• Oznam: na nasledovných stránkach môžete nájsť Konceptuálneho Bota, ktorý je trénovaný na odpovede z českých prekladov VP ZSSR. Preto sa odporúča používať český jazyk. mariasky.cz nabojpravdy.cz

Správy z Čiech 2024

Status
Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.
Quilgen, vvmoon, doslal som od vás palec dole a stoku. V poriadku, mňa to nerozhodi. Možno by však stalo za to, keby ste si moje komentáre prečítali ešte raz a premýšľali nad nimi. Ak si myslíte, že vám chcem zle, dajte aj teraz palec dole.
Quilgen - pozri koľko príspevkov si sem dnes zavesil, spocitaj si čas koľko to trvalo. A teraz si predstav, že si mohol v tichosti rozmýšľať ako z tej šlamastiky von.
Máte v podstate len dve možnosti, buď neurobiť nič, ako píše vvmoon alebo urobiť niečo. Ak nič neurobíte a myslíte si, že ťa mobilizácia prebudí ľudí, tak áno, to je pravda. Lenže zabúdate na premennu velicinu, ktorou je Rusko a v tej dobe vám už môžu padať na hlavu bomby. Alebo urobiť niečo a to riziko minimalizovať. Ak chcete odo mňa vedieť čo presne, to vám nepoviem. Ale môžete sa tu na fóre zorganizovať, pošlite si vzájomne správy, dajte si stretnutie, telekonferenciu,... a dohodnite si ďalší postup. Ak ste to dokázali pri benesovych dekretoch, tak to dokážete aj teraz. A reči o tom, že na vás my Slováci hulakame, si nechajte na večer do hospody k pivu. Alebo začnite tým, že si už nikdy to pivo nedáte, lebo je to jedna z príčin toho, prečo sa toto u vás deje.
Můj názor na to je takový. Nevěřím, že je všechno tak horké, jak je nám předkládáno. Díky tomu nemám takový strach jako ty. Díky menšímu strachu a mé snahy jednat bez emocí (emoce snižují intelekt a poznávací schopnosti) jsem vyhodnotil, že nejen v naší zemi, ale i celkově ve světě není potřeba nějakých OKAMŽITÝCH akcí. Podle to jsem asi stoupencem evoluční strany KOB. Proto si taky myslím, že vyčítáním si jeden druhému, buď za mizivé reakce nebo přílišné reakce, je ZCELA mimo mísu a zrovna tady na tomto fóru bych to nečekal.
To co čekám je spolupráce jako rovný s rovným bez povyšování se nad druhými. Čekám návrhy, kritiku, povzbuzení apod. Nevím kde jsi přišel k tomu, že nic nedělám (to mi přijde jako informační faul) a nebo, že nemám v úmyslu nic dělat. Můj přístup k tomuto tématu je prostě úplně jiný než tvůj a jdu si svojí cestou. Taky nehaním tvoji cestu, jsi hodně aktivní (tak je to úplně v pořádku) vybral sis svoji cestu a budu ti v ní pomáhat, jen si říct.

Quilgen, vvmoon, doslal som od vás palec dole a stoku. V poriadku, mňa to nerozhodi. Možno by však stalo za to, keby ste si moje komentáre prečítali ešte raz a premýšľali nad nimi. Ak si myslíte, že vám chcem zle, dajte aj teraz palec dole.
Já ne tvrdím, že nám "chceš zle". Babička když říká, že už mám dovést domů nevěstu a "pořídit" jí vnoučata tak mi taky určitě nechce zle, ale moc konstruktivní rada to není. To je zbožné přání.

Quilgen - pozri koľko príspevkov si sem dnes zavesil, spocitaj si čas koľko to trvalo. A teraz si predstav, že si mohol v tichosti rozmýšľať ako z tej šlamastiky von.
Máte v podstate len dve možnosti, buď neurobiť nič, ako píše vvmoon alebo urobiť niečo. Ak nič neurobíte a myslíte si, že ťa mobilizácia prebudí ľudí, tak áno, to je pravda. Lenže zabúdate na premennu velicinu, ktorou je Rusko a v tej dobe vám už môžu padať na hlavu bomby. Alebo urobiť niečo a to riziko minimalizovať. Ak chcete odo mňa vedieť čo presne, to vám nepoviem. Ale môžete sa tu na fóre zorganizovať, pošlite si vzájomne správy, dajte si stretnutie, telekonferenciu,... a dohodnite si ďalší postup. Ak ste to dokázali pri benesovych dekretoch, tak to dokážete aj teraz. A reči o tom, že na vás my Slováci hulakame, si nechajte na večer do hospody k pivu. Alebo začnite tým, že si už nikdy to pivo nedáte, lebo je to jedna z príčin toho, prečo sa toto u vás deje.
- Tak 1. já nepiji alkoho a naposledy jsem byl "na jedno" před asi rokem možná 2 s tátou.
2. S tím, že tad budou padat bomby počítám. Jestli jsi to nevyčetl, já kalkuluji s tím, že prve musí tak půlka republiky shořet, aby se ta 2. probudila a začala hasit. Strašit mě tím, že bude hořet jaksi nemá smysl.
3. Opadování, že máme něco dělat, ale že nám neřekneš co, už nebudu znova komentovat...

