• Oznam: na nasledovných stránkach môžete nájsť Konceptuálneho Bota, ktorý je trénovaný na odpovede z českých prekladov VP ZSSR. Preto sa odporúča používať český jazyk. mariasky.cz nabojpravdy.cz

Potravinové doplnky - škodlivé vs neškodné

jardob

Člen personálu
Okres
Senec
E536 - Ferokyanid draselný.
Nedávno som narazil na informáciu, ktorá ma spočiatku zaskočila. Vraj "dávajte si pozor na soľ, lebo do niektorých značiek solí je pridávaný kyanid, ktorý tam je pod značkou E536 ako protihrudkujúca látka". Tak som si to overoval a naozaj v niektorých značkách na trhu je E536, čo je látka ferokyanid draselný.

Tak som si overoval, aký vzorec má známy jed - cyankáli. Cyankáli, t.j. prudký jed, ktorý spôsobuje bunkovú smrť tým, že blokuje schopnosť buniek dýchať a v prvom rade postihuje bunky s najväčším odberom kyslíka - mozog a srdce - tak tento jed sa nazýva Kyanid draselný a má vzorec KCN.
Kyanid draselný sa v minulosti používal pri pozlacovaní povrchov, pretože KCN je jedna z mála látok, ktorá dokáže zlato rozpustiť. Aj preto v Rusku pri pozlacovaní striech kostolov zomrelo dosť takýchto remeselníkov. S malými množstvami KCN sa telo vraj dokáže samo vysporiadať, ale toxicita začína pri množstve 2mg KCN na jeden kilogram hmotnosti človeka. Pri slabej dávke, vstrebávaní cez kožu a pod, nastáva otrava veľmi pomaly a oneskorene.

No ferrokyanid draselný je niečo iné. Ide o iný vzorec s inými chemickými vlastnosťami. Nazýva sa aj žltá krvná soľ (ide o žltkastú kryštalickú látku). Táto zlúčenina je vraj veľmi stabilná a neuvoľňuje kyanidové soli (CN-), vraj preto sa používa aj v potravinárstve. Presný chemický názov tejto látky je "Hexakyanoželeznatan draselný" a vzorec je K4[Fe(CN)6]. Používa sa vo farbiarstve na výrobu "berlínskej modrej" (farby) alebo v potravinárstve ako protihrudkujúca látka.
Okrem žltej krvnej soli (Hexakyanoželeznatan draselný - K4[Fe(CN)6]) existuje aj červená krvná soľ (Hexakyanoželezitan draselný - K3[Fe(CN)6]), ktorá až tak stabilná nie je a môže uvoľňovať kyanidové toxické látky. Červená krvná soľ sa používa vo fotopriemysle a chemickom priemysle.

Takže aj keď kupujem len domácu soľ, kde ferokyanid draselný (E536) nie je uvedený, ten sa uvádza len u dovozovej soli, no zdá sa, že táto zložka by nemala byť škodlivá pre zdravie.

Naposledy upravené:
Nedávno som narazil na informáciu, ktorá ma spočiatku zaskočila. Vraj "dávajte si pozor na soľ, lebo do niektorých značiek solí je pridávaný kyanid, ktorý tam je pod značkou E536 ako protihrudkujúca látka". Tak som si to overoval a naozaj v niektorých značkách na trhu je E536, čo je látka ferokyanid draselný.

Tak som si overoval, aký vzorec má známy jed - cyankáli. Cyankáli, t.j. prudký jed, ktorý spôsobuje bunkovú smrť tým, že blokuje schopnosť buniek dýchať a v prvom rade postihuje bunky s najväčším odberom kyslíka - mozog a srdce - tak tento jed sa nazýva Kyanid draselný a má vzorec KCN.
Kyanid draselný sa v minulosti používal pri pozlacovaní povrchov, pretože KCN je jedna z mála látok, ktorá dokáže zlato rozpustiť. Aj preto v Rusku pri pozlacovaní striech kostolov zomrelo dosť takýchto remeselníkov. S malými množstvami KCN sa telo vraj dokáže samo vysporiadať, ale toxicita začína pri množstve 2mg KCN na jeden kilogram hmotnosti človeka. Pri slabej dávke, vstrebávaní cez kožu a pod, nastáva otrava veľmi pomaly a oneskorene.

