• Oznam: na nasledovných stránkach môžete nájsť Konceptuálneho Bota, ktorý je trénovaný na odpovede z českých prekladov VP ZSSR. Preto sa odporúča používať český jazyk. mariasky.cz nabojpravdy.cz

Změna systému

Status
Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.
Myslet si, že dávno globalizovaný svět není řízen sjednocenou "elitou", může jen někdo, kdo se absolutně nezajímá o algoritmy řízení, které se notabene neustále opakují. To nadnárodní řízení, když se člověk pořádně podívá, je vidět na každém kroku. Samozřejmě, že když někdo dělá u soustruhu, a nikdy si nedal práci něco přečíst, tak to řízení ze své pozice vidět nemůže. Obzvláště, když ve škole ho nic o řízení zcela účelově nenaučili. To ale neznamená, že to nadnárodní řízení neexistuje.
Ireno, Atome, Moone, Vegane ad.:
1) Mě neobviňujte z neznalosti vyšších vrstev řízení - byl jsem členem Tripartity a nadnárodní řízení jsem viděl docela jasně.
2) Každý jsme v úplně jiné rovině. Za podmínku pevné stavby považuji základ a nepochybuji, že vy také. Ale každý ten základ vidíme úplně jinde - v jiném patře.
Pokud jde o mě, tak za základ považuji přírodní podmínky a funkční ekosystém. Podmínkou vůbec života na Zemi je určitá harmonie prostředí a teprve v takovém prostředí se dá rozumně uspořádat život. A čím "vyšší" živočich, tím vyšší jsou požadavky na tu harmonii prostředí. A tady mluvím o tom, že lidská společnost usilovně pracuje na zničení této harmonie a to dnes už v rozsahu přímo ohrožujícím její přežití. A moje šetření mi ukazují, že si tento průšvih děláme úplně sami nadnárodní řízení-neřízení. Je na rozhodnutí každého z vás, kolik hodin budete trávit za volantem. Prostě s růstem počtu aut se situace katastrofálně zhoršuje a pro toto je celá řada důkazů.
Zatím vy tyto záležitosti vůbec neberete v úvahu a automobil považujeme přímo za projev "svobody" a nezbytnou výbavu soudobého "Homo Sapiens". Operujete s teoriemi KSB, pro které ale nemáte ty hlubší základy, podmiňující vůbec život na Zemi. A to za podmínky, že tyto základy dál a dál jako společnost podkopáváme - a považujete to za normální. Za těchto okolností je mi ono "nadnárodní řízení" docela ukradené - protože také je pouze důsledkem a nikoliv příčinou (tento názor mi teď potvrdili lidé z okruhu S. G. Kara-Murzy). Příčinou je snížená citlivost mozku. Tak jeden příklad:
Tenkrát lidé umírali hlady a tvrdilo se jim, že není zdrojů dost. Dnes to dost dobře možné není, protože těch potravin je dost. Tak nám je alespoň chemicky otrávili. Lidé se pomalu dobrovolně tráví, protože zase žijí v dobré víře, že by je přece nikdo nechtěl trávit programově. TO PŘECE NENÍ MOŽNÉ! Pchá!
Vždyť toto je přesně důsledek toho, co jsem napsal výše! Toto je důsledek prudkého poklesu druhové rozmanitosti - kterou musíme dotahovat pesticidy, fungicidy, herbicidy a ještě dalšími ...cidy - a toto všechno prostě zákonitě musí skončit na našem stole!!! To je "zákon zachování hmoty a energie". Kam a jak byste to svinstvo chtěli uklidit? Na Měsíc?
Chcete zdravé potraviny? Postarejte se v prvé řadě o obnovu druhové rozmanitosti krajiny. A aby se toho dosáhlo, musíte jednak obnovit koloběh vody v přírodě a jednak obnovit přirozené areály jednotlivých živých tvorů. A překážkou jsou především silnice, dálnice a provoz na nich.
A toto je přitom jen jediná stránka gigantického problému zvaného automobilizmus. Další jsem také uváděl: porodnost. A další stranou je právě zánik citlivosti mozku - takže vlastně sami cosi píšete a neuvědomujete si, z čeho to pochází (viz příklad výše). Nakonec neméně důležitým důsledkem bude ne sice úplný zánik individua, ale jeho podstatné přiblížení se člověku. Tím se zmenší jeho sklon tvořit dav - protože tento sklon zase vyplývá ze snížené citlivosti mozku a malého počtu vazeb mezi symboly. Toto bude i ústup davo-elitární společnosti.
Opravdu doporučuji vysednout z aut a po nějaké době zjistíte, že začínáte myslet úplně jinak. Stanete se podstatně vnímavější a budete vidět daleko více souvislostí, aniž byste se museli cokoliv učit. To píši z vlastní zkušenosti.
Ostatně KSB je v podstatě snaha popsat konstrukce takovýchto "jemných" vrstev vědomí. "Ukecané" to je proto, že se jedná o překlad 1. signální soustavy do 2. signální soustavy. Pokud si obnovíte citlivost mozku, ušetříte hromadu času s jeho učením - protože prostě toto je přirozenou součástí naší duševní výbavy!
Tedy počítejte s tím, že pokud by se skutečně mělo začít pracovat na nějaké nápravě, bude se muset začít tvrdým omezováním automobilizmu. Ten se na celém tom současném průšvihu podílí tak z 90-95 %. Toto je jediná rozumná cesta "změny systému".