- Nevím, co si představujete vy, vy máte Fica, zvolili jste ho a jste za vodou. Všechny ostatní akce jsou prostě informační podpora Fica a on na to může pozitivně reagovat a jako na přihrávky s vámi hrát. To je to na co naráží i pjakin s Putinem a Ruským národem, jak to tu někdo zmiňoval.
My nemáme s kým hrát. Liberasti obsadili všechny pozice a drží v moci všechny struktury. Pokud nepřijde impulz zvenčí, ve který já doufám a věřim, tak je to v háji.
Až přijde ten impulz, můžeme se aktovivat a konat. Mluvil o tom Drulák i Hampl apod. Impulz musí přijít v náší situaci z venčí. A nebo to musí být ne impul, ale bomba zevnitř. Zemnitř to by musely být ty scénáře s Ukrajinci, které jsem popsal výše.
Jo nápad by byl. Prostě tam napochodovat a vystřílet to. Udělat si seznamy a odšktávat, ale to funguje jen ve filmech a PC hrách. figurky by vyměnili, režim utužili, národ více zfašizovali a postavili ještě více proti "nám" a to by bylo celé.

- Jediný užitečný kousek tady z toho celého je "zavolejte si online a pobavte se". To je dobrý nápad, ale když jsem k tomu vybízel ještě na starém foru, tak se ozvaly jen cikády...
Proto takyjedu na Zuberecké chodníčky.

Ja si myslím , že teraz sa v Čechách nachádzate v polohe zlomu. Ak sa nepripojíte k protestom poľnohospodárov verejne , nevystúpite proti vláde verejne na ulici, dovolíte rozprávať terajšej vláde nepravdy o V4 (V4 predstavuje a je take náradie v rukách ktorým sa bojuje proti vojne) a prehláseniam “Česko-Slovenské mezivládní konzultace se v příštích týdnech či měsících neuskuteční, český kabinet to nepovažuje za vhodné. ” sa musíte jasne a verejne postaviť - ohradiť. Postaviť sa na uliciach verejne.To sú len iné použité slova vašej vlády ,ktoré majú iný zmysel , veď vám priamo prehlasujú , že chcú vojnu -taký je to význam tých slov - slova o nespolupráci. Oznamujte na uliciach verejne že sa zámerne rozbíjajú vzťahy medzi Slovákmi a Čechmi . Zeman , Klaus,Babiš za vás už bojujú , ukážte a dajte im podporu z ulíce od ľudí . Podporte na ulici , trebárs ďalšiu:
Aliance národních sil národní demokracie vyzývá
Dne 13.3.2024 pořádáme od 15,00 hod. do 17,00 hod. demonstraci před Generálním štábem české armády - metro Dejvická . Podporte hocakú demonštráciu na podporu spolupráce Čechov a Slovákov a nielen nás, ale spoluprácu v celom stredoeurópskom priestore. Vládny predstavitelia na Slovensku sú z vami a už tiež bojujú v rámci svojich možnosti a aj ľudia na Slovensku sú s vami.

