• Oznam: na nasledovných stránkach môžete nájsť Konceptuálneho Bota, ktorý je trénovaný na odpovede z českých prekladov VP ZSSR. Preto sa odporúča používať český jazyk. mariasky.cz nabojpravdy.cz

Správy z Čiech 2025

Status
Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.
To nespouhlasím. On se dostal do parlamentu se 2 stranami. Přežil likvidaci jedné a pokusy o likvidaci druhé. Jako jediná vlastenecká strana se SPD etablovala v parlamentu. A jak píšeš, to spojení s pidistranami (co dokázaly ony?) je jeho dílo, je to dobrá vůle SPD. Ale oceňuju i ostatní předstedy včetně Rajchla, že potlačili svá ega a dokázali se na společné kandidátce dohodnout. Takže neodpadne tu procento, tu dvě, navíc je tu efekt sněhové koule, viz průzkumy.
Chápu, že jsi členem PRO, ale proč ten šťouchanec do Okamury?
Omlouvám se, že se tě to dotklo ... jsme tu různého názorového spektra a odpověď jednomu z jednoho kouta, a který jí dá like nasere jiného.

Okamuru jsem minule i předminule volil. Že to vypadá, že si na opoziční lavice zvykl a příliš nevyskakuje je známý fakt. To spojení je z jeho strany útok na vládní pozice - každá ze stran má pár odborníků, až dohromady je jich dost na vládní angažmá.

Dnes se nacházíme v době kdy je třeba pootočit korouvičkou, změnit rétoriku a vyměnit kádry. A mě se zdá, že se opět zachováme tak jak oni naplánovali. To k tomu palci pro Mek Cintoš
Aha, takže naznačuješ, že jde o varinatu "z deště pod okap".
Na tuto škodlivou nivelizaci už jsem odpovídal Boleslavovi zde
Proč tahle škodlivá nivelizace?
Není pravda, že je jedno, jestli současná opozice nebo současná koalice.
Výsledkem takové škodlivé nivelizace není nic jiného, než podprahové sdělení (po kolikáté už?) "nemá cenu chodit k volbám".
Má to cenu.

Od Počtáře jsem spíše očekával, že zapne počítadlo a spočítá nám pana
Spočítat se dá pouze to, když někdo JE imitačně-provokační projekt.
Spočítat se nedá, když někdo NENÍ imitačně-provokační projekt.
Kdo mne zná, tak tuší (a mohl si i něco přečíst), že se Rajchl mému počítadlu nevyhnul.
A nic se mi na něj spočítat nepodařilo.
Naopak, jsou zde věci hovořící v jeho prospěch (pouze namátkou, bez nároku na úplnost výčtu):
* zavčas rozpoznal a se odpoutal od imitačně-provokačního projektu Vrábel-Havel (resp. zpočátku chytře využil objektivní situaci - potenciál jimi organizovaných demontrací - pro subjektivní cíl, upevnění své pozice ve veřejném prostoru a zároveň dokázal rozlišit, kdy s tím přestat)
* zavčas se vypořádal s pokusem o vnitrostranický puč organizovaný imitačně-provokačním projektem "zdravotní sestra" Rédová (šablona pokus projekta Volného o puč v SPD)

Od Počtáře jsem spíše očekával, že zapne počítadlo a spočítá nám pana Rajchla a především
jeho působení na ČMFS, odkud má jistě spoustu kostlivců ve skříni - ideální objekt řízení.
V souvislosti s Rajchlem mne napadla taková malá konspirace, dle poučky Pokud proces probíhá ke tvé nelibosti, postav se mu do čela a ved ho žádoucím směrem. To kdyby Okamura po úspěšných volbách začal vlastenecky cukat a snažil se plnit předvolební sliby,
bude za něj připravena velice silná náhrada.
Mmm, takže nepliváme už jenom na Vidláka, pliváme už i na Rajchla.
Jenomže ono v tom ČMFS a v těch skříních je asi jedno velké nafouknuté mediální nic, jinak by s tím fijalový hnus už dávno vyrukoval a začali by ho tahat po soudech. Ale pokud se dobře dívám, tak ono to není dost ani na standardní máchání v mediální žumpě.
Ale vidím, že Tobě to stačí.
A aby to bylo "stravitelnější", tak pro lepší chuť přidáme "koření" malé-velké konspirace.
Takže dej ještě něco na Okamuru, Konečnou, Majerovou a L. Vondráčka a ať to máme komplet.

