• Oznam: na nasledovných stránkach môžete nájsť Konceptuálneho Bota, ktorý je trénovaný na odpovede z českých prekladov VP ZSSR. Preto sa odporúča používať český jazyk. mariasky.cz nabojpravdy.cz

Správy zo Slovenska 2025

Status
Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.
Sabotaze na slovenskych zelezniciach pokracuju dalej.

Paľo Kapusta: EŠTE STÁLE SI NIEKTO MYSLÍ, ŽE SÉRIA INCIDENTOV NA NAŠICH ŽELEZNICIACH JE NÁHODA?

Mimoriadna situácia nastala na železnici vo Veľkom Slavkove. Dva vlaky sa takmer stretli na jednej koľaji.

„ŽSR potvrdzujú, že vo štvrtok 25. decembra bola od 15.43 do 17.10 h prerušená doprava v úseku Veľký Slavkov - Pod lesom z dôvodu vzniku mimoriadnej udalosti, ktorá sa momentálne vyšetruje.

Zdroj: https://t.me/mimisramova/59351

Myslíš?
EU smernice na poľnohospodárstvo som dlho nepozerala, tak z administrat.strany k tomu neviem nič relevantné povedať, a taktiež neviem nakoľko je tam priestor na lokálne riešenia - myslím v rámci štátu.

Ale istotne viem, že priestor tam je - len neviem aký.
Len nadväzujem na načatú tému, mala som trochu čas, tak som sa v tom pohrabala, @Lado ak ťa to zaujíma, tak si môžeš pozrieť tieto weby a pdf - toto sú len vodítkové nastrelené info, dá sa cez to preklikať ďalej:

Je tam priestor, z SK strany sa dá urobiť v tomto smere pre veľkoplošných poľnohospodárov aj pre menšie jednotky oveľa viac než sa robí.
Tak sa uvidí ďalej.

Naposledy upravené:
A posledná správa - tu sú dva vianočné články:
nový /aj keď ešte trochu všeobecný/ o SK školstve; a druhý o vízii SK - kde analýzy k rôznym ekonomickým modelom sú už dávno pripravené, aj je chuť ich meniť podľa potreby, ale odozva je chabá.
Na zamyslenie.

Naposledy upravené:

Kotlárova analýza čelí problému. Soni Pekovej hrozí odobratie pečiatky, ministerstvo spustilo konanie​

Zdroj: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=122149364870713047&id=61571391422178&ref=embed_post

Pozn.:
U nás ide odpor proti Kotlárovi. V ČR ide odpor proti Pekovej. V oboch prípadoch je tento odpor inštitucionálny. Z toho plynie nasledovné:
- zmeniť ho môže len vyššia inštitúcia,
- ťahanica v infopriestore bude trvať roky - vec sa bude ďalej úmyselne rozťahovať v čase,
- celá vec sa rozmaže, že ani divá sviňa už nebude vedieť kto za čo môže,
- Kotlára, Pekovú a ďalších diskreditujú u väčšiny ľudí v mene zničenia strachu pred dôsledkami vakcinácie, rovnako tak to budú robiť ľudia sami v sebe (zaočkovaní - veriaci "vede"),
- na súdne procesy má štát a špinavci, ktorí sedia na zložkách, ktoré ovládajú danú problematiku oveľa väčšie páky a zdroje, ako jednotlivci,
- spoločnosti ako Pfizer, Moderna a ďalšia farmaceutické giganty nemajú problém zaplatiť a vybrať sudcov, ktorí rozsúdia vec "spravodlivo",

Takže ako som písal od samého začiatku, je to 50:50 s tým, že pravdepodobne sa vyšetrovaním nič nedocieli s ohľadom na vykonanie spravodlivosti. Samému sa mi to nepáči, lenže čo sa týka pravdepodobnosti toho, ako to bude ďalej, vyhliadky jednoducho nie sú ružové, a to tu ešte nezohľadňujem hlbšie a vážnejšie faktory kolektívne psychologického charakteru založené na tom, že dosť silná väčšina ľudí považuje telo len za dobre (alebo zle) fungujúci stroj a celý život v tom boli vychovávaní a utvrdzovaní, naučení ho len humpľovať a nestarať sa oň tak, ako treba, v dôsledku čoho sa im bude ťažko meniť postoj k súčasnej "medicíne".
Môžeme sa nad tým ďalej rozčuľovať, ale prd nám to je platné. Cesta nevedie k vykonaniu takejto spravodlivosti sem. Jednoducho sme na to krátki. Cesta vedie k vzdelávaniu sa a jeho rozširovaniu. Čiže Sem!

Status
Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.
Naspäť
Top Bottom