Pokud si myslíš, že poskakování někde s transparentem pomůže prosím.
Já plně souhlasím tady s @V.V.Moon

Můj názor na to je takový. Nevěřím, že je všechno tak horké, jak je nám předkládáno. Díky tomu nemám takový strach jako ty. Díky menšímu strachu a mé snahy jednat bez emocí (emoce snižují intelekt a poznávací schopnosti) jsem vyhodnotil, že nejen v naší zemi, ale i celkově ve světě není potřeba nějakých OKAMŽITÝCH akcí. Podle to jsem asi stoupencem evoluční strany KOB. Proto si taky myslím, že vyčítáním si jeden druhému, buď za mizivé reakce nebo přílišné reakce, je ZCELA mimo mísu a zrovna tady na tomto fóru bych to nečekal.
To co čekám je spolupráce jako rovný s rovným bez povyšování se nad druhými. Čekám návrhy, kritiku, povzbuzení apod. Nevím kde jsi přišel k tomu, že nic nedělám (to mi přijde jako informační faul) a nebo, že nemám v úmyslu nic dělat. Můj přístup k tomuto tématu je prostě úplně jiný než tvůj a jdu si svojí cestou. Taky nehaním tvoji cestu, jsi hodně aktivní (tak je to úplně v pořádku) vybral sis svoji cestu a budu ti v ní pomáhat, jen si říct.

Teď určitě nění moment jak zběsilé akce. A i kdyby. Já jsme si pro letošní rok ušetřil 50 dní volna a poslední 2 roky jsem měl jen krátkou pauzu kolem Vánoc, protože jsem počítal s tím, že "bude třeba něco dělat", ale jet sám někde do Prahy (2. strana republiky) abych si tam zaskákal s tisícovkou lidí je za mě zbytečné. Nevím jak další Češi tady, ale kromě rodičů, které jsem aspoň přiměl sledovat Pjakina a mamku přečíst si i jeho knížky, jsem v tom prostě sám.
Důchodcí tam se mnou nepojedou a sám potáhnu na akci, která má smysl.

Minulý rok bylo 100k na Václaváku a Řeporyjec tam na ně řval "Vy kundy, vy ..." A co se stalo ? Nic. Fiala může z okna taky na nás řvát cokoli a co se stane ? Dokud spořádané protesty lze porazit zavřením okna a hlasitou hudbou, tak jsou akce opravdu bezzubé a ztráta času.

Ostatní česi tady, máte nějakou partu ?
Máte organizaci ? Já ne.

Ne tak docela i Petr Pavel tam poslal jenom tolik, aby se neřeklo. Něco jiného je provádět provoklačně-imitační činnost zcela v bezpečí a něco jiného přijít o řízení a riskovat krk. Jakmile Rusko po likvidací zrádců udělá bububu, sklapnou podpadky a budou "sekat dobrotu" (alespoň trochu naoko, pro bezstrukturní řízení je to dostačující).

A navíc jsem měl vysvětlit, že si nemyslím, že to někdo hned začne dělat, ale říci jak by to mohlo být správně (při jiných elitách) jsem považoval za vhodné (je potřeba to zdůraznit).
Souhlas, jak bude tlak zvenčí nebo obecně, jak budou mít "nůž na krku", tak to bude jiná.

My nemáme s kým hrát. Liberasti obsadili všechny pozice a drží v moci všechny struktury. Pokud nepřijde impulz zvenčí, ve který já doufám a věřim, tak je to v háji.
Tady k tomu bych taky něco řekl. Když si vezmu analogii se Stalinem v počátcích (1917-25), taky si neměl s kým hrát. My akorát musíme najít pár vlivných lidí, kteří nejsou přímo s námi, ale můžou nám pomoci. Uvedu příklad: Babiš - nic moc, ale během své vlády se snažil něco pro lidi dělat - podpořit ho v tom i když ho nemusíme (Stalin se taky bavil s Trockým), Zeman - kádr GP, lae taky se snaží alespoň uchovat státnost, podpořit ho v tom, Klaus - tomu ani nemůžu přijít na jméno, ale taky se v současnosti snaží jednat pro lidi, Okamura - takový JOKER, neumím ho pořádně prokoukout, ale taky má nějaké snahy dělat něco pro lidi. Každý z nich to dělá podle svého nejlepšího chápání světa. Není to s nimi žádná hitparáda, ale při správné komunikaci s nimi, by se dalo sem tam něčeho dosáhnout.

Edit: Myslím tím, že zatracováním a zaříkáváním se, že s těmito lidmi se přece nebudeme vůbec bavit, ničeho nedosáhneme a přitom si tím sami zavíráme možnost nějak na ně působit

Naposledy upravené:
Tady k tomu bych taky něco řekl. Když si vezmu analogii se Stalinem v počátcích (1917-25), taky si neměl s kým hrát. My akorát musíme najít pár vlivných lidí, kteří nejsou přímo s námi, ale můžou nám pomoci. Uvedu příklad: Babiš - nic moc, ale během své vlády se snažil něco pro lidi dělat - podpořit ho v tom i když ho nemusíme (Stalin se taky bavil s Trockým), Zeman - kádr GP, lae taky se snaží alespoň uchovat státnost, podpořit ho v tom, Klaus - tomu ani nemůžu přijít na jméno, ale taky se v současnosti snaží jednat pro lidi, Okamura - takový JOKER, neumím ho pořádně prokoukout, ale taky má nějaké snahy dělat něco pro lidi. Každý z nich to dělá podle svého nejlepšího chápání světa. Není to s nimi žádná hitparáda, ale při správné komunikaci s nimi, by se dalo sem tam něčeho dosáhnout.

