• Oznam: na nasledovných stránkach môžete nájsť Konceptuálneho Bota, ktorý je trénovaný na odpovede z českých prekladov VP ZSSR. Preto sa odporúča používať český jazyk. mariasky.cz nabojpravdy.cz

Správy zo Slovenska 2025

Status
Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.
Narazil som na to "náhodne".

Tak už to tu rozviniem celé:

- väčšina videí je temno štylizovaná: pozadie, oblečenie, do očí mu nevidno.
- kopu myšlienok nejasných, s otvoreným koncom,
- prejav kľudný, zdalo by sa že až stoicky chladný, monotónny, bez akýchkoľvek emócií,
- oči úzke, tmavé, pohľad magnetický, pri pohľade do nich narazíš na stenu,

Jedným slovom, Zoro je plutonická osoba. Kto rozumie trošku astropsychológii, vie o čom hovorím. Ak je dátum jeho narodenia 15. 9. 1965 správny a Trnava je jeho rodisko, potom sa ani nečudujem, že všetko, čím takto pôsobí tak naozaj aj je. Pluto konjunkcia Slnko (prejav, fyzický zjav), konjunkcia Merkúr (reč, komunikácia, myseľ, myslenie) a do toho mu ešte prispieva pozitívnym aspektom Mars a k tomu ešte zo Škorpióna (vie byť pekne nepríjemný, ale jeho samotného je dosť ťažké vytočiť, keďže má Lunu v Býkovi, resp. navonok môže vyzerať ako nepriestupná stena/hradba/skala, emócie sa odohrávajú keď-tak vo vnútri, von ich moc nepúšťa, ale keď už, tak protivník/súper je vtedy už dávno rozcupovaný na cucky).
Plutonické osobnosti často nájdeme v mafiánskych či tajných spolkoch, je to úplen bežná vec. Tým nechcem povedať, že v bežnom živote nie, ale záleží na tom, akú dráhu si kto z nich zvolí, väčšinou sú to aj dosť úspešní manipulátori, chutí im moc (nad inými, nad životom a smrťou ... ale to je kvázi len povrch, korene to má ešte hlbšie). A jeho mafiánska minulosť (prinajmenšom zahalená, nejasná) je tak isto poznačená aspektom medzi Marsom v Škorpiónovi a Plutom v Panne. Toto spojenie jednoznačne signuje podobný druh ľudí, motajúcich sa v mafiánskom prostredí.
Letom svetom to je takto nejak. Presný čas jeho narodenia nepoznám, ale aj bez toho horoskop je dosť presný aby niektoré veci vysvetlil hneď.
Mimochodom, nechcem z neho robiť obludu, o to mi nejde ale:

Proste okrem jeho minulosti, často nejasnej a zahalenej, je Plutom (hlboké témy, záhady, smrť, sex, bolesť, transformácia) poznačený aj jeho výzor, ktorý nápadne pripomína práve aj to, ako ľudia stvárnili upíra.
Tady se někdo velmi plutonický dal na horoskopy. A jako na potvoru, stejně jako se to stává MacCintošovi, narazil na to naprosto náhodně. Určitě nám nechce vnucovat žádný názor. V Deníku N by mu mohli zfleku udělat astrologickou rubriku.

Naposledy upravené:
@Fero , ani to nikto nenafukuje. Vôbec tu nejde o nafukovanie toho, že má byť "zlý". Tie plutónske kvality sa dajú rovnako ako všetko jak použiť, tak zneužiť. Všetko môže mať jak pozitívny, tak negatívny aspekt. A samotné to, čo si napísal svedčí o tom, že je "záhadný". To z neho nerobí osobnostne "upíra"/zlého človeka (o to mi absolútne nešlo). Aj to že plutonici často za hradbou skrývajú zlaté srdce je jedným z aspektov, ktorými títo ľudia "trpia". Ale či už je to srdce také, alebo je to tá druhá možnosť, prakticky VŽDY je to ťažké odhadnúť, kor v takom prípade, akým je Zoro.