Co se voleb týká, volil jsem KSČM a budu volit Stačilo i s mnou poplivaným Vidlákem
Cože?
Ahaáá, po-cho-pil jsem...
Geniálně jednoduché a přitom velmi silné odůvodnění!
Že mne to nenapadlo dřív.
A tím pádem jsem nucen přijít s mým vlastním revolučním velkým kamyng-autem!
Kdo mne zná, tak ví, že tady už několik let vytrvale fandím SPD.
Ale to byla jen promyšlená nordická lest!
Všechno je jinak: ve skutečnosti budu volit TOP 0.9!
:- ))
a bohužel bez pana Skály, který se patrně někomu nehodí do krámu.
Ne, počítám, že tím to není, že se nehodí do krámu.
To je tím, že měl smůlu a vyfasoval podmínku (viz kauza "Katyně" na Svobodném rádiu).
Takže kdyby ho někdo dal na kandidátku, byla by to jenom přihrávka mediální žumpě.
Čili nedal si dost bacha na to, o čem přesně píše Jura:
... za otevřeně kladný postoj k Rusku se zde zavíralo, rušilo a vyhazovalo z práce.
Klidně si kritizuj každého, kdo nechtěl mít zápis v rejstříku trestů, ale přijde mi to trošku trapný.

Naposledy upravené:
Pro mě osobně tím pádem není žádný jako politická osobnost volitelný (čímž nikoho nekritizuji a netvrdím, že nepůjdu k volbám).
Mne prostě nepřestane udivovat ta nekončící vynalézavost jak ušít pláštík, kterým se zkouší ukrýt pořád ten samý narativ: nechoďte k volbám, nechoďte k volbám, nechoďte k volbám.
Podle citátu výše zde sice není volitelná politická osobnost, ale k volbám, to jo, to se půjde... a co potom, ve volební místnosti?
Rozbourá "systém" vhozením prázdné obálky?
Nebo obálky se znehodnoceným lístkem?
Takže ještě jednou: má cenu jít k volbám a volit opozici.
budu kontrovat citátem jednoho Slovenského ksb-kolegy (Pavol SvätoSlav Kováčik):
Kto si myslí, že voľbami nie je možné nič zmeniť, nechápe riadenie sociálneho supresystému.
Kto si myslí, že voľby môžu zmeniť všetko, nechápe riadenie sociálneho supersystému.

Hlavně jsem předchozím příspěvkem chtěl vyjádřit, že ani po volbách nelze čekat zásadní změnu kurzu ve vztahu k Rusku, naopak, dle mého názoru, dojde k prudké fašizaci společnosti.
A opět zde máme naši oblíbenou nivelizaci.
Nejdříve formulujeme axiom, že volby nic nezmění: kurz zůstává +/- stejný.
Ale nivelizace je málo, je potřeba trošku přitlačit.
A tak udeříme s tím, že to vlastně (po vítězství současné opozice) bude ještě horší, protože současná "plíživá" fašizace se stane - z nějakého záhadného/mystického důvodu - fašizací "prudkou".
A proč to tak bude? Proč by se fijalový hnus bránil "ještě prudší" fašizaci, když už sám fašizuje? To by spíš měl jít do koalice, ne?
Mno, ehm, jak bych to řekl, no to je přece, uf, hmm, tak-nějak přece jasné: k volbám nemá cenu chodit, stejně to bude jenom horší.
Buch a zase je to venku - šídlo v pytli neutajíš.
Takže podruhé: má cenu jít k volbám a volit opozici.
budu kontrovat citátem jednoho Slovenského ksb-kolegy (Pavol SvätoSlav Kováčik):
Kto si myslí, že voľbami nie je možné nič zmeniť, nechápe riadenie sociálneho supresystému.
Kto si myslí, že voľby môžu zmeniť všetko, nechápe riadenie sociálneho supersystému.

