Opět zde máme tuto tezi:
1. "Neexistuje" žádné dobré chování.
2. "Neexistuje" žádné zlé chování.
Jelikož tento příspěvek dostává pár palců a v tomto duchu se zde objevuje vícekrát, považuji za nutné se k tomu vyjádřit.
Začnu takto:
2. Neexistuje žádné zlé chování = Praxe: Sexuální zneužívání nezletilých, týrání,. zvrhlosti,.
1. Neexistuje žádné dobré chování. = Praxe: Pomohl jsem jiné osobě v životní nesnázi ..., zachránil život, ... atd
3. V učebnicích se píše o tendencích rozmývat rozdíly a tak v dobru hledat zlo a ve zlu dobro.
Můj osobní názor je, že takto to samozřejmě nikdo nemyslel.
Pak ale nebyly dodrženy zásady jasné a srozumitelné komunikace hlavně pro převažující statistickou většinu v typu struktury psychiky a tak se může stát, že na toto budou slepě naskakovat jedinci aplikující z podvědomí satanismus, nebo vědomý dobrosrdečný démonismus, dále jedinci pracující v Ezo režimu, nebo ti uplatňující podvědomě a i vědomě osobní vypočítavost či pomstychtivost jako skrytou pastičku, ...
-------------
Za mě vidím otázky té většiny, která teprve hledá cesty:
A proč se tedy máme snažit být Člověkem, když studující tvrdí neexistuje dobré ani zlé chování?
Co je potom motivací konat dobré věci, pomáhat si vzájemně být člověkem a vyhýbat se zlému chování? (Proč škola na žáky uplatňuje známky z chování? - je to výchovné?)
není přepínačem DOBRO / ZLO.
Šroubuji do minima ZLA, ale stále tam jde proud (2% ZLA), šroubuji doprava a mám téměř max. proud DOBRA (98% DOBRA)
+ přechází stylem: "Samoseto přešlo....", nebo někdo šroubuje = přizpůsobuje podle svého etalonu hodnocení okolí?
A otázka: V jaké statistické množině případů je to neutrální +/- , než to 2% nebo 98%?
Možná v té statistické převažující dnešní většině mlčících - lhostejných v davo-elitárních ohrádkách.
Nechám bez komentáře......
Lepším pro sebe,
lepším pro mé okolí,
lepším pro přírodu a Zemi,
A také zda to stejně vidí i ostatní okolo. Jelikož rozhoduje statistická množina typů psychiky.
Z materiálů, že je nutné konat nad rámec oboru a sebe sama a brát ohled na okolí.
Ano jsme každým dnem lepším člověkem, hodnoceno podle typu struktury psychiky každého z nás, která je u mnohých nestabilní a pokud se dostane vysoko, tak statisticky je většinou zafixovaná v démonickém režimu, takže pouze poctivé malé procento proklouzne na nejvyšší metu.
Svět je na hraně přírodní a technogenní katastrofy, takže si myslím, že tato dnešní doba vyžaduje JEDNOZNAČNÝ postoj
> přepínač konám DOBRO / konám ZLO <
Zákon času plodí dva typy jedinců.
Dovolím si takto:Já nepotřebuji číst knihu genesis abych věděl co je to cesta dobra a zla. Na to jsem přišel i v jiných knihách. Nejvíce mi pomohly knihy KOB, ty mi daly kritické myšlení a pak knihy sci-fi a fantasy, kde si autor vymýšlí různé světy.
A zjednodušeně, pro mne je cesta dobra taková, která mně dělá každý den lepším člověkem. A cesta zla, je taková, která vede k degradaci člověka. Dobro a zlo neexistuje tak jak ho popisují mnozí a tak jak si to myslí většina lidí. Neexistuje žádné dobré nebo zlé chování. Existuje jen chování, které je v určité míře dobré, pak to přechází v neutrální a pak ve zlé a samozřejmě i naopak. Takže dobro a zlo je jen v míře.
PS: A protože vše je proces, nic není statické, tak i ta míra co je dobré a zlé se mění v čase a podle podmínek.
1. "Neexistuje" žádné dobré chování.
2. "Neexistuje" žádné zlé chování.
Jelikož tento příspěvek dostává pár palců a v tomto duchu se zde objevuje vícekrát, považuji za nutné se k tomu vyjádřit.
Začnu takto:
2. Neexistuje žádné zlé chování = Praxe: Sexuální zneužívání nezletilých, týrání,. zvrhlosti,.
1. Neexistuje žádné dobré chování. = Praxe: Pomohl jsem jiné osobě v životní nesnázi ..., zachránil život, ... atd
3. V učebnicích se píše o tendencích rozmývat rozdíly a tak v dobru hledat zlo a ve zlu dobro.
Můj osobní názor je, že takto to samozřejmě nikdo nemyslel.
Pak ale nebyly dodrženy zásady jasné a srozumitelné komunikace hlavně pro převažující statistickou většinu v typu struktury psychiky a tak se může stát, že na toto budou slepě naskakovat jedinci aplikující z podvědomí satanismus, nebo vědomý dobrosrdečný démonismus, dále jedinci pracující v Ezo režimu, nebo ti uplatňující podvědomě a i vědomě osobní vypočítavost či pomstychtivost jako skrytou pastičku, ...
-------------
Za mě vidím otázky té většiny, která teprve hledá cesty:
A proč se tedy máme snažit být Člověkem, když studující tvrdí neexistuje dobré ani zlé chování?
Co je potom motivací konat dobré věci, pomáhat si vzájemně být člověkem a vyhýbat se zlému chování? (Proč škola na žáky uplatňuje známky z chování? - je to výchovné?)
Z hlediska pravděpodobnosti by to vypadalo jako potenciometr, kterýExistuje jen chování, které je v určité míře dobré, pak to přechází v neutrální a pak ve zlé a samozřejmě i naopak. Takže dobro a zlo je jen v míře.
není přepínačem DOBRO / ZLO.
Šroubuji do minima ZLA, ale stále tam jde proud (2% ZLA), šroubuji doprava a mám téměř max. proud DOBRA (98% DOBRA)
Další záhada přechodná neutrální pozice (ani dobro ani zlo) = mě nepřímo vyzývá být pasivním = být LHOSTEJNÝM.pak to přechází v neutrální
+ přechází stylem: "Samoseto přešlo....", nebo někdo šroubuje = přizpůsobuje podle svého etalonu hodnocení okolí?
A otázka: V jaké statistické množině případů je to neutrální +/- , než to 2% nebo 98%?
Možná v té statistické převažující dnešní většině mlčících - lhostejných v davo-elitárních ohrádkách.
Nechám bez komentáře......
Tady je zamlčení:pro mne je cesta dobra taková, která mně dělá každý den lepším člověkem.
Lepším pro sebe,
lepším pro mé okolí,
lepším pro přírodu a Zemi,
A také zda to stejně vidí i ostatní okolo. Jelikož rozhoduje statistická množina typů psychiky.
Z materiálů, že je nutné konat nad rámec oboru a sebe sama a brát ohled na okolí.
Ano jsme každým dnem lepším člověkem, hodnoceno podle typu struktury psychiky každého z nás, která je u mnohých nestabilní a pokud se dostane vysoko, tak statisticky je většinou zafixovaná v démonickém režimu, takže pouze poctivé malé procento proklouzne na nejvyšší metu.
Svět je na hraně přírodní a technogenní katastrofy, takže si myslím, že tato dnešní doba vyžaduje JEDNOZNAČNÝ postoj
> přepínač konám DOBRO / konám ZLO <
Zákon času plodí dva typy jedinců.