Tu vyššie len tak veľmi rámcovo píšem o jeho povesti, o kruhoch v ktorých sa mal pohybovať, o tom, ako zbohatol.
Nepíšeš o jeho pověsti, naopak ji tady systematicky z ničeho vytváříš. Fiat fama. Takový malý kouzelníček. Hotový Harry Potter.

Naposledy upravené:
Tady se někdo velmi plutonický dal na horoskopy. A jako na potvoru, stejně jako se to stává MacCintošovi, narazil na to naprosto náhodně. Určitě nám nechce vnucovat žádný názor. V Deníku N by mu mohli zfleku udělat astrologickou rubriku.
Zdá sa, že si ma odhalil. Smekám. A prepáč. To, že ty nemáš poznatky v tejto oblasti a nerozumieš tomu, o čom píšem, je tvoj súkromný problém. Astrológii/astropsychológii sa venujem už niekoľko rokov, rovnako ako psychológii. Astrológia je presná veda úmyselne diskreditovaná hlavne posledných 30 rokov. K. P. Petrov sa vyjadril, že by mala byť znova zavedená do škôl a masovo vyučovaná. A čo sa týka vytvárania "niekoho profilu", keby si rozumel, nikdy by si toto nenapísal. Nabudúce skôr než začneš strieľať odboku, over si, že máš lepšiu zbraň (informáciu).

Čiže nemôžu existovať Čelovekovia ktorí sú plešatí?
To si vydedukoval z toho, čo píšem? Ako sa ti to podarilo? Zdôrazňoval som vyššie aj to, že plutonické vlastnosti dokážu byť jako pozitívne (nositeľom môže byť Čelovek), tak negatívne (nositeľom môže byť démon). Záleží od konkrétnej osoby ako ich preJAVí.

To, že ty nemáš poznatky v tejto oblasti a nerozumieš tomu, o čom píšem, je tvoj súkromný problém. Astrológii/astropsychológii sa venujem už niekoľko rokov, rovnako ako psychológii. Astrológia je presná veda úmyselne diskreditovaná hlavne posledných 30 rokov. K. P. Petrov sa vyjadril, že by mala byť znova zavedená do škôl a masovo vyučovaná. A čo sa týka vytvárania "niekoho profilu", keby si rozumel, nikdy by si toto nenapísal. Nabudúce skôr než začneš strieľať odboku, over si, že máš lepšiu zbraň (informáciu).
Každý, kdo se zabývá astrologií, ví, že z postavení hvězd lze vyčíst základní problémy a otázky, které narozená osoba dostala do vínku, ale naprosto nelze vyčíst, jakým způsobem a na jaké úrovni je bude řešit. Navíc, pokud nemáš hodinu narození, tak neznáš ascendent jako základní astrologickou hodnotu, která je ještě významnější než sluneční a měsíční znamení, takže nemůžeš disponovat veškerým obsahem jednotlivých domů atd. Takže celý tvůj baudyšovský "profil" je o hovně a naplňuješ ho jenom na základě svého záměru, abys ve finále došel k tomu, že z hvězd vyplývá, že Kollár má mafiánskou minulost a že plešouni jsou despotičtí diktátoři, ty vědátore. Hlavně že víš, že jsi lepšočlověk, který ví víc, než ta ostatní lůza, která ti nesahá ani po kolena, protože už několik roků se věnuješ astrologii a psychologii. To by se z tebe posral i K. P. Petrov.