Edit: Myslím tím, že zatracováním a zaříkáváním se, že s těmito lidmi se přece nebudeme vůbec bavit, ničeho nedosáhneme a přitom si tím sami zavíráme možnost nějak na ně působit
Souhlas, ale Fico má moc, je premiér a ve vládě. Ty co jsi jmenoval ne. Max Babiš bude, ale to až po volbách. Jinak vše podepíšu. Proto jsem zmiňoval, že náprava je přes Babiš+Okamura (jako přechodné období) a pak dál ...
Komunikovat a domlouva se na styčných bodech, to určitě, ale nic víc s tím než se bavit nejde. Což za mě ok. Já jsem pro to teď debatova a dmlouvat se a konat až se domluvíme na to co...

jen se opakuju, ale v 19. stoleti byli herci luza. v 20. stoleti zacali mit pocit, ze jsou nositele kultury, jedne pravdy. byli to vzdy spravni "meteorologove", protoze presne vedeli, odkud vane vitr. rezim se spoleha na podporu znamych osobnosti. to uz tady bylo.

„Dá se říct, že téhle vládě fandím. Fandím tomu, že má někdo odvahu to takhle zkoušet. Samozřejmě nemůžou prosadit všechno, co by chtěli a měli. Vážím si pana Fialy, jeho vzdělání, jeho způsobu, jak sděluje informace,“ říká Bolek Polívka v rozhovoru, který je součástí projektu Seznam Zpráv

1709992035264.webp

nekdy mam pocit, ze slovaci skutecne rychle zapomneli, co se delo u nich za vlady matovice. behem covidu to bylo na slovensku mnohem horsi, nez v CR. ted mate po volbach, mate fica a nekteri slovaci maji pocit, nam neustale rikat, ze my nic nedelame, ze musime neco delat, ze mame uz nejvyssi cas. bratri slovaci, ale my vime, kde jsme. my vime, ze tato vlada je spatna, ze nam skodi, ze nas nici. jenze my jsme skutecne v horsi situaci, nez v ktere jste byli vy. ono se to jinak mluvi, kdyz uz jste na ceste nahoru a my jeste padame. cesky narod je mozna pohodlny, ale umime drzet pri sobe, kdyz je zle. vzpomente si na tornado na morave. lidi porad cekaji na nejaky impuls, ale verte mi, ze ten odpor k teto vlade je uz velmi znatelny. vidim to i mezi kolegy, ze ty narazky na fialovu vladu jsou odvaznejsi a castejsi. ta mlcici vetsina bohuzel mozna az tak neresi svobodu slova a projevu, ale jak se jim sahlo na penize, to je nastvalo. to jsem tak treba prijela na benzinku a pani za kasou mi pri reci rekla, ze ted uz tam nepotka jedineho podporovatele fialy, kazdy nadava. mozna nam to dele trva, mozna to vypada, ze se nic nedeje, ale kdo vi... nekdy staci malo, nejaky impuls, nejaka udalost a pak to uz zastavit nejde.

