• Oznam: na nasledovných stránkach môžete nájsť Konceptuálneho Bota, ktorý je trénovaný na odpovede z českých prekladov VP ZSSR. Preto sa odporúča používať český jazyk. mariasky.cz nabojpravdy.cz

Správy z Čiech 2025

Status
Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.
a tady
Rajchl na to upozorňuje a je zvědav, jak se k tomu postaví tato vláda. Pokud by to schválili, mohli by UK u nás volit...

Naposledy upravené:
🇨🇿 V Česku namiesto ukrajinskej vlajky zavesili banner s obrázkom opice.

🇺🇦 Ukrajinská vlajka už nepovlieva na fasáde Národného múzea v Prahe.

• Vlajku odstránili, aby uvoľnili miesto pre výstavu pozostatkov prastarých predkov človeka z Etiópie, uviedli miestne médiá.

• Podľa ich informácií sa pôvodne plánovalo, že ukrajinská vlajka zostane vedľa banneru, ale organizátori z Etiópie proti tomu namietali. Nakoniec vlajku odstránili a teraz obrázok opice dominuje na hlavnom múzeu krajiny.

P.S. Keďže Ukrajinci považujú svoju vlasť za existujúcu už za čias dinosaurov, mali by tento hominid prijať ako uznanie ich rozsiahlej a hlbokej histórie.

Zdroj: https://t.me/resistance_info/21526

Útok na Andreje Babiše: Na setkání s občany ho někdo napadl berlí,​

skončil v nemocnici​

Na předsedu hnutí ANO Andreje Babiše na setkání s voliči v Dobré na Frýdecko-Místecku zaútočili. Jeden z návštěvník ho napadl berlí do zad. Incident podle na místě řešila policie. Babiše podle informací iDnes.cz ošetřují ve frýdecko-místecké nemocnici.

Tohle je síla

Ve školách podnikatele Ondřeje Kanii už dnes část výuky nevedou lidé, ale vzdělávací software. Do pár let chatboty nahradí až polovinu výuky. Učitelé mají sloužit spíš jako mentoři, zatímco se děti budou učit vlastním tempem.

Sám Kania, dnes úspěšný podnikatel ve vzdělávání, nebyl nejlepším studentem....Nebýt zkušenosti na americké střední škole mohl skončit jako průměrný úředník nebo řemeslník.

„Krása amerického vzdělávacího systému je v tom, že diferencuje ne podle věku, ale podle úrovně znalosti a zájmu. Když jsem studoval v letech 2010 až 2012 ve Spojených státech na střední škole, tak jsem měl už tehdy polovinu svých předmětů ve vzdělávacím softwaru. Každý jsme studovali jiný předmět v jiné obtížnosti.

Kania věří technologiím ve školách natolik, že chatboty postupně nahrazuje své učitele. „Třetinu předmětů studenti dělají ve vzdělávacím softwaru a byl bych velmi rád, aby to třeba od školního roku 2026/27 už byla polovina,“ řekl SZ Byznys.

Na předsedu hnutí ANO Andreje Babiše na setkání s voliči v Dobré na Frýdecko-Místecku zaútočili. Jeden z návštěvník ho napadl berlí do zad. Incident podle na místě řešila policie. Babiše podle informací...
Napadl ho starší muž 50-60let včera kolem 18:00.

Napadl ho starší muž 50-60let včera kolem 18:00.
Já v tom vidím bezstrukturní řízení. Fico dostane kule do břicha, Trump kuli do ucha a Babiš dostane berlí po letech. Myslím, že to není náhoda. Někdo to pěkně ladí.

Kdo je kdo v Oganesjanově gangu
Útočí pyrotechnikou, výkaly, kečupem či za pomoci megafonů. Své akce si nahrávají a videa prodávají dětem a nezletilým. Kdo jsou členové Oganesjanova gangu, jehož řádění nedokázala policie ani po patnácti měsících učinit přítrž? Vazby vedou k ODS, STAN i podnikatelské mafii.

Mimochodem Foltýn vyprávěl, v pořadu Osobnosti Plus u Tachecí, o Bajajovi...
Nebyl tu kdysi někde rozbor na téma Bajaja?
Bajaja bol princ, ktorému sudičky dali dar, že každý, kto ho bude počuť rozprávať, tak si ho zamiluje. No a princ chcel za ženu takú dievčinu, ktorá ho bude mať rada pre neho samého a nie pre jeho čarovný hlas. A preto sa hral na nemého a nehovoril žiadné súvislé slová, len "ba" alebo "ja", z čoho mu vznikla prezývka "bajaja".