1) Mě neobviňujte z neznalosti vyšších vrstev řízení - byl jsem členem Tripartity a nadnárodní řízení jsem viděl docela jasně.
2) Každý jsme v úplně jiné rovině. Za podmínku pevné stavby považuji základ a nepochybuji, že vy také. Ale každý ten základ vidíme úplně jinde - v jiném patře.
Pokud jde o mě, tak za základ považuji přírodní podmínky a funkční ekosystém. Podmínkou vůbec života na Zemi je určitá harmonie prostředí a teprve v takovém prostředí se dá rozumně uspořádat život. A čím "vyšší" živočich, tím vyšší jsou požadavky na tu harmonii prostředí. A tady mluvím o tom, že lidská společnost usilovně pracuje na zničení této harmonie a to dnes už v rozsahu přímo ohrožujícím její přežití. A moje šetření mi ukazují, že si tento průšvih děláme úplně sami nadnárodní řízení-neřízení. Je na rozhodnutí každého z vás, kolik hodin budete trávit za volantem. Prostě s růstem počtu aut se situace katastrofálně zhoršuje a pro toto je celá řada důkazů.
Zatím vy tyto záležitosti vůbec neberete v úvahu a automobil považujeme přímo za projev "svobody" a nezbytnou výbavu soudobého "Homo Sapiens". Operujete s teoriemi KSB, pro které ale nemáte ty hlubší základy, podmiňující vůbec život na Zemi. A to za podmínky, že tyto základy dál a dál jako společnost podkopáváme - a považujete to za normální. Za těchto okolností je mi ono "nadnárodní řízení" docela ukradené - protože také je pouze důsledkem a nikoliv příčinou (tento názor mi teď potvrdili lidé z okruhu S. G. Kara-Murzy). Příčinou je snížená citlivost mozku. Tak jeden příklad:

Vždyť toto je přesně důsledek toho, co jsem napsal výše! Toto je důsledek prudkého poklesu druhové rozmanitosti - kterou musíme dotahovat pesticidy, fungicidy, herbicidy a ještě dalšími ...cidy - a toto všechno prostě zákonitě musí skončit na našem stole!!! To je "zákon zachování hmoty a energie". Kam a jak byste to svinstvo chtěli uklidit? Na Měsíc?
Chcete zdravé potraviny? Postarejte se v prvé řadě o obnovu druhové rozmanitosti krajiny. A aby se toho dosáhlo, musíte jednak obnovit koloběh vody v přírodě a jednak obnovit přirozené areály jednotlivých živých tvorů. A překážkou jsou především silnice, dálnice a provoz na nich.
A toto je přitom jen jediná stránka gigantického problému zvaného automobilizmus. Další jsem také uváděl: porodnost. A další stranou je právě zánik citlivosti mozku - takže vlastně sami cosi píšete a neuvědomujete si, z čeho to pochází (viz příklad výše). Nakonec neméně důležitým důsledkem bude ne sice úplný zánik individua, ale jeho podstatné přiblížení se člověku. Tím se zmenší jeho sklon tvořit dav - protože tento sklon zase vyplývá ze snížené citlivosti mozku a malého počtu vazeb mezi symboly. Toto bude i ústup davo-elitární společnosti.
Opravdu doporučuji vysednout z aut a po nějaké době zjistíte, že začínáte myslet úplně jinak. Stanete se podstatně vnímavější a budete vidět daleko více souvislostí, aniž byste se museli cokoliv učit. To píši z vlastní zkušenosti.
Ostatně KSB je v podstatě snaha popsat konstrukce takovýchto "jemných" vrstev vědomí. "Ukecané" to je proto, že se jedná o překlad 1. signální soustavy do 2. signální soustavy. Pokud si obnovíte citlivost mozku, ušetříte hromadu času s jeho učením - protože prostě toto je přirozenou součástí naší duševní výbavy!
Tedy počítejte s tím, že pokud by se skutečně mělo začít pracovat na nějaké nápravě, bude se muset začít tvrdým omezováním automobilizmu. Ten se na celém tom současném průšvihu podílí tak z 90-95 %. Toto je jediná rozumná cesta "změny systému".
Já se těmito tématy zabývám - a i toto je to součástí KSB (nicméně dost často někde na konci jako u 6. knihy Základů sociologie ze 6)

