dobre slovenčinu, ale inak celkom dobrá zábavka a vznikajú niektoré kúsky, ktoré sú naozaj zaujímavé. Malý príklad ( libreto som napísal v čínštine :-) ) :
Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=huL85z7KIhQ&list=RDi9IapGN4XLA&index=3
Ale na tom kanály mám aj v slovenčine, angličtine, aj v taliančine (oslava Ferrari nového motora) a pod pseudonymom Antonio Staldorini mám na youtube pár operných fresiek Živá voda. Na slovenskej verzii pracujem a je zatiaľ nádherná, ale ešte nie je dokončená - bude to skutočne nezvyčajné dielo.

Hans Zimmer - Marry Me​

Zdroj: https://youtu.be/mhWRcoQ_jE0

Pozn.: Ten nástup je tam dlhší a taký rozvláčny, no po chvíli to krásne graduje, ale znova to potom chvíľu uspáva ... Okolo polovice sa to láme a dostáva to celkom iný oveľa dynamickejší náboj. Za mňa výborná kombinácia rytmu, melódie, prosto "Hans Zimmer" je zárukou kvality pre ucho a srdce.

Naspäť
Top Bottom