Sokrata vždycky zabijí
Přepis vystoupení Olivera Stonea „They Always Kill the Socrates“ vyšel na
webu Scheer Post dne 26. 5. 2025. Slovo ho prevzalo z webu Disput.blog . . .
Můj současník Bill Clinton byl velkým usmiřovatelem, který se snažil všechny uspokojit, ale nakonec se bolestivě zaprodal a navždy změnil Demokratickou stranu. Byl velkým mírotvůrcem, ale posunul NATO na východ a zahájil proces zrady slibů, které Baker a Bush dali Gorbačovovi. Ani o píď na východ – a my jsme šli na východ, přímo do srdce Ruska v podobě Ukrajiny. Začalo to
s Clintonem a zesílilo to za George W. Bushe, který nás vtáhl do války proti terorismu, která nikdy neskončila – stále pokračuje.
Mantrou se stalo vyhlášení výjimečného stavu a v jeho jménu si může stát dělat cokoli chce, včetně libovolné změny zákonů, zatýkání kohokoli a čehokoli, co překročí hranici toho, co je považováno za politicky korektní, a to vše ve jménu bezpečnosti. George Bush nás svými válkami v Iráku, Afghánistánu a nakonec největší válkou ze všech – válkou, kterou vyhlásil proti teroru, která pokračuje dodnes, kdy bombardujeme, bombardujeme a bombardujeme, od Jugoslávie v roce 1999 po Súdán a Jemen a takzvané „méněcenné národy“, které považujeme za nebezpečné pro náš světový řád.
Způsobujeme tak obrovské plýtvání našimi zdroji a vrcholem této marnosti byla válka, kterou pan Biden nedávno zasvětil „oslabení Ruska“. Touto válkou je válka na Ukrajině. Použili jsme retrográdní válku. Poslední tři roky na Západě byly pro mě velmi trýznivé. Dozvěděl jsem se, že západní propagandistický stát je neuvěřitelná říše, mnohem větší a silnější, než jsem si kdy dokázal představit.
Zvnitřku Matrixu nejsme schopni vidět lži, které nás obklopují, že Rusko, Čína, Írán a další jsou našimi smrtelnými nepřáteli. Není to pravda, ale podlehli jsme tomu, protože naše média, sítě, elitářská média z východního pobřeží nám to opakovaně vtloukají do hlavy a vymýšlejí lži o našich nepřátelích,
jako by to byl George Orwell v nejhorším případě. i*****lní obvinění proti panu Putinovi a jeho Rusku.
V minulosti, dokonce i v nejhorších dobách studené války,
jsme Rusko nikdy neoznačovali jako „Chruščov“ nebo ‚Brežněv‘. To děláme teď. Rusko nazýváme „Putin“, protože Putin, z jakéhokoli důvodu, byl zosobněn. To není politika. To je tragická náhrada inteligence nenávistí. V důsledku toho musíme znovu prožít období let 1946–1962, než Kennedy a Chruščov zahájili proces změn. Chci vám, studentům, zdůraznit,
jak blízko jsme byli třetí světové válce kvůli strašnému vedení, které jsme zažili pod Bidenem a jeho poradci, jako jsou Anthony Blinken a Jake Sullivan. Přežili jsme, což nás přivádí k panu Trumpovi, který je v našich médiích opakovaně vykreslován jako tyran a katastrofa.
Tito lidé připustili, aby jejich osobní nenávist k panu Trumpovi zničila jejich zdravý rozum. V jeho prvním funkčním období v roce 2016 to byli oni, kdo ho hned od začátku podráželi falešnými a směšnými obviněními, že je „Putinův poskok“, protože zpochybnil klíčový narativ, že Rusko je náš nepřítel. John Brennan ze CIA byl, podle mého názoru, klíčovým podněcovatelem tohoto jedu v srdci povstání, kterému napomáhala Hilary Clintonová a Demokratický národní výbor, jistě Obama, který to věděl lépe a svou inteligenci zradil, Biden, vyčerpaný starý harcovník studené války, další zpravodajské agentury a lidé v Kongresu, jako jsou Nancy Pelosiová, Adam Schiff a Chuck Schumer.