Prílohy

• objektívne zákonitosti.webp
    objektívne zákonitosti.webp
    38.3 KB · Zobrazenia: 14
Naposledy upravené:
Napadlo mě kritérium, kterým poměřovat kvalitu sociálních super systémů. A podle toho můžeme stanovit priority co si přejeme v systému změnit. Tím kritériem jsem zvolil úroveň vědomí společnosti.

Když přišla exoterika ze západu (původně z východu, ale západ s ní zachází po svém a zůstala jenom vnější obálka), tak se mi líbila poučka, že nevědomost je příčinou utrpení (nevidíš díru, nevíš o ni a tak se ji nevyhneš a pohmoždíš si nohu). Jenže všechna ta exoterika je já-centrická a žádný problém společnosti nevyřeší a tak jsem poučku upravil, že utrpení ve společnosti způsobené sociální nerovností způsobuje nevědomí o řízení sociálních super systémů.

Vynikajícím příkladem je SSSR a činnost bolševiků na čele se Stalinem. Jak se mohla nejzaostalejší země stát velmocí číslo jedna, být první ve vesmíru (vlastně skoro ve všem) a odolat tlaku okolního sociálního super systému řízeného GP, který má k dispozici hermetické znalosti předchozích civilizací na planetě zemi ?

No právě tím, že zvýšila vědomí svých obyvatel a docílila toho tím, že zvýšila úroveň školství, tam roste vědomí obyvatel (ne v lese). Porazili nás ve školních lavicích říkali v USA.

A SSSR je i vynikající příklad, jak mohlo to vědomí společnosti, tak rychle upadnou pod řízením trockistů (po vnitřním puči, kdy byli bolševici odstaveni od řízení). Předchozí nárůst vědomí zajistil dostatek, na kterém šlo parazitovat a vědomí společnosti začalo stagnovat (v koncepci se to vyjadřuje sloganem "Nestačí se najíst a mít kde hlavu složit").

Je potřeba vytvořit takový systém, kdy vědomí společnosti bude růst, tím že se neustále bude zkvalitňovat školství. Z takového školství vzešlí lidé pak snadno vyřeší všechny problémy. A další věc jak zajistit, aby to nespadlo, zvýšené vědomí umožní žít snadněji a to vede zpětně k lenivosti (GP chytře napomáhá tvorbě "myších rájů", aby vědomí upadlo). Toto cyklické kolísání vědomí je potřeba zastavit a vědomě se vyhýbat myším rájům změnou koncepce. Koncepce "zlatého telete" (nahrabat si) bude nahrazena koncepcí hledání Boha (zvyšování vědomí). Ne již znát, abych se měl hmotně lépe, ale znát abych lépe porozuměl a lépe se domluvil s Bohem (bez prostředníků, pak subjekty vědomí vypínají a stávají se nevědomými kopírkami autorit).

Tenhle pohled skrze růst vědomí celé společnosti se mi zalíbil a plánuji postupně uvést několik příkladu jak vidím vztah růstu vědomí u vybraných procesů ve společnosti.

Naposledy upravené:

Jestliže je ti nadnárodní řízení zcela ukradené, tak se fakticky připravuješ o možnost cokoliv napravit. To je totiž ten zdroj, od kterého se odvíjí všechno. Pokud tohle ty a "lidé okolo Murzy" nepochopíte, tak budete i nadále v jejich vleku. Koncepci sociální bezpečnosti jsi se nastudovat neobtěžoval, přitom se jedná o metodologii řízení. Kde mimo jiné je právě objasněno, že má-li nadnárodní řízení (respektive vrcholek elitářské pyramidy) pod palcem vědu, tak vždy bude navrhovat "cesty k nápravě" vedoucí k dosahování jeho cílů, tj. udržení "dobytka" v podřízenosti. Co je teď jejich cílem? Digitální koncentrák a 15ti minutová města. Kam dojdeš pěšky nepotřebuješ auto, to je jasné. Takže jim tím svým "svatým vytržením" v nápravě ekosystémů jdeš pěkně na ruku. Nebudu ti tu rozvíjet celou teorii KSB, je příliš rozsáhlá a dotýká se mnoha oblastí života společnosti. Ale ta tvoje náprava ekosystémů spočívá v rukou lidí, jen tam. A dojít k ní může jen když se davo-"elitářská" společnost změní v lidskou. Potom se objeví i cesty k nápravě, jako ji našel například Stalin ve svém projektu změny podnebí celé oblasti. Potravin je dost a dá se jich vypěstovat dost, žádné přelidnění na planetě není. To, že jíme chemický sajrajt, je důsledek vědomého řízení na základě řízené vědy, ne že by to nešlo jinak. Stačí se podívat na ty "dotace" do zemědělství, aby se vyrábělo potravin co nejméně. A zdravé potraviny nemůžeme v tomto systému vyrábět, protože se to NEVYPLATÍ. Komu se to nevyplatí? Přečti si Uptona Sinclaira a zjistíš, že už v roce 1906 v Chicagu na jatkách zaváděli chemické sračky. Není to žádná novinka ani to není řešení nedostatku potravin. Pro nadnárodní řízení to řeší jednu zásadní věc, poškozuje to zdraví lidí a ti se stávají méně aktivními a schopnými, COŽ JE VÝSLOVNĚ CÍLEM! Takže začněme od plné funkce řízení a zbavme nadnárodní řízení jeho moci. A to lze jen tou cestou, že se budou jeho metody lidem ve velkém odhalovat. Lidé se v první řadě musí naučit řízení, řídit musí umět každá kuchařka, tak to bylo, je a bude. Jen to je cesta z toho kruhu ven. Z toho kruhu, který se jednou podařilo rozseknout bolševikům, a proto jsou to nyní nepřátelé číslo jedna.

Co se týče Putina, tak nevím, jakou hru hraje, ale nelíbí se mi to. Školství zatím napravovat rozhodně nezačali... Jedou stále globální agendu. Pro ně je právě normou davo-"elitářská" společnost a dávají to všemožně najevo. Kdyby něco chtěli změnit, tak už by s tím začali, ale oni jen chtějí být jednou z band v Kurjaži. Ve své skromnosti ani tou největší, jen natolik velkou, aby si žila v klidu. Nebude si žít v klidu. Bolševismus se musí vykořenit a to lze jen tak, že budou zničeny všechny jeho nosiče, i ty potenciální. Mezi ty mimochodem patříme i my a západní Evropa. Tam už národy ve velkém začali nahrazovat...

Naposledy upravené:
Napadlo mě kritérium, kterým poměřovat kvalitu sociálních super systémů. A podle toho můžeme stanovit priority co si přejeme v systému změnit. Tím kritériem jsem zvolil úroveň vědomí společnosti.

Když přišla exoterika ze západu (původně z východu, ale západ s ní zachází po svém a zůstala jenom vnější obálka), tak se mi líbila poučka, že nevědomost je příčinou utrpení (nevidíš díru, nevíš o ni a tak se ji nevyhneš a pohmoždíš si nohu). Jenže všechna ta exoterika je já-centrická a žádný problém společnosti nevyřeší a tak jsem poučku upravil, že utrpení ve společnosti způsobené sociální nerovností způsobuje nevědomí o řízení sociálních super systémů.

Vynikajícím příkladem je SSSR a činnost bolševiků na čele se Stalinem. Jak se mohla nejzaostalejší země stát velmocí číslo jedna, být první ve vesmíru (vlastně skoro ve všem) a odolat tlaku okolního sociálního super systému řízeného GP, který má k dispozici hermetické znalosti předchozích civilizací na planetě zemi ?

No právě tím, že zvýšila vědomí svých obyvatel a docílila toho tím, že zvýšila úroveň školství, tam roste vědomí obyvatel (ne v lese). Porazili nás ve školních lavicích říkali v USA.

A SSSR je i vynikající příklad, jak mohlo to vědomí společnosti, tak rychle upadnou pod řízením trockistů (po vnitřním puči, kdy byli bolševici odstaveni od řízení). Předchozí nárůst vědomí zajistil dostatek, na kterém šlo parazitovat a vědomí společnosti začalo stagnovat (v koncepci se to vyjadřuje sloganem "Nestačí se najíst a mít, kde hlavu složit").