No ferrokyanid draselný je niečo iné. Ide o iný vzorec s inými chemickými vlastnosťami. Nazýva sa aj žltá krvná soľ (ide o žltkastú kryštalickú látku). Táto zlúčenina je vraj veľmi stabilná a neuvoľňuje kyanidové soli (CN-), vraj preto sa používa aj v potravinárstve. Presný chemický názov tejto látky je "Hexakyanoželeznatan draselný" a vzorec je K4[Fe(CN)6]. Používa sa vo farbiarstve na výrobu "berlínskej modrej" (farby) alebo v potravinárstve ako protihrudkujúca látka.
Okrem žltej krvnej soli (Hexakyanoželeznatan draselný - K4[Fe(CN)6]) existuje aj červená krvná soľ (Hexakyanoželezitan draselný - K3[Fe(CN)6]), ktorá až tak stabilná nie je a môže uvoľňovať kyanidové toxické látky. Červená krvná soľ sa používa vo fotopriemysle a chemickom priemysle.

Takže aj keď kupujem len domácu soľ, kde ferokyanid draselný (E536) nie je uvedený, ten sa uvádza len u dovozovej soli, no zdá sa, že táto zložka by nemala byť škodlivá pre zdravie.
Tak isto sol bez pridania iodu/jódu. Ak pridavaju jód- nieje organicky....rozpisovala som to v diskusii na oracleblogu, inak aj grafen sa moze objavit, kedze ho pouzivaju (je povoleny) ako filter

Kyanidy jsou jedovaté tím, že se naváží na železo v cytochromech, které jsou nezbytné v dýchacím řetězci. Navázáním kyanidu je cytochrom nefunkční a buňka nemůže využívat kyslík - prakticky přichází o energii. Když je kyanid navázaný na jiné železo, jako třeba v těch krevních solích, už jedovatý není. Není ale vyloučeno, že ty krevní soli mohou škodit jiným způsobem, ale každopádně je to nesrovnatelné s otravou kyanidem.

Este chcem doplnit ze aj do práskoveho cukru, bud nehrudkujuca zlozka alebo maizena, tu v IT čisty praskovy cukor nemam sancu kupit,(iba 20kg na amazone som videla priemyselne balenie). aj na sk je uz bieda ale mama mi urobi vzdy zasobu a v tesku ten 1/2 kg ,ruzovy je bez pridanych látok.....

Este chcem doplnit ze aj do práskoveho cukru, bud nehrudkujuca zlozka alebo maizena, tu v IT čisty praskovy cukor nemam sancu kupit,(iba 20kg na amazone som videla priemyselne balenie). aj na sk je uz bieda ale mama mi urobi vzdy zasobu a v tesku ten 1/2 kg ,ruzovy je bez pridanych látok.....
No, máte-li doma vlhký vzduch, tak ta protihrudkující složka vůbec nefunguje. Když tam ten moučkový cukr leží třeba rok, je z toho balení jedna velká hrouda a můžete ji roztloukat kladivem.

No, máte-li doma vlhký vzduch, tak ta protihrudkující složka vůbec nefunguje. Když tam ten moučkový cukr leží třeba rok, je z toho balení jedna velká hrouda a můžete ji roztloukat kladivem.
Nie mám suchy vzduch ,nie som pri mori....

"Sóda bikarbóna (bez hliníka) na lačný žalúdok-prečo? Je to tajomstvo energie"
1️⃣ tlmí kyselinu mliečnu vo vašich svaloch a odďaľuje popáleniny a únavu počas intenzívnej aktivity
2️⃣ vyrovnáva PH buniek a pomáha bunkám efektívnejšie produkovať energiu
3️⃣ zlepšuje neutralizáciu kyslíka, čo vám dáva väčšiu výdrž
4️⃣ poskytuje sodík a kľúčové elektrolyty pre funkciu svalov a nervov
5️⃣ zvyšuje vstrebávanie živín vo vašom čreve a dodáva telu viac paliva
6️⃣ znižuje systémový zápal a uvoľňuje energiu
7️⃣podporuje funkciu obličiek, ktorá je kľúčom k udržaniu energetickej hladiny

