• Oznam: na nasledovných stránkach môžete nájsť Konceptuálneho Bota, ktorý je trénovaný na odpovede z českých prekladov VP ZSSR. Preto sa odporúča používať český jazyk. mariasky.cz nabojpravdy.cz

Matéria-Informácia-Miera (MIM)

Z pohľadu fyziky neviem. Použil som to len ako metaforu. Ezoterici zvyknú tvrdiť, že hmota je náš svet, v ktorom žijeme, a antihmota je svet, v ktorom žijú duše medzi inkarnáciami. Podobne aj indické védy odlišujú tento materiálny pominuteľný a tvárny svet od duchovného sveta, niečo ako nebo, v ktorom žije Krišna so všetkými dušami večne. Len si občas zájdu do materiálneho sveta, keď Krišna vymyslí pre nich nejaké dobrodružstvá. Podľa indických véd duše nevznikli a neboli stvorené, ale existovali ako Boh vždy. Je to tuším v Mahabharate.

Veď aj v našom živote oddelujeme od seba svety. Hovoríme o našom hmotnom svete, a potom o virtuálnych svetoch stvorených počítačmi. To odlíšenie je pre orientáciu potrebné, ale z hľadiska základných stavebných prvkov nie je až tak podstatné.Dakujem za odpovd

Z pohľadu fyziky neviem. Použil som to len ako metaforu.
..Z pohľadu fyziky neviem. Použil som to len ako metaforu." Ďakujem za odpoveď- ako metaforu prijímam, ale keď existuje pomenovanie pojmu, potom ten pojem je nositeľom určitej informácie a aj miery. Alebo som riadne zablúdil?

..Z pohľadu fyziky neviem. Použil som to len ako metaforu." Ďakujem za odpoveď- ako metaforu prijímam, ale keď existuje pomenovanie pojmu, potom ten pojem je nositeľom určitej informácie a aj miery. Alebo som riadne zablúdil?
Pojem je kódovanie informácie (ubalenie do paketu, balíčka vo forme napísaného, alebo vysloveného slova) prenášajúcej konkrétnu mieru. Druh miery (viď jednotky SI) a jej hodnota.
Mám konkrétnu mieru, tú zabalím na prenos a prenesiem.

Vetná skladba - ako funguje myslenie:
podmet (ja, alebo nejaký kamoś - ten, ktorý tvorí)
prísudok (informujem)
predmet (forma a jej konkrétne miera .. keď formu = celkový obraz "rozmením na drobné")

Stavový vektor (a jeho položky = miery.. parametre s ich číselnými hodnotami - dlzka, sirka, vyska, hmotnost, teplota, atd..pre kazdý atom, časticu) tvorí celkovú počiatoćnú FORMU (obraz), vstupnú matériu .. ako kus hliny na hrnćiarskom kruhu

Zmena, alebo prenos mier (algoritmus zmeny a/alebo prenosu s úpravou tých parametrov, ktoré sú zvolené ako na zmenu potrebné) - inFormácia ..rotácia a stlačenie hliny do príslušného tvaru

Cieľový vektor
(výsledné zmenené hodnoty mier - položiek cieľového vektora) = nová, zmenená existencia, matéria ..výsledný hrnček

nasleduje opakovanie algoritmu tvorenia (strojenia), len mením iné miery: teplotu (z 20°C na cca. 1000 °C), čím odparím vodu a zároveň zmením štruktúru materiálu z plastickej na kryśtalickú

teda znova: stavový vektor kusa matérie a jeho fyzikalne parametre (konkrétne miery s ich číselným vyjadrením v prísluśných jednotkách T = 20°C, m = 0,25 kg, s = 0,12 m, atd..)

in-formácia: dodanie teploty napr. 10 kWh v uzavretom priestore

výsledok: cieĺový vektor (stav) zvýšená teplota na 1000°C - odparená voda a vypálená hlina, zmenšená hmotnosť a trochu aj rozmer o niekoľko % = nový objekt na výstupe in-formačného procesu zo starého (vstupného) materiálu

ďalej použijem vypálený hrnćek na varenie, alebo v ňom zasadím mrkvu apod.
- znova principialne rovnakym in-formačným procesom
atď. dokola ako vo fabrike - univerzálny sTroj tvorenia, ktorý beží vo vašich hlavách,
len si ho na chvíľu uvedomte, aby ste s ním mohli vedome pracovať.
Aby ste pochopili, ako myslíte vy sami i druhí ľudia, ako pracuje váš mozog, mozog zvierat a celý vesmír. Živá i neživá priroda. Princíp nekonećnej trans-formácie, in-formácie, tvorenia, sTrojenia

NEHĽADAJTE V TOM NIĆ ZBYTOĆNE KOMPLIKOVANÉ!!!

Naposledy upravené:
Ja vždy idem na prvu myšlienku. a to je ta diskusia o vajci a sliepke. Pretože musíš vedieť myšlienku, čo je koncový produkt tvorenia. No bez miery pochopenia je to len prázdna množina buducich stavov a miera a jej naplnenie energiou prave determinuje,.co z toho vylezie na konci.
Takže v podstate je to naozaj ťažke popisať ktora interakcia s ktorou je ten prvotny impulz. Pre mna je to myšlienka a potom hľadam miery.

ale keď existuje pomenovanie pojmu, potom ten pojem je nositeľom určitej informácie a aj miery. Alebo som riadne zablúdil?
Nie, máte pravdu. Vyzerá to tak, že informácia a miera sú nerozlučné. Každá konkrétna informácia (t.j. každá vec) má aj konkrétnu mieru (t.j. konkrétne parametre, vlastnosti, funkciu, ciele).
Informácie môžu byť rôzne, miery môžu byť rôzne. Spojenie konkrétnej Informácie s konkrétnou Mierou vytvára konkrétnu vec. Niekedy zmena Miery nemusí zmeniť vec z hľadiska toho, čím je, ale iba zmeniť jej funkciu. Zo zlého človeka sa stane dobrý človek = zmena miery v človeku. No človek zostáva stále človekom. Teda z informačného hľadiska ide stále o človeka, nie iného tvora.