Je potřeba vytvořit takový systém, kdy vědomí společnosti bude růst, tím že se neustále bude zkvalitňovat školství. Z takového školství vzešlí lidé pak snadno vyřeší všechny problémy. A další věc jak zajistit, aby to nespadlo, zvýšené vědomí umožní žít snadněji a to vede zpětně k lenivosti (GP chytře napomáhá tvorbě "myších rájů", aby vědomí upadlo). Toto cyklické kolísání vědomí je potřeba zastavit a vědomě se vyhýbat myším rájům změnou koncepce. Koncepce "zlatého telete" (nahrabat si) bude nahrazena koncepcí hledání Boha (zvyšování vědomí). Ne již znát, abych se měl hmotně lépe, ale znát abych lépe porozuměl a lépe se domluvil s Bohem (bez prostředníků, pak subjekty vědomí vypínají a stávají se nevědomými kopírkami autorit).

Tenhle pohled skrze růst vědomí celé společnosti se mi zalíbil a plánuji postupně uvést několik příkladu jak vidím vztah růstu vědomí u vybraných procesů ve společnosti.
Nazdar Atom
Pomýlil si si vedomie s povedomím. Tým pádom je tvoj príspevok zavádzajúcim.

Jestliže je ti nadnárodní řízení zcela ukradené, tak se fakticky připravuješ o možnost cokoliv napravit.
Tiež si to myslím. Obrazne povedané "nedá sa niečo lokálne budovať, keď globálne prebieha vojna a týka sa to aj mojej lokality. Nemôžem stavať domy, továrne, keď nás tu ostreľujú bombami."

Ľudia sú vo vojne s globálnymi elitami, aj keď to samotní ľudia nevidia. O to horšie pre nich.

Ak by sme sa aj zamerali na zmenu ekosystému, ako vraví JIK, tak ako to možno dosiahnuť, ak ignorujeme riadenie spoločnosti a sveta, ktoré je nad nami... Ak je tu sila, ktorá ničí každú odchýlku od jej cieľov, ktorú sa niekto snaží urobiť. To sa predsa nedá ignorovať. Kto vychováva ľudí k deštrukčnému mysleniu voči prírode, k bezohľadnosti? Kto šíri skazenú kultúru? To je predsa všetko riadené... Že nie? Tak to skúste zmeniť... Uvidíte ten organizovaný odpor...

Ono to pôjde zmeniť, ale treba to robiť tiež veľmi organizovane. Roztrieštený dav svoje záujmy nepresadí.

@jik , ak si presvedčený o tom, že globálne riadenie nie je podstatné a treba sa zamerať na obnovu ekosystému približne do stavu, ako keď kedysi existovali občiny, tak kde sa stala chyba, keď občiny zdegradovali postupom času do dnešného stavu? Veď ak sú ekozákonitosti tak silné, silnejšie než ľudské globálne riadenie, tak ako mohlo nastať degradovanie ekosystému?

Ja tvrdím, že vyššie vesmírne zákonitosti umožnili to, že v ľudskom supersystéme bola obrazne povedané "oslabená imunita" a umožnené, aby ľudskí paraziti sa bez odporu dostali na všetky úrovne riadenia ľudskej spoločnosti. Bez tohto okna možností na úrovni vesmírnych zákonitostí by takáto degradácia ľudstva nemohla nastať. A dnes ľudský supersystém riadia na prakticky všetkých úrovniach títo paraziti, ktorí vedú ľudstvo mravne na svoju úroveň, ale vedomostne na úroveň batoľaťa voči sebe. Kým oni sú jednotní, tak ľudí je možné veľmi ľahko rozhádať, aby sa nevedeli na ničom spojiť a dohodnúť. Aby nevytvorili skutočnú silu.

Inak bude opäť záležať na vesmírnych zákonitostiach, či podporia tie zárodky ľudstva ktoré sa zo všetkých síl snažia o obnovenie rovnováhy,alebo nechajú presilu na strane parazitov, aby tento organizmus zahubili.

Naposledy upravené:
@jik , ak si presvedčený o tom, že globálne riadenie nie je podstatné a treba sa zamerať na obnovu ekosystému približne do stavu, ako keď kedysi existovali občiny, tak kde sa stala chyba, keď občiny zdegradovali postupom času do dnešného stavu? Veď ak sú ekozákonitosti tak silné, silnejšie než ľudské globálne riadenie, tak ako mohlo nastať degradovanie ekosystému?