Ve školách podnikatele Ondřeje Kanii už dnes část výuky nevedou lidé, ale vzdělávací software.
A další nájezd na vyšší priority, rostou jako houby po dešti

https://www.vidlakovykydy.cz/clanky/jazycek-na-vahach-ale-pro-fialu
Ne, 31. 08. 2025, 21:23
Autor Vidlák a.a.
Štítky Motoristé, Boris Šťastný, volby

kráceno:
Nejméně komplikované vztahy jsem měl s Motoristy. S nimi totiž nemáme společné voliče. Oni měli být skutečně ti, kteří berou hlasy současné Pětikolce. ODS revival. Strana nostalgie po době Václava Klause. Pravičáci vzývající boha volného trhu, které se nelíbí šílenství unijních zelených Khmérů. S Petrem Macinkou jsme sice nenacházeli společnou řeč ohledně řešení, ale snadno jsme se shodli na příčinách současných problémů a tak či onak za to vždycky mohla Brusel.

Pak se začali v žebříčcích průzkumů propadat. Prý kvůli rychlé jízdě Filipa Turka… Ve skutečnosti to bylo proto, že do debat za ně chodil Richard Chlad a program Motoristů vypadal jako návrat modroptáckých devadesátek, po kterých se ale u nás nikomu kromě Kožených, Mrázků a Krejčířů nestýská. K tomu vypouštěli signály, že sice za všechno můžou podnebíčkáři z EU, ale my tam musíme zůstat, protože to je přece základ naší prosperity (a bezpečnosti). Tehdy začali voliči přemýšlet, za koho Motoristé vlastně doopravdy kopou.

Myslím, že na tuto otázku jsme teď právě dostali odpověď
přímo od nejzdrojovatějšího zdroje. Od lídra motoristické kandidátky, Borise Šťastného, který zároveň Motoristům poslal největší třímilionový dar (kdo platí, ten velí). Boris Šťastný nyní prohlásil v XTV zcela jasně a vážně prohlásil, že Kateřina Konečná je větší zlo než Fiala a že by Motoristé nepodpořili žádnou vládu opřenou o STAČILO!, i kdyby to znamenalo pokračování současné vlády i s Fialou. (Ota Klempíř a Filip Turek si zase nedávno pochvalovali, jaký je Václav Moravec skvělý a objektivní moderátor).

Jinými slovy, Motoristé se stali stranou, která má na jedné straně ambici brát hlasy Modroptákům, ale na straně druhé nemá žádný problém, kdyby Modroptáci vládli dál, protože skutečný problém není Fiala, problém je Konečná s Vidlákem. Problém není ten, kdo podepsal migrační pakt i konec spalovacích motorů, zavedl emisní povolenky pro domácnosti a zvedl daně. Problém je Kateřina Konečná, která o grýndýlu mluví jako o blackdealu, která bojuje za oceláře a veškerý energeticky náročný průmysl. Problémem není Don Vito di Dozimetro a jeho pět podezřelých mrtvol. Problémem není juchající Jurečka, zatímco se střílelo na Filozofické fakultě. Problém není zavádění šmírovacího Chat Control (ke kterému se teď před volbami nikdo nezná), problémem není dvě stě miliard z našich peněz na Ukrajinu.

To všechno je nic ve srovnání s Konečnou!

Katko, gratuluji Ti ke skutečně olbřímí politické velikosti a moci. Když o Tobě Boris Šťastný řekne, že jsi větší problém než to, co tady za čtyři roky vláda zavedla a co ještě zavést chce, tak jsem rád, že jsem s Tebou ve stejném zákopu. My se ve Stačilo! nemusíme ohýbat. Nemusíme nadávat na Brusel, ale zároveň se k ní lísat. Nemusíme křičet o asociální vládě Petra Fialy, ale pak s ním vlastně kolaborovat. Ač máme mnoho erbů, máme jednu korouhev a JEDEN program, který myslíme vážně a který budeme prosazovat. Nemusíme být licoměrní a pokud budeme dělat kompromisy, budou to kompromisy, ne zrada.

Hnutí Stačilo! má jednoznačně ambice být jazýčkem na vahách. Ale jazýčkem, díky kterému Blyštivý Péťa a PreVítek prohrají! Motoristé, jak vidno, mají ambici být jazýčkem na vahách, díky kterému bude moct Fiala pokračovat. Nechtěl jsem teď, když jsem předseda partaje, dělat politického blogera, protože jsem ve střetu zájmů. Ale tohle jsem prostě musel. Hlas pro Motoristy se totiž snadno může stát hlasem pro pokračování této hrůzovlády.

