• Oznam: na nasledovných stránkach môžete nájsť Konceptuálneho Bota, ktorý je trénovaný na odpovede z českých prekladov VP ZSSR. Preto sa odporúča používať český jazyk. mariasky.cz nabojpravdy.cz

Správy zo Slovenska 2024

Status
Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.
Ako bolo postupne prezentované vystúpenie R. Fica v spravodajsko-diskusnej relácii 60 minút na Rossija 1 v tg kanále moderátorky Oľgy Skabaeevy

Čoskoro!
EXKLUZÍVNE
predseda slovenskej vlády Fico

Zdroj: https://t.me/skabeeva/32256

Skvelý rozhovor s premiérom SR Ficom

-Prečo nemôže byť Rusko zrazené na kolená?
-Čo hovoria o vojne v kuloároch bez (prítomnosti) nelegitímneho Zelenského?
-Kto prišiel s tým, že Putin zaútočí na Európu?
a tiež: detaily NOVÉHO pokusu o atentát..

Zdroj: https://t.me/skabeeva/32257

👉 FICO o Nord Streams

"V novinách sme čítali, že opití ukrajinskí dôstojníci vyhodili do vzduchu Nord Streams. Nezmysel!"

-Veríte na ukrajinských podvodných darebákov ?

Fico: Najprv si kladieme otázku:Kto vyhodil do vzduchu kritickú infraštruktúru a zničil ju pod vodou? a potom sami odmietame na tieto otázky odpovedať. A viete, čo potom čítame v novinách? ... že nejakí opití ukrajinskí dôstojníci povedali, že to vyhodia do vzduchu. Samozrejme, trochu preháňam, ale predstavte si, ako ste doplávali na člne k miestu, kde bola rúrka, skočili do vody, ponorili sa niekoľko stoviek metrov, vzali so sebou prskavky a pyrotechniku a odpálili to. Nezmysel!

Zdroj: https://t.me/skabeeva/32258

👉 FICO oznámil svoju túžbu prísť do Moskvy 9. mája

Fico: Áno, budem veľmi rád. Poďakujem Červenej armáde, vojakom Červenej armády. Pri oslave 80. výročia Karpatsko-duklianskej operácie som povedal, že maršal Konev si zaslúži pomník na Slovensku. Budem si považovať za česť prísť do Moskvy zúčastniť sa osláv 80. výročia ukončenia 2. svetovej vojny a predovšetkým víťazstva nad fašizmom.
Cítim, že je to moja osobná povinnosť.

☝️Ďakujem veľmi pekne za túto pozíciu. Ak by som teraz mala pri sebe pozvánku, okamžite by som Vám ju odovzdala, ale niečo mi hovorí, že ju určite dostanete vo veľmi blízkej budúcnosti.

Zdroj: https://t.me/skabeeva/32259

👉 FICO o únave Západu z ukrajinskej vojny

"EÚ hovorí Ukrajincom: "Tu máte zbrane, tu máte peniaze, bojujte, len nás s tým netrápte, jednoducho už nechceme mať s touto vojnou nič spoločné."

- Kto v Európe je unavený z vojny? Keď giganti Európskej únie, Francúzsko a Nemecko pokračujú, dodávajú zbrane, presúvajú peniaze, vrátane našich zmrazených miliard ? V čom je (potom) tá únava?

-Tí, ktorí podporovali túto vojnu od samého začiatku, si nechcú priznať chybu alebo omyl. Koniec koncov, dnes je úplne jasné, že v apríli 2022 boli na stole skutočné dohody, ktoré mohli okamžite ukončiť vojnu. Ale niekto prišiel a povedal: 'Nie, nie, nie, toto nemôžete podpísať. A dnes sa všetci pozeráme na túto vojnu a ja cítim, ospravedlňte moju úprimnosť, že odvraciame pohľad a hovoríme: „Tu máte zbrane, tu máte peniaze, bojujte, len nás s tým netrápte, my jednoducho nechcem mať nič spoločné s touto vojnou.

