• Oznam: na nasledovných stránkach môžete nájsť Konceptuálneho Bota, ktorý je trénovaný na odpovede z českých prekladov VP ZSSR. Preto sa odporúča používať český jazyk. mariasky.cz nabojpravdy.cz

Správy z Čiech 2024

Status
Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.
Trump vyhraje a domluví se s Putinem nevýhodně pro Evropu, načrtl Pavel

Evropa by se měla připravovat na možnou výhru Donalda Trumpa v prezidentských volbách ve Spojených státech amerických. Prezident Petr Pavel to řekl v rozhovoru pro Český rozhlas Radiožurnál. Trumpovo vítězství by podle něj mohlo znamenat uzavření dohody s ruským prezidentem Vladimirem Putinem.

Podle Pavla je naprosto legitimní uvažovat v Evropě o možnosti, že Trump ve volbách zvítězí a velice rychle uzavře s ruským prezidentem Vladimirem Putinem dohodu, která nemusí být vůbec výhodná pro Ukrajinu a Evropu. „V tom případě budeme postaveni před hotovou věc, se kterou se budeme muset umět vypořádat,“ míní prezident.

Ukrajina na rozdíl od Ruska má v aktuální situaci na bojišti limity především v živé síle, řekl prezident. Je to faktor, na který Ukrajina musí myslet. I z toho důvodu podle Pavla dostává od spojenců doporučení, aby pokud možno omezila ofenzivní akce, a naopak posílila obranu. K tomu země nepotřebuje pouze čistě obranné zbraně, ale také takové, které umožní narušit zásobovací trasy ruské armády, například dělostřelectvo, případně řízené střely delšího dosahu či letouny F-16, míní Pavel.

„Jedině vyrovnání sil může vést k tomu, že obě strany pochopí, že dalšího úspěchu už nedosáhnou, a že tedy nastal čas k nějakému jednání,“ dodala hlava státu.

Pavel se také vyjádřil pro rozšíření Evropské unie o Ukrajinu, případně Gruzii, Moldavsko, ale například i o země západního Balkánu.
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/...ump-ukrajina-rusko.A240129_181445_domaci_hovo

Naposledy upravené:

Praha sídlo pošty v Jindřišské nekoupí. Pro potřeby magistrátu má málo místa​

Praha nakonec nekoupí od České pošty její hlavní budovu v Jindřišské ulici. Pro potřeby magistrátu tam není dost prostoru a modernizace objektu by byla příliš nákladná, uvedl magistrát v tiskové zprávě. Mluvčí České pošty Matyáš Vitík řekl, že s prodejem hlavní budovy pošta dál počítá a nyní analyzuje možnosti.
https://www.idnes.cz/praha/zpravy/p...dej.A240129_180822_praha-zpravy_kurl#cxrecs_s

To se dalo čekat.

vzpominate si, kdyz lidl upravil fotky santorini na svem prospektu a odstranil krize, protoze to pohorsilo ceske zakazniky? lidl se asi poucil, ovsem zalando, to si jede svoji linii i kdyz se to lidem nelibi.
1706610409735.webp

Plzeň vyhrála další přípravné utkání. V zápasu padlo čtrnáct žlutých karet

Viktorie Plzeň vyhrála další přípravný zápas, tentokrát s ukrajinským týmem FK Kryvbas Kryvyj Rih stavem 3:0. Rozhodně se ovšem nejednalo o jednoduché střetnutí a v některých momentech bylo hodně vyhrocené.
Možná ještě zajímavější než konečné skóre byl celkový stav žlutých karet. Těch nadělil rozhodčí rovných čtrnáct, což je na přátelské utkání poměrně nestandardní číslo. Zápas ovšem chvílemi připomínal boj. Nakonec se plzeňští dočkaly i červené karty, když byl vyloučen Cadu.

„Kluky jsme uklidňovali, bylo tam od soupeře hodně nebezpečných dojezdů na nohy. I my jsme tam pak ve vyhroceném zápase měli fauly, ale ne tak nebezpečné v podobě těch dojezdů. Ale i tohle se dá vzít tak, že jsme si vyzkoušeli ostřejší zápas, které nás mohou potkat i v lize. V přípravácích v zahraničí se to občas stane, bylo to i v době, kdy jsem ještě hrával já,“ řekl k této situaci asistent trenéra Jan Trousil.

1706623044918.webp

Další posuny na Hradě. Tvoří se nová sestava poradců​

Prezidentská kancelář sestavuje nově tým poradců. Tomáš Richter, který je měl na starosti dosud, na Hradě skončil. Agendu přebere šéf politického oddělení Tomáš Lebeda.