Myslete na to u voleb. S Motoristy riskujete, že ve skutečnosti nebudete volit doprava, ale budete volit Fialu.

Naposledy upravené:
J. Rajchl

Od začátku tvrdím - Turek není dobrá volba, žádná změna.​

Sbohem, drazí Motoristé.

Ti, kdo mě delší dobu sledují, tak si jistě povšimli, že již delší dobu otevřeně hlásám, že z hlediska vyššího principu mravního je vůči občanům naší země povinností všech opozičních stran a hnutí, které nechtějí zatáhnout Českou republiku do bruselského žaláře, odložit stranou vzájemné neshody a rozpory a spojit své síle k prvnímu nezbytnému kroku na cestě vzhůru - a tím je odstranění vlády Petra Fialy.

Z tohoto důvodu jsem se nijak negativně nevymezoval vůči některým výrokům a konkrétním krokům čelních představitelů strany Motoristé sobě. Byl jsem ochoten překousnout popření původního záměru projektu Odchod EU ze strany jejího duchovního otce Matěje Gregora. Absolutně jsem neřešil marginální peripetie a dětinské vysvětlování rychlosti na D5 ze strany Filipa Turka. Se skřípěním zubů bych mu i odpustil zvednutí ruky v Evropském parlamentu pro půjčku Ukrajině ve výši 35 miliard EUR, jež má být údajně kryta z výnosů ze zmrazených ruských aktiv, avšak kterou v konečném účtování stejně zaplatíme my z našich daní. Slova Oto Klempíře o tom, že "SPD je stranou pekla" bych s ohledem na jeho politickou nezkušenost nechal vejít jedním uchem dovnitř a druhým ven. S obrovským sebezepřením bych dokonce dokázal odpustit očkovací fanatismus Borise Štastného v covidové době.

Všechny tyto přešlapy a nevyprovokované výpady vůči SPD, PRO, Svobodným a Trikoloře jsem byl schopen přejít s ohledem na nezbytnost odstavení pětikoaličních diletantů od jejich koryt, coby prvotním předpokladem pro uchránění našich občanů před Green Dealem, eurem, migračním paktem, Chat Controlem, DSA cenzurou a masivním zbrojením.

Ovšem včera přišel zlom, po němž mi nezbývá, než nad tímto subjektem definitivně zlomit hůl. Tímto momentem byla odpověď Borise Šťastného na otázku Xevera Veselého v pořadu X-talk, zda vylučuje spolupráci s hnutím Stačilo i za tu cenu, že by zde dál vládla koalice SPOLU a Petr Fiala. Jeho odpověď "ano, i za tuto cenu bychom s komunisty nespolupracovali" mě naprosto šokovala. Musím přiznat, že tak hluboko mi brada dlouho nespadla a že jsem si to musel pustit asi 5x za sebou, abych se ujistil, že slyším správně.

Asi každý můj podporovatel a volič, který mě sleduje déle než týden, ví, že můj vztah vůči komunistům je velmi rezervovaný. Nejsem a nebudu fanouškem této ideologie, a to nejen z důvodu pokřivenosti režimu, jenž tady vládl před rokem 1989, vystavený na oportunistickém zápalu bezpáteřních kariéristů typu Petra Pavla, nýbrž i pro aktivní podporu covidové očkovací diktatury před 4 lety, kdy KSČM dokonce šla dál než ANO a kritizovala Andreje Babiše za to, že od EU vyžádal pouze polovinu mRNA vakcín, než jsme dostali na základě bruselských kvót přiděleno. Přes to všechno bych za situace, kdy by spolupráce s hnutím Stačilo byla nezbytná pro zamezení pokračování devastace této země ze strany Petra Fialy, odhodil všechny tyto mé výhrady a staré křivdy a takovou dohodu uzavřel.

Nic horšího než bruselský diktát pod taktovkou SPOLU nám totiž prostě a jednoduše nehrozí. Je mi to tudíž líto, ale Motoristé u mě tímto skončili. A jsem si jist, že zdaleka ne jen u mě. Mnoho z nás jistě má výhrady ke komunistům nebo pochybnosti o euroskeptické autentičnosti dříve striktně probruselké SOCDEM, ovšem nejvyšší imperativ současnosti je naprosto jednoznačný.