Zdroj: https://t.me/skabeeva/32261

👉 FICO o Zelenského neúspešnom „pláne víťazstva“

„Zelensky požiadal o jadrové zbrane. Našťastie má EÚ pud sebazáchovy“

- Plán víťazstva nemôže spočívať v tom, že niekto ponúkne svoje územie napríklad na rozmiestnenie jadrových zbraní. Alebo niekto povie: Dajte mi rakety stredného a dlhého doletu a ja ich použijem proti cieľom na ruskom území. Človek, ktorý nechce eskaláciu, to nemôže myslieť vážne. Ale ak niekto chce vojnu, povie presne toto: Dajte nám jadrové zbrane, dajte nám rakety dlhého a stredného doletu a my ich použijeme. Je dobré, že EÚ má stále pud sebazáchovy.

Zdroj: https://t.me/skabeeva/32262

ВПЕРВЫЕ на российском тв!

a po rozhovore v ruskej TV, sa chystá do Číny
... smer a tempo nastavené

Zdroj: https://t.me/SMERSD/2013

Je pravdou , že časovo je nemožné sledovať/čítať práce všetkých vedátorov. Navyše sa pri oblbovaní používa/zneužíva 90+% pravdy na nasunutie 10% lží. Nebezpečným je to, že 90% pravdy sa ponúkne z nižších priorít ako tých 10% lží.
Súhlasím. Problém je v tom, že nám „zlyhalo“ vzdelávanie. Mladí ľudia nie sú pripravovaní na človeka-tvorcu, ale na kvalifikovaného spotrebiteľa. Navyše, z pohľadu teórie poznania a tvorenia, teda gnozeológie, nemajú ešte skúsenosti z praktického života, a ak nedisponujú ani teóriou, objektívne nemôžu ani len porovnávaním hodnotiť trendy (+/-) aktuálneho politického vývoja spoločnosti. Legislatívne deformovaný vzdelávací (a mediálny) systém štátu, je stále v rukách liberálov, čo denne zreteľne vidíme, neposkytuje žiadne poznatky o zákonitostiach fungovania a riadenia spoločnosti známych z KSB a DVTR. Na besedy do škôl sa bez problémov dostavajú iba liberálne mimovládky. Riešením za daného stavu by azda bolo masívne zverejňovať/zviditeľňovať KSB pohľady na aktuálne prebiehajúce procesy - tu už o tom chvála bohu začala diskusia. Do masmédií sa zatiaľ nedostaneme, no aj na alternatíve je situácia rovnako neuspokojivá a naviac slovenská spoločnosť (nielen) nie je na príjem komplexnej svetonázorovej KSB teórie pripravená ... iba ak per partes.​

Prevzaté z Štefan Harabin (infokanál)
Milí priaznivci.
Zajtra na Verejnom zasadnutí Krajského súdu v Prešove o 9:00 hod. sa uskutoční odvolacie konanie s daňovým podvodníkom Kiskom.
Okresný súd v Poprade ho uznal vinným, avšak sudkyňa zjavne nezákonne uložila iba podmienečný trest odňatia, hoci Kiska bez najmenších pochybnosti nespĺňal podmienky na jeho udelenie. Lebo sa nepriznal, neoľutoval skutok, naopak opakovane páchal trestnú činnosť. Nedošlo ani k prieťahom v konaní, lebo súd nemohol konať pre päť ročnú prezidentskú imunitu.
Súdna prax na Slovensku doposiaľ nezaregistrovala ani v jednom jedinom prípade, identickom s Kiskovou kauzou, uloženie iba podmienečného trestu odňatia slobody páchateľovi.
Proti rozsudku prvostupňového súdu sa preto odvolal aj prokurátor a tak Krajský súd v Prešove musí rozhodovať.
Sám som zvedavý, či Lipšicovou justičnou leprou sú nakazené okrem Špecializovaného trestného súdu i súdy na druhom konci republiky, alebo si ešte zachovávajú nezávislosť.
Tiež ma zaujíma, či po vyhlásení nepodmienečného trestu odňatia slobody, dá sudca odviesť Kisku rovno do výkonu trestu, ako to býva bežným zvykom, a či tam s ním pôjde sedieť aj ochrankár, ktorého má prideleného.
Aj z tohto dôvodu sa zúčastním na zajtrajšom súdnom konaní v Prešove.

Ako bolo postupne prezentované vystúpenie R. Fica v spravodajsko-diskusnej relácii 60 minút na Rossija 1 v tg kanále moderátorky Oľgy Skabaeevy

Čoskoro!
EXKLUZÍVNE
predseda slovenskej vlády Fico

Zdroj: https://t.me/skabeeva/32256

Skvelý rozhovor s premiérom SR Ficom

-Prečo nemôže byť Rusko zrazené na kolená?
-Čo hovoria o vojne v kuloároch bez (prítomnosti) nelegitímneho Zelenského?
-Kto prišiel s tým, že Putin zaútočí na Európu?
a tiež: detaily NOVÉHO pokusu o atentát..