Viete ale čo je zaujímavé. My ľudia, používame reč, pojmy, slová, aby sme vedeli veci okolo seba nejako rozumovo uchopiť, aby sme vedeli s nimi pracovať aj čisto v mysli a logicky ich spracovávať. Systému slov hovoríme reč. Ale samotný svet, tak ako je stvorený, nepotrebuje žiadnu reč. Sám je rečou. Veď slnko bude slnkom, aj keď ho tak nikto nenazve. Vietor bude vetrom, aj keď ho tak nikto nenazve. A všetky veci okolo nás sú súčasťou zmysluplných procesov, ktoré naprojektoval najvyšší Architekt. On nepotrebuje slová, Jemu sa stačí prihovárať priamo cez veci a procesy okolo nás. Veď celá realita, ktorá nás obklopuje, je Rečou Života.

Ja som hovoril FEI (Forma, Existencia, In-Formácia).
Pojem Existencia rozhodne znie lepšie ako Matéria.
Celkovú Formu (obraz) naplníš konkrétnymi mierami.
Pozor Ľudo, tu nemiešaj Obraz a Formu do jedného. Podľa tvojho FEI, je Forma analógiou Miery. A podľa KSB je Obraz synonymom Informácie. Obraz veci má ten účel, že vieš vec podľa obrazu identifikovať. INFORMUJE ťa, s kým máš dočinenia. Obraz je Informácia.
Dajte proste ohľadom MIM konkrétnu otázku a podĺa toho skúsim identifikovať,
kde je u vás problém, kde to blokuje, kde je chyba vo vašom operáku, programe, bug.
Aby som tu zase nestrácal ćas, keď ste ma už zavolali.
Popolvár ťa zavolal zrejme kvôli mne. Pretože som tu začal písať trochu kacírske veci. Nikoho o ničom nepresviedčam, len mi nejaké veci nesedia a rád by som na to našiel odpoveď pomocou fundovanej oponentúry.
Ide o to, že v trojjednote "matéria-informácia-miera" mi matéria príde nadbytočná. Je to na tejto úrovni pre mňa niečo neuchopiteľné, abstraktné, nepopísateľné, čo mi tam vôbec nesedí.
Ak je Informácia synonymom pre nejakú vec (jablko, kladivo, tehla, obloha), tak Miera je synonymom pre parametre tejto veci, pre jej vlastnosti, špecifikáciu, a pre jej poslanie a funkciu. Z toho mi vyplýva, že Informácia a Miera si vystačia, a ak by som niečo nazval matériou (existenciou), tak to by bol konkrétny produkt vytvorený Informáciou a Mierou (výsledná existencia v podobe veci).

Pritom ani otázka Nosiča nie je problém. Veď ide len o do seba vnorené procesy-veci. Konkrétna informácia s konkrétnou mierou tvoria vec, tá sa skladá z množstva menších objektov vytvorených na princípe Informácia+Miera.
Alebo inak. Mám gramoplatňu, čistú, bez rýh s piesňou. Je to gramoplatňa (Informácia) a má množstvo konkrétnych parametrov (Miery). Keď sa do nej vytlačia drážky piesne, tak sa zmení iba jej Miera, stále to bude gramoplatňa, no už bude niesť špecifické drážky (doplnenú/doplnkovú mieru). Takto sa gramoplatňa stala nosičom novej Informácie (Konkrétnej skladby, piesne). Pieseň (Informácia) má tiež svoje špecifické parametre (Mieru - presný sled frekvencií v čase, ktoré tvoria melódiu). To znamená, že stále som si tu vystačil iba s Informáciou a Mierou. Nikde som tu nepotreboval nič navyše, žiadnu abstraktnú matériu.
Mne to vychádza tak, že matériou by som osobne označoval až konkrétny výsledný produkt (vec, proces, v tomto svete). V zmysle Informácia+Miera=Materializácia.

Pretože ak by som tvrdil, že matéria+informácia+miera sú nerozlučné, potom by som musel pripustiť, že aj Božie myšlienky sú materiálne, a že pred každým Jeho tvorením sa mu víri v mysli MIM. A to si nemyslím. Tá matéria je tam skrátka piate koleso na voze.

Veď prečo používame pojem "materializácia"? Materializácia je premena niečoho nemateriálneho na materiálne, zhmotňovanie. A ako možno materializovať niečo, čo už materiálne je (v MIM)? Dáva to zmysel, ak to budem chápať tak, že matéria je synonymom konkrétnych vecí stvorených spojením Informácie a Miery.

Mimochodom, nedivím sa, že na materializáciu si Sai Baba vyberal práve zlato. Veď pri materializácii si treba predstaviť vec nielen zvonka, ale aj jeho celú vnútornú štruktúru, dopodrobna. A skúste si predstaviť štruktúru chrobáka, od zovňajšku cez molekuly až po atómy... Prakticky nemožné... Ale zlato má jednoduchú kryštalickú mriežku, a čisté zlato je len jeden typ atómov, takže predstaviť si jeho štruktúru by nemal byť až taký problém. Už tomu len dodať vonkajšiu formu (napr. retiazka s doštičkou s venovaním).