Ja tvrdím, že vyššie vesmírne zákonitosti umožnili to, že v ľudskom supersystéme bola obrazne povedané "oslabená imunita" a umožnené, aby ľudskí paraziti sa bez odporu dostali na všetky úrovne riadenia ľudskej spoločnosti. Bez tohto okna možností na úrovni vesmírnych zákonitostí by takáto degradácia ľudstva nemohla nastať. A dnes ľudský supersystém riadia na prakticky všetkých úrovniach títo paraziti, ktorí vedú ľudstvo mravne na svoju úroveň, ale vedomostne na úroveň batoľaťa voči sebe. Kým oni sú jednotní, tak ľudí je možné veľmi ľahko rozhádať, aby sa nevedeli na ničom spojiť a dohodnúť. Aby nevytvorili skutočnú silu.

Inak bude opäť záležať na vesmírnych zákonitostiach, či podporia tie zárodky ľudstva ktoré sa zo všetkých síl snažia o obnovenie rovnováhy,alebo nechajú presilu na strane parazitov, aby tento organizmus zahubili.
Já myslím, že je to čistě na nás, jestli se dokážeme pozvednout a vystoupit na další schod směrem vzhůru. Kdyby nějaká ta vyšší vesmírná moc chtěla, abychom takříkajíc ekologicky nepoškozovali planetu, tak by nás ponechala na úrovni opic. Házení banánů by jí asi nijak zvlášť neuškodilo. My však máme něco navíc, jenže to nedokážeme využít, protože nás v tom řízeně brzdí ti paraziti mezi námi. Jak už jsem psala jinde, myslím si, že je nutné, abychom se dali dohromady v tomto úsilí všichni (na celé planetě), jinak se na ten vyšší schod nedostaneme. Proto také mají lidské kolektivy takové nutkání pomáhat ostatním, jako Gorkovci od Makarenka. Někteří to zkouší různými pokoutními praktikami, dostat se na ten schod výš sami, jednak ze zvědavosti a jednak kvůli tomu, že si myslí, že jim to dá nějaké výhody oproti ostatním. Já v tomto souhlasím s KSB, že se jim sice někam nakouknout podaří, ale je to, jakoby člověk z doby kamenné nakoukl do dnešní moderní fabriky. Co by mu to asi dalo? Viděl by jak se nějaké stroje točí a okolo nich chodí lidé a sem tam něco zmáčknou, něco nastaví... Jak by mu to pomohlo v jeho stávajícím vývoji, až by se vrátil zpět do reality? Maximálně by mohl jako Jules Verne vyprávět fantastické příběhy, co je možné, aby lidi ponoukl k tomu, že by se snažili něco podobného vynalézt (například létací stroj). To je ještě ta lepší neškodná varianta, druhá horší je, že by mu z toho přeskočilo. Už jsem také psala, že ti lidé, kteří zakusili, co je to radost ze společné tvůrčí práce, zářili. To je ta pravá svatozář.

Řešením je ten mnou výše uvedený obrázek s Objektivními záležitostmi - je třeba si jen uvědomit, že je nutné je řešit všechny zároveň (vidím dva extrémy - mnoho diskutujících řeší jen řídící a na druhé straně JIK zdůrazňuje v této části diskuse jen biosférní)
Tj. od řídících po biosférní.

Řešením je ten mnou výše uvedený obrázek s Objektivními záležitostmi - je třeba si jen uvědomit, že je nutné je řešit všechny zároveň (vidím dva extrémy - mnoho diskutujících řeší jen řídící a na druhé straně JIK zdůrazňuje v této části diskuse jen biosférní)
Tj. od řídících po biosférní.
Co se mne týče, tak biosférní problémy jsou oproti řízení zcela druhotné. Je to stejné jako s těmi národnostními problémy. V davo-"elitářské" společnosti se vždy budou jen zneužívat ke vzájemnému rozeštvávání. Jakmile se změní koncepce a začne být budována lidská společnost, tyto problémy odpadnou samy od sebe. S tou biosférou je to stejné. Za davo-"elitářské" koncepce není šance řešit problémy v této oblasti, protože cílem ŘÍZENÍ je ty problémy vytvářet. Ne nadarmo je koncepce první prioritou zobecněných prostředků řízení...

Naposledy upravené:
Co se mne týče, tak biosférní problémy jsou oproti řízení zcela druhotné. Je to stejné jako s těmi národnostními problémy. V davo-"elitářské" společnosti se vždy budou jen zneužívat ke vzájemnému rozeštvávání. Jakmile se změní koncepce a začne být budována lidská společnost, tyto problémy odpadnou samy od sebe. S tou biosférou je to stejné. Za davo-"elitářské" koncepce není šance řešit problémy v této oblasti, protože cílem ŘÍZENÍ je ty problémy vytvářet. Ne nadarmo je koncepce první prioritou zobecněných prostředků řízení...
Hele, řídící koncepcí je lichva ... převažuje ta na peníze. (to je ten Tolkienův "Jeden prsten vládne všem")

Když by lidstvo žilo jako biogenní nebo alespoň eko-technická civilizace, tak těch peněz se používá méně a i lichva nebude tak přitažlivá. ... nebude tedy moci řídit.