Zdroj: https://t.me/skabeeva/32257

👉 FICO o Nord Streams

"V novinách sme čítali, že opití ukrajinskí dôstojníci vyhodili do vzduchu Nord Streams. Nezmysel!"

-Veríte na ukrajinských podvodných darebákov ?

Fico: Najprv si kladieme otázku:Kto vyhodil do vzduchu kritickú infraštruktúru a zničil ju pod vodou? a potom sami odmietame na tieto otázky odpovedať. A viete, čo potom čítame v novinách? ... že nejakí opití ukrajinskí dôstojníci povedali, že to vyhodia do vzduchu. Samozrejme, trochu preháňam, ale predstavte si, ako ste doplávali na člne k miestu, kde bola rúrka, skočili do vody, ponorili sa niekoľko stoviek metrov, vzali so sebou prskavky a pyrotechniku a odpálili to. Nezmysel!

Zdroj: https://t.me/skabeeva/32258

👉 FICO oznámil svoju túžbu prísť do Moskvy 9. mája

Fico: Áno, budem veľmi rád. Poďakujem Červenej armáde, vojakom Červenej armády. Pri oslave 80. výročia Karpatsko-duklianskej operácie som povedal, že maršal Konev si zaslúži pomník na Slovensku. Budem si považovať za česť prísť do Moskvy zúčastniť sa osláv 80. výročia ukončenia 2. svetovej vojny a predovšetkým víťazstva nad fašizmom.
Cítim, že je to moja osobná povinnosť.

☝️Ďakujem veľmi pekne za túto pozíciu. Ak by som teraz mala pri sebe pozvánku, okamžite by som Vám ju odovzdala, ale niečo mi hovorí, že ju určite dostanete vo veľmi blízkej budúcnosti.

Zdroj: https://t.me/skabeeva/32259

👉 FICO o únave Západu z ukrajinskej vojny

"EÚ hovorí Ukrajincom: "Tu máte zbrane, tu máte peniaze, bojujte, len nás s tým netrápte, jednoducho už nechceme mať s touto vojnou nič spoločné."

- Kto v Európe je unavený z vojny? Keď giganti Európskej únie, Francúzsko a Nemecko pokračujú, dodávajú zbrane, presúvajú peniaze, vrátane našich zmrazených miliard ? V čom je (potom) tá únava?

-Tí, ktorí podporovali túto vojnu od samého začiatku, si nechcú priznať chybu alebo omyl. Koniec koncov, dnes je úplne jasné, že v apríli 2022 boli na stole skutočné dohody, ktoré mohli okamžite ukončiť vojnu. Ale niekto prišiel a povedal: 'Nie, nie, nie, toto nemôžete podpísať. A dnes sa všetci pozeráme na túto vojnu a ja cítim, ospravedlňte moju úprimnosť, že odvraciame pohľad a hovoríme: „Tu máte zbrane, tu máte peniaze, bojujte, len nás s tým netrápte, my jednoducho nechcem mať nič spoločné s touto vojnou.

Zdroj: https://t.me/skabeeva/32261

👉 FICO o Zelenského neúspešnom „pláne víťazstva“

„Zelensky požiadal o jadrové zbrane. Našťastie má EÚ pud sebazáchovy“

- Plán víťazstva nemôže spočívať v tom, že niekto ponúkne svoje územie napríklad na rozmiestnenie jadrových zbraní. Alebo niekto povie: Dajte mi rakety stredného a dlhého doletu a ja ich použijem proti cieľom na ruskom území. Človek, ktorý nechce eskaláciu, to nemôže myslieť vážne. Ale ak niekto chce vojnu, povie presne toto: Dajte nám jadrové zbrane, dajte nám rakety dlhého a stredného doletu a my ich použijeme. Je dobré, že EÚ má stále pud sebazáchovy.