Naposledy upravené:
Ja vždy idem na prvu myšlienku. a to je ta diskusia o vajci a sliepke. Pretože musíš vedieť myšlienku, čo je koncový produkt tvorenia. No bez miery pochopenia je to len prázdna množina buducich stavov a miera a jej naplnenie energiou prave determinuje,.co z toho vylezie na konci.
Takže v podstate je to naozaj ťažke popisať ktora interakcia s ktorou je ten prvotny impulz. Pre mna je to myšlienka a potom hľadam miery.
Treba na to ísť prakticky.
Na konkrétnych príkladoch.
Filozofovanie ľudí len pletie.
To si môžme dovoliť medzi sebou.
Tí, ktorí túto technológiu zvládli a ju bez problémov v prípade potreby aj vedome používajú.
Nielen podvedome (v automatickom, autopilotážnom režime) ako bioroboti.
Ako keď kováčsky učeň vyková prvých pár funkćných mečov.
Keď chceme model ďalej optimalizovať, jeho definićný obor upravovať,
z výnimiek ďalśie pravidlá formulovať, znova výnimky z nich, atď..
Proste klasický algoRytmus - praktická veda.

Technika je predsa zo starej helénćiny "prax" (resp. "remeslo"..techné)
a teória je prax minulosti - väčšininou nejako formalizovaná, abstrahovaná, zjednodušená
a z nej vytvárame funkčnejśí model na riešenie daného a jemu podobných problémov.
Podľa definićného oboru (rámca platnosti = funkčnosti) daného modelu.
Model je proste nástroj, pomôcka.
Ako kladivo, ći šrobovák.
Kde je malé, musím zoStrojiť väčšie,
ak sa šrobovák niekde nezmestí,
výtvorím kratší, alebo zalomený - s kĺbom,
čo tzv. "orech" snásadcom apod.

Naposledy upravené:
Pojem Existencia rozhodne znie lepšie ako Matéria.

Pozor Ľudo, tu nemiešaj Obraz a Formu do jedného. Podľa tvojho FEI, je Forma analógiou Miery. A podľa KSB je Obraz synonymom Informácie. Obraz veci má ten účel, že vieš vec podľa obrazu identifikovať. INFORMUJE ťa, s kým máš dočinenia. Obraz je Informácia.

Popolvár ťa zavolal zrejme kvôli mne. Pretože som tu začal písať trochu kacírske veci. Nikoho o ničom nepresviedčam, len mi nejaké veci nesedia a rád by som na to našiel odpoveď pomocou fundovanej oponentúry.
Ide o to, že v trojjednote "matéria-informácia-miera" mi matéria príde nadbytočná. Je to na tejto úrovni pre mňa niečo neuchopiteľné, abstraktné, nepopísateľné, čo mi tam vôbec nesedí.
Ak je Informácia synonymom pre nejakú vec (jablko, kladivo, tehla, obloha), tak Miera je synonymom pre parametre tejto veci, pre jej vlastnosti, špecifikáciu, a pre jej poslanie a funkciu. Z toho mi vyplýva, že Informácia a Miera si vystačia, a ak by som niečo nazval matériou, tak to by bol konkrétny produkt vytvorený Informáciou a Mierou.

Pritom ani otázka Nosiča nie je problém. Veď ide len o doseba vnorené procesy-vecy. Konkrétna informácia s konkrétnou vierou tvoria vec, tá sa skladá z množstva menších objektov vytvorených na princípe Informácia+Miera.
Alebo inak. Mám gramoplatňu, čistú, bez rýh s piesňou. Je to gramoplatňa (Informácia) a má množstvo konkrétnych parametrov (Miery). Keď sa do nej vytlačia drážky piesne, tak sa zmení iba jej Miera, stále to bude gramoplatňa, no už bude niesť špecifické drážky (doplnenú mieru). Takto sa stala nosičom novej Informácie (Konkrétnej skladby, piesne). Pieseň (Informácia) má svoje špecifické parametre (Mieru - presný sled frekvencií v čase, ktoré tvoria melódiu). To znamená, že stále som si tu vystačil iba s Informáciou a Mierou. Nikde som tu nepotreboval nič navyše, žiadnu abstraktnú matériu.
Mne to vychádza tak, že matériou by som osobne označoval až konkrétny výsledný produkt (vec, proces, v tomto svete)

Pretože ak by som tvrdil, že matéria+informácia+miera sú nerozlučné, potom by som musel pripustiť, že aj Božie myšlienky sú materiálne, a že pred každým jeho tvorením sa mu víri v mysli MIM. A to si nemyslím. Tá matéria je tam skrátka piate koleso na voze.

Veď prečo používame pojem "materializácia"? Materializácia je premena niečoho nemateriálneho na materiálne, zhmotňovanie. A ako možno materializovať niečo, čo už materiálne je (v MIM)? Dáva to zmysel, ak to budem chápať tak, že matéria je synonymom konkrétnych vecí stvorených spojením Informácie a Miery.

Mimochodom, nedivím sa, že na materializáciu si Sai Baba vyberal práve zlato. Veď pri materializácii si treba predstaviť vec nielen zvonka, ale aj jeho celú vnútornú štruktúru, dopodrobna. A skúste si predstaviť štruktúru chrobáka, od zovňajšku cez molekuly až po atómy... Prakticky nemožné... Ale zlato má jednoduchú kryštalickú mriežku, a čisté zlato je len jeden typ atómov, takže predstaviť si jeho štruktúru by nemal byť až taký problém. Už tomu len dodať vonkajšiu formu (napr. retiazka s doštičkou s venovaním).
Jaro, OBRAZ je doslovný preklad latinského výrazu "FORMA" do slovenčiny.
Nehľadaj v tom naozaj nič zložité.
Úplne stačí ZSR (Zdravý sedliacky rozum)
Najväčšia tma je vždy pod lampou. Ako v tej relácii.