Naposledy upravené:
Každý, kdo se zabývá astrologií, ví, že z postavení hvězd lze vyčíst základní problémy a otázky, které narozená osoba dostala do vínku, ale naprosto nelze vyčíst, jakým způsobem a na jaké úrovni je bude řešit.
Povedal kto? AstroPSYCHOLÓGIA a astrológia sa v tomto mierne líšia. Astropsychológia ide viac do hĺbky, pracuje hlbšie s archetypálnymi kvalitami jednotlivých prvkov horoskopu, a preto niektoré veci dokáže lepšie popísať a aj odhadnúť pôsobenie, nikde netvrdím, že úplne presne. To si si tu už pripísal ty.
Navíc, pokud nemáš hodinu narození, tak neznáš ascendent jako základní astrologickou hodnotu, která je ještě významnější než sluneční a měsíční znamení, takže nemůžeš disponovat veškerým obsahem jednotlivých domů atd.
Hodina narodenia a ASC neovplyvňuje charakteritisky, ktoré som popísal, ani aspekty medzi planétami tak, ako sú s výnimkou rýchlo obiehajúcich planét, čo je v tomto prípade len Mesiac, no aj jeho postavenie sa v rámci dňa extrémne nemení. Vonkajší prejav týchto aspektov sedí podľa toho, ako sa Kollár správa navonok. Nič zlé som o ňom nepovedal, jediné, na čo som upozornil je to, že je "nečitateľný" (pre tých, ktorí hlbšie nerozumejú jemnejším procesom odrážajúcim sa napríklad v neverbálnej komunikácii), čo aj je.
Takže celý tvůj baudyšovský "profil" je o hovně a naplňuješ ho jenom na základě svého záměru, abys ve finále došel k tomu, že plešouni jsou despotičtí diktátoři, ty vědátore.
Čo sa týka plešatosti, skús si o tom preštudovať niečo z kníh Valerija Sineľnikova: Dohoda s nemocou. OK. Vidím, že ďalšia komunikácia je zbytočná. Lebo o mojom zámere vieš viac, ako ja sám. Priznávam sa, že som egregoriálne riadený baudyšov zombík, ktorý pracuje na to, čo si myslíš.

Naposledy upravené:
Povedal kto? AstroPSYCHOLÓGIA a astrológia sa v tomto mierne líšia. Astropsychológia ide viac do hĺbky, pracuje hlbšie s archetypálnymi kvalitami jednotlivých prvkov horoskopu, a preto niektoré veci dokáže lepšie popísať a aj odhadnúť pôsobenie, nikde netvrdím, že úplne presne. To si si tu už pripísal ty.

Hodina narodenia a ASC neovplyvňuje charakteritisky, ktoré som popísal, ani aspekty medzi planétami tak, ako sú s výnimkou rýchlo obiehajúcich planét, čo je v tomto prípade len Mesiac, no aj jeho postavenie sa v rámci dňa extrémne nemení. Vonkajší prejav týchto aspektov sedí podľa toho, ako sa Kollár správa navonok. Nič zlé som o ňom nepovedal, jediné, na čo som upozornil je to, že je "nečitateľný" (pre tých, ktorí hlbšie nerozumejú jemnejším procesom odrážajúcim sa napríklad v neverbálnej komunikácii), čo aj je.

Čo sa týka plešatosti, skús si o tom preštudovať niečo z kníh Valerija Sineľnikova: Dohoda s nemocou. OK. Vidím, že ďalšia komunikácia je zbytočná. Lebo o mojom zámere vieš viac, ako ja sám. Priznávam sa, že som egregoriálne riadený baudyšov zombík, ktorý pracuje na to, čo si myslíš.
a možno to ZK iba hrá. Robí zo seba tajuplného aby viac zaujal. Neviem, ale môže to byť aj takto.