Teď, když se všechno přepočítává přes peníze, tak ten "jeden prsten" používáš opakovaně celý den bez možnosti ho nepoužívat.

Při životě v biosféře se lze bez peněz v mnohém obejít, a pokud ne, tak je mnohem více prostoru je předělat, aby byly bez lichvy.

Na úrovni střetu koncepcí je nejvýše světonázorová úroveň zbraní - tj. vůbec připustit, že to lze bez jednoho prstenu ... a mít představu jak.

P.S.
Když vyhrajeme na konceptuální úrovni a svět se ocitne bez lichvy .... tak jediné, co nás udrží při životě je biosféra.
Co bude s městama bez přísunu zdrojů pomocí lichvy?

Hele, řídící koncepcí je lichva ... převažuje ta na peníze. (to je ten Tolkienův "Jeden prsten vládne všem")

Když by lidstvo žilo jako biogenní nebo alespoň eko-technická civilizace, tak těch peněz se používá méně a i lichva nebude tak přitažlivá. ... nebude tedy moci řídit.

Teď, když se všechno přepočítává přes peníze, tak ten "jeden prsten" používáš opakovaně celý den bez možnosti ho nepoužívat.

Při životě v biosféře se lze bez peněz v mnohém obejít, a pokud ne, tak je mnohem více prostoru je předělat, aby byly bez lichvy.

Na úrovni střetu koncepcí je nejvýše světonázorová úroveň zbraní - tj. vůbec připustit, že to lze bez jednoho prstenu ... a mít představu jak.

P.S.
Když vyhrajeme na konceptuální úrovni a svět se ocitne bez lichvy .... tak jediné, co nás udrží při životě je biosféra.
Ekonomická priorita je až čtvrtá! Nebudou-li peníze jako papírky, bude výměnný obchod, kde stejně bude muset být nějaké měřítko, ať už máš biogenní, nebo jakou chceš společnost. Pokud se tedy nechceš vrátit do archaiky, začít orat koňmi, nejlépe opět dřevěným pluhem a tvořit "soběstačné" enklávy, to jsou ty slavné propagované občiny! Což už dnes není možné, protože potom takové enklávy budou na milost a nemilost vydány těm, kteří budou mít víc zdrojů a možností, kteří je globalizovaně budou soustřeďovat do svých rukou... Ozvláště ve společnosti, kde je člověk člověku vlkem. Peníze samy o sobě jsou jen nástrojem, je to proudící krev, bez které se ekonomika neobejde. A opět jsme u řízení, zda se budou používat s lichvou nebo bez ní... V davo-"elitářské" společnosti drží lidi v opratích, ze kterých se nedokážou vytrhnout, neustále je zavalují dalšími a dalšími daněmi, povinnými platbami a tak dále... Musí se soustřeďovat do měst, aby vyžili, protože tam je práce, tam se jim snižují životní náklady, aby to utáhli. Vezmi si, jak se za socialismu tvořily podmínky pro to, aby lidé mohli žít na vesnicích, aby se zasídlovalo vyprázdněné pohraničí. To přece je všechno otázka koncepce a jejích cílů. Jestliže je cílem, aby lidé žili zdravě a mohli se potom rozvíjet i duchovně, tak jim umožňuješ žít na vesnicích a tvoříš jim pro to podmínky: dopravní spojení, menší místní prodejny, školy... Produkuješ zdravé potraviny!!! A když z nich chceš dělat tupé stádo, tak je soustřeďuješ do měst a strkáš do co nejvyšších paneláků, králíkáren... To je přece vše v KSB popsané.