➡DÁVKOVANIE
👉 🏻zmiešajte 1/4 lyžičky sódy bikarbóny s 1/2 lyžičky vody, vezmite na lačný žalúdok

Jedlá sóda je zásaditá, takže môže ovplyvniť vaše črevo a trávenie, pretože váš žalúdok potrebuje kyslé prostredie na trávenie (a sterilizáciu) potravín (preto na lačný žalúdok) ! (tu)

Naposledy upravené:
Nedávno bylo objeveno nové nejúčinnější probiotikum na světě - Lactobacilus bulgaricus DWT1, které je 10x silnější než ostatní kmeny Lactobacilus bulgaricus:

"Indický profesor Palok Aitch 6 různými způsoby dokazuje, že Lactobacilus bulgaricus DWT1 má 10x silnější protinádorový a antibakteriální účinek než ostatní kmeny Lactobacilus bulgaricus. Zabíjí nádorové a virové buňky a také zvyšuje vrozenou imunitu pacienta." (od 40 min a 15 s).

Lactobacilus bulgaricus DWT1 byl testován v nemocnici na pacientech hospitalizovaných s kovidem. Po 10 dnech byli všichni prohlášeni za zdravé. Dále působí i na psychiku, protože zvyšuje psychickou odolnost. Námořníci, kteří brali Lactobacilus bulgaricus DWT1 během plavby neměli žádné psychické problémy, na rozdíl od těch, co to nebrali.

Podle zkušeností Wenci Mudrlandta: "Zjednodušeně, člověk přestává smrdět po močovině. DWT1 musí logicky vyžírat močovinu z těla, podobně jak vyžírá zbytky organického života zavaleného dávnými horninami, tak jak bylo uvedeno ve zmíněném dokumentu. Toto tvrzení mám navíc podpořeno pozorováním beznadějného ležáka, který začal chodit. Samozřejmě s oporou chodítka a vozíčku, nicméně se začal sám pohybovat. Pročištěním organismu od močoviny ucpávající tkáně a buněčné stěny, získal opět sílu. Sice ne tu, co měl ve dvaceti, ale získal alespoň částečnou soběstačnost."
"Příznivá zpráva, především pro ženy co se chtějí líbit! Dostatek podkožního kolagenu vyhlazuje vrásky."

Účinky práškové suché kultury DWT1 a ní zakvašeného jogurtu:
"K vyzkoušení jsem použil kulturu Laktera Colon Zn. DWT1 chutná vyváženě sladkokysele a velmi příjemně voní po meruňkovém termixu. Tato kultura není ochucena. Jedná se o její specifickou chuť a vůni.
Už po 2 - 3 dnech začínají nosní hleny vonět po této kultuře. Občasně smradlavé hleny se stávají minulostí. Ocení to lidé kteří dosud neztratili čich a lidé kteří s nimi žijí.
Po několika týdnech mizí ze starců i jejich bytů stařecký puch.
U všech věkových kategorií se snížil zápach potu i stolice. Mizí cestující záněty.
Lidé náchylní na chřipky jimi přestávají trpět."

Lactobacilus bulgaricus DWT1 v kapslích a prášku (pro výrobu/zakvašení domácích jogurtů) lze objednat zde:

Lidské tělo dokáže syntetizovat kolagen za dodržení jediné podmínky. Musí mít dostatek kyseliny askorbové. Kolagen je to, co drží lidské tělo pohromadě. Šlachy a jejich úpony, různé blány, bránice, chrupavky, kloubní chrupavky, ploténky, podkožní výplň zesiluje odolnost kůže, aj.