A k tej matérii:
Neexistuje predsa prázdny priestor.
Možnosť existencie prázdneho priestoru je iba rezíduum vírusu, mentálneho kóšiara časopriestorovej ilúzie v tvojej mysli. Je to len nereálna abstrakcia.
Tak ako ćas bez jeho počiatku. Niet ho v tomto zmysle.
Ide len o miery. podobne ako teplota, hmotnosť, apod.
Čas je v objektívnej realite (mimo tvojej ilúzie) len pomerom dvoch ľubovoľných frekvencii (nejakých tebou zvolených transformačných, resp. informačných procesov), z ktorých si jednu vyberieš ako etalón. Na Venuśi je iný čas. Tak aj na Jupiteri, ći v inej hviezdnej sústave, galaxii. Čas v tom zmysle, ako ho chápe plebs, proste objektívne neexituje. On existuje, ale je to niečo úplne iné, ako si ľudia myslia.
Žijú v kulturologicky riadenej pasci, v spomínanej ilúzii ćasopriestoru.
Stačí si to uvedomiť a si z nej von.
Zároveň sa rovno zbav egocentrizmu, lebo inak nemôžeś riadiť in-formačné procesy.
Nemôžeš bezpečne (v zmysle predvídateľnosti) tvoriť, sTrojiť.
Hľadaj objektivitu.
Pozíciu Vis Maior pre riešenie daného problému (faktora prostredia).
To je onen Archimedov pevný bod, ktorý vskutku pohneš svetom.
Potom je možné aj cestovanie v čase, ktoré je ako pojem správne, ale tá reálna technológia funguje úplne inak, ako si dav myslí. Jej obraz, dej (sekvencia obrazov, matrica) je úplne iný/á.
O tom sme sa tieź už veľa bavili.

Model MIM vychádza z predpokladu (definičného oboru), že vesmír je večný a nekonečný.
nemá začiatok a preto ani koniec. Len svoje cykly ako vśetko v ňom. Zivé aj neživé.
Preto neexistuje miera bez svojho materiálneho nosiča a ani in-formácia,
ako jej (miery) prenos na iný nosič.
Miery prenášaš väčšinou v celom pakete ako kompletnú formu.
Miery sú parametre želaného, budúceho obrazu (formy) hmoty (matérie, alebo ak chceš teda "existencie"). Všetko, čo existuje, je v tomto zmysle hmota. Okrem Vis Maior. Bo On nie je vec.
Ešte aj naša duśa má tu ako materiálny nosić nás.
To je ale uź zasa iná náväzná téma

Aspoň tak sa na to, na proces sTrojenia pozerá model MIM. (nezabúdajme, že je to len model. Hoci veľmi funkćný. Hlavne na riadenie ľudí, veľkých sociálnych systémov, firiem, śtátov, celých kultúr, no nielen.) Táto technológia myslenia bola po stároćia privilégiom "elít", ktoré tým, źe sa o ňu, o tento PRSTEŃ MOCI nedelili, padli, degradovali na úroveń jelít. Tí, čo ľuďom svetlo niesť mali. Svetlonosi..svetlonosí. Luci-feri

Tu ale znova odbáčame do dejín manna-žerstva. Jeho pýchy a pádu.
Áno.. v neposlednom rade i neochotou učiť sa davu.

A na výraz "kacírstvo" sa vys..r.
Tu nejsi doma v dogmatickej sekte :D
Nič v Zlom.
Kľudne sa pýtaj, ale gramotne.
T.j., hľadaj NAJPRV v ćom, v akom interpretaćnom kontexte by si mohol súhlasiť
- t.j., hľadáme spolu PRAVIDLO (a jeho definićný obor = rámec platnosti)
a až potom výnimku, výnimky z neho, ktorých môže byť nekonećno.
Nie naopak!!!
Proste chrono-logos.. chronológiu treba dodržovať.
Bez nej sa konśtrukcia stavby funkćného modelu automaticky sype.
Chronologická chyba spúśťa samodeštrukciu.

Teda aby sme zachovali vedecký prístup.
Veda je poznanie.
Poznanie, chápanie, vedenie svetla.
Vie Ra
Tak tomu bolo po veky, kým mozgy ľuďom nerozdelili zámenou pojmov.
Lingvistickým prekódovaním
(i schválne nepíśem s predponou "neuro-",
bo tí, ćo tak činia, v drvivej väčšine žiaľ vôbec netušia prečo
a ich "veriaci" i oni sami konćia po "teambuildingoch"
a "mannažerských školeniach" tak často na psychiatrii.)

Naposledy upravené:
Pretože ak by som tvrdil, že matéria+informácia+miera sú nerozlučné, potom by som musel pripustiť, že aj Božie myšlienky sú materiálne, a že pred každým jeho tvorením sa mu víri v mysli MIM.
Áno, pred každým tvorením mu víri v mysli MIM - FIE
Obraz je Forma.
Ak idem niečo tvoriť, tak najprv mi v mysli vzniká obraz, konkrétna forma (súbor mier), ktorými v procese tvorenia nadeľujem (informujem) matériu.