Zdroj: https://t.me/skabeeva/32262

ВПЕРВЫЕ на российском тв!

doplnenie ... ešte jedná téma rozhovoru

Zdroj: https://t.me/mimisramova/36603

Zdroj: https://t.me/mimisramova/36611

Naposledy upravené:
NÁVŠTEVA ČÍNY MÁ STRATEGICKÝ CHARAKTER A VYJADRUJE VZÁJOMNÝ REŠPEKT MEDZI OBOMA KRAJINAMI
Ešte nikdy nebolo také rozsiahle zastúpenie slovenských vládnych a podnikateľských kruhov na návšteve v žiadnej inej krajine na svete. Vyjadrujeme tak našu snahu o najvyššiu úroveň a kvalitu vzťahov medzi SR a Čínskou ľudovou republikou.
Veľmi pozorne vnímame diplomatické úsilie Číny, venované regulácii konfliktu na Ukrajine a vymenili sme si naše postoje k tejto zásadnej problematike. Sme tiež pripravení na vzájomne výhodnú ekonomickú spoluprácu a nadviazanie hlbších ľudských vzťahov. Slováci budú môcť Čínu navštíviť na 15 dní v bezvízovom režime.

Zdroj: https://www.facebook.com/robertficosk/videos/919017369554889/

NÁVŠTEVA ČÍNY MÁ STRATEGICKÝ CHARAKTER A VYJADRUJE VZÁJOMNÝ REŠPEKT MEDZI OBOMA KRAJINAMI
Ešte nikdy nebolo také rozsiahle zastúpenie slovenských vládnych a podnikateľských kruhov na návšteve v žiadnej inej krajine na svete. Vyjadrujeme tak našu snahu o najvyššiu úroveň a kvalitu vzťahov medzi SR a Čínskou ľudovou republikou.
Veľmi pozorne vnímame diplomatické úsilie Číny, venované regulácii konfliktu na Ukrajine a vymenili sme si naše postoje k tejto zásadnej problematike. Sme tiež pripravení na vzájomne výhodnú ekonomickú spoluprácu a nadviazanie hlbších ľudských vzťahov. Slováci budú môcť Čínu navštíviť na 15 dní v bezvízovom režime.

Zdroj: https://www.facebook.com/robertficosk/videos/919017369554889/

DOPLŇUJÚCE INFORMÁCIE:
• Spolu s predsedom vlády do Číny pricestovalo 8 ministrov, ako aj 77 zástupcov 56 firiem zo Slovenska.
• Cieľom oficiálnej návštevy je potvrdenie novej kvality bilaterálnych vzťahov medzi SR a Čínou, v rámci nej dôraz na kvalitu obchodno-ekonomických vzťahov a podpora investícií z oboch strán. Mechanizmom posilnených vzťahov bude inštitucionalizácia vzťahov na úroveň strategického partnerstva (tak ako aj s Južnou Kóreou a Japonskom), v rámci posilnenia prítomnosti Slovenska v regióne Indo-Pacifiku.
• Členovia vlády s čínskou stranou podpísali 13 dokumentov, konkrétne:

Zdroj: https://t.me/mimisramova/36689

Zdroj: https://t.me/mimisramova/36690

Slovensko obdržalo 800 miliónov eur z plánu obnovy. „Veľké víťazstvo koalície a obrovská porážka opozície“, tvrdí Fico​

Premiér Robert Fico oznámil na sociálnej sieti, že Slovensko obdržalo 800 miliónov eur z plánu obnovy, čo označil za veľké víťazstvo vládnej koalície a obrovskú porážku opozície.
Podľa neho opozícia úmyselne tlačí na európske inštitúcie, aby Slovensku zamedzili čerpanie fondov, čo premiér považuje za „protištátnu činnosť“.
„Ich cieľom je bez ohľadu na dôsledky pre Slovenskú republiku poškodiť vládu SR,
“ hovorí Fico.

Výsledky Ficovej vlády

Premiér ďalej uviedol, že vláda svojou aktívnou spoluprácou zabezpečila, že Európska komisia prehodnotila kritické body správy o právnom štáte a uznala údaje prezentované slovenskou vládou.

„Opozícii nepomohla ani Správa a právnom štáte na Slovensku, ktorú vydala Európska komisia a na negatívnom obsahu, ktorej sa opozícia a opozičné mediá priamo podieľali,“ dodal.

Predseda vlády sa domnieva, že prichádza obdobie, keď sa Slovenská republika bude musieť zaoberať protištátnou činnosťou opozičných politikov, ktorá vážne poškodzuje národnoštátne záujmy Slovenskej republiky.