Těmto lidem ani jejich demokratickým příznivcům nevadilo, že nás jejich postoj proti Trumpovi do roku 2022 dovedl k otevřenému střetu s Ruskem, a to nejen finančně, ale i pomocí dodávek vojenského vybavení, našich zpravodajských informací z bojiště a nakonec i našeho vedení, jak nedávno informoval protiruský deník New York Times. Byla to čistá zástupná válka bez našich skutečných vojsk a jediným důvodem, proč byla tato nečistá aliance poražena, byla síla ruského odporu a vnitřní arogance ukrajinské armády, která v letech 2024 a 2025 začala prosazovat svou kontrolu a řídit se vlastními radami – alespoň tak nám to říkají agenti zpravodajských služeb. Je to docela možné.
Ukrajinská arogance se rozhodně projevuje v melodramatických požadavcích prezidenta Zelenského na světovou válku proti ruskému „vetřelci“, „křížovou výpravu proti Rusku ve jménu západní demokracie a svobody“. Jak šílené, jak bláznivé – a my jsme tu všichni stáli v řadě jako šťastní, vlastenečtí i***ti, abychom bojovali proti novému Hitlerovi, kterému říkáme Putin.
Pro lidi jako já, kteří se modlili za zdravý rozum, to byla nejděsivější situace. Proč Amerika z nedávného roku 1992 najednou vede křížovou výpravu se starým, dementním prezidentem Bidenem proti nejmocněji vyzbrojené a odhodlané zemi, jaké jsme kdy čelili? A k tomu všemu se ještě navzájem povzbuzujeme, abychom se buď současně, nebo hned poté pustili do boje s Čínou. Páni. Skutečná třetí světová válka. Jak hrdí a horliví jsme se stali ve své válečné horečce!
Víte, tuto horlivost jsem viděl znovu a znovu v knihách, které nás, studenty – vás i mě – učí o první světové válce (a ještě dále v historii o křížových výpravách ve středověku ve jménu křesťanství). Viděl jsem to zblízka během svého života ve Vietnamu a znovu v první válce v Iráku – ach, jak jsme byli nadšení po tolika letech vietnamského defétismu, když jsme sledovali, jak se v temné noci snášejí na Bagdád mohutné bomby a rakety a osvětlují svět nové americké dominance. Bylo to děsivé, pokud jste byli při smyslech a znali skutečná fakta o válce – a
vlastně i o frašce 11. září. Nic z toho neobstojí před pravdivým světlem historie, pokud si v našem neoficiálním tisku zachováme alternativní narativ.
Je velmi důležité, aby si to studenti uvědomili.
Potřebujeme protinázor, pamatujte na to, proti falešné historii, kterou nám v americkém propagandistickém impériu vtloukají do hlavy.
A mimochodem, po válce v Iráku, kterou USA vyhrály v roce 1991, následovala nedlouho poté druhá válka v Iráku v letech 2003–2011, která byla neuvěřitelně chaotická a hloupá a vedená americkou administrativou v čele s idi-otským synem George Bushe a jeho bandou Cheneyho, Rumsfelda, Wolfowitze a tuctem dalších neokonzervativních fašistů, kteří chtěli svět podpálit.
Bože, málem se jim to podařilo, ale j
ak by řekl Shakespeare, „spadli do vlastní pasti“,
zničení vlastní hloupostí a neschopností vládnout v Bagdádu i Washingtonu, které oba zničili. Nejhorší administrativa, jakou jsem za svůj život viděl.
Samozřejmě k tomu přidejte chaos, který způsobili v Libyi, Sýrii a východní Africe a předtím na Balkáně, ale na to tady nemáme čas
. . .
Oscarový režisér Oliver Stone vystoupil na fóru mládeže Znanie v Moskvě u příležitosti 80. výročí Dne vítězství spojenců ve druhé světové válce.
noveslovo.eu