Výměna kancléřky Jany Vohralíkové a nástup Milana Vašiny do funkce vedoucího prezidentské kancléře nebyl posledním personálním tahem, ke kterému nyní na Pražském hradě dochází.

O tom, jak bude nový seznam prezidentových poradců vypadat, rozhodne právě Lebeda. „Tomáš Richter měl portfolio témat, která bude do budoucna rozdělovat a určovat gestory pro podklady ředitel odboru,“ dodal Kolář.

Prezidentská kancelář sestavuje nově tým poradců. Tomáš Richter, který je měl na starosti dosud, na Hradě skončil. Agendu přebere šéf politického oddělení Tomáš Lebeda.
tak se asi naplnuje dlouho pripravovany scenar. loutkove divadlo bude kompletni. vsak pepa uz ani nechce kandidovat dalsi volebni obdobi. asi to bude stacit na splneni planu.

Zajímavé. Do jaké míry hraje? Je to přeci herec.
Je ten jeho patriotismus skutečný nebo předstíraný? Snaží se prostřednictvím takovýchto zombie (pokud nehraje) osedlat a následně rozdělit pronárodní scénu? Čiší z něj nekritická nenávist vůči všemu ruskému, východnímu a naopak emocionálně nekritický příklon k západu, elitám, autoritám (to má být ta dělící čára)?
Nemyslím si, že je důležité, jestli to hraje. Podstatné je to, co způsobuje. A to je smrt nejen vojáků, ale taky civilistů, smrt slovanských dětí, na které s takovým potěšením jeho soukmenovci útočí.

Nemyslím si, že je důležité, jestli to hraje. Podstatné je to, co způsobuje. A to je smrt nejen vojáků, ale taky civilistů, smrt slovanských dětí, na které s takovým potěšením jeho soukmenovci útočí
Souhlasím, že tento aspekt dělá jeho počínání neomluvitelným. Nešlo mi o to ho omlouvat, ale pochopit jeho motivaci (hraná póza = profit; skutečná vnitřní = nejspíš potřeba dokazovat si "chlapáctví"; do toho zapadá i ta přiznaná inklinace k rvačkám na ulici. Tzn. určitá forma nedospělosti, dohánění si sebevědomí, nekritické přejímání názorů vzorů a autorit, kterými byl vpašován antiruský virus.

a zase muj oblibeny citat "neprerusuj nepritele, kdyz se dopousti omylu" - napoleon bonaparte. vypoulenec touzi po premierskem kresle a ma pocit, ze je ted dostatecne silny, aby se tam dostal.
a ten slib vypoulence o zvyseni platu policistu a hasicu, k tomu mi okamzite naskocila historka z lonskeho roku. bylo to tak jednu sobotu, kdy se v praze poradala demonstrace. ten den jsem se sesla s kamaradkou ve meste a ona s sebou vzala jejiho pritele - policajta. neco jsem se tehdy zminila o demo v praze a o tom, ze jak se asi zachovaji policajti. bylo to po onom skandalu u muzea. tady ten pritel kamaradky, policajt, rekl, ze "kazdy rezim potrebuje policii a bude si ji hyckat a zaplati ji". podle toho, jak mluvil, by ani nemel problem pouzit obusek. hloupy clovek. co je ovsem desive, on to neni radovy policista, ale ma asi vyssi rank a jak vidim, asi se mu nedari spatne. a tohle my mame platit z nasich dani?
jen poznamka k hasicum. jejich prace si velmi vazim a ti by pridano zaslouzili.

1706681509657.webp

"kazdy rezim potrebuje policii a bude si ji hyckat a zaplati ji". podle toho, jak mluvil, by ani nemel problem pouzit obusek. hloupy clovek. co je ovsem desive, on to neni radovy policista, ale ma asi vyssi rank a jak vidim, asi se mu nedari spatne. a tohle my mame platit z nasich dani?
Já si myslím totéž, každá společnost potřebuje policii a policisté by měli být dobře zaplaceni. Letitý policisté by mohli vyprávět co znamená "hýčkání" za pravicových vlád - slučování odborů, kritické snižování stavů, příjmů atd.
Policisté skládají stejně jako např. vojáci přísahu, takže není možné jít proti rozkazu nadřízených.
Je to stejně jako v jiných oborech o správném řízením a o výtahu pro správné kádry. A věřte, že v řadách policistů slouží valná většina těch, kteří chtějí pomáhat společnosti. Osobně si myslím, že dehonestace policie je velmi riziková věc a že řádná práce policistů by měla být vyzdvihována a ozvučována.