... zajtra na Verejnom zasadnutí Krajského súdu v Prešove o 9:00 hod. sa uskutoční odvolacie konanie s daňovým podvodníkom Kiskom... zúčastním sa na zajtrajšom súdnom konaní v Prešove.
... Exprezident Andrej Kiska spáchal daňový podvod. Teda v prezidentskom úrade bol daňový podvodník. To znamená, že voľby (2014) mal vyhrať pán Fico. Bude nutné novelizovať zákony o prezidentských benefitoch.

Pár slov k Ficovi
Tí z Vás, ktorí ste čítali moje dva listy Ficovi ku konsolidačnému balíku, určite viete, že som mu naložil. Dovolím si povedať oprávnene, pretože je to babrácke "dielo" akýchsi kvázi expertov prierezovo cez rôzne ministerstvá. Nuž, kádre riešia všetko a musí robiť s tým čo má. To, že opozícia si je vedomá, že treba konsolidovať, ale neponúkli žiadne riešenia, tak to je ešte horšie. Naozaj si neviem predstaviť, čo by robili oni pri "moci". Ako som však v druhom liste písal, tak príčinou nutnosti konsolidácie je to, že naši "partneri" z EU a NATO nás držia za g..., inak povedané - nie sme suverénni. V EU sú nastavené určité finančno-rozpočtové pravidlá a tie musíme plniť, inak nebudeme mať ani tie odrobinky, ktoré nám ponúkajú ako fondy - tu odporúčam pozrieť si zorove video "pozdrav občanom č.2" Táto naša suverenita je presne v zmysle Pjakinovej knihy o štáte.
Avšak tie "bomby", ktoré dáva Fico v poslednej dobe (socha Konevovi, postavenie sa na stranu Kotlára, rozhovor pre ruskú televíziu, návšteva Číny a onedlho Brazílie a najmä odpálkovanie britského veľvyslanca) dávajú do placu otázku čím to je? Buď to je samo sebou a tak mu to šepká jeho svedomie a/alebo veci sa pohli a on dostal pokyn, že už môžeš Robo. Tak ako si GP pred rokmi sledoval Trumpa, nechal ho prejsť si ťažkými skúškami a bolo mu umožnené byť prezidentom, tak si možno aj Fica sledoval počas jeho prvých troch vlád a v tejto ho už posmeľoval a teraz prišiel čas, aby to rozbalil ešte viac.
Otázna je Ficova osobná suverenita, resp kam to bude viesť, kam sa tie tendencie zvrtnú, do akých procesov - ide o posilnenie skutočnej suverenity Slovenska alebo to GP bude hrať na trojmorie, prípadne na RU 2.0 alebo ide len o krátkodobý cieľ, ktorým je dosiahnutie mieru na bojisku Ukrajina podľa nôt GP (teda nie podľa nôt Ruska)? Ide teda o to, ako on dokáže rozpoznať tieto tendencie a z nich vystupujúce procesy a ako sa k nim postaví. Naozaj mi to trochu pripomína pozíciu Putina po nástupe, keď si pozíciu na domácej scéne upevňoval cez nie zahraničnú politiku, ale doslova cez globálnu politiku. Aj Putin bol vybraný na nejaké úlohy a trošku sa to zvrtlo, kam GP nechcel. Netreba preceňovať Ficove možnosti, on nemôže riadiť globálnu politiku vzhľadom na slovenskú takmer nulovú štátnu suverenitu, ale to neznamená, že ju nechápe a že nerobí maximum toho, čo môže.
Ak by Rusi súhlasili s tým, že Slovensko sa stane súčasťou vyjednávania o mieri, potom Fico svoju dejinnú úlohu splní a naveky bude zapísaný do svetovej histórie. Uvidíme, no ak sa mu podarí niečo výnimočné, potom mu tú konsolidáciu mnohí odpustia.