Naposledy upravené:
Jaro, OBRAZ je doslovný preklad latinského výrazu "FORMA" do slovenčiny.
No dobre, ale prečo potom vo FEI máš na jednej strane Formu a na druhej Informáciu. Veď potom by to malo byť to isté, ak Forma=Obraz.
InFormaCia = to, čo sa skrýva V OBRAZE. V obraze je INFORMACIA.

Naposledy upravené:
A čo je to tá matéria, ktorú informuješ?
Svet okolo nás.
No dobre, ale prečo potom vo FEI máš na jednej strane Formu a na druhej Informáciu. Veď potom by to malo byť to isté, ak Forma=Obraz.
niet veci bez obrazu, niet matérie bez konkrétnej formy.
Niet jedného bez ostatných dvoch, preto trojjedinnosť MIM/FIE
Vesmír je holografický, myšlienka je energia. Ak sa tá myšlienka v hlave (obraz niečoho) týka hmotnej veci, tak sa ten obraz v energetickej podobe v hlave tvorením (informovaním) zhmotní

Ono v skutočnosti MIM nie je žiadna veda. Povedané sedliackym jazykom by to znelo takto:
Svet sa skladá z vecí a procesov, ktoré sú nadelené merateľnými parametrami.

Informácia je stvárnením každej jednej veci, každého procesu. Vec=Informácia.
Koľko na svete existuje druhov vecí, presne toľko existuje druhov informácie.
Ľudia si pomáhajú tým, že veci nazývajú menami. Ale aj bez týchto mien by veci predstavovali Informáciu.

Každá vec má svoje merateľné charakteristiky, špecifické funkcie, ktoré sa dajú matematický vyjadriť. A toto je miera.

Čiže nie je to žiadna veda. Je to vlastne filozofický konštrukt.

Svet okolo nás.

Vesmír je holografický, myšlienka je energia. Ak sa tá myšlienka v hlave (obraz niečoho) týka hmotnej veci, tak sa ten obraz v energetickej podobe v hlave tvorením (informovaním) zhmotní
Ja vo svete okolo nás žiadnu matériu nevidím. Viem ho opísať len pomocou Informácií a Mier, ktoré sú na sebe navrstvené, do seba vložené. Vec vo veci, proces v procese. Jedny veci môžu v sebe alebo na sebe niesť ďalšie veci.

Ja vo svete okolo nás žiadnu matériu nevidím
Pochopil som, že nevnímaš matériu ako niečo všeobecné, ale iba konkrétne veci. Ale to isté sa dá tvrdiť aj o miere a informácii. Vnímaš vždy iba konkrétnu mieru, nie nejakú všeobecnú a aj konkrétny proces informovania…
Popremýšľaj, prečo autori nazvali kategórie MIM medzne zovšeobecnenými pojmami.

Pochopil som, že nevnímaš matériu ako niečo všeobecné, ale iba konkrétne veci. Ale to isté sa dá tvrdiť aj o miere a informácii. Vnímaš vždy iba konkrétnu mieru, nie nejakú všeobecnú a aj konkrétny proces informovania…
Popremýšľaj, prečo autori nazvali kategórie MIM medzne zovšeobecnenými pojmami.
Nie. Ide o to, že ak chcem opísať svet naokolo a veci v ňom, tak mi stačí iba Informácia a Miera, nič viac. Informácia ani miera sa veciam nedá zobrať, ale matéria áno.

Skrátka, aby sa človek bol schopný baviť o veciach, musí ich vedieť rozpoznávať, rozlišovať na celkovom pozadí, preto veci pomenuvávame, a triedime do kategórii. Vec = obraz = informácia.

A každá vec má aj svoje parametre, ktoré túto vec charakterizujú. To je miera. Bez nich nemožno popísať žiadnu vec. Obraz nemôže existovať bez farieb, bez veľkosti, jasu, kontrastu a pod. T.j. nemôže existovať bez čiastkových mier, bez parametrov.

To znamená, že informácia a miera sú nutné, bez nich sa nič vo svete nedá popísať. Ale matériu k tomu nepotrebujem.

Svet bez informácie = Skús sa s ľuďmi rozprávať bez slov, bez posunkov (t.j. bez pojmov, ktoré používame na vyjadrenie Informácie). Bude to, ako hovoriť na niekoho cudzím jazykom. Alebo ako dorozumievať sa s hluchonemým.

Svet bez miery = Skús ľuďom hovoriť o neznámych veciach, ale bez toho, aby si tie veci popísal, vysvetlil... (t.j. bez toho, aby spoznali parametre, farbu, chuť, tvar, veľkosť atď.)... Bude to ako hovoriť slepému o farbách...

Svet bez matérie = žiadny problém... Všetko opíšem Informáciou a mierou. T. j. pojmami a vysvetlením, čo znamenajú...

Naposledy upravené:
Nie. Ide o to, že ak chcem opísať svet naokolo a veci v ňom, tak mi stačí iba Informácia a Miera, nič viac. Informácia ani miera sa veciam nedá zobrať, ale matéria áno.

Skrátka, aby sa človek bol schopný baviť o veciach, musí ich vedieť rozpoznávať, rozlišovať na celkovom pozadí, preto veci pomenuvávame, a triedime do kategórii. Vec = obraz = informácia.

A každá vec má aj svoje parametre, ktoré túto vec charakterizujú. To je miera. Bez nich nemožno popísať žiadnu vec. Obraz nemôže existovať bez farieb, bez veľkosti, jasu, kontrastu a pod. T.j. nemôže existovať bez čiastkových mier, bez parametrov.

To znamená, že informácia a miera sú nutné, bez nich sa nič vo svete nedá popísať. Ale matériu k tomu nepotrebujem.