Naposledy upravené:
Mne prostě nepřestane udivovat ta nekončící vynalézavost jak ušít pláštík, kterým se zkouší ukrýt pořád ten samý narativ: nechoďte k volbám, nechoďte k volbám, nechoďte k volbám.
Podle citátu výše zde sice není volitelná politická osobnost, ale k volbám, to jo, to se půjde... a co potom, ve volební místnosti?
Rozbourá "systém" vhozením prázdné obálky?
Nebo obálky se znehodnoceným lístkem?
Takže ještě jednou: má cenu jít k volbám a volit opozici.

A opět zde máme naši oblíbenou nivelizaci.
Nejdříve formulujeme axiom, že volby nic nezmění: kruz zůstává +/- stejný.
Ale nivelizace je málo, je potřeba trošku přitlačit.
A tak udeříme s tím, že to vlastně (po vítězství současné opozoce) bude ještě horší, protože současná "plíživá" fašizace se stane - z nějakého záhadného/mystického důvodu - fašizací "prudkou".
A proč to tak bude? Proč by se fijalový hnus bránil "ještě prudší" fašizaci, když už sám fašizuje? To by spíš měl jít do koalice, ne?
Mno, ehm, jak bych to řekl, no to je přece, uf, hmm, tak-nějak přece jasné: k volbám nemá cenu chodit, stejně to bude jenom horší.
Buch a zase je to venku - šídlo v pytli neutajíš.
Takže podruhé: má cenu jít k volbám a volit opozici.
Krásná ukázka, jak lze i z prdu uválet krásnou kuličku :- )
Jen jsi zapomněl nenápadně zmínit, že Reichl je v morálním kreditu hned za Ježíšem.

Krásná ukázka, jak lze i z prdu uválet krásnou kuličku :- )
Jen jsi zapomněl nenápadně zmínit, že Reichl je v morálním kreditu hned za Ježíšem.
V klidu Meku, samozřejmě, že zatím žádná ze současných stran není schopna změnit systém a vztahy jak k Západu tak k Východu, ale nějak se začít musí. Je třeba sledovat zájmy politiků, ne jejich politické kecy.

dovolim si jen poznamku. kdyz se budete topit a nekdo vam hodi vetev, ktere se budete moci chytit a tim zvysit sanci na prezit, reknete, ze to nechcete a budete chtit cekat na silne lano?
hodne se kritizovala opozice, ze neni schopna se spojit. ted to vypada, ze vsichni potlacili svoje ego, protoze pochopili, ze jestli se neco na podzim nezmeni, pak uz nebude co menit.

Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=kFzIBo21KF4

Já k celé té bitcoinové kauze řeknu toto: Ano, pro mne je to fraška. Ne že by mně to vůbec nevadilo, ale tisíckrát víc mi vadí, že vláda podporuje politické vedení Ukrajiny - jak materiální podporou, tak svými prohlášeními. A je to o to horší, že tak činí v souladu s ostatními zeměmi západu (už dlouho jsem alergický na univerzální opoziční styl kritiky vlád, že na západě by se tohle nestalo a když ano, vláda by hned padla - vždyť tam jsou stejní šmejdi jako u nás, ne-li horší, jen ta svinstva umí lépe maskovat). Stejně tak mi více vadí zákaz propagace komunismu pod trestním postihem, protože to z mnohých z nás udělá kriminálníky a ztíží tak naše snažení o dobrou věc - pokud se ho rovnou sami nevzdáme. Bitcoinová aféra na budoucnost národa bude mít oproti tomu vliv minimální. I kdyby ta vláda přece padla, škod už stačila nadělat habaděj, své si už splnila, nová se do voleb už sestavit nestihne. A po volbách už bude vláda jiná. Ta fraška slouží jen k tomu, aby opoziční strany (vůči vládě, nikoliv vůči režimu) svým politikařením získaly více voličů a mohli sestavit svoji vládu, která bude více prosazovat zájmy buržujů, kteří za nimi stojí. A pro uspokojení davu na nějakou dobu. Buržujové jsou vlastenci jen do té míry, kdy to vyhovuje jejich ziskům.
Vše dohromady. Současná vládnoucí garnitura Vláda podporuje Ukrajinu ze zdrojů upadající ČR, fandí/zastupuje zájmy Sudeťáků více než Čechů, kšeftuje s nadnárodním podsvětím, zakazuje symboly a propagaci komunismu (mimo jiné tím také maskují jimi prováděnou cenzuru a totalitní praktiky - zloděj křičí, chyťte zloděje; naplánovali si, že budou tvrdit, že svým převratem/manipulací voleb "většinu" chrání před nástupem komunismu).
A to vše se stalo velmi viditelným/odkrytým - tzn. nefunkčním/zpětným řízením. Pokud tak činí, pochopitelně, že i klany hledají/připravují nové gumové kádry, které "převezmou" řízení, případně budou pomocí kompra/vdírání nuceni k poslušnosti.
To neznamená, že přestaneme tlačit koncepci. Voda rychle stoupá, a i když se mnozí tváří jako nepolíbení, její příval nelze ignorovat. Proto ani tak nejde o konkrétní řídící opoziční kádry (jména), které budou nakonec dosazeni k moci, ale především o to, jaké bude přání/cíle většiny národa. Tomu se budou muset přizpůsobit, protože platí "Vox populi, vox Dei".

dovolim si jen poznamku. kdyz se budete topit a nekdo vam hodi vetev, ktere se budete moci chytit a tim zvysit sanci na prezit, reknete, ze to nechcete a budete chtit cekat na silne lano?
Zásadní otázka zní - proč se topíme? Není to třeba proto, aby nám na míru ušití spasitelé mohli okázale nabízet větve, které plavou na vodě?
Řekl bych, že daleko lepší je umět plavat (nebo alespoň šlapat vodu) a s ostatními topícími si z těch větví uplést vor a ze v oceánu sesbíraných trosek na něm postavit funkční plavidlo.

Naposledy upravené:
hodne se kritizovala opozice, ze neni schopna se spojit. ted to vypada, ze vsichni potlacili svoje ego, protoze pochopili, ze jestli se neco na podzim nezmeni, pak uz nebude co menit.
Ale kdež. Ta maškaráda, která se tu (poslední dobou) děje, je jen zesílený odraz globální krize (ne)řízení, kdy doposud jakž takž fungující forma parazitismu narazila na svůj strop.

Naposledy upravené:
Žádná ze současných stran nechce měnit systém, takže veškerá zdánlivá zlepšení situace plebsu budou za cenu postupného utahování šroubů (fašizace).
Já mám informace jiné!!!

P.S.
Toto se řeší ve vláknu Změna systému, tak diskutuj tam.

Na místě je otázka: Co jsi udělal pro to, aby politické strany chtěly změnit systém???
Ačkoliv mne život naučil nedělat si velké iluze, takhle blbou otázku bych na konceptuálním fóru nečekal, obzvláště pak od jednoho z administrátorů.

viz Pjakin: "Staňte se konceptuálně mocnými a berte svou moc do svých rukou."
a "Bojuj, kde se nacházíš!"
V.V.Pjakin také říká: "Nutné jsou znalosti, nikoliv hesla." Takže za sebe tvrdím, že než bych se nechal houpat na předvolebních mítincích, věnuji ten čas, kterého nemám nazbyt, raději čtení "tlustých knih".

Naposledy upravené:

Reakce Spolku Šalamoun na vyjádření předsedy Nejvyššího soudu ČR v kauze Jiřikovský:​

Napsal Václav Peričevič / 5. 6. 2025
https://spoleksalamoun.com/2025/06/...dsedy-nejvyssiho-soudu-cr-v-kauze-jirikovsky/

S velkým znepokojením sledujeme aktuální mediální vyjádření předsedy Nejvyššího soudu Petra Angyalossyho, který hájí rozhodnutí, jež umožnilo odsouzenému Tomáši Jiřikovskému opětovný přístup k zařízením s obsahem bitcoinových peněženek. Pan předseda označuje postup Nejvyššího soudu za „správné rozhodnutí“, přestože v právně i skutkově velmi podobné věci rozhodl tentýž soud zcela opačně – a to ve věci vedené pod sp. zn. 3 Tdo 992/2022.