nekdy mam pocit, ze slovaci skutecne rychle zapomneli, co se delo u nich za vlady matovice. behem covidu to bylo na slovensku mnohem horsi, nez v CR. ted mate po volbach, mate fica a nekteri slovaci maji pocit, nam neustale rikat, ze my nic nedelame, ze musime neco delat, ze mame uz nejvyssi cas. bratri slovaci, ale my vime, kde jsme. my vime, ze tato vlada je spatna, ze nam skodi, ze nas nici. jenze my jsme skutecne v horsi situaci, nez v ktere jste byli vy. ono se to jinak mluvi, kdyz uz jste na ceste nahoru a my jeste padame. cesky narod je mozna pohodlny, ale umime drzet pri sobe, kdyz je zle. vzpomente si na tornado na morave. lidi porad cekaji na nejaky impuls, ale verte mi, ze ten odpor k teto vlade je uz velmi znatelny. vidim to i mezi kolegy, ze ty narazky na fialovu vladu jsou odvaznejsi a castejsi. ta mlcici vetsina bohuzel mozna az tak neresi svobodu slova a projevu, ale jak se jim sahlo na penize, to je nastvalo. to jsem tak treba prijela na benzinku a pani za kasou mi pri reci rekla, ze ted uz tam nepotka jedineho podporovatele fialy, kazdy nadava. mozna nam to dele trva, mozna to vypada, ze se nic nedeje, ale kdo vi... nekdy staci malo, nejaky impuls, nejaka udalost a pak to uz zastavit nejde.
Rozdiel je v tom, že u nás sme od prvého dňa príchodu matovica na scénu vytvorili tlak, aby skončil. Aj tí, čo ich volili sa okamžite prebrali. A padla jeho vláda, hegerova vláda, aj odorova vláda. Nechápte to zle, my vám tu na fóre nevycitame, že nič nerobíte. To je nesprávne pochopené. Skôr podávame pomocnú ruku a pýtame sa, čo treba ešte urobiť? A to je veľký rozdiel. Za seba končím v tejto téme, nemá cenu sa v tom ďalej rýpať. Želám vám všetko dobré, aby ste nemuseli ako národ veľmi tvrdo naraziť, aby ste radšej tomu predišli prevzatím riadenia rozbehnutých procesov.

nekdy mam pocit, ....
Na tohle hecování je dobrá scéna z filmu: "Bůh odpouští, já ne!"
Dvojce "kladných" hrdinů (uvozovky pač v rámci daného prostředí a kolektivní morálky na divokém západě) po psychické stránce naprosto odlišná hecovala k nadlidským výkonům jeden druhého tak, že i dosti tvrdým způsobem, aby z toho druhého vymáčkl i to poslední, což ve výsledku bylo důležité pro oba.

Body pro Český národ v diskuzi:
Dávají tam trollům sodu.

Líbí se mi například toto:
"K demokracii mají nejdále Ti, co jí mají stále plnou hubu. Karel Kryl 1991"

(nedejme se zmást úspěchy medií v ovlivňování davu, jsou dřívějšími úspěchy řízení GP a ten přestal USA státní elitě napovídat a vede ji na porážku, pokud chtějí davu vnutit něco svého vlastního moc to nefunguje).

Naposledy upravené:
Body pro Český národ v diskuzi:
Dávají tam trollům sodu.

Líbí se mi například toto:
"K demokracii mají nejdále Ti, co jí mají stále plnou hubu. Karel Kryl 1991"

(nedejte zmást, úspěchy medií v ovlivňování davu, jsou dřívějšími úspěchy řízení GP a ten přestal USA státní elitě napovídat a vede ji na porážku, pokud chtějí davu vnutit něco svého vlastního moc to nefunguje).
Pravda. řízení se jim hroutí, ale ještě nzhroutilo.
Je na nás připravit se na ten bod zlomu, ale ten bod ještě nenastal.
Kvapem se však blíží...

Rozhodně si nemyslím, že je to moje priorita číslo jedna. Moje priorita číslo jedna je probudit ostatní lidi a toto zůstane ať se stane úplně cokoliv. Poslat naše vojáky co máme a těch moc není vyvolá značnou míru nevole (probuzení), nařídit mobilizaci vyvolá mnohem větší nevoli (probuzení) a úspěšně mobilizaci provést (když na to nemáme připravené zdroje) je za dnešního stavu skoro nemožné a má potenciál vyvolat nepokoje. Z mého pohledu je potřeba zasáhnout až když tu kartu mobilizace vytáhnou, do té doby vyčkat až sami na ty hrábě šlápnou.
Prepáč, ale s takýmto prístupom ste, podľa môjho názoru, ako národ stratený.

Ano, takže pomůže, když se budeme polácávat po ramenou, jak to všechno bude ok
nebo na sebe budeme dál hulákat (hlavně Slováci na Čechy), že už máme něco dělat, ale nenapíšou co....
Mimochodem pak si nestěžuj, že nic nedělám, když se ti nelíbí, když něco dělám.
Predpokladám, že keď k tej mobilizácii nakoniec dôjde, tak budeš tvrdiť niečo v zmysle: "Aj tak sa s tým nedalo nič spraviť..." (ale aspoň sme si na fóre dobre pokecali... niečo ako tí muzikanti na Titaniku, ktorí hrali cestujúcim do samotného konca).

Status
Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.
Naspäť
Top Bottom