Svet bez informácie = Skús sa s ľuďmi rozprávať bez slov, bez posunkov (t.j. bez pojmov, ktoré používame na vyjadrenie Informácie). Bude to, ako hovoriť na niekoho cudzím jazykom. Alebo ako dorozumievať sa s hluchonemým.

Svet bez miery = Skús ľuďom hovoriť o neznámych veciach, ale bez toho, aby si tie veci popísal, vysvetlil... (t.j. bez toho, aby spoznali parametre, farbu, chuť, tvar, veľkosť atď.)... Bude to ako hovoriť slepému o farbách...

Svet bez matérie = žiadny problém... Všetko opíšem Informáciou a mierou. T. j. pojmami a vysvetlením, čo znamenajú...
Pokud popisuješ jen podle informace a míry, tak jsi ve světě fantasie. Dám příklad: mám tady jednoho velkého (10m) velkého létajícího zeleného draka plivajícího oheň. Mám informaci i míru, ale takoví draci kolem nás nelétají a neplivou oheň. Jak psali ostatní výše, potřebuješ i materii, která míru a informaci správně určí a ukazuje skutečný svět. MIM prostě nejde od sebe rozdělit, vše na sebe navazuje.

Pamätáš si vetnú skladbu zo ZŠ?
Systém kódovania zvukov v slovenčine.
(kódovanie je niekoľko-úrovňové: najprv hlásky, tie spájam do celých obrazov a tie potom do viet. vśetko más voje pravidlá miery - aj to kódovanie za úćelom prenosu miery - tento akt je in-formácia)..áno, etymológia je ďalśia vec, ale tam to teraz vetviť nebudeme.

teda:
Forma (obraz) je objekt (predmet)
a in-formácia (z-obrazenie) je (sloveso)
a TY si podmet (subjekt) v tomto prípade

Naposledy upravené:
Svet okolo nás.

v podstate zjednoduśenej podobe povedané - áno.
Celé telo je materialny nosič tvojho in-formačneho poľa (ducha), mozog je tvoj nástroj, tvoja anténa na prácu s informačnými poľami (resp. sieťová karta, alebo si to predstav ako wifi-modul..adapter na notebooku) a 3D tlaćiareň, nosič tvojho poľa - "ducha" a "duše" - všetko toto zároveń.. nástroj vôle tvojho vedomia a podvedomia

Naposledy upravené:

Aha. problem je asi v tom, že matériu vnímaš ako niečo, co môžeś chytiť.
Ale to predsa tak nie je. To sme si tolko krat vysvetlovali.. do prdele..
To je predsa aj pole - elektromagnetické, gravitačné, tak aj vakuum je forma hmoty -
keď ho ostreĺuje mikroćasticami na urychlovaci, ono mi pradsa emituje iné mikročastice,
ako by hodil kameň do kurína a odtial vyletí sliepka :D
Vákuum vyzerá byť dokonca podla tohto modelu ako najkoncentrovanejśia, najhustejśi aforma hmoty (matérie = existencie)
Matéria je niečo, ćo proste je.

Bez nej by nebola miera
Miera je v tomto zmysle konrétny parameter s jeho hodnotou.
(predstav si ho pre zjednoduśenie ako statický parameter)
In-Formácia je "POHYB",
prenos, zmena tohto parametru, resp. jeho hodnoty (veľkosti hmotnosti, tvrdosti, teploty, času, dĺžky apod)

Informácia tiež nemôže existovať bez svojo materialneho nosića.
Myšlienka je predsa tiež hmotná.
Jej nosićom je tvoj mozog, alebo nejaké biopole (súbor, súćet fyzikálnych polí nejakého organizmu - tepelného, gravitačného, elektromagnetického: podĺa pravidiel superpozície - viď Fyzika pre 7 ročník ZŠ, resp. 2. ročník SŠ - skladanie vlnení) všetko kmitá.
Ľudia! Čo ste fakt uplne zabudli všetko z Fyziku zo ZŠ??
Ste toľko chľastali, alebo ćo???
Zopakujte si tú fyziku zo ZŠ a bude vám to celé jasné.
Stačí newtonovskú.
Na pochopenie tohto vám vôbec netreba žiadnu relativistickú fyziku,
a už vobec nie kvantovku. Hlavne nie v jej nejakých prodrbaných ezoterických podaniach,
ktoré sú úplne mimo reality. Totálne scestné. A´la tzv. "prof." Rak a pod..

Zostaňte nohami normálen pevne na Zemi.
Úplne stačí sedliacky rozum, aby ste sa bezpečne pohli.
Až potom si pustite śarkana, keď budetet mat 3 pevné body.
Aby ste neuleteli, resp. aj, vedeli sa bezpecne vrátit.

Nie. ja som nehovoril forma, informácia, energia, ale FEI,
ako hlavná postava FEI RODIS od Jefremova - kniha Hodina býka,
z jeho trilógie, ktorá formovala informačné pole
v ktorom bola následne zostrojená DVTR
podľa technického manuálu Лернер Д.М., Лукомский Ю.А., Михайлов В.А.
"Управление морскими подвижными объектами
."
Následne bola pomocou sókratovskej protodialektiky sformovaná KSB.

Teda ešte raz:
Ja som hovoril FEI (Forma, Existencia, In-Formácia).
Resp. FIE (Forma, InFormácia, Existencia).
Ale môže to byť aj FIM (Forma, InFormácia, Matéria).
Existencia je len iný výraz pre matériu, pre hmotu, pre energiu.
Je to jedno a to isté.