Co je myšleno tím, že jediné, co nás udrží při životě, je biosféra? I při dnešním technickém pokroku se dá udržovat příroda, jak předvedl Stalin svým projektem. Dokonce lépe než dříve, při těch technických možnostech, které na rozdíl od něj už máme. To ale věda nesmí být soustředěna na to, jak udržet stádo v područí, ale naopak na to, jak z lidí vychovávat LIDI a rozvíjet je v rámci potenciálu, jaký jim byl dán. A jak je vidět na příkladu Lysenka, tak ty vědecké objevy, respektive řešení aktuálních úkolů, ve své většině bývá velice jednoduché. Jako postavit vejce na špičku. Jakmile to někdo udělá, všichni vidí, jak to vlastně bylo jednoduché. Jen to uvidět, získat rozlišení... https://kob-forum.eu/2023/08/05/lez...-jako-stalina-aneb-jak-se-umele-meni-realita/

Já myslím, že je to čistě na nás, jestli se dokážeme pozvednout a vystoupit na další schod směrem vzhůru. Kdyby nějaká ta vyšší vesmírná moc chtěla, abychom takříkajíc ekologicky nepoškozovali planetu, tak by nás ponechala na úrovni opic. Házení banánů by jí asi nijak zvlášť neuškodilo. My však máme něco navíc, jenže to nedokážeme využít, protože nás v tom řízeně brzdí ti paraziti mezi námi. Jak už jsem psala jinde, myslím si, že je nutné, abychom se dali dohromady v tomto úsilí všichni (na celé planetě), jinak se na ten vyšší schod nedostaneme. Proto také mají lidské kolektivy takové nutkání pomáhat ostatním, jako Gorkovci od Makarenka. Někteří to zkouší různými pokoutními praktikami, dostat se na ten schod výš sami, jednak ze zvědavosti a jednak kvůli tomu, že si myslí, že jim to dá nějaké výhody oproti ostatním. Já v tomto souhlasím s KSB, že se jim sice někam nakouknout podaří, ale je to, jakoby člověk z doby kamenné nakoukl do dnešní moderní fabriky. Co by mu to asi dalo? Viděl by jak se nějaké stroje točí a okolo nich chodí lidé a sem tam něco zmáčknou, něco nastaví... Jak by mu to pomohlo v jeho stávajícím vývoji, až by se vrátil zpět do reality? Maximálně by mohl jako Jules Verne vyprávět fantastické příběhy, co je možné, aby lidi ponoukl k tomu, že by se snažili něco podobného vynalézt (například létací stroj). To je ještě ta lepší neškodná varianta, druhá horší je, že by mu z toho přeskočilo. Už jsem také psala, že ti lidé, kteří zakusili, co je to radost ze společné tvůrčí práce, zářili. To je ta pravá svatozář.
Súhlasím. Ja to vnímam tak, že aj keď neviem, či my ako ľudstvo dostaneme Zhora podporu (v tom, či sa dobré myšlienky masovo rozšíria a získajú širokú podporu zdola. V osvietení, ako správne tento proces riadiť), tak stále máme povinnosť snažiť sa o ten posun. A každý dobrý človek sa aj snažiť bude, lebo to má skrátka v sebe, inak konať nemôže.

P.S.
Jura, nemohol by si to napísať jasnejšie? Kopu výrazom a frázam v tom tvojom texte vôbec nerozumiem (zvýraznené hrubým), počnúc pojmom lichva.

PS: inak riadiace zákonitosti v rukách démonov nastavili správanie ľudí tak, aby išli proti biosférnym zákonitostiam. Ako inak toto napraviť, kedže musí sa to urobiť organizovane a masovo, než bez znalosti riadiacich zákonitostí?
Je to ako pri kmitavých procesoch. Hoci nízkofrekvenčné procesy sú mocnejšie, než VF procesy, no stále platí, že VF proces môže úplne narušiť a vypnúť NF proces. Pritom platí tiež, že pracovať treba na VF aj NF naraz. Nedá sa to oddeliť, že najprv VF a potom NF. NF sú nosné procesy.
Takže súhlas, že treba pracovať na všetkých zákonitostiach, hoci na individuálnej úrovni to nebude mať takú silu, ako keď sa to robí organizovane a masovo. No zárodky dobrých vecí, z ktorých vznikne masový jav, vznikajú z objavov a bádania jednotlivcov, ktorí svojho času často boli aj nedocenení svojimi súčasníkmi.

Naposledy upravené:
Lichva "niečo určené" dobytku = úroky pre Gojim?
Inak to slovo "bydlo", ktoré počuť v ruštine aj ukrajinčine, to má pôvod v poľštine... V poľštine slovo "bydlo" znamená "dobytok". A nejako sa tento výraz dostal do ruštiny. Veď poľské elity sa neraz snažili uchvátiť moc v Rusku. A zrejme po nich ostal viac, ako len výraz "pšonci" (v preklade "psy", tak pohŕdavo označovali niektorých ľudí... Tak sa ten výraz na cudzom území obrátil proti samotným Poliakom)

Status
Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.
Naspäť
Top Bottom