Avšak tie "bomby", ktoré dáva Fico v poslednej dobe (socha Konevovi, postavenie sa na stranu Kotlára, rozhovor pre ruskú televíziu, návšteva Číny a onedlho Brazílie a najmä odpálkovanie britského veľvyslanca) dávajú do placu otázku čím to je? Buď to je samo sebou a tak mu to šepká jeho svedomie a/alebo veci sa pohli a on dostal pokyn, že už môžeš Robo. Tak ako si GP pred rokmi sledoval Trumpa, nechal ho prejsť si ťažkými skúškami a bolo mu umožnené byť prezidentom, tak si možno aj Fica sledoval počas jeho prvých troch vlád a v tejto ho už posmeľoval a teraz prišiel čas, aby to rozbalil ešte viac.
Otázna je Ficova osobná suverenita, resp kam to bude viesť, kam sa tie tendencie zvrtnú, do akých procesov - ide o posilnenie skutočnej suverenity Slovenska alebo to GP bude hrať na trojmorie, prípadne na RU 2.0 alebo ide len o krátkodobý cieľ, ktorým je dosiahnutie mieru na bojisku Ukrajina podľa nôt GP (teda nie podľa nôt Ruska)? Ide teda o to, ako on dokáže rozpoznať tieto tendencie a z nich vystupujúce procesy a ako sa k nim postaví. Naozaj mi to trochu pripomína pozíciu Putina po nástupe, keď si pozíciu na domácej scéne upevňoval cez nie zahraničnú politiku, ale doslova cez globálnu politiku. Aj Putin bol vybraný na nejaké úlohy a trošku sa to zvrtlo, kam GP nechcel. Netreba preceňovať Ficove možnosti, on nemôže riadiť globálnu politiku vzhľadom na slovenskú takmer nulovú štátnu suverenitu, ale to neznamená, že ju nechápe a že nerobí maximum toho, čo môže.
Ak by Rusi súhlasili s tým, že Slovensko sa stane súčasťou vyjednávania o mieri, potom Fico svoju dejinnú úlohu splní a naveky bude zapísaný do svetovej histórie. Uvidíme, no ak sa mu podarí niečo výnimočné, potom mu tú konsolidáciu mnohí odpustia.
Presne týmto štýlom o jeho pozícii uvažujem aj ja. Načrtol si vo všeobecnosti všetky možné varianty. A myslím si, že nie je to o tom, že ak platí jedna, tak neplatí druhá. Práveže ak sa na to pozrieme naozaj pozorne, tak pravdepodobne platia všetky dokopy = Ficova momentálna činnosť je ich prienikom, t. j. týka sa jak jeho osobnej suverenity, tak suverenity SR. Ruky sú mu rozviazané primárne stavom, v ktorom sa nachádza riadenie projektu Trojmorie, pretože Orbán sám na túto fušku nestačí. Ako som dávnejšie spomenul, Orbán čakal, kým sa u nás dostane Fico k moci. Od tohoto momentu sa udialo veľa zaujímavých vecí, ktoré míľovými krokmi posúvajú veci v prospech GP (v mnohých otázkach i k nášmu prospechu kvôli spoločným cieľom), a zároveň už maximálne očividne potápajú anglobažinu. V stredoeurópskom priestore sa na základe vývoja udalostí otvorili možnosti, skrze ktoré Fico vidí a využíva ich, čo zároveň podľa môjho názoru vedel i GP a počítal/počíta s tým. A naozaj netreba preceňovať jeho možnosti. Z môjho uhla pohľadu je jeho úloha momentálne výhodná všetkým, dokonca i tým, ktorí ho chceli zabiť, pretože každý, koho sa týka Ukrajina, má v topánke nejaký kamienok, ktorý ho dosť tlačí, vrátane Ruska.

Slovensko nie je kolóniou Veľkej Británie, reaguje Fico na kritiku Bakera​

za rozhovor v ruskej televízii​

Premiér vo videu kritizuje EÚ, že pokračuje „vo vojenskej rétorike a v podpore pokračovania vojenského konfliktu na Ukrajine za každú cenu.“

Dodal, že s Čínou, kde je aktuálne na pracovnej ceste, má rovnaký názor na to, že vojna sa tam neskončí, kým Západ bude Ukrajinu finančne aj vojensky podporovať, píše portál televízie ta3

Vystúpenie v ruskej televízii Rossija 1

Britský veľvyslanec na Slovensku skritizoval vystúpenie Fica v ruskej propagandistickej televízii Rossija 1. Podľa neho to bolo poľutovaniahodné. Zdôraznil, že tvrdenie, že Západ nemá záujem o mier, je nepravdivé.

„Slovensko nie je kolóniou Veľkej Británie,“ reagoval Fico na Bakera.

„Netuším, čo vás oprávňuje zasahovať do mojich mediálnych aktivít,“ vyhlásil.