Veľmi zjednoduśene povedané (čo sa týka mechaniky neurálnej siete vaśe mozgu - HSS - Homo sapiens sapiens, a pre neho sme model optimalizovali):
Takto spojito vníma (pracuje) pravá mozgová hemisféra.
Ten model je duálny. Aj pre ľavú.
Zjednodušene povedané: MIM-FIM
Jedna hemisféra, resp. oblasť mozgu abstrahuje, analyzuje (MIM)
a druhá spája, syntetizuje (FIM). Predstavte si to ako šijací stroj. hore-dole. Alebo pravo-ľavo. Ako zošívačka Trrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr. Alebo ako proces replikácie DNA (hoci tam je to eśte trochu špecifickejśie..)
To je princíp (s)Tvorenia, sTrojenia,
na ktorý uvalili v pseudokresťanstve dogmu.
(Indické, Mezoamerické, či čínske "elity" si hermetizmus tejto technológie - garanciu jej nedostupnosti pasenému, strihanému a rezanému plebsu - tiež ośetrili po svojom, no to tu teraz nebudeme rozoberať, hoci je tiež veľmi zaujímavé ako presne..ako presne jednotlivé lokálne jelitá pri rieśení tohto "problému" - "výzvy" - "príleźitosti" postupovali, no bol by to už zasa iný náväzný príbeh)
..ďalej
V pôvodnom, dnes hermetickom judaizme to bol systém strojenia Seferim: Sefar, Sipur a Sefer.
Tak myslí a koná Boh. A aj Človek. Len Boh to robí v jednom momente vďaka svojej pravdepodobne podstatne širšej kapacite vedomia. U človeka prichádza k oneskoreniu (a to aj v meditačných, resp. tranzových stavoch do 20 000 bit/s, čo je ale tiež už ďalśia téma)

Jednotlivé MIERY:
A) fyzikálne veličiny - 7 hlavných jednotiek SI ((z fr. Système International (d'Unités)) je skratka pre Medzinárodnú sústavu jednotiek): sekunda, meter, kilogram, ampér, kelvin, mól a kandela a množina odvodených
+
B) ich číselné hodnoty (Numeri)
tie definujú (de-fini), od konca určujú (viď MDP - metóda dynamického programovania)

sú parametrami matrice (celkovej formy = výsledného obrazu), položkami cieľového vektora.
Tie meníme (trans-formujeme), resp. prenášame (inFormujeme)
InFormácia je sloveso spájajúce dva objekty (Mieru, resp. Formu a Matériu),
resp. vševesmírnu Mieru, prípadne nadmiernu reálnosť (Boha) ako subjekt a matériu ako objekt. InFormácia je konanie, dej, proces tvorenia.

Proste ešte inak povedané:
Forma matérie má veľa mier (fyzikálnych parametrov), keď ju abstrahujem ak chcem hmotu zmeniť - jej tvar, zloženie, farbu, veľkosť, atď..

Pri vyšších zasväteniach interpretácie tzv. "svätej trojice" Otec = miera (slovo, Nadmierna reálnosť, autor celkovej matrice REalnych možností - vševesmírnej Miery), Duch svätý = inFormácia; Syn = Matéria (zhmotnenie);
to isté pravdepodobne aj pri vyšších védických zasväteniach trojice JAV-NAV-PRAV;
Seferim: Sefar (Miera = Numeri), Sipur (InFormácia = Slovo) und Sefer (Plod = matéria)

Nič zložité, žiadna veľká veda.
Je to primitívne.
Kaźdý to robí, tak myslí.
Len si to treba uvedomiť.
Pre prípad, že dotyčný človek potrebuje svoje stereotypy, emócie, autopilota skorigovať, preprogramovať.

A áno.. aby ste preniesli konkrétne miery (parametre formy a ich číselné hodnoty),
musíte ich nejako nakódovať, pripraviť na prenos. T.j., povedať slovami, napísať, nakresliť, si ich konkrétne pred-stav..iť apod.

Forma (obraz) je spojenie viacerých mier. Ich súboru.
Form je súbor mier, ktorý potom v AKTE sTrojenia (tvorenia) prenesiem (inFormujem).

Som to vela krát celé dokola vysvetloval na prednáškacha aj v diskusiách.
Je to jadro DVTR. "Kernel" tohto (OSSOS - open source social operating system) otvoreného operačného systému
Spolu so sókratovskou protodialektikou (2-3x otázka-odpoveď, s výmenou rolí po každom kroku procedúry hľadania, aproximácie, iterácie pravdy, objektívnej reality, riešenia daného identifikovaného problému).
T.j.: 2 základné algoRytmy
1) duálny MIM-FIM
2) dia-logos (protodialektický rozhovor dvoch tandemných subjektov ovládajúcich technológiu MIM-FIM..alebo teda MIM-FEI)

Tá dualita je tam na viacerých úrovniach.
Tak, ako aj jing-jang.
To vśak neni boj, či dopĺňanie sa dobra a zla, čierneho a bieleho, či ničenie a tvorenie - nie, to by bola klasická fatálna, kolektívno-samovrežedná zámerná dezinterpretácia j-elít pre plebs.

Je to spolupráca.
2 aspekty pravdy, tvorenia, nekonečného sTrojenia (inFormácie, transFormácie), ktoré sa vzájomne dopĺňajú, úzko spolupracujú
a jeden bez druhého sú nefunkčné.

