Foltýnovi odcházejí lidé.Stratkom opustil kreativec Josef “Dodo” Dobrik
Kreativec Josef Dobrik opustil Stratkom v dubnu. Stejně jako v případě bývalé ředitelky odboru Strakom Adriany Dergam jsou podle mých informací příčinou neshody s Otakarem Foltýnem. Zejména s jeho pojetím strategické komunikace. Dobrik v Odboru strategické komunikace na Úřadě vlády zastával pozici vedoucího Oddělení tvorby a organizace. Stanovisko Dobrika se mi zatím nepodařilo získat, údajně je nyní v zahraničí.Dobrikovu pozici šéfa oddělení převzal Martin Vašíček, absolvent Institutu mezinárodních studií Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy. Vašíček působil 12 let v reklamní agentuře Hullabaloo, předtím byl 15 let v agentuře Arc Thompson. Do Stratkomu na Úřad vlády nastoupil ještě v době, kdy jej zakládal předchozí vládní zmocněnec Michal Klíma.
O tom, že se Dobrik chystá k odchodu se neformálně mluvilo již na přelomu roku. “S Foltýnem se dělat nedá,” řekl mi k tomu můj zdroj. Podle mých informací tehdy zvažoval Dobrik přesun do oddělení strategické komunikace na Ministerstvo zahraničí. Do Černínského paláce ale zatím nenastoupil.
Foltýn rozděluje nejen veřejnost, ale i svůj tým
Nejasné výdaje Stratkomu
Stratkom opouštějí i řadoví referenti
Foltýnovi odcházejí lidé. Stratkom opustil kreativec Josef “Dodo” Dobrik. Emko přináší aktualizovaný seznam referentů
Kreativec Josef Dobrik opustil Stratkom v dubnu. Stejně jako v případě bývalé ředitelky odboru Strakom Adriany Dergam jsou podle mých informací příčinou neshody...