Paradoxne som dnes po zhruba mesiaci konečne videl miestami aj belasú oblohu a chvíľkami vykuklo aj slnko. Už okolo mesiaca tu v okrese Senec bola zatiahnutá obloha, vlhké počasie (mrholenie). No dnes, na Vianoce bola výnimka.
Videl, lebo prišiel vietor, mraky rozfúkal a došlo aj k zníženiu teploty. Keď je zamračené väčšinou nemrzne.
A k tomu harabínovskému harašeniu:
To je podobné ako so saharským pieskom. Vyskytlo sa to za posledné obdobie 2x. Či to bolo isto to, za to ruku do ohňa nedám, ale keď mi ide niekto hovoriť o tom, že nas tu práškujú a to z toho ... minule to začal brat. Reku bratku, vieš si predstaviť, aký masívny by musel byť pred tým jednorazovo tento "poprach/postrek" na to, aby to nadobudlo takýto efekt na územi prakticky celej Strednej Európy? Ľudia niekedy vytvárajú také spojenia, že akože ... dovidenia. A potom sa nájde niekto, kto automaticky urobí (de)mentálnu skratku, že aj za to môže Fico, lebo šak načo je taký štát, ktorý nevie zabezpečiť v postavení kolónie a v globalizovanom svete to, aby naše územie obchádzali lietadlá, "saharský prach" (alebo čo to vlastne bolo), rádioaktívne mraky a aj zlé počasie.
Robím v hore. Veľakrát vyjdeš na kopec aj e inverzia. Mraky sa držia v doline. Hore je krásne počasie. Nadmorská výška dole = 300 - 350 m. Hore 700+ metrov. Kto chce z toho robiť kovbojku a práškovaniu priraďovať viac, než je zdravé? Okrem toho si treba uvedomiť, že globálne sa mení počasie. Zimy stratili svoj typický prejav, veď to tu už máme 30 rokov najmenej. Zima je dnes prakticky iba obdobie dažďov. Miesto snehu máme dážď, a keďže je teplo, tak bežne existujú aj hmly. Zem je nezamrznutá, voda sa odparuje. Ako na jeseň. Dokonca aj tu, ďaleko od Bratislavy a veľkých mestských aglomerácií v horách. Keď k tomu pripočítam aj nejaký ten smog a priemyselné znečistenie ovzdušia, potom je výsledok, aký je. Stačí vstať od počítača/TV, vybehneš o 300 metrov vyššie na kopec a zistíš, že to pekne sedká v doline. Holt inverzia. Ale Slovák, bijúci sa päsťou do hrude, nadávajúci na všetko s hlavou zmastenou najrôznejšími konšpiračnými teóriami s prevedením až do absurda ako v tomto prípade, si pospája veci po svojom. A túto kvasenú kašu potom podáva všetkým okolo a najlepšie pred voľbami. V danom príspevku sú to ľudia presne tohoto rangu, čo mi na môj komentár odpísali:

FA-na-ti-ci. Presne ako Ha-ra-bín. A takíto mätú ďalších, lebo sa vydávajú za tých, ktorí vedia viac.