V tomto usnesení ze dne 22. 11. 2022 (NS) a na něj navazujícím usnesení Ústavního soudu sp. zn. IV. ÚS 368/23 ze dne 11. 4. 2023 byl závěr zcela jednoznačný: v případě, kdy obviněný/pachatel odmítne zpřístupnit šifrované zařízení, kde se podle důvodného podezření nachází výnos z trestné činnosti (např. kryptoměny), a zároveň tvrdí, že nic takového neexistuje, nelze mu věc vrátit.

ChatGPT-Image-5.-6.-2025-08_53_14-300x300.png

Toto právní stanovisko, které vytvořilo předvídatelnou judikaturu ve věcech zabavených kryptoměn a výnosů z trestné činnosti, bylo v červenci 2023 zcela ignorováno právě v kauze Jiřikovský. Nejvyšší soud přesto vydal usnesení, které fakticky vedlo k navrácení zařízení, na nichž se mohly (a pravděpodobně i skutečně) nacházet digitální prostředky pocházející z drogové činnosti – a to i přesto, že Jiřikovský odmítl spolupracovat a zatajoval přístupová data.

Rozhodnutí Nejvyššího soudu ve věci Jiřikovského nejenže nevysvětlilo odklon od vlastní judikatury, ale navíc otevřelo zcela nový a právně neudržitelný prostor pro tzv. „sofistikované legalizace výnosů z trestné činnosti“. Ačkoliv pan Jiřikovský posléze „věnoval státu“ údajně 1 miliardu korun, nemůže být tento krok považován za omluvu nebo odůvodnění celého procesu – právě naopak. Tento „dar“ ukazuje, že prostředky skutečně existovaly, a potvrzuje správnost původního podezření.

Zarážející je také naprosté mlčení k existenci předchozích rozhodnutí NS a ÚS, která byla veřejně dostupná a soudci Nejvyššího soudu je bezpochyby znali. Právní kontinuita a předvídatelnost rozhodování jsou základními kameny právního státu – a právě ty byly v tomto případě pošlapány.

Představa, že se jedná o „správné rozhodnutí“ bez jakéhokoliv vysvětlení odklonu od vlastní judikatury, je nejen právně neobhajitelná, ale i z hlediska důvěry veřejnosti v soudní moc hluboce destruktivní.

Velmi zásadní roli sehrál intervenující SZ NSZ JUDr. Jiří Siegel, který uznal, že zbývající námitky obviněného (okolo nesplnění podmínek pro uložení ochranného opatření dle § 101 tr. zákoníku) obviněného se bezprostředně dotýkají jeho vlastnického práva, a tedy je v této části dovolání oprávněn.

Tím zcela popřel 3 Tdo 992/2022 a IV ÚS 368/23

Spolek Šalamoun vyzývá Nejvyšší soud, aby:

1. odůvodnil rozpor mezi rozhodnutím ve věci Jiřikovský a rozhodnutími 3 Tdo 992/2022 a IV. ÚS 368/23,

2. vysvětlil právní základ, na kterém se v červenci 2023 rozhodl odklonit od dosavadní judikatury,

3. zveřejnil metodiku zacházení se zašifrovanými elektronickými nosiči v trestním řízení, které mohou obsahovat výnosy z trestné činnosti.

Pokud má být právo spravedlivé, rovné a předvídatelné, nelze připustit, aby v obdobných případech rozhodovaly soudy jednou tak a podruhé opačně – bez jakéhokoli vysvětlení.

Zdroj:

1. https://www.zakonyprolidi.cz/judikat/nscr/3-tdo-992-2022
  2. https://www.zakonyprolidi.cz/judikat/uscr/iv-us-368-23-1

Status
Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.
Naspäť
Top Bottom