a možno to ZK iba hrá. Robí zo seba tajuplného aby viac zaujal. Neviem, ale môže to byť aj takto.
Nehrá. Keby to bola hra, prezradil by sa veľmi rýchlo. On tým jednoducho žije (možno bol na to vybraný), je to autentické, a znova opakujem, že teraz nehovorím, že je dobrý alebo zlý. Možno som spravil chybu, že som nedostatočne vysvetlil, že mnou popísané prejavy nemusia byť nutne zlé. tak, ako ich ľudia majú tendenciu vnímať, ale že sú neutrálne a príznak "dobra" alebo "zla" im pridelí človek sám - prijímateľ informácie. Zdôraznil som to až potom v ďalšej odpovedi. Ale kto má oči a uši, musí jednoznačne vidieť, že tieto veci tam úplne kričia a doslova na podprahovej (podvedomej = mytologické podsvetie, ktorého vládcom je Pluto/Hádes) úrovni ovplyvňujú prijímanie informácií, ktoré odovzdáva ľuďom, čo ho sledujú a kvôli tomu sa mnohí nepýtajú, či to je, alebo nie je pravda a nepátrajú po nej. Záhady a taje ľudia, hlavne na Slovensku, milujú. Čo je z jednej strany dobre, lebo preniknúť do detailov toho, čo ako funguje a do podstaty veci je vždy fajn, správne a človek pri tom dozrieva a rastie. POKIAĽ sa však na tom nestane závislým - iba pasívnym nekritickým preberateľom všetkého, čo daný človek odovzdáva. Takto funguje alternatíva u nás. Mainstream ľudia opustili, lebo klamstvá tam podávané sú tak zjavné a jasné, že jednoducho to nemá obdoby. Naproti tomu alternatíva do veľkej miery využíva inštitút "tajné", aby pod rúškom odovzdávania pravdy vsugerovávala ľuďom aj to, čo pravda nie je.

Naposledy upravené:
Nehrá. Keby to bola hra, preriekol by sa veľmi rýchlo. On tým jednoducho žije, je to autentické, a znova opakujem, že teraz nehovorím, že je dobrý alebo zlý. Možno som spravil chybu, že som nedostatočne vysvetlil, že mnou popísané prejavy nemusia byť nutne zlé. Zdôraznil som to až potom v ďalšej odpovedi. Ale kto má oči a uši, musí jednoznačne vidieť, že tieto veci doslova na podprahovej úrovni ovplyvňujú prijímanie informácií, ktoré odovzdáva ľuďmi, ktorí ich sledujú. Záhady a taje ľudia, hlavne na Slovensku, milujú. Čo je z jednej strany dobre, lebo preniknúť do detailov toho, čo ako funguje a do podstaty veci je vždy fajn, správne a človek pri tom dozrieva a rastie. POKIAĽ sa však na tom nestane závislým - iba pasívnym nekritickým preberateľom všetkého, čo daný človek odovzdáva. Takto funguje alternatíva u nás. Mainstream ľudia opustili, lebo klamstvá tam podávané sú tak zjavné a jasné, že jednoducho to nemá obdoby. Naproti tomu alternatíva do veľkej miery využíva inštitút "tajné", aby pod rúškom odovzdávania pravdy vsugerovávala ľuďom aj to, čo pravda nie je.
Je to mimoriadne inteligentný človek a určite v ňom kypí žlč za to, že sedel. Určite sa chce aj pomstiť. Taký človek nemá čo robiť v politike, pretože narobí viac zla ako dobra. Aj tak si myslím, že chce zapôsobiť na diváka-voliča.

Aj tak si myslím, že chce zapôsobiť na diváka-voliča.
Ale ano, o tom je v mojej predošlej odpovedi reč (ešte som ju upravil, aby bolo lepšie chápateľné o čo vlastne ide). Pokiaľ na odovzdanie informácie zvolíš dobré "krovie" (pozadie), väčšina ľudí sa nebude pýtať, či je to pravda, vonkajší dojem ich dokáže spoľahlivo primäť k tomu, že tebe sa podarí obísť ich vedomú úroveň, a zapôsobiť priamo na ich PODvedomie = podprahovo ovplyvniť prijímanie odovzdávanej informácie. Nemusí to niesť negatívny efekt v zmysle, že ťa chce oklamať, môže to mať aj správny cieľ. Ale s ohľadom na to, že tie prvky, ktoré jeho videá nosia pravidelne majú alebo mali opakovane určitý charakter, považujem to za zámer, nie za náhodu. Robí to tak cielene. Možno je to len môj nevyriešený vnútorný problém, ale ja v takýchto prípadoch vždy zbystrím pozornosť. Rád si veci overujem a pokiaľ niekto na mňa skúša takýto štýl komunikácie, okamžite sa mi spustia výstražné senzory. Takže kým niekto Zora môže brať za apoštola pravdy, ja ho zatiaľ mám uloženého v karanténe špeciálne ako osobnosť, ktorej skutočný zámer rozpoznať nie je hračka a automaticky odovzdávať jeho informácie ako pravdivé jednoznačne nebudem, kým si neoverím dostatočne presne, že na 100 % chápem, akú hrá v politike úlohu a o aké procesy na hĺbkovej úrovni naozaj ide.