„Bolo absurdné, keby slovenský veľvyslanec v Londýne kritizoval britského premiéra,“ dodal s tým, že od neho žiada, aby sa „zdržal podobných komentárov“.

Britská ambasáda reaguje

Slová britského veľvyslanca na Slovensku o vystúpení predsedu vlády v ruskej televízii reflektujú názory britskej vlády a veľvyslanec si za nimi stojí, uviedla britská ambasáda v Bratislave.

„Zároveň nebude ľudí zaťažovať verejnou výmenou názorov s premiérom počas dušičkového víkendu,“ dodala ambasáda.

Mierová iniciatíva Západu?

Premiér vyzval britského veľvyslanca, aby mu uviedol príklad mierovej iniciatívy Západu alebo Veľkej Británie ohľadom Ukrajiny.

„Boli to západní politici, ktorí, naopak, v apríli 2022, krátko po vypuknutí konfliktu, urobili všetko, aby sa nepodpísali reálne pripravené mierové dohody a Zelenského mierový plán zapadol prachom ako nerealistický a namiesto jeho novej verzie ukrajinský prezident predstavuje plán víťazstva,“ myslí si Fico.

„To, že na Slovensku reprezentujete väčší a silnejší štát, vás neoprávňuje na neakceptovateľné správanie. Slovensko nie je kolóniou Veľkej Británie,“ povedal premiér s tým, že žiadna mierová iniciatíva nie je.

„Mali by ste sa radšej zaoberať kvalitou výstupov západných médií k vojne na Ukrajine,“ kritizuje Fico a nazval výstupy z médií propagandou.

Fico je s ďalšími ministrami na oficiálnej návšteve Číny. Stretol sa s tamojšími vrcholovými politikmi. Úrad vlády SR doposiaľ informoval o 13 podpísaných dokumentoch najmä o ekonomickej spolupráci .

Avšak tie "bomby", ktoré dáva Fico v poslednej dobe (socha Konevovi, postavenie sa na stranu Kotlára, rozhovor pre ruskú televíziu, návšteva Číny a onedlho Brazílie a najmä odpálkovanie britského veľvyslanca) dávajú do placu otázku čím to je? Buď to je samo sebou a tak mu to šepká jeho svedomie a/alebo veci sa pohli a on dostal pokyn, že už môžeš Robo.
nie “môžeš”, ale “musíš”…
2.10.2025 bol zverejnený tento článok https://oracle911blog.wordpress.com/2024/10/02/stat-ako-vlast-alebo-stat-ako/
v ktorom okrem iného je napísané aj toto “možno si aj tú výhru užijem, ak budem mať dosť síl a možnosť tú hru zavčasu opustiť…
Tú hru opustí a výhru si užije, až ako cenný riadiaci káder splní to, čo sa od neho očakáva. Vo vzťahu k Slovensku a stredoeurópskemu regiónu minimálne odchod z EÚ a jeho zastabilizovanie. Minimálne toto volebné obdobie. Minimálne, ak pripraví podmienky pre nástup nových riadiacich kádrov, aspoň jeho úrovne. Ak nie, tak bude musieť kandidovať a zostaviť vládu aj o tri roky…
@Počtář si isto spomenie, že zhruba v tom istom čase sa na oracle911blogu objavili príspevky od @jasmdzin9103. Nech nikoho nemýli, že sú to texty generované AI. Odfiltrujte balast a sústreďte sa na podstatné info v nich, najmä na to, čo sa týka stabilizácie Slovenska a jeho vymanenia sa z koloniálneho statusu…
A zrazu premiér RF akokeby ožil, začal púšťať informačné “bomby”, cestu do Číny okomentoval ako cestu dôležitú pre prosperitu Slovenska a odpálkoval britského veľvyslanca, že Slovensko nie je britská kolónia.
…kolónia a prosperita sa vzájomne vylučujú…

Naposledy upravené:

Slovensko nie je kolóniou Veľkej Británie, reaguje Fico na kritiku Bakera​

za rozhovor v ruskej televízii​

... a zároveň momentálny status nášho "gosudarstva" vlastne ponechal v zamlčaní:
1730634531795.webp
Je to síce z blata do kaluže, ale faktom ostáva, že rozhodujúcim faktorom je tu pre nás momentálne krízovosť/krvavosť udalostí. Ostatné má zatiaľ čas.

Status
Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.
Naspäť
Top Bottom