Vyzerá že na tento jednoDuchý príncíp tvorenia (sTrojenia) prišli ľudia uź dávno. Pred vekmi.
V rôznych ćastiach sveta. Ako napr. aj na ťažbu a spracovanie medi apod.
Alebo je to dedičstvo z predchádzajúcej civilizácie civilizácii.
Avšak (j)elita si snažila túto technológiu myslenia uzurpovať pre seba,
ako celkový základ svojej moci, mocenskej pyramídy.
S ňou totiž predvídanie tendencii vývoja dejov (procesov)
v prírode i v ľudskej spoločnosti (ako jej súćasti) nadobúda úplne iný rozmer, presnosť.
Vzniká metodická prognostika, a z nej prorokovanie.
Pre nevediacich (nevidiacich.. ďaleko) je to akože-nepochopiteľný kúzelný 3K (trik).
Podobne, ako vedomosti vekov (predkov), skryté, zakódované v etymológii.
A spoľahlivé predvídanie je základom riadenia.
Vedomého riadenia (= tvorenia, sTrojenia).
Znova: Viď MDP (DVTR kap. 14) a preventívne čistenie ciest jednotlivých objektívne možných variánt, čo umožňuje ich predídavú (resp. preventívnu) integráciu.

J-elita v jednotlivých civilizáciach, na jednotlivých kontinentoch zablokovala davu prístup k tejto kľúćovej technológii výkonu moci (v praxi realizovaňej schopnosti riadiť prírodné a sociálne procesy so zvolenými prijateľnými odchýlkami) jej dezinterpretáciou do niekoľkých zcestných variantov (z ktorých dali davu klasicky na výber), rituálnou dogmatizáciou apod.

Rusi teda mali, vyzerá s modelom MIM celkovo pravdu.
My ho nenegujeme.
Len sme ho tu na Slovensku s kolegami bližśie špecifikovali, rozpracovali.
Ako keď z voza urobíte auto.
Alebo z dvojtaktu štvortakt, resp. v tomto prípade trojtakt.
Či z AK47 VZ58

Je tam len akcent na to, aby vaša pred-stava (FORMA - jej cieľový a stavový vektor) fungovala konkrétnejśie, vedomejśie,
ste si ju vedome rozmeňovali na drobné (MIERY - parametre a ich hodnoty) a tie znova spájali do celkovej FORMY.

Teda: UPR (Úplná funkcia riadenia), resp. ešte presnejśie FUR (Funkcia úplného riadenia)
1) (e)mo-mentáne, alebo predvídaním identifikujete faktor prostredia, neštandardnú tendenciu vývoja nejakého deja (procesu) = odchýlku niektorého parametra a jej čiselnej hodnoty (miery); ergo - potenciálnu zmenu jedného, alebo viacerých parametrov (mier) budúceho celkového stavu, pred-stavy (formy skúmaného objektu: chleba, cieľovej skupiny..to je jedno)
2) formujete stereotyp (automatizmus, zvyk, emočný algoRytmus, na cyklický pravidelný sken s prepočtom, alebo kvalifikovaným odhadom potrebnej periódy jeho vzorkovania, opakovania) identifikácie, sledovania (aby ste viac nemuseli na to rezervovať drahú vedomú kapacitu) tohto
Teda podĺa MDP: cieľový vektor (výsledná forma "hmoty", objektu)
3) ktorý parameter (mieru) cieĺového vektora mi tento identifikovaný faktor prostredia (zmena parametra) mení a o akú konkrétnu hodnotu
4) Je táto zmena prijateľná (ÁNO/NIE = 1/0) vzhľadom na celkovú (moju, našu..resp. Vis Maior) koncepciu riadenia objektov v okolí? Ak áno, nezasahujem. Ak nie vypracujem koncepciu (matricu - sekvenciu obrazov, medzistavov), metodiky a konkrétne algoRytmy uskutočnenia medzistavov - teda spôsob zásahu, manévru, intervencie do daného identifikovaného procesu, aby vysledná forma objektu zodpovedala cieĺovému vektoru s prijateľnou odchýlkou.
..
ďalej pokračujeme ďalśími 3-4 etapami FUR

Bolo to ešte podrobnejšie rozpísané podrobne aj v slovenskej verzii KSB/DVTR, len niektorí korektori to žiaĺ v rámci úpravy textov, zjednodušenia a snahy o návrat (?), priblíženie sa nazad k pôvodnej ruskej primitívnejšej, hrubśej verzii zasa "o(d)sekali".

Celkové prepojenie MIM - protodialektiky - MDP - FUR

Najlepšie je to asi rozpísané v najnovśej nemeckej verzii operačného systému DVTR.
Má oproti ruskej (len niečo vyśe 200 strán), slovenskej (cca.300) až vyše 400 strán.

Ok, to asi zatiaľ stačí, aby vás to príliś nezahltilo,
informačne neutopilo.
(Popolvar mi mailom písal, aby som to ešte raz vysvetlil)

Ak to stále ešte nerozumiete, napíśte čo presne
a skúsim ten dej (=proces) (s)tvorenia, sTrojenia = riadenia, RAdenia, RAdeňJA prípadne vySvetliť, nasvietiť ešte v iných obrazoch (podobenstvách, formách), alebo aspoň uhloch pohľadu
Mám pocit, že bys mi to dokázal vysvětlit - ale nikoliv touto textovou formou
(Kde nerozumím použití cca 5-10 TVÝM pojmům. A i kdybych se zeptal a nechal si vysvětlit "co konkrétně tímto myslíš", tak se moje psychika "ztratí" ve zdejších textových odkazech na odkazy vysvětlujících poznámek a replik jiných diskutérů reagujících na jiná témata - což není nic proti Tobě, takto (ne)funguje, jak jsem si všimnul, má psychika).

Na osobní vysvětlení této důležité problematiky bych si klidně vyhradil třebas víkend a přijel na Slovensko.

Naspäť
Top Bottom