Ale ano, o tom je v mojej predošlej odpovedi reč (ešte som ju upravil, aby bolo lepšie chápateľné o čo vlastne ide). Pokiaľ na odovzdanie informácie zvolíš dobré "krovie" (pozadie), väčšina ľudí sa nebude pýtať, či je to pravda, vonkajší dojem ich dokáže spoľahlivo primäť k tomu, že tebe sa podarí obísť ich vedomú úroveň, a zapôsobiť priamo na ich PODvedomie = podprahovo ovplyvniť prijímanie odovzdávanej informácie. Nemusí to niesť negatívny efekt v zmysle, že ťa chce oklamať, môže to mať aj správny cieľ. Ale s ohľadom na to, že tie prvky, ktoré jeho videá nosia pravidelne majú alebo mali opakovane určitý charakter, považujem to za zámer, nie za náhodu. Robí to tak cielene. Možno je to len môj nevyriešený vnútorný problém, ale ja v takýchto prípadoch vždy zbystrím pozornosť. Rád si veci overujem a pokiaľ niekto na mňa skúša takýto štýl komunikácie, okamžite sa mi spustia výstražné senzory. Takže kým niekto Zora môže brať za apoštola pravdy, ja ho zatiaľ mám uloženého v karanténe špeciálne ako osobnosť, ktorej skutočný zámer rozpoznať nie je hračka a automaticky odovzdávať jeho informácie ako pravdivé jednoznačne nebudem, kým si neoverím dostatočne presne, že na 100 % chápem, akú hrá v politike úlohu a o aké procesy na hĺbkovej úrovni naozaj ide.
jasne, súhlas. A preto si aj myslím, že jeho pohnútky ísť do politiky sú osobné.....túžba po pomste. Preto je podľa mňa veľké riziko.

Je to mimoriadne inteligentný človek a určite v ňom kypí žlč za to, že sedel.
Žlč v ňom nekypí a ani túžba po pomste. To je len vonkajšia kamufláž zinscenovaná tými, ktorí si ho na túto pozíciu vybrali. Je mimoriadne inteligentný, a preto hneď pochopil, že ponuka, ktorú dostal, sa neodmieta.
On, čo sa týka materiálnych statkov a bohatstva, dosiahol už v jeho ponímaní miery materiálneho bohatstva všetko, takže vo svojej podstate by sa už len nudil.
A túto ponuku vstupu do politiky berie ako príležotosť vyskúšať niečo nové, ako novú etapu života. A v jeho prípade to nie je hrané, je to autentické, lebo on to berie ako ďalšiu životnú skúšku, v ktorej preveruje predovšetkým sám seba.
A áno, stroj psychiky je démonický, individuálny, nie zloprajný, skôr neutrálny až dobroprajný.

