• Oznam: na nasledovných stránkach môžete nájsť Konceptuálneho Bota, ktorý je trénovaný na odpovede z českých prekladov VP ZSSR. Preto sa odporúča používať český jazyk. mariasky.cz nabojpravdy.cz

Správy z Čiech 2024

Status
Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.
Jeden moment mi zkazil radost z výhry. Na konci všeho, když už rozdali medaile a poháry, český tým vytvořil kolo, začal skákat a skandovat: "kdo neskáče, není Čech!". Nepřipomíná vám to něco?
Tak to som nevidel , vlastne som nevidel žiadny zápas , ale nemusí to byť tak ,ako to tvrdíš , Česi sú inakši , myslím máte v sebe niečo iné , než Ukrajinci. Myslím to generálne v celku. Ukrajinci ešte aj na colnom prechode boli veľmi chladní , aj k svojim stále odmeraní a pravidelne brali úplatky. Proste podstatné je to , čo je v ľuďoch vložené , vložené a vkladané dlho. Ukrajincov na to skákanie dlho ,veľmi dlho pripravovali. Vy Česi ste , ak to poviem zjednodušene , vyspelejší , proste iní oproti Ukrajincom. Teraz ste jednotní vďaka hokeju a môže sa to aj použiť , nie len zneužiť .Môj osobný názor.
Potkal jsem v MHD vracející se fanoušky, některé možná i přímo z O2 Arény a mezi většinou Čechů byl i švýcarský pár středního věku. I ten Švýcar si zaskandoval, asi i zkoušel jódlovat, či co. Češi odpověděli hlasitějším skandováním, ale nikoho ani nenapadlo tento osamělý pár fandící soupeři jakkoliv ohrožovat a nebo jim i jen vyhrožovat.

Finále jsem viděl celé a myslím si, že to byl v podání naší národní reprezentace nejlepší hokej od roku 2001. Sebevědomý a hlavně kolektivní výkon.
Všichni v rozhovorech mluvili o tom, že hrají za tým a zbavili se přebytečného ega, ať už dostali roli jakoukoliv. A bylo to vidět.

Upřímně, asi je dobře, že tam Rusko nehrálo - dnes si myslím, že bychom je také porazili. (Nemohl tak být realizován scénář AntiRusko.)
Naše reprezentace se soustředila na to, že jsme Češi, věříme si a táhneme za jeden provaz.

Naposledy upravené:
hokej jsem celou dobu nesledovala, protoze mi vadilo, ze se do sportu zatahla politika. jedna zachranarka z prahy, ktera take pomaha ukrajine mi za tento muj postoj rekla, ze jsem naivni a hloupa a pry nicemu nerozumim, proc bylo rusko a belorusko vylouceno ze sampionatu. kazdy ma holt jinou filozofii. co jsem ovsem slysela od tech, co hokej sledovali, i od nasich kontaktu zachranaru z finska, svedska, nemecka, tak mi rikali, ze cesi hraji opravdu skvele a radovali se vcera z vitezstvi take. vsimla jsem si aut s ceskou vlajkou a jen mi bylo smutno, ze cesi mysli na sve vlastenectvi jen par tydnu v kvetnu kazdy rok.

Upřímně, asi je dobře, že tam Rusko nehrálo - dnes si myslím, že bychom je také porazili. (Nemohl tak být realizován scénář AntiRusko.)
či by ste ich porazili - neviem, nechcem hypotetizovať a riešiť globálnu politiku. Ale čisto zo športového hľadiska - pozerať sa na to, že sú tam tímy ako Poľsko, VB, Kazachstan, Francúzsko, Rakúsko a nie Rusko a Bielorusko, tak to je na zaplakanie.

Nie Petro ale Kevin Fialskij sa stal najuzitocnejsim hracom MN - majstrovstiev NaTO. Aj Hitler dostal Olympijske hry pre prestiz a o rok uz prepukla horuca vojna. Teraz CR organizuje MN v hokeji, OH Francuzsko, Fiala hrac c.1, kto najviac vola po vojenskom zasahu proti Rusku? Fiala a Macron ako hovorcovia neokonov, rotschildov.