Policisté skládají stejně jako např. vojáci přísahu, takže není možné jít proti rozkazu nadřízených.
Je to stejně jako v jiných oborech o správném řízením a o výtahu pro správné kádry. A věřte, že v řadách policistů slouží valná většina těch, kteří chtějí pomáhat společnosti. Osobně si myslím, že dehonestace policie je velmi riziková věc a že řádná práce policistů by měla být vyzdvihována a ozvučována.
mate pocit, ze bych dehonestovala policii? asi pracujete u policie nebo nekdo blizky, proto tak reagujete. mam jednoho kamarada, ktery pracuje u policie. toho jsem si vzdy vazila, protoze to byl cestny clovek, ktery nikdy ze svych zasad neuhnul. ze svych zkusenosti je to ovsem vyjimka. v kazdem povolani by si clovek mel zachovat dustojnost a mel by se umet podivat do zrcadla bez vycitek.

a zase muj oblibeny citat "neprerusuj nepritele, kdyz se dopousti omylu" - napoleon bonaparte. vypoulenec touzi po premierskem kresle a ma pocit, ze je ted dostatecne silny, aby se tam dostal.
a ten slib vypoulence o zvyseni platu policistu a hasicu, k tomu mi okamzite naskocila historka z lonskeho roku. bylo to tak jednu sobotu, kdy se v praze poradala demonstrace. ten den jsem se sesla s kamaradkou ve meste a ona s sebou vzala jejiho pritele - policajta. neco jsem se tehdy zminila o demo v praze a o tom, ze jak se asi zachovaji policajti. bylo to po onom skandalu u muzea. tady ten pritel kamaradky, policajt, rekl, ze "kazdy rezim potrebuje policii a bude si ji hyckat a zaplati ji". podle toho, jak mluvil, by ani nemel problem pouzit obusek. hloupy clovek. co je ovsem desive, on to neni radovy policista, ale ma asi vyssi rank a jak vidim, asi se mu nedari spatne. a tohle my mame platit z nasich dani?

View attachment 2781
Myslím si, že preVít vypouští ty "balonky" (zestátnění ČEZ, zvýšení platu polici) mezi lid záměrně. Další budou následovat. Je to součást marketingové kampaně. Zviditelňuje se před nechápavýma ovečkama, kterým pak bude oznámeno, že on sám to může zařídit pouze pokud ho budou volit. Lže jak když tiskne!

mate pocit, ze bych dehonestovala policii?
Mě se velmi líbilo vaše rčení "nepřerušuj nepřítele, když se dopouští omylu". Myslím, že Rakušan se odepisuje sám, což je žádoucí. Jeho spanilé jízdy po naší zemi vykazují jiné výsledky než měl v plánu.

Reagovala jsem především na Vaši větu: "... a tohle my máme platit z našich dani?"
Což mi přijde nebezpečná úvaha. Můj názor je, že policii máme platit ze svých daní a máme ji platit dobře. V některých státech USA zaexperimentovali, jak vypadá společnost bez policie a byl to smutný, katastrofální obraz společnosti.
Druhá věc je, jak je policie řízena a které kádry jsou vytahovány do horních pater a tady je to bohužel stejné jako ve všech jiných oborech.
Za sebe si myslím, že pro společnost je konstruktivní, prospěšné, pokud je k policii chován respekt a tento přístup bych protěžovala. Tím netvrdím, že je vše, jak by ideálně mělo být, ale věřím, že valná většina policistů vykonává svoji službu z přesvědčení o její prospěšnosti. Zmiňovala jsem to i u vlákna, které souviselo s předvánočním incidentem na FF.
Byla bych velmi opatrná v kritice policejní práce, jsem přesvědčená, že společnosti to nepřináší užitek.

Naposledy upravené:
Jak v blázinci. Vyrobí levně, prodají do ciziny, draze koupí zpět a stát to doplatí.“ Elektřina za Fialy
Podle něj se systém zvrhl a je potřeba zasáhnout. „A všichni se tváří, že tomu nerozumějí a že to trh nějakým způsobem vyřeší.
Ale tohle trh bezpochyby žádným způsobem nevyřeší. O ÚOHS bych řekl, že je v tomto případě nevinně, že je prostě potřeba nasadit regulaci.
A většina států EU nějakým způsobem regulaci nasadila. Ale my jsme nasadili stropy, které jsou prostě absurdní. Nasadit stropy u distributorů,
to je na zavření do Bohnic. Ta firma to prodá v zahraničí za nějakou cenu, nebude platit žádnou daň z toho přebytku, protože to prodá za cenu relativně nízkou.
V zahraničí se to přeprodá, zrealizuje na tom brutální zisk a ta distribučka to tady koupí od překupníka za nějakou hroznou cenu, bude to prodávat za těch šest kaček a ještě zinkasuje něco od státu.
A přitom je to třeba dcera té firmy, co to tady vyrobila. To je jak v blázinci. My to platíme třikrát po cestě a ještě zaplatíme šest korun, když oni to tady vyrábějí za korunu dvacet,“ poznamenal Pecina.
Fürst následně dodal, že jsou zde vlivy, které celou situaci ovlivňují, například Green Deal.