Zoroslav Kollár je produktom štátu, v ktorom právo a spravodlivosť dlhodobo nefunguje a to ani po výmenách politickej moci. Zrejme bol ZK vládnou mocou poškodený, preto v každom svojom vystúpení neustále pripomínal: „ … a ešte chcem dodať, že sudcovia Špecializovaného trestného súdu, Najvyššieho súdu a Ústavného súdu, ktorí nerešpektujú zákony a ustálenú judikatúru, musia byť disciplinárne alebo trestnoprávne potrestaní a zbavení sudcovských talárov“, čím vlastne verejne vyjadroval očakávanie nápravy deformácií právneho štátu. Ale to sa stále nedeje – ani dva roky po výmene vlády - „staronový“ problém a otázka: „PREČO?“. Ale zato už sa vygenerovala aj „logická“ odpoveď: „Zoroslav Kollár je mafián a jeho motívom je pomsta“. Myslím si, že ZK to predpokladal, a preto vstupuje do politiky - so stranou s adekvátnym názvom: „Právo na pravdu“.​

Zoroslav Kollár je produktom štátu, v ktorom právo a spravodlivosť dlhodobo nefunguje a to ani po výmenách politickej moci. Zrejme bol ZK vládnou mocou poškodený, preto v každom svojom vystúpení neustále pripomínal: „ … a ešte chcem dodať, že sudcovia Špecializovaného trestného súdu, Najvyššieho súdu a Ústavného súdu, ktorí nerešpektujú zákony a ustálenú judikatúru, musia byť disciplinárne alebo trestnoprávne potrestaní a zbavení sudcovských talárov“, čím vlastne verejne vyjadroval očakávanie nápravy deformácií právneho štátu. Ale to sa stále nedeje – ani dva roky po výmene vlády - „staronový“ problém a otázka: „PREČO?“. Ale zato už sa vygenerovala aj „logická“ odpoveď: „Zoroslav Kollár je mafián a jeho motívom je pomsta“. Myslím si, že ZK to predpokladal, a preto vstupuje do politiky - so stranou s adekvátnym názvom: „Právo na pravdu“.​
Chcel by som povedať, že bývalá manželka ZK asi 15 rokov dozadu v sérii článkov odhaľovala ZK, ako prišiel ku peniazom a k moci. Netvrdím, že je to pravda a kľudne to môže byť spravodajská hra, ale všetky tie články od nej som čítal. Vykreslila ho ako bezohľadného "diabla" ktorý ide k peniazom aj moci bezohľadne. Opakujem, neviem posúdiť, či je to pravda ale vtedy to boli veľmi emotívne a zaujímavé informácie.
Ona to písala vo forme listov.

Stavbu veterných parkov oznámila a plánuje slovenská štátna firma Jadrová energetická spoločnosť Slovenska (JESS) , kde má 51% podiel štátny JAVYS a 49% ČEZ. Inde som čítal, že plány stavať parky má aj štátne SPP, a v obehu boli informácie, že pozemky poskytla katolícka cirkev, ktorá vlastní na tomto území pomerne veľa úrodnej pôdy.

Ide o 50 km úsek Považia od Piešťan po Galantu, pomerne husto osídlená oblasť, kde sa zvažuje Považský Inovec k rovine Poddunajskej nížiny. Je veľmi zvláštne, že štátni manažéri "sa rozhodli" pre toto územie, kde sa už nachádza 1 jadrová elektráreň, v pláne je výstavba ďalšej a je tu i paro-plynová elektráreň postavená Nemcami pri Malženiciach, keďže vedľa idú všetky vetvy plynovodu z Ruska. Niekto v týchto podnikoch musel byť silno motivovaný veľkými peniazmi, aby pre noviny mohol s kľudom tvrdiť, že výstavba sa má začať už budúci rok, pretože inak prepadnú eurofondy vo výške 750 miliónov eur.

Celková výška elektrární vrátane listov vrtule má byť od 199 do 266 metrov.
Plánuje sa tam postaviť najviac 69 samostatných veterných elektrární s celkovým výkonom 430 megawattov (MW), ktoré by boli v prevádzke 30 rokov.
Viac detailov je v článku Neďaleko Hlohovca plánujú postaviť rozsiahly systém veterných elektrární . Tých článkov v médiu Trnavský hlas vyšlo niekoľko:
Ministerstvo životného prostredia SR len pred pár dňami spustilo proces posudzovania vplyvov na životné prostredie (EIA) pre dve akceleračné zóny veterných parkov.