Fiala nesmí pokračovat za ŽÁDNOU cenu.
A třikrát podtrhuji výraz ŽÁDNOU.

https://www.vidlakovykydy.cz/clanky/jazycek-na-vahach-ale-pro-fialu
Ne, 31. 08. 2025, 21:23
Autor Vidlák a.a.
Štítky Motoristé, Boris Šťastný, volby

Jinými slovy, Motoristé se stali stranou, která má na jedné straně ambici brát hlasy Modroptákům, ale na straně druhé nemá žádný problém, kdyby Modroptáci vládli dál, protože skutečný problém není Fiala, problém je Konečná s Vidlákem.
Za mě mají Motoristé vzít nejvíc hlasů SPD, jejich cílovkou jsou podobně nebo stejně smýšlející...

Naposledy upravené:

Prezident si nechává dělat posudek, zda jmenovat Babiše premiérem​

Prezidentská kancelář zjišťuje, zda by měl prezident jmenovat premiérem kandidáta, který je ve střetu zájmů. To se v tuto chvíli týká předsedy ANO Andreje Babiše.

Prezident Petr Pavel si podle zjištění Seznam Zpráv nechává zpracovat posudek na to, zda je střet zájmů Andreje Babiše překážkou pro jeho jmenování premiérem.

Příprava na záchranu eurozóny nástrojem bail-in​

03. 09. 2025 - EB
Prezident Petr Pavel a jeho preferovaný kandidát na příštího českého premiéra, předseda hnutí STAN Vít Rakušan, usilovně prosazují rychlé přijetí eura. STAN na straně 6 svého volebního programu uvádí: „Přijmeme politické rozhodnutí, že ČR zavede euro v nejbližším možném termínu s ohledem na povinné procesy.“ Rakušan to vidí na rok 2030, možná 2029, ale je odhodlán přijmout euro „v nejbližším možném termínu“. Tím se STAN odlišuje od většiny ostatních stran, včetně Spolu, které chce euro zavést až v okamžiku, kdy to bude pro Česko ekonomicky výhodné. Rakušan i Pavel otevřeně ignorují varování bývalých centrálních bankéřů, jako jsou Miroslav Singer, Pavel Kysilka a Marek Mora. Ti vidí velké riziko v tom, že v případě další finanční krize dojde ke ztrátě kontroly nad českými bankami. To není zanedbatelná záležitost zejména nyní, kdy si investoři kladou otázku, jak píše deník Die Welt, zda se epicentrem nové krize eura nestane Paříž. Češi musí počítat s tím, že euroví nadšenci, jako jsou Pavel a Rakušan, budou mezi prvními, kteří budou na záchranu krach**ící eurozóny nabízet české peníze, ať už v režimu bail-out, nebo bail-in.

Příprava na záchranu eurozóny nástrojem bail-in​

03. 09. 2025 - EB
Prezident Petr Pavel a jeho preferovaný kandidát na příštího českého premiéra, předseda hnutí STAN Vít Rakušan, usilovně prosazují rychlé přijetí eura. STAN na straně 6 svého volebního programu uvádí: „Přijmeme politické rozhodnutí, že ČR zavede euro v nejbližším možném termínu s ohledem na povinné procesy.“ Rakušan to vidí na rok 2030, možná 2029, ale je odhodlán přijmout euro „v nejbližším možném termínu“. Tím se STAN odlišuje od většiny ostatních stran, včetně Spolu, které chce euro zavést až v okamžiku, kdy to bude pro Česko ekonomicky výhodné. Rakušan i Pavel otevřeně ignorují varování bývalých centrálních bankéřů, jako jsou Miroslav Singer, Pavel Kysilka a Marek Mora. Ti vidí velké riziko v tom, že v případě další finanční krize dojde ke ztrátě kontroly nad českými bankami. To není zanedbatelná záležitost zejména nyní, kdy si investoři kladou otázku, jak píše deník Die Welt, zda se epicentrem nové krize eura nestane Paříž. Češi musí počítat s tím, že euroví nadšenci, jako jsou Pavel a Rakušan, budou mezi prvními, kteří budou na záchranu krach**ící eurozóny nabízet české peníze, ať už v režimu bail-out, nebo bail-in.
EB osvětluje to, co Starostové drze zařadili do svého volebního programu (ani Fialovo SPOLU si to přímo netrouflo) - další pohádku o tom, jak žebrák do ještě větší bídy přijde = bal-in scénář, kdy krachy zahraničních západních matek zaplatí drobní klienti tuzemských dcer.

Povšimněte si, co nosí pre_Vít na své růžové mikině: "Je to dobrák. Od kosti? Od starostů!"
Trolí obyčejné nechápající lidi "dobráček".
https://www.novinky.cz/clanek/volby...&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

1756901467769.webp

Naposledy upravené:
Status
Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.
Naspäť
Top Bottom