Kyselina močová

Je produktem buněčné látkové výměny, různých parazitů i bakterií. Je to odpadní produkt, kterého se tělo jen velmi těžce zbavuje, protože tato kyselina je velmi špatně rozpustná ve vodě.
Protože si tělo úzkostlivě hlídá Ph krve, vytláčí močovinu mimo krevní oběh. Močovina vyžírá vápník z kostí a způsobuje jejich řídnutí. Vyžírá dentin, zuby žloutnou, dentin ubývá na objemu, a proto z nich odpadává sklovina a posléze i plomby. Zuby se očividně "sesychají". Močovina ucpává tkáně, a proto jsou starci tak nemožně slabí. Jejich svalovým buňkám se nedostává kyslík a krevní cukry, protože všude kolem je to ucpáno tímto svinstvem. Močovina se dostává do podkoží, kde vyžírá kolagen. V obzvláště napadených partiích způsobuje propadliny kůže. Nejlépe je to vidět na lidech s pleší. Pod kůží není hned lebeční kost. Nene! Pod kůží je kolagen, který dělá plešounům hezkou, kulatou hlavinku. Ti z nich, kteří trpí záněty na hlavě, mají propadlou kůži v ložiscích zánětů. V těch místech jim močovina vyžrala kolagen. Vnitřní záněty, které ústí v kožní boláky, vyžírají v kolagenu jamky kdekoli na těle.

Močovina se usazuje v kůži. Krystalizuje, kůže se stává křehkou - vrásčití a pergamenovatí. Pergamenová kůže není jen výsadou starců. Jsou různá onemocnění předčasného stárnutí s těmito příznaky a medicína si s nimi neví rady.

Močovinou se živí část našich vnitřních bakterií, v čele se zlatým stafylokokem. Nemusíte mít laboratorní vybavení. Vždy spolehlivě poznáte kde řádí, podle jeho žlutých - zlatých výměšků. Pokud z boláku teče něco nažloutlého, má to na svědomí právě on. Bohužel, tyto metabolity jsou pro tělo rovněž jedovaté. V případě zápalu plic postižený vykašlává žluté hleny a ty mohou zabít. Pokud se bakterie přemnoží a ucpou cévy v některém orgánu, zamezí průtoku čerstvé, okysličené krve s živinami a průplachu orgánů. V ucpaném orgánu se přemnoží anaerobní bakterie. Sežerou všechno, co se dá, a výsledkem je mrtvá, černá tkáň - rakovinný nádor. Pokud je orgán definitivně sežraný, pak nepomůže ani svěcená, protože jeho životně důležitou funkci nemá kdo převzít. Močovina vyžírá i kloubní chrupavky! Děje se tak v důsledku zánětů. Bakterie přidají vlastní močovinu a ta žere a žere kolagen. V kloubu to rachtá a bolí. Močovina je prostě obrovský problém!

A co dělá lactobacillus bulgaricus DWT1?

DWT1 neutralizuje tělní kyselinu mléčnou. A to není jediný jeho účinek. Proč? Zjednodušeně, člověk přestává smrdět po močovině. DWT1 musí logicky vyžírat močovinu z těla, podobně jak vyžírá zbytky organického života zavaleného dávnými horninami.

Naposledy upravené:
Lactobacilus bulgaricus DWT1 v kapslích a prášku (pro výrobu/zakvašení domácích jogurtů) lze objednat zde:
Pre Slovákov k objednaniu tu:

Na stránke je aj publikovaná 20 stránková prezentácia venovaná zisteniam a záverom zo štúdie zameranej na skúmanie probiotického produktu Laktera na pacientov s COVID-19. Prezentácia bola odprezentovaná tímom Daflorn na 16. medzinárodnej vedeckej konferencii venovanej probiotikám, ktorá prebehla 20.-22.6.2023 v hoteli Carlton, Bratislava.

Naposledy upravené:
Generace vaperů

Zdroj: https://www.youtube.com/shorts/DIwjoQ2CSzU

Co dělá vape s plícemi?
Přehled od AI
  • Podráždění a zánět: Látky jako propylenglykol a glycerin dráždí krk i dýchací trubici a způsobují kašel nebo záněty sliznic.
  • Poškození ochranné vrstvy: Aerosol z elektronických cigaret oslabuje a deformuje lipidovou (tukovou) vrstvu, která v plicích funguje jako přirozená ochrana.
  • Zhoršení dýchání: Vdechování páry může krátkodobě snížit výdechový objem a v závažných případech vést až k akutnímu poškození plic či potížím vyžadujícím umělou ventilaci.
  • Dlouhodobá rizika: Lékařské studie varují, že postupné dráždění tkáně může po delší době zvyšovat riziko chronických plicních onemocnění.

Naspäť
Top Bottom