Jeden moment mi zkazil radost z výhry. Na konci všeho, když už rozdali medaile a poháry, český tým vytvořil kolo, začal skákat a skandovat: "kdo neskáče, není Čech!". Nepřipomíná vám to něco?
Ano, to mi taky velmi vadilo. A to, že teď se bude všude prodávat dres s číslem 88 ( číslo Pastrňáka ).

Článek z r. 2016:
- Proč číslo 88?
- Jak jsem přišel do Bostonu, tak mi řekli, že jsem pro ně speciální, tak mi dali číslo 88 a už jsem si ho nechal.

Naposledy upravené:
hymnou suverénneho štátu
Tiez som sa nikdy nestotoznil s nasou hymnou, okrem jednej casti programuje k otroctvu.

"kdo neskáče, není Čech!".
To som videl aj v slovenskom dave, ovce zostanu manipulovatelnymi ovcami vsade, preto je sport tak stedro financovany... rozdeluj a panuj, ako moze byt niekto vitaz na spolocnej lodi menom Zem, bud jeden vyhra a druhy prehra ako v sachu ale aj to moze byt pyrhovo vitazstvo a prehraju vsetci. Ako ukazali vo filme Zamysel, riadenie sa nepodoba sachu ale hracov je viac, ti sa preskupuju, spajaju alebo ako predkovia hovorili - kde sa dvaja biju, treti vitazi.

Tiez som sa nikdy nestotoznil s nasou hymnou
Asi by to bolo na rozbor. Však keď človek počúva ten silný dynamický nástup a celkovo celú jej melódiu, musí mať burcujúci pocit, ako keď ide do boja. Tak to ostatne za čias, kedy vznikla, aj bolo. Pretože Štúrovci sa v revolučných rokoch 1848-49 zapojili do boja. A to priamo. I so zbraňou v ruke. A i text našej hymny vlastne vyzýva boj za slobodu/štátnosť, ale v skutočnosti v nej nie sú slová, ktoré by z dlhodobého hľadiska určovali koncepciu vývoja našej zeme.

Naposledy upravené:
Jen pro připomenutí - s čímže tohle namistrování, podle mě, souvisí.

Nechali Česko vyhrát, čímž zvedli davu na čas sebevědomí, aby jej snadněji zmanipulovali do procesu již připraveného. Nemám vůbec radost, tuším, pod výhrou Česka, prohru Čechů.
vazne si nepripustite, ze ten tym skutecne svoji pili a houzevnatosti si vitezstvi zaslouzil? nejsem hokejovy expert a videla jsem toho malo, ovsem nemela jsem pocit, ze by ostatni tymy cechum to vitezstvi dali zadarmo. poslouchala jsem jak mluvili cesti hokejisti a me prislo, ze jak se rika, ze hraji srdcem, letos opravdu srdcem hrali. pochopitelne, ze kdyz tam nebyli hokejiste RF, to vitezstvi ma skraloup.

vazne si nepripustite, ze ten tym skutecne svoji pili a houzevnatosti si vitezstvi zaslouzil? nejsem hokejovy expert a videla jsem toho malo, ovsem nemela jsem pocit, ze by ostatni tymy cechum to vitezstvi dali zadarmo. poslouchala jsem jak mluvili cesti hokejisti a me prislo, ze jak se rika, ze hraji srdcem, letos opravdu srdcem hrali. pochopitelne, ze kdyz tam nebyli hokejiste RF, to vitezstvi ma skraloup.
Ne. Žádné MS neprobíhá ve vzduchoprázdnu. Aby představení bylo důvěry hodné, musí představitelé být o realitě výhry přesvědčeni.
Mimochodem samo soupeření - kdo je horší je poražen, kdo je lepší vítězí a jde na bednu pro placky - je projevem biblické kultury, ne naší.
Dovedete si představit MS, kde vítězí ve spolupráci všichni zúčastnění? Já ano.

Naposledy upravené:
Status
Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.
Naspäť
Top Bottom