Jedna zóna pre nových investorov má byť na východe Slovenska pri Michalovciach a druhá na západnom Slovensku pri Hlohovci. Obidve lokality vybrala Jadrová energetická spoločnosť Slovenska. /pozn. na východe Slovenska ide pravdepodobne o lokalitu, ktorá bola v minulosti posudzovaná pre výstavbu jadrovej elektrárne, vtedy sa nakoniec rozhodlo postaviť ju v Jaslovských Bohuniciach./

Envirorezort za ministra Tomáša Tarabu do dnešného dňa nevydal žiadne súhlasné stanovisko z procesov EIA, ktoré by umožnilo výstavbu akéhokoľvek veterného parku na Slovensku. /pozn. z článku z 24. 10. 2025/

Navyše, šéf envirorezortu presadil novú legislatívu, vďaka ktorej získa štát silnejšiu kontrolu nad výstavbou veterných parkov.

Našiel som ešte zopár ďalších webov, kde sa táto vec diskutuje do detailov, niektorí ľudia sa už dlhšie angažujú proti stavbe veterníkov a pomáhajú ľuďom v obciach dostať sa do obrazu, čo sa to vlastne deje v ich regióne bez toho, aby sa o tom otvorene hovorilo.

Za pravdu o veterných parkoch - komplexné informácie o všetkých plánoch s veterníkmi na území Slovenska
Sered Online - Budú veterné turbíny pri Dvorníkoch? - aj s diskusiou, kde je vidieť, že tí, čo majú plány zarobiť milióny, do diskusie zapojili trollov
Tomáš Taraba: Slovenská opozícia lobuje najnovšie v Bruseli za to, aby Európska únia tlačila na Slovensko, aby sme nútili mestá a obce stavať veterné parky po celom štáte a to aj bez súhlasu občanov.

Nikdy s tým nebudem súhlasiť a to aj keby Slovensko vydierali, že nám kvôli tomu, že chránime hlas ľudí, nedajú peniaze. Opozícia už presadila ETS2, teraz cez kamarátov v Európskej komisii chcú nám nanútiť veterné parky, ktoré nepotrebujeme. Máme dosť čistej elektriny. Odmietam, aby ľudia neboli vypočutí, či chcú vrtule za svojími domami a nemohli byť vypočutí.

Budem stáť na strane ľudí a Slovenska!

Zdroj: https://t.me/mimisramova/56623

Začíná být stále zřetelnější, že Brusel má za úkol likvidovat Evropu.