USA couvají, blíží se summit EU a tak 5 největších zoufalců (pochopitelně, Fiala mezi nimi) vyzývá ke zdvojnásobení úsilí podpory a vyzbrojování Ukrajiny.

„Rusku se ve válce, kterou proti Ukrajině zahájilo, nepodařilo dosáhnout žádných cílů,“ uvádí. „Naše úsilí však nesmí ochabnout. Musíme jej zdvojnásobit, abychom zajistili, že podporu udržíme tak dlouho, jak bude třeba,“
Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahrani...na-rusko-valka.A240131_103222_zahranicni_pari
Jde o Scholze, Fialu, Rutteho + Dánsko a Estonsko.

Za sebe si myslím, že pro společnost je konstruktivní, prospěšné, pokud je k policii chován respekt a tento přístup bych protěžovala. Tím netvrdím, že je vše, jak by ideálně mělo být, ale věřím, že valná většina policistů vykonává svoji službu z přesvědčení o její prospěšnosti. Zmiňovala jsem to i u vlákna, které souviselo s předvánočním incidentem na FF.
Byla bych velmi opatrná v kritice policejní práce, jsem přesvědčená, že společnosti to nepřináší užitek.
zase jste zminila "opatrnost v kritice policejni prace" - prace policie je vam tedy velmi blizka a podle toho, jak pisete si myslim, ze mozna pracujete u policie. pochopitelne, ze prace policie je dulezita. polozme si ovsem otazku, proc policie ztraci kredit? proc existuje tolik vtipu na policii? proc lide prestavaji verit v kompetenci policistu? v nemecku jsem zazila respekt vuci policii. taky staci prijet do rakouska a cesi okamzite dodrzuji rychlost, nechteji mit problemy. pak se vrati do CR a opet noha na plynu. vsimla jste si kritiky na hasice? ja nikdy. naopak. pochopitelne, ze nikdy nic neni cernobile a je treba rozlisovat, ale prectete si, co jsem psala jeste jednou. popsala jsem jen zazitek, ktery se stal a ja netvrdim, ze kazdy by reagoval stejne, jako onen policista.
"opatrnost v kritice", tucne psana slova, vas styl vyjadrovani ....

zase jste zminila "opatrnost v kritice policejni prace" - prace policie je vam tedy velmi blizka a podle toho, jak pisete si myslim, ze mozna pracujete u policie. pochopitelne, ze prace policie je dulezita. polozme si ovsem otazku, proc policie ztraci kredit? proc existuje tolik vtipu na policii? proc lide prestavaji verit v kompetenci policistu? v nemecku jsem zazila respekt vuci policii. taky staci prijet do rakouska a cesi okamzite dodrzuji rychlost, nechteji mit problemy. pak se vrati do CR a opet noha na plynu. vsimla jste si kritiky na hasice? ja nikdy. naopak. pochopitelne, ze nikdy nic neni cernobile a je treba rozlisovat, ale prectete si, co jsem psala jeste jednou. popsala jsem jen zazitek, ktery se stal a ja netvrdim, ze kazdy by reagoval stejne, jako onen policista.
"opatrnost v kritice", tucne psana slova, vas styl vyjadrovani ....
Váš příspěvek mi inspiroval k tomu, abych připojila svůj příspěvěk a přidala další pro někoho možná rozšiřující pohled. Cílem nebyla kritika vašeho příspěvku, cílem bylo váš text rozšířit o můj pohled na věc.
Je dobré, že se shodneme v tom, že práce policie je důležitá. Policie je mnohočetná organizace a pro mne pohled na ní není odvozen od jednoho ač konkrétního osobního zážitku. Nesnižuji ho, ale ani nepřeceňuji. Sama obratem přidáváte ze svého okolí zážitek zcela opačný a pozitivní.
  • Proč existuje tolik vtipů na policii? Ze stejného důvodu proč existuje tolik vtipů na blondýny.
  • Rychlost v Rakousku nebo i v Německu je dodržována, protože výše pokuty je pro řidiče více likvidační.
Jsme spolu za jedno v tom, že každou práci by měl člověk vykonávat důstojně a čestně.

Naposledy upravené:
Status
Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.
Naspäť
Top Bottom