​

🌬️
Mesto Hlohovec odmieta výstavbu veterného parku na svojom území
🌬️

📢
Vedenie mesta sa o pripravovanom projekte veterného parku dozvedelo spočiatku len z neoficiálnych zdrojov.
Oficiálnu informáciu od Jadrovej energetickej spoločnosti Slovenska, a. s., sme obdržali až 21. októbra 2025.
Následne Ministerstvo životného prostredia SR informovalo mesto Hlohovec o navrhovanej činnosti a zaslalo upovedomenie o začatí konania vo veci „Pilotnej zóny pre rozvoj veternej energie – Západ“.
⚠️
Mesto Hlohovec považuje takýto spôsob komunikácie a prístupu za neprijateľný, keďže nebolo do prípravy projektu nijako zapojené.
Odpor nášho mesta aj okolitých obcí preto vnímame ako plne oprávnený.
🌱
Obyvatelia aj vedenie mesta vyjadrujú obavy zo zásahov do životného prostredia, zvýšeného hluku a ďalších negatívnych vplyvov, ktoré by mohli ohroziť miestnu faunu, flóru
🌿
a kvalitu života obyvateľov
👨‍👩‍👧‍👦
.
🏛️
Mesto podniká konkrétne kroky na ochranu územia:
✅
24. septembra Mestské zastupiteľstvo prijalo uznesenie, aby mesto Hlohovec zrealizovalo všetky potrebné kroky k zriadeniu stavebnej uzávery pre celý kataster Hlohovca vrátane mestskej časti Šulekovo.
Cieľom tohto kroku je vytvoriť podmienky na zapracovanie do novej územnoplánovacej dokumentácie tak, aby sa v budúcnosti vylúčila možnosť realizácie veterných elektrární a s nimi súvisiacich zariadení na území mesta.
⚙️
V tejto súvislosti sa 29. októbra 2025 vo vieche Jašter uskutočnilo spoločné stretnutie primátorov a starostov dotknutých obcí, ktorých územia sú zahrnuté v návrhu pilotnej akceleračnej zóny pre rozvoj veternej energie – Západ, so zástupcami spoločnosti Jadrová energetická spoločnosť Slovenska, poverenej vládou SR a Ministerstvom hospodárstva SR v rámci realizácie aktivít vyplývajúcich z Plánu obnovy a odolnosti SR.
🎯
Cieľom tohto stretnutia bolo predstaviť projekt „Pilotná zóna pre rozvoj veternej energie – Západ“ a informovať samosprávy o jeho základných zámeroch.
💡
Dozvedeli sme sa, že príprava 2 pilotných akceleračných zón je podmienkou čerpania eurofondov ako súčasť reformných míľnikov Plánu obnovy a odolnosti.
🚫
K realizácii veterného parku sa všetci zúčastnení zástupcovia samospráv vyjadrili NESÚHLASNE.
📅
Na základe tohto stretnutia primátor mesta Hlohovec zvoláva na utorok 4. novembra 2025 spoločné stretnutie všetkých zúčastnených starostiek a starostov, za účelom prípravy spoločného NESÚHLASNÉHO stanoviska...

Zdroj: https://www.facebook.com/mestohlohovec/posts/pfbid0o8yhdHdWG2ysr7s63Z2SQ565seXKd5sX6n6jxkcZvcmVjBZ3MNgMYZvuncDkej4Tl

Naposledy upravené:
STVR MÁ VÁŽNY PROBLÉM S OBJEKTIVITOU SPRAVODAJSTVA.

Ako podpredseda Rady STVR musím žiaľ konštatovať, že spravodajstvo a publicistika STVR je naďalej dlhé mesiace v agónii politického aktivizmu. Viacerí redaktori spravodajstva a publicistiky, ako aj vedenie sekcie spravodajstva STVR niekoľko mesiacov doslova ignoruje vážne výhrady členov Rady STVR voči manipulatívnemu a vysoko subjektívnemu informovaniu v éteri spravodajských a publicistických relácií Slovenskej televízie a Slovenského rozhlasu. Na dennom poriadku sú porušenia princípov novinárskej etiky, nerešpektujú sa základné postuláty žurnalistickej práce vo verejnoprávnom médiu. Napriek snahe členov Rady STVR chápať princíp nezávislosti žurnalistického povolania, nemôžeme pochopiť, čomu a najmä komu má slúžiť kontinuálna propaganda spravodajstva STVR? Toto médium je platené občanmi Slovenskej republiky, ktorí si zaslúžia objektívne a vyvážené správy. Za seba konštatujem, že môj pohár trpezlivosti s neprofesionálnym až samodeštrukčným vedením redakcie spravodajstva definitívne pretiekol. Spolu s ďalšími kolegami budeme riešiť otázku objektívneho a nezaujatého spravodajstva už o niekoľko dní. Verejnosť má právo dostávať pravdivé informácie bez hodnotiacich úsudkov, bez vyfabrikovaných konštruktov a bez naratívu, že všetko naokolo je zlé a negatívne. Už naozaj stačilo takejto deštruktívnej žurnalistiky v STVR. Členovia Rady STVR, ani väčšina slovenských občanov nie sú zvedaví na politický aktivizmus hŕstky ľudí, ktorí sa bohorovne tvária, že sú majiteľmi pravdy…

Zdroj: https://t.me/lukasmachala/3342

Status
Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.
Naspäť
Top Bottom